játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
> 1 <
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #28955   2006.09.01 07:20 GMT+1 óra  
Mondjuk a példák miníg csak az alapok tisztázására jók, hogy mit kell belinkelni/ mit hogyan használj, ilyenek. A többit nem azokból fogod megtanulni
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #28703   2006.08.30 03:36 GMT+1 óra  
no...azért írtam mert én nem értem annyira rá, hogy ide írjak

http://www.mono-project.com/Tao

a linket követve letöltöd a
Tao-1.2.0-2-win32-Setup.exe (http://www.go-mono.com/tao/1.2.0/Tao-1.2.0-2-win32-Setup.exe) mondjuk windows alá és az szépen felrakja a példákat is meg a doksikat, bár azoktól ne várj sokat
a példák sokrétűek, bár egyszerűek......

próbáld ki...megérheti, ha érdekel a managed cucc.........bár a c++-szal kapcsolatban nem túl sok jó hallottam (mármint managed c++).......

enniy
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #28629   2006.08.30 00:38 GMT+1 óra  
Azert itt kerdeztem, mert hatha mast is erdekel
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #28476   2006.08.29 06:55 GMT+1 óra  
msm-en megdumáljuk majd, ha ráérsz
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #28451   2006.08.29 06:26 GMT+1 óra  
Figy már feci... én ránéztem ismét arra a TAO-ra, de nekem akkor se annyira egyértelmű, bár hozzáteszem, nem vagyok még egy nagy ász MC++ban. Láttál esetleg valahol valami tutorialt is? Csak mert a hivatalos oldalon - mint lentebb is irtam:

http://www.taoframework.com/Category:Examples - Examples ==> 0 bejegyzés
http://www.taoframework.com/Category:Tutorials - Tutorials ==> 0 bejegyzés

Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #26554   2006.08.19 09:56 GMT+1 óra  
ha [dot]Net alól akartok OpenGL-t, akkor TAO framework...semmi mást nem szabad használni
nagyon zsír! én egy csomót szenvedtem vele c#-ban, és nem volt lassabb mint pl Borland Delphi alatt a dot library sem pedig a natív gl.

Tehát TAO a
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #26520   2006.08.19 03:33 GMT+1 óra  
Ja és MS-sel nemtom mi bajotok van ( Orphy ), mert mostmár van ingyenes fejlesztői környezetük is, ami azért messze jobb mint a Dev-Cpp, és pl. OpenGL/ DX-es alkalmazásokra tökéletesen elég is, ergó, játékfejlesztőnek (GP) tökéletesen megfelel! És e mellé ottvan az msnd-is, amit tök ingyen elérhetsz (még ha nem Visual Studios cuccot használsz akkor is), és ennél nagyobb Cpp-s / DX-es leírást nem találsz sehol... És igazából mind1ik programjukat méltányosan adják (ezalatt a Word-öt és a Win-t értem). Persze, nem ingyen, de akkor miből lenne pénz pl. msdn fenntartására / Express család fejlesztésére?
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #26518   2006.08.19 03:29 GMT+1 óra  
Hát az biztos, h egy MMO cucc sem 2 perc alatt lesz megtervezve Bár sztem egy sima nem MMO gámát megtervezni, úgy h papírra is írod minden részletét... Az sem lehet kis munka. De hamarosan nekünk is meg kell tennünk, félek is tőle

.Net alatt: persze, wrapper, csak amiket én használtam, azok közül volt ami nem ment, másik fagyott, TAO-t meg nem próbáltam Szal végül feladtam, és ha .Net akkor MDX-et használok, ha Engine/ játék akkor meg maradt a natív Cpp és OpenGL páros.

.Net-től meg senki se féljen, kell venni egy könyvet ami segít átlátni h mi miért van úgy ahogy, és utána imádni fogod. Nagyon sok dologban kínél kész megoldásokat és így több időd marad a lényegesebb részek megírására.
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26397   2006.08.18 12:19 GMT+1 óra  
Idézet
kicsy :
Nyomtassak?

Bár még mindig marha kevés dolog van papírra vetve nálunk is...



Hát pont ezaz
Meg egyébként is: egy ilyen projekten a figyelmes szemlélő megfigyelheti magát az évezredes titkot is: az evolúciót
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #26365   2006.08.18 10:44 GMT+1 óra  
Nyomtassak?

Bár még mindig marha kevés dolog van papírra vetve nálunk is...
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #26358   2006.08.18 08:26 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Off, én beszéltem

Na még 1 kicsit
MaNiAc, az OpenSource jó, az OpenSource király, az OpenSource menő.
A baj ott van, hogy minket elragadott a csúnya, gonosz, sötét oldal, Bill "Wader" Gates-el az élen...
Ne lepődj meg, ha egy OpenSource-os cucc minősége hagy maga után kívánnivalót... Szép dolog az OpenSource, de attól szegény programozó még éhen hal, hogy szép dolog

MMORPGFPS garázsprojektek...
Mindenki nagyot álmodik Mostanában mindenki MMO-t ír, de ezeknek a projekteknek csak a töredéke készül el végül... Tekintve, hogy egy MMO mekkora projekt...

Kíváncsi lennék egyszer egy igazi, nagyobb MMO design-doksijára
Szerintetek milyen vastag lehet?


Gondolom olyan vastag mint a vádiratok maffia perekben (bevásárlókocsiban viszik A pontból B-be). Egyébként témára visszatérve egy idejig én is nézegettem a managed C++ t aztán úgy döntöttem jól lesz nekem az MFC meg végszükség esetén a C#. Nem igazán kedvelem magát a .Net-et nem látom át az egész rendszert és túlságosan leegyszerűsít bizonyos dolgokat.
Reality is almost always wrong. - House

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26353   2006.08.18 08:06 GMT+1 óra  
Off, én beszéltem

Na még 1 kicsit
MaNiAc, az OpenSource jó, az OpenSource király, az OpenSource menő.
A baj ott van, hogy minket elragadott a csúnya, gonosz, sötét oldal, Bill "Wader" Gates-el az élen...
Ne lepődj meg, ha egy OpenSource-os cucc minősége hagy maga után kívánnivalót... Szép dolog az OpenSource, de attól szegény programozó még éhen hal, hogy szép dolog

MMORPGFPS garázsprojektek...
Mindenki nagyot álmodik Mostanában mindenki MMO-t ír, de ezeknek a projekteknek csak a töredéke készül el végül... Tekintve, hogy egy MMO mekkora projekt...

Kíváncsi lennék egyszer egy igazi, nagyobb MMO design-doksijára
Szerintetek milyen vastag lehet?
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #26343   2006.08.18 06:54 GMT+1 óra  
TAO Már láttam régebben, s először hogy megörültem neki! Egyszer még az is átfutott az agyamon egy fél éve, hogy megtanulom a MC++t, és újraírom rá az engine-t. Persze a mai napig nem próbáltam ki a TAO-t.... Lehet, hogy szopás használni, lehet, hogy nem. Hiszen a dokumentációból nem derül ki semmi!

http://www.taoframework.com/Category:Examples - Examples ==> 0 bejegyzés
http://www.taoframework.com/Category:Tutorials - Tutorials ==> 0 bejegyzés

A manualban f***án benne van minden, ami nem kéne. Az OpenGL alatt GLU bindok vannak egyedül. Zsír.

Tudjátok mit szeretek az opensource-ban? Amikor kitalálják, hogy támogatunk 5000 library-t, 6000 platformot, futni fog még egy 286-oson is és természetesen mindezt ingyen! És mi a vége? 10 esetből 8-szor még doksit se írnak... Tisztára mint itt az MMORPGFPS garázsprojectek...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #26341   2006.08.18 06:45 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Hát, én még C++ból olyasmit, mint a C#, vagy a Delphi eddig csak a Borland-tól láttam. Visual C++ban egy app varázslóig jutottam, ami összedobott nekem egy alap MFC-s ablakot, aztán ennyi volt... Én meg néztem akkor szépen értelmesen, kezdő C++osként, hogy ahhhaaaaaa... Akkor most nekem ahhoz a csúnya kódhoz hozzá kellene nyúlnom? Merthogy nem találtam ilyen huzigálós panelt... Az első sokk után akkor gyorsan vissza is tértem a VB6-hoz...

Na álj Te most Visual C++ról beszélsz, én meg Visual Studio.NET-ről. Az egyik C++, a másik MC++ & C#. (Asszem )
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #26339   2006.08.18 06:42 GMT+1 óra  
OpenGl: TAO fw, bár, hogy mennyire szopás használni, azt nem tudom.

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26338   2006.08.18 06:42 GMT+1 óra  
Hát, én még C++ból olyasmit, mint a C#, vagy a Delphi eddig csak a Borland-tól láttam. Visual C++ban egy app varázslóig jutottam, ami összedobott nekem egy alap MFC-s ablakot, aztán ennyi volt... Én meg néztem akkor szépen értelmesen, kezdő C++osként, hogy ahhhaaaaaa... Akkor most nekem ahhoz a csúnya kódhoz hozzá kellene nyúlnom? Merthogy nem találtam ilyen huzigálós panelt... Az első sokk után akkor gyorsan vissza is tértem a VB6-hoz...
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #26337   2006.08.18 06:40 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE :
hátránya, h OpenGL-t használni sokkal nehezebb vele mint Cpp-vel

Látatlanban, csak úgy megérzés alapján gondolom azért, mert választhatsz, hogy egyesével importálod az OGL egymillió függvényét, etc vagy pedig beszerzel valami 3rdparty wrappert köré. Tuti, hogy van, de mondom: tapasztalatom nulla ezen a téren, mert csak ma hajnal óta programoz(gat)ok MC++ban
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #26336   2006.08.18 06:37 GMT+1 óra  
A VS2005EE simán generál Windows Forms kódot MC++hoz is.

Azért ragadtam le egyenlőre a MC++nál, mert félúton van a C# és a C++ között, s nem árthat, ha értek hozzá kicsit. Másrészt meg egy kicsit rendszerközelibbnek érzem, mint a C#-ot...

Az OpenGL amúgy nem támogat olyat, hogy felbontás lekérés/enumerálás/beállítás, mert csak egy surface-ként üldögél a DC tetején egy ablakban. Amúgy az OpenGL-t meg se próbálom ezek alól, szerintem marha kevés emberke kombinálja a .Net-et az OpenGL-lel.

A tool csak egy loader, aminek az a lényege, hogy lekéri a képernyőmódokat, frissítéseket, etc, aztán feldob egy választó ablakot, s elmenti a választásaid, majd kilövi önmagát és indítja az engine-t
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #26335   2006.08.18 06:32 GMT+1 óra  
ablakkezelés: a Visual termékcsalád pont arról híres, h Vizuálisan tudod összepakolni a cuccokat maga a .Net nem jelenet olyan sokat (ebben a tekintetben), mert én még a Visual (Microsoft-os ) termékcsaládon kívül nem láttam olyan .Net es progit (cpp v c#), ahol vizuálisan lehetett összerakni a form-ot. Viszont az tény, h C# alatt már elég szépen össze vannak szedve a dolgok, nekem az nagyon átlátható (bár vc-vel nem sokat foglalkoztam, csak nézegettem), hátránya, h OpenGL-t használni sokkal nehezebb vele mint Cpp-vel, míg DX-et pofon egyszerű (MDX-et).
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #26334   2006.08.18 06:30 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Arra gondoltam, h natív C++ban egy Windows ablak kb 200 sor kód
C#-ban meg kapsz egy formot alapból, könnyebb is vele dolgozni -> gyorsabb.

Szóval érdekelne, managed C++ban ez a rész hogyan műxik, mivel elvileg eléri a .Net-et, ezért elvileg megoldhatták a Windows.Forms-al...

De mondom, még nem próbáltam, nekem ha C++, akkor legyen natív, ha meg .Net, akkor egyelőre a C#-ot jobban tudom...



Én úgy szoktam c# alatt, hogy formból származtatok, és sokkal rövidebb(ennek mennie kell mc++ alatt is), de ha jól emléxem meglehet oldani úgy is ahogy te gondolod, de minek bonyolítsuk a dolgokat!?

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26333   2006.08.18 06:27 GMT+1 óra  
Arra gondoltam, h natív C++ban egy Windows ablak kb 200 sor kód
C#-ban meg kapsz egy formot alapból, könnyebb is vele dolgozni -> gyorsabb.

Szóval érdekelne, managed C++ban ez a rész hogyan műxik, mivel elvileg eléri a .Net-et, ezért elvileg megoldhatták a Windows.Forms-al...

De mondom, még nem próbáltam, nekem ha C++, akkor legyen natív, ha meg .Net, akkor egyelőre a C#-ot jobban tudom...
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #26332   2006.08.18 06:24 GMT+1 óra  
Managed c++ win ablakkezelésben olyan, mint a natív, vagy itt is kapsz egy szép kis form-ot?

Lehet váltani windows és console app között, ha erre gondolsz.

1ébként Maniac: sokan mondják, hogy érdemesebb már c#-ot(mc++ helyett) használni, de ez nem személyes tapasztalat!

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26330   2006.08.18 06:20 GMT+1 óra  
Maniac, tool-hoz hogyhogy nem C#-ot használsz?
OpenGl úgy tudom, az alatt is van. Nem lenne gyorsabb (mármint megírni a tool-t)?

Ez most tényleg kérdés, managed c++t még nem próbáltam
Managed c++ win ablakkezelésben olyan, mint a natív, vagy itt is kapsz egy szép kis form-ot?

Videómódokat én biztosan a videokártyától kérném el...
DX-es példaprogim van is erre valahol, biztos OpenGl-el is meg lehet csinálni.
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #26329   2006.08.18 06:16 GMT+1 óra  
Hmm, közben lehet, hogy megválaszolom magamnak a kérdést? Találtam egy cikket, ami igaz, hogy C#-ról szól, de szerintem át tudok hekkelni MC++ra is. A cikk mindenesetre itt van, hátha érdekel valakit:

http://www.codeproject.com/csharp/CSDynamicScrRes.asp
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #26326   2006.08.18 05:35 GMT+1 óra  
Nem kéne átnevezni, mert tegnap hajnalban írtam meg életem első MC++ progiját - abban a hitben, hogy az C#. Mikor délelőtt rájöttem a különbségre, eléggé felhúzott. A Neten úgy tűnik, össze-vissza keverik a cuccot Szerintem ha valakinek új a téma (nekem az, mert eddig csak C++ és Java volt), akkor ez iszonyat zavaró...

MDX? Hmm... nem akarok belemászni, mert igazából csak egy konfig/loader toolt akarok írni az engine-emhez, az meg OpenGL-es Inkább széttúrom a registry-t, hátha ott meglelem a videomódokat...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #26325   2006.08.18 05:30 GMT+1 óra  
Idézet
MaNiAc :
Egyenlőre ez a téma elég új nekem, s habár láttam egy Managed DirectX topicot, ami hasonló ehhez, gondoltam újat nyitok, mert
1) általában a MC++nak nincs topicja
2) Windows Forms-al, XML-lel nem szeretném szétoffolni a DX-es topicot.

Szóval, ami első körben érdekelne: tudja-e valaki, hardverhez vagy legalább registryhez hogy lehet hozzáférni az MC++ classain keresztül? Sajnos a class library elég nagy, s hiába böngészem MSDN-en, még nem találtam hasznos infót. Ami első körben a legjobban érdekelne: támogatott videomódok lekérdezése. Erre van valakinek linkje, ötlete?



Microsoft.Win32 névtérben a Registry, RegistryKeys, stb. objektumok.

támogatott videomódok lekérdezése.

talán MDX-el


UI: ha lehet szerintem át kéne nevezni a topicot .Net topicnak, mivel úgyis csak a nyelvek syntaxja különbözik, és akkor az általános dolgok jöhetnének ide, bár van c# topic is, de nekem végülis mind1

   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #26322   2006.08.18 04:58 GMT+1 óra  
Egyenlőre ez a téma elég új nekem, s habár láttam egy Managed DirectX topicot, ami hasonló ehhez, gondoltam újat nyitok, mert
1) általában a MC++nak nincs topicja
2) Windows Forms-al, XML-lel nem szeretném szétoffolni a DX-es topicot.

Szóval, ami első körben érdekelne: tudja-e valaki, hardverhez vagy legalább registryhez hogy lehet hozzáférni az MC++ classain keresztül? Sajnos a class library elég nagy, s hiába böngészem MSDN-en, még nem találtam hasznos infót. Ami első körben a legjobban érdekelne: támogatott videomódok lekérdezése. Erre van valakinek linkje, ötlete?
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
> 1 <