játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5455
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2521

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2189
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4]
pandulapeter - Törzstag | 460 hsz       Online status #143559   2010.11.11 20:05 GMT+1 óra  
No megoldódott, megkértem valakit egy másik géppel, hogy fordítsa le nekem Azért Turbo Pascal mert egy suliban elkezdett játékocskát folytattam itthon: a Free Pascal sok helyen teljesen más dolgokat produkált mint vártam, a Borland Pascal pedig minden programot Division by 0-ra hivatkozva kidob, akár a teljesen üreseket is, ha van bennük CRT unit Dev-Pascal-ról nem hallottam eddig, de kipróbálom. Azt hiszem a gépemben nem tetszik valami ezeknek az öregebb programoknak.... Köszi azért a választ!
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #143558   2010.11.11 19:36 GMT+1 óra  
Hát pedig így hibaüzenet alapján az tűnik elképzelhetőnek, hogy pl szóköz van az elérési útvonalban, vagy túl hosszú, stb.
De egyébként van valami oka annak hogy pont TP7-et használsz?
Freepascal sokkal újabb, és talán még manapság is foglalkoznak vele, illetve windowsos fejlesztőkörnyezetnek ott van a Dev-pascal.

   
pandulapeter - Törzstag | 460 hsz       Online status #143557   2010.11.11 19:24 GMT+1 óra  
Sehogy nem sikerül. exe-t készítenem a programomból Turbo Pascal 7.0-ban. Ha a Compile / Destination részben Memory van beállítva, minden működik szépen de ha Disk-re rakom állandóan Error 14: Invalid filename jön elő. Próbáltam már más helyre pakolni a forrást, átnevezni mindenfélére (rövid a fájlnév, nem az a gond), ugyanaz. Neten nem találtam semmi használhatót, tudnátok segíteni?
   
spanky - Tag | 3 hsz       Online status #141503   2010.09.27 12:46 GMT+1 óra  
Sziasztok megint én vagyok, az oldalt amit belinkeltem haladok szép sorban, lenne egy feladat, egy labirintust kell csinálni és abból kivezetni a karaktert, ami lehet kör, figura bármi. Grafikus módban, szóval nem szövegesbe. Én úgy gondoltam hogy csinálok egy kétdimenziós tömböt, ami 9,0,5 fog álni előző példánál szöveges módba így oldottuk meg hogy megtalálja a gép a kivezető utat. Szóval case lab[j,j] of-ba megadom hogy a 9 nél rajzoljon téglalapot ami kivan töltve stb szinnel. Nos hát mégse jött össze, kérdésem ti hogyan oldanátok meg vagy ez a elképzelésem eleve halott, vagy a másik hogy megkéne szabni hogy 1tömb hány pixelből áll, és akkor utána kirajzolni hogy a 9es tömb fal, a 0 a bejárható út stb. Válaszotok előre is köszönöm.

Ezt a hozzászólást spanky módosította (2010.09.27 16:27 GMT+1 óra, ---)

   
spanky - Tag | 3 hsz       Online status #140728   2010.09.09 16:38 GMT+1 óra  
Köszönöm szépen mindenkinek,már működik köszönöm, ha a tanulásba elakadok akkor még írok mert sajna az oldalról tanulok meg már itt is néztem leckéket amik jók. És következőre a kódot úgy illesztem be bocsi csak még új vagyok

   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #140727   2010.09.09 16:23 GMT+1 óra  
Huhh, de régen tanultam Pascalt.
A házikó azért csúszik el, mert a writeln parancsnál a kiírás után a kurzor a következő sor elejére ugrik. Szóval minden writeln elé kellene egy gotoxy, (és ezért nem is kell a writeln, elég a write) de mivel véletlenszerű helyre akarod kirajzolni, ezért szerintem az x és y pozíciót paraméterként add át a kirajzoló eljárásodnak, valahogy így:
Kód:
program Kepernyovedo;
uses crt;
var c:char;

procedure abra(x,y:integer);
begin
gotoxy(x,y);
write(' *');
gotoxy(x,y+1);
write(' ***');
gotoxy(x,y+2);
write('*****)';
gotoxy(x,y+3);
write('* *');
gotoxy(x,y+4);
write('* *');
gotoxy(x,y+5);
write('* *');
gotoxy(x,y+6);
write('******');
end;

begin
repeat
clrscr;
abra(random(75)+1,random(24)+1);
delay(500);
clrscr;
until keypressed;
c:=readkey;
end.

Valami ilyesmi, remélem le is fordul...

u.i.: afene, mindenki megelőzőtt?

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
pandulapeter - Törzstag | 460 hsz       Online status #140726   2010.09.09 16:08 GMT+1 óra  
A WriteLN a szöveg kiírása után az X-et mindig nullázza és az Y-t növeli egyel, ezért megy csak az első sorod véletlen helyre és a többi a sor elejétől kezdődik. Az eljárás legyen inkább valami ilyesmi:
Kód:
Procedure Abra(X,Y: integer);
Begin
ClrScr;
GotoXY(X,Y); Write('  *');
GotoXY(X,Y+1); Write(' ***');
GotoXY(X,Y+2); Write('*****');
GotoXY(X,Y+3); Write(' ***');
GotoXY(X,Y+4); Write(' * *');
End;

És főprogramban:
Kód:
Randomize;
Abra(Random(75)+1,Random(24)+1);

Ha így is fura dolgokat csinál, vedd kisebbre a 75-öt és a 24-et, most nem jut eszembe mekkora egy dosos képernyő.

Szerk: eh, megelőztek
   
dothumour - Tag | 75 hsz       Online status #140724   2010.09.09 16:02 GMT+1 óra  
Vagy kiírod minden sor elé a GotoXY-t:
Kód:
program Kepernyovedo;

uses
  Crt;

procedure Abra(X, Y: Integer);
begin
  GotoXY(X, Y);
  WriteLn('  *');
  GotoXY(X, Y + 1);
  WriteLn(' ***');
  GotoXY(X, Y + 2);
  WriteLn('*****');
  GotoXY(X, Y + 3);
  WriteLn('*   *');
  GotoXY(X, Y + 4);
  WriteLn('*   *');
  GotoXY(X, Y + 5);
  WriteLn('*****');
end;

begin
  Randomize;
  repeat
    Abra(Random(75) + 1, Random(19) + 1);
    Delay(500);
    ClrScr;
  until KeyPressed;
  Readkey;
end.

Vagy GotoXY helyett lekorlátozod a kiírást Window-val egy kisebb részére a képernyőnek.
Kód:
program Kepernyovedo;

uses
  Crt;

procedure Abra;
begin
  WriteLn('  *');
  WriteLn(' ***');
  WriteLn('*****');
  WriteLn('*   *');
  WriteLn('*   *');
  WriteLn('*****');
end;

begin
  Randomize;
  repeat
    ClrScr;
    Window(Random(75) + 1, Random(19) + 1, 80, 25);
    Abra;
    Delay(500);
  until KeyPressed;
  Window(1, 1, 80, 25);
  ClrScr;
  Readkey;
end.

Ad1: A véletlen szám generálót elfelejtetted inicializálni (Randomize).
Ad2: A kódot rakd [code][/code] blokkba, akkor jól fog megjelenni.
Ad3: Egyik kódot sem fordítottam le, lehet benne elírás.
٩(͡๏̯͡๏)۶

   
spanky - Tag | 3 hsz       Online status #140720   2010.09.09 15:22 GMT+1 óra  
Sziasztok remélem tudtok segíteni elkezdtem tanulni a pascal nyelvet itt és elakadtam az első feladatnál megírtam a programot, az ábra egy ház, a kirajzolása külön eljárásban van amit úgy hívok meg, de előtte ugye ott van a random gotoxy hogy minden egyes kirajzolás után másik random helyre rakja ki és az a baj hogy csak az első sorra veszi ezt, azt hittem ha külön eljárásba rakom akkor az arébb tolja azt is de nem, első csillag oda random helyre kerül de alatta marad az alaphelyen..Itt a program kódja amúgy free pascalt használok.:
program Kepernyovedo;
uses crt;
var c:char;

procedure abra;
begin
writeln(' *';
writeln(' ***';
writeln('*****';
writeln('* *';
writeln('* *';
writeln('* *';
writeln('******';
end;

begin
repeat
clrscr;
gotoxy(random(75)+1,random(24)+1);
abra;
delay(500);
clrscr;
until keypressed;
c:=readkey;
end.

Az ábránál a csillagokat el csúsztatta itte jó sorrendbe vannak amugy. Válaszotok előre is köszi.

   
JMáté - Tag | 40 hsz       Online status #68822   2007.08.28 03:23 GMT+1 óra  
Akkor talán az lehet a baja, hogy a unit kiterjesztése .ppu, a DevPascal meg csak a .ppw-t ismeri
(bár ebben nem vagyok biztos, de úgy tűnik a devpas unitok .ppw kiterjesztésűek)

   
akos91 - Tag | 11 hsz       Online status #68821   2007.08.28 03:19 GMT+1 óra  
igen van csak nem tom benne az opengl-es unitot dekrarálni.
sima free pascalban:
Kód:
uses GL, GLU, GLUT;

dev-nél ilyenkor szépen kiirja hogy nem található ilyen unit

   
JMáté - Tag | 40 hsz       Online status #68820   2007.08.28 03:01 GMT+1 óra  
Idézet
Joga :
OpenGL az csak Free-Pascalon megy, nem?


De a DevPascal nem FreePascal fordítót használ? És megnéztem, a DevPascalnak is van units\OpenGl mappája.

   
Jedi - Tag | 175 hsz       Online status #68819   2007.08.28 02:57 GMT+1 óra  
Idézet
kicsy :
Jeez, ki az aki Pascalt választana .NET-hez bármi más helyett?



Ha a Chrome-ra érted, akkor bárki, akinek van egy kis esze, szereti a Pascalt/Delphit és .NET-et akar használni. Ráadásul a Chrome jobb nyelvi kiterjesztéseket használ, mint a C#, tömörebb és átláthatóbb kódot lehet vele írni.

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #68795   2007.08.27 17:38 GMT+1 óra  
Jeez, ki az aki Pascalt választana .NET-hez bármi más helyett?
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #68794   2007.08.27 17:30 GMT+1 óra  
Egyik este rábukkantam egy programra, amely a Chrome nevet viseli, és az a lényege, hogy .Net-es alkalmazásokat lehet vele írni Pascal nyelven. Beépíthető a Visual Studio 2005-be is...
   
akos91 - Tag | 11 hsz       Online status #68792   2007.08.27 16:07 GMT+1 óra  
ja nagyon úgy néz ki
feltettem free pascalt ott minden jóó

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #68788   2007.08.27 15:51 GMT+1 óra  
OpenGL az csak Free-Pascalon megy, nem?
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
JMáté - Tag | 40 hsz       Online status #68768   2007.08.27 10:02 GMT+1 óra  
A Dev-Pascalhoz nem igazán értek de a FreePascalban az OpenGl unitokat a units\opengl mappába kell tenni.

   
akos91 - Tag | 11 hsz       Online status #68764   2007.08.27 09:17 GMT+1 óra  
letöltötem OpenGL unitot és egy forráskódot ami ezt használja csak szóval az a baj hogy amikor forditanám nem találja a unitot. Hogy tudom használni??? lényszi valaki segítsen!! (dev pascalt használok)

   
JMáté - Tag | 40 hsz       Online status #68711   2007.08.27 03:11 GMT+1 óra  
Ja ,bocs már rájöttem: nem talált egy .dll fájlt.

   
JMáté - Tag | 40 hsz       Online status #68708   2007.08.27 03:01 GMT+1 óra  
Nem tudom újra fordítani néhány korábbi FreePascalos OpenGl programomat. Eddig működtek, de most ha megpróbálom lefordítani hiba üzenetet kapok, hogy "error while linking" vagy "program exited with exitcode=217". Nem tudjátok mi lehet a baj? Talán véletlenül töröltem néhány fájlt?

   
akos91 - Tag | 11 hsz       Online status #66677   2007.08.11 16:41 GMT+1 óra  
Jó lett!!!!! Műűködik!!! 1000köszönet

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #66676   2007.08.11 16:32 GMT+1 óra  
Idézet

procedure DetectGraph( var GraphDriver: SmallInt; var GraphMode: SmallInt );



Kód:
var gd,gm,i:integer;

helyett próbáld igy:
Kód:
var gd,gm,i:SmallInt;

   
akos91 - Tag | 11 hsz       Online status #66675   2007.08.11 16:22 GMT+1 óra  
Kód:
DetectGraph(gd,gm);

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #66674   2007.08.11 16:20 GMT+1 óra  
Szétszedve melyik sorra adja a hibát?

   
akos91 - Tag | 11 hsz       Online status #66673   2007.08.11 16:17 GMT+1 óra  
Szétszedve se jó.
Hiba: ERROR: call by var parameters hava to mach exactly: Got LONGINT expected SMALLINT

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #66672   2007.08.11 14:57 GMT+1 óra  
Nem nagyon pascaloztam, de próbáld szétszedni azt a sort:
Kód:
DetectGraph(gd,gm); //br
InitGraph(gd, gm,'');

Esetleg a hiba, amit dob?

   
akos91 - Tag | 11 hsz       Online status #66670   2007.08.11 14:51 GMT+1 óra  
Hello!
Nemrég kezdtem el dev pascalban programozni és volna egy kisebb problémám. A GRAPH unitot nem akarja használni. Egy oldalról bemásoltam egy egyszerű kis 3D-s program kódját, fordít, és hiba!!! Nem tom mi bajja lehet, LÉGYSZI VALAKI SEGÍTSEN!! itt a kód:

Kód:
program KOROK;
uses GRAPH;
var gd,gm,i:integer;
begin
  DetectGraph(gd,gm); InitGraph(gd, gm,'');   // ebbe a sorba köt bele
  for i:=1 to 10 do begin
       Circle(200+i*10,200,60+i*10);
  end;
  ReadLn; CloseGraph;
end.

   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61698   2007.07.01 01:07 GMT+1 óra  
jéé tényleg megint én vok hüle

   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #61696   2007.07.01 01:04 GMT+1 óra  
Kihagytál egy aposztrofot a ! mögül.

Kód:
'!);
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61695   2007.07.01 00:35 GMT+1 óra  
nah ismét én

Kód:
writeln('Ellenfeled egy ',szorny,'!); <---itt van gondja
Fatal: String exceeds line  <---ez a gondja


Ötlet h ezt hogy lehetne megoldani?

   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61632   2007.06.30 13:05 GMT+1 óra  
igen, ez megoldotta a problémát, viszont felvetett pár újat
Idézet

Error: Incompatible types: got "LONGINT" expected "SHORTSTRING"
Error: Incompatible types: got "LONGINT" expected "SHORTSTRING"
Error: Incompatible types: got "LONGINT" expected "SHORTSTRING"
Fatal: There were 3 errors compiling module, stopping




szerk.: nem szóltam, én vok hüle megoldottam

   
Akybron - Törzstag | 456 hsz       Online status #61630   2007.06.30 12:57 GMT+1 óra  
Na az a helyzet, hogy eggyel több until van benne, mint repeat.

A smájlik meg azért lettek, mert nem forrásként raktad be a program szövegét, a fórum motorja meg ennek megfelelően értelmezte a beírtakat.
Kód:
');
';
Így jobban látszik:

Kód:
PROCEDURE harc(mgold:integer;szorny:string; mdmg:integer; mspec:string; mspecdmg:integer; mlife:integer);
begin
  repeat
    mdmg:=mdmg*((armordef+shielddef) div 100);
    csataeleje:;
    {Jatekos tamadasa}
    writeln('Mit teszel?');
    writeln('(1) Tamadok a fegyveremmel');
    repeat
      readln(act);
    until (act>0) and (act<(actions+1));
    writeln;
    {Egyszeru fegyveres tamadas}
    if act=1 then
    begin
      if dmg=0 then writeln('Csapasod nem talalta el a szornyet!');
      if (dmg>0) and (dmg<=15) then writeln('Eppenhogy eltalaltad ellenfeled! ',dmg,'-t sebeztel ra!');
      if (dmg>15) and (dmg<=30) then writeln('Szepen odasoztal a szornynek! ',dmg,'-t sebeztel ra!');
      if (dmg>30) and (dmg<=75) then writeln('Mesteri roham volt! ',dmg,'-t sebeztel a szornyre!');
      if (dmg>75) and (dmg<=100) then writeln('Csoda hogy el meg a kis dog! ',dmg,'-t sebeztel ra!');
      mlife:=mlife-dmg;
    end;
    if mlife<=0 then goto mveg;
    {Ellenfel tamadasa}
    mspec:=(random(9));
    if mspec>0 then
    Begin
      if mdmg=0 then writeln('A szorny csapasa elsuhan melletted!');
      if (mdmg>0) and (mdmg<=15) then writeln('Ellenfeled epphogy eltalalt teged! ',mdmg,'-t sebezett rajtad!');
      if (mdmg>15) and (mdmg<=40) then writeln('Most aztan jol megkaptad! ',szorny,' ',mdmg,'-t sebzett rajtad!');
      if (mdmg>40) and (mdmg<=70) then writeln('Sulyos sebet kaptal! ',szorny,' ',mdmg,'-t sebzett rajtad!');
      if (mdmg>70) and (mdmg<=90) then writeln('Iszonyatos fajdalom hasit beled! ',szorny,' ',mdmg,'-t sebzett rajtad!');
      life:=life-mdmg;
      writeln('Maradek eleterod: ',life);
    End;
    {Szörny specialis kepessege}
    if mspec=0 then
    Begin
      writeln(mspec);
      life:=life-mspecdmg;
      writeln('Maradek eleterod: ',life);
    end;
    readkey;
    writeln;
 

    { első until }

    until (life<=0) or (mlife<=0);




  {Halalok}
  {Szörnyhalál}
  begin
    mveg:;
    writeln(szorny,' meg rad pislant, majd osszerogy. GYOZTEL!!!');
    gold:=gold+mgold;
    writeln;
    writeln('Szerzett arany: ',mgold);
  end;
  {Jatekoshalal}
  veg:;
  if life<=0 then writeln('A vilag elsotetul elotted. Osszeesel, MEGHALTAL!!!');
  readkey;


  { második until, ennek nincs meg a párja  }

  until life<=0;




  goto menuu;
End;
   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61627   2007.06.30 12:46 GMT+1 óra  
azokat nem én tettem oda... nincsenek is benne a programban

   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #61626   2007.06.30 12:41 GMT+1 óra  
a sok szmájli
FZoli jóváhagyásával XD

   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61619   2007.06.30 11:43 GMT+1 óra  
mi lehet a gond?

   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61591   2007.06.30 08:59 GMT+1 óra  
PROCEDURE harc(mgold:integer;szorny:string; mdmg:integer; mspec:string; mspecdmg:integer; mlife:integer);
begin
repeat
mdmg:=mdmg*((armordef+shielddef) div 100);
csataeleje:;
{Jatekos tamadasa}
writeln('Mit teszel?';
writeln('(1) Tamadok a fegyveremmel';
repeat
readln(act);
until (act>0) and (act<(actions+1));
writeln;
{Egyszeru fegyveres tamadas}
if act=1 then
begin
if dmg=0 then writeln('Csapasod nem talalta el a szornyet!';
if (dmg>0) and (dmg<=15) then writeln('Eppenhogy eltalaltad ellenfeled! ',dmg,'-t sebeztel ra!';
if (dmg>15) and (dmg<=30) then writeln('Szepen odasoztal a szornynek! ',dmg,'-t sebeztel ra!';
if (dmg>30) and (dmg<=75) then writeln('Mesteri roham volt! ',dmg,'-t sebeztel a szornyre!';
if (dmg>75) and (dmg<=100) then writeln('Csoda hogy el meg a kis dog! ',dmg,'-t sebeztel ra!';
mlife:=mlife-dmg;
end;
if mlife<=0 then goto mveg;
{Ellenfel tamadasa}
mspec:=(random(9));
if mspec>0 then
Begin
if mdmg=0 then writeln('A szorny csapasa elsuhan melletted!';
if (mdmg>0) and (mdmg<=15) then writeln('Ellenfeled epphogy eltalalt teged! ',mdmg,'-t sebezett rajtad!';
if (mdmg>15) and (mdmg<=40) then writeln('Most aztan jol megkaptad! ',szorny,' ',mdmg,'-t sebzett rajtad!';
if (mdmg>40) and (mdmg<=70) then writeln('Sulyos sebet kaptal! ',szorny,' ',mdmg,'-t sebzett rajtad!';
if (mdmg>70) and (mdmg<=90) then writeln('Iszonyatos fajdalom hasit beled! ',szorny,' ',mdmg,'-t sebzett rajtad!';
life:=life-mdmg;
writeln('Maradek eleterod: ',life);
End;
{Szörny specialis kepessege}
if mspec=0 then
Begin
writeln(mspec);
life:=life-mspecdmg;
writeln('Maradek eleterod: ',life);
end;
readkey;
writeln;
until (life<=0) or (mlife<=0);
{Halalok}
{Szörnyhalál}
begin
mveg:;
writeln(szorny,' meg rad pislant, majd osszerogy. GYOZTEL!!!';
gold:=gold+mgold;
writeln;
writeln('Szerzett arany: ',mgold);
end;
{Jatekoshalal}
veg:;
if life<=0 then writeln('A vilag elsotetul elotted. Osszeesel, MEGHALTAL!!!';
readkey;
until life<=0;
goto menuu;
End;

   
Akybron - Törzstag | 456 hsz       Online status #61567   2007.06.30 03:15 GMT+1 óra  
Akkor másold be az egész eljátást, valószínűleg előbb van a hiba valódi oka.
   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61566   2007.06.30 03:09 GMT+1 óra  
a procedúra legelején a begin után rögtön

   
Akybron - Törzstag | 456 hsz       Online status #61565   2007.06.30 03:08 GMT+1 óra  
A repeat hol van az until előtt?
   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61564   2007.06.30 03:04 GMT+1 óra  
sehol sem hagytam ki, ezért is találtam furcsának...

Idézet

veg:;
if life<=0 then writeln(iras);
readkey;
until life<=0;
goto menuu;
End;


   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #61562   2007.06.30 02:57 GMT+1 óra  
Valahol elhagytál egy pontosvesszőt, ezért írja, hogy ;-t várt, de nem jött, csak egy UNTIL.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61560   2007.06.30 02:55 GMT+1 óra  
Idézet
125 / 6 rpg.pas
Fatal: Syntax error, ; expected but UNTIL found


felraktam a dev-pascalt, ez a gondja most... haladás

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #61548   2007.06.30 01:10 GMT+1 óra  
Sharp: a könyv mindig hasznos!
Nekem is van többszáz mega ebookom, de amit csak tudok megveszek rendes könyvben is. Könnyebb belőle tanulni. Attól függetlenül
ebookz.hu, doksi.hu Biztos van pascalos könyv/leírás is.
Én viszont fp után sokkal gyorsabban tudtam dev-vel dolgozni. És nem is bugzik annyit mint a fp.
Próbálja csak ki

   
Sharp - Tag | 130 hsz       Online status #61544   2007.06.29 23:12 GMT+1 óra  
DevPascal sztem egy sz*r. Kiprobáltam elég sok freepascal IDE-t, és sztem az összes elég ratyi, az eredeti jó, csak ronda, de jó. Könyvet meg eszedbe ne jusson venni, hamár fizetsz havi X ezret netre, akkor már térüljön meg...

   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #61532   2007.06.29 14:57 GMT+1 óra  
Idézet
Aronkoma01 :
honnan tom leszedni?




http://www.bloodshed.net/devpascal.html

Szerk: Váá gaborlabor beelőztél..

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #61531   2007.06.29 14:57 GMT+1 óra  
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61530   2007.06.29 14:44 GMT+1 óra  
honnan tom leszedni?

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #61528   2007.06.29 14:41 GMT+1 óra  
akkor sajnos passz.
lefordítod, hiba van benne, de a hibát jelző ablak nem jön elő... ilyet nem láttam még.
de ha javasolhatom, használj dev pascalt fp helyett. könnyebb használni, normális bill.kombók vannak benne, áttekinthetőbb, stb.

   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61526   2007.06.29 14:20 GMT+1 óra  
nincs változás

   
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4]