játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #61525   2007.06.29 14:17 GMT+1 óra  
akkor zárd be a free pascalt, indítsd el újra, és fordítsd le újra a cuccot. úgy talán újra előjön az ablak.

   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61524   2007.06.29 14:11 GMT+1 óra  
az is megvan, de hiába nyomom meg nem hoz elő semmit!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #61523   2007.06.29 14:08 GMT+1 óra  
sorry, félreértettelek.
ami neked kell, (ha jól értem....) akkor az a compiler messages lesz.

   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61522   2007.06.29 14:07 GMT+1 óra  
megvan, de az egészen mást hoz ki, mégpedig a legutolsó futtatás utolsó képét

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #61520   2007.06.29 14:05 GMT+1 óra  
ha free pascalt használsz akkor valamelyik menüben van olyan hogy user screen. azzal lehet visszahozni.

   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61517   2007.06.29 13:53 GMT+1 óra  
újabb fontos kérdésem lenne: mikor le akarom futtatni, és hibát talál, akkor ha eltűnt az ablak ahol írja a hibákat (vagyis nem jelenik meg, vagy kiment a képből....) azt hogy lehet visszahozni/visszaállítani?

   
Matzi - Szerkesztő | 2520 hsz       Online status #61516   2007.06.29 13:20 GMT+1 óra  
A goto-t csak azonos programrészleten belül használhatod. Például procedúrából nem ugorhatsz ki vele. Ahogyan a repeat-until is teljes egészében benne kell legyen a procedúrában.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61514   2007.06.29 13:04 GMT+1 óra  
Idézet
RPG.pas(98,19) Error: Incompatible types: got "LongInt" expected "ShortString"
RPG.pas(99,21) Error: Incompatible types: got "ShortInt" expected "ShortString"
RPG.pas(111,21) Error: Incompatible types: got "ShortInt" expected "ShortString"
RPG.pas(125,6) Error: Goto statements aren't allowed between different procedures
RPG.pas(125,6) Fatal: Syntax error, ";" expected but "UNTIL" found
RPG.pas(125,6) Fatal: Compilation aborted



ez mit jelent? mikor nem procedure-ban használtam semmi baj nem volt vele

   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61489   2007.06.29 05:37 GMT+1 óra  
igen, érthető

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #61487   2007.06.29 05:30 GMT+1 óra  
igen, a procedurák struktúrálttá teszik a kódot, és ami még fontosabb, hogy újrafelhasználhatóvá tesznek bizonyos metódusokat. a paraméterezés is azt teszi lehetővé hogy egy egyetlen egyszer megírt alprogram más és más paraméterekkel meghívva kicsit másképp de hasonlóan működjön. remélem érthető így.

   
Matzi - Szerkesztő | 2520 hsz       Online status #61486   2007.06.29 05:28 GMT+1 óra  
Ez a lényege. Ahogyan a tömböknek, rekordoknak és az osztályoknak is.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61485   2007.06.29 05:27 GMT+1 óra  
jaj hát ez nagyon jó akkor most már ezt is tom használni, nagyon sok munkát megspórol nekem

   
Matzi - Szerkesztő | 2520 hsz       Online status #61484   2007.06.29 05:25 GMT+1 óra  
A kulcsszó a procedure, ezzel kezded, utána adsz neki egy nevet, ami egyedi kell legyen, azután zárójelben a paramétereket adod meg, úgy, hogy: paraméternév típus és ;-vel választod el őket. Utána a sorvégi ; következő sorba mehetnek var-al a szokásos változók, stb, aláb pedig begin és end; közé az utasítások. Utána úgy hivatkozhatsz a procedúrádra, hogy beírod a nevét és utána zárójelekbe a pramétereknek megfelelő adatot. Gaborlabor példája elég szemléletes.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61483   2007.06.29 05:21 GMT+1 óra  
az elméletét nem tudnád leírni? mer ez nagyon szép csak nem értem mi micsoda

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #61482   2007.06.29 05:17 GMT+1 óra  
Szerintem vegyél egy pascal könyvet! Komolyan!
Van az a zöld színű,aminek sárgával van írva a címe, na az elég jó elég egyszerű és olcsó is (max 2ezer). Abból elég jól meg lehet tanulni ilyen alap dolgokat.

egy példa:
Kód:
uses crt;
procedure szovegkiir(karakter : char; hossz : byte);
var
    i : byte;
begin
  for i:=1 to hossz do write(karakter);
end;

begin
  clrscr;
  szovegkiir('z', 25);
end;


(remélem müxik, csak gyorsan bepötyögtem )

   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61481   2007.06.29 05:13 GMT+1 óra  
hmm...
procedúrákat hogy kell használni?

   
Matzi - Szerkesztő | 2520 hsz       Online status #61413   2007.06.28 14:22 GMT+1 óra  
Hát először is, amit te szeretnél (ha jól értem legalábbis), hogy a szöveges módban képeket használj, olyan nincs. Ahhoz valamilyen grafikus módba kell váltani, de a pascalban az ilyen elég körülményes, mármint nem az átváltás, az még csak hagyján, de a képek kezelése. Szóval ha ilyesmit szeretnél, akkor ahhoz nem ártana megtanulni egy másik nyelvet. Gondolom nincs túl nagy tapasztalatod még a programozásban, úgyhogy érdemes lenne először a pascalban összeszedni némi tudást. A játék amit beküldtél például jó tanuló projectnek, csak egészítsd ki! Legyenek olyan varázslatok, amik nem sebeznek vagy gyúgyítanak, hanem mondjuk növelik más varázslatok erősségét, legyen egy botl, ahol a mérkőzések között vásárolhatsz, legyen válaszási lehetőség az ellenfelek között, hogy kivel szeretnél megmérkőzni, lehessen több ellenféllel is harcolni, akkor mindegyik támadjon egyet-egyet minden körben, de a játékos választhasson közülük melyikre támad, ilyesmi. Ha ez megvan képek nélkül, simán szöveggel, akkor jöhetnek a csinosítgatások, ablakok, menük, amikben a kurzormozgató billentyűkkel választasz, olyan beviteli mező, ami nem fagy le, ha betűt adasz meg a szám helyett, esetleg egérkezelés. Ha es is megvan, akkor lehet még tovább fokozni, olvasson be mindent fájlból, ne legyen a forráskódban minden adat, legyenek benne összeállítható dolgok, amik kombinálhatóak, és úgy adnak bónuszokat, és persze ezeket meg is lehessen nézni valami karakterlapon. Na, ha ezzel megvagy, akkor érdemes megismerkedned másik nyelvvel, vagy valami komplexebbel, addig nem sok értelme lenne, amíg nem tudod mi miért is jó.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61410   2007.06.28 14:11 GMT+1 óra  
Opengl, meg SDL, ezek szépen hangzanak de mégis, hogy kell használni őket?

   
Sharp - Tag | 130 hsz       Online status #61383   2007.06.28 12:06 GMT+1 óra  
legyél kemény, és Opengl Azt tudod hasznositani késöbb is. Vagy SDL, szintugy hasznositható tudás C++ban is. Ha egyik se felel meg a céljaidnak akkor http://free-pascal.extra.hu/ .

   
Aronkoma01 - Tag | 44 hsz       Online status #61303   2007.06.28 01:43 GMT+1 óra  
tudna segíteni vki abban, hogy Pascalban (Free Pascal) hogy lehet képet berakni egy programba a lehető legegyszerűbben? hogy van a fekete háttér, a szöveg, és vhova betesz egy képet amit szeretnék

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #31582   2006.10.03 07:33 GMT+1 óra  
na, megint egy linuxszal kapcsolatos kérdés, de hátha fordított már közületek valaki linux alá.
szóval, feltelepítettem a free pascal 2.0.4-et linuxom alá is. azonban, mikor le akarok fordítani bármely progit, ezt dobja ki a fordíto:
...
Can't find unit System.
...
Az értem, hogy a system unit minden programban benne van, de azt nem, hogy miért nem találja, vagy miért nincs feltelepitve, hiszen a legnagyobb, 24 megás csomagot töltöttem le, ami elvileg mindent tartalmaz. Arra gondoltam, hogy fent van, csak nem találja, ezért a Options/Directories alatt beállítottam a Unit -nak a megfelelő mappát, de így sem jó.
A leg érdekesebb viszont az, hogy ha a fordító kimenetét átállítom win32-re, akkor simán lefordít bármit, de ha bármi másra állítom, akkor nem. Ez mi miatt van?
Linux, vagy BSD, vagy bármi más alá más unitok kellenek, mint windows alá?

   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #31573   2006.10.03 01:02 GMT+1 óra  
[link]http://www.freepascal.org/[/link]
Idézet
Free Pascal (aka FPK Pascal) is a 32 and 64 bit professional Pascal compiler. It is available for different processors: Intel x86, Amd64/x86 64, PowerPC, Sparc. The discontinued 1.0 version also supports the Motorola 680x0. The following operating systems are supported: Linux, FreeBSD, Mac OS X/Darwin, Mac OS classic, DOS, Win32, OS/2, Netware (libc and classic) and MorphOS.

Jó szórakozást (az első úgy is az mindenkinél, hogy a régi pascalos cuccait próbálja lefuttatni Free pascalon
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #31547   2006.10.02 09:39 GMT+1 óra  
Idézet
Seeting :
De a GUI dos-os vagy wines?


A GUI-s editorja is, meg a DOS-os editorja is Win-es(épp ezért nem értem a kérdést).

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #31534   2006.10.02 07:39 GMT+1 óra  
Freepascal direct linket kérek!
   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #31532   2006.10.02 07:09 GMT+1 óra  
Idézet
Wolfee :
és a BP 7et le lehet tölteni a netről. ha beírod gúgliba, h borland pascal 7, akkor egy orosz oldalt keress, és ott asszem a 13 floppis változat fenn van.



Ha ezt hamarabb tudom... (több éven keresztül próbáltam hozzájutni BP7-hez)
De FreePascal se rossz választás. És ha grafikázni akarsz, akkor ott aztán választhatsz a felbontások között
De ha leszeded még hozzá a GraphiX-ot, akkor azzal lehet még egyet dobni a játékon. Régen néztem, biztos van már hozzá egy csomó TPU (amikor én kódoltam benne, akkor ez a GraphiX volt hozzá egy nagyon erőteljes unit, DirectX támogatással, aztán abbahagyták a fejlesztését, de megjelenz más, aztán volt még FMOD port is meg ilyenek).

Szerk: a vége Logan-nak szól

Ezt a hozzászólást Burwor módosította (2006.10.02 07:17 GMT+1 óra, ---)
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #31531   2006.10.02 07:01 GMT+1 óra  
De a GUI dos-os vagy wines?
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #31509   2006.10.02 04:18 GMT+1 óra  
és a BP 7et le lehet tölteni a netről. ha beírod gúgliba, h borland pascal 7, akkor egy orosz oldalt keress, és ott asszem a 13 floppis változat fenn van.
FZoli jóváhagyásával XD

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #31502   2006.10.02 03:10 GMT+1 óra  
De a Borland Pascal 7.0 NEM Dos-os! Könnyű benne Windows-os alkalmazásokat fejleszteni, már ha a páciens ért hozzá . Ajánlom olvasásra a Computerbooks kiadásában megjelent Rendszerfejlesztés Borland Pascal 7.0-ás rendszerben című könyvet!

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #31501   2006.10.02 03:00 GMT+1 óra  
Az a poén h nem delphi kéne.... A pascal 7 pedig dos-os....
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #31489   2006.10.01 23:07 GMT+1 óra  
Delphi
vagy borland pascal 7.0
FZoli jóváhagyásával XD

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #31476   2006.10.01 13:35 GMT+1 óra  
Üdv!

Lehet letölteni valahonnan windows-os interfésszel felszerelt pascalt? Csak mert suliban azt akarják belénkverni....
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #31453   2006.10.01 09:51 GMT+1 óra  
Köszike

   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #31444   2006.10.01 06:02 GMT+1 óra  
Itt megy a snake:
256-nibv4_0.rar

Az első pár sorban kell beállítani a késleltetést (lassit meg keret lassit)
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #31316   2006.09.29 05:09 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
[...] - jogos! bocs! 27 éves vgyok

és 12 évesen kezdtem c+4 és c64 társaságában
OOP-ben röpke 10-12 éve


Én 20 leszek. Khmm, én kb 1-2 éve OOP-zek, azelőtt 4 évig Pascal, azelőtt 0,5 év QB. Érted a különbséget, nem? Majd 7-8 év múlva én is biztos úgy fogom érteni az OOP-t, ahogy most Te, de addig még százat gondolhatok a jövőbeli szakmámat illetően. Az a 10-12 év, ha jobban belegondolsz, azért annyira nem is röpke.

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #31314   2006.09.29 05:04 GMT+1 óra  
Idézet
Csaba42 :
Én nem tudom, mivel nincs feltűntetve az adatlapodon a korod, így nem is feltételezek semmit. És hány ÉVE programozol OOP-ben? Mellesleg szerintem a hangsúlyozásban semmi rossz nincs.

- jogos! bocs! 27 éves vgyok

és 12 évesen kezdtem c+4 és c64 társaságában
OOP-ben röpke 10-12 éve
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #31313   2006.09.29 04:53 GMT+1 óra  
Idézet
Burwor :
Hi!

Hát nekem nem volt könyvem, de van egy nagyon jó példaprogram Turbo Pascalban (szerintem Borland Pascal alatt is), ami majd minden haszos cuccot bemutat a graph.tpu-ból, én abból loptam össze amit tudni szerettem volna, meg a help, az is nagyon jó. Igaz, hogy hamar abba is hagytam a beépített grapikával való szórakozást és 256 színben nyomtam, saját sprite-okkal, azzal kicsit látványosabb dolgokat lehet összehozni Én még a nagy SWAG gyűjteményt tudnám ajánlani, abban aztán minden van, ha speciálisan keresel valamit vagy csak böngészel, rengeteget lehet belőle tanulni. (én találtam ott PCX beolvasó programot is).
Na báj.
Ja a snake program kell még valakinek?


Hmmm, ez nagyon ismerős, sztem tudom, miről beszélsz

Nekem is el tudnád küldeni, kiwi vagyok arra a Snake-re!

   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #31311   2006.09.29 04:45 GMT+1 óra  
Idézet
logan :
Sziasztok, valaki tud segíteni nekem Pascal-lal kapcsolatban? Arra lennék kyváncsi, hogy hogyan használjuk a grafikai eljárásokat függvényeket, írja le valaki töviröl-hegyire hogy mit hogyan miért légyszi..
Értem ez alatt a képpontokat, a kurzort, az alakzatokat, egyszóval a TP-ben használatos grafikát, elöre is köszönöm.



Hi!

Hát nekem nem volt könyvem, de van egy nagyon jó példaprogram Turbo Pascalban (szerintem Borland Pascal alatt is), ami majd minden haszos cuccot bemutat a graph.tpu-ból, én abból loptam össze amit tudni szerettem volna, meg a help, az is nagyon jó. Igaz, hogy hamar abba is hagytam a beépített grapikával való szórakozást és 256 színben nyomtam, saját sprite-okkal, azzal kicsit látványosabb dolgokat lehet összehozni Én még a nagy SWAG gyűjteményt tudnám ajánlani, abban aztán minden van, ha speciálisan keresel valamit vagy csak böngészel, rengeteget lehet belőle tanulni. (én találtam ott PCX beolvasó programot is).
Na báj.
Ja a snake program kell még valakinek?
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #31309   2006.09.29 04:37 GMT+1 óra  
Én nem tudom, mivel nincs feltűntetve az adatlapodon a korod, így nem is feltételezek semmit. És hány ÉVE programozol OOP-ben? Mellesleg szerintem a hangsúlyozásban semmi rossz nincs.

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #31308   2006.09.29 04:16 GMT+1 óra  
továbbra sem értelek, de ez legyen az én bajom.....
olvastam igen-igen sok SZAKKÖNYVET és sajnos továbbra sem értem a problémádat ezzel kapcsolatban, de az nem az én bajom, azt hiszem

mellesleg nem 13 éves vagyok....... :;

így kár volt a szakkönyvet úgy kihangsúlyozni :;
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #31306   2006.09.29 03:21 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
mi az olyan bonyolult az OOP-ben??? árulja már el nekem valaki, plíz!!!!


Olvass egy el SZAKKÖNYVET, és rájössz, mi a bonyolult benne. Én nemrég vettem (Angster Erzsébet: Objektumorientált programozás <-ismeri valaki ezt a könyvet?), s azt hittem, értem az OOP-t, de SOKKAL bonyolultabb, mint azt ahogy eddig gondoltam. Pl. az a jó, ha a legtöbb függvény virtuális. Én ódzkodom ettől a virtuális függvénytől, mert sokszor nem tudom eldönteni, melyik függvény fog meghívódni, s ha van egy kis bibi, a VC2005 egyből ASM kódot nyújt az orrom alá, amihez mindneféle szégyen nélkül bevallom, nem értek (ez van, ez csak nekem rossz). Régebben próbáltam megérteni (~16 évesen), de nem ment. Akkor, az öröklődés az rendben van, azzal nincs gond, a könyv óta már el tudom képzelni. De a legnagyobb gond a virtuális függvényekkel van, na meg az, hogy a definíciókat meg kéne tanulni . Magától is menne, de ahhoz több idő kell. Szerencsére fogok a suliban tanulni OOP-t, így max akkor minden tiszta lesz. De egy kezdőnek jobb, ha előbb "struktúráltan képes gondolkozni". Látom a környezetemben Pascal órán a többieket, és nem tudom megérteni azokat, akik nagymellénnyel egyből az OOP-be dobnák a kezdőket. Még a struktúrált megoldásokat sem értik, nemhogy az OOP-t! Ráadásul amit a struktúrált programozás alatt elsajátít, felhasználhatja az OOP-ben is. Na, de elég a lényegtelen fecsegésekből . Igenis, aki most kezdi a programozást, ne egyből OOP-zzen, mert hatalmas kudarcok fogják érni.

Egy szó, mint száz, az OOP igenis bonyolult, és sokkal töbet rejt, mint amit az ember elsőre lát benne. Ráadásul itt van az AOP is (aspektus-orientált programozás), ami még bonyolultabb (legalábbis nekem). Hiába, nem lehet mindenkiből Carmack .

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #31303   2006.09.29 01:57 GMT+1 óra  
lehet.....nem tudom...nekem nem volt bonyolultabb mint a pascal sőt, egyből "beleszerettem"---sokkla több mindent lehet megtanulni benne----mellesleg a pascalos prog. stílus már nem nyerő....
de lelke rajta....az ő tanulása, nem az enyém....én csak javasoltam, hogy tanuljon olyat aminek értelme is van....lehet delphiben is "pascalosan" programozni (CONSOL APPLICATION), és mégis egy környezetben léphet tovább.....nem kell elfelejtenie mindent pl: a cgi grafikát, meg a teknőst meg a struktúrált progot......bár attól függ mire kell....ha csak hello world-öt akar akkor meg inkább php
de ma már nincs nagyon olyan ahol az a stílus kell.....
OOP + AOP + COP
mellesleg egyáltalán nem értem ezt az óckodunk az OOP-től cuccot: 1 hét alatt felfogtam megtanultam és értettem a használatát.....kb másik 1 hét volt míg rájöttem, hogy van értelme a delphiben az interface-nek és tök jó....
és akkor már minden volt szinte

ha meg ezeket elolvassa valaki egy kicsit gyúr még rá és még 1 hónap után sincs tisztában vele az menjen el orvosnak, takarítónőnek, olajfúrótorony tervezőnek, de ne programozzon.....

mi az olyan bonyolult az OOP-ben??? árulja már el nekem valaki, plíz!!!!
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #31302   2006.09.29 01:44 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
szerintem ne bohóckodj pascal-lal.....kezdj bele a delphibe és gdi ha már mindenképp így szeretnél rajzolni

a pascal már rég idejétmúlta


Na és? Tanulásra kitűnő!!! Hidd el, nem mindneki programozásra született, van, akinek MUSZÁJ egyszerűbb nyelvekkel kezdenie! nem kell egyből a mélyvízbe ugrani, egy talpig kezdőnek a Delphi igen is bonyolult (saját tapasztalat csak, mikor még TP-ztem).

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #31298   2006.09.29 00:20 GMT+1 óra  
szerintem ne bohóckodj pascal-lal.....kezdj bele a delphibe és gdi ha már mindenképp így szeretnél rajzolni

a pascal már rég idejétmúlta
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #31069   2006.09.27 11:16 GMT+1 óra  
Idézet
logan :
Köszi, van Pascal könyvem, csak ahogy ott le van írva, ugy nem értem, de azért kösz a google-t meg a prog.hu-t ismerem


Nincs mit Milyen könyved van, a Computerbooks féle vastag könyv? Ajánlom a vékonyabb, zöld könyvet, amit Sági Csaba és Molnár X (elfelejtettem a keresztnevét) írt, abban könnyebben meg lehet tanulni a grafikus programozás alapjait. Ez a könyv az!

   
logan - Tag | 2 hsz       Online status #31064   2006.09.27 09:32 GMT+1 óra  
Köszi, van Pascal könyvem, csak ahogy ott le van írva, ugy nem értem, de azért kösz a google-t meg a prog.hu-t ismerem

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #30977   2006.09.26 10:47 GMT+1 óra  
Elsősorban megismertetnélek ezzel, másodsorban pedig ajánlom figyelmedbe a második legnagyobb programozási portált .

Ezt a hozzászólást Csaba42 módosította (2006.09.26 10:54 GMT+1 óra, ---)

   
logan - Tag | 2 hsz       Online status #30976   2006.09.26 10:23 GMT+1 óra  
Sziasztok, valaki tud segíteni nekem Pascal-lal kapcsolatban? Arra lennék kyváncsi, hogy hogyan használjuk a grafikai eljárásokat függvényeket, írja le valaki töviröl-hegyire hogy mit hogyan miért légyszi..
Értem ez alatt a képpontokat, a kurzort, az alakzatokat, egyszóval a TP-ben használatos grafikát, elöre is köszönöm.

   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #26810   2006.08.21 01:00 GMT+1 óra  
Hi nekem van egy snake-em, karakteres, két játékos. Én írtam biza! Majd előkeresem
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #26725   2006.08.20 05:29 GMT+1 óra  
Sztem akkor birmacherneknek kéne jelentkeznie. Amúgy nem találtam mást .

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #26720   2006.08.20 05:22 GMT+1 óra  
akkor jelentkezzen, akinek olyan jó kódja van mint birmachernek...