játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #70422   2007.09.24 06:48 GMT+1 óra  
Egyébként Visual Studion belül van egy nagyon hasznos bill.kombó : shift+alt+F10. Ha csak simán beírod, hogy DoEvents (vigyázz, kisbetű-nagybetű számít!!!), és ráállsz a beírt szóra, majd lenyomod a kombót, érdekes dolgot fogsz tapasztalni . Próbáld ki!
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #70421   2007.09.24 06:44 GMT+1 óra  
Application.DoEvents();
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #70420   2007.09.24 06:38 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Van 1-2 gondom az Irrlichttel. (+ Visual C# 2005 Express Edition)

1, Ugye a renderelés egy fő ciklusban fut, amikor az megy akkor csak azt hajtja végre a program ami benne van. Azt szeretném, hogy az eseménykezelést ilyenkor is végrehajtsa a program, azaz ha kattintok valami külső vezérlőre akkor a program legyen szíves lefuttatni a hozzátartozó kódot ami esetleg változtat a scene-n. (Nem játékot fejlesztek, hanem tool-t.) A Visual Basic 6-ban volt erre egy DoEvents függvény, .NET alatt hogyan lehet ezt megcsinálni? vagy ne végtelen ciklusban futtassam? Hogyan máshogy?
2, Másik problémám, hogy a fő ciklus az Usercontrol_Load-ban kezd el futni, és kapásból itt megakad az egész dolog. A picturebox amire rajzolok Dock=Fill de nem ugrik teljes méretre, mert a végtelen ciklus megakadályozza. Úgy kéne, hogy akkor induljon, amikor minden betöltődött és elrendeződött már. Talán ezen segítene az 1-es pont megoldása.
3, A designer állandóan hiányolja az IrrlichtW.dll-t, (ami ott figyel a projekt könyvtárában) és emiatt nem jön be tervező nézetbe az egyik Usercontrol. (Nem is az, amelyikre rajzolok, hanem az, amelyiken az van, amire rajzolok Így van a hierarchia: Form->Usercontrol1->UserControl2->PictureBox amire az Irrlicht rajzol. Na az UserControl1 tervező nézet hiányolja a dll-t, az UserControl2 működik.) Ami ennél jobb, hogy futtatás közben minden oké.
4, Amikor a projektem .csproj fáljját nyitom meg az Irrlicht hozzáadása óta meghülyül a Visual Studio: nem lehet visszatörölni kódot csak beleírni, nem egy vezérlőre kattintok nem jelennek meg a Properties ablakban a tulajdonságai meg hasonlók. Érdekes, ha először elindítom a VS-t, és a menüben megyek rá a megnyitásra akkor minden jó. Ezt végképp nem értem.
Csak semmi játékfejlesztés!
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #69546   2007.09.07 04:41 GMT+1 óra  
Bár nem értek az Irrlicht-hez, de nem lehet, hogy az exe mellett próbálja meg keresni a textúrádat? Sztem próbáld meg, hogy odamásolod, és úgy indítod a progit. Esetleg progin belül, amikor betöltesz egy textúrát, adj meg relatív elérési utat, és akkor akárhol is van a program, mindig az exe-hez képest fogja keresni a textúrakönyvtárat, azon belül pedig a filet. Remélem segítettem!
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #69545   2007.09.07 04:37 GMT+1 óra  
egyenlőre még ott tartunk (mivel 2en csináljuk), hogy a betöltött mesh-ek, és a hozzájuk tartozó textúrák az én gépemen (ezen készültek) tökéletesen látjuk, viszont a haver gépén már szarakodik a textúra beolvasásnál, nem találja őket:

Could not open file of texture

És nem tudjuk, hogy miért, pedig a .x file-ban a textúra így szerepel:

TextureFilename {
"bricks.png";
}

pedig egy mappában vannak mindkettőnknél az .x file-ok, és a textúrák is.
   
Kowalsky - Tag | 78 hsz       Online status #69536   2007.09.07 02:58 GMT+1 óra  
Idézet
ibax :
helló
a következő a gondom...

van egy .x-es ház modellem (falak, talaj, lépcsők, korlátok)
ha egy darab .x file-om van, akkor azt szépen tudom használni az irrlichtben
de ha a házat darabokra szedem (persze minden koordináta, test,stb a helyén marad), és így külön-külön exportálok .x-be dolgokat (textúrázás miatt, mert így akarok külön textúrákat adni az egyes dolgokhoz), akkor irrEditben még jó, ha betölti az .x fileokat, de az irrlichtben már gázos.

mi lehet az ok?



Mit jelent az, hogy gázos? Nem jelnnek meg jól a textúrák vagy a modellek értelmetlenül el vannak forogva?

Szerintem ellenőrizz minden Scale, Postion, Rotation beállítást. Illetve még 1 valamit, ami az IrrEdit egy különlegessége (ha a textúrák nem jelennek meg rendensen vagy el vannak csúszva):
Az IrrEdit a textúrák elérési útját nem abszólút, hanem relatív elérési úttal tárolja le az irredit.exe-hez képest. Így muszály leszel Notepaddal vagy valami saját egyszerű szövegszerkesztővel a *.irr fájlt megnyitni és kézzel átírni az élérési utakat, minden egyes materialhoz betöltött textúrához, hogy jó legyen.
Nincs jó program, csak működőképes.
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #69534   2007.09.07 02:52 GMT+1 óra  
helló
a következő a gondom...

van egy .x-es ház modellem (falak, talaj, lépcsők, korlátok)
ha egy darab .x file-om van, akkor azt szépen tudom használni az irrlichtben
de ha a házat darabokra szedem (persze minden koordináta, test,stb a helyén marad), és így külön-külön exportálok .x-be dolgokat (textúrázás miatt, mert így akarok külön textúrákat adni az egyes dolgokhoz), akkor irrEditben még jó, ha betölti az .x fileokat, de az irrlichtben már gázos.

mi lehet az ok?
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #66575   2007.08.11 03:44 GMT+1 óra  
ööö..van olyan ,hogy Irrlicht 2D?
szerintem felesleges,ott az irrlicht GUI-ja,interaktivitást simán megoldod benne
Ez egy reszeg post...

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #66521   2007.08.10 07:11 GMT+1 óra  
Biztos hogy lehet kombinálni, áén így tettem célkeresztet.
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Yokubo - Tag | 328 hsz       Online status #66520   2007.08.10 06:48 GMT+1 óra  
ibax: Szerintem csinálhatod Irrlicht-tel az egészet. Azt írják hogy lehet kombinálni a 3D-t és a 2D-t benne, bár én csak a 2D részeket használtam. (Én készítem a NightGate Defense-et)

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #66518   2007.08.10 06:18 GMT+1 óra  
Igazából fontos az hogy milyen a játék? Amikor a feladványt oldod akkor le kell állnia a játéknak? Például vannak mozgó ellenségek? Ha le kéne állnia a 3D-nek vagy nem nem szeretnéfd hogy egy ellenség segbe lőjön akkor simán lemented a nézés kordinátáit és rajzolsz az egész képre. Vagy ha szeretnéd hogy közbe az állot kép legyen akkor mentsd el a képet és úgy rajzolj rá valamit. Eközbe persze frankón mozog a kamera nézet, de mivel el van takarva így nem látod. Amikor vége akkor visszaállítod a kameranézést hogy ne furcsálja a játékos hogy miért néz másfelé. Ha viszont nem szeretnéd hogy mozogjon vagy nagy erőforrást zabál a 2D akkor éredemes egy mentést csinálni mielőtt belép a játékba. attól függően hogy mennyi ideig van a játékba ezt elmentheted fileba, de akár RAM-ba is. Mikor kilép visszatöltöd. Vagy (ez a megoldás alapból benne van a GM-be, csak úgy megjegyzem) megcsinálod azt hogy minden egységnek van egy aktiv=false/true változója, és csak akkor hat rá a környezet, és ő a környezetre ha aktiv=true. Persze ezt kicsit nehéz kivitelezni egy készebb dolgon, de ha az elején vagy érdemes beleépíteni. Ha hülységet írtam nyogodtan lehet szolni. Én se vagyok nagyon penge Irrlicht-ben
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #66507   2007.08.10 05:01 GMT+1 óra  
Szerintem mehet Irrlicht-be.( Bár nem mintha topon lennék benne ). Egyébként a NightGate Defense is irrlicht bár nem próbáltam de a képek alapján mindent visz az irrlicht a 2D-ből. Bár lehet hogy nem fog tudni mindenféle extrém alakítást a képeken de elég sok mindent lehet vele elvégeztetni. Szerintem.
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #66492   2007.08.10 04:00 GMT+1 óra  
sziasztok
van egy projekt...irrlichtben csinálnék egy házban mászkálós game-t, majd egy tárgyra kattintva, előjönne egy feladvány. a feladvány már 2D-s lenne, képek, és kiválasztani közülük mondjuk a helyeset, vagy a kakukktojást, stb.
mit ajánlatok? mehet minden irrlichtben, vagy vhogy szedjük két részre az irrlichtes 3D-s részt, és a "feladványos" 2D-s részt??
ötletek?
   
Raptor 2 - Tag | 17 hsz       Online status #64806   2007.07.29 06:26 GMT+1 óra  
Alap

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #63394   2007.07.15 09:59 GMT+1 óra  
fejlesztőkörnyezetben beállítva az include path-ek?
Ez egy reszeg post...

   
Raptor 2 - Tag | 17 hsz       Online status #63210   2007.07.13 16:00 GMT+1 óra  
Azzal kezdtem haver
Abban egyetlen fájl volt bent, amit hiányolt, de annak az includjai, stb...azokat már gúglival lopkodtam...

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #63158   2007.07.13 07:31 GMT+1 óra  
DirectX SDK haver

Szerk.:lehet az 1.2 verzióval jobban járnál...
Ez egy reszeg post...

   
Raptor 2 - Tag | 17 hsz       Online status #63149   2007.07.13 06:48 GMT+1 óra  
Na sikerült, mitán leszedtem vagy 10 header fájlt, plusz egy libary-t...

   
Raptor 2 - Tag | 17 hsz       Online status #63033   2007.07.12 17:05 GMT+1 óra  
Közben megpróbáltam az egyel régebbi engine-el. Ennél meg ez az egy probléma áll felnt: "d3d9.h"
Sehol se találja, és énse találom! Nincs ilyen fájlom...

   
Raptor 2 - Tag | 17 hsz       Online status #63031   2007.07.12 16:46 GMT+1 óra  
Hi!

Valaki segítsen plz. Le akarnáb buildolni magát a source-t, még semmit se módosítottam. Visual Studio 2005-öt használok, beállítottam a Irrlicht mappájában lévő include mappát , meg a lib mappát is, de mégis hibát ír ki buildolásnál:

Kód:
c:\irrlicht-1.3.1\irrlicht-1.3.1\source\irrlicht\CD3D9Texture.h(13) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d9.h': No such file or directory
CD3D9ShaderMaterialRenderer.cpp
c:\irrlicht-1.3.1\irrlicht-1.3.1\source\irrlicht\CD3D9ShaderMaterialRenderer.h(12) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d9.h': No such file or directory
CD3D9ParallaxMapRenderer.cpp
c:\irrlicht-1.3.1\irrlicht-1.3.1\source\irrlicht\CD3D9ParallaxMapRenderer.h(12) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d9.h': No such file or directory
CD3D9NormalMapRenderer.cpp
c:\irrlicht-1.3.1\irrlicht-1.3.1\source\irrlicht\CD3D9NormalMapRenderer.h(12) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d9.h': No such file or directory
CD3D9HLSLMaterialRenderer.cpp
c:\irrlicht-1.3.1\irrlicht-1.3.1\source\irrlicht\CD3D9ShaderMaterialRenderer.h(12) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d9.h': No such file or directory
CD3D9Driver.cpp
c:\irrlicht-1.3.1\irrlicht-1.3.1\source\irrlicht\CD3D9Driver.h(19) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d9.h': No such file or directory
CD3D8Texture.cpp
c:\irrlicht-1.3.1\irrlicht-1.3.1\source\irrlicht\CD3D8Texture.h(13) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d8.h': No such file or directory
CD3D8ShaderMaterialRenderer.cpp
c:\irrlicht-1.3.1\irrlicht-1.3.1\source\irrlicht\CD3D8ShaderMaterialRenderer.h(12) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d8.h': No such file or directory
CD3D8ParallaxMapRenderer.cpp
c:\irrlicht-1.3.1\irrlicht-1.3.1\source\irrlicht\CD3D8ParallaxMapRenderer.h(12) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d8.h': No such file or directory
CD3D8NormalMapRenderer.cpp
c:\irrlicht-1.3.1\irrlicht-1.3.1\source\irrlicht\CD3D8NormalMapRenderer.h(12) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d8.h': No such file or directory
CD3D8Driver.cpp
c:\irrlicht-1.3.1\irrlicht-1.3.1\source\irrlicht\CD3D8Driver.h(25) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d8.h': No such file or directory
Generating Code...
Build log was saved at "file://c:\irrlicht-1.3.1\irrlicht-1.3.1\source\obj\IrrDebug\BuildLog.htm"
Irrlicht - 11 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========



Ha valakinek van ötlete, akkor kérem szóljon...

   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #61150   2007.06.26 14:00 GMT+1 óra  
Közbe megoldottam, egy program követő progi segitségével kiderült hogy a msvcr71.dll hiányzott, az irrlichtel semmi baj nem volt.

   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #61128   2007.06.26 11:10 GMT+1 óra  
Üdv, az lenne a problémám hogy c#-ban szeretnék irrlichtezni, leszedtem a 1.3.1-et bemásoltam az api dokumentumjában lévő hello world példát, addoltam a irrlichnet.dll-t. És hibát ír ki. Hello World példánál le van írva hogy mert írja ki: a sima irrlicht.dll-t bekéne másolni valahova. De akárhova másolom hiba üzit kapok. Mit rontottam el?

   
samu - Tag | 65 hsz       Online status #61096   2007.06.26 03:26 GMT+1 óra  
Idézet
misi :
Igaz hogy én Game Makerbe nyomom de attól még Irrlicht. Szóval nekem ha .obj filét használok akkor le megy az fps 105-re. Bsp-nél pedig az fps 400 szóval ez miért van? Bár a 100-at azt jól tartja.


Én is belefutottam ebbe a dologba, a setAutomaticCulling()- gal beállítottam a cullingolást EAC_BOX-ra, így jól müxik.

   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #61034   2007.06.25 09:49 GMT+1 óra  
Hmmm. Örülök, ha egy naprendszerben egy tucatnyi űrhalyó önállóan repked. Meg sem próbálom az arckifejezések mágiáját
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #60956   2007.06.24 15:02 GMT+1 óra  
Geometry shaderrel?

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #60862   2007.06.23 08:12 GMT+1 óra  
Idézet
ibax :
"...na erre kérek tippeket, mert nem tudom, hogy szimplán vertexek áthelyezése nélkül hogy lehetne egy mosolyt elővarázsolni..."



esetleg csontozással?
Ez egy reszeg post...

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #60836   2007.06.22 14:57 GMT+1 óra  
Idézet
MaximumViolence :
beolvasom a felbontást,akkorára méretezem a képet,oszt cső'


Lehet, hogy én vok a barom és nem találom, de melyikkel paranccsal méretezel?

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #60834   2007.06.22 14:52 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
sima képet adok hozzá ( gui::addImage ( ... ) ), az 1024x768as ablakomhoz akkor az ugyancsak 1024x768as kép szétnyúlik, és sehogy se tom beállítani a méretét.


nem léteziknekem ilyen a loading screen,frankón műxik...beolvasom a felbontást,akkorára méretezem a képet,oszt cső'
Ez egy reszeg post...

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #60832   2007.06.22 14:36 GMT+1 óra  
Használt már valaki CEGUI-t Irrlichttel? vagy tudja vki, hogy irr::gui:: segítségével hogyan tok az ablaknak hátteret beállítani, mert ha sima képet adok hozzá ( gui::addImage ( ... ) ), az 1024x768as ablakomhoz akkor az ugyancsak 1024x768as kép szétnyúlik, és sehogy se tom beállítani a méretét.
És mindenképpen GUIval szeretném megoldani, tehát nem csinálok 1 1024x768as SQUAD-ot és textúrázom meg

   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #60785   2007.06.22 10:35 GMT+1 óra  
Köszi megnézem. De tuti igazad van.
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #60783   2007.06.22 10:27 GMT+1 óra  
Ha jól tudom az IAnimatedMesh osztálynak nincs setScale() függvénye,csak az IAnimatedMeshSceneNode-nak...

Kód:
scene::IAnimatedMesh* roomMesh = smgr->getMesh("media/map.obj");
scene::IAnimatedMeshSceneNode*  roomNode = smgr->addAnimatedMeshSceneNode(roomMesh);

roomNode->setScale(core::vector3df(40, 4.4f, 40));
Ez egy reszeg post...

   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #60761   2007.06.22 09:36 GMT+1 óra  
Hogy nyújtsak egy objektet?

Kód:
scene::IAnimatedMesh* roomMesh = smgr->getMesh("media/map.obj");
roomMesh->setScale(core::vector3df(40, 4.4f, 40));


Így?
   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #60750   2007.06.22 08:18 GMT+1 óra  
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #60705   2007.06.22 04:39 GMT+1 óra  
Dev-C++ hoz hogy lehet hozzá kapcsolni a 1.2-es verziót?
   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #59012   2007.06.10 11:14 GMT+1 óra  
Na, megjövém vala Szóval MaximumViolence-nek eleget téve B3d, B3d, B3d, B3d, B3d

Face animot próbáltam csinálni, de mivel a modellezéshez a hozzám hasonló egyszeri programozó csak a címszavak szintjén ért, ezért nem igaz folytam bele. Egy megoldás talán az lenne, hogy a face animot vertex shader-ben tárolni és külön leprogramozni a használatát. Nem tudom, hogy a b3d képes-e ilyesmire, vagy hasonlóra és az irrlicht berántja-e ezt az infót róla. Egyébként egy modellezésben járatosabb egyén biztos meg tudja mondani, hogy az egyes formátumok "mit bírnak".
A b3d loader-ről itt lehet egy csevegést olvasni. Luke az a srác, aki az irrlicht-ben megoldotta ennek a betöltését.
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #59000   2007.06.10 04:34 GMT+1 óra  
Idézet
ibax :
ezt blend shape-el oldottam meg.
de aztán rájöttem, hogy a Deep Exploration ezzel így sermmit sem tud kezdeni, ezért a Maya 'Bake' funkciójával kivettem belőle a blend shape-et.



ezt már megoldottam, de sajnos a helyzet változatlan, az anim-ot nem tudom átkonvertálni használható, más formátumra (eddig)
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #58991   2007.06.10 03:41 GMT+1 óra  
pl. ne blend shappel csináld
Ez egy reszeg post...

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #58988   2007.06.10 03:14 GMT+1 óra  
Idézet
MaximumViolence :
ha nem megy az exportálás,próbáld másképp leanimálni a mosolyt.



na erre kérek tippeket, mert nem tudom, hogy szimplán vertexek áthelyezése nélkül hogy lehetne egy mosolyt elővarázsolni

valaki tudna írni az irrlicht által támogatott .b3d morph anim "milyenségéről"??
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #58980   2007.06.10 02:45 GMT+1 óra  
nem értek a modellezéshez,de a b3d támogat morph animot(ez nem tom mi),meg skinned mesh animot(ezt tudom mi)...gondolom a ez a morph anim az amiről te beszélsz....ha nem megy az exportálás,próbáld másképp leanimálni a mosolyt.
Ez egy reszeg post...

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #58977   2007.06.10 02:15 GMT+1 óra  
hogy érted hogy morph anim?

egy arc 'elmosolyodik', vagyis maga az objektum egy helyben marad, csupán a vertexei változtatnak helyet.

ezt blend shape-el oldottam meg.
de aztán rájöttem, hogy a Deep Exploration ezzel így sermmit sem tud kezdeni, ezért a Maya 'Bake' funkciójával kivettem belőle a blend shape-et. ez végül is leanimálta minden egyes vertex helyzetét. meg10x-ezve ezzel a maya file méretét.

de még ezt az animációt sem tudom betölteni deep explorationba, se kiexportálni .x formátumba, és szerintem emiatt. félek, hogy ezek a konvertáló progik csak az egyszerübb, objektum-megy-ide-oda animációkkal boldogulnak el, a deform animokkal nem.

nekem pedig mindenképp le kéne vhogy fordítanom ezt az animot az irrlicht számára érthető nyelvre, mert a diplomamunkám, önálló laborom egy része erről szól.

szóval bárki, aki tud segíteni szóljon.

maxviolence: találtam több exportert is, az irrlichtnek van egy ilyen oldala, ahhoz ezzel foglalkozik, de a feladatomra (deform anim exportálás) sajnos egyik sem volt jó. a legtöbb megfagyasztotta a mayát
link: http://www.irrlicht3d.org/wiki/index.php?n=Main.Exporters
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #58975   2007.06.10 00:59 GMT+1 óra  
ha az morph anim akkor igen....maya-hoz találtál exportert?
Ez egy reszeg post...

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #58973   2007.06.09 22:32 GMT+1 óra  
szóval a .b3d formátum képes deform animációkat tárolni?
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #58970   2007.06.09 19:29 GMT+1 óra  
ibax,mindjárt jön Messen,hogy rávágja,hogy B3D
Ez egy reszeg post...

   
samu - Tag | 65 hsz       Online status #58959   2007.06.09 11:29 GMT+1 óra  
Idézet
misi :
Igaz hogy én Game Makerbe nyomom de attól még Irrlicht. Szóval nekem ha .obj filét használok akkor le megy az fps 105-re. Bsp-nél pedig az fps 400 szóval ez miért van? Bár a 100-at azt jól tartja.

Elvileg nem szabadna formátumok miatt változni az FPS szám, mert egy egységes formátumba konvertálja betöltésnél. Az viszont elképzelhető, hogy -mivel a bsp általában pálya modell- másképpen cullingolja, lehet hogy alapból OctTreeSceneNode-ként kezeli.


   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #58940   2007.06.09 04:07 GMT+1 óra  
sziasztok.

az irrlicht által támogatott animációs formátumok között van olyan, ami deform animációkat is támogat?
nekem egy maya-s deform animációm van, át kéne konvertálni irrlicht által is használható formátumba, de sajnos nem tudom, melyik formátum támogatja a deform animot.

tudtok ilyen formátumot, esetleg 'maya-to-formátum' konvertert??
thx a válaszokat

UI: deform anim alatt egy olyan animációt értek, ahol az objektum vertexei (nem pedig maga az objektum) változtatják a helyüket (aka a modellem elmosolyodik)
   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #58250   2007.06.04 09:33 GMT+1 óra  
Nekem a rendes Irrlicht mes view-nél 1000 fps. Vagy az csak blöff ? Mozgás közben 600 fps.
   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #58246   2007.06.04 09:12 GMT+1 óra  
A 400 egy kicsit fura, de így látatlanban sok minden okozhatja az eltérést (bár én sosem láttam 400 fps-t bármilyen betöltés után. Lassú lenne a gépem? ) Ugyanaz a modell, csak különböző formátumokban?
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #58003   2007.06.02 11:46 GMT+1 óra  
Igaz hogy én Game Makerbe nyomom de attól még Irrlicht. Szóval nekem ha .obj filét használok akkor le megy az fps 105-re. Bsp-nél pedig az fps 400 szóval ez miért van? Bár a 100-at azt jól tartja.
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #57375   2007.05.28 03:56 GMT+1 óra  
ok, akkor majd ránézek erre, igazából még csak szétnézek, hogy mi mit tud, egyelőre a Pong az elsődleges project
   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #57335   2007.05.28 01:33 GMT+1 óra  
Az 1.3-mal vigyáznék a helyedben. Bugzik mint hell. Ha egy picit stabilabbat szeretnél, akkor ajánlom az svn co https://svn.sourceforge.net/svnroot/irrlicht/trunk irrlicht verziót. Igaz, ebbe is kerülhettek bugok, de sokkal stabilabb, mint a stabil verzió Legalábbis a 653 az volt
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu