játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #57329   2007.05.28 00:57 GMT+1 óra  
Nemtudom feltűnt e nektek, régebben sztem ilyen nem volt (anno még 1.1-et töltöttem le Irrlicht-ből), de most felmentem a hivatalos honlapra letölteni a legújabb SDK-t (1.3) és ott mellékesen van egy .Net-es project is, azaz portolják .Net alá is az egész Engine-t! Ja és megtaláltam a messen által említett tutorialt is a sample-ök között

szerk: régebben is volt, 1.1 SDK-ban is megtaláltam a .net-es sample-öket, csak figyelmetlen voltam. A tényen ez mit sem változtat, Irrlicht-et is lehet használni C# alatt
   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #57260   2007.05.27 07:21 GMT+1 óra  
Ez egy eléggé komplex kérdés.
Alapvetően és egyszerűen azt mondanám, hogy mind high level (glsl, hlsl), mind low level shader support van.
Persze ez nem ilyen egyszerű Picit utána kell programozni, hogy valóban működnjön. Csupán néhány tesztet csináltam vele, de mivel számomra még nem aktuális, nem erölködtem vele.
Example itt.
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #57252   2007.05.27 05:38 GMT+1 óra  
Irrlich alatt milyen a shader támogatás? Nyáron mindenképp szeretnék kipróbálni egy 3rd party engine-t, és eddig kézenfekvő volt az OGRE és az Irrlich, de az OGRE-nél azt hallottam, hogy a shader-ezés nem olyan könnyű (XNA alatt pl. teljesen magától értetődő és nagyon könnyű), én viszont nem nagyon szeretnék eltávolodni a shaderektől, így mindenképp olyan engine-t próbálnék ki komolyabban, ami támogatja a könnyű kezelhetőségüket.
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #57243   2007.05.27 03:33 GMT+1 óra  
Idézet
ibax :
az mitől lehet, hogy az az forma, amit a maya-ba látok, állva látom, az irrlicht viszont lefektetve jeleníti meg. hogy tudom "felállítani", vagy "elforgatni"??


Kód:
yourMeshSceneNode->setRotation(vector3df(90,0,0));
Ez egy reszeg post...

   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #57240   2007.05.27 02:30 GMT+1 óra  
Áve!

Idézet
ibax :
1) az irrlichtes projekt számára hogy tudnék x formátumba kikonvertálni maya-s .mb file-okat? a maya file-ok tartalmaznak animációkat is. sajnos a neten található XExporter 1.2, 1.3 nem bizonyul megfelelőnek, mert lefagy tőle a maya. nem is az x formátumon van a hangsúly, mert azt végül is először obj, majd Deep Explorationnal ki tudom rottyantani x-be, hanem az Animáción. nem boldogulok vele...



Hmmm. Ez a probléma nem igazán Irrlicht függő, de egy kerülő módszerrel megoldható, ha a b3d formátumot használod. Ez szintén támogatja az animációt és úgy tudom, hogy van hozzá egy jó exporter. Mivel programozó és nem modellező valék, erről többet nem tudok mondani.

Idézet
ibax :
2) az mitől lehet, hogy az az forma, amit a maya-ba látok, állva látom, az irrlicht viszont lefektetve jeleníti meg. hogy tudom "felállítani", vagy "elforgatni"??



Betöltés után visszaad egy ISceneNode típusú osztályt. Annak egyik tagfüggvénye a setRotation().

Az, hogy a betöltés során miért fordul el a modell függ az exportertől és a betöltő rutintól.
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #56990   2007.05.26 09:28 GMT+1 óra  
sziasztok!
lenne egy két kérdésem irrlicht-tel kapcsolatban...

1) az irrlichtes projekt számára hogy tudnék x formátumba kikonvertálni maya-s .mb file-okat? a maya file-ok tartalmaznak animációkat is. sajnos a neten található XExporter 1.2, 1.3 nem bizonyul megfelelőnek, mert lefagy tőle a maya. nem is az x formátumon van a hangsúly, mert azt végül is először obj, majd Deep Explorationnal ki tudom rottyantani x-be, hanem az Animáción. nem boldogulok vele...

2) az mitől lehet, hogy az az forma, amit a maya-ba látok, állva látom, az irrlicht viszont lefektetve jeleníti meg. hogy tudom "felállítani", vagy "elforgatni"??

köszi előre is...
üdv
   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #53089   2007.04.30 23:13 GMT+1 óra  
Áve!

Nah, volt egy szabad órám, úgyhogy kitököltem a dolgot. Mire nem jó a számológép, papír, meg ceruza Tehát a spanyol viasz a következő:

Ha a torzítatlan kép egy meghatározott pontját a getXYPerlin adja vissza és a kép méretei tSize-ban tárolódnak, akkor

Kód:
#define TWOPI (core::PI * 2)

u32 CPlanetFactory::getXYThetaPerlin(u32 x, u32 y, Perlin* perlin)
{
f32 theta = core::PI * (y - (tSize.Height-1)/2.0) / (f32)(tSize.Height-1);
f32 phi  = TWOPI * (x - tSize.Width/2.0) / (f32)tSize.Width;
f32 phi2 = phi * cos(theta);
u32 x2  = u32(phi2 * tSize.Width / TWOPI + tSize.Width/2);

return getXYPerlin(x2, y, perlin);
}


Csak az x koordinátát kell torzítani.

Eredménye:
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #51170   2007.04.19 01:06 GMT+1 óra  
Áve!

A perlin zaj valamilyen alapszámokon (oktáv, frekvencia, amplitúdó a továbbiakban összefoglalóan seed) alapuló "véletlenszám" generátor. Azért az idézőjel, mert ugyanazon seed alapján ugyanazt a véletlen számot fogja generálni. Lehet számolni 1D, 2D, 3D, 4D esetén is. Én a 2D-set használom a textura generálásához.

Egy nagyon jó leírást találsz róla itt.
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #51146   2007.04.18 12:51 GMT+1 óra  
Ez a perlin noise mi amúgy?Vmi zavarás a textúrán?
Ez egy reszeg post...

   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #51144   2007.04.18 12:37 GMT+1 óra  
Ez a megoldás sajna a torzítás miatt nem működik, a torzítatlan meg már eleve tileable.
Ráment pár hajszálam, míg mergírtam ilyenre, de az rendben van.
Mindegy. Ez amúgy sem igazán ide tartozik. Majd összeülök pár matekossal a hétvégén.
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #51111   2007.04.18 10:42 GMT+1 óra  
Próbáld úgy,hogy tűkrözöd a képet jobbra,aztán az eredményt tükrözöd lefelé.
Ez egy reszeg post...

   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #51090   2007.04.18 10:06 GMT+1 óra  
Nekem is lenne egy kérdésem, noha nem igazán irrlicht függő a dolog.

Szóval van egy texturám (512*256), amit nagy nehezen meggeneráltam perlin alapján és deformáltam, hogy egy gömbre fitten illeszkedjen.

No. A probléma az, hogy ez a textúra nem tileable és ahol a két széle összeér egy éles határvonal van.

Hogy tudnám megcsinálni, hogy a textúra az x tengelyen folytonos legyen, hogy ha gömbre, vagy hengerre illesztem, akkor ne legyen ott az a határvonal?

Csak algoritmus a jó, vagy egy tutorial és sajna csak c++, mert röptében történik a generálás és nem előre.

A deformált és a deformálatlan textura:
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #51087   2007.04.18 09:55 GMT+1 óra  
műxik,thx
Ez egy reszeg post...

   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #51086   2007.04.18 09:51 GMT+1 óra  
Áve!

Próbáld a következőt:

Kód:
gui::IGUIStatictext text = guienv->addStatiText(amit, ahova);
video::SColor color(valamicsinosszín);
text->setOverrideColor (color);


Ez automágikusan engedélyezi az OverrideColor-t. Ha ki akarodkapcsolni és a továbbiakban is a guifont EGDC_BUTTON_TEXT színét akarod használni, akkor
Kód:
text->enableOverrideColor(false);
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #51080   2007.04.18 09:30 GMT+1 óra  
Ha már a GUInál tartunk,hogyan lehet egy betűszínt megadni?addStaticText() függvénnyel nem lehet szerintem,de a IFont::draw() függvény egyik paramétere SColor típusú,csakhogy nekem ez nem jelenít meg szöveget
ISkin osztályban sem találtam hasonlót
Ez egy reszeg post...

   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #50969   2007.04.17 02:01 GMT+1 óra  
Akkor az alfa érték a nem jó.

Próbáld meg a következőt:

Kód:
video::SColor color = guienv->getSkin()->getColor(EGDC_WINDOW);
color.setAlpha(valamijószám);
guienv->getSkin()->setColor(EGDC_WINDOW, color);


A WINDOW helyett lehet, hogy mást kell használni, ha nem használsz ablakokat.

Persze ezt most fejből írtam, lehet, hogy nem jó. Otthonról tudok konkrét példát írni
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #50935   2007.04.16 09:16 GMT+1 óra  
Azt akarom hogy mögöte legyen a kép(háttér).De minden enyhén átlátszó.
   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #50934   2007.04.16 09:13 GMT+1 óra  
Áve!

Ha button-okra gondolsz, akkor használj hozzá alfás texturákat.
Konkrét példát tudsz mondani?
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #50932   2007.04.16 08:41 GMT+1 óra  
Hogy csináljam meg hogy Gui-ba átlátszó legyen minden?
   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #49447   2007.03.30 23:49 GMT+1 óra  
Csak érdekesség kép mondom (aki nem tudná) ,hogy Game Makerhez is meg van ez az engine. Én csodálkoztam. De nagyon tetszett. Szép a grafja.
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #49222   2007.03.28 00:13 GMT+1 óra  
Letöltöttem én is,lefordítottam vele a game-t : 25 error,10 warnings
Ment is vissza az 1.2
Ez egy reszeg post...

   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #49219   2007.03.27 23:47 GMT+1 óra  
Áve!

Gondolom, akik aktívan programoznak Irrlicht-tel, azok észrevették, hogy az aktuális (1.3) verzió nem igazán érdemelte ki a stabil jelzőt. Magyarul bugzik mint hell!
E mellett történt néhány változás az API interface-ben is, úgyhogy akik 1.2-vel fejlesztenek most óvatosan álljanak az upgrade-hez.

Az SVN verzió már alakul, de még maradt benne néhány bosszantó dolog. Az API változás természetesen ezekre is áll. A fejlesztők megigérték, hogy egy bugmentes verziót kiadnak 1.3.1 verziószámmal. Szerintem érdemes azt megvárni.

Remélem segítettem valakinek.
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #48923   2007.03.09 05:26 GMT+1 óra  
Áve!

Próbáld meg úgy, hogy amikor click esemény van egy forgatandó objecten, akkor eltárolod az aktuális pozíciót és egy delta pozíciót kinullázol. Amikor elmozdulás van, akkor a deltát változtatod (hozzáadsz) és a pozíciót visszaírod a click-nél eltároltra. A forgatás a delta alapján történjen.

Nekem a saját kamera class-omnál bevált.
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48918   2007.03.09 04:45 GMT+1 óra  
Visszatérve az egérkezelésre...
Szal ha a kurzor elmozdult az előző poziciójából arra forgatom a modellt is...de ha eléri a kurzor az ablak szélét,akkor ugye a modell sem forog tovább
Úgy próbáltam,hogy ha eléri a szélét visszarakom kezdőpozícióba,de akkor a modell össze-vissza forog
Ez egy reszeg post...

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #48820   2007.03.07 05:43 GMT+1 óra  
oks, megtaláltam, köszi szépen
   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #48814   2007.03.07 04:48 GMT+1 óra  
A tools könyvtárban találsz hozzá egy progit.
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #48812   2007.03.07 04:36 GMT+1 óra  
hali. hogyan lehet az irrlicht-be saját betütipust létrehozni. egy-kettö megtalálható a media mappába? de hogyan tudok ilyen bmp formátumura konvertálni egy betütipust?
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #48811   2007.03.07 04:14 GMT+1 óra  
igen, ez a megrajzolás, megtervezés jó ötlet, agyaltam is ezen már....
köszi a linket, tetszenek, kiindulási alapnak tök jó...

most akkor agyalok azon, hogy hogyan is legyen az irrlichtben ez a dolog 'megépítve'

dolgozott már valaki irrlichttel úgy, hogy egyes adatokat php-böl vett??? azt hallottam már, hogy sima c++ simán összekombinálható vele, és mivel irrlicht c++ egy-az-egyben, ezért sztem megoldható.

a kérdés már csak a "hogyan" ?
   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #48806   2007.03.07 02:58 GMT+1 óra  
Áve!

Ezeket nézd meg szerintem:

http://irrlicht.sourceforge.net/phpBB2/viewtopic.php?t=19533
http://irrlicht.sourceforge.net/phpBB2/viewtopic.php?t=19389

Egyébként szerintem érdemes úgy kezdened a projectet, hogy lerajzolod. Nem vicc, tényleg sokat segít! Ha megrajzolod magadnak a folyamatokat, akkor ki fog bukni, hogy mit tudsz megcsinálni és mit nem.
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #48804   2007.03.07 02:22 GMT+1 óra  
wááá
marad az irrlicht...most megint új látószögbe került a 'project'. szóval a felhasználónak 2D-s képeken lesznek a feladványai, az irrlichtben pedig majd biztosítjuk egy 'kamera' által, hogy egy nappaliból való áthaladás a fürdöszobába 'babaszép' legyen.
aka nem kell neki közlekedni jobbra balra, a felhasználó majd csak a feladatokat fogja megoldani. egérkattintás vagy pár betübevitelt kell majd leprogramozni.
ha a feladvány helyes...akkor valami kis ajándék videó lesz a hab a tortára

más:
megoldható, hogy maga a project egy serveren fusson, és tetszöleges számú felhasználó hálózaton keresztül csatlakozzon rá?? ezzel is lehetöséget adva a versenyzésnek, ahol 2 vagy több felhasználó egyszerre csinálja a feladatokat, és egy timer méri az aktuális felhasználó reakcióidejét és a végén összehasonlítja és megjeleníti a végleges sorrendet

ez irrlichtben megoldható?

a feladatokhoz a megoldás egyes lehetöségeit egy php fájlból kéne kiolvasni, ami a projekt elkészülte után természetesen egyénileg bövíthetö. ezt a lehetöséget biztosítani kell, de a php-re van ember

a témavezető szeretné, ha 1-2 egyszerü játék is helyet kapna a projektben, de ilyet még sose csináltam (mint ahogy mást se ) . esetleg készültek már irrlichtben egyszerü (akár 2D-s) játékok, amik forrással elérhetöek? szívesen megnézném öket...

mély tisztelettel minden válaszolónak a sok-sok rizsázás miatt................ibax
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48795   2007.03.06 15:33 GMT+1 óra  
Én szobafestő vagyok
Ez egy reszeg post...

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #48792   2007.03.06 15:09 GMT+1 óra  
és hogy mi is érdekelne igazán...?
a vizuális effektek világában szeretnék tevékenykedni....de ez egy elég elérhetetlen álom
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #48791   2007.03.06 15:05 GMT+1 óra  
igen, ez igaz
és ha megnézek egy jobpilot oldalat, elég kevés a 'director' -hoz értöt keresünk, vagy a LINGO nyelvben jartas szakember-t keresünk rovat.
hozza kell tennem, hogy Irrlichtet se láttam meg, de ugy gondolom, hogy az alapja egy-az-egyben C++, és ha valakinek sikerül egy Irrlichttel megbirkoznia, akkor szerintem bátran jelentkezhet egy C/C++ programozót keresünk álláshirdetésre is akár...vagy bárhova...és minden, már egyetemet végzett ismerösömtöl azt hallom vissza, hogy ha jól tudsz programozni, akkor lesz munkád, mégpedig jó munkád...
erösítsetek meg ebben lécci...
akik ide irogattok, és dolgoztok mindenféle projekteken, ezt munkaként vagy hobbiból csináljátok? én itt vagyok lassan 24 évesen, ha minden igaz, jövöre kezembe az infós diploma, de programozni nem igazán tudok. bazzz, miért szerénykedek: NEM TUDOK!!!!!!!!!!!!
ez az irrlicht hatalmas lendületet adott, és bár tudom hogy nagy fába vágtam azt a pici fejszémet, úgy érzem megtanulható.
már csak egy jó diplomamunka téma kéne, hogy mit építsek rá............
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48790   2007.03.06 14:05 GMT+1 óra  
Ha most kezdesz programozni akkor szerintem egyszerre csak egy nyelvvel foglalkozz

"Nézőpont kérdése. A GUI kódolásánál áldani fogod..."
igaz,igaz...vagy egy RTS esetében
Ez egy reszeg post...

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #48785   2007.03.06 13:22 GMT+1 óra  
visszatérve az én problémámhoz....
hát nem fél év, hanem januárig kéne kész lennie...tehát kb 9 hónap allna rendelkezésemre.
igazából csak azt nem tudom, hogy hogyan kéne 'megfogni' ezt az egész dolgot...
nem látok a dolgok mögé, és igy nehéz 'elképzelni' is valamit, ugyanis nemtudom, hogy megvalósitható e ennyi idö alatt, ennyi tudassal...
lehet hogy ki kéne találnom valamit, egy sajat ötletet...
egyébként ha valaki kiismeri magát irrlichtben, hol tud vele elhelyezkedni??
azt tudom, hogy programozni megtanul, és lesz rálátása a dolgokra, mert ha valaki rendesen utánanéz a struktúráknak, osztályoknak, konstruktornak és destruktornak, akkor rájön, hogy az irrlicht nagyon is érthetöen van felépítve
tudom hogy nem ide tartozik, de 'macromedia directorral' foglalkoztatok már? abban is van egy programnyelv,a lingo. mennyire tér el a sima c++ -tól? mert sztem egy kezdö programozót, mint én is vagyok, csak összezavarna az esetleges 'váltás'
   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #48780   2007.03.06 12:22 GMT+1 óra  
Idézet
MaximumViolence :
Huhh,szal kurzor pozicióját adja vissza?De rossz



Nézőpont kérdése. A GUI kódolásánál áldani fogod...
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48778   2007.03.06 12:17 GMT+1 óra  
Huhh,szal kurzor pozicióját adja vissza?De rossz
Ez egy reszeg post...

   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #48776   2007.03.06 12:12 GMT+1 óra  
Beleolvastam. Most már biztos, hogy az xy koordinátákat adja meg.
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #48774   2007.03.06 12:09 GMT+1 óra  
Az Event struktúra az egér xy pozícióját tartalmazza. Ennyit ír a dokumentáció. Szerintem a forgatáshoz nézd meg a CCameraMayaSceneNode.cpp file-t az irrlicht forrásában. Az onEvent() funkcióban meg fogod találni, amit keresel
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #48771   2007.03.06 12:04 GMT+1 óra  
Régen Irrlichteztem, de mintha külön lenne relatív elmozdulás és abszolút pozíció - nem lehet hogy az event.MouseInput.X az előbbi?
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48770   2007.03.06 11:59 GMT+1 óra  
Más...
Az egérkezelés hogyan működik Irrlichtben?
DX-hez szokott agyammal úgy próbáltam,hogy beolvasom az egér mozgásának X pozícióját,ha pozitív akkor ugye jobbra mozog,ha negatív akkor balra,de úgy látom ez irrben kicsit másképp van...

Az lenne a lényeg hogy az egérrel akarok forgatni egy modellt(jelenleg az A,D billentyűkkel fordul)...beolvasom az egér x pozicíóját az event.MouseInput.X tagból,de ez milyen értéket tartalmaz?

Részlet az eseménykezelőből:
Kód:
if(event.EventType == irr::EET_MOUSE_INPUT_EVENT)
{
switch(event.MouseInput.Event)
{
case EMIE_MOUSE_MOVED:
{
if(event.MouseInput.X)
{
//itt el szeretnék forgatni egy modellt
}
   
}
}

}


Szóval hogyan is kéne csinálnom?
Ez egy reszeg post...

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48769   2007.03.06 11:50 GMT+1 óra  
Mennyi időd van rá?Mert ez nem kis munka...
A PHP-Irrlicht kapcsolatról sajna nem sok mindent tudok mondani,de biztosan meg lehet oldani

Na igen programozni nem árt megtanulni
Ez egy reszeg post...

   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #48768   2007.03.06 11:49 GMT+1 óra  
Egy ilyet összehozni 3d-ben bármilyen engine-nel kihívás. Ha jól tévedek hat hónap áll rendelkezésedre és az bizony szűkös. Ha azt is hozzáteszem, hogy még csak tanulod a dolgot, akkor még több időt kell rá szánni. Szerintem ezt gondold végig a döntésedhez.

Amennyiben marad a 3d-s irány és az irrlicht.

A php-t integrálni az irrlichthez szerintem nem igazán hasznos. Ha scriptelési lehetőséget keresel, akkor ajánlom nézd meg a Lua leírását. A Lua már eleve egy script nyelv és már számos esetben integrálták irrlichtes projectbe. (Személy szerint én még nem próbáltam, de valószínű ezt fogom választani, amikor eljön az ideje)

A gyors munkához pedig ajánlom az irrWizard-ot. Ez egy előre elkészített framework, ami már tartalmazza egy FPS-hez szükséges összes kódot. Előkészíti a terepet az alkotóknak. A feladat megoldásához szerintem ideális és nem kell neked kitalálni olyanokat, mint state machine, menu, vagy level management.
http://irrwizard.sourceforge.net/

Szerintem szánj rá pár napot, hogy tanulmányozd és gondold át a lehetőségeidet. Idegek, hajszálak és idő, idő, idő, idő.
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #48765   2007.03.06 11:29 GMT+1 óra  
hali

ma sikerült beszélnem a témavezetömmel. mint az kiderült, a projekt, amivel dolgozunk, a következö képpen kéne hogy kinézzen.
van egy környezet (pl ház). és vannak feladatok, amelyeket a felhasználónak meg kell oldania. tehát kell egy nyitóképernyö, ahol kiválaszthatjuk (vagy létrehozthatjuk) a felhasználót, és kiválaszthatjuk a feladattípust. a feladatokat ezután az irrlicht egy php-s adatbázisból szedné ki. ez azért fontos, mert az egész rendszernek bövíthetönek kell lennie, hogy késöbb az egyes feladattípusok mennyiségét bárki prog.ismeretek nélkül is bövíteni tudja.
a fö kérdés az, hogy
1) össze lehet kombinálni valahogy a php -t az irrlichttel?? amolyan kölcsönös kapcsolat gyanánt?
2) a témavezetö Director-t javasolt,hogy inkább 2D-s legyen az egész...

magyarán amikor a feladat kiíródik a képernyöre, akkor max egy rámutatás vagy egy billentyü lenyomása kell...és a két feladat közé esetleg be lehet iktatni átvezetö videókat...a feladatok tartalmi mondanivalójához kapcsolódóan...és ha mondjuk jól válaszolt a felhasználó,akkor egy "gratulálok" videó játszódna le, vagy ilyesmi...

DE...

szeretnék egy normális diplomát kiadni a kezemböl, amivel tudok is majd kezdeni valamit,és ku**ára szeretnék programozni megtanulni is, de félek, hogy ebböl a Director-os cuccból semmi se lenne.

szóval mik a lehetöségeim??? lécci írjátok meg, ha van ötletetek
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48741   2007.03.06 03:00 GMT+1 óra  
Na Hajrá-hajrá...
Ez egy reszeg post...

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #48738   2007.03.06 02:38 GMT+1 óra  
Majd megpróbálok egy kis tutort összehozni róla.

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48736   2007.03.06 00:36 GMT+1 óra  

Írnék én is ha tudnék
Ez egy reszeg post...

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #48730   2007.03.05 16:44 GMT+1 óra  
Pont az ilyen dolgok miatt irok én saját plugint 3dsmax-hez.

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #48729   2007.03.05 16:41 GMT+1 óra  
az érdekesen hangzik...

az irrEditort már más is ajánlotta, ki fogom próbálni.
ezek szerint megoldható vele, hogy a sok kis kiexportált .x file-t, valamint textúrát ott egyesítsük?

na ... lesznek még emiatt hosszú, álmatlam éjszakáim ...
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48725   2007.03.05 15:19 GMT+1 óra  
hm..
Nem tartom valőszínűnek...
Na:
1.)Kiexportálgatod a modelleket külön,aztán Irrben összehajintod
vagy.
2.)Kiexportálod egybe,kitextúrázod egybe,jelentős minőség,és teljesítmény romlást eredményezve
3.)Írsz egy editort amiben öszzehajintod a modelleket/textúrákat...
4.)Használod Az IrrEdit Editort
Ez egy reszeg post...