játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #104465   2009.02.13 07:34 GMT+1 óra  
Mivel itt egyszerű szövegfájlokról van szó, a használt IDE, meg fordító nem számít. Windowsra ebben a pakkban megtalálod:
http://gnuwin32.sourceforge.net/
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #104460   2009.02.13 06:44 GMT+1 óra  
De én msvs használok, és véletlen se találok patch-hez hasonló dolgot sem...
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #104421   2009.02.12 23:06 GMT+1 óra  
Meglepő módon, a progit úgy hívják, hogy patch.
Nálam a mingw/msys része. Patch fájlokat meg a diff-el lehet gyártani.
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #104397   2009.02.12 12:34 GMT+1 óra  
A forráskódhoz vannak javítások, és a javítások ilyen patch fájlban vannak. Aminek igazából a tartalma annyi, hogy melyik fájl melyik részét mire cserélje. Ki is cserélném, csak az a baj hogy egy kicsit sok... Ezek egy egyszerű xy.patch fájlok... szerintem van valami kis progi valahol ami ezt megcsinálja, csak nem találom.
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #104395   2009.02.12 12:29 GMT+1 óra  
Szvsz Berakod, elindítod az exe-t, és az kicseréli a módosított file-okat( pl exe, vagy a képek, stb )
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #104394   2009.02.12 11:52 GMT+1 óra  
Lehet hogy hülye kérdés, de hogy lehet a patch -eket alkalmazni?
   
Mystro - Tag | 60 hsz       Online status #104139   2009.02.06 11:18 GMT+1 óra  
Kössz
nem értem mért nem gondoltam erre, a program ablakának címsorába ráadásul ki is van íratva a magasság
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #104132   2009.02.06 09:39 GMT+1 óra  
beolvasod a terrain magassagat azon a ponton ahol karakter all,majd beallitod a karakter 'Y' koordinatajat erre az ertekre.
Ez egy reszeg post...

   
Mystro - Tag | 60 hsz       Online status #104108   2009.02.06 06:42 GMT+1 óra  
Hali

Heightmap-al létrehozott terrainon hogy lehet egy karakterrel mozogni?
igazából csak az a része kellene hogy a terrain felszínén mozogjon és ne menjen át rajta.
   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #104040   2009.02.05 12:39 GMT+1 óra  
Kösz, bár guihoz akartam, 2D-ben ( egy egyszerű háttérkép ), de akkor megcsinálom így, késöbb úgy is lehet hogy 3d-s cuc lesz ott.
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #104030   2009.02.05 11:05 GMT+1 óra  
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #104018   2009.02.05 09:44 GMT+1 óra  
Megkérhetnék valakit hogy írjon egy mintát, hogy hogyan kell egy képet átméretezni. Olvastam minden félét, de nem értem miért nincs egy normális setScale ... vagy akármi ilyen...
   
sgblake06 - Tag | 4 hsz       Online status #87540   2008.05.18 09:59 GMT+1 óra  
Nos, először is. A .pk3 fájlok sima tömörített mappákat tartalmaznak.
Nem a pk3 a pálya, csak abban van. Irrlicht esetén abban valószínüleg egy *.bsp van.
Na, az a pálya fájl!


Amint megnézed, h. mivel hívja be, már az is árulkodó egy kicsit.
device->getFileSystem()->addZipFileArchive("valami.pk3";

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #82501   2008.02.29 07:34 GMT+1 óra  
nem ellenörzött semmit a progi,egyszerűen a nyomogómb létrehozása előtt törölted az 'env' objektumot!
Ez egy reszeg post...

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82499   2008.02.29 04:47 GMT+1 óra  
hát én ilyen stratégiárol még nem hallottam...amikor egy másik oldalra mész egyszerűen az kapja meg a fókuszt és csak az rajzolódik ki (volt egy ilyen xna-s példaprogram).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82495   2008.02.29 01:45 GMT+1 óra  
hát biztos van előnye annak is, hogy láthatatlanná teszek valamit, illetve annak is, hogy törlöm, és amikor kell, újra létrehozom.

egy adminisztrációs felületet szerkesztek, ahol gombok és editboxok tömkelege tornyosul, és mivel hivatkozni kell szinte az összes editbox-ra, illetve reagálni egy gombkattintásra, valamint a menükben ide-oda mászkálni, szal számomra a clear() fgv a legtisztább megoldás.

és azzal is para volt, hogy amikor egy oldalat betöltöttem, akkor létrejöttek az objektumok, kirajzolódott szépen minden, köv oldalra ugrás, clear() fgv meghívása, egyéb dolgok, aztán back az előző oldalra, ami ismét clear() fgv-el kezdődik, DE az előzőekben létrehozott objektumok élnek, hiába törölte a clear() fgv a képernyőt. ez furcsa volt számomra.
a lehetséges objektumokra kellett egy if(objektum) objektem = NULL; pointer törlést csinálnom minden objektumra.

ezek szerint a clear() bár letörli a képernyőt, de a létrehozott objektumokat (pointereket) mégsem állítja NULL-ra...
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #82474   2008.02.28 12:47 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
de...nem értem hogy az hogy letörlöm a képernyőt az hogy tud bármit is befolyásolni. csak a back/front bufferek értékeit beállitja valami konstansra nem vész el semmilyen adat lehetetlen hogy ettől szálljon el.


Előző postba már beírtam. GUI-nál van olyan, hogy egy combo box pointerre hivatkozol, ami nincs akkor az bizony elszál, ha menet közben letörlöd. Az más kérdés, hogy minek törölgetni, ha láthatalanná is lehet tenni.

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82473   2008.02.28 12:44 GMT+1 óra  
de...nem értem hogy az hogy letörlöm a képernyőt az hogy tud bármit is befolyásolni. csak a back/front bufferek értékeit beállitja valami konstansra nem vész el semmilyen adat lehetetlen hogy ettől szálljon el.

szerk.:
"removes all elements from the environment."

maxnak volt igaza ez minden létrehozott objektumot kitöröl.
de olyat miért kell futási időben?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #82472   2008.02.28 12:36 GMT+1 óra  
Úgy értettem én is, hogy a képernyőn mindent, hiszen az ellenőrzés is állítólag arra vonatkozott.
Egyébként igen fura probléma. Konkrétan GUI-nál én egyszerűen a visible-t falsra állítottam és akkor nem jelent meg adott elem, nem törlés után újra rajzolgatás. Így nem volt rossz hivatkozás sem. Akkor van a gond, ha az ember magának csinálja a problémát.

Ezt a hozzászólást ~Cre@tine~> módosította (2008.02.28 12:45 GMT+1 óra, ---)

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82470   2008.02.28 12:26 GMT+1 óra  
de az nem a képernyőt törli?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #82469   2008.02.28 11:47 GMT+1 óra  
Szerintem világos. ibax ellenőrzött valamit, amit a clear() letörölt és az ellenőrző rész hibát dobott ki, mert a clear() eltűntetett mindent. Mondjuk, ha valaki ellenőriz egy pointert nem árt megnézni, hogy az egyátalán még mutat e valamire.

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82463   2008.02.28 10:13 GMT+1 óra  
hö?
ezt nem értem egészen.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82458   2008.02.28 09:22 GMT+1 óra  
megvan a megoldás a clear() problémájára.

a main fgv-ben volt egy progirészlet, ami állandóan figyelte, hogy egy képernyőn szereplő objektumom milyen értéket vesz fel. mivel letöröltem, az objektum nem létezett tovább, a progi pedig egy nem létező objektumot PRÓBÁLT VOLNA meg ellenőrizni...

szal ez volt a para, ... most már orvosolva
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82433   2008.02.27 15:38 GMT+1 óra  
egy lehetséges megoldás:

a jelenetbe betöltök egy képet (homogén, szürke, vagy bármilyen), és arra pakolok mindent (kép a szülő, és minden objektumot a gyermekévé teszem). ha új képernyőt szeretnék, egyszerüen csak átállítom a setVisible() paramétert false-ra, és a kép (valamint a gyermek objektumai) eltünik.

nem épp a legjobb megoldás, de müxik...
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82419   2008.02.27 13:40 GMT+1 óra  
nos, egy valamit kipróbáltam. a "képernyő" -re két függvényhívással rajzoltattam ki az objektumokat.
készítettem egy listbox-ot, és ha a listbox-ban kijelölök egy nevet,akkor mellé kirajzolódnak az adott névhez tartozó infók, ugyanazon képernyőre!!

aztán kezdett el szivatni a clear() fgv, úgyhogy legvégső megoldásként sorban beállítgattam a képernyőn szereplő objektumokhoz a setVisibility(false) -t (ezzel ugye elrejtem, talán nem a legjobb megoldás (??))

viszont azt tapasztaltam, hogy azon objektumok, amiket a második fgv-hívás rajzolt fel (készítettem egy isSelected() fgv-t, vagyis csak akkor jelenjenek meg a kiválasztott név infói, ha kijelöltem már egy nevet a listából), szóval a másodszorra felrajzolt elemeknek már hiába állítottam be a setvisibility paramétert false-ra, azok mégsem tüntek el....

valszeg emiatt van problémája a clear() fgv-nek is a képernyőn szereplő objektumok eltüntetésével
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #82416   2008.02.27 12:51 GMT+1 óra  
IGUIEnvironment::Clear() függvényről van szó , ez nem kinullázza a gui objektumot?
utána lehet újra értéket kellene neki adni,mielőtt meghívod a tagfüggvényeit

szerk.: okés,elolvastam a többi hsz-t is
Ez egy reszeg post...

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #82415   2008.02.27 12:50 GMT+1 óra  
Idézet
ibax :
Idézet
~Cre@tine~> :
removes all elements from the environment

Biztos, hogy jó helyen van az a törlés?



igen, úgy gondolom jó helyen van. mivel az a lényege, hogy ha egy "új" oldalt, ablakot, képernyőt szeretnék elővarázsolni, amire pakolom az újonnan beillesztett objektumokat, gombokat, akkor ahhoz ugye előtte üressé kell tennem ezt a képernyőt.

vagyis mindent törlök...de talán ezzel lehet a gond, hogy vmi olyat próbál törölni, amit "nem" törölhet?? bár a leírása a fgv-nek,ahogy írtad is, removes all elemenets, ez annyit jelent, hogy az összes pointert NULL-ra állítja, így azokat meg sem lehet jeleníteni

remélem jól gondolkodok...(?)



Az függvény-nek ezt le kell kezelni elvileg akkor is, ha üres képernyőn törlöd a semmit, de ezekszerint mégis hibásan működik az a függvény, vagy a használata van rossz időben.

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82389   2008.02.27 07:05 GMT+1 óra  
Idézet
~Cre@tine~> :
removes all elements from the environment

Biztos, hogy jó helyen van az a törlés?



igen, úgy gondolom jó helyen van. mivel az a lényege, hogy ha egy "új" oldalt, ablakot, képernyőt szeretnék elővarázsolni, amire pakolom az újonnan beillesztett objektumokat, gombokat, akkor ahhoz ugye előtte üressé kell tennem ezt a képernyőt.

vagyis mindent törlök...de talán ezzel lehet a gond, hogy vmi olyat próbál törölni, amit "nem" törölhet?? bár a leírása a fgv-nek,ahogy írtad is, removes all elemenets, ez annyit jelent, hogy az összes pointert NULL-ra állítja, így azokat meg sem lehet jeleníteni

remélem jól gondolkodok...(?)
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #82386   2008.02.27 06:55 GMT+1 óra  
"0xC0000005: Access violation reading location 0x3d020800."
Pointerek? Tömb-túlindexelés?

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #82381   2008.02.27 05:10 GMT+1 óra  
Az előző hozzászólásodból számomra nem derült ki, hogy biztos vagy benne az adott sor a hibás, ergó a fejlesztői környezet arra a sorra ugrott volna. A hiba valóban nem sokat mondó, d elegalább tudod hol a hiba.
A doksi ezt írja:
"irr::gui::IGUIEnvironment Class Reference
virtual void clear ()=0
removes all elements from the environment."

Biztos, hogy jó helyen van az a törlés?

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82378   2008.02.27 04:40 GMT+1 óra  
vmennyire már ismerem a VStudiót. ha ilyen egyszerü lenne, már rájöttem volna. a hiba, amit kiír:

"Unhandled exception at 0x003d0209 in irrlicht_test.exe: 0xC0000005: Access violation reading location 0x3d020800."

ebből én nem tudok megállapítani semmit. a clear() ugyebár egy beépített irrlicht-es fgv, ami egyszerüen csak letisztítja a képernyőt. egy másik fgv elején már használtam,és ott müködött. viszont itt vmi gubanc van, mert kifagy tőle a progi a fent jelzett hibaüzenettel.

csak arra lennék kiváncsi, nem e találkozott már valaki hasonlóval, vagy nincs e valami trükközés ennél a fgv-nél, mert biztos vagyok benne, hogy nagyon egyszerü a megoldás, csak éppen "nem látom a fától az erdőt".
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #82373   2008.02.27 04:20 GMT+1 óra  
ibax: Ez ugyanaz a jelenség, amire a C++ topicban se sikerült rájönni? A Visual C++ elég profi fejlesztői ezköz, úgyhogy tessék kihasználni.

Profban Debug módban, expressnél meg csak simán megnyomod a play gombot, vagy F5 és a program az adott sorra fog ugrani, feltehetően ki is jelzi a hiba okát, de legalábbis a helyét biztosan.

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82364   2008.02.27 03:13 GMT+1 óra  
nem ismétlem el amit ferchild...de ez igy tényleg értelmetlen....gondolhatod hogy ha kiirja h text akkor nem itt van a hiba.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82358   2008.02.27 02:32 GMT+1 óra  
Sziasztok! Van egy gondom ... nézzétek meg a következő kódrészletet...

ez a fgv így OK, müxik, a command line kiírja hogy TEXT, amikor ideér
a progi, és megjeleníti a szövegetek az előzőleg már kirajzolt
gombokra, szövegekre.
ha kiveszem a kommentet az env ->clear sorból, akkor viszont kifagy az
egész progi, de a TEXT felirat megjelenik a command line-ban.

van vmi ötletetek, mitől lehet ez?

Kód:
void Admin::changeLogin(IGUIEnvironment* env, IVideoDriver* driver, IrrlichtDevice* dev)
{
        // env->clear();
        name = env->addStaticText(L"New login name",rect<s32>(50,140,250,162),0,0,0,-1,1);
        date = env->addStaticText(L"New password",rect<s32>(50,221,250,243),0,0,0,-1,1);
        id = env->addStaticText(L"New password once again",rect<s32>(50,302,250,324),0,0,0,-1,1);
       
        cout << "TEXT" << endl;

}
   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #81658   2008.02.13 22:17 GMT+1 óra  
en meg csak kezdo irrlichtes vagyok, de sztem nem kene minden rendernel ujra hozzaadni az edit boxot...
egyszer hozzaadod, utana mar csak irkalsz bele, nem?

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #81591   2008.02.13 04:50 GMT+1 óra  
üdv
van ötletetek, hogy az AddEditBox() meghívása után miért nem tudok beleírni az edit box-ba??

Kód:
...
void drawadminmenu(IGUIEnvironment* environment,IVideoDriver* driver, IrrlichtDevice * dev)
{
edit_box = environment->addEditBox(0,rect<s32>(50,50,300,300),1,0,5001);
edit_box->setMax(10);
edit_box->setOverrideFont(0);
edit_box->setPasswordBox(1,L'*');
}
...


megjeleníti a szövegdobozt, de nemtok beleírni semmit
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #81584   2008.02.13 02:07 GMT+1 óra  
üdv
sikeresen megoldottam az Irrlicht Visual Studio alá való telepítését.
a köv tutorialt felhasználva:

http://dalcatraz.extra.hu/egyeb/Configuring Irrlicht for Visual Studio 2005 Express C++.pdf

remélem tudtam ezzel másnak is segíteni...

a csomó hiba, ami keletkezett nekem anno, az egy hibás irrKlang verzió müve volt. azért mondom hogy hibás, mert miután lecseréltem egy "régebbi" verzióra, semmi gond sem volt már.
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #81465   2008.02.11 06:40 GMT+1 óra  
sziasztok

tud valaki segíteni, vagy valami tutorialt ajánlani, hogy hogyan kell visual studio 2005-höz beállítani az irrlicht projektet?

egy csomó hibát ír ki, valószínüleg a helytelen library, dll, header stb beállítások miatt ...
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #75714   2007.11.29 07:55 GMT+1 óra  
használd D3D renderrel az irrlichtet,opengl nekem sem volt vmi faszányos,mikor irrlichteztem
Ez egy reszeg post...

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #75706   2007.11.29 06:08 GMT+1 óra  
sziasztok!

ha valaki használt már fényeket irrlichtben, az elárulhatna egy-két technikát.
mert vhogy az a gond, hogy a fények, amiket beillesztek, máshogy néznek ki magában a projektben, mint az irrEditben. gondolom ez azért van, mert az irrlicht OPENGL-t használ, míg az irrEdit csak Direct3D-t. jól gondolom?

és az irrEditben nehézkes ezt beállítani. van egy 2szintes + pince objektumom (ház), és ezt kéne szépen bevilágítani, de vagy túlég valami, vagy tök feketék lesznek a szemközti falak, de eddig nem jöttem rá a fortélyára...

tud vki segíteni?
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #73331   2007.11.03 06:30 GMT+1 óra  
ha a Fraps nevű progit feltelepíted, akkor te is meg tudod nézni az aktuális FPS-t, mert az kiírja.

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #73330   2007.11.03 06:22 GMT+1 óra  
hali
nincs fizika, semmilyen
igen, octree-t használok
az fps-nek majd utánajárok, mert én csak tesztelem a progit, és nem jelzi semmi az fps-t

üdv
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #73305   2007.11.03 04:07 GMT+1 óra  
Idézet
ibax :
egyébként meg akkor a "házon kívüli szabad füvös területen" is akadozna, ha ez lenne a gond, nem?

Nem feltétlenül,főleg ha octree-t használsz
Mennyi fps-sel fut akadozás közben?
Fizika van?
7000 poly az nem sok...
Ez egy reszeg post...

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #73289   2007.11.03 01:02 GMT+1 óra  
mit értesz az alatt hogy túl sok poly?

*idézet*
Needed 9ms to create OctTree SceneNode.(132 nodes, 7074 polys)


Ez soknak számít? Egyébként igyekeztem minimalizálni a polygonok számát, ahogy csak lehet, szóval szerintem nem...

egyébként meg akkor a "házon kívüli szabad füvös területen" is akadozna, ha ez lenne a gond, nem?
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #73279   2007.11.02 22:32 GMT+1 óra  
esetleg túl sok poli?
Ez egy reszeg post...

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #73276   2007.11.02 17:15 GMT+1 óra  
sziasztok.

tapasztalt már valaki olyat, hogy egy betöltött modellben "akadozik" a mozgás?
van egy házam, amibe akadozva tudok csak mozogni, vagyis sík terepen no problemo, de amint egy épületben vagyok, ott akadozik, pedig:
- a mennyezet és egyéb tárgyak nincsenek útban
- gyakorlatilag semmi sincs az "utamban"

Esetleg valamitől kifagy az irrlichtnek ezen része? rosszul étrelmez vmilyen geometriát? lehet ilyen gond? csak hát semmi sincs az útban, se vízszintesen, se függőlegesen...

tipp?, ötletek?
előre is köszi
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #70846   2007.10.03 03:09 GMT+1 óra  
igen, az volt a gond,hogy a textúrá file-ok pár kb-osak voltak.de most már lecseréltem nagyobb felbontásúra, úgyhogy most már szépek a textúrák.
köszönöm a segítséget
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #70757   2007.09.30 13:55 GMT+1 óra  
UVW jó? nagyobb felbontású textúrákkal is kockás?
Ez egy reszeg post...

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #70738   2007.09.30 12:26 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Az miért lehet, hogy az irrlichtbe betöltött objektumaim textúrái durván kockásak? olyan, mintha pl a Doom 1-el játszanék. Maya-ban, amiben modellezek és textúrázok, valamint a Deep Exploration progiban, amiben x formátumra konvertálok, tökéletesen szépek a textúrák, csak az irrlichtben való betöltés után lesznek durván pixelesek, és az anyagi jellemzők (blinn,lambert,phong) is eltünnek. bár ez utóbbit talán az x formátum nem támogatja, azért tünnek el.

ötlet?
előre is thx
ibax
   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #70426   2007.09.24 07:16 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Application.DoEvents();


Köszi! 1-es pont kihúzva
Csak semmi játékfejlesztés!