játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5440
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2186
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
DJSAMAN - Tag | 32 hsz       Online status #38535   2006.11.27 08:15 GMT+1 óra  
HI!
Nagyon kellene a segitségetek. GLSCENE-ben készitek éppen egy játékot és alatta az ODE beépitett fizikai engint alkalmazom.
A kérésema következö lenne glscene alatt simán tudok egyszerű testekre rigid body-t rakni de tri-mesh-nel valahogy nem megy hiába behavior alatt rányomom a odedynamic vagy a odestatic dolgot és odeelements alatt a tri-mesh opciot simán áthalad rajta a többi ode test. Probálkoztam a delphi alatt ezeknek a programozásával is pl:
with TGLODESTATIC(behaviours.create(TGLODESTATIC)) do
it megadom a odemanagert
with TODEELEMENTSTRIMESH(create....bla bla bla
na mindent magprobálta esetleg valami parancs kellene vagy a glscene ez a verziojában valami hiba van.
Sajnos csak ezzel a glscene által könnyitetten megy az delphiode-s dologhoz nem konyitok.
Remélem nagyábbol meglehet érteni a problémámat és segitetek nekem.
Ja és a letölthetö legujabb glscene verzioja van meg. Ha lehet akkor e-mailbe küldjétek már el a lehetséges megoldást. Elöre is köszi.
Nézz szét az oldalukon, 3d tutorialok és még sok más!
www.AtomicMedia.hu
http://www.atomicmedia.hu
   
peti634 - Tag | 148 hsz       Online status #36392   2006.11.12 13:54 GMT+1 óra  
HI megint mint mindig!
ilyen gyrosan azért ne válaszoljatok
uj kérdés: azota már felhagytam a directx-elés atmentem open gelbe,a GLsceen-be,
az lene a kérdésem h hogy tok létrehozni terrainrenderer-t tömböl??plz forás kódal együt,és plz válaszoljon valaki
ha már szép nem vagy, hülye ne légy
http://www.pokolstudio.hu
   
peti634 - Tag | 148 hsz       Online status #35402   2006.11.05 08:22 GMT+1 óra  
hi megint
lene egy két kérdésem Delphix-el,és ha valakinek nem jelentene gondot akkor plz vegyen felmsn-re
msn:petisuli15@hotmail.com, csak nem akarom teleszemetelni a formuto, lehet elég gagyi kérdésekel, elöre is thx
ha már szép nem vagy, hülye ne légy
http://www.pokolstudio.hu
   
peti634 - Tag | 148 hsz       Online status #34280   2006.10.30 03:35 GMT+1 óra  
HI ALL!
plzzz helpppp!!!!!!! delphi 7 SE verziom van. másoltam CD-röl 1,2 filét és közbe futot a delphi, de beált a windows és azota ha el akarom inditani a delphit ezt irja ki:
"Az alkalmazást nem sikerült elinditani, mert qtintf70.dll nem található. Az alkalmazás..."
volt reinstal, ujrainditotam a windowst, az utána lévö filéket töröltem,mi a gond!!!!?????
ha már szép nem vagy, hülye ne légy
http://www.pokolstudio.hu
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #33351   2006.10.23 08:28 GMT+1 óra  
Hy!
Én nem vagyok delphis, (nem is leszek ) de ezt ajánlom, hogy nézz körül a neten ebookok terén!
Biztosan találsz olyat, ami neked való nehézségi szintben, és így tudsz fejlődni is.
Ajánlom a következő oldalakat átböngészésre:
doksi.hu
ebookz

(amúgy 3d-n belül az opengl-hez is találhatsz delphis leirásokat, többek közt a fent említett helyeken, és a google segítségével is)

Sok sikert!

   
peti634 - Tag | 148 hsz       Online status #33348   2006.10.23 07:56 GMT+1 óra  
HI all!
egy ideje már delphibe vok,és szerintem elég jó, az alapokat, meg anál egy kicsit töbet tok,de nem tudok továbhaladni. Tutorialok, demokat,stb meg egyszerüen nem értem,nem tudna valaki msn-be segiteni plzz? server-cliens, 3d érdekelne
elöre is thx
ha már szép nem vagy, hülye ne légy
http://www.pokolstudio.hu
   
Hagyma - Tag | 49 hsz       Online status #33099   2006.10.21 21:26 GMT+1 óra  
Idézet
lamer :
Sziasztok!

Mostanában fejlesztettem egy stratégiai játékot a delphi explorer free verziójával. Nézzétek meg:

Lovagkor



Biztos jó lehet Kipróbálni nem tudtam, mert ahogy olvastam, legalább két játékos kell hozzá. Egy, aki indít egy szervert, a másik pedig csatlakozik hozzá.
De szerintem nem ide kellett volna ezt írnod. Regisztráld a garázsprojekteknél, mint késsz játékot.
   
lamer - Tag | 38 hsz       Online status #32989   2006.10.20 23:32 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Mostanában fejlesztettem egy stratégiai játékot a delphi explorer free verziójával. Nézzétek meg:

Lovagkor
Emperor guide my blade!
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #32714   2006.10.18 07:20 GMT+1 óra  
   
tacam-r2 - Tag | 48 hsz       Online status #32700   2006.10.18 05:39 GMT+1 óra  

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #32507   2006.10.16 11:41 GMT+1 óra  
Jabocs...
   
Addict - Törzstag | 1031 hsz       Online status #32503   2006.10.16 11:39 GMT+1 óra  
Mit vártál a Delphi-s topikban?

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #32502   2006.10.16 11:38 GMT+1 óra  
... Pedig jó oldal
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #32455   2006.10.16 04:34 GMT+1 óra  
Hagyma - Tag | 49 hsz       Online status #32298   2006.10.14 10:02 GMT+1 óra  
Idézet
peti634 :
HI
delphibe milyen parancsok vanak 3d-re?
vagy egyáltalán van delphibe 3d?



Elméletieg lehet Delphi alatt is 3D-t használni.
Pl. DirectX, DelphiX, OpenGL, hallottam már 3D-s motorról is Delphi alá.

DirectX :
http://www.torry.net/quicksearchd.php?String=DirectX&Title=Yes

DelphiX :
http://www.torry.net/quicksearchd.php?String=DelphiX&Title=Yes
http://turbo.gamedev.net/delphix.asp

OpenGL :
http://www.sulaco.co.za/

Nemtudom, ezek mennyire használhatóak, én csak 2D-vel foglalkozom Delphi alatt.
   
peti634 - Tag | 148 hsz       Online status #32285   2006.10.14 06:55 GMT+1 óra  
HI
delphibe milyen parancsok vanak 3d-re?
vagy egyáltalán van delphibe 3d?
ha már szép nem vagy, hülye ne légy
http://www.pokolstudio.hu
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #30803   2006.09.24 23:36 GMT+1 óra  
sorry......fáradok ám néha én is
semmi gond
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #30618   2006.09.22 09:14 GMT+1 óra  
ferchild ha azt hitted h rád mondom bocs
kicsy helyes...a módosítás
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #30614   2006.09.22 09:02 GMT+1 óra  
nem neked mondta. , hanem kdani (már módosított) hsz-e tartalmazott kicsit sok szmájlit.

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #30592   2006.09.22 05:36 GMT+1 óra  
why?
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #30587   2006.09.22 05:28 GMT+1 óra  
No óvatosan azokkal a smileykal!!!!!!
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #30586   2006.09.22 05:25 GMT+1 óra  
akor gémékerezz!!! megérdemled!
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
kdani3 - Tag | 58 hsz       Online status #30571   2006.09.22 03:59 GMT+1 óra  
- /elég lesz egy/
Ezért jó a Game Maker! Ilyen hibák sosincsenek benne. Csak sajnos nem teljesen tud kezelni néhány dolgot(pl csak egy ablak lehet). A Scriptnyelve egyébként a C-hez hasonlít.

Ezt a hozzászólást kicsy módosította (2006.09.22 08:29 GMT+1 óra, ---)

   
kdani3 - Tag | 58 hsz       Online status #30570   2006.09.22 03:59 GMT+1 óra  
Mert én úgy szoktam (ennek az az oka, hogy a régi Delphiben csak úgy tudtam kimenteni a képet. Azt nem tudom hogy az újabb verziókban mi a helyzet.). De egyébként ugyanazt(kellene) eredményznie.

Fogalmam sincs, hogy mihez kezdjek.

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #30542   2006.09.21 22:13 GMT+1 óra  
szerintem tök mindegy hogy TImage egy property vagy egy global var, vagy bármi más...annak működnie kellene .....

mellseleg akor sem értem minek rakod bele a Picture-t??? nekem ez magas, de lehet velem van a baj
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
tucsok - Tag | 5 hsz       Online status #30473   2006.09.21 10:22 GMT+1 óra  
Én nem tudom hogy Delphi 2006-ban mi hogy megy, de én Delphi 7-ben mindig úgy csináltam, hogy egy TImage-et rakok a formra, és a TImage.Canvas -ra rajzolok
Erre példa :
Kód:
var Image:TImage;

procedure Rajzol ;
begin
  With Image.Canvas do
  begin
    Ellipse(10, 10, 100, 200) ;
  end ;
end ;

Az invalidate pedig letörli a formot (vagya más vezérlőt), és meghívja annak OnPaint metódusát.

   
kdani3 - Tag | 58 hsz       Online status #30469   2006.09.21 10:04 GMT+1 óra  
És a régi Delphiben a form canvasjára is lehet rajzolni.

   
kdani3 - Tag | 58 hsz       Online status #30468   2006.09.21 10:03 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
nos a lassú rajzolás nem a Delphi hibája, hanem a windows gdi-je a lassú...nem véletlen találták ki a grafikus api-ket(DX, OGL).....

a
Kód:
Timage.Picture.Canvas.Ellipse(x1,y1,x2,y2);
soha az életben nem fog működni, mert egy osztályra hivatkozol és nem egy objektumra ( példányosított osztályra)
Keress vmit ami példányosítva van (pl: felraksz egy image-et a form-ra és akkor annak a Canvas-re már tudsz rajzolni így:
Kód:
Image1.Canvas.Ellipse(...); // abban az esetben ha image1 a neve, ha nem akkor annak a neve :D kell


vagy:
a Form-nak is van Canvas-je amire rajzolhatsz, csak ne felejtsd el újrarajzoltatni a rendszerrel, egy invalidate, vagy repaint hívásával:

Kód:
Form1.Canvas.Ellipse(....);
Form1.Repaint;


tanulni kell enm szomorkodni


A TImage alatt egy objektumban lévő TImage típusú változót értettem.
Egyébként már Delphizek egy ideje úgyhogy tudom miről van szó, a módszerem a régi (5.0 Pro) változatban ment. Egyébként a repaintot is próbáltam már.

U.i:Mi az az invalidate parancs?

   
Hagyma - Tag | 49 hsz       Online status #30463   2006.09.21 08:11 GMT+1 óra  


Ígysem megy, de azért köszi.
Valószínű én se fogom használni a 2006-os Delphit. Vannak benne jó dolgok, könnyeb kezelni, mert magától kirakja az end-eket meg ilyeneket, de egyébként nem lehet jobb programot írni benne, mint pl a Delphi 7-ben. Szerintem kéne egy új Delphi, ami a régi Delphik előnyeit, meg az új Delphik használható újításait tartalmazná. De lehet hogy nem fogok már Delphizni, inkább megtanulom a C++-t, mert játékokat szerintem nem is nagyon lehet Delphiben csinálni, mert túl lassú a rajzolás.



Delphi vs. C++ ( ha érdekel ).

http://www.prog.hu/kereses/?expr=delphiben+%EDrt+j%E1t%E9kok&oc=22
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #30459   2006.09.21 07:15 GMT+1 óra  
nos a lassú rajzolás nem a Delphi hibája, hanem a windows gdi-je a lassú...nem véletlen találták ki a grafikus api-ket(DX, OGL).....

a
Kód:
Timage.Picture.Canvas.Ellipse(x1,y1,x2,y2);
soha az életben nem fog működni, mert egy osztályra hivatkozol és nem egy objektumra ( példányosított osztályra)
Keress vmit ami példányosítva van (pl: felraksz egy image-et a form-ra és akkor annak a Canvas-re már tudsz rajzolni így:
Kód:
Image1.Canvas.Ellipse(...); // abban az esetben ha image1 a neve, ha nem akkor annak a neve :D kell


vagy:
a Form-nak is van Canvas-je amire rajzolhatsz, csak ne felejtsd el újrarajzoltatni a rendszerrel, egy invalidate, vagy repaint hívásával:

Kód:
Form1.Canvas.Ellipse(....);
Form1.Repaint;


tanulni kell enm szomorkodni
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
kdani3 - Tag | 58 hsz       Online status #30456   2006.09.21 07:04 GMT+1 óra  
Sajnos ezt már réges rég próbáltam. Nem jött össze. De azért köszi.

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #30453   2006.09.21 06:43 GMT+1 óra  
Hmm próbáltad már azt, hogy beállítod az ecset vastagságát vagy a színét? Lehet, h nincs alapból beállítva.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
kdani3 - Tag | 58 hsz       Online status #30452   2006.09.21 06:29 GMT+1 óra  
Idézet
Hagyma :
Idézet
kdani3 :
Így rajzoltam pl egy ellipszist:
Timage.Picture.Canvas.Ellipse(x1,y1,x2,y2);
Na ez nem működik, sem a vonal, sem a nyégyzet. Pedig a parancs ott van! Semmilyen hibüzenetet nem ír ki.



És ha így írod be ?

Image1.Canvas.Ellipse(x1,y1,x2,y2);


Ígysem megy, de azért köszi.
Valószínű én se fogom használni a 2006-os Delphit. Vannak benne jó dolgok, könnyeb kezelni, mert magától kirakja az end-eket meg ilyeneket, de egyébként nem lehet jobb programot írni benne, mint pl a Delphi 7-ben. Szerintem kéne egy új Delphi, ami a régi Delphik előnyeit, meg az új Delphik használható újításait tartalmazná. De lehet hogy nem fogok már Delphizni, inkább megtanulom a C++-t, mert játékokat szerintem nem is nagyon lehet Delphiben csinálni, mert túl lassú a rajzolás.

   
Hagyma - Tag | 49 hsz       Online status #30451   2006.09.21 06:22 GMT+1 óra  
Idézet
kdani3 :
Így rajzoltam pl egy ellipszist:
Timage.Picture.Canvas.Ellipse(x1,y1,x2,y2);
Na ez nem működik, sem a vonal, sem a nyégyzet. Pedig a parancs ott van! Semmilyen hibüzenetet nem ír ki.



És ha így írod be ?

Image1.Canvas.Ellipse(x1,y1,x2,y2);
   
Hagyma - Tag | 49 hsz       Online status #30424   2006.09.20 14:16 GMT+1 óra  
Nálam ez a BDS. 2006 kb. 10 percig volt fent a gépen. Pedig egy darabig eltartott, mire felmászott.
Szerintem több utasítást másképp kell beírni, mint ahogy a régebbi verzióknál megszoktuk. Egy példát tudok csak mondani, mivel ezt próbáltam. Utána visszaáltam Delphi 6-ra.
Régebbi verzió :
Label1.Caption := ' xxxxx ' ;
BDS. 2006 :
Label1.Text := ' xxxx ' ;

De pl. egy régebbi, Delphi 6-tal írt kódot hibaüzi nélkül lefordított.
   
kdani3 - Tag | 58 hsz       Online status #30414   2006.09.20 12:23 GMT+1 óra  
Így rajzoltam pl egy ellipszist:
Timage.Picture.Canvas.Ellipse(x1,y1,x2,y2);
Na ez nem működik, sem a vonal, sem a nyégyzet. Pedig a parancs ott van! Semmilyen hibüzenetet nem ír ki.

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #30403   2006.09.20 11:18 GMT+1 óra  
Milyen módszerrel rajzoltál?
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
kdani3 - Tag | 58 hsz       Online status #30367   2006.09.20 07:47 GMT+1 óra  
Delphi 2006-ot használok, és azzal a módszerrel, amivel a TCanvasokra a Delphi 5.0-ban tudtam rajzolni, most nem tudok. Mit tegyek?

   
tgery13 - Tag | 30 hsz       Online status #29014   2006.09.01 10:14 GMT+1 óra  
ó nagyon köszi ezer hála

   
Hagyma - Tag | 49 hsz       Online status #28964   2006.09.01 08:01 GMT+1 óra  
Hogy érthetőbb legyen :
Az inttostr : egész számot sztringgé alakít.
Ellenkezője : strtoint sztringet alakít egész számmá.
Az strtoint64 : sztringet alakít int64 egész számmá.
Az strtofloat : sztringet lebegőpontos értékké.
   
Hagyma - Tag | 49 hsz       Online status #28961   2006.09.01 07:45 GMT+1 óra  
Idézet
tgery13 :
Hy volna egy kérdésem:
van egy változóm ami számot tartalmaz, namost ennek a változónak a tartalmát szeretném kiiradni egy TEdit be de minidg hibát ir, hogyan lehetne megoldani?



var
Form1: TForm1;

valtozo : integer;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin

valtozo := random(100)+1;
edit1.Text := inttostr(valtozo);
end;

end.
--------------------------------------------------------

ShAdeVampirE, vettem...és köszi !
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #28958   2006.09.01 07:28 GMT+1 óra  
Eagle_Lor: még annyit tennék hozzá, hogy azért a játékoknál sztem a 2. (dinamikus) változat a gyakoribb/ értelmesebb, mert a fix idővel az a baj, h lehet olyan gép is, ami mondjuk nem tudja 60fps-sel futtatni a gámát, amennyire szüksége lenne, így az akkor szaggatna -> ergó mindenképpen mérni kell az eltelt időt.
   
tgery13 - Tag | 30 hsz       Online status #28951   2006.09.01 06:58 GMT+1 óra  
Hy volna egy kérdésem:
van egy változóm ami számot tartalmaz, namost ennek a változónak a tartalmát szeretném kiiradni egy TEdit be de minidg hibát ir, hogyan lehetne megoldani?

   
Hagyma - Tag | 49 hsz       Online status #28912   2006.08.31 22:02 GMT+1 óra  
Köszönöm a részletes választ. Akkor majd megpróbálom ezzel a módszerrel.
   
Eagle_Lor - Tag | 54 hsz       Online status #28902   2006.08.31 16:06 GMT+1 óra  
Idézet
Hagyma :
Delphi-ben meglehet oldani, hogy egyforma sebességgel fusson a program egy erős gépen, és egy gyengébben is ? Gondolok itt olyasmire, mint pl. a Dark Basic-ben a "Sync rate 30" parancs.



A játékok időzítésére alapvetően két módszert szoktak alkalmazni: a rögzített és változó időhosszú frissítést (fixed és variable timestep).
A rögzített időhossznál a játéklogikát fix időközönként pl. 1/60 másodpercenként frissítjük. Ezt úgy szokták elérni h. a játéklogikát (és a renderelést is) valamilyen módszerrel várakoztatják, dbasicben a sync rate állításával lehet, delphiben pl a következő kóddal:
Kód:
//a játéklogikát frissítő fgv, ha igazzal tér vissza akkor kilépünk
funciton UpdateGame(): boolean;
//renderelés
procedure Render();

procedure mainloop()
var
  done: boolean;
  lastupdate, temptick: cardinal;
begin
  lastupdate:=GetTickCount();
  done:=false;
  while not done do
  begin
    //lekérdezzük az eddig eltelt ms-okat
    temptick:=GetTickCount();
    if temptick-lastupdate>1000/60 then
    begin
      //ha már eltelt 1/60-ad sec, akkor léptetünk eggyet a játékon
      //és megnézzük ki kell-e lépni
      done:=UpdateGame();
      Render();
      lastupdate:=temptick;
    end else
      //egyébként átadjuk a cpu időt a többi alkalmazásnak
      Sleep(0);
  end;
end;


A változó időhossznál a játéklogika előző frissítése óta eltelt idővel számolunk. Ekkor a játékot úgy kell megírni, h. a mozgások pl. ne konstans értékkel történjenek, hanem a sebesség és idő fgv-e alapján számoljuk őket. Ez a módszer lehetővé teszi, h. tetszőlegesen magas fps-el fusson a játékunk anélkül, h. minden "felgyosulna" és így a teljes cpu kapacitást is ki tudjuk használni.

Kód:
//a játéklogikát frissítő fgv, a paramétere h. hány sec telt el
funciton UpdateGame(single frametime): boolean;

procedure mainloop()
var
  done: boolean;
  lastupdate, temptick: cardinal;
begin
  lastupdate:=GetTickCount();
  done:=false;
  while not done do
  begin
    //lekérdezzük az eddig eltelt ms-okat
    temptick:=GetTickCount();
    //átadjuk az updatenek az eltelt időt sec-ban
    done:=UpdateGame((temptick-lastupdate)/1000.0);
    Render();
    lastupdate:=temptick;
  end;
end;


Az időzítésnél csak az egyszerűség kedvéért használtam a GetTickCount fgv-t, a QueryPerformanceCounter-t és a timeGetTime-t érdemesebb használni, mivel sokkal pontosabbak.

A fenti két módszer mellett még vannak hibrid időzítési megoldások is amikhez a renderlést és a játéklogika frissítést szét kell választani, pl. csak 100 fps-el renderelünk és a maradék cpu időt pedig fizika,ai,stb. számításokra fordíthatjuk.

Remélem működnek a kódok, mivel már elég rég nem használtam Delphit

   
Hagyma - Tag | 49 hsz       Online status #28901   2006.08.31 14:49 GMT+1 óra  
Delphi-ben meglehet oldani, hogy egyforma sebességgel fusson a program egy erős gépen, és egy gyengébben is ? Gondolok itt olyasmire, mint pl. a Dark Basic-ben a "Sync rate 30" parancs.
   
r-marci - Tag | 11 hsz       Online status #28585   2006.08.29 15:13 GMT+1 óra  
Az Istennek se akar működni a Direct Input Delphiben.
A gondot az jelenti, hogy a C++-os példákban makrót használnak, ami azonban a Delphiben nincs. Úgyhogy próbáltam eljárásokkal, meg függvényekkel helyettesíteni, de nem sikerült. Az interneten pedig eddig nem találtam használható forrást.
Egy türelmetlen, matematikai analfabéta, kezdő programozó állást keres!
   
r-marci - Tag | 11 hsz       Online status #27971   2006.08.27 14:36 GMT+1 óra  
Idézet
Hagyma :
Első látásra nekem is hmm...áttláthatatlan volt a Delphi 2005. Semmi nem ott volt ahol lennie kellett volna, mármint a Delphi 6-hoz képest. Még csak pár napja van fent a gépemen, de már határozottan jobban tetszik mint a 6-os. Átt is állok rá. A kódszerkesztő sokkal áttláthatóbb. Pl. a procedure-k elött van + és - jel, amivel "belehet zárni" illetve "kilehet nyittani" őket, mintha egy könyvtárszerkezet lenne. Egyébként lehet benne használni DelphiX-et. Van a Delphi 2005-höz is,
és működik is. r-marci, ha Delpihez keresel componenseket, kezd a torry.net-en. A legnagyobb gyűjtemény ott található. Van ottan Delphi 7-hez is. A Download mellett van feltüntetve, melyik verzióhoz jó. Pl. "D5,D6,D7".

http://www.torry.net/quicksearchd.php?String=delphiX&Title=Yes

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kössz, de én nem a DelphiX-et használom. Inkább a DX SDK áprilisi kiadásának Delphis változatát használom, amit egy Clootie nevű (feltehetőleg orosz) ember csinált.
Egy türelmetlen, matematikai analfabéta, kezdő programozó állást keres!
   
Hagyma - Tag | 49 hsz       Online status #27923   2006.08.27 12:08 GMT+1 óra  
Első látásra nekem is hmm...áttláthatatlan volt a Delphi 2005. Semmi nem ott volt ahol lennie kellett volna, mármint a Delphi 6-hoz képest. Még csak pár napja van fent a gépemen, de már határozottan jobban tetszik mint a 6-os. Átt is állok rá. A kódszerkesztő sokkal áttláthatóbb. Pl. a procedure-k elött van + és - jel, amivel "belehet zárni" illetve "kilehet nyittani" őket, mintha egy könyvtárszerkezet lenne. Egyébként lehet benne használni DelphiX-et. Van a Delphi 2005-höz is,
és működik is. r-marci, ha Delpihez keresel componenseket, kezd a torry.net-en. A legnagyobb gyűjtemény ott található. Van ottan Delphi 7-hez is. A Download mellett van feltüntetve, melyik verzióhoz jó. Pl. "D5,D6,D7".

http://www.torry.net/quicksearchd.php?String=delphiX&Title=Yes

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   
r-marci - Tag | 11 hsz       Online status #27851   2006.08.27 08:24 GMT+1 óra  
Remek, hogy ha írok valamit, és pár perc múlva saját magamnak kell kijavítani.

DelphiX pages
Egy türelmetlen, matematikai analfabéta, kezdő programozó állást keres!