játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | [1] [2] > 3 <
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #63678   2007.07.17 11:19 GMT+1 óra  
Idézet
kicsy :
Bár nemegészen értem a kérdést, talán passzol a válasz
Csinálj egy bool tömböt a használt billentyűkről, lenyomáskor - a keyboarddown eventhandlerében - igazra állítod a lenyomott billnek megfelelőt, felengedéskor meg hamisra. A játéklogikával foglalkozó szálon meg így kapsz egy tömböt, hogy épp milyen gombok vannak lenyomva.



Sikerült! Pont úgy ahogy mondtad! Még 1x köszi!!

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #63671   2007.07.17 10:59 GMT+1 óra  
Idézet
hypocrite :
Igen, de én c#-ban csinálom ( SDL.Net) és ott nincsenek mutatók.

Mert kiszedték belőle a mutatókat........Minek?Azt hitték akkor könyyebb lesz....Nyugodtan bennehagyhatták volna sztem, nem muszály használni......
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #63670   2007.07.17 10:57 GMT+1 óra  
Igen, de én c#-ban csinálom ( SDL.Net) és ott nincsenek mutatók.

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #63667   2007.07.17 10:51 GMT+1 óra  
Miért használsz ilyen eventhandler-es cuccot?

viszont ha van egy:
Kód:
Uint8 *key;

mutatód, akkor:

Kód:
key=SDL_GetKeyState(NULL);

utasítással kapsz egy tömböt a keybe, amiben benne lesznek a billentyűk állapotai....
Tehát utána már használhatod így is:
Kód:
if(key[SDLK_SPACE]{
...
})
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #63666   2007.07.17 10:50 GMT+1 óra  
Np, GDF után pont vmi ilyesmiről beszélgettünk a sörök mellett
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #63664   2007.07.17 10:46 GMT+1 óra  
Idézet
kicsy :
Bár nemegészen értem a kérdést, talán passzol a válasz
Csinálj egy bool tömböt a használt billentyűkről, lenyomáskor - a keyboarddown eventhandlerében - igazra állítod a lenyomott billnek megfelelőt, felengedéskor meg hamisra. A játéklogikával foglalkozó szálon meg így kapsz egy tömböt, hogy épp milyen gombok vannak lenyomva.


Azt hiszem értem, megyek megprobálom. Köszi kicsy.

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #63663   2007.07.17 10:44 GMT+1 óra  
Bár nemegészen értem a kérdést, talán passzol a válasz
Csinálj egy bool tömböt a használt billentyűkről, lenyomáskor - a keyboarddown eventhandlerében - igazra állítod a lenyomott billnek megfelelőt, felengedéskor meg hamisra. A játéklogikával foglalkozó szálon meg így kapsz egy tömböt, hogy épp milyen gombok vannak lenyomva.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #63658   2007.07.17 10:05 GMT+1 óra  
Idézet
hypocrite :
Hi! Kéne egy kis segitség.. Rég óta szenvedek sdl-ben az irányitás megoldásával. Hogy lehetne megoldani azt hogy a billenyűzeten többen lehetsen játszani és ne "ragadjon" be? Valaki elmagyarázá ha tudja a megoldást? Amúgy Sdl.net + c#-ot használok.



Itt a kód:
Kód:
       

public void Run()
        {
            Events.KeyboardDown += new KeyboardEventHandler(OnKeyboardDown);

            Keyboard.EnableKeyRepeat(30, 0);
            Events.Tick += new TickEventHandler(this.OnTick);
            Events.Run();
        }
private void OnKeyboardDown(object sender, KeyboardEventArgs e)
        {

            //Esc kilépés
            if (e.Key == Key.Escape)
            {
                Events.QuitApplication();

            }

                if (e.Key == Key.S)
                {
                    uto1.Y += 10;

                }
                if (e.Key == Key.W)
                {
                    uto1.Y -= 10;

                }
                if (e.Key == Key.DownArrow)
                {
                    uto2.Y += 10;

                }
                if (e.Key == Key.UpArrow)
                {
                    uto2.Y -= 10;

                }
                if (e.Key == Key.Space)
                {
                    pause = false;
                }
        }

   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #63656   2007.07.17 09:58 GMT+1 óra  
Hi! Kéne egy kis segitség.. Rég óta szenvedek sdl-ben az irányitás megoldásával. Hogy lehetne megoldani azt hogy a billenyűzeten többen lehetsen játszani és ne "ragadjon" be? Valaki elmagyarázá ha tudja a megoldást? Amúgy Sdl.net + c#-ot használok.

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #58653   2007.06.07 07:12 GMT+1 óra  
akkor alighanem tul regi az SDL-ed, toltsd le a legujabbat!
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #58639   2007.06.07 04:47 GMT+1 óra  
Mehnéztem az SDL_video.h-t, erre meg van SDL_HWSURFACE, meg egyéb konstansok, de SDL_NOFRAME nincs...

Úgy tűnik be kéne szereznem a normális header fájlokat....
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #58626   2007.06.07 03:19 GMT+1 óra  
a szukseges include-ok megvannak, ugye? elvileg az #include "SDL.h" meg kell hogy hivja ezt is, de ha megsem, probald ki hogy kezzel odairsz egy #include "SDL_Video.h" sort
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #58362   2007.06.05 07:35 GMT+1 óra  
"SDL_NOFRAME" undeclared (asszem)
Szóval, mintha kihagyták volna, amikor a #define-okat írták(Lehet, hogy kihagyták)
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #58249   2007.06.04 09:24 GMT+1 óra  
de hogy érted azt hogy "nem működik" pár konstans? a fordító hibát jelez? vagy lefordítja rendesen de olyan mintha nem is használtad volna az adott konstanst?
amúgy az SDL tud érdekeseket csinálni, legutóbb azzal szoptam, hogy a Linux alatt tökéletesen működő kódot vindóz alatt lefordítva a fullscreenba majd onnan vissza váltás szétbarmolta a képernyőt, kb. egy hét kellett hogy rájöjjek (azt is úgy, hogy írtam külön egy kis programot amit lépésről-lépésre építgettem fel) hogy 24 bites színmélységnél bugzik a vindózos SDL, ugyanaz az SDL linux alatt tökéletesen működik... 32 bitre átírva már minden ment remekül
szóval lehet hogy nálad is vmi hasonló barom gond van
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #58221   2007.06.04 07:13 GMT+1 óra  
hangot úgy sem fogok annyire használni.....
Nem baj, hogy nehéz az AL, ott van az egész nyári szünet, és már csak két hét
De az a konstans-os dolog jobban idegesít
Főleg, hogy pl az egyik megy a másik nem, a SDL_HWSURFACE igen, az SDL_NOFRAME nem.....Ez asszem nagyobb gond....
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #58187   2007.06.04 04:22 GMT+1 óra  
Joga:
a hibás kódot (amire TTF hibákat adott) paste-eld be ide, szerintem valamit az include-nál vagy a ttf-es fv meghívásánál ronthattál el
nem olyan nagy cucc az SDL libek és headerek használata, szerintem ne add fel!
bár az openal sem rossz, de az sdl_mixer nagyon eCCeru, szerintem erdemes azzal kezdeni!
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #58179   2007.06.04 02:29 GMT+1 óra  
Huhh.....Ez megrázottt.....Úgy tűnik nem műxik pár SDL konstans, legalább is a DevCPP nem ismeri fel

Kinek volt ilyen problémája, és hogyan oldotta meg?

Az egér hiány még nem gond a gombokét tudom fejből
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #58103   2007.06.03 08:39 GMT+1 óra  
Lazy Foo-s linkekről.
De lehet, hogy az a baj, hogy devCPP 4-em van, bár ezt kétlem....
Hehh, egyébként az SDL_image-el is ez a baja....
Image helyett DevIL, TTF helyett bitmap, mivel szerintem a mixer sem fog menni, ezért ahelyett meg alap SDL_AUDIO, meg OpenAL.....Majd nyári szünetben kitanulom őket alapszinten, de most a Lazy Foo-t nyomom.....Persze a TTF-es Mixer-es részeket kihagyom....És reménykedek hogy nem lesz nagyobb ond
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
gopher - Törzstag | 496 hsz       Online status #58029   2007.06.02 15:47 GMT+1 óra  
Mondjuk én jelenleg TTF-et használok, de egyenként kiszedem a betűket surface-ekre, mert nem akarok mindig rendereltetni (nagyon lehúzza az FPS-t). Amúgy, hogy raktad fel az SDL-es cuccokat? Mert ha kell, akkor felteszem az összes DevPak-ot, amiket csak egyenként fel kell installálni, és tök rendben lesznek
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #57492   2007.05.29 04:21 GMT+1 óra  
Akkor megpróbálkozom vala a Bitmap character nevű technikával....Van nékem péint
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
gopher - Törzstag | 496 hsz       Online status #57412   2007.05.28 07:09 GMT+1 óra  
Jaja, akkor valszeg a pixel formátum megváltozott... Pont most volt nálam is átlátszóság hiba, bár nálam egy Uint16 color okozta a gondot. A TTF-es cuccra meg lövésem sincs. Nem hagytál el valahol egy ; jelet?
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #57384   2007.05.28 04:36 GMT+1 óra  
Sikerült megcsinálni.....Addig írtam át a kódot, amíg nem lett hibátlan
Lehet, hogy az volt a gond, hogy a SDL_SetVideoMode előtt olvastam be a képeket.....

A másik.....Ki akartam próbálni a True Type Font cuccot, erre meg vagy 60-szor kíírta, hogy
SDL_TTF.h : syntax error before'('
Minden függvénydefinícióra kiírt egyet....Úgyhogy....Nemtom, h most ez az én, vagy az header hibája, de hogy így a szöveg-elés nem fog menni, az bitos......
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #56916   2007.05.26 01:25 GMT+1 óra  
Jó, majd kipróbálom, csak most inkább aludnék....Nem kellett volna olyan korán kellnem....Mondjuk nem volt korán, csak keveset aludtam
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
gopher - Törzstag | 496 hsz       Online status #56913   2007.05.26 01:19 GMT+1 óra  
Kód:
SDL_SetColorKey( surface, SDL_SRCCOLORKEY, colorKey );


Én így használom. Az SDL_RLEACCEL azt hiszem nálam sem működött, azért vettem ki (igazából nem néztem utána, hogy ez mire jó).

Nézd meg, hogy az SDL_SetColorKey mit ad vissza, és ha -1-et akkor írasd ki az SDL_GetError()-t!
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #56725   2007.05.25 08:19 GMT+1 óra  
Nah lenne egy kis gond.....Írtam egy kis progit( www.darkjedi.extra.hu/ColorKey.zip )
Elvileg a background.bmp képre ki kéne rajzolnia a man.bmp-t úgy, hogy a világos ciánkék színeket figyelmen kívül hagyja, tehát csak a fekete részét rajzolja rá a bmp-re.....De még az ablakot sem hozta létre, kivéve, ha kitörlöm ezt a két sort(a forrásban komment-be raktam...
Kód:
Uint32 colorkey=SDL_MapRGB(Man->format,0,0xFF,0xFF);
SDL_SetColorKey(Man,SDL_RLEACCEL | SDL_SRCCOLORKEY,colorkey );

De így is csak egy fekete képernyőt rajzol ki.....nem tud valaki segíteni?
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #55548   2007.05.20 06:51 GMT+1 óra  
TÉNYLEG!!!!!
Mingw-vel kezdődik a hibaüzi!!!!!!!!!!!!!
Végre elkezdhetem SDL-es pályafutásomat, de végre gond nélkül.....Bár...
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
gopher - Törzstag | 496 hsz       Online status #55498   2007.05.19 16:27 GMT+1 óra  
Hi!

Én a progimban a következőket linkelem Dev-Cpp-ben:
-lmingw32 -lSDLmain -lSDL_ttf -lSDL_image -lSDL -lSDL_mixer

Nem lehet, hogy neked a -lmingw32 hiányzik? (A Code::Blocks-os problémát nem teljesen értem, szerintem ha SDL-t használsz bemenetre, akkor azt használd megjelenítésre is. Szerintem.)
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #55418   2007.05.19 07:16 GMT+1 óra  
Most volt időm kigondolni.... A Code::Blocks a példaproginak csak a grafikáját nem jeleníti meg......De az minek kell??? A billentyűzetkezelés megy...Mivel az eseménykezelés úgy van megoldva, hogy lekérdezik az állapotot, aztán meg megvizsgálják(asszem), ennyi erővel beletehetem pl a glut idle függvényébe(vagy inkább Timer függvénybe...)....
Remélem, hogy csak a grafikája rossz


Javítson ki valaki, ha tévedek....
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #54991   2007.05.16 08:19 GMT+1 óra  
nem az biztos nem jó,figyelmelenül olvasok...
"WinMain@16"-ban csak a "@16"ot láttam,böktem rá,h winmm.lib
Ez egy reszeg post...

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #54987   2007.05.16 07:57 GMT+1 óra  
Az SDL libjeit belinkeltem, lehet, hogy azt is kellene, amit MaximumViolence ír....
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #54985   2007.05.16 07:51 GMT+1 óra  
Idézet
Joga :
Nem tudja valaki, hogy a Dev C++ mire ír ki "undefined reference to WinMain@16", vagy mi jibaüzenetet?


Nézzz körül a libek között, kell ott lennie egy libSDL-nek és egy libSDLmain-nek, mind a kettőt be kell linkelni.
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #54950   2007.05.16 03:57 GMT+1 óra  
Idézet
Joga :
Nem tudja valaki, hogy a Dev C++ mire ír ki "undefined reference to WinMain@16", vagy mi jibaüzenetet?



visual c-ben:
Kód:
#pragma comment(lib,"winmm.lib")

dev-c-ben nem emléxem már,de ott is vmi hasonló nevű libet(.a) kell linkelni...
Ez egy reszeg post...

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #54948   2007.05.16 03:42 GMT+1 óra  
az "undefined reference to ..." üzenetek arra utalnak, hogy nem állítottad be, hogy miket kell linkelnie a linkernek.

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #54843   2007.05.15 04:26 GMT+1 óra  
Nem tudja valaki, hogy a Dev C++ mire ír ki "undefined reference to WinMain@16", vagy mi jibaüzenetet?
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #54679   2007.05.14 05:49 GMT+1 óra  
Köszi!, majd igyekszem.....
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
gopher - Törzstag | 496 hsz       Online status #54656   2007.05.14 03:22 GMT+1 óra  
Jaj bocsi, én meg csak most nézelődtem erre ... Sok sikert az SDL-hez!
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #54495   2007.05.12 05:21 GMT+1 óra  
Megnéztem a játékokat a libsdl.org-on, az egyik játék weboldalán be voltak linkelve a lib fájlok.....Beraktam a lib mappába és megy!!!!
Végre elkezdhetek sdl-ezni!!!!
Köszönöm Istenem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akinek kéne mert msvrtc unrecognizedes hülyeség jön ki, annak:
http://www.hardcoreprocessing.com/download/sdl/SDL-devel-1.1.2-mingw32.tar.gz
A Visual C++ 6-os header fájlok meg mennek rendesen.....
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #54435   2007.05.11 11:42 GMT+1 óra  
Aha megtaláltam........Azt írja, hogy a másik cuccot kell használni(azt, amit belinkelt)......Amikor Megnyitom Winrarral, akkor van benne egy fájl, de amikor rányomok a kitömörítésre, akkor nem tömöríti ki, csak létrehozza a célmappát...... Nincsen meg valakinek a cucc?
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
gopher - Törzstag | 496 hsz       Online status #49744   2007.04.03 12:47 GMT+1 óra  
Joga: én találtam egy topikot róla
http://odamex.net/boards/index.php?topic=127.msg780

MSVC-t használsz fordítónak? (hozzáteszem, nekem nem sikerült áttenem Code::Blocks-ba a Lisa projektemet, így maradtam Dev-C++ -ban. Ott is SDL-es lib problémák merültek fel)
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #49693   2007.04.03 08:56 GMT+1 óra  
Idézet
hypocrite :
Üdv, lenne megint egy próblémám! Valamiért nem jól uptade-tel az sdl! Van egy egyszerű surface és ahogy mozgatom a képet (szélét) huzza maga után. Mi lehet rossz?


Nem nagyon akarok beleszólni, de gondolom 1 pixellel mozgattad időegységenként.....A háttérre rárajzoltad a képet, és utána nem törölted le, ezért maradt ott a széle(szerintem)
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #49664   2007.04.03 07:12 GMT+1 óra  
Hát ez elég fura!

Nyitottam egy új Code::Blocks SDL projectet
Betettem a libeket a megfelelő helyre, erre meg at egyszerű:
Kód:
#include<SDL\SDL.h>
int main(int argc, char **argv){
return 0;
}

progira kiírja, hogy:
Warning: .drectve '/DEFAULTLIB: "MSVCRT" /DEFAULTLIB "OLDNAMES" ' unrecognized
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #43285   2007.01.01 12:45 GMT+1 óra  
Üdv, lenne megint egy próblémám! Valamiért nem jól uptade-tel az sdl! Van egy egyszerű surface és ahogy mozgatom a képet (szélét) huzza maga után. Mi lehet rossz?

   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #38792   2006.11.29 08:24 GMT+1 óra  
Hohó! Megcsináltam! EGyébként a lazyfoo-s tutorok tényleg jók!
Ha már ide írok belinkelek egymásikat. Nem anyira jó mint a fent emlitett de azért hasznos:
Cone3D Programming

   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #38779   2006.11.29 07:30 GMT+1 óra  
Nah lehet hogy én vagyok nagyon gyökér (ez a valószinűbb) de sehogy nem sikerült a képernyöre varázsolni az fps számot. Ha tudja valaki hogy kell azt nagyon megköszöném.
Amúgy a kiszámolása meg van, a a képernyő fejlécébe kiírja de a képbe (SDl_Surface *screen) nem nagyon akarja!

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #36422   2006.11.13 00:31 GMT+1 óra  
Szerencsére úgytűnik ez a probléma is megoldódott, tehát: SDL to Input rulez. Azért ezzel jóval könnyebb kezelni a Joystick-ot mint DInput-tal (bár az is megoldható).
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #36418   2006.11.13 00:10 GMT+1 óra  
Vicces, de egy Ogre article-ben találtam meg a választ. Ez sem teljesen az amit én akartam, mert így csak SDL-lel tudom kezelni az eseményeket és sima win-es eseménykezelő mindíg üres eseményt kap, de legalább működik, a többit majd még kitalálom, hogy legyen.

Ja és a layz-s tutorok nagyon sokat segíthetnek SDL tanulásában!!!
(a link amit magic adott)
   
magic - Tag | 41 hsz       Online status #36317   2006.11.12 02:57 GMT+1 óra  
Talán ez közelebb visz a megoldáshoz.
http://lazyfooproductions.com/SDL_tutorials/lesson23/index.php

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #36310   2006.11.12 01:24 GMT+1 óra  
Reméljük, Flugi nemsokára betéved ide, ő itt a jf-en a nagy SDL-mágus
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #36309   2006.11.12 01:23 GMT+1 óra  
Pontosítok, jelenleg erre a kódra semmilyen üzenetet nem dob, tökmind1 h joystick-ot mozgatok, v billentyűzetet verem szét...

Kód:
int main()
{
//MSG msg; // Windows Message Structure
//BOOL done=FALSE; // Bool Variable To Exit Loop


//fullscreen=FALSE; // Windowed Mode

// Create Our OpenGL Window
/*if (!CreateGLWindow("NeHe's Color Tutorial",640,480,16,fullscreen))
{
return 0; // Quit If Window Was Not Created
}*/

// Initialize SDL
if( !InitializeSDL() )
{
return 0;
}

// gets the joystick(s) datas
OpenJoystick();
SDL_JoystickEventState(SDL_ENABLE);

while( !done )
{
while(SDL_PollEvent(&sdl_event))

cout << "SDL event" << endl;
switch(sdl_event.type)

case SDL_KEYDOWN:
/* handle keyboard stuff here */
cout << "Keyboard stuff" << endl;
break;

case SDL_QUIT:
/* Set whatever flags are necessary to */
/* end the main game loop here */
break;
}
}
}
}


Ebből már minden fölösleges kódot kiszedtem (lehet túl sokat is), és a konzolt meg is nyitja, de ahogy azt már írtam, semmire sem reagál, SDL leírása meg egy nagy kalap...
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #36308   2006.11.12 01:04 GMT+1 óra  
Remélem van itt olyan, aki jártas az SDL-ben, és tud nekem segíteni. Tehát, újra elkezdtem vele foglalkozni, most mélyebben, mint régen, és máris van egy problémám

A joystick-ot 2 féle képpen lehet kezelni SDL-lel: 1x úgy, h minden alkalommal amikor vizsgálni akarom, akkor Update-elek 1et, és utána nézem meg, h épp le volt egy nyomva 1 gombja, v sem. Ez sem rossz megoldás, de nem lenne rossz, ha sikerülne rendesen, Event-es módon használni a rendszert. Ezt viszont sehogy sem tudom elérni, mert az alap Win-es event handler függvény úgynézki megeszi az összes eseményt. Vagy csak szimplán az lenne a baj, h nem SDL-lel hozom létre az ablakot? Ezt azért tartom valószínűtlenebbnek, mert akkor elvileg a Joystick Update-es kezelés sem működne...
   
Frissebbek | [1] [2] > 3 <