játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5440
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2186
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #126706   2010.01.20 23:08 GMT+1 óra  
Idézet
Archenemy :
Én úgy tudom, hogy aki linukszot használ, az harminc éves koráig szűz marad, azután meg buzi lesz.



hal' istennek mindkettot tudom sajat tapasztalatbol cafolni

bocs hogy ONolok az OFF temaban, de valakinek esetleg otlet a PollEvent()-es freeze-re?
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #126691   2010.01.20 13:23 GMT+1 óra  
gémmékerben
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #126688   2010.01.20 12:07 GMT+1 óra  

Szerk: Mindegyik rossz, sztem szólni kéne Blg Lou-nak hogy fejlesszen egy operációs rendszert nekünk.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #126687   2010.01.20 12:07 GMT+1 óra  
A windows egy szar
( értelmes vita jee )
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #126686   2010.01.20 12:04 GMT+1 óra  
Idézet
glezmen :
ha gondolod, mehetunk vele egy megfelelo topicba kivesezni (lehetoleg flame-mentesen)



Én úgy tudom, hogy aki linukszot használ, az harminc éves koráig szűz marad, azután meg buzi lesz.
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #126684   2010.01.20 09:11 GMT+1 óra  
Idézet
Seeting :
OFF on

Undorító az egész linux az X-szel egyetemben. Hányok tőle.

OFF off



mi a gondod vele? ezerszer inkabb valasztom ezt, mint ma$ platformot ha gondolod, mehetunk vele egy megfelelo topicba kivesezni (lehetoleg flame-mentesen)
   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #126682   2010.01.20 09:05 GMT+1 óra  
az mitol lehet, hogy az SDL_PollEvent() nem ter vissza, hanem ott ledermed a program?
a forras szerintem ugyanaz, mint mikor legutobb meg jo volt, azota csak egy kis rendszerszintu kavaras volt (felraktam macports-ot fink melle, amitol a pkg-config nem mukodott a makefile-ban, igy a megfelelo korny.valtozot kezzel 'kisegitettem', sdl-t biztosan nem raktam fel ujat
ha kiveszem az SDL_PollEvent() hivast akkor fut, ha mashova berakom, akkor ott hal le...
   
Eldor - Tag | 162 hsz       Online status #126621   2010.01.18 22:55 GMT+1 óra  
Nem tudom, milyen fejlesztőkörnyezetet használsz, én Terminálból szoktam gcc-vel fordítani. Ekkor, ha OpenGL-t akarok használni SDL-el, akkor a következő kapcsolókat használom -lSDL -lGL -lGLU, windowson kell még az -lSDLmain is hozzá.

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #126616   2010.01.18 11:10 GMT+1 óra  
#include <stdlib.h>
#include "SDL.h"

------------------------------

`sdl-config --libs`-lX11
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #126614   2010.01.18 11:01 GMT+1 óra  
milyen libeket használsz és mit/milyen sorrendben linkelsz?
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #126613   2010.01.18 10:54 GMT+1 óra  
Kód:
/usr/lib/libxcb-xlib.so.0||undefined reference to `_xcb_lock_io'

/usr/lib/libxcb-xlib.so.0||undefined reference to `_xcb_unlock_io'

||=== Build finished: 2 errors, 0 warnings ===|


Mit kéne belinkelni, hogy leforduljon?
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #126612   2010.01.18 08:12 GMT+1 óra  
OFF on

Undorító az egész linux az X-szel egyetemben. Hányok tőle.

OFF off

Ezt a hozzászólást Seeting módosította (2010.01.18 09:10 GMT+1 óra, ---)
   
bmateusz - Tag | 121 hsz       Online status #126611   2010.01.18 07:02 GMT+1 óra  

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #126605   2010.01.18 06:07 GMT+1 óra  
Üdv!

Úgy értesültem, hogy az SDL-ben vannak különféle egér és billentyűzet kezelő függvények. Ha ez igaz, használhatom őket együtt az OpenGL render eljárásaival mindenféle különösebb bonyodalom nélkül?
   
KoSa333 - Tag | 4 hsz       Online status #126583   2010.01.17 15:29 GMT+1 óra  
Idézet
bit.0x8000 :
Azért szerintem nem árt ha Ogre-t vagy más "kész" játékmotorokat is megismersz, így talán nem megy el rá annyi időd, hogy újra feltaláld a spanyolviaszt (amúgy ez mintha népbetegség lenne errefelé).

písz



Természetesen nem árt, úgy gondoltam, ha valamit kapásból meg tudok írni/kiszámolni legyen az a fizikája vagy bármi más akkor azt megcsinálom ha nem akkor meg más motorokból ötleteket merítek, amit "fel kell újra találni" és időigényes, természetesen megnézem és meg próbálom megérteni. Szerintem ebből áll a tanulás
Más az amikor fogom ogret hozzácsapok valamit és lefordítom vagy hogy tudom is mi hogy miért van benne és azt magamtól is meg/le tudom írni ha kell.

písz ^^

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #126581   2010.01.17 15:18 GMT+1 óra  
Idézet
KoSa333 :
Ogre tudtommal egy egész játékmotor de azt én szeretném megírni szépen lassan (ezt inkább tapasztalatszerzés céljából csinálom mint pénzért), viszont kell valami library ami kezeli a hangot, inputot, hálózati dolgokat, stb. Ezeket bonyolult lenne mind bonyolult lenne úgy megírni hogy mindegyik platformon menyjen és ugyan úgy működjön is.



Azért szerintem nem árt ha Ogre-t vagy más "kész" játékmotorokat is megismersz, így talán nem megy el rá annyi időd, hogy újra feltaláld a spanyolviaszt (amúgy ez mintha népbetegség lenne errefelé).

písz
   
KoSa333 - Tag | 4 hsz       Online status #126576   2010.01.17 15:08 GMT+1 óra  
Idézet
bit.0x8000 :
Talán együgyű kérdés, de a betöltendő fájlokat bemásoltad a bináris mellé?


Oh én buta ezt felejtettem el Köszi. (eddig windowst nyúztam és ott nem tette külön mappába a binaryt)
Idézet
bit.0x8000 :
Én most 2D-s játékra használok SDL+OpenGL-t, arra tökéletes, viszont 3D-re talán jobb választás lenne az Ogre (bár én még nem próbáltam).


Ogre tudtommal egy egész játékmotor de azt én szeretném megírni szépen lassan (ezt inkább tapasztalatszerzés céljából csinálom mint pénzért), viszont kell valami library ami kezeli a hangot, inputot, hálózati dolgokat, stb. Ezeket bonyolult lenne mind bonyolult lenne úgy megírni hogy mindegyik platformon menyjen és ugyan úgy működjön is.

Ezt a hozzászólást KoSa333 módosította (2010.01.17 15:31 GMT+1 óra, ---)

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #126573   2010.01.17 14:46 GMT+1 óra  
Idézet
KoSa333 :
Egy olyan problémám lenne, hogy ha írok egy sdl alapú programot, az elindul a fejlesztői környezetben (codeblocks+gcc compiler) és hibátlanul működik viszont ha azon kívül indítom (pl terminálban vagy nautilusban) akkor csak egy villanást látni és semmi más nem történik.



Talán együgyű kérdés, de a betöltendő fájlokat bemásoltad a bináris mellé?

Idézet
KoSa333 :
Illetve tapasztaltabbaktól kérdezném mit gondoltok erről a SDL+OpenGL kombinációról, jó ötletnek tűnik, érdemesebb mást használni meg iylenek, mégegyszer mondom most ismerkedek SDL-el és ha nem éppen a leghasznosabb akkor kár lenne megtanulni, próbálkoztam allegroval, az magsszintű volt, nálam nem volt stabil és lassú is volt, illetve GLUT-ot vettem még elő az tetszett de keveset tud sajnos.



Én most 2D-s játékra használok SDL+OpenGL-t, arra tökéletes, viszont 3D-re talán jobb választás lenne az Ogre (bár én még nem próbáltam).
   
KoSa333 - Tag | 4 hsz       Online status #126571   2010.01.17 14:34 GMT+1 óra  
Üdv, szeretnék fejleszteni egy crossplatformos játékot későbbiekben (sdl+opengl kombo) ezért elkezdtem tanulgatni az sdl-t (c++-ban).
Egy olyan problémám lenne, hogy ha írok egy sdl alapú programot, az elindul a fejlesztői környezetben (codeblocks+gcc compiler) és hibátlanul működik viszont ha azon kívül indítom (pl terminálban vagy nautilusban) akkor csak egy villanást látni és semmi más nem történik. (szerintem az sdl konzolja villan be nem a létrehozott ablak)
Ha sdl-el létrehozok egy opengl ablakot az sdl konzol szintén csak bevillan viszont az opengl ablak megmarad és működik.
Mi lehet a baj és hogy lehetne orvosolni.

Illetve tapasztaltabbaktól kérdezném mit gondoltok erről a SDL+OpenGL kombinációról, jó ötletnek tűnik, érdemesebb mást használni meg iylenek, mégegyszer mondom most ismerkedek SDL-el és ha nem éppen a leghasznosabb akkor kár lenne megtanulni, próbálkoztam allegroval, az magsszintű volt, nálam nem volt stabil és lassú is volt, illetve GLUT-ot vettem még elő az tetszett de keveset tud sajnos.

Köszönöm.

   
gopher - Törzstag | 495 hsz       Online status #117123   2009.09.07 12:27 GMT+1 óra  
Jólvan jólvan Igazából felindulásból írtam, mert elkövettem azt a hibát, hogy saját "3d engine"-t írtam (és sok a gond vele). Eddig jól megvoltam #ifdef WIN32 nélkül, de most csak a vista miatt nézelődhetek, hogy mi a helyzet, miért kék halálozik, illetve egészíthetem ki a kódot. Amúgy értem mit mondasz, és bocsánat a kitörésért!
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #117114   2009.09.07 08:48 GMT+1 óra  
Hát öregem #ifdef _WIN32 nélkül az életbe nemirsz platformfüggetlen kódot, hacsak nem irod ujra az összes létezö kernelt (most itt nyilván többre gondolok egy hello worldnél mert az télleg platformfüggetlen a C++ szintjén [de valójában még az sem, mivel a kiíratás is egy kernel hivással történik]).
Emléxem, anno ez engemis mellbevágott, már az is, hogy nemis egyféle assembly nyelv van (x86-ra mondjuk nagyjábol hasonloak), de hogy még a kiiratáshoz is az oprendszerhez kell nyulni hááát.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gopher - Törzstag | 495 hsz       Online status #117017   2009.09.04 16:29 GMT+1 óra  
Joga: holnap (avagy ma )

sirpalee: Aero nem volt letiltva, azóta olvastam, hogy az tud bekavarni. DwmIsCompositionEnabled
DwmEnableComposition, ezeket olvastam, de most tényleg viccen kívül ugyanazt eljátszák mint az Internet Explorerrel (if isIE() mintájára #ifdef WIN32 "platform független" kóddal? (SDL, OpenGL))
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #116986   2009.09.04 10:11 GMT+1 óra  
( Gyere fel MSN-re, ez egy komplex probléma )
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #116985   2009.09.04 10:05 GMT+1 óra  
Mit próbálsz pontosan? Legfrisebb verzió? Letiltottad az Aero-t? Driver a legfrissebb?
raytraceisten és übermedic
   
gopher - Törzstag | 495 hsz       Online status #116980   2009.09.04 09:52 GMT+1 óra  
Üdv mindenkinek!

Egy frusztráló problémával találtam szemben magam a minap: Vista alatt nem megy az OpenGL+SDL (kék halál). Találkozott már valaki ezzel a problémával? Ha igen, tudna megoldást javasolni? (Nem szeretnék most ezért Vista-t telepíteni, és tesztelgetni )
   
szombatha - Tag | 97 hsz       Online status #109999   2009.05.09 08:24 GMT+1 óra  
Hello! No megvan mi volt a gond. Az engine-m magjában elfelejtettem engedélyezni a face culling-ot ("glEnable(GL_CULL_FACE), igy a stencilalapú árnyék nem tudott megjelenni, mivel a stencilshadow alapja többek között ugye ez. Az engine-en alapuló szerkesztőmben meg persze azért működött, mert az OpenGL view init-kor a fenti engedélyezést megtettem. Szóval semmi gond az SDL-lel. Egy furcsaságot azért tapasztaltam: tökmindegy, hogy a SDL_GL_SetAttribute( SDL_GL_STENCIL_SIZE, 16 );-tel milyen értéket állitok be, mindenhogyan 8bites a stencilen, sőt ha kikommentezem ezt a sort akkor is van stencil és akkor is 8 bites. És ez igaz a többi attributumra is (SDL_GL_RED_SIZE, SDL_GL_GREEN_SIZE, stb). Akkor minek is állitgassam én itt össze vissza a különféle SDL_GL attributumokat?

Ezt a hozzászólást szombatha módosította (2009.05.09 08:31 GMT+1 óra, ---)

   
szombatha - Tag | 97 hsz       Online status #109800   2009.05.04 06:05 GMT+1 óra  
Idézet
sheridan :
A kódban nem SDL_GL_SetAttribute( SDL_GL_STENCIL_SIZE, 16 ); -nak kellene lennie?
Bár gondolom próbáltad.

A legújabb SDL-t használod?



Lehetne 16 bitesre is definiálni, de ehhez a feladathoz a 8 bit bőven elég. Az 1.2.11-et használom, ez elég frissnek mondható. Most úgy tudom az 1.2.13 a legfrissebb.

Na mindegy, ha ma ráérek este, akkor egy mórcikaprogival utánnajárok, hogy mi a here van itt. Ha valakit érdekel (ha nem ) majd itt referálok, hogy mi volt a baj.

   
sheridan - Tag | 55 hsz       Online status #109786   2009.05.04 01:54 GMT+1 óra  
A kódban nem SDL_GL_SetAttribute( SDL_GL_STENCIL_SIZE, 16 ); -nak kellene lennie?
Bár gondolom próbáltad.

A legújabb SDL-t használod?

   
szombatha - Tag | 97 hsz       Online status #109781   2009.05.03 15:05 GMT+1 óra  
hello!

SDL-el "alatt" szeretnék stencilezni, elvileg be is van minden állitva mégsem működik. A "SDL_GL_GetAttribute( SDL_GL_STENCIL_SIZE, &val );" a 8bites stencilértéket adja vissza. Az internetet nár kiolvastam. Van valakinek tippje? Valami apróbetűset nem olvastam el?

Kb .ez csinálom és ez után állitom az OGL-t. Ahogy az meg vagyon irva:

Kód:
SDL_Init( SDL_INIT_EVERYTHING );

const SDL_VideoInfo* pVideoInfo = SDL_GetVideoInfo( );
p_pPrevVideoInfo = pVideoInfo;

        SDL_GL_SetAttribute( SDL_GL_RED_SIZE, 8 );
SDL_GL_SetAttribute( SDL_GL_GREEN_SIZE, 8 );
SDL_GL_SetAttribute( SDL_GL_BLUE_SIZE, 8 );
SDL_GL_SetAttribute( SDL_GL_ALPHA_SIZE, 8 );
SDL_GL_SetAttribute( SDL_GL_DEPTH_SIZE, 16 );
SDL_GL_SetAttribute( SDL_GL_STENCIL_SIZE, 8 );
SDL_GL_SetAttribute( SDL_GL_DOUBLEBUFFER, 1 );

unsigned int uiFlags = SDL_OPENGL;
if ( p_bFullScreen )
uiFlags |= SDL_FULLSCREEN;

SDL_SetVideoMode( p_iWidth, p_iHeight,
pVideoInfo->vfmt->BitsPerPixel,
uiFlags );

SDL_WM_SetCaption( p_pszTitle, NULL

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #70783   2007.10.01 07:09 GMT+1 óra  
Megvan!
Nem kezeltem le az eseményeket, viszont ha berakok elé egy SDL_PollEvent(...)-et, akkor megy rendesen
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #70734   2007.09.30 12:14 GMT+1 óra  
Kód:
Uint8 *key;
...
key=SDL_GetKeyState(NULL);
if(key[SDLK_ESCAPE])...;
if(key[SDLK_UP  ])...;
if(key[SDLK_DOWN])...;

A gond az lenne, hogy hiába nyomom le a gombokat, valamiért nem hajtódnak végre az if utáni utasítások.....Pedig kéne, nem tudja valaki mi ebben a hiba?
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
g_imi - Tag | 236 hsz       Online status #66791   2007.08.13 00:38 GMT+1 óra  
Helló!
Nekem az lenne a kérdésem hogy ha az sdl-t a SDL_SetVideoMode-nál nem SDL_SWSURFACE-szel hanem SDL_OPENGLBLIT-tel állítom be akk lehetséges elérnem hogy opengl allatt használjam a true type fontokat?

   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #63678   2007.07.17 11:19 GMT+1 óra  
Idézet
kicsy :
Bár nemegészen értem a kérdést, talán passzol a válasz
Csinálj egy bool tömböt a használt billentyűkről, lenyomáskor - a keyboarddown eventhandlerében - igazra állítod a lenyomott billnek megfelelőt, felengedéskor meg hamisra. A játéklogikával foglalkozó szálon meg így kapsz egy tömböt, hogy épp milyen gombok vannak lenyomva.



Sikerült! Pont úgy ahogy mondtad! Még 1x köszi!!

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #63671   2007.07.17 10:59 GMT+1 óra  
Idézet
hypocrite :
Igen, de én c#-ban csinálom ( SDL.Net) és ott nincsenek mutatók.

Mert kiszedték belőle a mutatókat........Minek?Azt hitték akkor könyyebb lesz....Nyugodtan bennehagyhatták volna sztem, nem muszály használni......
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #63670   2007.07.17 10:57 GMT+1 óra  
Igen, de én c#-ban csinálom ( SDL.Net) és ott nincsenek mutatók.

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #63667   2007.07.17 10:51 GMT+1 óra  
Miért használsz ilyen eventhandler-es cuccot?

viszont ha van egy:
Kód:
Uint8 *key;

mutatód, akkor:

Kód:
key=SDL_GetKeyState(NULL);

utasítással kapsz egy tömböt a keybe, amiben benne lesznek a billentyűk állapotai....
Tehát utána már használhatod így is:
Kód:
if(key[SDLK_SPACE]{
...
})
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #63666   2007.07.17 10:50 GMT+1 óra  
Np, GDF után pont vmi ilyesmiről beszélgettünk a sörök mellett
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #63664   2007.07.17 10:46 GMT+1 óra  
Idézet
kicsy :
Bár nemegészen értem a kérdést, talán passzol a válasz
Csinálj egy bool tömböt a használt billentyűkről, lenyomáskor - a keyboarddown eventhandlerében - igazra állítod a lenyomott billnek megfelelőt, felengedéskor meg hamisra. A játéklogikával foglalkozó szálon meg így kapsz egy tömböt, hogy épp milyen gombok vannak lenyomva.


Azt hiszem értem, megyek megprobálom. Köszi kicsy.

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #63663   2007.07.17 10:44 GMT+1 óra  
Bár nemegészen értem a kérdést, talán passzol a válasz
Csinálj egy bool tömböt a használt billentyűkről, lenyomáskor - a keyboarddown eventhandlerében - igazra állítod a lenyomott billnek megfelelőt, felengedéskor meg hamisra. A játéklogikával foglalkozó szálon meg így kapsz egy tömböt, hogy épp milyen gombok vannak lenyomva.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #63658   2007.07.17 10:05 GMT+1 óra  
Idézet
hypocrite :
Hi! Kéne egy kis segitség.. Rég óta szenvedek sdl-ben az irányitás megoldásával. Hogy lehetne megoldani azt hogy a billenyűzeten többen lehetsen játszani és ne "ragadjon" be? Valaki elmagyarázá ha tudja a megoldást? Amúgy Sdl.net + c#-ot használok.



Itt a kód:
Kód:
       

public void Run()
        {
            Events.KeyboardDown += new KeyboardEventHandler(OnKeyboardDown);

            Keyboard.EnableKeyRepeat(30, 0);
            Events.Tick += new TickEventHandler(this.OnTick);
            Events.Run();
        }
private void OnKeyboardDown(object sender, KeyboardEventArgs e)
        {

            //Esc kilépés
            if (e.Key == Key.Escape)
            {
                Events.QuitApplication();

            }

                if (e.Key == Key.S)
                {
                    uto1.Y += 10;

                }
                if (e.Key == Key.W)
                {
                    uto1.Y -= 10;

                }
                if (e.Key == Key.DownArrow)
                {
                    uto2.Y += 10;

                }
                if (e.Key == Key.UpArrow)
                {
                    uto2.Y -= 10;

                }
                if (e.Key == Key.Space)
                {
                    pause = false;
                }
        }

   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #63656   2007.07.17 09:58 GMT+1 óra  
Hi! Kéne egy kis segitség.. Rég óta szenvedek sdl-ben az irányitás megoldásával. Hogy lehetne megoldani azt hogy a billenyűzeten többen lehetsen játszani és ne "ragadjon" be? Valaki elmagyarázá ha tudja a megoldást? Amúgy Sdl.net + c#-ot használok.

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #58653   2007.06.07 07:12 GMT+1 óra  
akkor alighanem tul regi az SDL-ed, toltsd le a legujabbat!
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #58639   2007.06.07 04:47 GMT+1 óra  
Mehnéztem az SDL_video.h-t, erre meg van SDL_HWSURFACE, meg egyéb konstansok, de SDL_NOFRAME nincs...

Úgy tűnik be kéne szereznem a normális header fájlokat....
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #58626   2007.06.07 03:19 GMT+1 óra  
a szukseges include-ok megvannak, ugye? elvileg az #include "SDL.h" meg kell hogy hivja ezt is, de ha megsem, probald ki hogy kezzel odairsz egy #include "SDL_Video.h" sort
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #58362   2007.06.05 07:35 GMT+1 óra  
"SDL_NOFRAME" undeclared (asszem)
Szóval, mintha kihagyták volna, amikor a #define-okat írták(Lehet, hogy kihagyták)
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #58249   2007.06.04 09:24 GMT+1 óra  
de hogy érted azt hogy "nem működik" pár konstans? a fordító hibát jelez? vagy lefordítja rendesen de olyan mintha nem is használtad volna az adott konstanst?
amúgy az SDL tud érdekeseket csinálni, legutóbb azzal szoptam, hogy a Linux alatt tökéletesen működő kódot vindóz alatt lefordítva a fullscreenba majd onnan vissza váltás szétbarmolta a képernyőt, kb. egy hét kellett hogy rájöjjek (azt is úgy, hogy írtam külön egy kis programot amit lépésről-lépésre építgettem fel) hogy 24 bites színmélységnél bugzik a vindózos SDL, ugyanaz az SDL linux alatt tökéletesen működik... 32 bitre átírva már minden ment remekül
szóval lehet hogy nálad is vmi hasonló barom gond van
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #58221   2007.06.04 07:13 GMT+1 óra  
hangot úgy sem fogok annyire használni.....
Nem baj, hogy nehéz az AL, ott van az egész nyári szünet, és már csak két hét
De az a konstans-os dolog jobban idegesít
Főleg, hogy pl az egyik megy a másik nem, a SDL_HWSURFACE igen, az SDL_NOFRAME nem.....Ez asszem nagyobb gond....
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #58187   2007.06.04 04:22 GMT+1 óra  
Joga:
a hibás kódot (amire TTF hibákat adott) paste-eld be ide, szerintem valamit az include-nál vagy a ttf-es fv meghívásánál ronthattál el
nem olyan nagy cucc az SDL libek és headerek használata, szerintem ne add fel!
bár az openal sem rossz, de az sdl_mixer nagyon eCCeru, szerintem erdemes azzal kezdeni!
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #58179   2007.06.04 02:29 GMT+1 óra  
Huhh.....Ez megrázottt.....Úgy tűnik nem műxik pár SDL konstans, legalább is a DevCPP nem ismeri fel

Kinek volt ilyen problémája, és hogyan oldotta meg?

Az egér hiány még nem gond a gombokét tudom fejből
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #58103   2007.06.03 08:39 GMT+1 óra  
Lazy Foo-s linkekről.
De lehet, hogy az a baj, hogy devCPP 4-em van, bár ezt kétlem....
Hehh, egyébként az SDL_image-el is ez a baja....
Image helyett DevIL, TTF helyett bitmap, mivel szerintem a mixer sem fog menni, ezért ahelyett meg alap SDL_AUDIO, meg OpenAL.....Majd nyári szünetben kitanulom őket alapszinten, de most a Lazy Foo-t nyomom.....Persze a TTF-es Mixer-es részeket kihagyom....És reménykedek hogy nem lesz nagyobb ond
(ಠ ›ಠ) Stewie!