játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5443
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] > 2 < [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55]
Geri - Törzstag | 2188 hsz       Online status #194395   2013.05.31 15:32 GMT+1 óra  
ez a függvény annyira népszerű lehet, hogy még az nvidiában se igazán merült fel a támogatása a termékpaletta fele esetében ezekszerint

de valójában ez arról a bizonyos szoftverről mond el sokmindent, ami ezt használni szeretné

amelyet jelen esetben úgy hívnak, hogy ANX

igazi programozói és mérnöki csúcsteljesítmény lehet, csak úgy süt belőle a megfontoltság, a minőség, és a teszteltség

bárcsak minden szoftver ennyire minőségi lehetne

   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #194394   2013.05.31 15:20 GMT+1 óra  
Geri ezt kifejtenéd bővebben nekem?

   
Geri - Törzstag | 2188 hsz       Online status #194393   2013.05.31 14:20 GMT+1 óra  
glColorMaski omfg

   
Asylum - Törzstag | 5443 hsz       Online status #194391   2013.05.31 13:10 GMT+1 óra  
Az egy katasztrofalis kartya, de amugy siman egy opengl fv-t nem talal (gondolom a kutya nem ellenorzi le h tamogatva van-e).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #194388   2013.05.31 12:31 GMT+1 óra  
Kód:
System.EntryPointNotFoundException was unhandled
  Message=Unable to find an entry point named 'glColorMaski' in DLL 'opengl32.dll'.
  Source=OpenTK
...


Ezt kapom az ANX framework alternatíva Debuggolásakor. References-hez hozzáadtam mindent, névtereknél is minden kicserélve, egyéb hibát nem jelez. Gyanítom, hogy a kártyám elavult (GF7300GT), mert a honlapon van egy ilyen rész, hogy:

Idézet

By swapping this systems you are no more limited to run your game using DirectX9 which XNA is using. ANX comes with a DirectX10 RenderSystem as a default. A DirectX 11, DirectX 11.1 and a OpenGL 3 RenderSystem is currently in development.



De azért jó lenne, ha valaki ezt megerősítené. Amúgy mit gondoltok jó alternatíva? Tudom, hogy még fejlesztés alatt áll, de folyamatosan fejlesztik.

   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #193068   2013.04.02 18:42 GMT+1 óra  
Találtam egy kézzel foghatóbb leírást a "Mono to Win8 METRO"-val kapcs:

http://ballerindustries.com/2012/11/using-monogame-to-port-an-xna-game-to-windows-metro/

Viszont nekem Win7 van fent és VS2010, de azóta a BETA-n kívül már kijött Mono-ból a 3.0.1-es. Mi lehet az oka, hogy nálam nem jelenik meg a képen látható "MonoGame Game" se a "MonoGame Game (XAML), ehelyett van:

- MonoGame Android Projekt
- MonoGame Content Projekt
- MonoGame Linux Projekt
- MonoGame OUYA Projekt
- MonoGame Windows OpenGL Projekt

A 2.-nál a Content-nél írja, hogy "An empty MonoGame content project targeting one or more platforms." Most akkor ez lenne az így picit átcsinálva, vagy pedig feltétlenül Win8 és/vagy VS2012-őn belül jelennek meg az oldalon látható lehetőségek is?

   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #191626   2013.02.27 13:46 GMT+1 óra  
A SlimDX csak egy managed wrapper a directX köré. Az XNA ennél valamivel többet adott, pl az asset managementet. Viszont annyival többet tud, hogy DX10 (és talán 11) is van alatta, így több eszközhöz férsz hozzá, csak alacsonyabb szinten. Ha managed környezetben akarsz fejleszteni, akkor egy lehetséges alternatíva, csak meg kell írni hozzá pár dolgot.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #191625   2013.02.27 13:19 GMT+1 óra  
Mi a helyzet a SlimDX-el? Ez mennyire hasonlít XNA-hoz, egyáltalán érdemes vele foglalkozni? Most csak úgy tekintsünk rá, hogy only 2D-s játék. Azt olvastam, hogy ez csak Windowson fut.

   
kernel_panic - Tag | 117 hsz       Online status #191021   2013.02.02 10:33 GMT+1 óra  
Idézet
versio :
en semmit nem adok el androidon , ez ezer szazalek


Talán nem én vagyok az egyetlen, aki ettől nem érzi rosszabbul magát...

   
Parallax - Tag | 575 hsz       Online status #191020   2013.02.02 10:19 GMT+1 óra  
Idézet
Pixi :
És akkor mi van jelenleg a MonoDevelop-al? Használni még nem használtam csak érdekelne ezek után van-e jelenősége.


Mono az fizetős, olcsóbb használni egy enginet ahol ez integrálva van pl Delta Engine.

   
versio - Tag | 659 hsz       Online status #191019   2013.02.02 10:19 GMT+1 óra  
en semmit nem adok el androidon , ez ezer szazalek
   
Parallax - Tag | 575 hsz       Online status #191018   2013.02.02 10:11 GMT+1 óra  
Idézet
versio :
az igenyek csak a gyerektablaknal szorult vissza, windows tablakon kicsit mas a szint, hidd el en a c# mellett allok, de amikor a rajzprogramom 3 akadassal indult el akkor muszaj volt visszaterni a c++-ra , amugy jatekot jelenleg nem is tudsz fejleszteni c#-vel, mert nincs hozza hivatalos 3d api, support es teszteles nelkuli third party cuccokkal meg csak amatorok szorakoznak


Amiről te írsz az a profi/hardcore réteg, ami egy kis szelete a piacnak. Amit én írok az pedig a döntő többség, az átlag. A Windows visszaszorul vállalati/fejlesztői szegmensbe, ami minket eladási szempontból már nem kell hogy érdekeljen. Ettől még persze lehet vs-el C#-bam fejleszteni csak a végeredményt már lehet hogy Androidon fogod eladni.

   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #191016   2013.02.02 09:20 GMT+1 óra  
És akkor mi van jelenleg a MonoDevelop-al? Használni még nem használtam csak érdekelne ezek után van-e jelenősége.

   
versio - Tag | 659 hsz       Online status #191013   2013.02.02 09:02 GMT+1 óra  
az igenyek csak a gyerektablaknal szorult vissza, windows tablakon kicsit mas a szint, hidd el en a c# mellett allok, de amikor a rajzprogramom 3 akadassal indult el akkor muszaj volt visszaterni a c++-ra , amugy jatekot jelenleg nem is tudsz fejleszteni c#-vel, mert nincs hozza hivatalos 3d api, support es teszteles nelkuli third party cuccokkal meg csak amatorok szorakoznak
   
Parallax - Tag | 575 hsz       Online status #191012   2013.02.02 08:50 GMT+1 óra  
Idézet
versio :
a c# ... visszaszorulasa azert tortenik, mivel a tablak eroforrasszegenyek, es akadozik rajta minden , a microsoft ezert a nativ c++ tamogatas mellett dontott dx-el


Nem szorult vissza semmi, ott a Unity elég sokan használják.

Az erőforrások pedig utolérték a szoftvert, egy átlagembernek elég a 10 ezer forintos tablet, hogy netezzen, videózzon és olyan húzócímekkel játsszon, mint mondjuk az Amazing Alex. Ma már zömében újra a szórakoztató játékok mennek, nem a technikai parasztvakítás. Igen visszasüllyedtek az igények a 90-es évekbe a procik viszont 1 Mhz helyett 1Ghz--esek a legolcsóbb szutyok tabletben is. Javascript-el is lehet már fejleszteni bármire.

   
versio - Tag | 659 hsz       Online status #191011   2013.02.02 05:29 GMT+1 óra  
Asylum: nem tudom mirol beszelsz , hasznalsz microsoft termekeket? a visual studio 2012 olyan mint az alom , magam ala hugyozok oromomben hogy ilyen szoftverrel dolgozhatok, a windows 8 sose fagy le , 1 masodperc a boot ido , a directx a legjobb api, az opengl elmehet a picsaba a tragya kodjaval, inkompatibilis szar , a c# a legjobb fejlesztoi nyelv , jelenleg most visszazorult, de par ev mulva ujra erore kap gpu tamogatassal

a konkurencia , egyik oldalrol egy logo belu linux, amin van egy tragya javas vm , a masik oldalrol meg egy gyerek oprendszer , es mindkettot megfejeli egy technologiailag elavult gyerekeknek keszult openglES, vicces 32 bites processzorok , es elavult dx9-re se kepes gpuk

bocs de ki a hulye ?
   
Asylum - Törzstag | 5443 hsz       Online status #191010   2013.02.02 01:27 GMT+1 óra  
A microfos elobb utobb rajon hogy nem mindenki mas a hulye
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #191003   2013.02.01 20:36 GMT+1 óra  
Idézet
versio :
nyilvanvalo hogy a directx halalarol beszelni nevetseges


Ahogy arról is, hogy a Surface nem döntötte porba az IPAD-et és a többi ketyerét?

De legyen igazad, jobb az ha van alternatíva, meg konkurencia az API-k "piacán" is.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
versio - Tag | 659 hsz       Online status #190999   2013.02.01 18:24 GMT+1 óra  
az xna -rol mar 1.5 eve lehet tudni hogy kukazzak, mert a metroba be se kerult, ahogy az opengl sem, az egesz metro a directxre epul, az AMP parallel nyelv pedig a compute shaderre
nyilvanvalo hogy a directx halalarol beszelni nevetseges, csak valami tudatlan ujsagiro firkalmanya lehet
a c# es az xna visszaszorulasa azert tortenik, mivel a tablak eroforrasszegenyek, es akadozik rajta minden , a microsoft ezert a nativ c++ tamogatas mellett dontott dx-el
   
kernel_panic - Tag | 117 hsz       Online status #190997   2013.02.01 17:00 GMT+1 óra  
Nekem az jön le az utóbbi időben tett nyilatkozatokból, hogy a C# (azaz inkább a .NET, de hát ez a kettő szerintem nagyon összefonódik) is dögrováson van (pl. az újabb mobil kütyüikben a C++ a default fejlesztői nyelv, bár asszem ezt már írtam) .

   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #190996   2013.02.01 16:45 GMT+1 óra  
Ki tudja ileyn hozzáállással meddig húzza a c#
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Akybron - Törzstag | 456 hsz       Online status #190995   2013.02.01 16:24 GMT+1 óra  
Megismerkedtem a C# nyelvvel. Gondoltam, majd az XNA-val is, ha kijön az új 1012-es Visual Studiohoz. De akkor ezek szerint marad a jól bevált OpenGL
   
Asylum - Törzstag | 5443 hsz       Online status #190984   2013.02.01 11:09 GMT+1 óra  
Idézet
Parallax :
Idézet
Asylum :
Most egy kicsit rohogok.
Najo, inkabb nagyon


A DirectX-nek is annyi lesz.



Engem az mar nem erint annyira
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #190981   2013.02.01 08:56 GMT+1 óra  
DirectX-et azt viszont tényleg nem értem, nagyon kampányol a Microsoft hogy majd a windows 8-as vonal majd mennyivel jobb lesz PC-s játékok területén, és már ennyire elfordul ettől, jó persze ott az OpenGL ott is, de mi más API marad akkor még?

Kezdek megkönnyebbülni, hogy annak idején az OGL felé fordultam.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Parallax - Tag | 575 hsz       Online status #190980   2013.02.01 08:43 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Most egy kicsit rohogok.
Najo, inkabb nagyon


A DirectX-nek is annyi lesz.

   
Asylum - Törzstag | 5443 hsz       Online status #190977   2013.02.01 08:31 GMT+1 óra  
Most egy kicsit rohogok.
Najo, inkabb nagyon
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #190974   2013.02.01 07:39 GMT+1 óra  
A microsoft, aki életre akarja kelteni a PC-s játékipart.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Parallax - Tag | 575 hsz       Online status #190973   2013.02.01 07:07 GMT+1 óra  
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #190808   2013.01.26 17:42 GMT+1 óra  
Most nem tudom mire vagy kiváncsi magára a minőségre, vagy az animációra? Mert utóbbi még nem létezik Ezt csak egy csillagszórós effektussal teszteltem.

   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #190806   2013.01.26 17:23 GMT+1 óra  
linket nem akarsz arról a videóról mutatni?
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #190780   2013.01.25 19:12 GMT+1 óra  
Így útólag rájöttem, hogy a FRAPS is tökéletes minőségben menti ki a videót (ezzel legalább tudom 60fps-vel is kimenteni az anyagot), feltéve ha van elég erőforrás (FixedTimeStep false, Vsync True kell legyen, így nem lassul és nem szaggat). Úgy néz ki ezt még éppen tudja a duplamagos procim vagyis az 1280x720-at (2x2,7Ghz). Aztán ezt átalakítom SonyVegas-ban mp4-be feles HD-ben és ahogy elnéztem Youtube-ra feltöltve is nagyon jó a minőség (bár ott egy picit mindig romlik). Mostmár csak kéne egy jó nagy HDD. Ha ez nem lesz elegendő akkor úgy is más módszerhez kell folyamodni.

   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #190773   2013.01.25 11:51 GMT+1 óra  
Biztos van valami screen renderer konkrétan nem tudom, de wpf-be is volt ilyen hogy felveszi az egyik vezérlő bitmapját és azt lehet hasznélni. Abba viszont nem vagyok biztos, hogy videóvá lehet alakítani, habár mintha lenne vmi Video nevű osztály xna-ban. Sőt az lehet még ki is tudja menteni.
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #190670   2013.01.21 19:06 GMT+1 óra  
Hali ismét.

Valaki használta már az XNA-t animáció készítésre? (ilyen cartoon stílusúra gondolok, nem 3D-s).

A konkrét kérdésem, hogy lehetséges-e XNA-n keresztül videó felvétele külső segédprogramok megkerülésével? Létezik-e erre valami script? Az elsődleges cél nem is gyorsaság, inkább a tökéletes minőség lenne, mivel a nyersanyag még feldolgozásra kerülne egy videószerkesztőben (pl. SonyVegas). Vagyis ha a felvétel ideje alatt nagyon lelassulna a folyamat az sem lenne gond, de az makulátlan legyen eredeti formájában. Jelenleg csak olyasmit tudok elképzelni, hogy minden képkockát ki kellene menteni kép formájában (a nagy méret most szintén nem számít), aztán azt feldolgozni egy videóvágóban és a végén legalább feles HD minőségben kimenteni. Ez megoldható-e videó formában, vagy marad a képkockák sorozatos kimentése? Tudom létezik animáció készítésre számtalan program, de XNA-ra már nagyobb rálátásom van + az effektusokat is itt tudom a legkönnyebben elkészíteni, meg aztán az egész rendszer az én elképzelésem szerint működhet, és nem egy idegen programot kell megtanuljak.

   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #186474   2012.08.23 12:27 GMT+1 óra  
Most csináltam valamit, és működik úgy, hogy ki van kapcsolva a fixed time step meg a vsync is, annyi hogy túlterhelésnél lassul, ez az egyetlen egy hibája, vagyis nem tartja meg a tempót túlterheléskor, hanem inkább lelassul. És ez az amit írtál ilyenkor próbáltam manuálisan többször meghívni az Update-ket, és így kb. azt a hatást képes elérni amit akarok. A probléma azzal van hogy ezt egy FPS számlálóhoz kötöm, de ez másodpercenként frissül csak. Kb. akkor veszem észre a lassulást ha 110-100 fps alá esik. Most valami ilyesmit csináltam, a TotalGameTime segítségével, ugyanis az mindig minden körülmények között ahogy látom fix sebességgel számol, de még nem az igazi:

Kód:
double game_time;

        protected override void Initialize()
        {
            IsFixedTimeStep = false;
            graphics.SynchronizeWithVerticalRetrace = false;

            graphics.ApplyChanges();

            base.Initialize();
        }

        protected override void Update(GameTime gameTime)
        {
            if (game_time <= gameTime.TotalGameTime.TotalMilliseconds - 16)
                game_time = gameTime.TotalGameTime.TotalMilliseconds;

            if (game_time == gameTime.TotalGameTime.TotalMilliseconds)
            {
                Class.Update();

                base.Update(gameTime);
            }
        }

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #186460   2012.08.23 09:14 GMT+1 óra  
Írd meg te magad a 60 fps limitet, és ha túl sokszor futna le render, akkor hívj még 1 update-et.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #186445   2012.08.22 21:33 GMT+1 óra  
Ááá kikészít ez az Update-s ügy. Miért van az, hogy nem lehet megmondani az XNA-nak, hogy FIXEN 60 FPS-vel menjen (magyarul normálisan), úgy hogy közben ne terhelje a játék a processt 100%-on RANDOM időközönként, valamint ez a fix 60 FPS ne függjön a monitor frissítési rátájától (vertikális szinkronizációtól). Eddig ez bizonyult a legjobbnak ha a Fixed Time Step False volt, és a vsync True, na ilyenkor a process alacsony volt és normálisan futott folyamatosan 60FPS-vel. De ha FullScreen-be váltottam már turbó üzemmódba kapcsolt, ugye mert én a videókártyám vezérlőpultjában letiltottam a vertikális szinkronizációt mert így gyorsabb minden. Ha mindkettő True na az a legrosszabb. Random időközönként felmegy 100%-ra a process majd ha kedve tartja lecsökken. Persze ha a vertikális szinkronizáció ki van iktatva akkor nincs enyhe bill + egér lagg. Akármilyen kész Sample-t töltöttem le eddig nem találtam olyant ahol ezt bárki kiküszöbölte volna. Mégis mi a megoldás?

Tehát úgy kéne működjön, hogy ne függjön vsync-től, vagyis ekkor nincs egér + bill lagg se, valamint ne úgy próbálja Fixen 60Fps-vel üzemeltetni hogy a processt maxra erőszakolja. A képszakadás nem gond.

szerk: Pontosabban úgy értem, hogy ha a játékon belül túlterhelés történne a process számára, akkor is maradjion meg a 60-as számolási IDŐ és inkább menjen kevesebb FPS-vel (akadozva), minthogy lelassuljon az egész játék.

Ezt a hozzászólást Pixi módosította (2012.08.22 21:40 GMT+1 óra, ---)

   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #184162   2012.07.03 13:30 GMT+1 óra  
Nem használok Visual Basic-et. Hogy hol játszik szerepet? Hát kb. ott hogy vizuálisan működne az egész. Egyszerűen olyasmit képzelj el, hogy van pl. egy nagy hosszú rectangle, és fentről lefelé potyognak le kis négyzet formában a hangok fix sebességgel, ezek is rectangle-k, csak különböző tulajdonságokkal ellátva. Vagy pedg fordítva a hangok fixen állnának, és a nagy négyzet mozogna. Ha ütköznek a nagy négyzetnek akkor mindenki lejátsza a saját előre beállított hangját. Különböző fajta hangszerek más színűek lennének, vagy pedig volna rajtuk egy adott ikon. Magát a hangokat/hangmagasságot pedig betűvel, vagy számmal jelölném, és egy adott hangszer 1 oszlopban lenne, másikban már más fajta. Egyikben zongora, másikban dob, harmadikban vonósok, stb...Vagyis ezért kérdeztem a MIDI hangokat, mert kapásból tudom van kb. 128 csatorna/program, ami különböző hangszerekkel van ellátva (najó lehet van még amiről nem tudok ezeket a Bome's Mouse Keyboard nevű programból tudom).

Azt nem vágom mit értesz a wav alatt. Hogy a különböző hangszrek hangjait mind felvételezni és kimenteni wav formában, majd azt manipulálni programon belül?

   
Parallax - Tag | 575 hsz       Online status #184151   2012.07.03 12:04 GMT+1 óra  
Egy Visual Basic szintetizátor alkalmazást szeretnél írni? Ehhez az XNA hol játszik szerepet?
Egyébként én sima wav-ot tárolnék le és annak a hangmagasságát változtatnám a különböző hangokhoz és ennyi.

   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #184109   2012.07.01 22:00 GMT+1 óra  
Hello ismét.

Gondolkodtam azon, hogy írnék egy basic alapú vizális music editort. Az elképzelés meg van, már csak az a kérdés a hangokat hogyan szólaltatom meg. Mivel a MIDI hang is elég volna, ezért gondoltam megkérdezem, hogy mi a legegyszerűbb módja megszólaltatni egy MIDI hangot? Lehetséges ezt megoldani 1 sorban? Tehát minden csicsa (hang elnyújtása, alap hangszín szabályozás, sebesség, vagy hasonló) nélkül. Valahogy így gondoltam, hogy:

Kód:
if (...valami...)
   ...hang kódja/lejátszása lehetőleg 1 sorban


Ha minden hangot külön vennék fel hangrögzítővel és aztán átalakítanám mondjuk mp3-ba, és úgy importálnám be, az tudom hogy működne 1 sorban, de kérdés mennyire éri meg, már csak a helyfoglalás miatt.

ui: Valami ilyesmire gondoltam, csak a lehető legegyszerűbb módon:

http://www.youtube.com/watch?v=VMP3ciKVmNQ

   
Kapitany - Törzstag | 127 hsz       Online status #183285   2012.06.15 14:42 GMT+1 óra  
Azzal kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata, hogy az App hub membership Magyarországról történő megvásárlása után lehet-e XBOX-ra fejleszteni, és a konzolra programokat áttölteni? Én még nem vettem tagságot, de amikor próbaképpen megpróbáltam letölteni a connect programot, akkor azt üzente nagy sajnálkozások közepette a Microsoft, hogy a progi az én területemen nem támogatott.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #180066   2012.05.06 14:30 GMT+1 óra  
Nem egészen arra gondolt. Az csak egy szimpla ugráshoz kellett.
Erre szerintem nincs hirtelen egyszerű megoldás... Nyilván abból kell kiindulni, hogy a középpontja felé mozgatod, addig oké is. Azután valószínűleg egy perpixel (avagy pixel-perfect) ütközés fog kelleni, amivel megállapítod nagyjából, hogy meddig mehet úgy, hogy már "ne lógjon bele".

   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #180065   2012.05.06 14:26 GMT+1 óra  
Pretender kódját idézve a gravitációhoz:

Kód:
Vector2 a;
Vector2 b;
float speed;

void Update()
{
     a += Vector2.Normalize(b - a) * speed * (float)gameTime.ElapsedGameTime;
}


Én pl. ezt kihagytam: * (float)gameTime.ElapsedGameTime -> ez nélkül is működik.

Körrel való ütköztetéssel még nem volt dolgom, de ha nem szabályos, akkor gondolom PixelPerfect ütközés detektálás kell.

   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #180038   2012.05.06 08:02 GMT+1 óra  
Hogy kell megcsinálni, azt hogy a kör közepe legyen a gravitációs központ, és minden tárgyat oda húzón, de a kör peremén megakadjon akkor is, ha perem nem szabályos

   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #179987   2012.05.04 21:15 GMT+1 óra  
Amúgy meg innentől kezdve a Fraps tökéletes megoldás, nem kell semmi extra, és ahogy észrevettem a 2 x 2,7Ghz magot is együttesen csak olyan 50% körül pörgette fel játékkal együtt 800x600-on.

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #179986   2012.05.04 21:03 GMT+1 óra  
Ez szerintem tuti nem baj.
raytraceisten és übermedic
   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #179985   2012.05.04 21:01 GMT+1 óra  
Húha úgy néz ki meg van a probléma forrása (még lehet, hogy logikus is). A főmenü betöltésekor szöveges txt File-ból olvasok ki adatokat, az utolsó pályáról, hangerő, zene hangerő, képernyő ablak vagy teljes képernyős állapotáról. És erre a célra ugye Stream Reader/Writer-t használok. Ez nem gond, mivel csak 1x jelentkezik a játékban, azt meg amúgy sem fontos felvennem. Most gondolom ütközés történik 2 program között, mert a Framework is olvasni/írni szeretne, valamint a FRAPS is ha úgy nézzük ezen dolgozik, éppen képet rögzít folyamatosan. Azért javítsatok ki ha tévednék.

   
Lord_Crusare - Törzstag | 1287 hsz       Online status #179981   2012.05.04 16:09 GMT+1 óra  
Nem tudom, hogy oldod meg, de akkor ott vmi nem stimmel. Amúgy amikor videót játszol le, azt miért akarod felvenni? Nem lenne egyszerűbb odavágni később, és a felvételt a főmenütől kezdeni?

   
Pixi - Tag | 205 hsz       Online status #179971   2012.05.04 14:11 GMT+1 óra  
Lord_Crusare:

A játék elindul, és startban videó lejátszása történik. Amikor ennek vége, akkor lelállítja a videót, és betölti a főmenüt, valamit elindítja a főmenü zenéjét, na itt történik az egyik probléma. Másik, hogy már pl. benne vagyok a játék első mappájában, szól egy zene. Ott escape, hogy visszatérjen a főmenübe, és megint váltson zenét, na itt szintén lefagy. Majd estére ha ráérek még kísérletezem vele. Lehet hogy a kódban van a bibi?

sirpalee:

Ez jónak néz ki, de én valami szoftveres megoldásra gondoltam

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #179961   2012.05.04 13:17 GMT+1 óra  
Idézet
Pixi :
Többiek, ti mivel szoktátok felvenni a képernyő tartalmát viszonylag nagy FPS-n és jó minőségben?



http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/
raytraceisten és übermedic
   
Lord_Crusare - Törzstag | 1287 hsz       Online status #179960   2012.05.04 13:07 GMT+1 óra  
Fraps-el, és nem egészen értem a problémád. Miért "térne át magára a játékra", ha videót játszik le vagy zenét vált? Akkor kell elindítani a felvételt, amikor a játék ablaka van kijelölve.

Egy másik megoldás, amit én szintén alkalmazni szoktam, hogy felveszel egy részt, majd leállítod F9-el a felvételt, és csak akkor kapcsolod vissza, ha ismét olyasmi van a képen, amit szeretnél felvenni. Utólag meg VirtualDub-al megvágod a videót.

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] > 2 < [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55]