játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] > 20 < [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55]
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #120637   2009.10.30 08:49 GMT+1 óra  
Hy
Szerintetek ha csinálok xna-ba egy 3D-s játékot akkor a menüjét xna-val, winform-al vagy wpf-el célszerű csinálni?..., vagy tök mind1...?
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #120562   2009.10.30 03:38 GMT+1 óra  
Idézet
bit.0x8000 :
Szerintem nem kell Unload, mivel a ContentManager-re való hivatkozás érvénytelenné válik, és ez rekurzívan érvényes az általa hivatkozott dolgokra is. A képből is csak azért nem lesz garbage, mert van rá másik hivatkozás is.


Kód:
ContentManager content;
Texture2D t;

void LoadContent()
{
    content = new ContentManager(game.Services, game.Content.RootDirectory);
    //...
    t = content.Load<Texture2D>("lol");

    content = null;
}

void UnloadContent()
{
    t = null;
    GC.Collect();
}


Ha jól értettem így gondoltad. Valóban működik is, azonban mindig egy kicsivel több-és-több kell neki.
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Clystron - Tag | 26 hsz       Online status #120377   2009.10.27 12:39 GMT+1 óra  
Idézet
M4 :
Te most mobilra fejlesztesz? Vagy lehet, hogy csak nekem vicces, hogy kilobájtokkal bajlódsz, mikor egy kép is több megabájt.


Mintha magának akarná bizonygatni, hogy néhány kb miatt érdemtelen ezzel foglalkozni. Egyébként meg azért dícsérik a .NET-et, mert semelyik másik hivatalos rendszerrel és IDE párossal nem lehet olyan hatékonyan webes, vagy desktop programot fejlesztni, mint a VC#-al és a .NET-el. Ehhez az XNA-n kívül nincs semmilyen hivatalos API, vagy bármi, ezért nehézkesebb vele pont a játékfejlesztéssel foglalkozni. Viszont kombinálni lehet. Az alacsonyszintű részek íródhatnak C++ ban saját igényekhez igazodva és erre a játék logika, script rendszer és editor már managed környezetben CLR-el csatolható.
Ne sajnáld a vak embert, aki nem látja e világ látványát, inkább sajnáld magad, mert ő előbb látja meg a megvilágosodás útját.
natív vs managed
   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #120375   2009.10.27 11:49 GMT+1 óra  
Te most mobilra fejlesztesz? Vagy lehet, hogy csak nekem vicces, hogy kilobájtokkal bajlódsz, mikor egy kép is több megabájt.

   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #120368   2009.10.27 10:53 GMT+1 óra  
Yes sir, csak érdekelt, hogy miért dícsérik annyira - de ezt ne itt, figyelmeztetve lettünk nemrégiben..
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #120353   2009.10.27 09:46 GMT+1 óra  
Szerintem olvasd át a lentebb említett cikket a garbage collectorról. Sőt, inkább azt mondom, hogy mivel a felfogásod alapján teljesen c++ irányultságú vagy, ne a c#-pal foglalkozz.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #120336   2009.10.27 08:39 GMT+1 óra  
Idézet
screat :
és úgy nem lehet, hogy lokális content manager létrehoz, betölt, pálya kilépésekor pedig a lokális content managerre egy Unload() (ami töröl midnen resource-t), és aztán null, majd gc.collect()?
(és pontosan u.annyit kaptál vissza, mint betöltés előtt?)



Szerintem nem kell Unload, mivel a ContentManager-re való hivatkozás érvénytelenné válik, és ez rekurzívan érvényes az általa hivatkozott dolgokra is. A képből is csak azért nem lesz garbage, mert van rá másik hivatkozás is.
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #120334   2009.10.27 08:30 GMT+1 óra  
és úgy nem lehet, hogy lokális content manager létrehoz, betölt, pálya kilépésekor pedig a lokális content managerre egy Unload() (ami töröl midnen resource-t), és aztán null, majd gc.collect()?
(és pontosan u.annyit kaptál vissza, mint betöltés előtt?)
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #120332   2009.10.27 08:27 GMT+1 óra  
Én úgy csináltam, hogy létrehoztam egy új ContentManager-t lokális változóként, betöltöttem ami kell (egy 40 megás képet), a metódus végén eltűnik a ContentManager-re való hivatkozás, használtam a képet, utána kinulláztam, aztán GC.Collect: és a windows memóriafigyelője szerint 40 megával megnőtt a szabad hely...
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #120331   2009.10.27 08:26 GMT+1 óra  
Mondjuk ez jogos, lehet, hogy csak egy kis memory leak, és 1gb-nyi adatnál is csak 4k lesz
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #120330   2009.10.27 08:24 GMT+1 óra  
Javaslom próbáld ki nagy méretekkel a programot, nem baj, ha dummy adatok vannak benne. Kis méreteknél könnyen csalóka lehet, hogy néhány kb-ot bent tart a memóriában, valami oknál fogva, attól még nem biztos, hogy 300 mb mellett még egy 100at bent tart.
Próbáld ki, hogy betöltesz rengeteg adatot, és ha akkor is ezt produkálja, akkor kezdj aggódni.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #120329   2009.10.27 08:13 GMT+1 óra  
Érdekes. 21k volt induláskor, pálya betölt, 28, dispose-s null-os dolog + gc.collect után vissza 21, viszont újra betölteni nem tudtam, mert disposeoltam (milyen hülyeség már ez? )
ha pedig nem volt dispose, akkor 24-25-re ment csak le a memóriahasználat. Oké, nem tűnik soknak ez a 3-4k, viszont ha nem 1 modellt és 2 textúrát töltök be, akkor kicsit több lesz a különbség. (ami egy új pálya betöltésekor kicsit bajos.. hirtelen 512mb helyett 768 kell a játéknak, v. mi? )
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #120327   2009.10.27 07:32 GMT+1 óra  
Bizony azzal, szó nélkül el kéne hinned amit a c# -ról mesélnek.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #120324   2009.10.27 07:14 GMT+1 óra  
Idézet
screat :
- használod a beépített model, textúra, effekt, stb.. osztályokat, amiket kb. nem is tudsz üríteni a memóriából (csak ha kilépsz a játékból )



Amikor én próbálgattam, akkor nekem sikerült. Valószínűleg a hozzáállásommal van baj.
   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #120155   2009.10.26 05:42 GMT+1 óra  
A gc.Collect() felépíti az elérhetőségi gráfot, és kigyomlálja amiket nem tud elérni a program. Akkor és ott. Lentebb linkeltem cikkeket.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #120152   2009.10.26 05:04 GMT+1 óra  
Szerintem agc.Collect() nem csinál semmit, ugyanugy igaz, hogy "fel fog szabadulni", de hogy mikor azt ö dönti el.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #120118   2009.10.26 01:07 GMT+1 óra  
bit.0x8000 -be beleköltözött egy hippy. (nem fogom ám sokszor leírni a nevedet )

Amúgy jó is az xna 3d-re mindaddig, amíg minden pályán kb. ugyan azokat a contenteket használod, ugyanis 2 lehetőség van:
- használod a beépített model, textúra, effekt, stb.. osztályokat, amiket kb. nem is tudsz üríteni a memóriából (csak ha kilépsz a játékból )
- írsz saját osztályokat, de akkor meg már inkább egy natív nyelvben, ami bizonyítottan gyorsabb számításigényes feladatoknál. (ami pl. egy komolyabb játékban ott van) - (jó, tudom, az xna egy framework, és nem egy nyelv, alapból hülyeség az összehasonlítás, de értitek... )

Avagy, ha valaki nagyon ügyes esetleg csinálhat olyat, hogy a beépített osztályokat használja, de saját content managerrel, amivel tud kicsit ürítgetni (de ehhez valószínűleg szüksége lesz unsafe kódolásra, vagy nem tudom)

Valaki megcsinálta már úgy, hogy pálya végeztével u.annyi memóriahasználat volt, mint pálya indítása előtt? Érdekelne a módszer, ugyanis én azt hallottam (bár ez inkább c#-ra igaz), hogy a gc.collect() csak azokat takarítja ki, amik dispose-olva vannak, és null-ok. (amit nemrég bizonyítottam, hogy nem járható út )

Amúgy ha már itt tartunk bit.....: peace
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #120071   2009.10.25 17:41 GMT+1 óra  
Amúgy az XNA-ás játékokra szerintem hatványozottan igaz, hogy a kevesebb néha több...
Így hírtelen az Echocrome ugrik be, ami nem XNA-ás, de szerintem sok tanulságot le lehet szűrni abból a játékból....

És mivel ma még nem írtam: Peace
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #120067   2009.10.25 17:34 GMT+1 óra  
Azzal is
raytraceisten és übermedic
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #120064   2009.10.25 17:27 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
De a többi makerhez képest, pont azzal van reklámozva, hogy tud rendesen 3d-t .



Én azt hittem azzal, hogy lehet vele Dobozra fejleszteni...
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #120063   2009.10.25 17:22 GMT+1 óra  
De a többi makerhez képest, pont azzal van reklámozva, hogy tud rendesen 3d-t .

Mindegy, nem lesz baja belőle, ha pontosabb időzítőt használ.
raytraceisten és übermedic
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #120062   2009.10.25 17:20 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
Ha már xna akkor 3d



Amúgy szerintem XNA-ban eddig inkább 2D fronton születtek jó cuccok (?)
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #120061   2009.10.25 17:20 GMT+1 óra  
Természetesen XNA általábanról beszéltem
raytraceisten és übermedic
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #120060   2009.10.25 17:18 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
Amúgy természetesen általában általában, ha már általában beszélünk akkor az általános problémákat általánosítva oldjuk meg. Szerintem.



Ööö... De ez az XNA topik...
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #120059   2009.10.25 17:13 GMT+1 óra  
2D platformert inkább flashben

Ha már xna akkor 3d

Amúgy természetesen általában általában, ha már általában beszélünk akkor az általános problémákat általánosítva oldjuk meg. Szerintem.
raytraceisten és übermedic
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #120058   2009.10.25 17:09 GMT+1 óra  
Ok, de az XNA-beli "általában", vagy az általános "általában"?
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #120057   2009.10.25 17:05 GMT+1 óra  
Idézet
bit.0x8000 :
Idézet
sirpalee :
egy ezredes bontás nem elég általában



Egy 2d platformerhez (meg hasonló játékokhoz)?

raytraceisten és übermedic
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #120055   2009.10.25 16:56 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
egy ezredes bontás nem elég általában



Egy 2d platformerhez (meg hasonló játékokhoz)?
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #120053   2009.10.25 16:32 GMT+1 óra  
Szerintem meg csak összezavartátok szegényt.
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #120046   2009.10.25 15:40 GMT+1 óra  
Nyilván, de inkább mondtuk screattal, és később nem lesz baja belőle.
raytraceisten és übermedic
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #120037   2009.10.25 14:52 GMT+1 óra  
Sima timerrel És csak fps-t kérdezett, nyilván a game logicnál énis high precision timert használok (csak én ugye c++ ban és nem ebben a virágszálban).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #120030   2009.10.25 12:55 GMT+1 óra  
Nah és hogyan méred pontosan, hogy eltelt egy másodperc?

No meg gameplay cuccokat nem köthetsz framehez... Szükséges egy pontos timer az esetek nagy részében.
raytraceisten és übermedic
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #120029   2009.10.25 12:44 GMT+1 óra  
nem kell ide pontos timer...minden frameban növelsz egy számlálót, másodpercenként meg kiirod és reseteled.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #120028   2009.10.25 12:38 GMT+1 óra  
Igen, érdemesebb amúgy a pontosabbat megcsinálni (nem valami bonyolult), tick pedig valóban kerülendő. Anno azt hiszem ebből indultam ki: http://www.codeproject.com/KB/cs/highperformancetimercshar.aspx
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #120027   2009.10.25 12:35 GMT+1 óra  
Nah megelőztek . Annyi pontosítás, hogy a tickcount kerülendő, vannak letölthető timerek c# alá, amik sokkal pontosabbak. (egy ezredes bontás nem elég általában)
raytraceisten és übermedic
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #120025   2009.10.25 12:32 GMT+1 óra  
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #120023   2009.10.25 12:03 GMT+1 óra  
hy
Segítség kellene. A képfrissítést -(FPS)- akarom kiíratni de nem tudom hogyan álljak neki vagy hogy milyen osztály(ok)ba kell matatni ez miatt.
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #119853   2009.10.21 08:21 GMT+1 óra  
Az a baj, hogy nem vagyok még otthon, és nem tudom neked prezentálni 1-2 screenshottal, hogy miért nem fölösleges az egeres küldetés.

Az elsőt meg totál nem értem. Mit akarok én vágni??? Max jópofát.

Sztem halasszuk el a problémát, mert úgy érzem nem sikerült jól átadnom, hogy az elemek hogyan néznek ki.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #119852   2009.10.21 08:17 GMT+1 óra  
Idézet
kuzanth :
Nem akarok két képet összeolvasztani, vagy nem értem mire célzol.



Akkor viszont mi lenne, ha a menüelemek szélességét (meg egyéb igazítás információkat) olvasnád be kívülről, és a képméretnek nem kéne egyformának lennie.

Idézet
kuzanth :
Az egér pedig jelenleg még nem változik, egyelőre nem volt rá igény. Amúgy nem tudom ez hogy jön ide? Attól, hogy megváltoztatom a kurzort, a user még nem fogja tudni, hogy az alatta lévő 'üres' terület már a menüelemhez tartozik.



Ha elég közel van hozzá, akkor tudni fogja (szerintem).

Ezt a hozzászólást bit.0x8000 módosította (2009.10.21 08:25 GMT+1 óra, ---)
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #119850   2009.10.21 08:03 GMT+1 óra  
Nem akarok két képet összeolvasztani, vagy nem értem mire célzol.
Az egér pedig jelenleg még nem változik, egyelőre nem volt rá igény. Amúgy nem tudom ez hogy jön ide? Attól, hogy megváltoztatom a kurzort, a user még nem fogja tudni, hogy az alatta lévő 'üres' terület már a menüelemhez tartozik. Vagy ezt a részt sem értem.
De a beolvasás abból a szempontból jó, hogy akkor definiálom, hogy mekkora a szöveg területe, kiegészítem a menüelem classt egy rectangle-lel, és azt vizsgálom, nem a textúra méretét.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #119847   2009.10.21 07:59 GMT+1 óra  
Idézet
kuzanth :
Ez működő megoldás lehet, csak mindenre beolvasó filet csinálni...



Általános esetben az a baj, hogy amikor a kódon kívül "olvasztasz össze" két képet, akkor információ veszik el, tehát ezt nem nagyon lehet megkerülni.

Amúgy az egérkurzor nem változik, amikor aktív terület fölé ér?
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #119846   2009.10.21 07:55 GMT+1 óra  
Már válaszoltam ezekre a felvetésekre, de akkor még1x. A FF-hez hasonlóan akarom az oldalra nyíló menüt, ehhez az kell, hogy minden image ugyanakkora legyen, tehát a vágás nem megoldás.
Igazából lehet, hogy a designt kellene újragondolni, és valahogy úgy megtervezni a menüelemeket, hogy mégis körbe legyenek rajzolva...
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #119844   2009.10.21 07:45 GMT+1 óra  
Tehát azt akarod, hogy ha különbözö szélességü menüelemek esetén közelebb vagy távolabb jelenjen meg a lenyilo menü?
Aszondod a szöveg texturákban van, mértnem vágod szét a texturákat a megfelel méretre. Vagy a műsik, hogy a menüt xml-böl épited fel ahol meg tudod adni a szélességét is (amit aztán a felbontáshoz adaptál).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #119843   2009.10.21 07:34 GMT+1 óra  
Nana, a firefox menüelemeinél, ha ráviszed a kurzort a menüelemre, az 'üres' rész is kékes színre vált, ezzel tájékoztatva a usert, hogy maga a menüelem valójában jóval hosszabb, mint maga a szöveg. Ha megnézed a galactic warfare legutolsó menüképét, láthatod, hogy a szövegek alphablendesek, tehát nincs ilyen tájékoztató színű sáv a valós méretről. Továbbá nem csak ez a szín tájékoztat téged ff-ben a méretről, hanem eleve a lenyíló menünek van egy bizonyos szélessége, ami ugyanakkora, mint az elemek szélessége. Továbbá nekem előugró menü kell, ami oldalra nyílik (hasonlóan pl a Tiberian Wars-hoz), nem pedig lenyíló menü.

Szerk.:
Itt látható a tib wars menüje
Ennek csak az a hátránya, hogy minden menüelem körbe van rajzolva, kvázi itt értelmét veszti az, amit én akarok, továbbá a menüelemek két íves izé közt vannak, ami szintén a menü méretéről és elhelyezkedéséről informál. Nálam viszont ilyenek nincsenek, és mivel nem koppintani akarjuk ezt a designt (bár tetszik), ezért maradnánk a saját elképzelésünknél.

Ezt a hozzászólást kuzanth módosította (2009.10.21 07:40 GMT+1 óra, ---)
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #119840   2009.10.21 07:23 GMT+1 óra  
Hu de agyon van bonyolitva ez. Nem kell messzire menni példához, itt van a firefox, ráklikkelsz a fájlra és megjelenik a menü. Nyilván nem minden szöveg ugyanolyan hosszu mégis ha üres területre kattintasz akkoris kijelölödik. Mi ezzel a probléma?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #119839   2009.10.21 07:20 GMT+1 óra  
Ezzel az a gond, hogy a menüelemek nincsenek körberajzolva, hogy a user lássa, hogy mekkora is valójában a menüelem. Ha ráviszi az egeret egy nagyon rövid elemre, és megjelenik az előugró menü 30 pixellel arréb, sztem rögvest uninstallálja a játékot, amit sztem bőven elég azután megtennie, ha már játszott kb 20 másodpercet.

bit : Ez működő megoldás lehet, csak mindenre beolvasó filet csinálni...

Kicsit gondolkozva, talán a legjobb megoldás a jobbra rendezés lenne ezzel a filebeolvasós művelettel, mert akkor az imagek vége a szövegek vége lenne, tehát egyből nyílhatna mellőlük az előugró menü. Át kell ezt még rágni, mert sajnos ez egyben design kérdés is.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #119838   2009.10.21 07:07 GMT+1 óra  
Mi lenne, ha lenne egy területed, ami a menüponté, és ez lenne fix, mellé rakhatnád a legördülő menüt. Valamint lenne egy textúraméreted, ami azt jelölné, hogy hol aktiválódik a menüpont.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #119837   2009.10.21 07:00 GMT+1 óra  
És ha "kézzel" állítanád az aktív területet? A ps-es kép alapján meghatároznál egy téglalapot, aminek a négy adatát fájlból olvasnád be...
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #119835   2009.10.21 06:43 GMT+1 óra  
De remélem azért az érthető, hogy ezzel mi a gond? Jelenleg én is így csinálom, csak most, hogy a menüelemeket balra rendeztük, így nem valami jó. Ok, középre rendezve is hülyén néz ki, ha már 20 pixellel arrébb aktív a kijelölés, de...hmm...nincs de, hülyén néz ki így is, úgy is.
Ja, mielőtt kérdeznétek, hogy 'de akkor miért nem akkora az image, amekkora a szöveg', arra a válaszom, hogy azért, mert a végső verzióban előugró menüt akarok csinálni, és ha nem ugyanakkora minden image, akkor megeshet, hogy egy rövid szöveg előugró menüje eltakarja az alatt lévő hosszú menüelemeket.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #119832   2009.10.21 06:25 GMT+1 óra  
szerintem is megőrülne minden júzer, ha pont a nyílra kéne kattintani. Én anno megcsináltam úgy a menüt, hogy ami textúra volt, arra a lentebb írt kódot használtam (vagyis ennél szebben volt leírva, de nem ez a lényeg..). Ha a textúrán belül van az egér, akkor rajtavan, azt csá'

és teljesen jó volt..
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] > 20 < [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55]