játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [28]
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #9016   2006.04.26 10:09 GMT+1 óra  
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #8747   2006.04.25 09:38 GMT+1 óra  
Megoldás: C++ és DirectX
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #8733   2006.04.25 08:04 GMT+1 óra  
Lehet, hogy inkább hagyom... Bár egy dungeonban azért jól mutatna...
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #8605   2006.04.24 11:35 GMT+1 óra  
Hát, ilyenre ne nagyon számíts. Szoftveresen csak olyan lassan tudnád megoldani, aminek nem lenne értelme. Bár ha az objok nem mozdulnak el, akkor a modelelző progid, ha támogatja, csinálj vele taxture baket.

FZoli.
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #8587   2006.04.24 10:38 GMT+1 óra  
Tud valaki normális árnyék effektet sima db alá, mivel a tutoriáljában lévő szart sem ér. Rávetülne a mátrixra meg a falakra... Nekem meg elég sok 3d objektem van a pályákon, amikhez kéne. Ja és ha tudtok valami sprite anim fáklyát az is érdekelne...
   
FZoli - Guests | hsz       Online status #3910   2006.02.26 05:43 GMT+1 óra  
hmm, egy valamiben nem vok biztos:

a thumbs.db nem csak a xp sajátossága?

amúgy xp-ben a vezérlőpultban is letilthetó a képgyorsítótárazás

FZoli.

Fantázia, kreativitás, logika, penge ész: [url="http://www.ketmagus.hu" target="_blank">KIVÁLASZTOTTAK[/url] , gyűjtögetős kártyajáték!


   
Dodo55 - Guests | hsz       Online status #3909   2006.02.26 04:52 GMT+1 óra  
Asszem a thumbs.db-t le lehet tiltani az Ashampoo PowerUp Xp 2 Platinummal. Legalábbis van benne olyasmi, hogy kép gyorsítótár letiltása. Gondolom ez lesz a thumbs.db.

[url=http://dbasic.uw.hu>DBASIC.UW.HU[/url]

   
FZoli - Guests | hsz       Online status #3908   2006.02.26 04:28 GMT+1 óra  
de h mi dolga azzal a db-nek fel nem foghatom...

Fzoli.

Fantázia, kreativitás, logika, penge ész: [url="http://www.ketmagus.hu" target="_blank">KIVÁLASZTOTTAK[/url] , gyűjtögetős kártyajáték!


   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3907   2006.02.26 03:50 GMT+1 óra  
Csak nem a rejtélyes Thumbs.db? =)

Asylum

   
FZoli - Guests | hsz       Online status #3906   2006.02.26 00:37 GMT+1 óra  
Ma nagy felfedzésre jutottam...:p

A gondom a következő volt: írtam egy progit proban (igen, nem írtam el, tegnap rávettem magam egy randira), ami f5-re compileolva futott is, de ha utólag külön akartam volt az exet elindítani akkor kihalt, mondván nem tudja betölteni a képet itt és itt.

Hát az istenért nem tudtam rájönni mi baja. Aztán beugott:

Úgy fél éve furcsállottam, hogy a classicos dbbrowse időnként hülye módon nem a saját könyvtárában, hanem a windows gyökérben kezdi meg a tallózást. Ez igen kellemetlen dolog, és arra sem tlaáltam a megoldást, pláne h csak időnként csinálta. Nagy nehezen esett csak le h a windowsban csak akkor tallóz, ha a könyvtárában miniatőrként vannak a cucock megjelenítve.

Nekem se kellett több, a pro-s exe könyvtárában leváltottam a miniatőröket normál nagy ikonokra és csodák csodájára első pöccre ment az exe....

Kétségkívül fogalmam sincs arról, h miért van ez, de ez van és ha valaki hasonló gondokkal kűzd, talán segített neki eme szösszenet...

FZoli.

Fantázia, kreativitás, logika, penge ész: [url="http://www.ketmagus.hu" target="_blank">KIVÁLASZTOTTAK[/url] , gyűjtögetős kártyajáték!


   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3905   2006.02.25 17:13 GMT+1 óra  
Replace el is próbáltam de akkor meg nem történik semmi tulképpen csak tök máshova berakja azt az ikont...

Asylum

   
FZoli - Guests | hsz       Online status #3904   2006.02.25 15:23 GMT+1 óra  
nekem még reshackerrel nem sikerült úgy replaceelnem h utána elis indult volna az exe...

Amúgy ahogy az előttem szóló is mondta: googleba bele h exe icon changer és bár trialokat fog kidobni (én leglaábbis freewaret nem találtam), azé gondolom jó az is.

FZoli.

Fantázia, kreativitás, logika, penge ész: [url="http://www.ketmagus.hu" target="_blank">KIVÁLASZTOTTAK[/url] , gyűjtögetős kártyajáték!


   
Dodo55 - Guests | hsz       Online status #3903   2006.02.25 15:05 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum írta:
Hát ikonkiszedésre jo csak épp mikor ki akarom törölni az eredeti ronda ikont akkor access violation hibaüzenetet kapok...vagyis nem cseréli le

Asylum
Ne a törlésre menj, hanem a cserére, nekem úgy működik.

[url=http://dbasic.uw.hu>DBASIC.UW.HU[/url]

   
Dookie - Guests | hsz       Online status #3902   2006.02.25 15:01 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum írta:
Nemtuttok egy ilyen progit amivel lecserélhetném az ikonját? Mert eza xar db asz összesre aszt mondja, hogy not valid...egyébként a saját ikonját is ha kicserélem, azt is lerondítja...

Asylum
Nálam úgy működik hogy :
1 csinálsz egy new projectet
2 berakod az ikont (amíg az exe nem létezik addig be lehet tenni bármilyen ikont)
3 aztán hozzáadod a source-ot és kész is.

mellesleg nagyon ***lesz azt előre elárulom.

kettes számú megoldás:
írd be a keresőbe hogy "exe icon changer" és töltsd le a legmegfelelőbbet...






   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3901   2006.02.25 13:54 GMT+1 óra  
Na mind1 a játék itt van:
http://people.inf.elte.hu/asylum/Sudoku.zip

Röiden leírom a lényeget: egy 9x9 es táblát kell kitölteni 1 és 9 közötti számokkal ugy, hogy se az oszlopokban, se a sorokban és se a 3x3 as blokkokban (elkülönítettem őket) ne legyenek azonos számok.
A generátor véletlen számokat generál(de a szabályoknak megfelelöen), ezeket módosítani nem lehet, szimmetrikusan helyezkednek el. Viszont előfordulhat, hogy a rejtvény nem megoldható.
Ha valakinek sikerül egyet megoldani akkor szoljon hogy a végén rendben megjelent e a congrat. felirat xD

Asylum(Módosította Asylum 2006.02.25. 21:58-kor)

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3900   2006.02.25 13:42 GMT+1 óra  
Hát ikonkiszedésre jo csak épp mikor ki akarom törölni az eredeti ronda ikont akkor access violation hibaüzenetet kapok...vagyis nem cseréli le

Asylum

   
VT@gamf - Guests | hsz       Online status #3899   2006.02.25 12:42 GMT+1 óra  
reshacker

A C: meghajtó boldogabb mint a D:

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3898   2006.02.25 11:42 GMT+1 óra  
Nemtuttok egy ilyen progit amivel lecserélhetném az ikonját? Mert eza xar db asz összesre aszt mondja, hogy not valid...egyébként a saját ikonját is ha kicserélem, azt is lerondítja...

Asylum

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3897   2006.02.25 05:06 GMT+1 óra  
A DB cseréli ki az ikont...de mindegyiket frankón lrontja...pl. a directx ikonjából csinál egy torzított 16 színes (lila meg rózsaszín uáhh) fantomképet...

Asylum

   
FZoli - Guests | hsz       Online status #3896   2006.02.24 23:25 GMT+1 óra  
Asylum: a színekkel van bajod a editorban vagy h bal oldalt van az a ablak és nem jobb oldalt? Amúgy a szineket elnézve olyasmi mint a dbc darkeditje... sztem telepítsd újra vhova máshova és az editor konfigjait cseérlgesd vissza. Aztán az új telepítést törölheted is. Azért mondom h így csináld me nncs kedvem utána járni h a szineket épp melyik cfg tárolja...:p

16 szín: elvileg csak akkora felbontásúra cserélheted, mint amilyen az eredeti. Ha az eredeti mégse 16 szín akkor van remény, te rontasz el valamit vagy az ikoncserélő progid...

FZoli.



Fantázia, kreativitás, logika, penge ész: [url="http://www.ketmagus.hu" target="_blank">KIVÁLASZTOTTAK[/url] , gyűjtögetős kártyajáték!


   
Apofis - Guests | hsz       Online status #3895   2006.02.24 23:15 GMT+1 óra  
EZ HÜLYE D jaj te Asylum olyan vagy mint matektanárom " A LOOOOOOVAT nemadhatod ösze a tehénnel"


   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3894   2006.02.24 13:45 GMT+1 óra  
Szerintem tök logikus mivel menteni csak bytot, dwordot, stringet stb. tud te meg megadsz neki tehénkét meg malackát ő nem fogja felismerni, hogy ja ez egy tehénke xD

Asylum

   
NDani - Guests | hsz       Online status #3893   2006.02.24 12:28 GMT+1 óra  
Sziasztok! Újra egy kérdéssel fordulnék Hozzátok, ha nem probléma!
Ha egy tömbnek saját típust adok meg, akkor azt nem is lehet elmenteni Save Array paranccsal? (Nekem úgy tűnik! ) Köszönöm!

Az, ami csak egyszer van elmentve, már el is veszett.(Módosította NDani 2006.02.24. 21:10-kor)

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #3892   2006.02.24 11:20 GMT+1 óra  
sztem azért mert DARK BAsic a progi neve

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3891   2006.02.24 10:39 GMT+1 óra  
Mind1.

Azt nem tudjátok, hogy mikor egy ikont rakok be az exehez akkor azt miért konvertálja 16 színűre?(Ráadásul elég rondán)

Asylum

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #3890   2006.02.24 10:11 GMT+1 óra  
mit kéne át állítani rajta?

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
VT@gamf - Guests | hsz       Online status #3889   2006.02.24 08:34 GMT+1 óra  
Mi a baj vele?

A C: meghajtó boldogabb mint a D:

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3888   2006.02.23 08:31 GMT+1 óra  
http://people.inf.elte.hu/asylum/c_style_db_xD.JPG

Nem tudjátok, hogy lehet visszaállítani alapértelmezettre? xD

Asylum

   
NDani - Guests | hsz       Online status #3887   2006.02.23 07:53 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum írta:
Szerintem az a gond hogy abetűk nem igazodnak rendesen az adott képernyőfelbontáshoz. Én áltlában 15 re vagy 20 ra állítom be a betűméretet és félkövérre és vagy arial vagy tahoma. Ezek jól jelennek meg.

Asylum
Kösz mindkettőtöknek!
Hát, igen az igaz, hogy 28-as a betűméret és valami egész különleges betűtípust használok! Ezzel a betűtípussal az a baj, hogy vékony, különálló, de egyméshoz közel eső vonalkákból áll. A többi betűtípust is elmossa valamennyire, csak azoknál nem tűnik úgy fel.
Egyébként én eleve (mindenhol) 800×600-asat használok és más programokban (Pl. The Font Thing) jól jelennek meg a betűk! Nem tudom mi lehet, de szerintem más betűt kell használnom, mert így elég csúnya. (A képernyőfelbontás megváltoztatásával pedig a program nagy részét át kellene írni!)
Ha van egy kis időtök, egyet nézzetek meg:
800×600-as felbontás mellet 32-es betűmérettel írjatok először Wordbe, aztán a DB-be mondjuk Times new roman betűtípussal! Ti is látjátok a különbséget? (Ha van valami különlegesebb betűtípusotok, azzal nézzétek meg, mert úgy jóval látványosabb. Valamilyen "írott" betűvel a legjobb. Pl. Amazone HU vagy English 157 HU Normal, stb.) Tényleg nagyon jó lenne, ha kipróbálnátok, persze nem muszály! Kösz, így is sokat segítettetek!
Üdv: NDani

Az, ami csak egyszer van elmentve, már el is veszett.

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3886   2006.02.22 11:46 GMT+1 óra  
Szerintem az a gond hogy abetűk nem igazodnak rendesen az adott képernyőfelbontáshoz. Én áltlában 15 re vagy 20 ra állítom be a betűméretet és félkövérre és vagy arial vagy tahoma. Ezek jól jelennek meg.

Asylum

   
Dookie - Guests | hsz       Online status #3885   2006.02.22 10:56 GMT+1 óra  
Idézet
NDani írta:
(Apofis írta:
Csunyán irja ki a betüket? van 1 nagycsomo betüfajta amiket belehet állitani persze ez az FPS-t csökkenti drasztikusan (vagy csak nálam?).

)Nem a betûtípusok esztétikájával van bajom, hanem azzal, hogy effektív rossz minõségben jelennek meg a betûk. (Kb. olyan mintha valami nagyon alacsony képernyõfelbomtást állítottam volna be - pedig a felbontásom 800×600-as.) Szóval, valaki tud megoldást? Vagy csak nálam van így? (Vagy csak én vagyok ilyen szõrszálhasogató? )

Az, ami csak egyszer van elmentve, már el is veszett.
Hát ez a baj hogy 600x800
próbáld 1024x768 -on (de ettől lassulni fog de elvileg jó lesz a felbontás)



   
NDani - Guests | hsz       Online status #3884   2006.02.21 11:43 GMT+1 óra  
Idézet
Apofis írta:
Csunyán irja ki a betüket? van 1 nagycsomo betüfajta amiket belehet állitani persze ez az FPS-t csökkenti drasztikusan (vagy csak nálam?).


Nem a betűtípusok esztétikájával van bajom, hanem azzal, hogy effektív rossz minőségben jelennek meg a betűk. (Kb. olyan mintha valami nagyon alacsony képernyőfelbomtást állítottam volna be - pedig a felbontásom 800×600-as.) Szóval, valaki tud megoldást? Vagy csak nálam van így? (Vagy csak én vagyok ilyen szőrszálhasogató? )

Az, ami csak egyszer van elmentve, már el is veszett.

   
Apofis - Guests | hsz       Online status #3883   2006.02.21 11:30 GMT+1 óra  
Csunyán irja ki a betüket? van 1 nagycsomo betüfajta amiket belehet állitani persze ez az FPS-t csökkenti drasztikusan (vagy csak nálam?).


   
NDani - Guests | hsz       Online status #3882   2006.02.21 11:20 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Kis idővel ezelőtt azt kérdeztem tőletek, hogy miért tölti be rossz minőségben a képeket a DB. Hát, most egy hasonló problémával fordulnék hozzátok:
A beállított betűtípus valamiért csúnyán "rakja ki a betűit". Magyarul: a betűk rossz minőségben jelennek meg...
Átnéztem minden Texttel kapcsolatos parancsot, ami szóba jöhetett, de nem találtam rá a megoldásra. Nincs valami tippetek? Köszönöm!

Az, ami csak egyszer van elmentve, már el is veszett.

   
VT@gamf - Guests | hsz       Online status #3881   2006.02.21 05:38 GMT+1 óra  
azt a 333 megés rart én is leszedtem torrentről csak nem jó, cd image kéne és a 1.059 is menne

A C: meghajtó boldogabb mint a D:

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3880   2006.02.20 15:37 GMT+1 óra  
Semmi gond =) A pelikánon egyszerú specular fény van =)

Asylum

   
Apofis - Guests | hsz       Online status #3879   2006.02.20 13:41 GMT+1 óra  
Ezer köszönet! És bocs ha boncolkagom a szerintem egész jo felépitésü játékodat a forráskodjába elég sokminden bennelehet (pelikán fény rulz!) még1 szer köszi


   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3878   2006.02.20 13:36 GMT+1 óra  
Ja és mivel magától nem mozog ezért move object 1,speed#

aztán ha meghal akkor speed#=0 és többé nem pointoltatom a kamera felé se

Asylum

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3877   2006.02.20 13:35 GMT+1 óra  
Program leje:

load object "zombie.x",1
fr1=total object frames(1)

append object "move.x",1,fr1
fr2=total object frames(1)

append object "attack.x",1,fr2
fr3=total object frames(1)

append object "die.x",1,fr3
fr4=total object frames(1)

-----------------------------------

loop object 1,fr1,fr2

-----------------------------------

Ciklus:

-ha közel ér: stop object 1 : loop object 1,fr2,fr3
-ha golyó éri: stop object 1 : loop object 1,fr3,fr4

Nagyjából ennyi, ez csak egy vázlat de a játékban ehhez hasonlóan csináltam, csak ott a statikusat nem töltöttem be mivel állni úgyse fog.






Asylum

   
Apofis - Guests | hsz       Online status #3876   2006.02.20 13:18 GMT+1 óra  
Asylum játékában is ha lelövöd a zombit akor a zombi elterül és a földön marad nah én is ezt akarom megcsinálni. Csak azt nemtom hogy . "set object frame vagy play objekt , vagy nemtom tényleg tanácstalan vagyok mert még példaprogim sincs hozzá"


   
Apofis - Guests | hsz       Online status #3875   2006.02.20 08:41 GMT+1 óra  
UGYE ITT mindenki okos!
NANÁÁ!
Csak 1 aprocska dolgot áruljatok el
Pl: Baltával belehasitok az ellenségbe és annak élete 0 akor ugye megkell halnia. Szal megvan az animácio meg minden csak... hogy csináljam meg hogy pl: öszeesen és maradjon a földön?


   
endrei - Guests | hsz       Online status #3874   2006.02.16 12:43 GMT+1 óra  
dc++-ról szedem de már lejött.
sajnos nem is annyira fullos ahogy azt gondoltam de 333 mega volt .
asszem van benne pár dolog de varto graphi shop nincs.
na mind egy találtam leirásokad a dark basic hez és negyon egyszerünek tünik
remélem pér honap alatt meghtanulom.
amugy lehet azé egyszerübb nekem me php ban elég jártas vagyok és egy kicsit hasonlit as két nyelv.de csak egy ici picit.
ebben is vannak fugvények tömbök változok.
print parancs
na bye most megyek Ba..ogatom egy kicsit a db pro-t.
Üdv

Endrei Dániel

   
NDani - Guests | hsz       Online status #3873   2006.02.16 06:50 GMT+1 óra  
Igen, és mit értesz "oktató CD" alatt?
(Kíváncsiak vagyuk! )

Az, ami csak egyszer van elmentve, már el is veszett.

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #3872   2006.02.16 05:00 GMT+1 óra  
Jajaja

Asylum

   
ragoon - Guests | hsz       Online status #3871   2006.02.16 04:32 GMT+1 óra  
Ez a fullos dolog minket is érdekelne! Honnan is szeded?

Ragoon

   
endrei - Guests | hsz       Online status #3870   2006.02.15 11:10 GMT+1 óra  
Szasztok
Derég irtam már ide!
Na vettem egy boltba azóta 10.000 ért dark basic oktató cd-t.
és most szedek egy fullosat egy 400 megásat minden extrával)
iso-t
éllitólag a carto graphi shop is bennevan!
yeah)
szal ugytünik végrre elkezdhetek foglalkozni evvel a cumóval is!
Üdv, és köszi a cikkeket azoknak akik irták.

Endrei Dániel

   
pgyalog - Guests | hsz       Online status #3869   2006.02.15 06:12 GMT+1 óra  
Lecseréltem SPRITE parancsra ahol csak tudtam, veszett mód begyorsult!
Kösz mindkettőtöknek!



   
NDani - Guests | hsz       Online status #3868   2006.02.14 12:53 GMT+1 óra  
Idézet
pgyalog írta:
Üdv!

Még múlt év elejei dbpro verzióval (v1.05) összedobtam egy pár pályás játékot. Az egy hónap leteltével aztán megállt a dolog. Később ugyan kaptam egy kis segítséget (regisztrációból törölni egy bejegyzést), de ekkor már mással foglalkoztam.
Az elmúlt napokban elővettem a programot, és szívesen folytatnám is, azonban egy Celeron 2000-es gépen a hátteret levéve éppenhogy tartani tudja a 60 frame/sec-et (felé meg nem engedem).
Jelenleg 640*480-ban fut a program, és 80*80-as tileokból építem ki a képet, amit PASTE IMAGE-dzsel rakok ki.
Állítólag a dbpro FOR-NEXT ciklusa, ill. a sok-sok PASTE IMAGE parancshívás erősen megfogja a gépet.
Az már csak hab a tortán, hogy minimális módosítás után a program lelassul, és hiába veszem ki a módosítást, a program nem gyorsul vissza!
Gyanítom ez még a korai verzió hiába, de a fene tudja.
Így kérdésem az lenne, hogy mivel lehetne gyorsítani a programot?

Érdemes megvenni magát a programot? Stabil, frankó, gyorsabb, nincs vele semmi gond?
Tényleg, hol kaphatom meg legegyszerűbben? Egyszer ajánlottak egy angliai kapcsolatot, aki elküldte volna utánvéttel, akkor sajna nem éltem vele.
Alapvetően csak ilyen 2d-s ugra-bugra/lövöldözős dolgokra használnám
No, eszembe jutott még egy furcsaság: ha mp3-at töltök be, lejátszáskor a felső tartományokban torzulás hallható. Gondolom ezt javították.. Ugye?

Egy kép:
http://pgyalog.uw.hu/game/5.jpg




Bizony, a PASTE IMAGE parancsot nem erre találták ki. Ez a parancs főként arra való, hogy olyan képeket illessz a képernyőre, amelyek később már nem vesznek részt túl aktívan a programban. (Tehát adott esetben használhatod mondjuk egy háttérkép megjelenítésére.) Aktív objektumokhoz a SPRITE parancsot célszerű használnod!
A programot megrendelheted a [url=http://www.thegamecreators.com > www.thegamecreators.com[/url] weblapon. De ha elég zsugori és ügyes vagy, egy demót is fel lehet törni valahogy... azt hiszem... A DB Pro-t nem lehet kifejezetten stabilnak mondani, de a célnak megfelel! Az igazság az, hogy azért van vele egy-két gond, ezekre majd rábukkansz (vagy már rábukkantál), kicsit idegesítőek, de nem fatálisak. A gyorsasága gondolom ugyanolyan, mint a demóé. (Bár én nem használtam a demót ) 2D-s játékokkal nem lesz különösebb gondja a BD Pro-nak!
Kb. ennyit tudok mondani róla, sikeres játékkészítést!

Az, ami csak egyszer van elmentve, már el is veszett.

   
peti634 - Guests | hsz       Online status #3867   2006.02.14 10:01 GMT+1 óra  
Hi all!!!!!
Lenne egy prob. hogy lehet egy játékot belerakni a programok listájába (vezérlőpult-programok telepitése és törlésébe)? És valaki tudja hogy lehet ujrainditani a gépet valamilyen parancsal? Elöre is kösz.


   
Dookie - Guests | hsz       Online status #3866   2006.02.14 09:03 GMT+1 óra  
Idézet
pgyalog írta:
Üdv!

Még múlt év elejei dbpro verzióval (v1.05) összedobtam egy pár pályás játékot. Az egy hónap leteltével aztán megállt a dolog. Később ugyan kaptam egy kis segítséget (regisztrációból törölni egy bejegyzést), de ekkor már mással foglalkoztam.
Az elmúlt napokban elővettem a programot, és szívesen folytatnám is, azonban egy Celeron 2000-es gépen a hátteret levéve éppenhogy tartani tudja a 60 frame/sec-et (felé meg nem engedem).
Jelenleg 640*480-ban fut a program, és 80*80-as tileokból építem ki a képet, amit PASTE IMAGE-dzsel rakok ki.
Állítólag a dbpro FOR-NEXT ciklusa, ill. a sok-sok PASTE IMAGE parancshívás erősen megfogja a gépet.
Az már csak hab a tortán, hogy minimális módosítás után a program lelassul, és hiába veszem ki a módosítást, a program nem gyorsul vissza!
Gyanítom ez még a korai verzió hiába, de a fene tudja.
Így kérdésem az lenne, hogy mivel lehetne gyorsítani a programot?

Érdemes megvenni magát a programot? Stabil, frankó, gyorsabb, nincs vele semmi gond?
Tényleg, hol kaphatom meg legegyszerűbben? Egyszer ajánlottak egy angliai kapcsolatot, aki elküldte volna utánvéttel, akkor sajna nem éltem vele.
Alapvetően csak ilyen 2d-s ugra-bugra/lövöldözős dolgokra használnám
No, eszembe jutott még egy furcsaság: ha mp3-at töltök be, lejátszáskor a felső tartományokban torzulás hallható. Gondolom ezt javították.. Ugye?

Egy kép:
http://pgyalog.uw.hu/game/5.jpg




Hali ! Az mp3 lejátszást nem próbáltam de a wav az biztosan megy. A paste image-el meg szerintem az a gond hogy ezt az utasítást nem pont erre találták ki...
Szerintem használj SPRITE-okat,és legalább az 1.053-as verziót használd.




   
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [28]
Zárolt téma, újabb hozzászólás nem lehetséges.