játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5471
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2525

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2194
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] > 30 < [35] [40] [44]
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151509   2011.05.02 19:31 GMT+1 óra  
nincs valami normálisabb megoldás editorhoz? Anno én is "szenvedtem" vele egy kicsit. (pontosabban abbahagytam, amikor láttam, hogy winforms az nem az igazi c++ alatt, a winapival meg nehézkes dolgozni )
Végső soron meg is írhatja magának az ember (pár gomb, listák, browserek), de ha van jobb, az ... jó (a qt és a cegui mellett is olvastam most ellenérveket)

Olvasgattam ilyet, hogy c++ c# alatt, de azzal is csak a szívás van
http://www.youtube.com/watch?v=KhD_BvT6tgI

   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #151508   2011.05.02 19:28 GMT+1 óra  
Azt hiszem azt a nokia csinálta. Én is sok jót hallottam róla. szerk. mármint a qt
   
syam - Törzstag | 1491 hsz       Online status #151507   2011.05.02 19:03 GMT+1 óra  
Jó a CEGUI csak nagy és én nem találtam hozzá jó ui szerkesztőt.
A qt kiforrottabb: pl. automatán legyártja neked a gui elemekhez a megfelelő függvényeket és a szerkesztője is állatságos. Nagy hátránya, hogy nagyon nagy és külön IDE tartozik hozzá.
alias aalberik
   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151506   2011.05.02 18:00 GMT+1 óra  
A CEGUI-ról mi a véleményetek?

   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151453   2011.05.02 12:18 GMT+1 óra  
Akkor szerintetek hogy kellene megoldanom az adatbevitelt?
pl.:lenne 3 textbox ás 1 ok gomb.
ha beírok számokat a textboxba és utánna ok ot nyomok azt rakja be a fény x fény poziciójának.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151447   2011.05.02 11:11 GMT+1 óra  
@Joga: c# alatt pofon egyszerű, de itt c++ról volt szó és nem ugyan az

   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #151421   2011.05.01 21:40 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
valóban ne használd a winformot c++ alatt, nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik (mondjuk lehet, hogy nem olyan bonyolult, mint amilyennek nekem tűnt )



Én egy programot irtam meg igy, de elég is volt. Ez tipikusan a c++ megeröszakolása (és az nekem olyan mintha jessica albát akarná megeröszakolni vki ).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #151415   2011.05.01 20:15 GMT+1 óra  
Hát, én egyszer próbáltam C# alatt winform projectet csinálni, úgy kb 0 gyakorlattal nagyon könnyen ment
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151414   2011.05.01 19:46 GMT+1 óra  
valóban ne használd a winformot c++ alatt, nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik (mondjuk lehet, hogy nem olyan bonyolult, mint amilyennek nekem tűnt )

   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #151413   2011.05.01 19:24 GMT+1 óra  
Te most c++-ban használod a .netet? Lehet, de akkor olyan projektet csinálj; istenfasza nagy szopás lesz azt garantálom.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
lezli01 - Tag | 190 hsz       Online status #151412   2011.05.01 18:26 GMT+1 óra  
Bár nem vagyok érdekelt visual studioval, de ha egy tippem lehetne az a szóköz lehet az elérési útban. Egy próbát megér!

Csak tipp volt!
   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151411   2011.05.01 18:02 GMT+1 óra  
Sziasztok.
C++ egy sima General os Empty projekthez szeretnék hozzáadni 1 formot,de nem akar össze jönni...

Először az a gond hogy a using namespace System; és társait aláhúzza...
A második az hogy ilyeneket kapok még hibaként

Error 2 error C2059: syntax error : 'public' d:\documents and settings\kt\dokumentumok\visual studio 2010\projects\directxtan\directxtan\Setting.h 15


Ezt a kódot nem én írtam hanem a fordító generálta nekem...
ha valaki tudna sedíteni annak örülnék.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151323   2011.04.28 07:22 GMT+1 óra  
igen, mondjuk ennyi. fogsz egy bináris fájt (vagy amilyet akarsz, ha már van editor, akkor jó a bináris, mert gyors)
Kód:
- kiírod, hogy hány db modell van
- végigmész a modell listán és kiírod:
    - pl. az elérési útját (ami alapján be tudod tölteni)
    - a pozícióját
    - a forgatását
    - a skálázását

Ez így az alap (én szeretem külön tárolni, valaki 1db mátrixot ment helyette), később ki lehet egészíteni scenegraph-szerű hiearchiával pl.
Emellett ha van valamilyen árnyalás, akkor az annak megfelelő adatokat (pl. Nap irány, szín, ambiens, intenzitás, ...)

   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #151321   2011.04.28 04:26 GMT+1 óra  
Parallel rendering wazeg
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Geri - Törzstag | 2194 hsz       Online status #151319   2011.04.28 01:40 GMT+1 óra  
Idézet
pista75 :
Na ez lehet hülye kérdés, de minden osztálynak ugyanazt a LPDIRECT3DDEVICE9 kell használnia?


hát ha nem szeretnéd rövid úton elkékhaláloztatni a windowst, akkor nem árt

   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151313   2011.04.27 18:08 GMT+1 óra  
Sziasztok.
Na holnap nekiállok készítek 1 pályaszerkesztőt.(eddig még csak 2d-s et csináltam Silverlight-ban)
Szerintetek hogy mentsen el a pályát?
Én arra gondoltam hogy a modellek nevét tárolom le és a pozíciójukat.(ez ez már menni fog egyedül)
Van ennél egyszerűbb megoldás?

   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151309   2011.04.27 13:42 GMT+1 óra  
Csodálatos...
Végre működik....

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151308   2011.04.27 13:28 GMT+1 óra  
hát táncsak van egy device-od, amit egyszer inicializálsz, és átadod, amelyiknek kell.

szerk.:
csak egy példa:
érdemes egy osztályba foglalni a device létrehozását, amit meg egy olyan osztályba, amit az olyan osztályok kapnak meg mondjuk a konstruktorukban, amiknek kell. Kicsit az xna drawablegamecomponent-jére emlékeztethet:
Kód:
class GraphicsDevice
{
    //itt megy a device létrehozás, innen el is lehet kérni
};
class Game
{
    //itt megcsinál az ember mindenfélét: ablak létrehozása, content manager, screen manager, stb.
    //ezen keresztül el lehet kérni a GraphicsDevice osztályt is, amit itt példányosítottál
};
class Modell
{
    Game m_Game;
    Modell(Game p_Game)
    {
        m_Game = p_Game;
    }

    void Init()
    {
        //itt pedig el lehet kérni a devicet, pl.:
        m_Game->GetGraphicsDevice()->GetDevice()....
        //vagy valami hasonló
    }
};

és ez csak egy egyszerű példa a számos struktúra közül

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2011.04.27 13:42 GMT+1 óra, ---)

   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151307   2011.04.27 13:20 GMT+1 óra  
Na ez lehet hülye kérdés, de minden osztálynak ugyanazt a LPDIRECT3DDEVICE9 kell használnia?

   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #151273   2011.04.26 19:03 GMT+1 óra  
Valamelyik pointert nem inicializálod 0-ra.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151267   2011.04.26 18:33 GMT+1 óra  
ide:
Kód:
if(FAILED(D3DXLoadMeshFromX("colastr1.x",D3DXMESH_MANAGED,t3dd9,NULL,&buff,NULL,&anyagsz,&i_mesh)))
{
::MessageBoxA(NULL,"Model betöltési hiba",NULL,NULL);
}

   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #151263   2011.04.26 18:24 GMT+1 óra  
Nagyszerü és mégis melyik sorra dobja a hibát?...
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151261   2011.04.26 17:43 GMT+1 óra  
na .h ilyen
Kód:
#pragma once

#include "Camera.h"
#include <d3d9.h>
#include <d3dx9.h>
#include <string.h>
#include <iostream>


using std::string;



class modell
{
private:
LPDIRECT3DDEVICE9 t3dd9;
public:
#define CUVERTEX (D3DFVF_XYZ|D3DFVF_NORMAL|D3DFVF_TEX1)
    void InitOb();
void Render();
float folt_i;
    float spot;
    float tavolsagcsil;
modell(void);
~modell(void);

//Mesh
LPD3DXMESH    mesh;
//Létrehozó felület

//Nevek
string         FXname;
string         ModellName;
//Kezel(ők)
D3DXHANDLE     drotvaz,
           vij,
   aSzin,
   dSzin,
   fSzin,
   text,
   fpos,
   world,
   sSzin,
   sMeret,
   fMeret,
   cPos,
   spMeret,
   fnIrany;
//Effekt(ek)
   LPD3DXEFFECT effect;
   //Színek
   D3DXCOLOR       light_s,
               AmbientC,
   DiffuseC,
   SpecularC;
   //Pozició(k)
   D3DXVECTOR3     ModellPos;
   D3DXVECTOR3     LightPos;
   //Anyagok és textúrák
   D3DMATERIAL9*   mater;
   LPDIRECT3DTEXTURE9* texturs;
   DWORD anyagsz;
   //Mátrix(ok)
  D3DXMATRIX     vmat,
               pmat,
       vpmat,
   mat;
   //RECT
   RECT           TextBox;
   //Szöveg
   LPD3DXFONT     m_font;
   //Értékek
   cam* mcam;

   LPD3DXMESH i_mesh;
   LPD3DXBUFFER buff;
};


És a cpp:
Kód:
#include "Render.h"


modell::modell()
{
anyagsz=0L;
mater=NULL;
mesh=NULL;
folt_i=0.5f;
    i_mesh=NULL;
    buff=NULL;
    t3dd9=NULL;
    spot=64.0f;
    tavolsagcsil = 0.00001f;
texturs= NULL;
light_s = D3DCOLOR_XRGB( 32, 32, 32 );
AmbientC=D3DCOLOR_XRGB( 152,166, 168 );
DiffuseC = D3DCOLOR_XRGB( 255, 255,255 );
SpecularC=D3DCOLOR_XRGB(255,255,255);
}

void modell::InitOb()
{

if(FAILED(D3DXLoadMeshFromX("colastr1.x",D3DXMESH_MANAGED,t3dd9,NULL,&buff,NULL,&anyagsz,&i_mesh)))
{
::MessageBoxA(NULL,"Model betöltési hiba",NULL,NULL);
}

D3DXMATERIAL* dmat=(D3DXMATERIAL*)buff->GetBufferPointer();

mater=new D3DMATERIAL9[anyagsz];
texturs=new LPDIRECT3DTEXTURE9[anyagsz];

for(DWORD i=0;i<anyagsz;i++)
{
mater[i]= dmat[i].MatD3D;
mater[i].Ambient = mater[i].Diffuse;

texturs[i]=NULL;
if( dmat[i].pTextureFilename != NULL && lstrlen(dmat[i].pTextureFilename)>0)
{

if(FAILED(D3DXCreateTextureFromFile(t3dd9,dmat[i].pTextureFilename,&texturs[i])))
{

::MessageBoxA(NULL,"Nincs textúra",NULL,NULL);
}

}
}

i_mesh->CloneMeshFVF(D3DXMESH_MANAGED,CUVERTEX,t3dd9,&mesh);
i_mesh->Release();
buff->Release();




if(FAILED(D3DXCreateEffectFromFile(t3dd9,"simple.fx",NULL,NULL,0,NULL,&effect,NULL)))
{
::MessageBoxA(NULL,"Effekthiba!!!",NULL,NULL);
PostQuitMessage(0);
}
    vij= effect->GetParameterByName(0,"VWP");
world= effect->GetParameterByName(0,"word");
fSzin= effect->GetParameterByName(0,"fSzin");
dSzin= effect->GetParameterByName(0,"dSzin");
fpos= effect->GetParameterByName(0,"fPos");
aSzin= effect->GetParameterByName(0,"aSzin");
sSzin = effect->GetParameterByName(0,"sSzin");
cPos = effect->GetParameterByName(0,"cPos");
fnIrany = effect->GetParameterByName(0,"fnIrany");
sMeret = effect->GetParameterByName(0, "sMeret");
fMeret = effect->GetParameterByName(0, "fMeret");
drotvaz=effect->GetTechniqueByName("drotvaz");
spMeret=effect->GetParameterByName(0,"spMeret");
text= effect->GetParameterByName(0,"Tex01");

effect->SetFloat(sMeret,folt_i);
effect->SetFloat(fMeret,tavolsagcsil);
effect->SetFloat(spMeret,spot);

D3DXCreateFont( t3dd9, 20, 0, FW_BOLD, 0, FALSE, DEFAULT_CHARSET, OUT_DEFAULT_PRECIS, DEFAULT_QUALITY, DEFAULT_PITCH | FF_DONTCARE, TEXT("Arial"), &m_font );
   SetRect(&TextBox,30,30,1440,900);
}

void modell::Render()
{
// m_font->DrawTextA(NULL,"Fps:",strlen("..."),&TextBox,DT_LEFT | DT_TOP,D3DCOLOR_XRGB(6,50,10));
effect->SetValue(fSzin,&light_s,sizeof(D3DXCOLOR));
effect->SetValue(aSzin,&AmbientC,sizeof(D3DXCOLOR));
effect->SetValue(dSzin,&DiffuseC,sizeof(D3DXCOLOR));
effect->SetValue(sSzin,&SpecularC,sizeof(D3DXCOLOR));
D3DXMatrixIdentity(&mat);
D3DXMatrixRotationY(&mat,5);
D3DXMatrixMultiply(&vpmat,&mat,&vpmat);
effect->SetMatrix(vij,&vpmat);
effect->SetMatrix(world,&mat);
    effect->SetValue(cPos,mcam->cam_pos,sizeof(D3DXVECTOR3));
effect->SetValue(fpos,mcam->cam_pos,sizeof(D3DXVECTOR3));
effect->SetValue(fnIrany,mcam->normalfenyirany(),sizeof(D3DXVECTOR3));
effect->SetTechnique(drotvaz);


UINT pass;

effect->Begin(&pass,0);
for(UINT p=0;p<pass;p++)
{
effect->BeginPass(p);
for(DWORD i=0;i<anyagsz;i++)
{
    effect->SetTexture(text,texturs[i]);
mesh->DrawSubset(i);

}
effect->EndPass();
}
effect->End();


}

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151260   2011.04.26 17:40 GMT+1 óra  
be lehet másolni, anélkül nehéz segíteni ha túl hosszú, akkor érdemesebb feltölteni (a "Mehet" gomb fölött van egy "Saját fájlok" link, ott gyorsan el tudod intézni, ha nincs tárhelyed)

   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151259   2011.04.26 17:28 GMT+1 óra  
Sziasztok.
Na megpróbáltam a programomat OOP-sre alakítani,kisebb sikerrel.(Gyakorlat hiány)
Valamiért amikor inicializálni akarom a modellt ilyen dolgokat ír ki a fordító.(de csak fordítás közben)
__vfptr CXX0030: Error: expression cannot be evaluated

Nem tudom mitől lehet.
Nem mertem ide bemásolni a kódot,mert nem tom hogy ti hogy viselitek.
ha belehet másolni akkor idemásolom.
Előre is köszönöm.

   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151144   2011.04.23 14:48 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
attól függ mit akarsz... eltolni, forgatni, skálázni, stb...
pl.: [url]http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb205367(v=vs.85).aspx[/url]


Eltolni.Köszi sikerült megcsinálnom.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151143   2011.04.23 14:45 GMT+1 óra  
attól függ mit akarsz... eltolni, forgatni, skálázni, stb...
pl.: [url]http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb205367(v=vs.85).aspx[/url]

   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151140   2011.04.23 13:43 GMT+1 óra  
Ki van rakva globálisnak.(aszem így hívják)

De lenne még 1 kérdésem.
Be szeretnék tölteni 1 D3DXVECTOR3 egy D3DXMATRIX ba,de nem tom azt hogy kell...
Valaki tud segíteni?De csak akkor ha lehet ilyet

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #151065   2011.04.22 12:26 GMT+1 óra  
A 'keyboard' változó hol van definiálva egyébként?
   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151063   2011.04.22 12:16 GMT+1 óra  
Itt:
else
{

if(idozito+250 < timeGetTime())
inputfigy();
render();
Sleep(10);
}

és ment is rendesen...

Köszönöm mindenkinek aki segített.

   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #151062   2011.04.22 12:14 GMT+1 óra  
Hmm, miért eddig hol volt?

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151060   2011.04.22 12:13 GMT+1 óra  
Így van pontosan a main függvény részlete:
Kód:
init_input(hin,hwnd);
if(SUCCEEDED((init(hwnd))))
{

        mcam = new cam(D3DXVECTOR3(0.0f,0.0f,-20.0f));
UpdateWindow(hwnd);
     

MSG mes;
ZeroMemory(&mes,sizeof(mes));
while(mes.message!=WM_QUIT)
{
   if(PeekMessage(&mes,NULL,0U,0U,PM_REMOVE))
   {
     TranslateMessage(&mes);
DispatchMessage(&mes);
   }
   else
   {
   
   if(idozito+250 < timeGetTime())
  inputfigy();
                  render();
          Sleep(10);
   }
}

}

   cleaner();
   UnregisterClass("alap",ws.hInstance);

   return 0;
}

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #151059   2011.04.22 12:11 GMT+1 óra  
Nem lehet, hogy az inputfigy az inicializálás előtt is meg akar hívódni, vagy hasonló?
   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151058   2011.04.22 12:10 GMT+1 óra  
Na jó!
Változás van.
Az inputfigy függvényt úgy ahogy van átraktam a renderbe és láss csodát működik...
Nem tom mi lehetett a baja,de most átnézem ez egészet

   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #151057   2011.04.22 11:55 GMT+1 óra  
Én a következöképpen csinálom (egér):

Kód:
if( UseDirectInput && mouse )
{
    memcpy(&mpstate, &mstate, sizeof(DIMOUSESTATE));
    HRESULT hr = mouse->GetDeviceState(sizeof(DIMOUSESTATE), &mstate);

    if( FAILED(hr) )
    {
        hr = mouse->Acquire();

        if( hr == DIERR_OTHERAPPHASPRIO || hr == DIERR_NOTACQUIRED )
            return running;

        if( hr == DIERR_INPUTLOST ) // itt while volt
            hr = mouse->Acquire();  // de kivettem, hogy sleep()-eljen
    }
    else
    {
        MouseState.dx = (short)mstate.lX;
        MouseState.dy = (short)mstate.lY;

        MouseState.x += MouseState.dx;
        MouseState.y += MouseState.dy;

       // ...
        mousemove(MouseState);
    }
}
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151056   2011.04.22 11:48 GMT+1 óra  
hát pedig nekem is hasonlóan van, és működik
Kód:
//létrehozás
DirectInput8Create(m_hInstance, DIRECTINPUT_VERSION, IID_IDirectInput8, (void**)&m_Device, 0);
m_Device->CreateDevice(GUID_SysKeyboard, &m_Keyboard, 0);

m_Keyboard->SetDataFormat(&c_dfDIKeyboard);
m_Keyboard->SetCooperativeLevel(m_Hwnd, (DISCL_BACKGROUND | DISCL_NONEXCLUSIVE));
m_Keyboard->Acquire();

m_Keyboard->GetDeviceState(sizeof(m_CurrKeyState), (LPVOID)&m_CurrKeyState);

void Update()
{
    memcpy(m_LastKeyState, m_CurrKeyState, sizeof(m_CurrKeyState));
    if (DIERR_INPUTLOST == m_Keyboard->GetDeviceState(sizeof(m_CurrKeyState), (LPVOID)&m_CurrKeyState))
    {
        m_Keyboard->Acquire();
    }
}

a m_CurrKeyState pedig egy char[256]. Írtam hozzá függvényeket, amivel meg el lehet kérni, h egy adott gombot lenyomtunk-e
pl.:
Kód:
inline const bool KeyIsPress(const int& p_Key) const
{
    if (m_CurrKeyState[p_Key] & 0x80)
        return true;

    return false;
}

   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #151055   2011.04.22 11:46 GMT+1 óra  
Ha így sem megy, akkor sajna nem tudom mi lehet a baj.. Pedig nekem is betűről-betűre ugyanez a kód, max. annyi a különbség, hogy nálam a SetCooperativeLevel az DISCL_NONEXCLUSIVE, de nem hiszem hogy ez számít valamit. Sajnos más tippem nincs, sorry.

szerk.: esetleg ha a keyboard->GetDeviceState -nél a hRes -t meg tudod nézni debuggal, hátha valami hibakód, amin el tudsz indulni..

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151054   2011.04.22 11:39 GMT+1 óra  
Idézet
HomeGnome :
Idézet
pista75 :
Sziasztok.
Van 1 kis gondom.
Egyik napról a másikra elszállt az inputkezelésem és nem tom mitől.
Prog.hu-n kérdeztem,de nem válaszoltak rá eddig.
Ti tudnátok segíteni?
Itt a link:
http://prog.hu/tudastar/133468/DirectInput+megzavarodott.html

a segítséget előre is köszönöm.



Hali!

Nálam is dettó ugyanez a kód, és először nekem is előfordult, hogy néhány emberkénél egyáltalán nem akart működni az input, szóval van egy tippem mi lehet a baj: a progi elviszíti az input fókuszt (inputlost). Nálam a következő kis kód megoldotta a problémát, és azóta kifogástalanul működik mindenkinél:

Kód:
void DIProcessKeyboard (void)
{
    char aKeyboardState[256];
    HRESULT hRes;

    // DeviceLost kezelése
    if (FAILED(gpKeyboard->GetDeviceState(sizeof(aKeyboardState),(LPVOID)&aKeyboardState)))
    {
        // ha elveszik az input, akkor addig acquire, amig vissza nem kapjuk
        do
        {
            hRes=gpKeyboard->Acquire();
        } while (hRes==DIERR_INPUTLOST);
        // ha más miatt volt a hiba
        if (FAILED(hRes)) return;
        // újraolvassuk a státuszt
        gpKeyboard->GetDeviceState(sizeof(aKeyboardState),(LPVOID)&aKeyboardState);
    }

    // ... kiértékelések ...

}


Remélem nálad is sikeresen megoldódik a probléma!
Üdv,
HomeGnome



Köszönöm a választ.
De még mindig semmi...
Most már újraírtam az egészet,de így se jó...

   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #151052   2011.04.22 11:25 GMT+1 óra  
Idézet
pista75 :
Sziasztok.
Van 1 kis gondom.
Egyik napról a másikra elszállt az inputkezelésem és nem tom mitől.
Prog.hu-n kérdeztem,de nem válaszoltak rá eddig.
Ti tudnátok segíteni?
Itt a link:
http://prog.hu/tudastar/133468/DirectInput+megzavarodott.html

a segítséget előre is köszönöm.



Hali!

Nálam is dettó ugyanez a kód, és először nekem is előfordult, hogy néhány emberkénél egyáltalán nem akart működni az input, szóval van egy tippem mi lehet a baj: a progi elviszíti az input fókuszt (inputlost). Nálam a következő kis kód megoldotta a problémát, és azóta kifogástalanul működik mindenkinél:

Kód:
void DIProcessKeyboard (void)
{
    char aKeyboardState[256];
    HRESULT hRes;

    // DeviceLost kezelése
    if (FAILED(gpKeyboard->GetDeviceState(sizeof(aKeyboardState),(LPVOID)&aKeyboardState)))
    {
        // ha elveszik az input, akkor addig acquire, amig vissza nem kapjuk
        do
        {
            hRes=gpKeyboard->Acquire();
        } while (hRes==DIERR_INPUTLOST);
        // ha más miatt volt a hiba
        if (FAILED(hRes)) return;
        // újraolvassuk a státuszt
        gpKeyboard->GetDeviceState(sizeof(aKeyboardState),(LPVOID)&aKeyboardState);
    }

    // ... kiértékelések ...

}


Remélem nálad is sikeresen megoldódik a probléma!
Üdv,
HomeGnome

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
pista75 - Tag | 144 hsz       Online status #151048   2011.04.22 10:45 GMT+1 óra  
Sziasztok.
Van 1 kis gondom.
Egyik napról a másikra elszállt az inputkezelésem és nem tom mitől.
Prog.hu-n kérdeztem,de nem válaszoltak rá eddig.
Ti tudnátok segíteni?
Itt a link:
http://prog.hu/tudastar/133468/DirectInput+megzavarodott.html

a segítséget előre is köszönöm.

   
Harsh - Tag | 245 hsz       Online status #148924   2011.03.11 18:40 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
ha saját textúrák, akkor hogy kerültek olyan fájlba, amit nem tudsz megnyitni? itt valami nem stimmel akkor.. (és mondtam már, h kizárt, hogy 20 éves vagy? )



Nem azt mondta, hogy az ő sajátja.. valaki más sajátja...

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #148908   2011.03.11 09:05 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Tessék



Kösz!
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #148881   2011.03.10 20:21 GMT+1 óra  
ha saját textúrák, akkor hogy kerültek olyan fájlba, amit nem tudsz megnyitni? itt valami nem stimmel akkor.. (és mondtam már, h kizárt, hogy 20 éves vagy? )

   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #148872   2011.03.10 18:11 GMT+1 óra  
Pretender ezeket próbáltam ki, és egyik se nyitotta meg !
Archenemy - ismerem sót ha gondolod adhatok pár hasonló linket ..de nekem ezekbe saját készítésű textúrák voltak és azért olyan fontosak mert egyediek !

na mind 1 azért köszönöm a help-et .
   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #148840   2011.03.10 13:10 GMT+1 óra  
Tibsy: nem tudom ismered-e a cgtextures.com oldalt, én évek óta onnan szedem az összes textúrát, napi 15 megáig ingyenes, kereskedelmi célra is.
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #148755   2011.03.09 14:26 GMT+1 óra  
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #148742   2011.03.09 13:27 GMT+1 óra  
találtam egy CD-t amin csomó textúra van , de be van csomagolta xmd- kiterjesztésbe , és a ultra iso-se tudja meg nyitni se a deamon tools- , van még valami progi, vagy meg oldás amivel esetleg akár részlegesen is de meg nyissam ? U:i a file nem sérült !,,
   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #148013   2011.02.21 01:03 GMT+1 óra  
Tessék

C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #148011   2011.02.21 01:01 GMT+1 óra  
Adjatok bétát!
   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #148000   2011.02.20 19:38 GMT+1 óra  
Idézet
Wolfee :
Idézet
Asylum :
Idézet
zeze97 :
Tudtok olyan programot, ami felveszi a játékot miközben játszol?



Mé kell felvenni, há leesett?


köszönjük, a vicc topicban értesítjük...



FRAPS
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] > 30 < [35] [40] [44]