játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5471
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2525

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2194
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 < [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [44]
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #189725   2012.12.24 10:03 GMT+1 óra  
vagy használhatsz dirent-et
A mingw-ben nekem alapból van dirent, talán linux alatt sem spórolják ki a GCC-ből.
Kód:
int main( int argc, char** argv )
{
    DIR *pdir = 0;           // Mappa
    pdir = opendir( "." );     // Hozzárendeljük a pdirhez a program mappáját, relatív útvonallal "."
    struct dirent *pent = 0;

    if ( !pdir )
    {
        printf ("Nem lehet hozzaferni a mappahoz!");
        return -1;
    }

    while ( pent = readdir( pdir ) )    // így tudjuk egyenként lekérni a pent-be a fájlok adatait
        printf ("%s\n", pent->d_name);  // kiírjuk a nevet és újsor

    closedir (pdir);
    return 0;
}
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #189722   2012.12.24 09:34 GMT+1 óra  
Először is a történet ott kezdődik, hogy ÉN nem ismerek olyan módot, amivel platformfüggetlenül lehet elkérni adott könyvtárban lévő fileokat.
Az, hogy a kód nem tartalmazhat platformspecifikus dolgot, egy kicsit tág dolog szerintem, mert valahol ígyis-úgyis kell neki, legfeljebb fordítási kapcsolókhoz van kötve, hogy éppen belefordul-e az a kód (gondolj csak bele, hogy nyitnál ablakot, ha nem lenne platformspecifikus kód)?
Lehet azt is csinálni, hogy #ifdef WIN32 ... #endif, meg lehet olyat is, hogy csak egy interfaced van, pl. (ha c++)
Kód:
class IHelper
{
    virtual void getFiles(const string& dir, list<string>& out) = 0;
};

egy ilyen interfaced. Ebből így példányosítani nem tudsz, viszont azt mondhatod, hogy ha van egy olyan osztályod, ami ezt az interfacet megvalósítja
Kód:
class MyHelper : public IHelper
{
    void getFiles(const string& dir, list<string>& out) { ... }
};

Akkor azt tudod példányosítani is úgy, hogy az interface statikus típust használod.
Kód:
IHelper* helper = new MyHelper();

Innentől kezdve eléred az IHelper összes függvényét, de a MyHelperét nyilván nem (cast nélkül). Ez így ebben a formában azért jó, mert a tényleges kódot (ami ugye bizonyos esetekben platformspecifikus), kirakhatod egy külön fordítási egységbe (ami lib-be, dll-be, so-ba fordul pl.), vagy ilyesmi.

   
Elodin - Tag | 181 hsz       Online status #189712   2012.12.23 20:25 GMT+1 óra  
Hmm, kösz.
Konkrétan windowson belül hogy lehet?

Az "a program nem tartalmazhat oprendszer-specifikus kódot" kitétel ezek szerint ez esetben kivitelezhetetlen?

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #189711   2012.12.23 20:19 GMT+1 óra  
Ha jól tudom nem, mivel az egész felépítés különbözik / különbözhet a különböző operációs rendszereken. Már csak arra gondolva, h unix rendszeren nincs olyan, hogy partíció, stb., ott van ~ (home) / valami.
Mivel úgysem tudsz teljesen olyan kódot írni, ami 100% platformfüggetlen, simán be lehet 1-2 definet / fordítási kapcsolót vezetni, és akkor oda ifdef-eled

Persze mások majd megmondják a tutit, nekem ifdefelve van a kódom azon a néhány helyen, ahol ilyesmi van.

   
Elodin - Tag | 181 hsz       Online status #189709   2012.12.23 20:13 GMT+1 óra  
Üdv!

Van valami oprendszerfüggetlen módja annak c-ben (+sdl library), hogy valahogy kilistázzam, hogy egy adott mappában milyen fájlok vannak?

   
LugaidVandroiy - Törzstag | 504 hsz       Online status #187717   2012.10.02 06:05 GMT+1 óra  
Idézet
vafyka :
Hellosztok, még új vagyok "játékfejlesztésben" és azután szeretnék érdeklődni, hogy ti melyik engine-t ajánljátok kezdésképpen ? Perpillanat a unity-nek nézegettem az ingyenes verzióját, de ahogy olvasgattam róla azzal csak webre lehet fejleszteni illetve semmi videót nem bír kezelni és árnyékot se. ( ezt nem tudom hogy így mennyire helyes ). Ha esetleg bírtok olyat ajánlani amivel ezek is megoldhatóak és nem csak webre lehet fejleszteni vele azt előre is megköszöném.



Nem igaz, hogy csak webre lehet. Az ingyenes verzióval lehet késziteni standalone appokat Win és Mac alá. Egyébként szerintem teljesen korrekt engine, érdemes megtanulni, akár kezdésnek is.

   
vafyka - Tag | 2 hsz       Online status #187715   2012.10.01 22:45 GMT+1 óra  
Hellosztok, még új vagyok "játékfejlesztésben" és azután szeretnék érdeklődni, hogy ti melyik engine-t ajánljátok kezdésképpen ? Perpillanat a unity-nek nézegettem az ingyenes verzióját, de ahogy olvasgattam róla azzal csak webre lehet fejleszteni illetve semmi videót nem bír kezelni és árnyékot se. ( ezt nem tudom hogy így mennyire helyes ). Ha esetleg bírtok olyat ajánlani amivel ezek is megoldhatóak és nem csak webre lehet fejleszteni vele azt előre is megköszöném.

   
Elodin - Tag | 181 hsz       Online status #184185   2012.07.04 11:21 GMT+1 óra  
Source sdk-t lehet/érdemes saját játék fejlesztésére használni? Vagy az inkább csak mod-ra jó?

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #184080   2012.07.01 11:23 GMT+1 óra  
gopher: látszik ,hogy mennyire keveset foglalkoztam még programozással xd gopher által felsoroltak közül php vel találkoztam csak abban is csak annyival ,hogy át írtam dolgokat a cms ben nem nagyon néztem meg hogy épül fel a kód De valahogy mostanában nem is izgat a programozás :/ Nah mind1 azért köszi a felvilágosítást
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
gopher - Törzstag | 496 hsz       Online status #184074   2012.07.01 09:26 GMT+1 óra  
@Marclee: őő, PHP, JavaScript, Perl, Python ?
Szerk: mondjuk Pretender helyesebben fejezte ki a dolgot
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #184073   2012.07.01 09:26 GMT+1 óra  
Tipikusan a scriptnyelvek ilyenek. Szerintem jobban illik a típustalan nyelv kifejezés rá

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #184072   2012.07.01 09:14 GMT+1 óra  
Van dinamikus változós nyelv? Ilyet se halottam még Bár nem lehet túl kedvező, gondolom sokkal több helyet foglal egy olyan változó + lassabb is. Vagy nem?
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Parallax - Tag | 603 hsz       Online status #184050   2012.06.30 16:37 GMT+1 óra  
Idézet
Blitz :
jövőhéten meg is rendelem a könyvet, addig is nezelődtem meten, es azt szeretnem tudni hogy az int az egyfajta ertekadasra jo?
pl.:
int a= 20; b=a+4;


A kérdésedből arra lehet következtetni, hogy eddig dinamikus típusos nelvet használtál, ahol csak beírtál valami ilyesmit:
a = 20;
a += 12;

Statikus típusos nyelveknél azt is meg kell adni, hogy az adott változónak mi a típusa, mert menet közben nem lehet csak úgy mindenfélét belerakni.

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #184048   2012.06.30 16:00 GMT+1 óra  
Blitz - Tag | 26 hsz       Online status #184047   2012.06.30 15:53 GMT+1 óra  
jövőhéten meg is rendelem a könyvet, addig is nezelődtem meten, es azt szeretnem tudni hogy az int az egyfajta ertekadasra jo?
pl.:
int a= 20; b=a+4;

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #183960   2012.06.28 09:40 GMT+1 óra  
Ezért mondtam a jó öreg c# mesteri szinten 21 nap alatt c. könyvet, az - amennyire emlékszek - írt elméletet is, OOP-ről, mindenféléről.

   
SX - Törzstag | 361 hsz       Online status #183954   2012.06.28 08:32 GMT+1 óra  
Ha elfogadsz még egy tanácsot: olyan könyvet keress elsőnek, ami részletesen elmondja az elején vagy menet közben az elméletet is (algoritmus, struktúrált programozás, OOP..), mert ha csak simán elolvasod, hogy az adott nyelvet hogyan kell használni, anélkül, hogy az elméleti háttérrel tisztában lennél, az visszaüthet később (pl. nem lesz kedved szüttyögni a sok unalmas definícióval, hiszen már tudsz programot írni, de a programod minősége sosem lesz az igazi).

   
Blitz - Tag | 26 hsz       Online status #183930   2012.06.27 12:50 GMT+1 óra  
okes koszi, akkor belenezek a c#-be, es raguglizok a konyvre

   
Matzi - Szerkesztő | 2525 hsz       Online status #183929   2012.06.27 12:44 GMT+1 óra  
Nézd meg a minecraftot.
Minden eszköz annyira jó, amennyire jól használják.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Blitz - Tag | 26 hsz       Online status #183927   2012.06.27 12:42 GMT+1 óra  
es a Java jo jatekfejlesztesbe?

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #183926   2012.06.27 12:40 GMT+1 óra  
C#, már mondtam. Ahhoz elég egyszerű, hogy az alapokat megtanulja az ember, nem zavar be senkit a pointer meg a referencia, stb., mégis C alapú nyelv, azaz könnyű belőle bármi mást is megtanulni (Java, C++, csak hogy a nagyobb nyelveket említsem, amit manapság használnak).

szerk.:
Oké, Matzi megelőzött

   
Matzi - Szerkesztő | 2525 hsz       Online status #183925   2012.06.27 12:37 GMT+1 óra  
A pascal nem feltétlenül a legjobb. Sok olyan dolog van benne, ami később nehézségeket jelent, hogy leszokj róla. Kezdésnek talán a java és a C# lenne jó. Alapvetően magukban is keresett nyelvek, egyszerűen használhatóak, és induláshoz elég jók. Szerintem.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #183924   2012.06.27 12:31 GMT+1 óra  
Most komolyan, elgondolkodtam, mivel érdemes kezdenie manapság az embernek? Nylíván az ASM már nem egy alap.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Blitz - Tag | 26 hsz       Online status #183923   2012.06.27 12:29 GMT+1 óra  
nem tudnal olyan nyelvet, amit kesobb a c++ ba is hasznalhatok, de azert nem a legnehezebb nyelv, mondjuk pascal? sok jot hallottam rola, de sokan azt irtak az felesleges

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #183922   2012.06.27 12:26 GMT+1 óra  
Sokan lehurrogják, de én ajánlom a C# mesteri szinten 21 nap alatt könyvet. Az alapokat szerintem nagyon jól elmagyarázza (változó, függvény, osztály, stb.), utána pedig a C++nak csak a szintaktikája más, ha esetleg inkább az érdekelne. De az szerintem egy jó könyv, én azzal kezdtem az egészet.

   
Matzi - Szerkesztő | 2525 hsz       Online status #183921   2012.06.27 12:15 GMT+1 óra  
A DB egy nagyon magas szintű valami, nem is igazán programozási nyelv, valami sajátos scriptnyelv leginkább. Bizonyos elveket esetleg megtanulhatnál benne, meg látványos, de hátránya, hogy nagyon közvetett módon vezetne rá a dolgokra. Ha tényleg programozni akarsz, akkor kezdj egy programozási nyelvet kitanulni komolyabban. Lehet, hogy nem lesz olyan látványos és érdekes elsőre, mintha egy ilyen rendszerrel dolgoznál, de hosszú távon sokkal eredményesebb leszel a tanulásban.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Blitz - Tag | 26 hsz       Online status #183919   2012.06.27 11:42 GMT+1 óra  
akkor nem is erdemes dbproznom? mert en komolyan gondolom a programozast ( szeptemberben leszek 15) es szeretnem minel elobb elkezdeni, hogy igazan jo legyek

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #183918   2012.06.27 11:34 GMT+1 óra  
Az a baj, hogy a pure C-t már nem érdemes tanulni, manapság már legalább a C++, esetleg C# kell. Sima C-ben már nagyon ritka, aki játékot ír. A másik gond, hogy amennyire emlékszek a dbpronak nem sok köze van a C++hoz, abszolút más megközelítés és gondolkodásmód szükséges hozzá. Visszafele kompatibilis (azaz aki tud c++ul, az tud írni dbproban is, de fordítva annyira már nem igaz)

   
Blitz - Tag | 26 hsz       Online status #183917   2012.06.27 11:29 GMT+1 óra  
de azert ahogy olvastam a dbpro kulon jatekokra van, es valamit csak erek el vele a C elott, hogy konnyebben megertsem a C-t

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #183916   2012.06.27 11:25 GMT+1 óra  
Nem nagyon használnak már dbpro-t, főleg nem cégeknél. Így az elején "elökörködik" vele az ember, de egy C-szerű nyelvet sokkal érdemesebb megtanulni szerintem.

   
Blitz - Tag | 26 hsz       Online status #183915   2012.06.27 11:19 GMT+1 óra  
igen a project mappajaba rakta,

most lenne egy fontos kérdésem hogy dark basic proval kezdtem (meg kezdo vagyok) erdemes ezzel folytatni ha jatekfejleszto akarok lenni?

es db utan jo lesz a c majd c++
tudom ez meg sok ido, de szeretnek mar most tisztaba lenni vele,mert sokan sok felet mondanak

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #183882   2012.06.26 13:56 GMT+1 óra  
Az exe-t te határozod meg hogy hol legyen.Alapból a projected mappájában van , HA A PROJECT LE VAN MENTVE , ha nincs akkor a local settings/temp - be teszi (vagy valamelyik windows által használt temp mappába már nem emlékszem pontosan) de a project manager-ben beállíthatsz bármilyen útvonalat az exenek. (baloldali ablak)
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Blitz - Tag | 26 hsz       Online status #183880   2012.06.26 10:10 GMT+1 óra  
ja jól van:-)

és a kérdésemhez: megoldottam, az volt a baj, hogy nem mentettem el projektként, csak fileként, de miután megtettem jň lett sima urhajó.jpg-ként

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #183878   2012.06.26 09:45 GMT+1 óra  
bám, semmit, bocsánat, csak hülyét csinálok magamból, nem tudtam hogy a darkbasic professional az nem egyezik a dark basic-el, utóbbinak a fejlesztését leállították valamikor 2008-ban, de most google-ztam rá hogy a dbpro-nak tavaly júniusban jött ki a legújabb verziója.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Blitz - Tag | 26 hsz       Online status #183877   2012.06.26 09:32 GMT+1 óra  
mit értesz az alatt, hogy halott project?

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #183876   2012.06.26 08:48 GMT+1 óra  
Mondjuk szerintem ha most kezded akkor lehet hagyni kéne a darkbasic-et mert az már elég régen halott project.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #183875   2012.06.26 07:54 GMT+1 óra  
Hát keresd meg az exe-t, és tedd oda Nem csinál esetleg valami Debug v. Bin vagy ilyesmi foldert? Amúgy szerintem be is lehet állítani dbpro-ban.

   
Blitz - Tag | 26 hsz       Online status #183874   2012.06.26 07:45 GMT+1 óra  
igazad van, ez a baja, csak nem tudom hogy hova csinálja az exet, most megpróbáltam a teljes elérési útvonalát beírni,
Kód:
C:\Program Files\The Game Creators\Dark Basic Pro Free\Dark Basic Pro\Projects\teszt\urhajo.jpg


és így meg is jeleníti, csak ugye majd ha végleg elmentem vagy hogy mondják beakarom fejezni a játékot, hogy ne csak dbproval nyissa meg, hanem sima exeként, akkor baj lesz az ilyen eléréssel, köszi a segítséget,
valaki csak tudja hogy hogy is kell

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #183873   2012.06.26 07:10 GMT+1 óra  
Nem ismerem annyira a dbprot, de valahova generál egy exe-t. Szerintem próbáld amellé másolni a spriteot.

   
Blitz - Tag | 26 hsz       Online status #183871   2012.06.26 06:47 GMT+1 óra  
legelőször is azért írom ezt új posztba, mert ha szerkesztem az előzőt nem írja ki, hogy új poszt van

a gondom az hogy van a dark basic VI. cikk itt az oldalon, van benne egy olyan kód, hogy:
Kód:
Load image "urhajo.jpg",5

Sprite 1,1,200,5

Do

If rightkey()=1 then x=x+1
If leftkey()=1 then x=x-1
If upkey()=1 then y=y-1
If downkey()=1 then y=y+1

Sprite 1, x, y, 5

Sync
Loop


ezt be is másoltam dbpro-ba, lefordítom, majd futtatom, és bejön ugye a kék kép aminek jönnie kell, de a spriteot nem tölti be, a fájl a projects/teszt/és a fájl - mappában van, és a kép amit be akarok tölteni, az meg projects/teszt/és a kép

tudja valaki mi a baja?

   
Blitz - Tag | 26 hsz       Online status #183842   2012.06.25 06:57 GMT+1 óra  
ez jó lesz, köszi : )

szerk: nagyon jók a leěrŕsok grat, igy mčg čn is megčrtem :-)

Ezt a hozzászólást Blitz módosította (2012.06.25 16:00 GMT+1 óra, ---)

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #183841   2012.06.25 01:21 GMT+1 óra  
Csodálom hogy senki sem említi Seeting cikkeit

A 10 részes cikksorozat az alapoktól tanítja a Dark basic professionalt.A 10. részben egy egyszerű (de teljes) játékot készíthetsz el. A Cikkek ráadásul Magyar nyelven íródtak , szerintem ettől jobb tutoriált/könyvet sehol sem fogsz találni.

Link az 1.részhez :
http://yscik.com/jf/page.php?&id=276

És itt a lista a másik 9 részről (Dark Basic alapozó)
http://yscik.com/jf/list.php?c=cikk204
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Blitz - Tag | 26 hsz       Online status #183819   2012.06.24 06:33 GMT+1 óra  
Hi, néhány napja kezdtem el tanulni a dark basic pro-t, elsőnek még csak egy 2D-s játékot szeretnék.
mondjuk egy alap máriós is megteszi, nem tud valaki linkelni egy olyan sprites(ha jól tudom ez a karakter képeinek betöltése, és mozgatása) tutorialt ami használható? mert néztem már, csak az nem sikerült nekem, és mivel nem értek még hozzá, nem tudtam mi volt a baja, arra gondolok hogy a spritet betöltse, és tudjon mozogni, és persze még talaj objecteket, és hátteret betölteni, hogy azon maradjak meg, köszi

   
syam - Törzstag | 1491 hsz       Online status #182041   2012.05.31 15:19 GMT+1 óra  
Tud vki hangkártyában segíteni?
Win7hez natív OpenAL támogatással (tudjon 3D-t) rendelkező külső megoldást keresek ^^
alias aalberik
   
Hamurak - Tag | 10 hsz       Online status #180829   2012.05.14 16:47 GMT+1 óra  
Idézet
Geri :
börtönbe nem fogsz menni, csak ha ilyen x*10 milliót csalsz el belőle, hát annyit meg nyilvánvalóan nem fogsz. az első fontos dolog, hogy rendelkezz a termékkel, és ez a termék legyen egy működőképes, sikeres termék.



Az ötlet jó, és kivitelezhető is. Korábban jelentkeztem itt emberekért, végül mégiscsak 2 programozó ismerősöm fogja elkezdeni. Én magam is az alapokat tanulom, hogy ne legyek annyira fatökű laikus projektgazda. Majd a későbbiekben jelentkezni is fogok mert grafikusra szükségünk lesz. Jóval később, úgy 4-5 hónap múlva.

   
Geri - Törzstag | 2194 hsz       Online status #180827   2012.05.14 16:39 GMT+1 óra  
börtönbe nem fogsz menni, csak ha ilyen x*10 milliót csalsz el belőle, bűnszövetkezetben. bűnszövetkezet nem vagy, meg hát annyit meg nyilvánvalóan nem fogsz úgyse termelni vele. az első fontos dolog, hogy rendelkezz a termékkel, és ez a termék legyen egy működőképes, sikeres termék.

   
Hamurak - Tag | 10 hsz       Online status #180826   2012.05.14 16:29 GMT+1 óra  
Idézet
Geri :
vállalkozóként fixen 50k-t mindenképp leadózol, marad 70k. plussz a forgalom 25%-át, marad 52k. az a matolcsy logika szerint pont elég, hogy megéljen, és 5ezerrel több, amiből össze tud néhány hónap alatt spórolni egy vonatjegyre, hogy elhúzzon máshová, és SOHA ne jöjjön vissza.



Na igen, ez a vicc az egészben. Amíg nem lesz jelentős forgalma az egész játéknak addig deficitet termel csak, /alfában is de hát akkor nem verhetnek pluszban ránk adót/ Szóval ezért is kérdem, hogyan kivitelezhető a legkisebb kiadásban addig amíg be nem indul a forgalom. Ajánlották az "offshore" megoldást de a hazai bürokraták nem díjazzák, én meg nem akarok börtönbe kerülni.

   
Hamurak - Tag | 10 hsz       Online status #180825   2012.05.14 16:23 GMT+1 óra  
Idézet
Geri :
Idézet
böngészőre tervezett játéknak milyen JOGI feltételei

nincs semmilyen különös feltétele.

Idézet
Mert bevételt szeretnénk ebből, leendő vállalkozást.

először 100%-osan győződj meg arról, hogy a szoftver hoz -e legalább (!!!!) havi 120 ezer forintot.

ha nem, akkor ez kevés lesz egy vállalkozáshoz. ha igen, akkor húzz el a leghamarabb ebből az országból, vállalkozásostul, mindenestül. és NE NÉZZ VISSZA.



Mikor menedzsmentben gondolkoztunk és amíg ezt be nem fogjuk vezetni, addig alfa verzióban ingyenesen felhasználható állapotban akarjuk tartani. Promónak tökéletes lesz. Konkrétan ha MÁR anyagi jövedelmet is akarunk belőle, akkor ismerni akarjuk a keretet amiben ezt megtehetjük.

   
Geri - Törzstag | 2194 hsz       Online status #180818   2012.05.14 15:33 GMT+1 óra  
jatényleg, akkor 140

   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #180817   2012.05.14 15:30 GMT+1 óra  
+20k/hónap a könyvelő
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 < [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [44]