játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5478
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2195
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] > 65 < [70] [75] [80] [82]
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #34441   2006.10.31 02:17 GMT+1 óra  
Érdekes... Most csak véletlenül átállítottam a
Kód:
//glTexImage2D(GL_TEXTURE_2D, 0, GL_RGB, in_texture_datas->vl_sizeX, in_texture_datas->vl_sizeY, 0, GL_RGBA, GL_UNSIGNED_BYTE, in_texture_datas->vd_picture_datas);

GL_RGBA-ját is GL_RGB-re, és nagyon hasonló képet adott, mint a compressed... A különbség, h a compressed ráadásul még zöldes árnyalatú is, ez meg nem

És a képek az előző hozzászóláshoz (azt valamiért nem tudom módosítani...)
eredeti: http://shadevampire.extra.hu/bugs/NeHe.bmp
compressed: http://shadevampire.extra.hu/bugs/compressed_tex_bug01.jpg
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #34438   2006.10.31 02:11 GMT+1 óra  
Mégsem olyan egyszerű ez a compressed texture téma, mint elsőre hittem Tehát, megírtam a kódot, NVidia PDF alapján, aminek elvileg vinnie kéne a tömörítést, majd a tömörített adat felhasználását. De mégsem teszi. Vagyis, nemegészen értem, hogy mit csinál Alapnak a 6os NeHe lecke képét használtam, ami így néz ki: [img]http://shadevampire.extra.hu/bugs/NeHe.bmp[/img]
Magával a képbetöltéssel biztos, h nincs gond, mert ezt már elég régóta használom, és konkrétan ebben a forrásban is használtam már, az adatokat szépen átadja, de a végeredmény mégis... Fúrcsa. Egész pontosan ilyen:


A kód pedig:
Kód:
bool CTextureCompressor::CompressTheTexture(STextureDatas* in_texture_datas, GLuint& in_r_test_tex_id)
{
glGenTextures(1, &in_r_test_tex_id);     // OpenGL textúrák kérése

cout << "x: " << in_texture_datas->vl_sizeX << endl;
cout << "y: " << in_texture_datas->vl_sizeY << endl;

glBindTexture(GL_TEXTURE_2D, in_r_test_tex_id);
glTexImage2D(GL_TEXTURE_2D, 0, GL_COMPRESSED_RGB_ARB, in_texture_datas->vl_sizeX, in_texture_datas->vl_sizeY,
0, GL_BGR_EXT, GL_UNSIGNED_BYTE, in_texture_datas->vd_picture_datas);

GLint compressed;
glGetTexLevelParameteriv(GL_TEXTURE_2D, 0, GL_TEXTURE_COMPRESSED_ARB, &compressed);

GLint internalformat;
GLint compressed_size;
unsigned char* img;
// if the compression has been successful
if (compressed == GL_TRUE)
{
glGetTexLevelParameteriv(GL_TEXTURE_2D, 0, GL_TEXTURE_INTERNAL_FORMAT, &internalformat);
cout << "internal format: " << internalformat << endl;

glGetTexLevelParameteriv(GL_TEXTURE_2D, 0, GL_TEXTURE_COMPRESSED_IMAGE_SIZE_ARB, &compressed_size);
cout << "compressed size: " << compressed_size << endl;

img = (unsigned char *)malloc(compressed_size * sizeof(unsigned char));

glGetCompressedTexImageARB(GL_TEXTURE_2D, 0, img);

//SaveTexture(width, height, compressed_size, img, internalFormat, 0);
} else {
return false;
}

// if compression was successful, and datas has been stored
// we create a texture from the compressed datas!!!

// Typical Texture Generation Using Data From The Bitmap
glBindTexture(GL_TEXTURE_2D, in_r_test_tex_id);
glTexParameteri(GL_TEXTURE_2D,GL_TEXTURE_MIN_FILTER,GL_LINEAR);
glTexParameteri(GL_TEXTURE_2D,GL_TEXTURE_MAG_FILTER,GL_LINEAR);
//glTexImage2D(GL_TEXTURE_2D, 0, GL_RGB, in_texture_datas->vl_sizeX, in_texture_datas->vl_sizeY, 0, GL_RGBA, GL_UNSIGNED_BYTE, in_texture_datas->vd_picture_datas);
glCompressedTexImage2DARB(GL_TEXTURE_2D, 0, internalformat, in_texture_datas->vl_sizeX, in_texture_datas->vl_sizeY, 0, compressed_size, img);

return true;
}


Azóta megnéztem más képekkel is: olyan mintha a kép 3x ismétlődne, azaz az 1/3-ánál abbahagyná a képet, és újra az elejétől kezdené. És a színek sem stimmelnek. De ez miért lehet??? Ja és ha glTexImage2D elől kiszedem a commentjeleket, és glCompressedTexImage2DARB-ot kikommentezem, akkor tökéletesen megjeleníti a képet, azaz az alap adatokkal biztos h nincs gond...
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34359   2006.10.30 10:27 GMT+1 óra  
Helloka mindenkinek!

Kéne egy kis help a textúrázással kapcsolatban. glTexImage2D() függvény környékén akadtam el.
Szóval a lényeg, hogy az említett függvény utolsó paramétere az egy tömb, amely a pixeladatokat tartalmazza. Én is egy ilyet szeretnék átadni neki, és felhasználni textúraként.
Mivel valami nem stimmelt, ezért egy ilyen egyszerűvel kezdtem:
Kód:
unsigned char tomb[12] = {255, 255, 255,
  255, 255, 255,
  255, 255, 255,
  255, 255, 255};
GLuint texturak[1];
glGenTextures(1, &texturak[0]);
glBindTexture(GL_TEXTURE_2D, texturak[0]);
glTexImage2D(GL_TEXTURE_2D, 0, 3, 2, 2, 0, GL_RGB, GL_UNSIGNED_BYTE, tomb);
glTexParameteri(GL_TEXTURE_2D,GL_TEXTURE_MIN_FILTER,GL_LINEAR);
glTexParameteri(GL_TEXTURE_2D,GL_TEXTURE_MAG_FILTER,GL_LINEAR);


Elméletileg ez egy 2*2 pixel méretű textúrát hoz létre, amely teljesen fehér, akármekkorára nagyítva. De egy négyzetet rajzolva ezzel a textúrával nem teljesen fehér, hanem van rajta egy szép pirosas folt. Ha a tömböt 0-kal töltöm fel, akkor sem fekete lesz, hanem azon meg egy cián színű folt lesz.
Ennek kéne megtudnom az okát, és ki szeretném javítani, hogy ezután fájlból (nem bmp) tudjak magamnak textúrákat betölteni!

Előre is köszönöm a segítséget!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34211   2006.10.29 15:51 GMT+1 óra  
Idézet
syam :
már írom a cikket, egész nagy darab lesz
a főbb textúra paraméterek, mapek , texcoord/matrix leírása megvan most tartok a texture fetchnél
aztán még lesz a texture object.
utána meg a felhasználás maptipusok szerint ( ebből kb 8ról fogok írni) ill. hogy milyen mappingot milyen texturákkal lehet megcsinálni( aka technikák mondjuk egy textúra típust már érintettem egy korábbi cikkemben
szerintem csüt péntek magasságában kész lesz


nagyon állat lesz!!!
lehetőség szerint térj ki mindenféle trükkökre, gyorsítási lehetőségekre, stb. (mint pl a textúraobjectumok)
csütörtök, péntek jó, az még ősziszünet.
további jó munkát!

   
syam - Törzstag | 1491 hsz       Online status #34210   2006.10.29 15:41 GMT+1 óra  
jajj nemsokára( november) jön majd a geometry shader
geforce 8800 meg r600 hozza
lehet készülni
alias aalberik
   
syam - Törzstag | 1491 hsz       Online status #34209   2006.10.29 15:24 GMT+1 óra  
már írom a cikket, egész nagy darab lesz
a főbb textúra paraméterek, mapek , texcoord/matrix leírása megvan most tartok a texture fetchnél
aztán még lesz a texture object.
utána meg a felhasználás maptipusok szerint ( ebből kb 8ról fogok írni) ill. hogy milyen mappingot milyen texturákkal lehet megcsinálni( aka technikák mondjuk egy textúra típust már érintettem egy korábbi cikkemben
szerintem csüt péntek magasságában kész lesz
alias aalberik
   
Lexx - Tag | 117 hsz       Online status #34208   2006.10.29 15:22 GMT+1 óra  
sziasztok!

Beszállnék a várakozók közé.
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #34191   2006.10.29 13:14 GMT+1 óra  
engem is érdekelne

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34183   2006.10.29 12:18 GMT+1 óra  
ööö izéé azzal a szóban forgó cikkel kapcsolatban.... szóval nem szeretnélek siettetni, meg semmi hasonló (nehogy a minőség rovására menjen ), csak felmerült bennem a kérdés, hogy úgy kb mikorra várható. kb hány napon/heten/hónapon belül?
mert nekem pl már nagyon jól jönne egy ilyen kis iromány.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34166   2006.10.29 06:46 GMT+1 óra  
tökéletes lesz!

   
syam - Törzstag | 1491 hsz       Online status #34153   2006.10.29 04:11 GMT+1 óra  
azt hiszem erről jobb ha 1 cikk készül
alias aalberik
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34152   2006.10.29 03:55 GMT+1 óra  
ezek tetszenek!
csak még vajmi keveset tudok ezekről. pl konkrétan mit értesz azalatt, hogy a textúramátrixot változtatom? az ok, hogy mátrixszorzást hajtok végre, de pl honnét tudom, hogy milyen számokkal, és hogyan kell bűvészkednem ahhoz, hogy a kívánt eredményt megkapjam? ezt ki lehet számolni előre, vagy kísérletezni kell? tudnál mutatni erre egy nagyon egyszerű példaprogramot?
3d-s textúrát sem használtam még életemben, eddig nem is nagyon értettem a lényegét, de ezek szerint erre is jó.
köszi az információkat!

   
syam - Törzstag | 1491 hsz       Online status #34150   2006.10.29 03:46 GMT+1 óra  
lehet ugyis "animált" lightmapet használni, hogy a textura mátrixot változtatod.
a textura típusával is sokat lehet variálni: pl cube map ill. 3d textura
pl lehet szirénát csinálni: leképezel egy fénykupot a texturára/texturába és forgatok a textura mátrixot: nagyon állat a végeredmény ( ja és plusz vörös fény)
sőt a lightmapet egy "hamis" statikus shadowmappel( pl rács, forgó propeller) is kombinálni lehet...
alias aalberik
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34005   2006.10.27 08:24 GMT+1 óra  
tényleg, ez engem is érdekel, de egyelőre csak elméleti szinten. tehát lehet valahogy "animált lightmapping"-et csinálni? gondolom csak olyasmi trükkökkel, hogy cserélgetem a multitextúrázással felhúzott fénytérképet. de akkor meg nagyon sok kép kell a szép animációhoz => nagy méret, stb... szóval akkor marad a vertex lighting?

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #33986   2006.10.27 04:44 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
Fénytérképpel ezt meg lehet oldani szerintem. Egyszerűen multitextúrázással ráhúzod a textúrára a fénytérképét és voalá kész is lesz.


Hát, mondjuk ez kisebb számításigényű megoldás, csak meg kell rajzolni a fénykör animációját (pl. egy lobogó tűz sem csak egy szimpla kört vet). Legalábbis, a "kövesse a fáklya animációját" én így értettem: ahogy a fáklya lángja lobog a légmozgás hatására, a fénykör is aszerint változik: izeg-mozog, szűkül-nő, rángatózik, stb.

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #33985   2006.10.27 04:35 GMT+1 óra  
Fénytérképpel ezt meg lehet oldani szerintem. Egyszerűen multitextúrázással ráhúzod a textúrára a fénytérképét és voalá kész is lesz.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #33978   2006.10.27 02:09 GMT+1 óra  
Szerintem nem hülye kérdés, bár vertex lightingel, vagy valami hasonlóval meg lehet oldani.

   
Lexx - Tag | 117 hsz       Online status #33923   2006.10.26 14:57 GMT+1 óra  
Egy hülye kérdés:

Most ismerkedem a fényekkel és eszembe jutott, hogy a régi 2D-s enginembe beleraknék egy fényszerű jelenséget. Azaz ha felrakok egy jatékban a folyosóra egy fáklyát és az "felgyullad" akkor a mögötte lévő falon jelenlen meg a kb kör alakú fénypamacs. És, hogy izgalmasabb legyen valamilyen szinten kövesse a fáklya animját, azaz izegjen mozogjon stb.

Szerintetek ezt meg lehet csinálni az opengl fény függvényeivel, vagy inkább ezt hagyjam a fenébe és rajzoljuk meg trükkösen a fáklya animját?

Köszi, Lexx
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #33111   2006.10.22 02:08 GMT+1 óra  
most látom csak, hogy ez ugyanaz a .run, mint amit én letöltöttem.
Akkor megpróbálom úgy, hogy letörlöm az rpm-eseket, ezt meg újratelepítem, és utána nézem meg a config fájlt.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #33110   2006.10.22 02:06 GMT+1 óra  
Hello!
Köszi szépen, hogy utánanéztél! Az ATI.com-on énis nézelődtem már, de semmi hasznosat nem találtam...
SuSE 10.1-et használok.
Akkor letöltöm ezt a telepítőt, és utána megnézem a config fájl tartalmát.
Köszi mégegyszer.

   
magic - Tag | 41 hsz       Online status #33095   2006.10.21 16:52 GMT+1 óra  
Utánna olvastam.
Erre a driverre van szükséged.
https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/linux/ati-driver-installer-8.28.8.run
Az xorg.conf ban arra kell figyelni hogy a driver telepítője lecserélte e a vga driver belyegyzést. eredetileg vesa, ati vagy fbdev van beírva.

Section "Device"
Identifier "Card0"
Driver "ati"
VendorName "Gyátró neve"
BoardName "Kártya típusa"
BusID "PCI:2:0:0"
EndSection

VendorName és a BoardName sorok nincsennek hatással a müködésre. Bármi lehet bennük


Elméletileg a .run os telepítő már kicseréli fglrx-re. Elméletileg az fglrx el mennie kell a 2D 3D gyorsításának rendesen.
De az ati driverek minősége linuxon hírhedten rossz.
Nem is csoda, mindössze 2 programozó van beosztva rá.

Melyik linuxot használod?

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #33058   2006.10.21 10:45 GMT+1 óra  
Igen, erre énis gondoltam már, hogy zavarják egymást, vagy nem jó sorrendben tettem fel vagy hasonlók. Meg ráadásul a honlapon 2 rpm-es is fentvan...
Akkor leszedem az rpm-eset, és belenézek abba a conf fájlba is.
Köszi a tanácsokat!

   
magic - Tag | 41 hsz       Online status #33055   2006.10.21 10:17 GMT+1 óra  
Elegendő a .run az rpmeset le is szedheted.
Lehet zavarják egymást.
Ami fontos lennet az a /etc/X11/xorg.conf tartalma.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #33052   2006.10.21 09:40 GMT+1 óra  
A kártyám: Ati Radeon 9200SE.
A gyártó honlapjáról le is töltöttem 2 cuccost. Egy 50 megás .run telepítő (hasonló mint a windowsos), és egy 10 megás rpm, aminek nem emléxem pontosan a nevére.
Innét töltöttem le:
Kód:
https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=300


root-ként feltelepítettem mindkettőt, restart, és ez után a K menüben már ott volt, hogy ATI Contorl, de ezt elindítva egy egyszerű kis ablak jön elő, rajta néhány (3-4) információval, mint pl a driver verziószáma, mesa honlapja, stb, de viszont egyetlen gomb, illetve beállítási lehetőség sincs ott.
Ha kell, dobok róla screenshotot.

Mindemellett az üzenet továbbra is megjelenik. Akkor ezek szerint szükséges további driver a gyorsítás kihasználásához?

(zárójelben jegyzem meg, hogy valami tényleg nem stimmel a gyorsítással, mert egy 2D-s elég egyszerű játék is csak 50 FPS-sel megy, ami azért kevéske)

   
magic - Tag | 41 hsz       Online status #33047   2006.10.21 09:31 GMT+1 óra  
Valóban lehet ez az ok.
https://lists.cs.princeton.edu/pipermail/chuck-dev/2006-August/000165.html

De két glut van. Az eredeti és a nyílt implementációja a freeglut.
Előfordulhat hogy a freeglut még nem teljes.
Milyen VGA kártyád van?

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #33027   2006.10.21 05:41 GMT+1 óra  
Most működik!!! Örök hálám!

Viszont felmerült egy kérdésem is.
Mert lefordítottam, és mikor lefuttattam, a Konsole-ban ez az üzi is megjelent:
Kód:
freeglut (./simple): Unable to create direct context rendering for window 'simple'
This may hurt performance.


Ez mit is jelent tulajdonképpen? Azt értem, hogy valami nem sikerült neki, ami miatt a teljesítmény romlani fog. Ez mi miatt lehet? Lehet, hogy amiatt van, hogy még nem raktam fel gyári drivert a videokarimhoz? (én max erre tudok tippelni)
THX

   
magic - Tag | 41 hsz       Online status #33026   2006.10.21 05:09 GMT+1 óra  
Elfelejtettem hogy még az include ket is át kellhet írni. De ez nem 100%
#include <glut.h> /*includes gl.h and glu.h*/
#include <gl.h>
#include <glu.h>

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #33024   2006.10.21 04:53 GMT+1 óra  
Köszi szépen! Máris húzok linux alá, hogy kipróbáljam!

   
magic - Tag | 41 hsz       Online status #33015   2006.10.21 04:33 GMT+1 óra  
A helyes parancs
gcc main.c -o simple -I/usr/X11R6/include/GL -L/usr/X11R6/lib -lX11 -lXi -lXmu -lglut -lGL -lGLU

A forráskódot pedig így kell modosítani.
glutInit(&argc,argv);

   
magic - Tag | 41 hsz       Online status #33014   2006.10.21 04:30 GMT+1 óra  
Fut.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #33009   2006.10.21 04:06 GMT+1 óra  
az jó hír, hogy alakul.
furcsa, hogy rosszul volt beírva, mert nem én írtam, hanema netről szedtem.
nálad sikerül lefordítani?

   
magic - Tag | 41 hsz       Online status #33006   2006.10.21 03:54 GMT+1 óra  
Alakul.
a glutinit() rosszul volt beírva..

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #33004   2006.10.21 03:29 GMT+1 óra  
Köszi, hogy próbálsz segíteni,
emailt elküldtem bene a kóddal.

   
magic - Tag | 41 hsz       Online status #33003   2006.10.21 03:17 GMT+1 óra  
forráskódot

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #32998   2006.10.21 02:55 GMT+1 óra  
Most akkor mit is küldjek el?
A példaprogram forráskódját, vagy a lib fájlokat?

   
magic - Tag | 41 hsz       Online status #32997   2006.10.21 02:49 GMT+1 óra  
Ugy látom ez még egy példa program lenne.
Küld el nekem megnézem. A linkelést.
unger_gabor@freemail.hu

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #32996   2006.10.21 02:39 GMT+1 óra  
Fejlemények:

Code::Blocks linuxos verzióját felraktam, de nincs benne opengl template, csak glfw, de azzal sem megyek semmire.
Viszont valaki említette, hogy így parancssorból is lefordíthatom a kódomat:
Kód:
gcc testgl.c –o testgl -lopengl32 -lglu32 -lglut32


Ennek ugye a végén vannak a linkelések. Ezek mind meg is vannak a /usr/lib -en belül, de a fordításkor mégis "undefined referenced to..." hibákat kapok.
A fejállományokat emgnéztem, azok is mind megvannak, csak a linkeléssel van baja. De ha alapból a /usr/lib-ből akar linkelni, és a fájlok ott is vannak, akkor miért nem működhet?

   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #32706   2006.10.18 06:43 GMT+1 óra  
Idézet
tacam-r2 :
hasznaljatok a glDisable(GL_BUGS) utasitast!!!!

Ha ha ha...

"There are no bad programs! There are only bad programmers!"
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
tacam-r2 - Tag | 48 hsz       Online status #32699   2006.10.18 05:35 GMT+1 óra  
hasznaljatok a glDisable(GL_BUGS) utasitast!!!!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #32652   2006.10.17 23:07 GMT+1 óra  
ez jó ötlet, kipróbálom, amint tudom!
köszi mindenkinek!

   
Lexx - Tag | 117 hsz       Online status #32433   2006.10.16 01:58 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Hello!
Ismét lenne egy kérdésem. Már megint a Linux...
Kicsit ide kapcsolódik, kicsit a C++ topikba, de végül itt kötött ki.
Szóval szeretnék kicsit progizni Linux alatt is, egyelőre C-ben. KDevelop-ot használok, tetszik is, jó is, simán felveszi a versenyt a VC-vel, szóval bejön. Ilyen alapprogik mentek simán.
El szeretném készíteni első OpenGL alkalmazásomat. Úgy terveztem, mint win alatt, hogy console application-t készítek. Ezzel nincs baj, hanem ott akadok el, mikor be kéne állítanom a linkert. Szóval win alatt kell nekem az opengl32.lib, a glut32.lib, és a glaux.lib. De itt mire van szükségem, és hol kell ezt beállítani? Mert a project settingset átböngészve, magyar mivolta ellenére nem találtam semmi ehhez hasonlót.
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni!



Azt javaslom, hogy szed le a code::blocks IDE rendszert a www.codeblocks.org-ról. Természetsen a linux-os verziót. Mielőtt felháborodsz, hallgass végig:
Szóval ha leszedted, akkor vannak benne példa sablon projectek, pl openGl-hez. ha azt megnézed, akkor láto, hogy milyen könyvtárakat linkel a pogramhoz és azt is, hogy milyen include beállításai vannak. Ezeket beállítd nálad és go...
   
warlock - Törzstag | 704 hsz       Online status #32429   2006.10.16 01:26 GMT+1 óra  
linux alatt meg pláne

   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #32423   2006.10.16 01:06 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
Nem ismerem a KDevelop-ot, de ha máshogy nem megy akkor szerintem:
Kód:
#pragma comment (lib,"library_neve.lib")


Ezt gcc nem fogja megenni, főleg mert az nem .lib, hanem .a file-okat használ. De a #pragma comment ... -et amugy se ismeri...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
magic - Tag | 41 hsz       Online status #32279   2006.10.14 05:07 GMT+1 óra  
Itt glut ról olvashatsz, egy pédán keresztül.
http://www.its.monash.edu.au/staff/systems/linux/technical/gluthome.html


gcc simple.c -o simple -I/usr/X11R6/include/ -L/usr/X11R6/lib -lX11 -lXi -lXmu -lglut -lGL -lGLU

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #32268   2006.10.14 02:34 GMT+1 óra  
Nem ismerem a KDevelop-ot, de ha máshogy nem megy akkor szerintem:
Kód:
#pragma comment (lib,"library_neve.lib")
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #32259   2006.10.13 12:44 GMT+1 óra  
Hello!
Ismét lenne egy kérdésem. Már megint a Linux...
Kicsit ide kapcsolódik, kicsit a C++ topikba, de végül itt kötött ki.
Szóval szeretnék kicsit progizni Linux alatt is, egyelőre C-ben. KDevelop-ot használok, tetszik is, jó is, simán felveszi a versenyt a VC-vel, szóval bejön. Ilyen alapprogik mentek simán.
El szeretném készíteni első OpenGL alkalmazásomat. Úgy terveztem, mint win alatt, hogy console application-t készítek. Ezzel nincs baj, hanem ott akadok el, mikor be kéne állítanom a linkert. Szóval win alatt kell nekem az opengl32.lib, a glut32.lib, és a glaux.lib. De itt mire van szükségem, és hol kell ezt beállítani? Mert a project settingset átböngészve, magyar mivolta ellenére nem találtam semmi ehhez hasonlót.
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni!

   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #31317   2006.09.29 05:19 GMT+1 óra  
ugy mint?
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #31315   2006.09.29 05:04 GMT+1 óra  
akkor sajnos jól gondoltam Szal jöhet a nehezebb út...

   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #31289   2006.09.28 14:51 GMT+1 óra  
Hát, nem hiszem. Kivéve, ha lerenderelsz egy FBO-ba mindent, aztán törlöd a cuccot és akkor még használhatod. Bár tény, hogy stencilt + fbo-t nem tom lehet-e egyutt, sose probaltam....
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #31287   2006.09.28 14:12 GMT+1 óra  
ha a stencil buffert már felhasználtam ( visszatükröződésre ), akkor még kirajzolás előtt ( magyarul mielőtt törültem a buffer tartalmát ) van rá lehetőségem hogy másra is felhasználjam?

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] > 65 < [70] [75] [80] [82]