játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5455
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2521

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2189
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] > 40 < [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [141]
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #148361   2011.02.28 23:37 GMT+1 óra  
a pointerre mutató pointert adja át referencia szerinti (cím szerinti) paraméterátadással.
bar-t is módosíthatnád, meg persze azt is amire mutat, mint a példakódban. teljesen rendben van.

   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #148360   2011.02.28 23:15 GMT+1 óra  
Mért ne müködne?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #148359   2011.02.28 22:50 GMT+1 óra  
ha már az offtopikban szóbakerült, akkor kipróbáltam valamit referenciával, és kérdezek is valamit:
Kód:
void foo(int**& bar)
{
    bar[2][2] = 1;
}


ez GCC alatt működik, de ennek tényleg kéne is működnie, vagy gcc-s fícsör? konkrétan az int**& -r nézek ferde szemmel, nagyon csúnyán néz ki.
FZoli jóváhagyásával XD

   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #148290   2011.02.27 18:53 GMT+1 óra  
Amihez nem konyítok, abba nem kotyogok bele..

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #148289   2011.02.27 18:50 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Naaa rájöttetek már gyikok? Mert én igen hihihi


vitálisabb kérdés, hogy van-e aki dolgozik a problémán?
FZoli jóváhagyásával XD

   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #148285   2011.02.27 18:31 GMT+1 óra  
Naaa rájöttetek már gyikok? Mert én igen hihihi
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #148241   2011.02.26 20:37 GMT+1 óra  
Egy érdekes feladat (talán valakinek van ötlete):

Van négy darab előjelem, például -1 1 -1 -1
Úgy kell rendezni a 0 1 2 3 tömböt, hogy ahol az előjeltömbben -1 van, azok legyenek elöl.

Példa:

Kód:
-1 1 -1 -1 =>
0 2  3  1


Adok egy triviális algoritmust:

Kód:
int s[4] = { -1, 1, -1, -1 };
int t[4] = { 0, 1, 2, 3 };
int cnt = 0;

for( int i = 0; i < 4; ++i )
{
    if( s[i] < 0 )
    {
        std::swap(t[i], t[cnt]);
        ++cnt;
    }
}


A feladat: tömb nélkül megoldani, lehetőleg minél kevesebb elágazással, unrollolható ciklussal
Nem titok, hogy hlsl-be kell, tehát gpu müveleteket lehet használni (pl. rendezömátrixxal szorzás).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #148010   2011.02.20 22:59 GMT+1 óra  
Végül is az lett a vége, hogy írtam egy shell szkriptet a telepítésre. Egyébként egyetértek azzal, hogy ne telepítgessünk semmit csak manuálisan, de az én végfekhasználóimat csak az érdekli, hogy működjön a szoftver, szóval én megengedhetném ezt a megoldást magamnak.
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #148003   2011.02.20 20:27 GMT+1 óra  
Nekem is sokkal jobban tetszik a cmake, vagy ha valaki python-hoz rendelkezik affinitással, akkor ott a scons.
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #148002   2011.02.20 20:12 GMT+1 óra  
Idézet
Seeting :
Aztán autoconf, és generál neked egy configure szkriptet. Már csak azt nem tudom, hogyan lehetne megcsinálni, hogy error helyett telepítse is a libeket, ha nem találja őket.



na az az amit nem csinalunk. egy forrasbol torteno forditasbol nem rakunk fel minden sz@rt csak ugy (mar csak azert sem, mert ahhoz ugye root jogok kellenek)
siman ki kell irni hogy melyik lib hianyzik, a user meg majd felrakja

amugy autoconf helyett ajanlom meg a CMake-et, ezerszer normalisabb (bar abban is vannak idiotasagok, de nem olyan halom sz@r mint az automake/autoconf)
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #147950   2011.02.19 21:27 GMT+1 óra  
Megvan!

configure.in-be:

# Checks for libraries.
AC_CHECK_LIB(GL, glDrawArrays, , AC_ERROR([A GL nics telepitve]))
AC_CHECK_LIB(GLEW, main, , AC_ERROR([A GLEW nincs telepitve]))
AC_CHECK_LIB(IL, ilGenImages, , AC_ERROR([A DevIL csomag nincs telepitve]))
AC_CHECK_LIB(ILU, iluGetImageInfo, , AC_ERROR([A DevIL Utility nincs telepitve]))
AC_CHECK_LIB(ILUT, ilutRenderer, , AC_ERROR([Az ILUT nincs telepitve]))
AC_CHECK_LIB(ftgl, main, , AC_ERROR([Az FTGL nincs telepitve]))

Aztán autoconf, és generál neked egy configure szkriptet. Már csak azt nem tudom, hogyan lehetne megcsinálni, hogy error helyett telepítse is a libeket, ha nem találja őket.
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #147949   2011.02.19 20:53 GMT+1 óra  
nem értek linuxhoz, de ajánlanám figyelmetekbe a cstdlib system függvényét, hátha segít
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #147948   2011.02.19 20:43 GMT+1 óra  
Akkor olyan configure szkriptet generálni ami megcsinálja. The question is how?
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #147947   2011.02.19 20:41 GMT+1 óra  
Idézet
Seeting :
Ha nekem van egy static library-m ami további libekre épül (SDL, GLEW), hogyan tudok olyan makefile-t létrehozni ami ellenőrzi, hogy ezek a 3rd party libek fel vannak-e telepítve a rendszeren (linux)?


Nem tudom, hogy makefile-okból lehet-e valahogyan shell script-eket futtatni, de ha igen, akkor "apt-get install" segíthet...
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #147944   2011.02.19 20:17 GMT+1 óra  
Ha nekem van egy static library-m ami további libekre épül (SDL, GLEW), hogyan tudok olyan makefile-t létrehozni ami ellenőrzi, hogy ezek a 3rd party libek fel vannak-e telepítve a rendszeren (linux)?
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #147869   2011.02.18 03:33 GMT+1 óra  

Ezt a hozzászólást bit.0x8000 módosította (2011.02.19 20:35 GMT+1 óra, ---)
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #147868   2011.02.18 02:06 GMT+1 óra  
Igen, ezt is nézegettem régebben, elég komoly dolgokat hoznak össze
Nekem az is eszembe jutott, hogy ilyenkor milyen jól jönne egy párszáz gépből álló botnet!

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #147866   2011.02.18 01:35 GMT+1 óra  
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #147865   2011.02.18 01:19 GMT+1 óra  
Áh, nem Én csak kitaláltam nemrég, hogy csinálok én is ilyesmi videót. Amikor ktialáltam, éppen sok időm volt. Viszont annak csak később olvastam utána, hogy az ilyeneket napokig renderelik jó pár gépen (feltéve hogy mezei desktop PC-ről van szó). Nekem ehhez nincs gépparkom, szóval lehet hogy nem lesz belőle semmi. De azért már befejezem, mert a lényege megvan. Majd még megírom hogy több szálon fusson, meg kimentse a képeket, aztán ennyi.

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #147864   2011.02.18 01:03 GMT+1 óra  
Szerintem a GNFS algoritmust akarja überelni...
   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #147863   2011.02.18 00:52 GMT+1 óra  
Az NSA-t akarod felhackelni, hogy ilyen pontos double kell?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #147857   2011.02.17 21:14 GMT+1 óra  
GMP-t használja-e valaki?
Régebb óta ismerem, egy kisebb projektet most írtam át, mert a double nem elég pontos. GMP 5.0.1-et használok GCC-vel. Az a gond, hogy bitang lassú lett a program, ami jó sokat számol ugyan, de a GMP eleve erre (is) van kihegyezve. Elkezdtem időmérőkkel nézegetni, mely részek fogják leginkább a programot.
Érdekes, de már az mpf_set() is nagyon belassítja, pedig az egy már létrehozott, inicializált változóba másolja be egy másik változó értékét. A szorzás szintén baromi lassú. A nagyobb pontosság érdekében (ami miatt eleve kell a gmp) a lebegőpontos számok tárolására alkalmas változókat 128 bitesként hoztam létre. Gondoltam, biztosan amiatt sokkal lassabb, mint a beépített típusok, de nem, mert átírva 32 bitesre, ugyanolyan lassú marad.
Van pár egymásba ágyazott ciklus, a belsejében pár tucat aritmetikai művelettel. Ha az egészet kikommentezem, csak pl kettő értékadást vagy kettő szorzást végzek el, akkor a mérések alapján ez kb 10* lassabb a GMP típusaival és műveleteivel, mint double-ökkel.
Tudom-tudom, -O3-mal a fordító optimalizál (meg SSE-t is engedélyeztem), de a GMP is gyakorlatilag agyon optimalizált assembly kódokkal van teli, különböző architektúrákra külön-külön megírva... szerintem nem lehetne ekkora különbség
Any idea?

szerk: hát nem is jól mértem... ha nem használom az eredményeket, az egész ciklusmagot kidobja a fordító az optimalizálás miatt, gmp-s függvények esetén meg nem.

Ezt a hozzászólást gaborlabor módosította (2011.02.17 21:56 GMT+1 óra, ---)

   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #147722   2011.02.13 17:39 GMT+1 óra  
Kód:
#define URES 0
#define ALMA 1
#define BANAN 2
#define CITROM 4
#define KIWI 8
#define NARANCS 16

typedef unsigned long csomag;

csomag cs = ALMA|CITROM;


Mily bonyolult.
Annak eldöntése, hogy van-e egy adott gyumi a csomagban (pl. alma):

Kód:
bool vane = (cs & ALMA);
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #147721   2011.02.13 17:06 GMT+1 óra  
Én továbbra sem értem. Mi történik?

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #147720   2011.02.13 17:03 GMT+1 óra  
Idézet
Joga :
unióval megoldhatod hogy egy mező több nevet kapjon:
Kód:
union csomag
{
        int alma;
        int korte;
        int banan;
        int narancs;
};


De nem is teljesen értem a problémádat, ha esetleg több gyümölcs is lehet, akkor ez már nem jó, ha meg csak egy akkor elég lenne egy gyümölcsdb.



Igazából rosszul írtam a kódot mert minden gyümölcsnek más a tipusa , és minden hivásnál csupán 1 gyümölcs lesz és a felhasználó dönti el hogy melyik ! Úgyhogy ez pont tökéletes megoldás a problémámra , legalábbis a leírtak szerint , de majd meglátom a gyakorlatban.
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #147719   2011.02.13 16:57 GMT+1 óra  
Á már utána is néztem .. tényleg pont ez kell nekem !! csak az "első löket" kellet ... köszönöm szépen a segítséget !
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #147718   2011.02.13 16:52 GMT+1 óra  
unióval megoldhatod hogy egy mező több nevet kapjon:
Kód:
union csomag
{
        int alma;
        int korte;
        int banan;
        int narancs;
};


De nem is teljesen értem a problémádat, ha esetleg több gyümölcs is lehet, akkor ez már nem jó, ha meg csak egy akkor elég lenne egy gyümölcsdb.
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #147717   2011.02.13 16:50 GMT+1 óra  
Ó nagy c++ guruk ! Kellene egykis segítség...Lehet hogy hülye kérdés de sajnos én még csak most járok a dolgok elején...Szóval van egy osztály ..pl:

Kód:
class csomag
{
        int alma;
        int korte;
        int banan;
        int narancs;
};


És van egy funkció amit a program többször is meg fog hívni:

Kód:
csomag * gyumolcs_valasztas(int gyumolcs)

{
      csomag * Gyumolcsok = new csomag;
      switch(gyumolcs)
      {
              case ALMA:
                         Gyumolcsok ->alma = 1;
                         break;
              case KORTE:
                          Gyumolcsok ->korte = 1;
                          break;
               case BANAN:
                          Gyumolcsok ->banan = 1;
                          break;
      }
return Gyumolcsok;
}



Hogy lehet azt megoldani , hogy minden valasztás esetén az osztály csak érintett része inicializálódjon ? tehát paraszt nyelven ha a csak a Gyumolcsok ->alma kap egy adott értéket akkor az osztály többi eleme nem foglaljon helyet a memóriában ?
Elég a

csomag * Gyumolcsok = new csomag;
Gyumolcsok = NULL;

Vagy teljesen rossz úton járok ?
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #147706   2011.02.13 15:02 GMT+1 óra  
Idézet
Wolfee :
mondj egy valós szer problémát, ahol a vessző operátor gondot okoz.



Nem elég probléma, hogy + helyett , -t irtam mert megkavart a fvhivás és néztem h mért más az eredmény?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #147692   2011.02.13 11:14 GMT+1 óra  
Idézet
Joga :
Akkor is túlterhelni a legjobb
Kód:
Write, "Hello", ' ', "W", 0, "rld", '\n';



köszönjük emese
FZoli jóváhagyásával XD

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #147689   2011.02.13 10:46 GMT+1 óra  
Akkor is túlterhelni a legjobb
Kód:
Write, "Hello", ' ', "W", 0, "rld", '\n';
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #147688   2011.02.13 10:37 GMT+1 óra  
mondj egy valós szer problémát, ahol a vessző operátor gondot okoz. egyébként én csak arra szoktam használni, hogy szoftver laboron a t. hallgatóságot idegesítsem vele
FZoli jóváhagyásával XD

   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #147681   2011.02.13 00:54 GMT+1 óra  
Emberek, nagyon vigyázzatok a vesszö operátorral!!!!
Ha mondjuk egy elég hosszu aritmetikai kifejezést irtok amiben esetleg fvhivás is van (és nyilván a paraméterek között vesszö), akkor kétszer is nézzétek meg, hogy hova teszitek azt a nyamvadt vesszöt, mert azis valid aritmetikai operátor!! Pl.

Kód:
i = 2 + 3 , 4;


De mind1 még ez se tudja elvenni a kedvem mert 1 évnyi f*szverést oldottam meg 1 nap alatt (na nem mintha a veszö operátor tehetne arrol az 1 évröl).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #147679   2011.02.12 20:25 GMT+1 óra  
namost tapasztalatom szerintha nincs elég ram (1 GB), akkor a VS tetülassú, de 3GBvel teljesen használható sebességű. ez személyes tapasztalat, egy intel celeron t1600as procival
FZoli jóváhagyásával XD

   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #147677   2011.02.12 16:23 GMT+1 óra  
igazából free progival 2 kattintás megcsinálni egy ram disket csak ugye ne legyen áramszünet.
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #147676   2011.02.12 16:21 GMT+1 óra  
Szerintem is a hdd műveletek miatt lassú, mert lehet hallani hogy kaparja rendesen. Nagy projektnek nem nevezném, kb egy tucat forrásfájllal. Még nem néztem utána, mit lehet kezdeni vele, mert jelenleg nem is azt a gépet használom. A ramdisk nem rossz ötlet, csak kicsit körülményes.

   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #147672   2011.02.12 15:04 GMT+1 óra  
gaborlabor: még azt meg lehet ilyenkor próbálni, hogy ramdiskre másolod a komplett projektet megnyitás előtt. Gondolom a vinyó használat miatt lassú az adatbázis építése? Most nagy projektre gondolok, rengeteg forrás fájllal?
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #147661   2011.02.12 13:06 GMT+1 óra  
A VS2010-ben nagyon brutális intellisense lett c++-hoz is, realtime húzogatja alá amit írsz, mint C# esetében (amitől én falra mászok, tehát ki is kapcsoltam). A másik amit észrevettem, hogy rohadt nagy gépigénye van. 2magos gépen is néha másodpercekre áll neki gondolkodni az élet nagy kérdésein. És az nagyon nincs jó hatással az ember munkamoráljára, ha rendszeresen azért nem tud még egy menüpontra sem kattintani, mert az IS úgy döntött, hogy a 20 megás adatbázisából csinál mondjuk egy harmincasat. Nyilván ez csak akkor érvényes ha nem high-end gépen akarod futtatni, egy olyanon biztos használható, de vs2005/2008-hoz képest akkor is nagyon nagy az ugrás gépigény terén.

Code::Blocks-ot meg csak linuxon használok... El lehet döcögni ezzel is, de kizártnak tartom hogy egy méretesebb projekt esetén akár csak megközelítse a VS szolgáltatásait.

   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #147659   2011.02.12 12:53 GMT+1 óra  
A VS alapvetően fizetős, ez a legnagyobb hátránya, amúgy minden szempontból egy nagyon jó, és használható környezet, nem véletlenül használja a legtöbb cég azt. A code::blocks meg ingyenes, gondolom az is jó.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #147655   2011.02.12 12:43 GMT+1 óra  
A másikat nem ismerem, de gondolom az számodra előny, ha eddig c#-ban nyomultál és a vs-t használtad. Emellett én a vs-t használom, és nincs vele semmi gond (persze aki hozzászokott a normális IS-hez, az sírhat egy kicsit a beépített miatt, de pl. van Visual AssistX, vagy valami ilyesmi plugin, ami majdnem olyan jó, mint a c# esetén a beépített )

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #147654   2011.02.12 12:36 GMT+1 óra  
Melyik fejlesztői környezetet ajánljátok a c++hoz? Jelen pillanatban vs2008 profot használok, és több cégnél is a vs-t láttam, mint preferált környezetet, de sokszor látom megemlítve a code:block-ot is. Szóval melyik a legjobb, melyiknek van hátránya a másikkal szemben?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
petyur - Tag | 54 hsz       Online status #147545   2011.02.10 11:31 GMT+1 óra  
A modulo azért kell, mert páros szám esetén az n. gyök (azaz a 2n-edik) mindig páros, azaz nem kell az eredményt szorozni -1-gyel. M4 hozzászólása viszont helytálló, 1/páros számot én párosnak vettem (hiperpáros ) Úgyhogy az a feltétel nem teljes.

   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #147537   2011.02.09 20:57 GMT+1 óra  
lolde hülye vagyok csak azt fogtam fel hogy 5x ugyanazt az értéket adud értékül az r-nek eddig nem tűnt fel hogy egyébként r is a része most már leesett
   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #147527   2011.02.09 18:19 GMT+1 óra  
petyur: Csak ha y = 1/(páratlan szám). Ha y = 1/páros, akkor az eredmény negatív és be kell szorozni i-vel.

   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #147525   2011.02.09 17:27 GMT+1 óra  
Idézet
proof88 :
lehet lemaradtam valamiről de miért van egymás után ugyanaz az 5 sor?



Mert ez egy konvergencián alapuló módszer.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #147523   2011.02.09 16:55 GMT+1 óra  
lehet lemaradtam valamiről de miért van egymás után ugyanaz az 5 sor?
   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #147522   2011.02.09 16:47 GMT+1 óra  
Igen, nyilván ez a bruteforce (az enyém még valszeg rosszabb is). A modulo mért kell?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
petyur - Tag | 54 hsz       Online status #147516   2011.02.09 08:38 GMT+1 óra  
Szervusz,

If base is negative and exponent is not an integral value, or if base is zero and exponent is negative, a domain error occurs, setting the global variable errno to the value EDOM.

Ha ezt elolvasod (c++ reference), láthatod, hogy negatív szám nem egész kitevőre való emelését nem támogatja az stl-es pow függvény. Az általad írd függvényt nem teszteltem, de a hibára egyszerű megoldás a következő is (gyorsan skicceltem, lehet benne hiba, de a lényege érthető:

Kód:
float pow2(float x, float y)
{
     return ((x < 0 && x % 2 == 1) ? -1.0f : 1.0f)  * pow( abs(x), y);
}

   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #147514   2011.02.09 01:49 GMT+1 óra  
Emberek találtam egy bugot a standard C libraryban...:

Kód:
std::cout << pow(-11, 0.333333f) << "\n";


-1.#IND -et ir ki, holott -2.23 körül van a számologépem szerint is. WTF???!

Kis guglizás után az alábbi köbgyök fv-t alkottam:

Kód:
float cbrtf(float x)
{
    float s = (x < 0 ? -1.0f : 1.0f);
    x = fabsf(x);

    float r = sqrtf(sqrtf(x));
   
    r = 1.333333f * sqrtf(sqrtf(x * r)) - 0.333333f * r;
    r = 1.333333f * sqrtf(sqrtf(x * r)) - 0.333333f * r;
    r = 1.333333f * sqrtf(sqrtf(x * r)) - 0.333333f * r;
    r = 1.333333f * sqrtf(sqrtf(x * r)) - 0.333333f * r;
    r = 1.333333f * sqrtf(sqrtf(x * r)) - 0.333333f * r;

    return s * r;
}


Azért nemsemmi hogy 5 lépésből konvergál. Ha valakinél rosszul müxik szoljon

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2011.02.09 02:17 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #147010   2011.01.28 20:19 GMT+1 óra  
Tényleg, csak egy kicsit kellett volna még gondolkoznom.. köszi

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] > 40 < [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [141]