játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5484
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2196
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] > 40 < [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]
lezli01 - Tag | 190 hsz       Online status #149101   2011.03.15 21:27 GMT+1 óra  
Nah gdb müccik, ujratelepítettem promptból, lehet rosszul lett felrakva előtte...

Már csak ezzel a libraryvel kell szórakoznom, egy link jöhetne ahol van ezekről leírás, mert én a programozás ezen részét ( linkelgetés stb.. ) nem vágom!

Nekünk már nem így tanítják sajna, hanem duplakatt az eclipsen new project aztán mehet a kód...
   
lezli01 - Tag | 190 hsz       Online status #149099   2011.03.15 21:14 GMT+1 óra  
Annyira nagyon kezdő nem vagyok, eddig minden pompásan működött, egyszerűbb libek mint SDL OpenGl felrakás simán ment és a gdb is azóta nem jó h újraraktam a windowst...
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #149094   2011.03.15 18:08 GMT+1 óra  
mi a baj a vs-el? (van express is, ha nem hiányzik a verziókövetés + néhány extra) vagy warezolsz.

   
Aku-Aku - Tag | 111 hsz       Online status #149093   2011.03.15 17:59 GMT+1 óra  
Kivéve a gyevi bírót...

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #149091   2011.03.15 17:55 GMT+1 óra  
Idézet
Aku-Aku :
Milyen gond adódhat Eclipse-szel Windaz alatt?



Például, hogy nem éppen kezdöknek valo...
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Aku-Aku - Tag | 111 hsz       Online status #149089   2011.03.15 17:53 GMT+1 óra  
Milyen gond adódhat Eclipse-szel Windaz alatt?

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #149087   2011.03.15 17:47 GMT+1 óra  
Biztos, hogy az eclipse-al akarsz szórakozni windows alatt?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
lezli01 - Tag | 190 hsz       Online status #149084   2011.03.15 16:49 GMT+1 óra  
A másik kérdésem:

Az alábbi hibát tapasztalom!

Feltettem a gdb-t de amikor debuggolni szeretnék a gdb futtatása hibával leáll ( szokásos windowsos folyamatmegszakítás ).

Ennek mi lehet a baja? Vagy ti milyen debugger ajánlotok, ehhez sem nagyon értek, hogy kell felrakni!
   
lezli01 - Tag | 190 hsz       Online status #149083   2011.03.15 16:48 GMT+1 óra  
winfos
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #149077   2011.03.15 15:45 GMT+1 óra  
lezli01 - Tag | 190 hsz       Online status #149076   2011.03.15 15:41 GMT+1 óra  
Ahha, utána nézelődök majd...

Én eclipse-t meg mingw-t használok!
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #149075   2011.03.15 15:13 GMT+1 óra  
Ahogy mondta Joga, fogod, és belinkeled van több lehetőséged is: (vs2008, c++)
Kód:
#pragma comment(lib,"nev.lib")

Kód:
jobbgomb a projektre, properties -> Linker -> Input -> Additional dependecies

ha dll-t, v. lib-et fordítasz akkor meg
Kód:
ugyan úgy properties -> Librarian -> General -> és szinten A.d.

(ugyan így be kell állítani az includeokat is, hacsak nem full path-el akarsz dolgozni)

Ez csak akkor működik, ha be van állítva, hogy hol keressen libeket, stb:
menü: Tools -> Options -> Projects and solutions -> VC++ Directories -> ott a megfelelő helyre benyomod a megfelelő könyvtárat.

   
lezli01 - Tag | 190 hsz       Online status #149074   2011.03.15 15:02 GMT+1 óra  
igen, csak engem megzavar h van sok minden más, pl bin mappa stb...
Kéne valami leírás, hogy a libeket, hogy kell használni, ha ez egyáltalán vmi szabványszerű!
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #149073   2011.03.15 13:49 GMT+1 óra  
A legtöbb lib telepítése annyiból áll, hogy bemásolod a fordító lib/include mappájába a megfelelő fájlokat, majd project-nél beállítod, hogy linkelje a .lib, .a, stb fájlokat

( vagy beállítod a fordítónál, hogy hol keresse a libeket, meg a headeöket )
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
lezli01 - Tag | 190 hsz       Online status #149072   2011.03.15 13:46 GMT+1 óra  
Hali mindenki!

Nem tudom, hogy itt van-e jó helyen a kérdés...

A lényeg, hogy az új projektemhez profi gui-t akarok, és rá is találtam a CEGUI nevű library-ra!

A gondom, hogy nem vagyok még annyira pro, és nem tudom, az ilyen könyvtárakat hogy kell "feltelepíteni", hogy használni lehessen. Google-n is szétnéztem de semmi válasz!

Ha valaki használta már, vagy tud segíteni írhatna egy helpet!
Akár a librarykról általában...

A másik, hogy kellene valami anyag, hogy hogyan érdemes GUI-t fejleszteni!
Mit érdemes tartalmaznia, eseményrendszerek stb...

Ha értitek!

Előre is köszi!

Laci
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #148975   2011.03.12 15:34 GMT+1 óra  
mint mondtam minden más egyezik ezeken kívül (debug, add watch hasznos dolog ) ebből sorbarendezés lesz..

   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #148969   2011.03.12 14:02 GMT+1 óra  
ne csak width meg height-et kérdezz le hanem mást is, minden mezőt írass ki és kiderül mi a különbség, na meg a sorrend alapja.
   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #148966   2011.03.12 13:35 GMT+1 óra  
Sztem rendezd sorba, oszt kész.

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #148965   2011.03.12 13:33 GMT+1 óra  
Mindegyik refresh rate 60, a format is x8r8g8b8

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #148963   2011.03.12 13:29 GMT+1 óra  
Nézzétek meg a dxdiag forrását abban tuti bennevan minden.

@pretender mert frissitési frekvencia szerint van rendezve?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #148962   2011.03.12 13:17 GMT+1 óra  
Érdekes... Kicsit fura sorrendbe rakja be a felbontásokat:
Kód:
[14:04:49] - 640x480
[14:04:49] - 320x200
[14:04:49] - 320x240
[14:04:49] - 400x300
[14:04:49] - 480x360
[14:04:49] - 512x384
[14:04:49] - 640x400
[14:04:49] - 800x600
[14:04:49] - 1024x768
[14:04:49] - 1280x960
[14:04:49] - 1280x1024
[14:04:49] - 1440x900

Persze egyszerűen sorba lehet rendezni, de hát ez vajon miért így van?
vgaNumDisplayModes = m_D3d->GetAdapterModeCount(D3DADAPTER_DEFAULT,D3DFMT_X8R8G8B;
Kód:
for (int i = 0; i != vgaNumDisplayModes; ++i)
{
m_D3d->EnumAdapterModes(D3DADAPTER_DEFAULT,D3DFMT_X8R8G8B8,i,&vgaDisplayMode);
m_Resolutions.push_back(Vector2(vgaDisplayMode.Width,vgaDisplayMode.Height));
}

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #148950   2011.03.12 12:06 GMT+1 óra  
hm, a ramot én is így kértem le, viszont a proci így lehet, hogy jobb lesz A kártya nevét akkor behúzom valahogy így, a többit (textúrázási képesség, vs, ps támogatás, stb.) pedig IDirect3DDevice9::GetDeviceCaps(...)-al húztam be, és az úgy néz ki, hogy működik.
Köszi

   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #148945   2011.03.12 10:07 GMT+1 óra  
proof88: thx, akkor lehet ezért mutatott fura értékeket. Mondjuk nálam 4GB van, és mindig volt 2GB szabad, szóval annyira nem teszteltem le...

A videókártya infó lekérdezése meg valahogy így néz ki nálam DX (8 ) alatt:
Kód:
char gsD3DAdapterDescription[MAX_STRING];
DWORD gdwMaxTextureWidth,gdwMaxTextureHeight;

D3DADAPTER_IDENTIFIER8 D3DAdapterId;    // DX8 :)))
D3DCAPS8 D3DCaps;    // ez is DX8 :D
int nMaxDispModes,nDispMode;
D3DDISPLAYMODE D3DDispMode;

if (gpD3D)  // a Direct3D objektum létrehozása után..
{
    if (gpD3D->GetAdapterIdentifier(D3DADAPTER_DEFAULT,0,&D3DAdapterId)==D3D_OK)
    {
        // grafikus adapter neve
        strcpy(gsD3DAdapterDescription,D3DAdapterId.Description);
        // a videómemória mérete
        ...
    }

    // a videokártya textúrázási képességeinek lekérdezése
    if (FAILED(gpD3D->GetDeviceCaps(D3DADAPTER_DEFAULT, D3DDEVTYPE_HAL, &D3DCaps)))  { ... } // hiba
    else
    {
        gdwMaxTextureWidth=D3DCaps.MaxTextureWidth;
        gdwMaxTextureHeight=D3DCaps.MaxTextureHeight;
        // stb...
        ...
    }

    // támogatott felbontások és formátumok számának lekérdezése
    nMaxDispModes=gpD3D->GetAdapterModeCount(D3DADAPTER_DEFAULT);
    // formátumok listázása
    for (nDispMode=0;nDispMode<nMaxDispModes;++nDispMode)
    {
        gpD3D->EnumAdapterModes(D3DADAPTER_DEFAULT,nDispMode,&D3DDispMode);
        // formátum logolása...
        ...
    }
}


A videómemória méretét a registry-ből bűvészkedem ki, de az kicsit hosszú... Biztos van rövidebb megoldás is. (Ha mégis érdekel a kód, akkor írj. )

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #148944   2011.03.12 09:19 GMT+1 óra  
a memória lekérdezése az nem a legjobb, mert csak 2GB-ig van - igazából ez nem jelentett nagy gondot, mert sokáig 32 bites rendszerek voltak és eleve 1 process 2 giga memóriát látott és kész. Egyébként ez a szabad memóriát adja meg, tehát ha van 4 giga memóriád amiből 1 giga foglalt, akkor 2 giga szabadot fogsz látni, viszont ha 3 giga foglalt akkor 1 giga szabadot fogsz látni. Persze már évek óta mennek a 64 bites rendszerek, ott nem tudom hogy 1 process mennyi memóriát láthat. Bár 32 bites XP alatt is lehetett engedélyezni a processeknek a 3 gigás korlátot manuálisan.
Egyébként a GlobalMemoryStatus-t ismerem én is memória lekérdezésre.
Videokártya lekérdezésre sokféle módszer van. Egyrészt ha DX-ezel, biztos tőle is le lehet kérdezni. Ha OpenGL-ezel, tőle is le lehet kérdezni, kapsz valamit amit az ICD exportál. Harmadrészt pedig WinAPI-val is le lehet kérdezni:
EnumDisplayDevicesA(NULL, 0, &dispdev, NULL);
a dispdev az egy DISPLAY_DEVICEA struktúra, és a DeviceString mezőjébe kapod meg a nevét. Persze fel kell (lehet) készíteni a progit, hogy több megjelenítőt is listázzon. Mittudomén annyira nem bonyolódtam bele.

Egyébként környezeti változók környékén is lehet keresgélni. Persze WinAPI működik Win9x-en is, de XP meg talán már Win2000 óta a környezeti változókban is sokféle info van.

szerk.: enumdisplayblablabla() előtt a struktúra cb mezőjét a struktúra méretére kell állítani. Bár ez megszokott dolog annak aki winapizik.
   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #148942   2011.03.12 09:02 GMT+1 óra  
Hali!
Nekem ilyesmi van:

Kód:
char gsProcessorNameString[MAX_STRING];
DWORD gdwNumberOfProcessors;

LONG lResult;
HKEY hKey;
DWORD dwType,dwSize;
SYSTEM_INFO si;
MEMORYSTATUS memstat;
DWORD physmem;

// A processzor leírását kiolvassuk a registry-ből
lResult=RegOpenKeyEx(HKEY_LOCAL_MACHINE,"Hardware\\Description\\System\\CentralProcessor\\0",0,KEY_READ,&hKey);
if (lResult==ERROR_SUCCESS)
{
dwType=REG_SZ;
dwSize=MAX_STRING;
RegQueryValueEx(hKey,"ProcessorNameString",NULL,&dwType,(LPBYTE)gsProcessorNameString,&dwSize);
RegCloseKey(hKey);
}

// magok száma
GetSystemInfo(&si);
gdwNumberOfProcessors=si.dwNumberOfProcessors;

// memória
GlobalMemoryStatus(&memstat);
physmem=(memstat.dwTotalPhys+1)/(1024*1024);


Mondjuk a memória lekérdezése az nem a legjobb, mert csak 2GB-ig van, meg lehet nem így kéne kerekíteni..

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #148940   2011.03.12 07:36 GMT+1 óra  
Nézegettem a hardware lekérdezést, aztán a procinál kettőt is találtam (__cpuid, GetSystemInfo), vga-ra még semmi normálisat. Igazából sok extra nem kell, csak cpu neve (teljesítménnyel, meg nyilván hogy hány mag), ram mérete (azt szerintem meg fogom találni) meg pl.a vga-ról infók.
Ki hogy csinálja?

szerk.:
procira marad a __cpuid, a GetSystemInfo nem működik túl jól szerintem AMD-m, szerinte meg INTEL-em van

Van ez a fórum: http://www.gamedev.net/topic/255254-how-do-i-get-hardware-info-in-cmfc/
ahol írtak ilyen szép hosszú sort..
HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DESCRIPTION\System\CentralProcessor\0
Ez neki miért jó? Vagy ezt hogyan tudja elkérni a progin belül?

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2011.03.12 07:46 GMT+1 óra, ---)

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #148915   2011.03.11 13:45 GMT+1 óra  
Van egy problémám a trackbar controllal... Beállitom az tartományt 0- tol 10-ig, tehát van 11 pozicioja. A linesize és a pagesize is 1. Viszont a TB_THUMBTRACK üzenetet nem küldi minden ticknél, csak amikor pont középen van a gomb.... Ez miért van?

Válasz: mert nem erre valo...de ez is mekkora idiótaság már...az összes kva control a WM_COMMAND-on keresztül küldi az üzijeit, kivéve az ilyen scrollozós sz*rok, mert azok a WM_HSCROLL és WM_VSCROLL -on keresztül, sőt még a formátum is más mert nem adják a control id-t. KI VOLT AZ A MARHA AKI EZT KITALÁLTA??

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2011.03.11 13:51 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #148690   2011.03.07 19:11 GMT+1 óra  
Hát mindenesetre rövidebb mint a signal

Feltöltöttem külön hátha ad ötletet: http://people.inf.elte.hu/asylum/c++/signal/
(régi kód, nézzétek el a marhaságokat)

Az unisignal a tiedhez hasonlo mert csak egyet tud.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #148685   2011.03.07 18:05 GMT+1 óra  
Igen, típusbiztos, dinamikus kötés valószínüleg megy( Szerk.: Na jó, szvsz nem ), viszont több eseménykezelőt egy delegate-re nem lehet kötni, ahhoz listát kell használni

Innen letölthető a delegate.h

csúnya template-ezés, egy kis öröklés, egy kis #define, tudom, nem a legszebb, de így voltam képes megírni

Ezt a hozzászólást Joga módosította (2011.03.07 18:12 GMT+1 óra, ---)
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #148681   2011.03.07 17:46 GMT+1 óra  
Érdekesen néz ki. Típusbiztos? Dinamikus kötés stb. megy? Több eseménykezelőt is rá lehet kötni? (és azokrol automatice lekapcsolodik ha megsemmisül az obj?).
Mennyivel használhatóbb mint a dummyfw-ömben a signalX<T>?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #148679   2011.03.07 17:34 GMT+1 óra  
Ez valami ilyesmi lehet, csak szépen elrejtve osztályba(?)
Kód:
//egyik.h
typedef void (ScriptCommand::*method)();
method m_CurrExecute;

//másik.cpp
m_CurrExecute = (Scream::Script::ScriptCommand::method)&ScriptExecuter::EPlayerSpawn;

csak még paraméterekkel is ökörködsz. Egész jó buli, ügyi

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #148676   2011.03.07 17:15 GMT+1 óra  
implementáltam egyféle delegate-et C++ alatt, szerintetek ez a forma mennyire elfogadható:
Kód:
#include <iostream>
#include <cstdlib>

#include"delegate.h"

using namespace std;

class Writer
{
    public:
        Writer( int id ):_id(id){};
        void write( const char *str, int num );
    private:
        int _id;
};
int main()
{
    Writer writer( 123 );
    DelegateClass(2)(const char*, int) myDelegate;
    // Első zárójel paraméterek száma, második zárójel paraméterek típusai

    myDelegate = delegate( writer, &Writer::write );

    myDelegate -> execute( "tiz", 10 );
    myDelegate -> execute( "husz:", 20 );
    myDelegate -> execute( "harminc:", 30 );

    system( "pause" );
    return 0;
}
void Writer::write( const char *str, int num ){

    cout << "Writer id: " << _id << endl;
    cout << "\t" << str << " " << num << endl << endl;

}
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #148368   2011.03.01 08:34 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Idézet
Wolfee :
22 elvesztegetett év... o.o



Mért is?


mert amikor tömböt/mátrixot/egyéb sokdimenziós izét kellett átadni, akkor én mindig szórakoztam a csillagokkal, ahelyett, hogy referenciaként adtam volna
FZoli jóváhagyásával XD

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #148367   2011.03.01 01:28 GMT+1 óra  
Idézet
Wolfee :
22 elvesztegetett év... o.o



Mért is?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #148362   2011.02.28 23:47 GMT+1 óra  
22 elvesztegetett év... o.o
FZoli jóváhagyásával XD

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #148361   2011.02.28 23:37 GMT+1 óra  
a pointerre mutató pointert adja át referencia szerinti (cím szerinti) paraméterátadással.
bar-t is módosíthatnád, meg persze azt is amire mutat, mint a példakódban. teljesen rendben van.

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #148360   2011.02.28 23:15 GMT+1 óra  
Mért ne müködne?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #148359   2011.02.28 22:50 GMT+1 óra  
ha már az offtopikban szóbakerült, akkor kipróbáltam valamit referenciával, és kérdezek is valamit:
Kód:
void foo(int**& bar)
{
    bar[2][2] = 1;
}


ez GCC alatt működik, de ennek tényleg kéne is működnie, vagy gcc-s fícsör? konkrétan az int**& -r nézek ferde szemmel, nagyon csúnyán néz ki.
FZoli jóváhagyásával XD

   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #148290   2011.02.27 18:53 GMT+1 óra  
Amihez nem konyítok, abba nem kotyogok bele..

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #148289   2011.02.27 18:50 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Naaa rájöttetek már gyikok? Mert én igen hihihi


vitálisabb kérdés, hogy van-e aki dolgozik a problémán?
FZoli jóváhagyásával XD

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #148285   2011.02.27 18:31 GMT+1 óra  
Naaa rájöttetek már gyikok? Mert én igen hihihi
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #148241   2011.02.26 20:37 GMT+1 óra  
Egy érdekes feladat (talán valakinek van ötlete):

Van négy darab előjelem, például -1 1 -1 -1
Úgy kell rendezni a 0 1 2 3 tömböt, hogy ahol az előjeltömbben -1 van, azok legyenek elöl.

Példa:

Kód:
-1 1 -1 -1 =>
0 2  3  1


Adok egy triviális algoritmust:

Kód:
int s[4] = { -1, 1, -1, -1 };
int t[4] = { 0, 1, 2, 3 };
int cnt = 0;

for( int i = 0; i < 4; ++i )
{
    if( s[i] < 0 )
    {
        std::swap(t[i], t[cnt]);
        ++cnt;
    }
}


A feladat: tömb nélkül megoldani, lehetőleg minél kevesebb elágazással, unrollolható ciklussal
Nem titok, hogy hlsl-be kell, tehát gpu müveleteket lehet használni (pl. rendezömátrixxal szorzás).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #148010   2011.02.20 22:59 GMT+1 óra  
Végül is az lett a vége, hogy írtam egy shell szkriptet a telepítésre. Egyébként egyetértek azzal, hogy ne telepítgessünk semmit csak manuálisan, de az én végfekhasználóimat csak az érdekli, hogy működjön a szoftver, szóval én megengedhetném ezt a megoldást magamnak.
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #148003   2011.02.20 20:27 GMT+1 óra  
Nekem is sokkal jobban tetszik a cmake, vagy ha valaki python-hoz rendelkezik affinitással, akkor ott a scons.
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #148002   2011.02.20 20:12 GMT+1 óra  
Idézet
Seeting :
Aztán autoconf, és generál neked egy configure szkriptet. Már csak azt nem tudom, hogyan lehetne megcsinálni, hogy error helyett telepítse is a libeket, ha nem találja őket.



na az az amit nem csinalunk. egy forrasbol torteno forditasbol nem rakunk fel minden sz@rt csak ugy (mar csak azert sem, mert ahhoz ugye root jogok kellenek)
siman ki kell irni hogy melyik lib hianyzik, a user meg majd felrakja

amugy autoconf helyett ajanlom meg a CMake-et, ezerszer normalisabb (bar abban is vannak idiotasagok, de nem olyan halom sz@r mint az automake/autoconf)
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #147950   2011.02.19 21:27 GMT+1 óra  
Megvan!

configure.in-be:

# Checks for libraries.
AC_CHECK_LIB(GL, glDrawArrays, , AC_ERROR([A GL nics telepitve]))
AC_CHECK_LIB(GLEW, main, , AC_ERROR([A GLEW nincs telepitve]))
AC_CHECK_LIB(IL, ilGenImages, , AC_ERROR([A DevIL csomag nincs telepitve]))
AC_CHECK_LIB(ILU, iluGetImageInfo, , AC_ERROR([A DevIL Utility nincs telepitve]))
AC_CHECK_LIB(ILUT, ilutRenderer, , AC_ERROR([Az ILUT nincs telepitve]))
AC_CHECK_LIB(ftgl, main, , AC_ERROR([Az FTGL nincs telepitve]))

Aztán autoconf, és generál neked egy configure szkriptet. Már csak azt nem tudom, hogyan lehetne megcsinálni, hogy error helyett telepítse is a libeket, ha nem találja őket.
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #147949   2011.02.19 20:53 GMT+1 óra  
nem értek linuxhoz, de ajánlanám figyelmetekbe a cstdlib system függvényét, hátha segít
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #147948   2011.02.19 20:43 GMT+1 óra  
Akkor olyan configure szkriptet generálni ami megcsinálja. The question is how?
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #147947   2011.02.19 20:41 GMT+1 óra  
Idézet
Seeting :
Ha nekem van egy static library-m ami további libekre épül (SDL, GLEW), hogyan tudok olyan makefile-t létrehozni ami ellenőrzi, hogy ezek a 3rd party libek fel vannak-e telepítve a rendszeren (linux)?


Nem tudom, hogy makefile-okból lehet-e valahogyan shell script-eket futtatni, de ha igen, akkor "apt-get install" segíthet...
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #147944   2011.02.19 20:17 GMT+1 óra  
Ha nekem van egy static library-m ami további libekre épül (SDL, GLEW), hogyan tudok olyan makefile-t létrehozni ami ellenőrzi, hogy ezek a 3rd party libek fel vannak-e telepítve a rendszeren (linux)?
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] > 40 < [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]