játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5484
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2196
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] > 6 < [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]
Parallax - Tag | 606 hsz       Online status #206685   2015.02.23 09:37 GMT+1 óra  
Idézet
versio :
na azt megnezem ha 2-3 ora alatt megtanulod az ION-t


Általános célú OOP nyelvekről volt eddig szó, nem egy engine-hez csatolt script nyelvre épülő dokumentáció nélküli segéd framework-ről.

Megtanulni egy prognyelvet pár óra, ha van tapasztalat/viszonyítási alap, de ezzel, mint írtam áttekinthetően és készség szinten kódolni már más kérdés.

M4: Otthon szórakozásból el lehet hónapokat is tölteni 1-1 új nyelv tanulásával, de éles munkahelyi környezetben elég drága a fejlesztő a cégnek ahhoz, hogy ezzel sokat pampogjon, amikor határidőket kell betartani. Elsőre biztos nem a világ legszebb kódjait fogja megírni, de majd később jön a refactoring, amint tapasztalatot szerez, hiszen egy kódbázis soha nem úgy íródik, hogy egyszer megírják, aztán soha többet senki nem nyúl hozzá, hanem gyakorlatilag folyamatos változtatásokon/javításokon esik át.

Ezt a hozzászólást Parallax módosította (2015.02.23 09:46 GMT+1 óra, ---)

   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #206682   2015.02.23 09:09 GMT+1 óra  
Én jobban szeretem jól áttanulmányozni azt, amit majd használok. És mivel lassan olvasok ez kicsit hosszabb 3 óránál. Meg nem tudom hogy az aki gyorsan beleugrik valami használatába később elolvassa e az alapokat. Mert azt hiheti, hogy ismeri.

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206681   2015.02.23 08:54 GMT+1 óra  
na azt megnezem ha 2-3 ora alatt megtanulod az ION-t
   
Parallax - Tag | 606 hsz       Online status #206680   2015.02.23 08:30 GMT+1 óra  
Idézet
versio :
a programozas nem a programnyelvekrol szol, hanem az algoritmusokrol , ezen a szinten egy uj nyelv max 2 het, de az algoritmusokhoz kell 15 ev


Megtanulni egy prognyelvet annak aki ért a szakmához 2-3 óra. Tisztán, karbantarthatóan, készség szinten kódolni egy komoly architektúrát vele viszont több év, főleg a C++ modern változataival.

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #206669   2015.02.21 10:13 GMT+1 óra  
versio 40 év alatt se jutott el a buborékrendezésig

@Nomad: a kitartás a lényeg. Ha 14 évesen már ilyeneket tudsz, akkor nincs miért aggódnod
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #206667   2015.02.21 08:03 GMT+1 óra  
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206664   2015.02.20 21:20 GMT+1 óra  
a programozas nem a programnyelvekrol szol, hanem az algoritmusokrol , ezen a szinten egy uj nyelv max 2 het, de az algoritmusokhoz kell 15 ev
   
Nomad - Tag | 4 hsz       Online status #206663   2015.02.20 20:38 GMT+1 óra  
én egy kis bengabali vok de én tavaly előtt tanultam meg a c++-t internetes tutorialokból szerintem nem volt nehéz megtanulni úgyhogy szerintem nyugodtan kezdhet azzal az ember csak egy kis idő kell mire az ember elkezdhet opengl meg ilyen komolyabb dolgokkal foglalkozni...
emlékszem milyen büszke voltam magamra mikor megírtam pár matematikai függvényt aztán meg megláttam egy direcrdraw kódot de azóta már kb értem a dolgokat persze mindig is vannak melléfogásaim és nagyon béna vagyok az itteni más fórumozókhoz képest de így 14 évesen megelégszem ezzel a két nyelvvel (az utóbbi 2 hónapban megtanultam az assembly-t) az érettségi végülis még messze van... (több mint 4 év)

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #206662   2015.02.20 20:15 GMT+1 óra  
ez nem (szabvány) C++
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206659   2015.02.20 17:44 GMT+1 óra  
"olyan mint a kínai." - es meg sokan vannak igy

Kód:
Concurrency::task<Windows::Storage::StorageFile^>(m_location->GetFileAsync(filename)).then([=](Windows::Storage::StorageFile^ file)
{
return Windows::Storage::FileIO::ReadBufferAsync(file);
}).then([=](Windows::Storage::Streams::IBuffer^ buffer)
{
Platform::Array<byte>^ fileData = ref new Platform::Array<byte>(buffer->Length);
Windows::Storage::Streams::DataReader::FromBuffer(buffer)->ReadBytes(fileData);

STREAM data(fileData);
callback(data);
});
   
Tunyu - Tag | 450 hsz       Online status #206658   2015.02.20 16:11 GMT+1 óra  
Én például a Pascal-al kezdtem lényegében a nulláról, és kifejezetten szerettem,nagyon egyszerű és egy kezdőnek szerintem jó kiindulópont.Most sem vagyok nagy szám a programozásban, de már a C#-ot nyüstölöm egy kis ideje, viszont ha látok egy c++ kódot, az kb. olyan mint a kínai.

   
itamas - Tag | 127 hsz       Online status #206657   2015.02.20 12:33 GMT+1 óra  
Idézet
sasukekarakter :
kéne egy kis segítség új vagyok és szeretnék c++ és OpenGL segítségével programozni de szeretném kézzel le írni a dolgokat de nem megy mert 0 vagyok tudtok segíteni meg létrehozni EXE fájlt is



Milyen fejlesztőkörnyezetet használsz (pl. Dev C++, CodeBlocks, stb)? EXE-t egyszerűen a "Fordítás" menüponttal hozhatsz létre a programodról a fejlesztőkörnyezetben.
   
Parallax - Tag | 606 hsz       Online status #206653   2015.02.20 08:38 GMT+1 óra  
Alpok tanulásához szerintem a Python a legjobb, amit ez tud az tényleg csak az alap. C# is úgy kezdődik, hogy mindenféle namespace, osztály stb, amikor még be se írtunk egy változót se, egy kezdőnek már az is bonyolult.

   
Instalok - Tag | 607 hsz       Online status #206647   2015.02.18 17:01 GMT+1 óra  
Ebben egyetértünk, viszont a nagyon alap dolgokat - például mi a változó, osztály, mi miért jó - talán könnyebb megtanulni C#-ban. Legalábbis sokaknak a magyar nyelvű oktatóanyag a jó, C#-ból pedig azért több van.

Ráadásul a C++ kicsit szabadabb, ahogy Te is írtad, több mindent megenged, így egy kezdőnek könnyebb rossz szokást magára vennie. No persze nem azt mondom, C++ban kezdve is simán meg lehet tanulni programozni.

   
Parallax - Tag | 606 hsz       Online status #206646   2015.02.18 13:19 GMT+1 óra  
Idézet
Instalok :
Szerintem nem nehezebb C++t tanulni, mint másik C nyelvet. Talán annyiban tud jobb lenni például a C#, mert ott legalább rá vagy kényszerítve az osztályok és objektumok használatára, míg C++ esetén írhatsz nyugodtan globálisokat, és így tovább.


A C++ sokoldalúbb, illetve több paradigmát támogat, mindenki a tudásának megfelelően használja. C# ban ugyan több a kötelező elem, de ugyanúgy össze lehet hányni mindent, illetve kódolási/tervezési konvenciókat bármilyen nyelvben be lehet tartani (én még LUA-ban is OOP-t használok, meg MVC-t stb). A C# hoz pedig alapból jár egy hatalmas framework, ami viszont nagyságrendekkel nagyobb, mint az STL így lexikai tudás több kell hozzá és el is várják, míg egy C++ munkánál nem veszik le az ember fejét, ha épp valamelyik libet nem ismeri, amit a cég használ. A kódolás gyakorlás/szokás kérdése, hogy a például GC hülyeségeire, vagy a kézi memória felszabadításra szakosodik rá valaki, hosszútávon egyik se nehezebb.

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #206643   2015.02.18 10:31 GMT+1 óra  
Instalok: asszem a neten találtam a kódrészleteket, annyira nem vagyok winapi expert. Ilyen "hack szagú". A függvények doksiját kéne olvasni, hátha abból kiderül.

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2015.02.18 13:11 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Instalok - Tag | 607 hsz       Online status #206642   2015.02.18 07:15 GMT+1 óra  
Szerintem nem nehezebb C++t tanulni, mint másik C nyelvet. Talán annyiban tud jobb lenni például a C#, mert ott legalább rá vagy kényszerítve az osztályok és objektumok használatára, míg C++ esetén írhatsz nyugodtan globálisokat, és így tovább.

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #206641   2015.02.18 05:19 GMT+1 óra  
Nem feltétlenül kell egyből lebeszélni róla. Tény, hogy nem a legegyszerűbb belecsapni, ahogy másba sem, de Asylum-nak van egy remek blogja, ahonnan szerintem el tudsz indulni:
http://darthasylum.blog.hu/
   
Tunyu - Tag | 450 hsz       Online status #206640   2015.02.18 04:33 GMT+1 óra  
sasukekarakter :
Ez túl egyszerű, kezd inkább assembly-vel!
Ha nulláról indulsz, akkor lehet jobb volna valami könnyebbel kezdeni,aztán néhány év múlva a c++

   
sasukekarakter - Tag | 16 hsz       Online status #206639   2015.02.18 02:44 GMT+1 óra  
Helló,helló!
kéne egy kis segítség új vagyok és szeretnék c++ és OpenGL segítségével programozni de szeretném kézzel le írni a dolgokat de nem megy mert 0 vagyok tudtok segíteni meg létrehozni EXE fájlt is

köszönöm
   
Instalok - Tag | 607 hsz       Online status #206547   2015.02.08 09:28 GMT+1 óra  
Asylum:
Megnézem, köszi.

Geri:
Nem kellene, hogy gondot okozzon, a legtöbb játék képes rá, mindenféle probléma nélkül. Ráadásul pont felbontás-váltás után lesz jó.

Tunyu:
Igen, ezzel állítom be a fullscreent, ott van a kódban, ha megnézed.

szerk.:
Köszi Asylum, úgy tűnik ez megoldotta, csak nem teljesen értem, hogy miért. Mármint, hogy például miért kell kettő SetWindowPos. Azt értem, hogy melyik mit csinál, illetve, hogy milyen paraméterek vannak neki átadva, csak azt nem értem, hogy miért nem elég a "szokásos" sorrendben meghívni őket. Azaz style-t váltani, majd átméretezni az ablakot (illetve ezzel egy úttal üríteni valami cache-t)
Kód:
SetWindowLong(hwnd, GWL_STYLE, style);
SetWindowPos(hwnd, HWND_TOPMOST, x, y, width, height, SWP_SHOWWINDOW | SWP_FRAMECHANGED);

Úgy, ahogy nálad van, úgy viszont jól működik:
Kód:
SetWindowPos(hwnd, HWND_TOPMOST, x, y, width, height, SWP_NOACTIVATE);
SetWindowLong(hwnd, GWL_STYLE, style);
SetWindowPos(hwnd, 0, 0, 0, 0, 0, SWP_NOMOVE | SWP_NOSIZE | SWP_NOZORDER |
                                  SWP_SHOWWINDOW | SWP_FRAMECHANGED);

Ezt a hozzászólást Instalok módosította (2015.02.08 09:59 GMT+1 óra, ---)

   
Tunyu - Tag | 450 hsz       Online status #206546   2015.02.08 07:22 GMT+1 óra  
Kód:
ChangeDisplaySettings(&dm, CDS_FULLSCREEN);
? lehet hülyeség,csak próbálkozom

   
Geri - Törzstag | 2196 hsz       Online status #206545   2015.02.08 04:26 GMT+1 óra  
ne váltogass felbontást, ha jót akarsz.

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #206544   2015.02.07 22:16 GMT+1 óra  
Instalok - Tag | 607 hsz       Online status #206539   2015.02.07 12:24 GMT+1 óra  
Nem találtam WinAPI topicot, szóval ide írom.
WinAPI + OpenGL, fullscreen és windowed ablak között váltogatok, viszont valami szétmegy az első ilyen oda-vissza után. Windowed módban indul (1280x720) WS_OVERLAPPEDWINDOW style-al. Gombnyomásra vált Fullscreenbe (WS_POPUP), majd visszaváltok Windowed módba. Eddig működik, azonban, ha megint be akarom rakni Fullscreenbe, akkor szétesik az egész, nem igazán lesz fullscreen, csak a monitort állítja át arra a felbontásra, de ugyan úgy látszik a tálca, és a mögötte futó ablakok. Hibát nem generál. Ami konkrétan történik:
Kód:
// ez hívódik meg, amikor változás történik
if (fullscreen)
    setFullscreen();
else
    unsetFullscreen();

adjust();

SetWindowLong(hwnd, GWL_STYLE, style);
SetWindowPos(hwnd, HWND_TOP, x, y, width, height, SWP_SHOWWINDOW | SWP_FRAMECHANGED);

// ...

void ApplicationWin::setFullscreen()
{
    Require(fullscreen);
    LOG_DEBUG("Trying to set fullscreen mode...");

    DEVMODE dm;
    memset(&dm, 0, sizeof(dm));
    dm.dmSize       = sizeof(dm);
    dm.dmPelsWidth  = width;
    dm.dmPelsHeight = height;
    dm.dmFields     = DM_PELSWIDTH | DM_PELSHEIGHT;

    if (ChangeDisplaySettings(&dm, CDS_FULLSCREEN) != DISP_CHANGE_SUCCESSFUL)
    {
        LOG_ERROR("Failed to set fullscreen. Falling back to windowed mode...");
        fullscreen = false;
    }
}

void ApplicationWin::unsetFullscreen()
{
    ChangeDisplaySettings(0, CDS_FULLSCREEN);
}

Az adjust() nem csinál sok extrát, beállítja a megfelelő style-t, illetve windowed mode esetén az ablak méretét állítja át picit.

Ha viszont már fullscreen módban vagyok újra, és felbontást váltok, akkor megjavul.

   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #206374   2015.01.24 17:37 GMT+1 óra  
A mingw-setupban benne van a fordító.
   
itamas - Tag | 127 hsz       Online status #206372   2015.01.24 08:16 GMT+1 óra  
Benne kell, hogy legyen, mert az én gépemen első indítás után ezt a GNU GCC-t ajánlotta fel fordítónak, és ugyanarról a CodeBlocks-ról van szó mindkét esetben. A Settings/Compiler-ben hogyan lehet kikeresni a fordítót, mert ott sem láttam.
És a mingw-setup a fordító nélküli telepítőt jelenti?
Instalok, lehet, felrakom a Visual Studiot, bár már előre félek, hogy annál mi lesz a hiba...
Egyébként letöltöttem a legújabb, 5-ös Dev C++-t is, amit már nem a BloodSheed fejleszt, innen:
http://orwelldevcpp.blogspot.hu/2014/07/dev-c-571-released.html
Ezt használja valaki itt?
   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #206339   2015.01.21 19:16 GMT+1 óra  
Ha benne van a fordító a telepítőben, akkor nem kell külön letölteni. De van fordító nélküli telepítő is. CodeBlocks oldalán, jelenleg codeblocks-13.12mingw-setup.exe a friss.
   
Instalok - Tag | 607 hsz       Online status #206338   2015.01.21 18:24 GMT+1 óra  
Tegyél fel egy visual studiot, az csak next-next-finish és működik. Ráadásul nekem személy szerint szimpatikusabb, mint a CB.

   
itamas - Tag | 127 hsz       Online status #206337   2015.01.21 17:53 GMT+1 óra  
A "GNU GCC compiler"-t és hasonlókat külön kell letölteni a CodeBlocks-hoz? Ugyanis a bátyámék gépén azt írja ki, hogy nem található ez a fordító (nálam meg megvan, holott az övékéről hoztam a CB-ot).
   
Marcsello - Tag | 229 hsz       Online status #206336   2015.01.21 14:42 GMT+1 óra  
nekem elegem lett a vírusirtókból, úgyhogy letöröltem a fenébe, azóta nincs ilyen gondom :3
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
Lord_Crusare - Törzstag | 1317 hsz       Online status #206330   2015.01.20 14:42 GMT+1 óra  
Tökéletesen jó az Avast, de legalább egy internet security-re fizess elő, az fillérekbe kerül és brutál jó. Vagy van nagyobb, 3 éves csomag is.

Egyébként az ingyenes Avast is tud mindent, ami kell. Javaslom, hogy indíts egy boot-time scant, ami végigellenőrzi a gépet mielőtt a Windows elindulna. Ha gond van, ez megtalálja.

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #206320   2015.01.20 12:43 GMT+1 óra  
Avastot hajítsd ki és vegyél inkább havonta egy GameStar-t, abban van nod32.
A hardvert meg ellenőrizd le, mert amíg él a garancia aaddig kell kicseréltetni.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
itamas - Tag | 127 hsz       Online status #206319   2015.01.20 12:32 GMT+1 óra  
Örömmel jelentem be mindenkinek, hogy most már végre van CodeBlocks-om nekem is, ugyanis sikerült pendrive-on áthozni a kitömörítettet a saját számítógépemre.
Az viszont eléggé lehangoló lenne, ha kiderülne, hogy valami hardveres alkatrésze hibás a gépemnek, ugyanis még egy éve sincs, hogy megvásároltam. Esetleg vírus okozhatta a Windows megbolondulását? Mert az volt (van?) rajta az Avastom szerint.
   
Marcsello - Tag | 229 hsz       Online status #206315   2015.01.20 09:39 GMT+1 óra  
nah, csak a vírusírtó baszakszik, kapcsold ki, amíg letöltesz, nekem is voltak ilyen gondok

Mellesleg a RAM-om nekem is hibázik, szopok is miatta, de úgy vagyok vele, hogy inkább már új gépet kellene vennem
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #206310   2015.01.19 20:21 GMT+1 óra  
Futtass le egy memtest86+ t (pendrivera kirakod és arról bootolsz).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #206309   2015.01.19 20:07 GMT+1 óra  
ott valami memória probléma lesz vagy hasonló hardveresen elkefélt dolog ...
   
itamas - Tag | 127 hsz       Online status #206308   2015.01.19 17:29 GMT+1 óra  
Idézet
Tunyu :
format c: <-- ez megoldja a problémád! Ha újra raktad a windows-t ,rakj rá vírusírtót is.



Tartottam ettől a választól... Pedig van a gépemen Avast Free Antivirus, minden rendben működik - leszámítva, hogy így vacakol ezeknél a setup.exe-knél meg néhány tömörített állománynál.
A Dev C++ bezzeg szépen felment tegnap Apropó, ebben le lehet valahogy kérdezni egyszerre egynél több billentyű lenyomását valahogy, mert a játékomban szükség lenne erre

Szerk.: az imént kicseleztem a számítógépemet: a bátyáméknál töltöttem le a CB ZIP-es változatát, rendben lejött és ki is lehetett tömöríteni, úgyhogy most viszem pendrive-on a sajátomra. Remélem, működni fog; drukkoljatok nekem

Ezt a hozzászólást itamas módosította (2015.01.19 17:54 GMT+1 óra, ---)
   
Tunyu - Tag | 450 hsz       Online status #206307   2015.01.19 16:25 GMT+1 óra  
format c: <-- ez megoldja a problémád! Ha újra raktad a windows-t ,rakj rá vírusírtót is.

   
itamas - Tag | 127 hsz       Online status #206306   2015.01.19 16:02 GMT+1 óra  
Igen, a Windows eredeti, és most letöltöttem a Winzip-et, meg egy telepítős helyett tömörített változatát a CB-nak, de az is hibásnak írja ki, ahogyan a WinRar is...
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #206305   2015.01.19 14:50 GMT+1 óra  
Akkor neked ott valami más gond lesz...eredeti a windowsod?
Próbáld meg a visual studio express-t (for windows desktop lesz az, regisztrálni kell):

http://www.visualstudio.com/en-us/products/visual-studio-express-vs.aspx
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
itamas - Tag | 127 hsz       Online status #206304   2015.01.19 14:45 GMT+1 óra  
Megnéztem a blogodat: elég jól, azaz szájbarágósan magyarázol; az ilyet szeretem.
Eljutottam a CodeBlocks letöltéséig is a megadott címről, ám telepíteni nem tudtam egyik windowsos fájl sem, mert mindig valami hibaüzenetet írt ki, pl. hogy "@.dll hiányzik".
De egyébként más miatt is vakarom a fejem, mert töltöttem le pár dolgot a C++-hoz: különféle bővítményeket .ZIP-ben betömörítve, de érdekes módon képtelen a Windows7 Ultimate-öm megnyitni őket, mert azt írja, hogy érvénytelen vagy sérült állományok.
Gondolom, ezek lennének azok a dolgok, amik miatt az okosok kitalálták a "minden kezdet nehéz" mondást...
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #206296   2015.01.18 20:32 GMT+1 óra  
http://darthasylum.blog.hu/

De ha most kezdted (pláne gamemaker után), akkor talán a nyelvet kéne gyakorolni előbb. A dev-c++ már elavult, használd a code::blocks-ot vagy a visual studio-t.

Windowsos applikációkat egyébként vagy c#-ban .net-el vagy c++ban QT-vel fejlesztenek. Játékokat c++ és directx-el.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
itamas - Tag | 127 hsz       Online status #206294   2015.01.18 17:53 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Elővettem újra és nekirugaszkodtam ismét a Dev C++-nak, hiszen oly sok helyen olvasni, hogy C/C+/C++ nyelvben jártas programozóra van szükség.
A forrás fájlok írásába már kezdek belejönni (hála a Game Maker-es előéletemnek), de hogy Windowsos alkalmazást hogyan lehet írni, készíteni, arra tudnátok-e mondani valami jó helyet, ahonnan letölthetek segédleteket, leírásokat? Amit eddig kiböngésztem a világhálóról, az eléggé az alap, de jó volna tudnom, hogy pl. grafikát hogyan használhatok benne (képek betöltése, rajzolás, stb.)? Egyáltalán: így alapban mire elég ez a Dev C++? Komolyabb programok készítéséhez le lehet és kell tölteni hozzá különféle eljáráskönyvtárakat, amiket az #include <...> paranccsal kell beépíteni? Csak ezekkel felvértezve lesz olyan jó játékprogram-készítő eszköz, amely vetélytársa az erre kiélezett szoftvereknek? Persze nem Quake-et akarok vele egyből készíteni, hanem kis egyszerűségeket, de azért mégis jó lenne tudnom, hogy mik a korlátai.
Ne haragudjatok, ha butaságokat kérdeztem, de teljesen zöldfülű C++ felhasználó vagyok.
   
Instalok - Tag | 607 hsz       Online status #205909   2014.12.28 22:20 GMT+1 óra  
A Qt-val az a bajom, hogy nem igazán akarom használni. Mármint magát a frameworkot.

Összepakolásztam az Eclipse + Android SDK + NDK dolgokat. ARM procis droidot tudok is emulálni, Inteles nem indul el (hardware acceleration baja van, a HAXM meg nem megy fel, AMD proci). Egyelőre még nem látom, hogy hogy fogom tudni szépen összeegyeztetni a dolgokat, de majdcsak lesz vele valami.

   
Parallax - Tag | 606 hsz       Online status #205905   2014.12.28 19:56 GMT+1 óra  
A QT-t én is kipróbáltam, 100%-ban C/C++ kóddal lehet nem csak GL, hanem hagyományos üzleti programokat is írni. Generál is rendesen egy apk-t, fut szépen mindenen, debuggolható is normálisan a program. Egyedül az zavar, hogy a QT egy bazinagy framework, igazából ennek kb az 1%-ára van csak szükség játékhoz, ráadásul minden egyes platformhoz fel kell tenni külön-külön. Android studio mi másra, mint java-ra van kihegyezve még szerintem jópár év mire normálisan támogatja helyből a C++ projektet is. VS2015 RTM-re várok, ha nem válik be, akor marad a QT, jni-vel NDK-val magában nem fogok szenvedni, ha nem muszáj.

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #205902   2014.12.28 14:52 GMT+1 óra  
Android-ra első natív projektet összerakni elég kínszenvedés.

A struktúrát illetően, ha idővel elérsz a klasszikus szerkezethez, úgy jni/ alá kerül majd a natív kód, és az src-be a java.

Én azt javaslom, hogy fogj egy olyan libet, amiben eleve benne van a glue kód meg a framework megy androidon (pl SDL, vagy cocos2dx, csakhogy kettőt említsek, amiket én használtam), itt meg tudod nézni azt a 2-3 filet, ami elintézi a "magic" részeket, aztán ezeket átemelve, vagy ezek alapján megírva a saját jni-bindinget már tudsz majd haladni. Szerintem vaktában, saját kútfőből kitalálni, hogy hogyan tudsz a java által nyitott opengl contextbe c++-ból renderelni elég időigényes feladat lenne.
   
Eldor - Tag | 163 hsz       Online status #205898   2014.12.27 15:07 GMT+1 óra  
Sajnos nincs összehasonlítási alapom a Visual Studioval, vagy az Android Studioval, szóval azt nem tudom megmondani, hogy mennyivel lenne könnyebb QtCreator-ral belőni.

Annyit tudok elmondani, hogy szerintem nagyon könnyű. Qt-s ablakkezelést használva, OpenGL-lel nálam minden rögtön elsőre működött.

   
Instalok - Tag | 607 hsz       Online status #205893   2014.12.26 10:46 GMT+1 óra  
Találtam egy egész jó kis könyvet ezzel kapcsolatban, viszont nem tudom összerakni a fejlesztőkörnyezetet. Először kezdtem azzal, hogy leszedtem az Android Studiot, de ahhoz sehogy sem tudtam belőni az NDK-t, ráadásul elég más a projektstruktúra is.

Jelenleg visual studiot használok, de a projektstruktúrám direkt úgy van kialakítva, hogy el van különítve a tényleges project és a forráskód, valami ilyesmi:
Kód:
inc/
proj/
src/

Ahol a proj folderen belül vannak a visual studio-related fájlok.

Programozás szempontjából úgy néztem, hogy nem lenne olyan vészes, nagyjából azokat kellene csak megírni, amiket eddig is sejtettem (application, graphics device, input, meg később audio, de az most még egyáltalán nincs).

Én vagyok csak ennyire béna, hogy nem tudom összeegyeztetni a dolgokat, vagy van valami egyszerűbb mód? Eldor említette a Qt-t, azt sem ismerem, azzal esetleg könnyebb lenne?

További probléma volt, hogy AMD procim van, és amikor egy sample applicationt el akartam indítani, hiányolta a HDXM nevű csodát, ami valami Inteles Hardware Accelerated akármi. A packaget leszedtem hozzá, de feltelepíteni nem tudtam.

   
Instalok - Tag | 607 hsz       Online status #205829   2014.12.15 09:55 GMT+1 óra  
Hát igen, a másik gondom a vs 2008 hiánya lesz. Egyébként a platformspecifikus dolgok nekem is külön vannak szedve, pontosabban nekem is van egy interface, és a megfelelő leszármazott osztály típusúval hozom létre. Pont ezekkel kapcsolatban kerestem volna valami gyűjteményt, ami összeszedi, hogy mire kell figyelni ezekkel kapcsolatban.

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] > 6 < [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]