játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] > 6 < [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]
Instalok - Tag | 619 hsz       Online status #206960   2015.03.09 09:11 GMT+1 óra  
Néha idegbajt tudok azért kapni. Ez most vcc bug, vagy elnézek valamit? Lehet a template-tel lesz a gond.
Kód:
class B
{
protected:
    B() { }
    virtual ~B() { }
   
    virtual void getXY() = 0;

private:
    std::string xy;
};

template <typename T>
class TD : public B
{
protected:
    TD() { }
    virtual ~TD() { }
   
private:
    T val;
};

class D : public TD<float32>
{
private:
    D() { }
   
    void getXY() { xy = "alma"; } // <--- működik, wtf?
};

Volt már clean + rebuild is. Ennek nem szabadna működnie.

szerk:
Megvan a gond, csak nem teljesen értem, hogy miért. Ezek belső osztályok, azonban le akartam tiltani, hogy kívülről lehessen példányosítani meg felszabadítani őket. Ilyenkor szoktam friend classozni. Tehát valahogy így néz ki a fenti osztályokkal:
Kód:
class C
{
public:
    class B
    {
        friend class C;

        // ...
    };
   
    template <typename T>
    class TD : public B
    {
        friend class C;

        // ...
    };
   
    class D : public TD<float32>
    {
        friend class C;
       
        // ...
    };
};

Csak azt nem értem, hogy attól, hogy mindegyiknek a barátja a C, attól még miért láthatják egymást?

Ezt a hozzászólást Instalok módosította (2015.03.09 09:29 GMT+1 óra, ---)

   
sasukekarakter - Tag | 16 hsz       Online status #206892   2015.03.04 21:50 GMT+1 óra  
sasukekarakter - Tag | 16 hsz       Online status #206890   2015.03.04 21:37 GMT+1 óra  
OpenGL tök jó
a code::block programot használom és Alapból az OpenGL-től kapok egy kockát és magam
megtanultam formázni a kockát bármely szögel

De a c++ is tanulom
   
sasukekarakter - Tag | 16 hsz       Online status #206883   2015.03.04 19:38 GMT+1 óra  
köszi ^^
Instalok
   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #206878   2015.03.04 18:03 GMT+1 óra  
Instalok - Tag | 619 hsz       Online status #206876   2015.03.04 18:00 GMT+1 óra  
Asylum blogján nézelődhetsz, ott van például egy C++ cikksorozata. Annak a második leckéje a fejlesztőkörnyezet beállításáról szól.

   
sasukekarakter - Tag | 16 hsz       Online status #206874   2015.03.04 15:34 GMT+1 óra  
Idézet
glezmen :
Idézet
sasukekarakter :
a WinAPI jobb mint a code::block akkor a WinAPI használjam ?



Minden rossz szandek nelkul, szerintem lassits
Eloszor az alapokkal ismerkedj, ne akarj azonnal vilagot megvaltani (latunk erre eleg kozelrol peldakat ). Elso korben ne 3D-s, fizikaval megspekelt autoszimulatort akarj irni, hanem tessek szepen elindulni a Hello World-tol az egyszerubb algoritmusokon es mondjuk amoban keresztul az osszetettebb cuccokig.

Ha mindent egyszerre akarsz megtanulni, akkor semmit sem fogsz.
Kezdd egyszeru szoveges programokkal, akkor tudsz az alaplepesekre koncentralni, aztan ha az megy, lehet tovabb lepni.


Oké épen ezt szeretném De exe fájlt hogyan csináljak ?

Ezt a hozzászólást sasukekarakter módosította (2015.03.04 16:52 GMT+1 óra, ---)
   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #206869   2015.03.04 09:09 GMT+1 óra  
Idézet
sasukekarakter :
a WinAPI jobb mint a code::block akkor a WinAPI használjam ?



Minden rossz szandek nelkul, szerintem lassits
Eloszor az alapokkal ismerkedj, ne akarj azonnal vilagot megvaltani (latunk erre eleg kozelrol peldakat ). Elso korben ne 3D-s, fizikaval megspekelt autoszimulatort akarj irni, hanem tessek szepen elindulni a Hello World-tol az egyszerubb algoritmusokon es mondjuk amoban keresztul az osszetettebb cuccokig.

Ha mindent egyszerre akarsz megtanulni, akkor semmit sem fogsz.
Kezdd egyszeru szoveges programokkal, akkor tudsz az alaplepesekre koncentralni, aztan ha az megy, lehet tovabb lepni.
   
sasukekarakter - Tag | 16 hsz       Online status #206867   2015.03.04 08:06 GMT+1 óra  
Idézet
Instalok :
WinAPI megint:
Olyat terveztem csinálni, mint egy dialog box, a már létező DialogBox függvény nélkül. Azaz létrehozok egy child windowt, és addig a fő ablakot nem lehet bizgerálni, amíg ez aktív. Nos, az elképzelés már megvan, a kivitelezés valahogy kevésbé sikerült.

Amit én elképzeltem, az a következő volt:
Kód:
// saját wndproc, saját class name a dialognak
RegisterClass

// style-nak (WS_CHILD | WS_CAPTION)

// parent handle-nek a fő ablak handle-je átadva
CreateWindow

ShowWindow
SetActiveWindow
SetForegroundWindow
SetFocus

Aztán kezdődnek a problémák. Eredetileg azt terveztem, hogy itt is indítok egy jó kis loopot, ami elkapkodja az üzeneteket, semmi extra, minden a szokásos. Így ameddig a child window él, addig a kód (mivel ez is a fő szálon lett létrehozva) nem megy tovább, mint a MessageBox() függvény esetében.


szerk.:
Ha a WS_CHILD stílus



Szia!
a WinAPI jobb mint a code::block akkor a WinAPI használjam ?
   
Instalok - Tag | 619 hsz       Online status #206865   2015.03.03 20:42 GMT+1 óra  
WinAPI megint:
Olyat terveztem csinálni, mint egy dialog box, a már létező DialogBox függvény nélkül. Azaz létrehozok egy child windowt, és addig a fő ablakot nem lehet bizgerálni, amíg ez aktív. Nos, az elképzelés már megvan, a kivitelezés valahogy kevésbé sikerült.

Amit én elképzeltem, az a következő volt:
Kód:
// saját wndproc, saját class name a dialognak
RegisterClass

// style-nak (WS_CHILD | WS_CAPTION)
// parent handle-nek a fő ablak handle-je átadva
CreateWindow

ShowWindow
SetActiveWindow
SetForegroundWindow
SetFocus

Aztán kezdődnek a problémák. Eredetileg azt terveztem, hogy itt is indítok egy jó kis loopot, ami elkapkodja az üzeneteket, semmi extra, minden a szokásos. Így ameddig a child window él, addig a kód (mivel ez is a fő szálon lett létrehozva) nem megy tovább, mint a MessageBox() függvény esetében.

Azonban a fő ablak is sajnos ugyan úgy kijelölhető, és használható, sőt, a megjelenítés sem működik így teljesen jól. Se a child, se a parent window nem látszik jól, azaz nem frissíti az ablakot rendesen. Valahogy így néz ki:


Valaki csinált már hasonlót? Neten próbáltam keresni, csak kicsit nehéz azt a szót használni WinAPI kontextusban, hogy Dialog - mármint akkor, ha nem a beépített Dialogra szeretnék rákeresni.

szerk.:
Ha a WS_CHILD stílust kiszedem, akkor jobban hasonlít arra, amit szeretnék. Már csak azt kellene megcsinálni, hogy a fő ablak ne legyen használható addig. Ötlet?


szerk. 2:
Oké, úgy tűnik egy EnableWindow megoldja a dolgot. A fő ablakot egy időre kikapcsolom, majd miután végzett a dialog, visszakapcsolom, és hívok rá egy UpdateWindow-t is, hogy újrarajzolja az ablakot. Elég maszek megoldás, de egyelőre működőképesnek tűnik.

Teljes forrás, ha érdekelne valakit:
3257-dlg.txt

Ezt a hozzászólást Instalok módosította (2015.03.03 20:59 GMT+1 óra, ---)

   
Instalok - Tag | 619 hsz       Online status #206863   2015.03.03 19:36 GMT+1 óra  
Nem kellene először alapokat tanulni, mielőtt autós játékot akarsz írni? Például le tudsz programozni egy számkitalálót?

   
sasukekarakter - Tag | 16 hsz       Online status #206862   2015.03.03 19:34 GMT+1 óra  
Idézet
Geri :
Idézet
sasukekarakter :
Akkor a c# jobb mint a c++



jó, nem kell minden vágyálomszerű baromságot elhinni.

ha olyan kis gépigényű szoftveresen renderelt autós játékot akarsz írni, mint a terep2, akkor C/c++ nyelvet kell használnod, más nem is jöhet szóba.

ha opengl-t akarsz használni, akkor a terep2 rossz példa, mert ott sajátkezűleg, algoritmusból van implementálva a grafika. ha openglt akarsz, akkor egyszerűen menj végig a nehe classic tutorialokon, letöltesz egy Code::blocks-ot integrált mingw-vel, és használod azt. http://nehe.gamedev.net/tutorial/lessons_01__05/22004/



köszönöm a linket geri ^^ !
Értem az OpenGL is kell de azon nem formázni kell?
és c++ hogy fogom a kocsi formáját hozzá adni?
DE még kénne pár dolog hogy jobban értsem
   
sasukekarakter - Tag | 16 hsz       Online status #206856   2015.03.03 17:12 GMT+1 óra  
Idézet
Geri :
Idézet
sasukekarakter :
Akkor a c# jobb mint a c++



jó, nem kell minden vágyálomszerű baromságot elhinni.

ha olyan kis gépigényű szoftveresen renderelt autós játékot akarsz írni, mint a terep2, akkor C/c++ nyelvet kell használnod, más nem is jöhet szóba.

ha opengl-t akarsz használni, akkor a terep2 rossz példa, mert ott sajátkezűleg, algoritmusból van implementálva a grafika. ha openglt akarsz, akkor egyszerűen menj végig a nehe classic tutorialokon, letöltesz egy Code::blocks-ot integrált mingw-vel, és használod azt. http://nehe.gamedev.net/tutorial/lessons_01__05/22004/



meg van a code::block csak sose használtam
   
sasukekarakter - Tag | 16 hsz       Online status #206855   2015.03.03 17:04 GMT+1 óra  
Idézet
Geri :
linuxon a g++ kell erre a célra, és ugyanúgy mehetsz végig a nehe tutorialokon. codeblocks is van linux alá.



a g++ olyan mint a c++?
   
Geri - Törzstag | 2198 hsz       Online status #206854   2015.03.03 16:59 GMT+1 óra  
linuxon a g++ kell erre a célra, és ugyanúgy mehetsz végig a nehe tutorialokon. codeblocks is van linux alá.

   
sasukekarakter - Tag | 16 hsz       Online status #206853   2015.03.03 16:58 GMT+1 óra  
Tudok olyan módszer amely Linuxon c++ vagy c# és OpenGL-(vel) tudok programozni? hogy a terminálban .sh fájlt tudjam berakni mert én Linux rendszergazda vagyok és Linuxon csinálok mindent
   
Geri - Törzstag | 2198 hsz       Online status #206852   2015.03.03 16:53 GMT+1 óra  
Idézet
sasukekarakter :
Akkor a c# jobb mint a c++



jó, nem kell minden vágyálomszerű baromságot elhinni.

ha olyan kis gépigényű szoftveresen renderelt autós játékot akarsz írni, mint a terep2, akkor C/c++ nyelvet kell használnod, más nem is jöhet szóba.

ha opengl-t akarsz használni, akkor a terep2 rossz példa, mert ott sajátkezűleg, algoritmusból van implementálva a grafika. ha openglt akarsz, akkor egyszerűen menj végig a nehe classic tutorialokon, letöltesz egy Code::blocks-ot integrált mingw-vel, és használod azt. http://nehe.gamedev.net/tutorial/lessons_01__05/22004/

   
sasukekarakter - Tag | 16 hsz       Online status #206851   2015.03.03 16:46 GMT+1 óra  
Azért akartam meg kérdezni ezt a C++ vagy c# programozás dolgot mert szeretem Egy Pixeles,3DS,Textúra mentes Autós játékot készíteni nagy Máté Dénes mint Terep2
ebben kell segítség ))





   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #206787   2015.03.01 13:27 GMT+1 óra  
Idézet
Geri :
látom, nem volt pöcsöd feltenni, pedig szívesen megnéztem volna, hogy nem bírsz megszólalni se, miután az én videóimat magas lóról fikázod



lehet hogy ez neked ujdonsag, de en nem a pocsommel kezelem a szamitogepet
fel fog kerulni youtube-ra a video, csak rendesen ossze akarom vagni a prezivel (bar lehet hogy a kollegam megcsinalja, majd beszelek vele), ugyis van egy Camtasia license-em, legalabb kiprobalom
   
Geri - Törzstag | 2198 hsz       Online status #206783   2015.02.28 22:45 GMT+1 óra  
látom, nem volt pöcsöd feltenni, pedig szívesen megnéztem volna, hogy nem bírsz megszólalni se, miután az én videóimat magas lóról fikázod

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #206778   2015.02.28 18:12 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
A slide így önmagában elég száraz...akkor már inkább egy könyv:

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/kurapov/file/166.pdf



persze, ez csak vazlat volt az eloadashoz

a konyv csak reszben szol a kodanalizisrol, alapvetoen a teszteles a tema ha jol latom, errol is lesz majd eloadas amit egy kollegam tart majd
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #206777   2015.02.28 17:31 GMT+1 óra  
A slide így önmagában elég száraz...akkor már inkább egy könyv:

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/kurapov/file/166.pdf
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #206741   2015.02.25 22:51 GMT+1 óra  
az igert prezentacio a kodminosegrol/kodanalizisrol
keszult video is, amin hadarok mint az allat es amugy is eleg gaz parasztos kiejtesem van, de majd lehet hogy felrakom valahova (kb. 1 ora)
   
Tunyu - Tag | 450 hsz       Online status #206728   2015.02.24 16:16 GMT+1 óra  
sasukekarakter :
Itt egy kis olvasnivaló. Mielőtt elkezdenéd bármilyen nyelven is a programozást, ismerkedj meg a leendő barátoddal, itt . Nagy segítségedre lesz ha magadtól szeretnéd megtanulni.Az assembly-t csak azért írtam, ha nehéz nyelvel szeretnél kezdeni, akkor kezd a legnehezebbel.

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #206724   2015.02.24 15:47 GMT+1 óra  
Idézet
sasukekarakter :
Mi az a -> assembly?



Kód:
section .text

global  _start

_start:
    mov     edx,len
    mov     ecx,msg
    mov     ebx,1
    mov     eax,4
    int     0x80

    mov     ebx,0
    mov     eax,1
    int     0x80

section .data
    msg db      "Hello, world!",0xa
    len equ     $ - msg
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
sasukekarakter - Tag | 16 hsz       Online status #206717   2015.02.24 09:33 GMT+1 óra  
Idézet
Tunyu :
sasukekarakter :
Ez túl egyszerű, kezd inkább assembly-vel!
Ha nulláról indulsz, akkor lehet jobb volna valami könnyebbel kezdeni,aztán néhány év múlva a c++


Mi az a -> assembly? mutass egy linket pls vagy egy Programot hogy Linux Ubuntura is le írhasam
   
sasukekarakter - Tag | 16 hsz       Online status #206716   2015.02.24 09:29 GMT+1 óra  
Akkor a c# jobb mint a c++ és ezt szöveges dokumentumba is meg tehetem ?
   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #206713   2015.02.24 06:21 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
A managementet biztos érdekelni fogja, hogy milyen szépre lehet varázsolni a kódot, a gond az, hogy ERRE sosem adnak budget-et Tudnád milyen kódokban kell turkálnom egész nap : /



rossz helyen dolgozol, nalunk a termekmanager is nagyon fontosnak tartja a jo es jol ellenorzott kodot
talalkoztam mar en is borzalmas kodokkal, bar mostanaban egyre tobb helyen jonnek ra hogy hosszu tavon sokkal olcsobb a kod minosegere odafigyelni mint aztan hatalmasakat szopni kesobb
   
comrade92 - Tag | 6 hsz       Online status #206712   2015.02.23 22:57 GMT+1 óra  
Idézet
glezmen :
Idézet
Asylum :
Refaktorálásra alig adnak erőforrást...tipikusan akkor jut eszükbe, amikor már tegnapra kellene (mert olyan szar a kód, hogy megfullad a bugoktól...).



pont holnap fogok tartani a veszpremi egyetemen egy eloadast a kodminosegrol (statikus/dinamikus kodanalizis, kodmetrikak, stb), ha valakit erdekel, felrakhatom a slide-ot (sot, elvileg videofelvetel is lesz)



Hopp, ott vagyok végzős, lehet benézek.

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #206711   2015.02.23 22:24 GMT+1 óra  
Idézet
glezmen :
pont holnap fogok tartani a veszpremi egyetemen egy eloadast a kodminosegrol (statikus/dinamikus kodanalizis, kodmetrikak, stb), ha valakit erdekel, felrakhatom a slide-ot (sot, elvileg videofelvetel is lesz)



A managementet biztos érdekelni fogja, hogy milyen szépre lehet varázsolni a kódot, a gond az, hogy ERRE sosem adnak budget-et Tudnád milyen kódokban kell turkálnom egész nap : /
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206710   2015.02.23 19:49 GMT+1 óra  
nyilvan erdekel mindenkit , rakd csak fel
   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #206709   2015.02.23 19:35 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Refaktorálásra alig adnak erőforrást...tipikusan akkor jut eszükbe, amikor már tegnapra kellene (mert olyan szar a kód, hogy megfullad a bugoktól...).



pont holnap fogok tartani a veszpremi egyetemen egy eloadast a kodminosegrol (statikus/dinamikus kodanalizis, kodmetrikak, stb), ha valakit erdekel, felrakhatom a slide-ot (sot, elvileg videofelvetel is lesz)
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #206707   2015.02.23 15:14 GMT+1 óra  
Refaktorálásra alig adnak erőforrást...tipikusan akkor jut eszükbe, amikor már tegnapra kellene (mert olyan szar a kód, hogy megfullad a bugoktól...).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
zeller - Törzstag | 497 hsz       Online status #206706   2015.02.23 15:10 GMT+1 óra  
Idézet
Parallax :
de majd később jön a refactoring


ja persze.

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #206704   2015.02.23 14:54 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
a kutya sem fogja használni soha

C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206697   2015.02.23 12:46 GMT+1 óra  
tudsz alternativat mondani ra, ami altalanos szamitasokat vegez gpu-n es c#-bol nyomhato, a mesterseges intelligencia vonalat ki is hagyhatjuk egyelore, pedig arra keszult valojaban

az mar csak hab a tortan hogy az ION# az egyetlen ami mukodik webGL-en
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #206696   2015.02.23 12:34 GMT+1 óra  
Az ion-t nem csak mi, de a kutya sem fogja használni soha
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Parallax - Tag | 609 hsz       Online status #206685   2015.02.23 09:37 GMT+1 óra  
Idézet
versio :
na azt megnezem ha 2-3 ora alatt megtanulod az ION-t


Általános célú OOP nyelvekről volt eddig szó, nem egy engine-hez csatolt script nyelvre épülő dokumentáció nélküli segéd framework-ről.

Megtanulni egy prognyelvet pár óra, ha van tapasztalat/viszonyítási alap, de ezzel, mint írtam áttekinthetően és készség szinten kódolni már más kérdés.

M4: Otthon szórakozásból el lehet hónapokat is tölteni 1-1 új nyelv tanulásával, de éles munkahelyi környezetben elég drága a fejlesztő a cégnek ahhoz, hogy ezzel sokat pampogjon, amikor határidőket kell betartani. Elsőre biztos nem a világ legszebb kódjait fogja megírni, de majd később jön a refactoring, amint tapasztalatot szerez, hiszen egy kódbázis soha nem úgy íródik, hogy egyszer megírják, aztán soha többet senki nem nyúl hozzá, hanem gyakorlatilag folyamatos változtatásokon/javításokon esik át.

Ezt a hozzászólást Parallax módosította (2015.02.23 09:46 GMT+1 óra, ---)

   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #206682   2015.02.23 09:09 GMT+1 óra  
Én jobban szeretem jól áttanulmányozni azt, amit majd használok. És mivel lassan olvasok ez kicsit hosszabb 3 óránál. Meg nem tudom hogy az aki gyorsan beleugrik valami használatába később elolvassa e az alapokat. Mert azt hiheti, hogy ismeri.

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206681   2015.02.23 08:54 GMT+1 óra  
na azt megnezem ha 2-3 ora alatt megtanulod az ION-t
   
Parallax - Tag | 609 hsz       Online status #206680   2015.02.23 08:30 GMT+1 óra  
Idézet
versio :
a programozas nem a programnyelvekrol szol, hanem az algoritmusokrol , ezen a szinten egy uj nyelv max 2 het, de az algoritmusokhoz kell 15 ev


Megtanulni egy prognyelvet annak aki ért a szakmához 2-3 óra. Tisztán, karbantarthatóan, készség szinten kódolni egy komoly architektúrát vele viszont több év, főleg a C++ modern változataival.

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #206669   2015.02.21 10:13 GMT+1 óra  
versio 40 év alatt se jutott el a buborékrendezésig

@Nomad: a kitartás a lényeg. Ha 14 évesen már ilyeneket tudsz, akkor nincs miért aggódnod
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #206667   2015.02.21 08:03 GMT+1 óra  
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206664   2015.02.20 21:20 GMT+1 óra  
a programozas nem a programnyelvekrol szol, hanem az algoritmusokrol , ezen a szinten egy uj nyelv max 2 het, de az algoritmusokhoz kell 15 ev
   
Nomad - Tag | 4 hsz       Online status #206663   2015.02.20 20:38 GMT+1 óra  
én egy kis bengabali vok de én tavaly előtt tanultam meg a c++-t internetes tutorialokból szerintem nem volt nehéz megtanulni úgyhogy szerintem nyugodtan kezdhet azzal az ember csak egy kis idő kell mire az ember elkezdhet opengl meg ilyen komolyabb dolgokkal foglalkozni...
emlékszem milyen büszke voltam magamra mikor megírtam pár matematikai függvényt aztán meg megláttam egy direcrdraw kódot de azóta már kb értem a dolgokat persze mindig is vannak melléfogásaim és nagyon béna vagyok az itteni más fórumozókhoz képest de így 14 évesen megelégszem ezzel a két nyelvvel (az utóbbi 2 hónapban megtanultam az assembly-t) az érettségi végülis még messze van... (több mint 4 év)

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #206662   2015.02.20 20:15 GMT+1 óra  
ez nem (szabvány) C++
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206659   2015.02.20 17:44 GMT+1 óra  
"olyan mint a kínai." - es meg sokan vannak igy

Kód:
Concurrency::task<Windows::Storage::StorageFile^>(m_location->GetFileAsync(filename)).then([=](Windows::Storage::StorageFile^ file)
{
return Windows::Storage::FileIO::ReadBufferAsync(file);
}).then([=](Windows::Storage::Streams::IBuffer^ buffer)
{
Platform::Array<byte>^ fileData = ref new Platform::Array<byte>(buffer->Length);
Windows::Storage::Streams::DataReader::FromBuffer(buffer)->ReadBytes(fileData);

STREAM data(fileData);
callback(data);
});
   
Tunyu - Tag | 450 hsz       Online status #206658   2015.02.20 16:11 GMT+1 óra  
Én például a Pascal-al kezdtem lényegében a nulláról, és kifejezetten szerettem,nagyon egyszerű és egy kezdőnek szerintem jó kiindulópont.Most sem vagyok nagy szám a programozásban, de már a C#-ot nyüstölöm egy kis ideje, viszont ha látok egy c++ kódot, az kb. olyan mint a kínai.

   
itamas - Tag | 136 hsz       Online status #206657   2015.02.20 12:33 GMT+1 óra  
Idézet
sasukekarakter :
kéne egy kis segítség új vagyok és szeretnék c++ és OpenGL segítségével programozni de szeretném kézzel le írni a dolgokat de nem megy mert 0 vagyok tudtok segíteni meg létrehozni EXE fájlt is



Milyen fejlesztőkörnyezetet használsz (pl. Dev C++, CodeBlocks, stb)? EXE-t egyszerűen a "Fordítás" menüponttal hozhatsz létre a programodról a fejlesztőkörnyezetben.
   
Parallax - Tag | 609 hsz       Online status #206653   2015.02.20 08:38 GMT+1 óra  
Alpok tanulásához szerintem a Python a legjobb, amit ez tud az tényleg csak az alap. C# is úgy kezdődik, hogy mindenféle namespace, osztály stb, amikor még be se írtunk egy változót se, egy kezdőnek már az is bonyolult.

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] > 6 < [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]