játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5484
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2196
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] > 60 < [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #126224   2010.01.12 14:22 GMT+1 óra  
a szabvány semmit nem mond ki a változók kezdőértékeiről
FZoli jóváhagyásával XD

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #126223   2010.01.12 14:20 GMT+1 óra  
Idézet
proof88 :
nem tudom, de alap, hogy nem kapnak semmit. Úgy írd, hogy te magad adod meg.



Igen, végül is arra voltam kíváncsi, hogy mi a "standard".
(Az már más kérdés, hogy hogyan detektálod az ilyen "hiányosságokat", ha a programod kipróbáláskor vígan fut. Bár a gcc-ben biztos ehhez is van valami paraméter, majd egyszer megkeresem )
   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #126222   2010.01.12 14:13 GMT+1 óra  
Wolfee jól mondod. Release módban pedig az lesz a tartalmuk, mint ami azon a memóriaterületen épp van. Tehát nem árt, ha a konstruktorban alap értékeket adsz meg nekik. Persze csak ha szükséges.

szerk.: nem tudom, de alap, hogy nem kapnak semmit. Úgy írd, hogy te magad adod meg.
szerk2.: ráadásul lehet, hogy linux alatt ott pont null volt.
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #126221   2010.01.12 14:11 GMT+1 óra  
Igazából ez a CodeBlocks/SDL-nél jött elő: Linux alatt megkapta a null kezdőértéket, Win alatt meg nem...
   
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #126220   2010.01.12 14:08 GMT+1 óra  
a VS debug módban ad nekik null kezdőértéket, ha jól tévedek
FZoli jóváhagyásával XD

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #126219   2010.01.12 13:57 GMT+1 óra  
Idézet
mark576 :
Alapértelmezetten nincs értékük, memória szemét.



Mint a lokális változóknál?
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #126218   2010.01.12 13:56 GMT+1 óra  
Alapértelmezetten nincs értékük, memória szemét.
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #126216   2010.01.12 13:53 GMT+1 óra  
Egy rövid kérdés: ha egy objektum létrehozásakor a változóinak explicit nem adok értéket, akkor azoknak alapértelmezetten valamiféle "nullértéket" kéne kapnia, nem?
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #126165   2010.01.12 02:40 GMT+1 óra  
@svn: Na, egy dolog amiben egyetértünk. Asynak venni fogok zsírkrétát, meg palatáblát, hogy azzal programozzon.
   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #126134   2010.01.11 09:22 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Akko legalább ki lehessen kapcsolni


Tools->Options->Text editor környékén vannak ilyesmik, nyelvenként (sharp nekem nincs, azt nemtom )
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #126125   2010.01.11 07:03 GMT+1 óra  
Akko legalább ki lehessen kapcsolni
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
svn - Tag | 92 hsz       Online status #126103   2010.01.10 23:38 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
A vc++ -t hagyják meg ilyennek amilyen...minek ide refactor...ott a find and replace + reguláris kifejezések (ja hogy nem tudjátok miaz hát csak sajnálni tudlak titeket).



Nagyon is hasznos a refactoring vc++ alatt. Két kattintás és megvan, mi a fenének szórakozzon az ember regexp-el? Teljesen felesleges. Nem titkárnők vagyunk, és gépelnünk kell, hanem kódot fejleszteni. Legyen egy halom eszköz ami kinyalja az ember seggét és segít abban, hogy csak a kódolásra kelljen koncentrálni (legyen az c++, c# vagy bármi más).
bőgtem bazdmeg, mint carlos szokott amikor nem kap rózsaszín nyalókát a boltban... by Admiral Pecek
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #126102   2010.01.10 23:05 GMT+1 óra  
@Asy: Majd, ha éles környezetben kell tevékenykedned és azt mondják, hogy ez, meg ez 10 perc múlva legyen a release-ben, akkor majd rájössz, hogy ezekkel az eszközökkel akár fele, vagy harmad idő alatt is meg lehet írni ugyanazt a kódot. Nem hülyeség az se, ha gépelési időben dobálja a hibákat a rendszer, nem csak fordítás után. Egy Bjarne féle emberke megteheti azt, hogy az egyetemen elpöcsöljön a notepaddal, egy kutatási projectben, de az teljesen más.
   
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #126100   2010.01.10 16:25 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Tudom rengeteg editor van linux alatt de én már anyám hasában is a pico-t használtam ugyh már automatikusan azt irom be


gáááz. Vim for prezident
FZoli jóváhagyásával XD

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #126095   2010.01.10 14:22 GMT+1 óra  
Tudom rengeteg editor van linux alatt de én már anyám hasában is a pico-t használtam ugyh már automatikusan azt irom be
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #126094   2010.01.10 14:20 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Én még linux alatt is elvagyok a kis pico-val, használni alig tudom de mégis ugyanolyan gyorsan kódolok benne mint mondjuk vc++ ban.



Ne légy igénytelen: használj vim-et.
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #126093   2010.01.10 14:10 GMT+1 óra  
Engem speciel baromira idegesit amikor a vc# az amugy szépre formázott kódomat össze vissza szurkálja tabokkal, meg aláhuzza pirossal meg egyebek. Jó tudom ki lehet kapcsolni de egyszerüen nincs ingerem keresgélni, hogy hol, inkább elöveszek egy (normális) szövegszerkesztöt. Ugyanez a legtöbb java-s fejlesztöeszköznél.

A vc++ -t hagyják meg ilyennek amilyen...minek ide refactor...ott a find and replace + reguláris kifejezések (ja hogy nem tudjátok miaz hát csak sajnálni tudlak titeket).
Én még linux alatt is elvagyok a kis pico-val, használni alig tudom de mégis ugyanolyan gyorsan kódolok benne mint mondjuk vc++ ban. Intellisense helyett max google.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #126092   2010.01.10 13:31 GMT+1 óra  
Egyszer az egyik VC++ IDE fejlesztőt megkérdezték a type rename funkcióról. Erre csak vigyorgott az ipse, hogy majd egyszer lesz, már tervben van. Az Eclipse ezt már 100 éve is tudta.
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #126087   2010.01.10 11:16 GMT+1 óra  
Még az ékezeteket is viszi
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #126086   2010.01.10 10:25 GMT+1 óra  
Idézet
fpeti :
Na ez nagyon jó lett volna, sok időt takarított volna meg, vagy az IS is nyafoghatna valahol, hogy mi a baj - pl erre a sorra tett volna egy jelet vagy valami. A fordítónak ok, az IS utálja. Vagy 1000 oldalt elolvastam 4 nap alatt, kb mind panaszkodás volt, főleg a c++ IS-el. Erre MS általában azt mondta, hogy a cpp annyira bonyolult, hogy nem lehet mindenre felkészíteni. Per pill. nekem egy szavam se lehet, most működik szépen. A vicc az, hogy ez volt az egyelten ilyen sor a progiban. Ez a legdrágább whitespace, amit eddig láttam.


Bonyolult az eszük tokja. Egyszerűen az az igazság, hogy a VB, meg a C# IDE-hez fontosabb volt kifejleszteni egy normális IS-t. A VB már 9 éve jobb volt, mint most a 10-es VC++. Most azon sírnak már egyesek, hogy ezt hogy lehet kiiktani, mert nem elég hardkór egy C++ fejlesztőnek, ha mindenféle aláhúzás, meg ehhez hasonló bolondbiztos dolgok jelennek meg.

A mákod az, hogy a 10-es VC++ nak már mindegy, hogy van e szóköz vagy nincs, mindkettő variációt benyeli.
   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #126084   2010.01.10 09:30 GMT+1 óra  
Idézet
svn :
Csodalom hogy emiatt nem kaptal compiler hibat.


Na ez nagyon jó lett volna, sok időt takarított volna meg, vagy az IS is nyafoghatna valahol, hogy mi a baj - pl erre a sorra tett volna egy jelet vagy valami. A fordítónak ok, az IS utálja. Vagy 1000 oldalt elolvastam 4 nap alatt, kb mind panaszkodás volt, főleg a c++ IS-el. Erre MS általában azt mondta, hogy a cpp annyira bonyolult, hogy nem lehet mindenre felkészíteni. Per pill. nekem egy szavam se lehet, most működik szépen. A vicc az, hogy ez volt az egyelten ilyen sor a progiban. Ez a legdrágább whitespace, amit eddig láttam.
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #126063   2010.01.10 06:39 GMT+1 óra  
9-ben is meg 8-ban is működik már, ha jól emlékszem, a szabványba meg most fog majd bekerülni hogy mindenhol működjön.
Reality is almost always wrong. - House

   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #126036   2010.01.10 03:10 GMT+1 óra  
VS 2010-ben ez már elvileg szabályos.

"Lehet szidni az intellisenset, de ha nem írsz hibás kódot akkor működik..."
Ez sajnos VS betegség, VB és C# alatt is ugyanez van.

Ezt a hozzászólást mark576 módosította (2010.01.10 03:18 GMT+1 óra, ---)
   
svn - Tag | 92 hsz       Online status #126027   2010.01.09 21:55 GMT+1 óra  
Idézet
fpeti :
Csak okulásképpen, megtaláltam a 'hibát', mi xaratja be:
Kód:
CList<CIList<ITM*>> obj;

(Csak 4 este ment rá, halleluja & bakker)
VC6 nem szerette (typedef kellett anno neki), de vs2005-ben már nem volt baj, most úgy látszik megint előjött. Ahova be volt includolva ez, abban megszűnt az IntelliSense támogatás, talán jó tudni.



Ez a kod alapban szar, mert igy kene: CList<CList<ITM*> > Obj

Az intellisense halal altalaban jelzi hogy elotte valamilyen kod el van irva. Csodalom hogy emiatt nem kaptal compiler hibat.

Szerk : ez azért van, mert itt külön kell választani a >> és > > kódot, mivel az egyik egy stream operátor a másik meg sokmindent jelenhet. (vagy mittomén mi a hivatalos neve)

Lehet szidni az intellisenset, de ha nem írsz hibás kódot akkor működik...

Persze ha csak rosszul másoltad be a kódod akkor nem szóltam...

Ezt a hozzászólást svn módosította (2010.01.10 00:59 GMT+1 óra, ---)
bőgtem bazdmeg, mint carlos szokott amikor nem kap rózsaszín nyalókát a boltban... by Admiral Pecek
   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #126012   2010.01.09 14:43 GMT+1 óra  
Csak okulásképpen, megtaláltam a 'hibát', mi xaratja be:
Kód:
CList<CIList<ITM*>> obj;

(Csak 4 este ment rá, halleluja & bakker)
VC6 nem szerette (typedef kellett anno neki), de vs2005-ben már nem volt baj, most úgy látszik megint előjött. Ahova be volt includolva ez, abban megszűnt az IntelliSense támogatás, talán jó tudni.
   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #125920   2010.01.08 12:09 GMT+1 óra  
VC9 IntelliSense-e kezd megbolondulni szokás szerint nálam, sokat kerestem neten, mindent kipróbáltam amit lehetett (állítgatások, .ncb törlése, újraforgatás, csak a problémás fileokból új projekt építése - ott persze ment).
Itt
http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/vcgeneral/thread/cac1d4d1-8c9b-485d-92f1-ea19648d1614
olvastam, hogy van log-ja is ha ezt beállítom környezeti változónak:
FEACP_LOG_OPTIONS c:\intellisense.log
Kipróbáltam, de nem hozza létre a filet, pedig nagyon érdekelne mi baja van éppen.
(Mondjuk erre a FEACP_LOG_OPTIONS -ra csak 1 találat volt a neten, az is vs2005-re)
- mindenhol az van, hogy inkább fizetős alternatíva kéne -
Fogalmam sincs, mit lehetne még csinálni. (állítólag vs2010-ben teljesen újra lesz írva)
   
dvorgaz - Törzstag | 576 hsz       Online status #125545   2010.01.04 08:44 GMT+1 óra  
Ok, akkor nem az volt a kérdés, amit annak gondoltam
   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #125544   2010.01.04 08:42 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
x = r * cos(alfa);
y = r * sin(alfa);

ahol r a sugár



Zsír! köszi szépen

dvorgaz: Y-t kell elosztani kettővel és megvan az izometrikus nézet.
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
dvorgaz - Törzstag | 576 hsz       Online status #125542   2010.01.04 08:37 GMT+1 óra  
De szerintem ez nem kör, hanem ellipszis. Az nem működne, hogy a sebességvektort függőlegesen összenyomod (y koordinátát skálázod), aztán hozzáadod a pozícióhoz?

szerk.: ebben az esetben a sebesség egy 2d vektor lenne persze, aminek s a hossza és alfa az elfordulása
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #125538   2010.01.04 08:31 GMT+1 óra  
x = r * cos(alfa);
y = r * sin(alfa);

ahol r a sugár
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #125536   2010.01.04 07:52 GMT+1 óra  
Matek függvénytáblázatom sikeresen elhagytam, szeretnék kérni egy kis segítséget.

Van egy kocsim aminek adott a sebessége floatban és az iránya fokban, az eltelt időt most inkább nem keverem bele mert nem lényeges. Meg akarom tudni hogy a következő pillanatban mekkora lesz az x és y elmozdulása



Nekem a pirosat sikerült megvalósítanom aránypáros barmolással, a piros keret a fokokban megadott irányhoz mért elmozdulás mértéke. Nekem viszont a zöld kör kéne, abból is az X és az Y hosszúsága. az S a sebesség az alfa pedig az irány

A piros keret forráskódja így néz ki:
Kód:
float final_x, final_y;

if (angle < 90)
{
final_x = 1;
final_y = 1;
}
else if (angle < 180)
{
final_x = 1;
final_y = -1;
}
else if (angle < 270)
{
final_x = -1;
final_y = -1;
}
else
{
final_x = -1;
final_y = 1;
}

float cosinus = cos(angle*PI/180);

y = abs(lenght * cosinus)*final_y;
x = (lenght - abs(y))*final_x;


Egy kicsit idiótán fogalmaztam meg, de azért remélem valaki tud segíteni
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
svn - Tag | 92 hsz       Online status #125411   2010.01.02 14:17 GMT+1 óra  
Hát nézegetve a gzip-es cuccokat, sokkal hatékonyabb nem létezik, mivel írják is a manualban hogy a gzseek baromi lassú.
bőgtem bazdmeg, mint carlos szokott amikor nem kap rózsaszín nyalókát a boltban... by Admiral Pecek
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #125409   2010.01.02 13:35 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Valoszinüleg a háttérben ez is valami bufferbe olvas. Egyébként nem nehéz egy egyszerü tömöritöt irni, biztos használhatobbra meg tudnád irni te is.



Most valahogy nincs affinitásom hozzá.

Amúgy a kódrészlet a mostani megoldásból (ha valaki tud jobbat, ne tartsa magában ) :

Kód:
gzFile file;
vector<char *> buffers;
int buffer, length;

if (!(file = gzopen(location.c_str(), "rb"))) return NULL;
for (buffer = 0; !gzeof(file);)
{   buffers.push_back(new char[BUFFER_LENGTH]);
    length = gzread(file, buffers[buffer++], BUFFER_LENGTH);
}
gzclose(file);
//Ésatöbbi, ésatöbbi
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #125407   2010.01.02 13:18 GMT+1 óra  
Jah oké akkor félreértettelek, sorry.

Valoszinüleg a háttérben ez is valami bufferbe olvas. Egyébként nem nehéz egy egyszerü tömöritöt irni, biztos használhatobbra meg tudnád irni te is.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lempel%E2%80%93Ziv%E2%80%93Welch
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #125405   2010.01.02 13:14 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
lzw tmöritésnél ez már tényleg érdekes. Majd megnézem késöbb, nem használtam még.



Amúgy sikerült viszonylag egyszerűen megoldani a dolgot, csak kíváncsi lettem volna más megközelítésekre is. (Ha már szóba került ez a fájlbeolvasósdi.)
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #125404   2010.01.02 13:06 GMT+1 óra  
lzw tmöritésnél ez már tényleg érdekes. Majd megnézem késöbb, nem használtam még.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #125403   2010.01.02 12:59 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Na várj...általában a tömöritett fájloknak szokott lenni egy leiró headerje ami például megmondja h milyen fájlok vannak benne, azok méretét, pozicioját stb.



Én is gondoltam erre, de a zlib-ben nem találtam erre utalást.
http://www.zlib.net/manual.html#Gzip
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #125401   2010.01.02 12:52 GMT+1 óra  
Na várj...általában a tömöritett fájloknak szokott lenni egy leiró headerje ami például megmondja h milyen fájlok vannak benne, azok méretét, pozicioját stb.

1) beolvasod a headert, abban a megkeresed a keresett fájlod pozicioját,betömöritett méretét
2) lefoglalsz két buffert a talált méretek alapján
3) beolvasod az egyik buffba a tömöritett fájlt
4) algoritmussal végigiterálsz rajta és kiirod a nagyobb buffba

Most megin utálni fogtok de egyébként az elméleti programozásnál szekvenciális inputfájlban nem lehet visszalépni XD Tehát ha a tömöritöalgoritmus olyan hogy vissza kéne lépni benne az már gáz.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #125399   2010.01.02 12:47 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Beolvasnám egy bufferbe ugyanigy aztán végigiternálék rajta. Gyorsabb mindenképpen.
Asszem a flex meg a bison parserek is igy csinálják (csak nem egyszerre az egészet).



A konkrét példában az jelenti a gondot, hogy csak a tömörített fájl méretét tudod előre, azt nem, hogy kitömörítve mennyi helyet foglal majd...
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #125396   2010.01.02 12:37 GMT+1 óra  
Beolvasnám egy bufferbe ugyanigy aztán végigiternálék rajta. Gyorsabb mindenképpen.
Asszem a flex meg a bison parserek is igy csinálják (csak nem egyszerre az egészet).

szerk.: söt ha van a fájlformátumnak headere akkor csak annyit olvasnék be.

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2010.01.02 12:46 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #125395   2010.01.02 12:35 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Szó nincs itt zippelt fájlról vagy akármi másról ami karakterenkénti olvasást igényelne.



Nem írtam, hogy volt, csak kíváncsi lettem volna, hogy azt hogyan oldanád meg. No mindegy...
   
svn - Tag | 92 hsz       Online status #125393   2010.01.02 12:28 GMT+1 óra  
Én nem mondtam, hogy karakterenként. Csak azt, hogy olvasd be fstream-el. Esetleg seekelj benne.
bőgtem bazdmeg, mint carlos szokott amikor nem kap rózsaszín nyalókát a boltban... by Admiral Pecek
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #125392   2010.01.02 12:26 GMT+1 óra  
Már megvan mit irtam el.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
svn - Tag | 92 hsz       Online status #125391   2010.01.02 12:26 GMT+1 óra  
Jah igen, és ha mutatnál egy kódrészletet az sokat segítene, hogy megmondjuk mit írtál el benne.

Igen és újra felteszem a kérdést, 3 gigás file-val mit teszel? (ott már a seek nem működik)
bőgtem bazdmeg, mint carlos szokott amikor nem kap rózsaszín nyalókát a boltban... by Admiral Pecek
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #125390   2010.01.02 12:26 GMT+1 óra  
Idézet
bit.0x8000 :
Ez így barátságos, most ugyanezt gzip-pelt fájlból (mondjuk zlib-bel) ?



Ember olvasd már el a problémát:

"My goal is to efficiently read a file into a c++ string, discarding
newlines"

Szó nincs itt zippelt fájlról vagy akármi másról ami karakterenkénti olvasást igényelne.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #125388   2010.01.02 12:22 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
vicctopic folyt:

Kód:
std::ifstream f(dest.c_str());

f.seekg(0, std::ios::end);
int length = f.tellg();
f.seekg(0, std::ios::beg);

std::string str;
str.resize(length + 1, '\0');

f.read(&str[0], length);




Ez így barátságos, most ugyanezt gzip-pelt fájlból (mondjuk zlib-bel) ?

Idézet
Asylum :
Kérdezni meg azt akarom hogy tapasztaltatok már olyat, hogy kiirtatok fájlba egy buffert és nem csak a buffert irta ki hanem még mögé egy csomo szemetet is?



A buffer maga hogy nézett ki?
   
svn - Tag | 92 hsz       Online status #125387   2010.01.02 12:21 GMT+1 óra  
Akkor valamit félreértesz / félreírsz a rendszerben. Az fstream jól írja ki a cuccokat, ha jól adod meg a méreteket.
bőgtem bazdmeg, mint carlos szokott amikor nem kap rózsaszín nyalókát a boltban... by Admiral Pecek
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #125386   2010.01.02 12:19 GMT+1 óra  
Nincs rosszul megadva az tuti.

szerk.: nehogymá egy 3 gigás fájlt karakterenként olvass...ennyire nem lehetsz marha.
szerk2.: asszem már tudom mi a hiba, persze változik a mérete.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
svn - Tag | 92 hsz       Online status #125385   2010.01.02 12:19 GMT+1 óra  
Mi történik ezzel, ha 3 gigás a fájlod?

A kérdésre a válasz, nálad van valószínűleg a hiba. Rosszul van megadva egy bufferméret...
bőgtem bazdmeg, mint carlos szokott amikor nem kap rózsaszín nyalókát a boltban... by Admiral Pecek
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #125383   2010.01.02 12:15 GMT+1 óra  
vicctopic folyt:

Kód:
std::ifstream f(dest.c_str());

f.seekg(0, std::ios::end);
int length = f.tellg();
f.seekg(0, std::ios::beg);

std::string str;
str.resize(length + 1, '\0');

f.read(&str[0], length);



Kérdezni meg azt akarom hogy tapasztaltatok már olyat, hogy kiirtatok fájlba egy buffert és nem csak a buffert irta ki hanem még mögé egy csomo szemetet is?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] > 60 < [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]