játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5504
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2528

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] > 65 < [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]
screat - Tag | 382 hsz       Online status #119967   2009.10.24 04:30 GMT+1 óra  
odaraktam, de milyen dolog már ez? nem lehet valahogy "régebbire" hivatkozni? (habár csak 4,5mb, elfér..)
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #119966   2009.10.24 04:27 GMT+1 óra  
Akkor esetleg odarakni mellé?
raytraceisten és übermedic
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #119965   2009.10.24 04:22 GMT+1 óra  
na miután release-t küldtem azt mondta a vindóz, hogy a d3dx9_40.dll hiányzik neki (amúgy ilyen nálam sincs, csak a dx sdk-ban)
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #119953   2009.10.24 02:56 GMT+1 óra  
Jól be van állítva, hogy multithreaded dll-t használjon?

Amúgy meg releaseben add tovább, debuggal nem sokat érsz ha nincs vs fenn. A vcredist meg letölthető az ms oldalról, szedj valami frisset.
raytraceisten és übermedic
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #119952   2009.10.24 02:53 GMT+1 óra  
mi szükséges egy c++directx-es progi futtatásához? debugban van fordítva.
Exe mellé beraktam a vs redistet: "...\VC\redist\Debug_NonRedist\...", directx 9.0c fent van gépen (dx9-et használok, igen ), és mégsem indul.
Alkalmazás inicializálási hibával száll el indulás előtt. Valami kell még, vagy kihagytam vmit?
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #119566   2009.10.18 09:04 GMT+1 óra  
lol, mármeg megszűnt a probléma
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #119556   2009.10.18 04:20 GMT+1 óra  
yep, alapjában véve én is így csináltam, de így kicsit kulturáltabb. köszi
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #119554   2009.10.18 03:59 GMT+1 óra  
Kód:
LPDIRECT3DSURFACE9 bb, surf;
LPDIRECT3DTEXTURE9 tex = CreateTexture(...);

tex->GetSurfaceLevel(0, &surf);

device->GetRenderTarget(0, bb);
device->StretchRect(bb, NULL, surf, NULL, D3DTEXF_LINEAR);

D3DXSaveTextureToFile("alma.png", D3DXIFF_PNG, tex, NULL);
bb->Release();

surf->Release();
tex->Release();
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #119552   2009.10.18 03:23 GMT+1 óra  
screat - Tag | 382 hsz       Online status #119551   2009.10.18 03:06 GMT+1 óra  
a basetexture helyére meg gondolom a backbuffer tartalma kerül. (olvasni nem akarom hál'istennek )
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #119550   2009.10.18 02:55 GMT+1 óra  
Épp azt akartam mondani neked(a d3dx-et). A legegyszerűbb módszer, kimented tga-ba, azt egyszerű írni és olvasni .

Ha advancedebbet akarsz, akkor exr-be. (az támogat mindent, főleg ha 32 bit / csatornát akarsz kimenteni). Egyszerűen használható csak tudni kell buildelni .
raytraceisten és übermedic
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #119549   2009.10.18 02:47 GMT+1 óra  
az az volt, csak fölöslegesen volt túlbonyolítva. lehet, hogy találtam valamit (csak nem tudom hogy kell használni D3DXSaveTextureToFile(...) )
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #119548   2009.10.18 02:44 GMT+1 óra  
A BMP-s opensource?
Mert akkor pl DevIL segítségével tetszőleges formában elmentheted, csak kicsit át kell majd írni
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #119547   2009.10.18 02:42 GMT+1 óra  
Mi a legegyszerűbb mód, hogy lementsem a backbuffer tartalmát egy jpg-be vagy png-be?
bmp-set találtam, de abba nem akarok menteni (kvázi screenshot capturert akarok )
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
ACsi - Tag | 42 hsz       Online status #119527   2009.10.17 12:15 GMT+1 óra  
[OFF] Nem mondhatja azt, hogy a sajátja ha megfelelő feltételekkel publikálod, ld creative commons.
ACsi [SilentVertigo Team]
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #119526   2009.10.17 12:12 GMT+1 óra  
hát ha abból indulok ki, hogy mennyi munka van egy-egy kontent elkészítésével (mondjuk nekem ), akkor lehet... viszont, ha annyira jól sikerülne a cucc (úgy értem nincsenek benne túl nagy baklövések), hogy publikálható, akkor opensource-ra gondoltam.
Viszont a kontenteket kicsit sajnálnám, mert kvázi bárki rámondhatná, hogy az övé, ha csak úgy kihúz egy textúrát (mondjuk x-el nem sokat tud kezdeni, max. játékban felhasználni, v. viewverrel nézegetni)
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #119525   2009.10.17 12:04 GMT+1 óra  
A gyökerétől megközelítve a problémát, biztosan titkosítani akarod? Egy játékkal a legjobb dolog ami történhet, hogy rászabadulnak a modderek.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Matzi - Szerkesztő | 2528 hsz       Online status #119461   2009.10.16 11:01 GMT+1 óra  
Ha nem mindenki ezt akarja feltörni, akkor valami minimális titkosításnak elég, ha nem publikálod a formátumot. Egy kiírt bitfolyammal sokat nem lehet kezdeni. Illetve lehet, de kb senki nem fog vele vesződni, ha nem egy könyvtárban vagy kódolatlan zip fájlban vannak a contentjeid.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #119448   2009.10.16 10:11 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Jók azok amíg az embernek nincsenek különleges igényei.


ja, pl. custom model format, meg ilyesmi.
amúgy ha már itt járunk:
az adatokat hogy lehet úgy becsomagolni, hogy azt én a progival tudjam olvasni (+ nyilván szerkeszteni), de ne legyen bárki számára elérhető a content?
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #119446   2009.10.16 09:58 GMT+1 óra  
Idézet
screat :
Lehet csinálni így is, de vannak beépített metódusok is erre (amire mondják, hogy sz.r:...)
pl.:
D3DXLoadMeshFromX(...)
D3DXCreateTextureFromFile(...)
akármi...


Jók azok amíg az embernek nincsenek különleges igényei.
Reality is almost always wrong. - House

   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #119444   2009.10.16 09:28 GMT+1 óra  
Idézet
kuzanth :
Ohh, tényleg, a textúra kezelés, modelbetöltés gondolom nyista, és nekem kell vbufeerelni, meg ilyen finomságokat csinálni (eccő, aztán dll-be, vagy valami ilyenbe, és onnan már include, vagy mi a csöcs)?


Lehet csinálni így is, de vannak beépített metódusok is erre (amire mondják, hogy sz.r:...)
pl.:
D3DXLoadMeshFromX(...)
D3DXCreateTextureFromFile(...)
akármi...

szerk.:
érdemes annak az illetőnek elolvasni az oldalon található refcountos tutort.
itte: http://ilab.hu/jf/page.php?&id=68
én mondjuk a textúra dolgot nem bonyolítottam túl, a fent említett metódust használom, és eddig betöltötte, amit kell
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #119442   2009.10.16 09:10 GMT+1 óra  
Asszem nincsen. Sőt az sp1 nélküli változatnak kompatibilitási problémái is vannak...
raytraceisten és übermedic
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #119440   2009.10.16 09:00 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
Jah, xp-s talán . Na de vista vagy win 7 platform sdk?


A win7 az jogos, de a VS2008-al nem építették össze a vista-s PSDK-t?
Reality is almost always wrong. - House

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #119438   2009.10.16 08:30 GMT+1 óra  
Jah, xp-s talán . Na de vista vagy win 7 platform sdk?
raytraceisten és übermedic
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #119436   2009.10.16 08:22 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
Ha nagyon nem jó neki, akkor boost libet kell letölteni és buildeni (az egy szééép menet, vs2008 alá...).


Létezik a boostnak előrefordított változata is, mondjuk az se megy fel csak úgy hip-hop. Én is azt használom mert a gépemen emberi idő alatt nem fordulna le a boost, az egyetlen baja hogy késésben van a source változathoz képest (pl a source változat most az 1.40-nél tart, a binary meg még csak az 1.39-nél). Plusz ezen felül ha valami nagyon egzotikus környezethez vagy rendszerhez kell akkor ez nem segít, de itt asszem ilyesmiről nem nagyon van szó.

Szerk: Lassú voltam.

Idézet
Asylum :
Platform sdk sztem egy ideje már nem kell külön.


A VC++ Express Edition-ök nem feltétlen szokták tartalmazni, de minden normális verzió amiért pénzt kérnek abba már beépítik.
Reality is almost always wrong. - House

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #119434   2009.10.16 08:21 GMT+1 óra  
a boost-ból az előrefordított lib
1. mindig le van maradva 1-2 verzióval
2. csak x86-ra van
raytraceisten és übermedic
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #119433   2009.10.16 08:20 GMT+1 óra  
Elsősorban totál tapasztalannak mondanám mag....aaaaa lentebb említett illetőt. 12 óra alatt PTK engine-nel összerakott egy idióta kattingatós játékdemot, de annyi. Azonban majd ránézek, remélem nem csak c# edition volt az install. Ohh, tényleg, a textúra kezelés, modelbetöltés gondolom nyista, és nekem kell vbufeerelni, meg ilyen finomságokat csinálni (eccő, aztán dll-be, vagy valami ilyenbe, és onnan már include, vagy mi a csöcs)?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #119432   2009.10.16 08:19 GMT+1 óra  
boost-ból van elöre forditott lib is. Platform sdk sztem egy ideje már nem kell külön.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #119431   2009.10.16 08:17 GMT+1 óra  
Elég csak ez a kettő. Esetleg még egy platform SDK kellhet (de az nem feltétlen szükséges).

Mi baj az STL-es stringgel?

Ha nagyon nem jó neki, akkor boost libet kell letölteni és buildeni (az egy szééép menet, vs2008 alá...).
raytraceisten és übermedic
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #119429   2009.10.16 08:16 GMT+1 óra  
Idézet
screat :
kuz:
ha fogod magad, és nem használsz más, külső libet, akkor bizony elég a vs + dx sdk.
én használom az std::string-et, és semmi bajom sincs vele.


Pontosan, ha az ember még ad a kényelemre és a fejlettebb eszközökre akkor mellécsap egy boost-ot, de ezek után már tényleg nem nagyon kell semmi.
Reality is almost always wrong. - House

   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #119427   2009.10.16 08:14 GMT+1 óra  
Minimál dolgok:
- elkéred tölem a dx sdk headerjeit, libjeit (és megspórolsz 2 óra letöltést)
- leszeded a visual c++ -t vagy ha az egyetemed része az msdnaa-nak akkor a visual studiot
- C++ string kezelés: jó az, nem kell bántani.

De totál kezdö azért inkább töltse le az sdk-t mert látja a tutorialokat. Ha netán az illetö jf-es, nem eltés és elég jó repuja van nálam, esetleg van egy csinos húga/növére akkor a dummyframeworkot is odaadom (és megintcsak egy csomó szivást megspórol)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #119426   2009.10.16 08:12 GMT+1 óra  
ha fogod magad, és nem használsz más, külső libet, akkor bizony elég a vs + dx sdk.
én használom az std::string-et, és semmi bajom sincs vele.

szerk.: mármint nem te, hanem az az illető...
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #119424   2009.10.16 08:08 GMT+1 óra  
Tudom, gyökérség ilyet kérdezni, de tegyük fel azt, hogy van egy ember, aki C++-t szeretne használni, mindezt visual studio használatával, és mondjuk dx alatt. Mik a legalapvetőbb cuccok, amiket fel kell pakolni, ha feltételezzük, hogy semmilyen ogre-like lib halmazt nem akarunk használni (szóval a lehető legkevesebb szükséges dolgot ahhoz, hogy egy 3d-s ablakot meg tudjunk jeleníteni, benne valami szövegkiírást meg tudjunk ejteni)? Nyílván a VS kell (legyen mondjuk 2008 prof), és feltételzem a dx sdk legfrissebb változata. What else?
Másik kérdés, hogy mivel sokan mondják, hogy a C++-os string kezelést a legtöbben átírják, kérdezem én, hogy mi a legjobb módszer a stringek használatára. NEm is én kérdezem, hanem az a fenti illető. Címszavakban elég válaszolni, hacsak nem kell trükközni valamit.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #119423   2009.10.16 08:00 GMT+1 óra  
Én az ilyen XXX 21 nap alatt kezdetü könyveket sosem ajánlottam, pláne nem c++ programozóknak... nem rossz az a Stroustrup könyv, nem értem ménem jó az De még az se kell, én se könyvböl tanultam meg.

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2009.10.16 08:10 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #119399   2009.10.16 02:58 GMT+1 óra  
alap az van, meg régen ment is a cucc, csak az már régen volt
ezért is kérdeztem úgy, hogy újrakezdő

Köszönöm a válaszokat!
Átnézem őket

ferchild
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #119398   2009.10.16 02:46 GMT+1 óra  
Én anno a Teach Yourself C++ in 21 days cimű irománnyal kezdtem (Java alapok után). Nem egy nagyon pro cucc, de érthetően le van benne irva minden, átnézésre jó lehet... Meglevő alapokkal elég hamar átrágható.
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #119397   2009.10.16 02:36 GMT+1 óra  
Hát alapban a kiejthetetlen nevűt mondtam volna kapásból de ha az már megvan....

Valamelyik könyvsorozatnak van ilyen 24 óra alatt ez, az stb... Azokat érdemes megnézni.

(sam's teach yourself asszem, abból én java-t néztem, meg php-t még régen, és indulásra tökéletes. onnan meg úgyis már gyakorlat és sok ezer kódsor kérdése)
raytraceisten és übermedic
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #119395   2009.10.16 02:27 GMT+1 óra  
Kedves C++-os fejlesztők!

tudnátok ajánlani egy igen jó könyvet c++-ból újrakezdőknek? 1-2 hónap alatt kellene visszajutni egy hajdanvolt állapothoz (nem überc++, de azért jó szint)

A kejthetelen nevű úriember c++ bibliája megvan, annál valamivel másabb kellene

Köszi!

ferchild
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
robee00 - Tag | 90 hsz       Online status #118609   2009.10.05 10:44 GMT+1 óra  
nem, nem grafikázni akarok csak a példákat probáltam megoldan és utánajártam hogy csak a borlandhoz van az a header de köszi

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #118608   2009.10.05 10:32 GMT+1 óra  
sztem nem fogsz tudni borland c-s kodokat futtatni visual studioval.
sztem hagyd a borland konyvet a francba,ha grafikazni akarsz,olvasd el inkabb ezt.
Ez egy reszeg post...

   
robee00 - Tag | 90 hsz       Online status #118606   2009.10.05 10:15 GMT+1 óra  
lenne egy kérdésem:
van egy könyvem c++os és a grafikás résznél van 1, csak borland c++-os header a graphics.h..
szoval
-hogy tudom berakni vc++ 2008-ba

   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #117496   2009.09.16 13:47 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
Ajánlom figyelmed a post build eventeket a project / solution beállításainál .
Mennyi ideig tart írni egy programot ami számolja a buildeket? 2 perc?


Találtam ilyet, (versionutil), csak kicsit fura, hogy még mindig ez van, de ha ez van, hát ez van.
Míg az ember magának gyártja a kódot, addig nem olyan fontos.
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #117375   2009.09.16 02:17 GMT+1 óra  
Ajánlom figyelmed a post build eventeket a project / solution beállításainál .

Mennyi ideig tart írni egy programot ami számolja a buildeket? 2 perc?
raytraceisten és übermedic
   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #117367   2009.09.15 14:54 GMT+1 óra  
használj vms-t és meg van oldva (már nem emlékszem pontosan de mintha vms alatt mindig ha elmentesz egy fájlt, az nem a régit irja felül, hanem egy ujat csinál eggyel nagyobb verzioszámmal).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #117366   2009.09.15 14:48 GMT+1 óra  
build number számlálást tényleg olyan nehéz vc++ projektbe-be beletenni? Nézegettem a neten, de mindenféle külsős kódokat láttam, ráadásul ott is kézzel kell növelni (ellenben .net-ben benne van automatice)
   
tyler - Tag | 47 hsz       Online status #117281   2009.09.12 04:15 GMT+1 óra  
Beírod, hogy #define nyomsz rajta F1 gombot és már meg is van. #define Erre ne legyél lusta, mert a saját hatékonyságodat rontod vele.

   
Yokubo - Tag | 333 hsz       Online status #117242   2009.09.10 12:55 GMT+1 óra  
Asylum: Köszi! Google-lel nem sikerült megtalálnom A dokumentációt meg ugye lusta az ember elolvasni

   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #117240   2009.09.10 12:49 GMT+1 óra  
Kód:
#ifdef _DEBUG
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Yokubo - Tag | 333 hsz       Online status #117239   2009.09.10 12:45 GMT+1 óra  
Nem tudja valaki véletlenül hogy Microsoft Visual C++ 2008 Express Edition-ben hogyan tudok valami #define dolgot csinálni ami attól függően másképpen fordul hogy release-t vagy debug módban fordítok?

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #117040   2009.09.05 12:38 GMT+1 óra  
Már megvan a megoldás:
linux alatt fordítottam, aztán, miután átjöttem windózra elfelejtettem kitörölni az .o fájlokat, a lusta CB meg nem akart újra lefordítani pár cpp fájlt
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] > 65 < [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]