játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5463
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2524

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2192
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] > 8 < [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [141]
Elodin - Tag | 177 hsz       Online status #200470   2014.01.21 11:15 GMT+1 óra  
Ismer valaki vmi. jó lib-et fájlok/mappák kezelésére?

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #199656   2013.12.01 10:26 GMT+1 óra  
Idézet
JagdTiger :
Hali, nem tudtam erre nem felfigyelni, de ez tudtommal
Kód:
x(String y);

nem move sematics, ez egy mezei érték szerinti paraméter átadás,
nem véletlenül erre gondoltál?
Kód:
x(String&& y);



Az első verzió valóban sima érték szerinti átadás, de pont arra van szükség, mivel a move semantics eggyel korábbi "fázisban" játszik csak. Azaz a függvény mindenképpen egy másolatot kap, de mivel a String osztálynak van move constructora, így ha netalántán rvalue-t kapna a függvény, akkor a fordító először létrehoz egy temporary String objektumot a move constructorral, majd ezt adja át a függvénynek. Amíg nem létezett move semantics, addig a fordító ilyen esetben mindig a copy constructort hívta meg, a C++11 óta azonban választhat a move és a copy közül.

Amit másodikként írtál, az pedig valóban egy rvalue-ra specializált függvény, de arra csak a String osztály move constructoránál és move assignment operátoránál van szükség.

Nem tudom, mennyire sikerült érthetően megfogalmaznom...

   
JagdTiger - Tag | 6 hsz       Online status #199652   2013.12.01 02:25 GMT+1 óra  
Hali, nem tudtam erre nem felfigyelni, de ez tudtommal
Kód:
x(String y);

nem move sematics, ez egy mezei érték szerinti paraméter átadás,
nem véletlenül erre gondoltál?
Kód:
x(String&& y);

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #199521   2013.11.24 16:26 GMT+1 óra  
Idézet
glezmen :
Idézet
bolyzsolt :
valami oknál fogva nem lehet egy nagy méretű objektumot referenciaként átadni.



mi az az ok?


Mittomén, például ha egy másolatra van szükség. De nem ez volt a lényeg...
Úgy néz ki, visszacserélem a paramétereket const ref-ekre, mert ennek így tényleg nincs értelme. Ha úgyis csak olvasásra kell a paraméter, akkor a const ref teljesen jó, rvalue argumentumok esetén is. Előbb kellett volna gondolkozzak

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #199509   2013.11.23 22:36 GMT+1 óra  
Idézet
bolyzsolt :
valami oknál fogva nem lehet egy nagy méretű objektumot referenciaként átadni.



mi az az ok?
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #199483   2013.11.23 19:04 GMT+1 óra  
Tegyük fel, hogy van egy (lehetőleg nagy) objektumunk, és nagyon sok olyan függvényünk, amiknek ezt az objektumot át kell adni paraméterként csak olvasásra. Továbbá nagyon fontos, hogy az esetek túlnyomó többségében rvalue-ként kapja meg az objektumot a függvény. (Konkrétan most egy string implementációról van szó.)

Amikor olvastam a move semantics-ról, akkor ész nélkül átírtam minden
Kód:
x(const String &y);
formájú függvényt
Kód:
x(String y);
formájúra, mondván hogy megírtam a String-hez a move konstruktort és a move assignment operatort, majd a fordító szépen észreveszi az rvalue-kat és akkor tök gyors lesz.

De igazából most esett le, hogy ez így nem jó, mert a POD típusú osztályváltozók így most másolódnak, magyarul az ilyen osztályváltozók darabszámától függően lineárisan lassítottam a kódon. Ellenben const referenciaként átadva nem kell másolgatni semmit sem. Tehát a move semantics nem csodafegyver, ha paraméterekről van szó, sőt igazából csak ott van értelme ilyen esetben, ahol valami oknál fogva nem lehet egy nagy méretű objektumot referenciaként átadni.

Ezt jól látom, vagy valami kimaradt a gondolatmenetből?

Ezt a hozzászólást bolyzsolt módosította (2013.11.23 19:10 GMT+1 óra, ---)

   
Elodin - Tag | 177 hsz       Online status #198820   2013.11.03 20:10 GMT+1 óra  
Ja.

   
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #198819   2013.11.03 19:55 GMT+1 óra  
grafika házi?
FZoli jóváhagyásával XD

   
Elodin - Tag | 177 hsz       Online status #198815   2013.11.03 17:37 GMT+1 óra  
Bármi ötlet, hogy miért lehet, hogy ha nem new-val hozok létre egy class elemet egy fv-ben, akkor miért kapok segfaultot? Ha nincs semmi a konstruktorában, akkor is. Ha ugyanazt globálisan hozom létre, akkor nincs probléma.

Nagyon nem vágom. Van egy virtuális object osztályom, abból örököl forgásparaboloid, henger, körlap, gömb.

Csak a hengernél ha nem new-zom, és bármelyik függvényben vagyok, akkor segfault.


Szerk: megvan a megoldás. A Henger tartalmazott egy túl nagy tömböt, így nem fért el a stacken.
Feltételezem globálba nagyobb helyet kap.

Szerk 2: de a parabolának még nagyobb tömbje van, és semmi baja. Ezt már totál nem értem

Szerk3: ismét én voltam a buta, a parabolának nincs is photonmappja, a nagyobb tömbbel rendelkező körlapot meg nem is hoztam így létre. Mindegy, new-val megkerülhető a probléma.

Ezt a hozzászólást Elodin módosította (2013.11.03 18:00 GMT+1 óra, ---)

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #198602   2013.10.28 10:15 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Ó, engem ez zavart meg:
Idézet
Qt can be used under open source (LGPL v2.1) or commercial terms.




vasarolhatsz hozza commercial supportot a Digiatol, de szerintem eleg felesleges (jelenleg is dolgozunk nem kis projecten (tobb tucat fejleszto) Qt-ben, az ingyenes licence-szel, meg nem merult fel hogy fizetos support kellene)
   
syam - Törzstag | 1491 hsz       Online status #198601   2013.10.28 10:05 GMT+1 óra  
Pretender:
Sasold meg ezt: http://www.fltk.org/index.php
Minimál kód, sok példával.
Már egy ilyen editort összeraktam benne: http://www.flickr.com/photos/98384368@N03/10125427973/
alias aalberik
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #198600   2013.10.28 08:08 GMT+1 óra  
Ó, engem ez zavart meg:
Idézet
Qt can be used under open source (LGPL v2.1) or commercial terms.

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #198598   2013.10.28 00:09 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
A qt jelenleg is free commercial use-ra? (LGPL?)



igen, mar jopar eve
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #198597   2013.10.28 00:04 GMT+1 óra  
A qt jelenleg is free commercial use-ra? (LGPL?)

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #198594   2013.10.27 22:56 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Egy olyan GUI library-t / megoldást keresek, amivel nem kell túl sokat tökölni, hogy egy minimális editornak valót össze lehessen rakni, és commercial use-ra is free.
Nagyjából az alapok kellenek csak: button, menu, splitter container, tree view, open/save dialog, listbox. Illetve fontos, hogy lehessen őket szépen style-olni (mint pl. c#ban a winformos controlokat)
Nem kell, hogy platformfüggetlen legyen, a windows-al teljesen ki vagyok békülve.



+1 a Qt-nek, azzal pillanatok alatt osszerakhatsz egy ilyet, akar syntax highlight-tal, stb.
   
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #198591   2013.10.27 21:38 GMT+1 óra  
qt?
FZoli jóváhagyásával XD

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #198581   2013.10.27 18:38 GMT+1 óra  
Egy olyan GUI library-t / megoldást keresek, amivel nem kell túl sokat tökölni, hogy egy minimális editornak valót össze lehessen rakni, és commercial use-ra is free.
Nagyjából az alapok kellenek csak: button, menu, splitter container, tree view, open/save dialog, listbox. Illetve fontos, hogy lehessen őket szépen style-olni (mint pl. c#ban a winformos controlokat)
Nem kell, hogy platformfüggetlen legyen, a windows-al teljesen ki vagyok békülve.

   
Elodin - Tag | 177 hsz       Online status #197503   2013.09.22 18:46 GMT+1 óra  
A külső ciklussal végigmegyek a pontokon (képletben a sum).
A belső ciklus mindig az épp i-edik elemre állítja az iterátort. Az nem az utolsó, csak egyszer

Ami nekem inkább szúrta még a szemem, hogy a glColor3f(0.0,0.0,0.0); minden ciklusban végrehajtódik, de ezt már kiszedtem a for elé

De azóta már a B-spline is megy

Ezt a hozzászólást Elodin módosította (2013.09.22 19:30 GMT+1 óra, ---)

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #197502   2013.09.22 18:33 GMT+1 óra  
Kód:
for (int i=0; i<cplist.size(); i++)
{
    iter=cplist.begin();
    for (int j=0; j<i; j++) iter++;

és ez mi amúgy?
Kód:
for (iter = cplist.begin(); iter != cplist.end(); ++iter)

sőt, ahogy látom ezzel a ciklussal pont az utolsó elemet éred el, arra pedig:
Kód:
cplist.rbegin()

   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #197484   2013.09.22 10:49 GMT+1 óra  
Ja. rákerestem. Tényleg.

u.i.:
De ez ronda! Össze-vissza túlível a pontokon. Kinek kell ilyen?

Ezt a hozzászólást ddbwo módosította (2013.09.22 11:40 GMT+1 óra, ---)
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Elodin - Tag | 177 hsz       Online status #197483   2013.09.22 10:36 GMT+1 óra  
Szerintem nem. Ez egy r(t) függvény, ahol r(x(t),y(t)) az eredmény.

Amúgy úgy néz ki, hogy a t felosztásával volt a gond, size()-1-el osztom el az 1-et az ft-ben, és akkor király. Mondjuk gondolhattam volna, elég triviális, hogy miért.

Ezt a hozzászólást Elodin módosította (2013.09.22 11:07 GMT+1 óra, ---)

   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #197480   2013.09.22 09:51 GMT+1 óra  
Az y nem +=, hanem =. Azt kell kiszámolnod, hogy az x-re milyen y jut.

Általában a képletek alapján

Ezt a hozzászólást ddbwo módosította (2013.09.22 10:33 GMT+1 óra, ---)
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Elodin - Tag | 177 hsz       Online status #197468   2013.09.21 11:42 GMT+1 óra  
Lagrange interpolálni próbálok. Már majdnem megvan a kívánt eredmény: le lehet pakolni pontokat, amit egy listában tárolok, és kérésre kirajzolódik a polinom.

A gond csak az, hogy azt szeretném, hogy a polinom első és utolsó vezérlőpont között rajzolódjon ki csak, és elvileg szerintem azt is kéne csinálnia. Viszont az elsőtől kezdődik, átmegy az utolsón is, de nem bír leállni, szalad tovább. Ha valaki venne egy pillantást a kódra, vagy csak szimplán meg tudná tippelni, hogy hol lehet a hiba, azt nagyon megköszönném.

Ím a kód:

Kód:
float my_control_point_list::ft(int j)
{
    return 1.0/cplist.size()*j;
}

float my_control_point_list::lfv(float t, int i)
{
    float l=1.0;
    for (int j=0; j<cplist.size(); j++){
        if (j!=i) {l=l*(t-ft(j))/(ft(i)-ft(j));}
    }
    return l;
}

void my_control_point_list::draw_lagrange()
{
    float x,y;
    std::list<Vector>::iterator iter;

    glBegin(GL_LINE_STRIP);
    for (float t=0; t<1; t+=0.001)
    {
        x=0.0;
        y=0.0;
        for (int i=0; i<cplist.size(); i++)
        {
            iter=cplist.begin();
            for (int j=0; j<i; j++) iter++;
            x += (*iter).x * lfv(t,i);
            y += (*iter).y * lfv(t,i);
        }
        glColor3f(0.0,0.0,0.0);
        glVertex2f(x/300.0-1,y/300.0-1);
    }
    glEnd();
}


Közben már ugyanezzel a kerettel Bézier-ezni is próbáltam. Annak ugye csak az első, és az utolsó ponton kéne átmennie... az elsőn átmegy, az utolsón nem, helyette mindig a bal alsó sarokba megy. Ezzel ellentétben a Lagrange pontok helyétől függően bármerre távozik.

Ezt a hozzászólást Elodin módosította (2013.09.21 16:06 GMT+1 óra, ---)

   
Matzi - Szerkesztő | 2524 hsz       Online status #197466   2013.09.21 09:35 GMT+1 óra  
Wolfee:
Azért meglepő lenne, ha nem lenne kikötve a kiértékelés sorrendje, mert minden programban így használják, ráadásul nem csak c jellegűekben. Ez már elég régóta standard, különben mindenhová lehetne beágyazott if-eket írni.

Idézet
(4). Unlike the bitwise binary & operator, the && operator guarantees left-to-right evaluation; there is a sequence point after the evaluation of the first operand. If the first operand compares equal to 0, the second operand is not evaluated.

(4) Unlike the bitwise | operator, the || operator guarantees left-to-right evaluation; there is a sequence point after the evaluation of the first operand. If the first operand compares unequal to 0, the second operand is not evaluated.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #197463   2013.09.21 00:36 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Matzi
vagyis amint kiderül, hogy mi lesz a végeredmény, elhagyja a többit

Mármint, ha kiderül, hogy hamis az eredmény, akkor hagyja a többit
Tipikusan ilyenekre lehet használni, hogy:
Kód:
if (ptr != 0 && ptr->foo())

mert, ha a ptr nullpointer, akkor a feltétel kiértékelése megszakad.


AFAIK ilyet azért NEM szabad leírni, mert a szabvány nem rögzíti a kiértékelések sorrendjét, csak azt, hogy amennyiben az egyik kiértékeléssel kiderül, hogy a feltétel hamis, nem értékelődik ki a többi. (utána kéne újra olvasni, de úgy rémlik, hogy nem rögzített a sorrend)
FZoli jóváhagyásával XD

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #197462   2013.09.20 23:56 GMT+1 óra  
Nem működik, mert a list iterátora bidirectional iterator, de nem random access iterator.

   
Elodin - Tag | 177 hsz       Online status #197457   2013.09.20 21:01 GMT+1 óra  
Emlékeztem erre, csak arra nem, hogy merről értékel ki. Kösz.

Más:

Az stl-es list iterátorára működik az, ha az x-edik elemet szeretném kiszedni a listából, hogy beállítom az iterátort a lista elejére, majd *(iterator+5)-özök? Vagy írni kell egy ciklust a ++-okra?

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #197452   2013.09.20 16:53 GMT+1 óra  
Matzi
vagyis amint kiderül, hogy mi lesz a végeredmény, elhagyja a többit

Mármint, ha kiderül, hogy hamis az eredmény, akkor hagyja a többit
Tipikusan ilyenekre lehet használni, hogy:
Kód:
if (ptr != 0 && ptr->foo())

mert, ha a ptr nullpointer, akkor a feltétel kiértékelése megszakad.

   
Matzi - Szerkesztő | 2524 hsz       Online status #197451   2013.09.20 15:26 GMT+1 óra  
Balról jobbra szokott általában, és rövidzáras, vagyis amint kiderül, hogy mi lesz a végeredmény, elhagyja a többit.

Így ha nem akarod a függvényt meghívni, akkor előbb vizsgáld a változód.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Elodin - Tag | 177 hsz       Online status #197450   2013.09.20 15:03 GMT+1 óra  
Az if merről értékelődik ki?
Van egy bool függvényem, és egy bool-om, ha mindkettő igaz, akkor akarom, hogy teljesüljön a feltétel, de ha a változó hamis, akkor a függvényt felesleges futtatnom.
if (boolfunction() && boolvariable) vagy fordítva?

   
zeller - Törzstag | 480 hsz       Online status #197067   2013.09.01 07:10 GMT+1 óra  
Eclipse-szel viszont mukodik, az a default debuggere. Es minden masik projectktemmel megy. Valamint eddig ezzel is ment. Egy osztalyhierarchia masodik szintjen levo osztalyanal all meg, talan a virtualis destruktornal? de ha azt atraktam a headerbe, akkor a header file vegen. Passz....

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #197062   2013.08.31 21:27 GMT+1 óra  
Én GDB-t csak Studio-val próbáltam használni, és ott sem működött.
   
zeller - Törzstag | 480 hsz       Online status #197058   2013.08.31 18:53 GMT+1 óra  
Most fogom tarkonfosni magam. Verziokovetot valtottam, aminek az lett az eredmenye, hogy masik workspacet kellett csinalnom. (Lehet, hogy nem kellett, de egyszerubbnek lattam).
Most meg ezzel a buzi eclipse-szel a makkomon nem indul el a gdb. Konzolbol elindul, de eclipse-bol nem. eclipse forumon is megkerdeztem (bar ott a valaszadasi hajlandosag 10^-87) meg so-n is. Ha tudtok valamit ne tartsatok vissza. Forrast is tudok mutatni.
http://stackoverflow.com/questions/18545970/eclipse-cdt-debugger-dies-during-initialization-on-osx-10-6
http://www.eclipse.org/forums/index.php/t/515147/

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #197053   2013.08.31 14:42 GMT+1 óra  
Az sdltutorials.com az az 1.2-höz van, ha az új verzióval akarsz foglalkozni (ami ajánlott), akkor az első 1-2 fejezet átnézése és az alapok megértése után nem marad más, mint az SDL forum és wiki. Tutorial meg segédanyag baromira nincs hozzá, szóval nem árt, ha egy kicsit advanced módon tudsz használni libeket, és header fileokat olvasgatva megérted a működést.
   
Levente - Tag | 24 hsz       Online status #197052   2013.08.31 13:58 GMT+1 óra  
köszi

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197051   2013.08.31 13:52 GMT+1 óra  
Itt van nagyon sok minden az sdl ről néz szét.
http://www.sdltutorials.com

   
Levente - Tag | 24 hsz       Online status #197050   2013.08.31 13:49 GMT+1 óra  
SDL

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197049   2013.08.31 13:32 GMT+1 óra  
Jó de milyen könyvtárhoz kell tutorial.
SFML vagy sdl vagy mi?Qt,unity? xD

   
Levente - Tag | 24 hsz       Online status #197047   2013.08.31 11:17 GMT+1 óra  
Ismertek valami jó oldalt ahol találok "tutorial" féleségeket 2Dvagy 3D fejlesztéshez ??

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #197031   2013.08.30 18:31 GMT+1 óra  
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197029   2013.08.30 13:21 GMT+1 óra  
"win, droid és ios a célplatform, amelyek közül kettőn megbukik."
Lehet vele androidra és iosra itt,a weboldalon ki van írva.
With SFML, your application can compile and run out of the box on the most common operating systems: Windows, Linux, Mac OS X and soon Android & iOS.

Csak lehet velük androidra és iosra ha az is oda van írva.

Mit tudok rosszul már megint. xD

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #197026   2013.08.30 08:27 GMT+1 óra  
Igazad van, win, linux és os x támogatást élvez... Bár minden kisebb fejlesztőnek valószínűleg a win, droid és ios a célplatform, amelyek közül kettőn megbukik. Innen nézve a multi azért már nem teljesen valid.
   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197022   2013.08.29 23:52 GMT+1 óra  
Az sfml is multiplatform.

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #197017   2013.08.29 21:46 GMT+1 óra  
SFML kezdőknek ideális, én egy hét alatt raktam össze c++ tanulás címszó alatt sfml-lel egy kis játékot. (mondjuk sok hasznos tanácsot is kaptam akkoriban Asylumtól), viszont SDL az már profi kutya, multiplatform, stb... Szóval ha nem tanulni hanem dolgozni akarsz, nem kérdéses a választás.
   
zeller - Törzstag | 480 hsz       Online status #197010   2013.08.29 13:33 GMT+1 óra  
igen. Azert sdl, mert 1 eve ezzel kezdtem el. Mar/most nincs kedvem libeket cserelni. Talan majd kesobb...
windbg-vel be lehet tolteni dlleket utolag?

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197008   2013.08.29 12:40 GMT+1 óra  
Miért nem használsz inkább sfml sokkal könnyebb.De nem akarok bele szólni ezt vedd csak egy egyszerű ajánlatnak. xD

"Asszem kiderult. SDL milyatt van."
Akkor már működik?

   
zeller - Törzstag | 480 hsz       Online status #197007   2013.08.29 12:06 GMT+1 óra  
Asszem kiderult. SDL milyatt van.
e
Kód:
#ifdef _WIN32
#undef main
#endif


#ifdef _WIN32
#pragma comment(lib, "SDL.lib")
#pragma comment(lib, "SDLmain.lib")
#endif

   
zeller - Törzstag | 480 hsz       Online status #197006   2013.08.29 11:55 GMT+1 óra  
Mier mongya ez a buzi linker, hogy nincs main?
vcvars.batot lefuttattam.
Ez a linker parancs:
Kód:
link /debug /nologo /OUT:sidescroller src\window\WindowManager.obj src\util\fileutils.obj src\resource\Texture.obj src\resource\ResourceManager.obj src\resource\LevelLoader.obj src\physics\Particle.obj src\physics\Collider.obj src\event\EventListener.obj src\event\EventHandler.obj src\event\EventDispatcher.obj src\event\Event.obj src\core\sidescroller.obj src\core\Timer.obj src\core\Renderer.obj src\core\Game.obj src\core\Camera.obj src\assets\view\Sprite.obj src\assets\view\Drawable.obj src\assets\view\Backgound.obj src\assets\VisualAsset.obj src\assets\Player.obj src\assets\Level.obj src\assets\Asset.obj C:\opt\SDL-1.2.15\lib\x86\SDL.lib C:\opt\SDL_image-1.2.12\lib\x86\SDL_image.lib C:\opt\glew-1.10.0\lib\Release\Win32\glew32.lib


a sidescroller.cpp-ben, pedig ott a main fuvvgeny
Kód:
int main() {
    csokifasz12();
}

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #196894   2013.08.20 22:40 GMT+1 óra  
Köszi

Valahol érthető mondjuk, mi megmondjuk, hogy erre a típusra ezt szeretnénk használni, csak gondoltam meg lehet valahogy adni, hogy használja az ősosztály függvényeit. Mint pl. using Base:uncname, ha overrideolni akarjuk.

   
__z - Tag | 69 hsz       Online status #196890   2013.08.20 18:57 GMT+1 óra  
@Pretender:

"When we declare specializations for a template class, we must also define all its members, even those exactly equal to the generic template class, because there is no "inheritance" of members from the generic template to the specialization."

Szerintem kizárólagos vagy kapcsolat van közöttük, csak az egyiket használhatja a fordító az osztály "előállításánál" (bár nem tudnám megmondani, hogy miért, de biztos jó oka van).

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] > 8 < [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [141]