játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] > 75 < [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #106820   2009.03.16 16:14 GMT+1 óra  
A const_cast használata ellenjavallott mivel általában lendületből verik érte fejbe az embert egy szívlapáttal. És megjegyezném hogy teljesen jogosan. (Ami konstans az maradjon is az, azért lett az konstans. ) Egyébként meg perverz de elég rondán.
Reality is almost always wrong. - House

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #106819   2009.03.16 16:10 GMT+1 óra  
még egy érdekes példa

Kód:
const int& ca = 10;

int& a = const_cast<int&>(ca);
a = 20;

std::cout << a << ", " << ca << "\n";


Hát nem perverz?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #106763   2009.03.16 09:02 GMT+1 óra  
(khm)
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #106738   2009.03.16 04:52 GMT+1 óra  
jó hát akkor nézzük az alábbi java kódot

Kód:
Valami valami = new Valami();
valami = null;

// ...


há alám adja a lovat fú milyen egy szar nyelv...há miazmár hogy azonnal kinullázhatom...
ne is programozzunk javaban, menjünk vissza assemblyhez, söt gépi kódhoz ajjaj de várjunkcsak..

Kód:
mov EAX 1
mov EBX 0
div EBX


fuu milyen egy szar nyelv...há alám adja a lovat...0 val osztás...fujj ne is programozunk.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
cerberus - Tag | 41 hsz       Online status #106737   2009.03.16 04:39 GMT+1 óra  
Egy csapat nem csupa leader-ből áll és vannak akik átírnak azt, amit csak tudnak. Ez persze a csapat baja, a nyelv csak alájuk adta a lovat, az ő választásuk, az ő bajuk

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #106735   2009.03.16 04:32 GMT+1 óra  
erröl már volt szó; példa:

Kód:
const int n = 2;

int* pn = const_cast<int*>(n);
*pn = 5;

std::cout << *pn << ", " << n << "\n";

// eredmény: 5, 2


Nem olyan biztos az, hogy az n lefoglalódott, lehet, hogy a const_cast haására a stackben létrejött egy int, és annak a címét adta vissza, igy nem lett segmentation fault.

Persze a this ennél bonyolultabb; de egyébként meg ki nullázná már ki a this-t A C++ -ra is érvényes mint minden nyelvre, hogy lehet benne hülyeséget csinálni, ez viszont a programozó baja.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
cerberus - Tag | 41 hsz       Online status #106724   2009.03.16 01:39 GMT+1 óra  
Túl rugalmas a C++, büntetlenül sok mindent megenged. A const_casl-al például mindent ki lehet nyírni, még a this-t is.

const_cast<Point *>(this) = NULL;

Naboom.

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #106718   2009.03.15 17:15 GMT+1 óra  
fuuu nagyon vogyázzatok a pointerekkel (és referenciákkal); NEM ugyanaz a kettö.
A legrosszabb hogy ez a kód simán lefordul:

Kód:
Alma* a = new Alma();
Alma& ra = (Alma&)a;

// és találd meg a hibádat
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #106671   2009.03.15 10:52 GMT+1 óra  
Szerintem Java is jó. Amíg nem tanul meg sok optimalizálást, addig a rajzolás kódja lesz lassú, mindegy hogy C++-e vagy sem.
   
mviktor - Tag | 13 hsz       Online status #106658   2009.03.15 09:07 GMT+1 óra  
köszi

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #106657   2009.03.15 09:02 GMT+1 óra  
java-val ugyanaz a baj mint c#-al: lassu. Legalábbis 3D grafikához.

könyvek:
http://people.inf.elte.hu/asylum/temp/book/

akinek kell az szedje le mert csak pár napig lesznek fent.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
mviktor - Tag | 13 hsz       Online status #106656   2009.03.15 08:51 GMT+1 óra  
Idézet
cerberus :
Idézet
mviktor :
Sziasztok!

Hobbi szinten szeretnék C++ -ban (DirectX-et használva) játékfejlesztéssel foglalkozni. Mindennapi munkám egyébként üzleti alkalmazások fejlesztése Java-ban, tehát elsősorban J2EE,adatbázisok és társait ismerem.
Természetesen a C++ nyelv alapjaival tisztába vagyok, de az elég kevés egy játék fejlesztéséhez.
Kérdésem az lenne, hogy milyen úton érdemes elkezdenem a játékfejlesztést.
Beszereztem néhány kimondottan játékfejlesztéséhez kapcsolódó e-book-ot.
Találtam benne olyat, ami a teljes C++ -ot a 0-ról tanítja, de kimondottan úgy, hogy a játékfejlesztéséhez lényeges részeket részletesebben taglalja. Ebben viszont nagyon sok az olyan dolog, ami a nyelv alapjai és azt már tudom. Persze ismétlés az nem gond..
Illetve a másik, hogy vannak közte DirectX programozói könyvek, szintén a 0-ról, de természetesen
feltételezi, hogy a C++ -ban kellőképpen jártas vagyok, ebben meg azért találtam olyan részt, amit nem értettem (tehát olyan cpp kódot, amit a directx-től függetlenül nem értettem).
Szerintetek érdemes inkább visszatérni az alapokhoz vagy olvasni a directx könyvet és amit nem értek azt külön megnézni, megtanulni és úgy folytatni a könyvet?
Előre is köszi a válaszokat!


Hali!

Ha Java-ban profi vagy, ebből élsz és ez csak egy hobbi, nem biztos, hogy a C++ al megéri foglalkozni. Java-hoz is vannak 3D motorok és az OpenGL-t is tudod programozni. Közben tapasztalatot szezel a Java ilyen szélsőséges használata közben is, ami a munkához is jól jöhet. Láttam itt olyan projectet, amit Java-ban írnak.



Igen ez is egy lehetőség.
Ismerem a jmonkeyengine -t is egyébként, csináltam is benne 1 kis game-t próbaképpen.
Viszont nincs összehasonlítási alapom ezért meg akarom nézni a C++/DirectX-ben a dolgokat..

   
mviktor - Tag | 13 hsz       Online status #106655   2009.03.15 08:48 GMT+1 óra  
Igen, az a Stroustrup könyv megvan, már elkezdtem felfrissíteni a dolgokat..
Ha tudnál dobni, DX könyveket azt megköszönném (vagy, hogy kb melyik topikban keressem mert azért így elég nehéz megtalálni).
Köszönöm!

   
cerberus - Tag | 41 hsz       Online status #106653   2009.03.15 08:36 GMT+1 óra  
Idézet
mviktor :
Sziasztok!

Hobbi szinten szeretnék C++ -ban (DirectX-et használva) játékfejlesztéssel foglalkozni. Mindennapi munkám egyébként üzleti alkalmazások fejlesztése Java-ban, tehát elsősorban J2EE,adatbázisok és társait ismerem.
Természetesen a C++ nyelv alapjaival tisztába vagyok, de az elég kevés egy játék fejlesztéséhez.
Kérdésem az lenne, hogy milyen úton érdemes elkezdenem a játékfejlesztést.
Beszereztem néhány kimondottan játékfejlesztéséhez kapcsolódó e-book-ot.
Találtam benne olyat, ami a teljes C++ -ot a 0-ról tanítja, de kimondottan úgy, hogy a játékfejlesztéséhez lényeges részeket részletesebben taglalja. Ebben viszont nagyon sok az olyan dolog, ami a nyelv alapjai és azt már tudom. Persze ismétlés az nem gond..
Illetve a másik, hogy vannak közte DirectX programozói könyvek, szintén a 0-ról, de természetesen
feltételezi, hogy a C++ -ban kellőképpen jártas vagyok, ebben meg azért találtam olyan részt, amit nem értettem (tehát olyan cpp kódot, amit a directx-től függetlenül nem értettem).
Szerintetek érdemes inkább visszatérni az alapokhoz vagy olvasni a directx könyvet és amit nem értek azt külön megnézni, megtanulni és úgy folytatni a könyvet?
Előre is köszi a válaszokat!


Hali!

Ha Java-ban profi vagy, ebből élsz és ez csak egy hobbi, nem biztos, hogy a C++ al megéri foglalkozni. Java-hoz is vannak 3D motorok és az OpenGL-t is tudod programozni. Közben tapasztalatot szezel a Java ilyen szélsőséges használata közben is, ami a munkához is jól jöhet. Láttam itt olyan projectet, amit Java-ban írnak.

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #106649   2009.03.15 08:19 GMT+1 óra  
Ha már az alapokat tudod, akkor nyálazd át a lejjebb linkelt Stroustrup könyvet.
DX-el kapcsolatban tudok adni anyagokat (errol is irtam egy listát valamelyik topicban), de csak akkor töltöm fel ha tényleg kell.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
mviktor - Tag | 13 hsz       Online status #106643   2009.03.15 07:59 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Hobbi szinten szeretnék C++ -ban (DirectX-et használva) játékfejlesztéssel foglalkozni. Mindennapi munkám egyébként üzleti alkalmazások fejlesztése Java-ban, tehát elsősorban J2EE,adatbázisok és társait ismerem.
Természetesen a C++ nyelv alapjaival tisztába vagyok, de az elég kevés egy játék fejlesztéséhez.
Kérdésem az lenne, hogy milyen úton érdemes elkezdenem a játékfejlesztést.
Beszereztem néhány kimondottan játékfejlesztéséhez kapcsolódó e-book-ot.
Találtam benne olyat, ami a teljes C++ -ot a 0-ról tanítja, de kimondottan úgy, hogy a játékfejlesztéséhez lényeges részeket részletesebben taglalja. Ebben viszont nagyon sok az olyan dolog, ami a nyelv alapjai és azt már tudom. Persze ismétlés az nem gond..
Illetve a másik, hogy vannak közte DirectX programozói könyvek, szintén a 0-ról, de természetesen
feltételezi, hogy a C++ -ban kellőképpen jártas vagyok, ebben meg azért találtam olyan részt, amit nem értettem (tehát olyan cpp kódot, amit a directx-től függetlenül nem értettem).
Szerintetek érdemes inkább visszatérni az alapokhoz vagy olvasni a directx könyvet és amit nem értek azt külön megnézni, megtanulni és úgy folytatni a könyvet?
Előre is köszi a válaszokat!

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #106237   2009.03.10 14:44 GMT+1 óra  
Marko - Tag | 35 hsz       Online status #106236   2009.03.10 14:32 GMT+1 óra  
off.: Asylum anallal hogy álsz? ;-)
(mennyinél tartasz)

szerk.: ha már offnál vagyunk, nem adod meg a helyet ahonnét a csajos avatarképeidet szeded? Nagyba be akarom szerezni a mostanit meg az előzőt is. Jó az ízlésed. ;-)

   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #106174   2009.03.09 15:55 GMT+1 óra  
GT is rendes, csak mondtam a bajom.
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #106150   2009.03.09 12:50 GMT+1 óra  
bauer jó fej "van a folyó, a folyam és a folyamat"
gt-nél eddig még csak mi.böl voltam, ottis csak vizsgán; szerintem ö is rendes.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #106137   2009.03.09 07:41 GMT+1 óra  
Mondjuk eaf1-en Bauernél voltam, őneki elég volt elektronikus formában megmutatni és egyébként nem érdekelte.
Eaf2-nél GT-nél voltam, ő meg folyton belekötött a doksimba, ha valahova túl kevés dolgot írtam (túl triviális dolgokat nem akartam leírni).
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #106132   2009.03.09 07:06 GMT+1 óra  
"A kérdés feltevőjét viszont nem vettétek figyelembe. "
kvázi azt állítod hülye vagyok?
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #106116   2009.03.09 04:53 GMT+1 óra  
nemismerlek
doksikat énis utáltam, aztán eaf3 tol kezdve ugy gondoltam ,hogy megszopatom a gyakvezt és irtam neki 20 oldalas doksikat Persze a 2/3 a a forráskód bizonyos része volt.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #106113   2009.03.09 04:45 GMT+1 óra  
Elég sokan még mostis az eaf-ot nyomják, én persze röhögve vihogva sirva megcsináltam elsöre mindet, nemisértem hogy hogy bukhat valaki eaf1-böl... -
Mondjuk én eaf2-ből buktam, de az a saját hülyeségem miatt volt, a 2. beadandó után meguntam az egészet és elegem lett, hogy folyton írni kell a rohadt doksikat... Nem, nem a doksi ellen vagyok, jó dolog az, de abban az életszakaszomban egyszerűen NEM!, volt egyéb dolgom is.
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #106093   2009.03.09 01:50 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
pedig ez a kod pont kezdoknek valo. Amint eljutottak az STL ig. Ne haragudj de ezzel mit akarsz bizonyitani? Attol hogy valaki kezdo, nem biztos, hogy hulye, es nem tudja megtanulni. Aki meg magatol nem tud egy apit, nyelvet megtanulni, es egesz "karrierje" alatt asylum altal emlegetett zugprogramozo lesz (en vizhordonak vagy kaverizonek hivom az ilyet), es soha nem lesz lead az tuti.


Ezzel azt akarom bizonyítani, hogy kb 1-2 % az, amiről beszélsz és a maradék 99% meg tanulja csak szépen az elejétől.

Angolul is lehet úgy tanulni, hogy kimész nem tudsz semmit és hipp-hopp 1-2 hónap múlva már perfect megy. Ezt azért mindenki ne csinálja meg.

Szerk.: Egyébként a magatok szempontjából igazatok is van, valószínűleg tényleg ilyen gyorsan és ügyesen tanultok meg bármit, bárhol, bármikor architect szinten. A kérdés feltevőjét viszont nem vettétek figyelembe.

Ezt a hozzászólást Csizmás Kandur módosította (2009.03.09 03:02 GMT+1 óra, ---)
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #106092   2009.03.09 01:37 GMT+1 óra  
delete, thx, sry.
raytraceisten és übermedic
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #106091   2009.03.09 01:36 GMT+1 óra  
pedig ez a kod pont kezdoknek valo. Amint eljutottak az STL ig. Ne haragudj de ezzel mit akarsz bizonyitani? Attol hogy valaki kezdo, nem biztos, hogy hulye, es nem tudja megtanulni. Aki meg magatol nem tud egy apit, nyelvet megtanulni, es egesz "karrierje" alatt asylum altal emlegetett zugprogramozo lesz (en vizhordonak vagy kaverizonek hivom az ilyet), es soha nem lesz lead az tuti.
raytraceisten és übermedic
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #106089   2009.03.09 01:13 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
Kandur ezzel a koddal nemtom mi a bajod, irto primitiv, sot nem is iteratoros.


Nem kezdőnek való, ennyi az egész. Van, aki még ezt se érti: int a(20); És joggal, mivel az alap fogalmakkal sincs tisztában egy kezdő. Az, hogy valaki tud valamit, meg oktatni is tudja az kettő.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #106088   2009.03.09 01:11 GMT+1 óra  
Kandur ezzel a koddal nemtom mi a bajod, irto primitiv, sot nem is iteratoros.
raytraceisten és übermedic
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #106087   2009.03.09 01:07 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
hát de kb igy kezdtük, elég intenziv volt; ráadásul magát mint nyelvet csak jóval késöbb tanultuk. Elég sokan még mostis az eaf-ot nyomják, én persze röhögve vihogva sirva megcsináltam elsöre mindet, nemisértem hogy hogy bukhat valaki eaf1-böl...ahhoz azért igen nagy luzernek kell lenni (mégis rengetegen vannak, söt egy gyereknek én irtam meg az egyik beadandoját, no comment).


Jó az a másik véglet, amikor elvégzi a gyerek segítséggel a sulit és f*ngja nincs az egészről. Biztos sok ilyen is van. Valahol a kettő között lenne a normális és akit nem hajt a tatár, annak van választási lehetősége. Ennek is, mint mindennek van egy bizonyos érési ideje. akármilyen turbo tanulás megy, le kell, hogy ülepedjenek a dolgok.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #106086   2009.03.09 00:52 GMT+1 óra  
hát de kb igy kezdtük, elég intenziv volt; ráadásul magát mint nyelvet csak jóval késöbb tanultuk. Elég sokan még mostis az eaf-ot nyomják, én persze röhögve vihogva sirva megcsináltam elsöre mindet, nemisértem hogy hogy bukhat valaki eaf1-böl...ahhoz azért igen nagy luzernek kell lenni (mégis rengetegen vannak, söt egy gyereknek én irtam meg az egyik beadandoját, no comment).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #106085   2009.03.09 00:46 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
21 nap alatt c++...ez olyan mint hogy "épits magadnak házat fél óra alatt" vagy "mars szonda épitése kezdöknek, 2 nap alatt". Reklám...tipikusan az ilyenekböl lesznek késöbb zugprogramozok egy sötét szerverszobában (már aki ilyet olvas).

Különbenis kitöl mástol tanulhatná meg jobban a c++ t mint az alkotojátol? Szoval tessék csak olvasni azt a bjarne könyvet.


Te se úgy kezdted, mégis ezt tanácsolod. Gondolom az egyetemen se úgy kezdték a programozás oktatásást, hogy:
Kód:
void rotate_all(vector<Shape*>& v, int angle) // v elemeinek elforgatása angle szöggel
{
    for (int i = 0; i<v.size(); ++i) v[i]->rotate(angle);
}

Nekem végül is mindegy, de szerintem mint mindenben itt is a fokozatosság a lényeg.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #106084   2009.03.09 00:42 GMT+1 óra  
21 nap alatt c++...ez olyan mint hogy "épits magadnak házat fél óra alatt" vagy "mars szonda épitése kezdöknek, 2 nap alatt". Reklám...tipikusan az ilyenekböl lesznek késöbb zugprogramozok egy sötét szerverszobában (már aki ilyet olvas).

Különbenis kitöl mástol tanulhatná meg jobban a c++ t mint az alkotojátol? Szoval tessék csak olvasni azt a bjarne könyvet.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #106083   2009.03.09 00:34 GMT+1 óra  
Idézet
Csizmás Kandur :
Na jó, de ezzel kezdeni? Inkább valami 21 nap alatt kezdőkönyv, aztán C++ szoftverfejlesztés, hatékony C++ stb fokozatosan haladva a nehézségi szinttel, szerintem. Bjarne majd kb 5 éves gyakorattal és szülői felügyelettel.



A bjarne tökéletes a tanulásra és ismerkedésre a c++ nyelvvel, leír mindent ami csak kellhet.
raytraceisten és übermedic
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #106082   2009.03.09 00:32 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Stroustrup könyv egyértelmüen

http://www.eet.bme.hu/~timar/C_Stroustrup.pdf

én még nem olvastam el de majd...


Na jó, de ezzel kezdeni? Inkább valami 21 nap alatt kezdőkönyv, aztán C++ szoftverfejlesztés, hatékony C++ stb fokozatosan haladva a nehézségi szinttel, szerintem. Bjarne majd kb 5 éves gyakorattal és szülői felügyelettel.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #106032   2009.03.08 11:21 GMT+1 óra  
Én ajánlom a Thinking in C++ könyveket is. Szerintem sok fontos részletre felhívja a figyelmet, amit talán a Stroustrup féle nem hangsúlyoz annyira.
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #106014   2009.03.08 05:53 GMT+1 óra  
köszi, egy ideig elég lesz...
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #106012   2009.03.08 05:35 GMT+1 óra  
én is így állok hozzá
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #106010   2009.03.08 05:17 GMT+1 óra  
Stroustrup könyv egyértelmüen

http://www.eet.bme.hu/~timar/C_Stroustrup.pdf

én még nem olvastam el de majd...
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #106008   2009.03.08 05:10 GMT+1 óra  
nah mindazonáltal, hogy nagy c# és xna fan vagyok, érdekel a c++ is. (sőt, később majd a java is)
szerintetek melyik könyvvel lenne érdemes kezdeni? (viszonylag újabb kiadású kéne, mert azóta...hát fejlődik minden (gondolom))
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #105994   2009.03.07 14:11 GMT+1 óra  
Mondjuk pont az msn protokoll elég kis prioritást élvez a fejlesztésben, néhány fancy új funkciót nem fogsz tudni használni vele. Van egy forkja az msn pluginnek msnpecan néven, ami valamivel többet tud. Bár gondolom kezdésnek bőven elég lesz az alap plugin is
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #105993   2009.03.07 14:04 GMT+1 óra  
thx mindenkinek
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #105992   2009.03.07 14:03 GMT+1 óra  
Igen, a pidgin is a libpurple-t használja.
Tanulmányozd ezt, itt egész jól le vannak írva a dolgok:
http://developer.pidgin.im/

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #105987   2009.03.07 13:20 GMT+1 óra  
Rakj alá egy libpurple-t.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #105986   2009.03.07 13:16 GMT+1 óra  
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #105985   2009.03.07 13:15 GMT+1 óra  
A kirajzolgatással nincs gondom, ellenben azt nem tudom, hogy hogyan kell kapcsolódni, üzenetet küldeni, sőt grafikának a szöveges konzol is elég elsőre
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #105984   2009.03.07 12:56 GMT+1 óra  
QT

najo ez igazábol egy framework, de szerintem könnyü használni.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #105983   2009.03.07 12:36 GMT+1 óra  
Tud valaki valami jó kis C++ libet, ami megkönnyíti nekem egy MSN kliens létrehozását, üzenetek küldözgetését, fogadását?
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #105460   2009.02.27 03:17 GMT+1 óra  
Idézet
Gaborious :
Natehát kérdésem a többiek számára, ki hogy tapsztalja, hogy ha SSE1 helyett pl SSE2 re optimalizálom a kódot, mekkora gyorsulást lehet tapasztalni? (Vagy csak mely szituációban gyorsul is vmit az egész ?)



Hát én bekapcsoltam az optimizációkat (amúgy a kézzel megírt intrinsic kb ugyanolyan gyors mint az fp:fast), és a fullosan felizmozott karakter (100+ izom maya-ban), nem 10 fps-el ment a viewportban hanem 30-al.Szóval érdemes . Vektorműveleteket elég durván be tudja optimizálni, lehet kézzel is szórakozni az intrinsiccel (asm felejtős mert nincs 64 biten).
raytraceisten és übermedic
   
Gaborious - Tag | 50 hsz       Online status #105450   2009.02.27 00:26 GMT+1 óra  
Kicsy ne fenyegetőzzél ennyire, mert a topicban miattad mindenki összeszarta magát és nem hajlandó hasznosat írni c++ val kapcsolatosan.... másik nyelvről miért nem beszélhetnénk vagy hasonlíthatnánk a c++ -t? Elvégre az nem minden, és ami nem megy egyszerűen c++ ban az mehet c# ban vagy asm ben.... ja amugymeg te is tod, hogy asm kódot is nyomhatnál a c kódodba, akkor most ezért haragosom leszel?

Natehát kérdésem a többiek számára, ki hogy tapsztalja, hogy ha SSE1 helyett pl SSE2 re optimalizálom a kódot, mekkora gyorsulást lehet tapasztalni? (Vagy csak mely szituációban gyorsul is vmit az egész ?)
[Silent Vertigo] { Solarah }
SilentVertigo Honlap
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] > 75 < [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]