játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5504
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2528

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] > 80 < [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #100247   2008.12.07 10:17 GMT+1 óra  
Kód:
void Map::Draw( void ){

SDL_Rect src;
SDL_Rect des;
src.w = src.h = des.w = des.h = 40;
unsigned char a;
for( int sx = ScrollX / 40; sx < ScrollX / 40 + 21; sx++ ){
for( int sy = ScrollY / 40; sy < ScrollY / 40 + 16; sy++ ){

a = Blocks[ sx ][ sy ];
a &= 0x33;
src.x = a % 16;
src.y = a / 16;
src.x *= 40;
src.y *= 40;

des.x = 0;//( sx * 40 ) - ScrollX ;
des.y = 0;// ( sy * 40 ) - ScrollY ;
des.y += 60;
SDL_BlitSurface( pic, &src, GameIMG, &des );

}
}
Ret();
des.x = des.y = 0;
des.w = 800;
des.h = 60;
SDL_FillRect( GameIMG, &des, SDL_MapRGB( GameIMG -> format, 0, 126, 191 )  );

SDL_BlitSurface( GameIMG, 0, bg, 0 );

}
Kicsit SDL-es, de a kérdésem:
Hogy a búbánatba lehet, hogy a des struktúra egyik adattagjának nem tud értéket adni a program? Ilyenkor általában leáll a megszokott hibajelentés küldése, stb hibaüzenettel
src-nél működik....
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #100237   2008.12.07 09:18 GMT+1 óra  
érdekes ez a visual c++...mig gcc-ben teljesen logikusan alakitja assemblyvé (hasonloan ahogy az én foridtom is, tehát a this pointer EBP + 8, az elsö paraméter EBP + 12, a második EBP + 16 stb., az első lokális változó EBP - 4 és igy tovább..

mig a visual c++ valami hihetelten módon csinálja és az elsö változo deklarációja ELÖTT teletömködi mindenféle szarsággal, de ugy, hogy lecsuszik EBP - 32 -re...oké ez nyilván a debug infó, releaseben már hasonlo a gcc-shez. Még jo hogy etz áthidalták azzal, hogy asm kódba lehet irni a változoneveket, ez télleg hasznos, gcc böl ez nagyon hiányzik
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #100190   2008.12.06 15:02 GMT+1 óra  
sorry, hogy megint feltaláltam a spanyolviaszt...de eddig nem nagyon láttam ilyen konkrét implementációját az eseménykezelésnek...."fake" dolgokat már láttam, pl. a Qt egy elöforditoval oldja meg, más implementáciok templatekkel, viszont limitált paraméterszámmal.

irtam egy egész egyszerü kis példát, hogy milyen jól használható ez (persze lehet még jobbá tenni pl. a void* helyett már rögtön Object* ot várhatna, de ezt most nem tettem meg).

http://people.inf.elte.hu/asylum/temp/eventhandling/Example.zip

ehh mért is jó ez? elfelejtettem....
huha... najo...szoval a figyelö tervminta ugyenzt csinálja :
épp probálok rájönni h mért nem azt alkalmazzák mégse...

jé találtam egy ilyet:
http://www.gamedev.net/reference/programming/features/effeventcpp/

ez sokkal egyszerübb...grrr...najo....még jo hogy a temp mappába tettem...na azért annyira mégse...

<összegyüri a kódot és a háta mögé hajítja, a papirkupacra>

szerk.: szoljatok már valamit jó? nem jó? hülyeség?

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2008.12.06 16:31 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #100133   2008.12.06 04:44 GMT+1 óra  
szerk2.: megirtam g++ hoz is.
map helyett talán érdemesebb listát használni viszont akkor a disconnect lineáris..kinek mi tetszik...talán célszerübb mégis a lista és akkor a sorrend sem kavar be.

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2008.12.06 07:43 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #100123   2008.12.05 15:37 GMT+1 óra  
igen, ezért gondlkozom azon, hogy egy objektumnak a cimét is át kéne passzolni és akkor a receiver függvényében egyszerüen this.blabla és akkor a this az pont arra fog mutatni.

szerk.: updatelve de egy b*zi vok

http://people.inf.elte.hu/asylum/temp/eventhandling/

ez tök jóóóóó...hát map..feltesszük hogy nem sokra aggatom rá, illetve hogy nem számit majd a hivás sorrendje, akkor simán jó. egyébként ezért (is) az asm.

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2008.12.06 04:44 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #100122   2008.12.05 15:31 GMT+1 óra  
Most próbáltam DevC++ al és nálam ez is ment:
Kód:
#include <iostream>
#include <vector>

class Receiver;

class KeyPressEvent
{
public:
    typedef void (*KeyPressEventHandler)(int key);
    std::vector<KeyPressEventHandler> funcs;

    void operator+=(KeyPressEventHandler func)
    {
        funcs.push_back(func);
    }

    void operator()(int key)
    {
        for (std::vector<KeyPressEventHandler>::iterator i = funcs.begin(); i != funcs.end(); i++)
            (**i)(key);
    }
};
//===========================================================================================
class Input
{
public:
    KeyPressEvent KeyPressed;

    void Update()
    {
        if (true) // key pressed
            KeyPressed(4);
    }
};
//===========================================================================================
class Receiver
{
public:
    Receiver()
    {
    }

    static void input_KeyPressed(int key)
    {
        std::cout << key << " lolul\n";
    }
};
//===========================================================================================
int main()
{
    Input input;

    input.KeyPressed += &Receiver::input_KeyPressed;
    input.Update();

    system("pause");
    return 0;
}
//===========================================================================================

Osztály tagfüggvényt meg nem véletlenül nem lehet úgy hívni C++ ból ahogy akartad. Ha véletlenül a tagfüggvény szeretne az osztály adattagjaihoz hozzáférni akkor borul az egész (kivéve talán ha static adattagon akart dolgozni). Vagy statikussá teszed a tagfüggvényt ahogy én is tettem (ilyenkor ugye a fordító alapból nem engedi hogy a fv nem statikus adattagokhoz hozzáférjen, ezzel kiütve az előző problémát), vagy osztálypéldányra hívod (az is megoldható ebben az esetben sőt még template-es esetben is simán).

Szerk: VC++ 2008 EE-vel is jó a fenti kód.
Reality is almost always wrong. - House

   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #100117   2008.12.05 15:01 GMT+1 óra  
hö? nálam a (*i)(key) forditási hibát adott.
boostot nem akarok használni, a templates megoldást meg eleve el akartam kerülni (tul limitált).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #100115   2008.12.05 15:01 GMT+1 óra  
És mi a francért hívod az eseménykezelőt inline asm-ből? Másrészt ez azért még csak gyönge közelítése a lehetőségeknek, szépen általánosítani lehet az egészet template-ekkel esetleg még ráengedni a Boost néhány könyvtárát. Apropó Boost, abban van eseménykezelő könyvtár signal néven, érdemes a doksijába belekukkantani hogy az miket tud (sebességkritikus progikban viszont használni nem érdemes mert közel sem gyors).
Reality is almost always wrong. - House

   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #100114   2008.12.05 14:33 GMT+1 óra  
a C++ gyönyörei...kár, hogy nem elég rugalmas, valamint objektumhoz még mindig nem tudom kötni...de azért már valami....

http://people.inf.elte.hu/asylum/temp/esemeny.html

azért ez iszonyat durva, hogy objektumpéldány nélkül meghivodik a NEM statikus függvénye!!
elvileg a this pointerrel igy meg lehetne oldani az eseménykezelést csak még nem tudom hogy adom át az objektum cimét.

most komolyan van még egy ilyen fantörpikus nyelv? ugye h nincs (más kérdés, hogy gcc alatt AT&T szintaxissal kell csinálni az asm-et de az most nem érdekes).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #99261   2008.11.17 15:58 GMT+1 óra  
proghu megoldja:
Kód:
#include <iostream>

using namespace std;

class A
{
public:
void foo()
{
  cout << "A:foo\n";
}
};

class B: public A
{
public:
void foo()
{
  cout << "B:foo\n";
}
};

// tesztfüggvény
void aha(B& b)
{
b.A::foo(); // THÁDÁM
}

int main(int argc,char* argv[])
{
B b;
aha(b);
return 0;
}


Minden fv-t át lehet definiálni, de így el lehet érni az őst (v bármelyiket) mindig, a célnak megfelel.
   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #99181   2008.11.17 00:25 GMT+1 óra  
ezt az utobbit rövidebben ugy lehet megfogalmazni, hogy ha valamit valahol virtual-ként definiáltam az már végig az lesz.

viszont ez nekem egy kicsit gyengeségnek tünik, mert bár a dinamikus kötés miatt nem kavarodnak össze de kicsit ellentmond az oop szemléletnek.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #99175   2008.11.16 23:00 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
itt nem raktam ki a virtualt, és a B-nek a Foo()-ja hivodik meg.



Nincs VMT, tehát egyértelmű, hogy a B hajtódik végre, hiszen B típus és ő mit sem tud a C-ről. Korai kötés.

Idézet
Asylum :
ha kirakom a B-be a virtual kulcsszot akkor viszont a C-jé fog meghivodni (asszem ezt hivják dinamikus kötésnek).



Késői kötésnek is szokták nevezni, ami talán találóbb elnevezés.. C-vel override-olod a metódust és a C konstruktora végzi el a késői kötést, vagyis a VMT-be iktatást, ha jól tudom.

Idézet
Asylum :
Érdekesebb az, amikor a B egy A-ból származik és ott virtual, ekkor megint a második eset áll elö vagyis a C-jé fog meghivodni. Furcsa nyelv ez.



Ha A virtual B override,akkor elvileg B.Ha B virtualés C override, akor C, csak C++ ban nincs override.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #99173   2008.11.16 18:27 GMT+1 óra  
statikus esetben mindig a megfelelő osztályét pl. B b; akkor B-jét, ha C c; akkor a C-jét.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #99172   2008.11.16 18:11 GMT+1 óra  
és ha csak simán példányosítassz C-ből, és nem B* -os? akkor kinek a Foo()-ját hívja?
FZoli jóváhagyásával XD

   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #99170   2008.11.16 15:17 GMT+1 óra  
fu...asszem keveredik már nálam a c#, java meg c++ ..
eddig fel se tűnt ez...a C++ rol eddig az volt a véleményem, hogy "tökéletes" hát ezexerint mégse

kód:

Kód:
#include <iostream>

class B
{
public:
    void Foo()
    {
        std::cout << "loli\n";
    }
};

class C : public B
{
public:
    void Foo()
    {
        std::cout << "lola\n";
    }
};

int main(int argc, char* argv[])
{
    B* b = new C();
    b->Foo();

    system("pause");
    return 0;
}


itt nem raktam ki a virtualt, és a B-nek a Foo()-ja hivodik meg.
ha kirakom a B-be a virtual kulcsszot akkor viszont a C-jé fog meghivodni (asszem ezt hivják dinamikus kötésnek).

Érdekesebb az, amikor a B egy A-ból származik és ott virtual, ekkor megint a második eset áll elö vagyis a C-jé fog meghivodni. Furcsa nyelv ez.

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2008.11.16 15:29 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #99168   2008.11.16 14:45 GMT+1 óra  
Az első kódodhoz hozzáírtam egy ilyet:
Kód:
class C : public B
{
public:
    void Foo()
{
cout << "WTF?\n";
}
};


Példányosítva a C-t, és meghívva a Foo-ját, kiírta a 3 betűs kérdést.
Az is eszembe jutott, hogy olyan nevet adok neki, amit végképp senki nem akarna átdef-elni pl: donotderivateme_bitch() v valami ilyesmi

A finalclass-os azért nem jó, mert csak egy fv-re kéne - lehet tényleg nem lehet.

static-ot is át lehet, csak virtual-t nem lehet static-kal.
   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #99144   2008.11.16 01:25 GMT+1 óra  
Kód:
class A
{
public:
    // felüldefiniálhato
    virtual void Foo() {}

    // felül KELL definiálni + ezt az osztályt nem lehet példányosítani
    // (pure virtual)
    virtual void Foo2() = 0;
};

class B : public A
{
public:
    // ezt már nem lehet többet; ha itt is lenne virtual akkor lehetne
    void Foo() {}

    // ezt felül lehet még
    virtual void Foo2() {}
};


illetve nem győzöm reklámozni a korábban már emlitett final class C++ os megfelelöjét amiből egyáltalán emn lehet származtatni (lapozz vissza).

A static kulcsszó azt csinálja, hogy az adott függvény osztályszinten fog létezni, vagyis a meghívásához nem kell, hogy létrejöjjön osztálypéldány, így persze virtuális sem lehet.

példa:

Kód:
class A
{
    static void Foo(const std::string& str)
    {
         std::cout << str;
    }
};

int main()
{
     A::Foo("Hello World!\n");
     return 0;
}
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #99142   2008.11.15 19:20 GMT+1 óra  
hát alapvetően ha nem akarod, nem definiálod felül a függvényt. (kivétel ez alól a virtual (vagy azt sem kötelező felüldefiniálni?))
de szerintem a static kulcsszó lesz a tied. ezzel lehet, h most hülyeséget mondtam, de azért próbáld ki.
wolfee
FZoli jóváhagyásával XD

   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #99141   2008.11.15 18:27 GMT+1 óra  
Lehet úgy fv-t deklarálni egy osztályban, hogy ne lehessen egy származtatott osztályban sem felülírni? (mindig ugyanazt kéne neki csinálnia)

-prog.hu-san erre az lenne a válasz, hogy 'lehet.'
   
Geri - Törzstag | 2198 hsz       Online status #98938   2008.11.12 02:23 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Perceket röhögtem rajta.



Ilyen típusú kódot az emulátorok dinamikus újrafordítójában szokás használni.

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #98927   2008.11.11 14:36 GMT+1 óra  
Ha már ilyen csúnyaságok előkerültek, érdemes egy pillantást vetni erre. Perceket röhögtem rajta.
Reality is almost always wrong. - House

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #98924   2008.11.11 14:16 GMT+1 óra  
Idézet
nadam :
Az előzőhöz:

[url=http://msdn.microsoft.com/en-us/library/zs06xbxh(VS.80).aspx]comma operator[/url]


Kösz, valami ilyesmi leírást hiányoltam a dologról idáig (ráadásul fogalmam nem volt hogyan keressek a cuccra).
Szerk: Kicsit kutakodtam MSDN-en, mint kiderült ez a vessző operátor azon felül hogy létezik még overload-olható is. Nah így lesznek a kis trükkökből nagy hack-ek.
Idézet
nadam :
Ez a a C++ feelingje: tele van ilyen kis trükkökkel.


Pontosan. Apró kis vadállat trükkök, "végtelen" szabadság (ami nem megy simán azt az előzőleg említett trükkökkel be lehet hack-elni ) stb.
Idézet
nadam :
Most vissza kell hoznom a C++ tudásomat, mert évekig feléje sem néztem: el voltam kényelmesedve Javaval, meg az utóbbi időben egy kicsit C#-al.


Akkor már nem érdemes megállni az egykori ismeretanyag felidézésénél, érdemes vetni egy pillantást a befejezés alatt álló C++0x szabványra is. Nah az lesz majd csak igazán vadállat.

Szerk:
Idézet
nadam :
TheProGamer:
Így jobban belegondolva, ezt a comma operatort felhasználva lehetne félig 'funkcionális' stílusban programozni.
Vagyis a függvény úgy kezdődne, hogy return, azután ?: operátorral meg comma operatorral jó sok mindent ki lehetne hozni.
Bár ennek sincs sok értelme, csak esetleg tömörebb lehet tőle néha a kód...


Értelme nem nagyon sok van így, de azért jó tudni hogy ilyen állatságokat is el lehet követni. Másrészt arra amit írtam azért hasznos lehet, de valószínű másra is jó a cucc különben nem lenne ilyen a nyelvben.

Ezt a hozzászólást TheProGamer módosította (2008.11.11 15:46 GMT+1 óra, ---)
Reality is almost always wrong. - House

   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #98918   2008.11.11 13:20 GMT+1 óra  
Asylum: úgy logikus, hogy a postfix increment rvalue-t ad vissza, szóval ezt tippeltem, de a biztonság kedvéért rágugliztam arra, hogy
"C++ postfix increment operator rvalue" és a harmadik találaton megerősítést nyertem.
   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #98916   2008.11.11 13:17 GMT+1 óra  
TheProGamer:
Így jobban belegondolva, ezt a comma operatort felhasználva lehetne félig 'funkcionális' stílusban programozni.
Vagyis a függvény úgy kezdődne, hogy return, azután ?: operátorral meg comma operatorral jó sok mindent ki lehetne hozni.
Bár ennek sincs sok értelme, csak esetleg tömörebb lehet tőle néha a kód...
   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #98914   2008.11.11 13:14 GMT+1 óra  
Idézet
nadam :
Asylum: az én válaszomról mi a véleményed?



leforditottad vagy fejböl mondtad?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #98913   2008.11.11 13:12 GMT+1 óra  
Asylum: az én válaszomról mi a véleményed?
   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #98912   2008.11.11 13:09 GMT+1 óra  
++++ operátor nincs ez igaz, de a kód szintaktikailag helyes; a hibát a szemantikai elemző dobja.
Az (a++)++; -al ugyanez a helyzet, a zárojel tökmind1 (itt most balrol jobbra értékelünk ki mint általában a c fordítók).

többiek?

szerk.: ja akkor már; eredetileg igy szólt a kérdés:
helyes-e, ha nem miért? (ez így viszont a lexerhez is kapcsolódik).

Kód:
a+++++b;
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #98911   2008.11.11 13:08 GMT+1 óra  
Idézet
kiskami :
Olvashatatlan, és legalább kettő(?) olyan dolgot csinál, aminek semmi köze ahhoz, hogy mi lesz a végén az "a" értéke.


Így igaz, mondjuk a C++ usereket ilyesmi nem nagyon szokta akadályozni abban hogy felhasználják a hasonlóan ronda és nehezen olvasható dolgokat. Egyébként meg pontosan 4 olyan dolgot csinál aminek semmi köze nem lesz ahhoz hogy a-nak 67 lesz a végén az értéke, ebben az esetben annak a 4 műveletnek az "a" értékadása előtt lenne a helye. Viszont aminek kapcsán erre a lehetőségre rábukkantam, ott hasznos lehet: olyan több utasításból álló makróknál amiknél "visszatérési értéket" akarunk ami úgy viselkedik mint a függvények esetén.
Reality is almost always wrong. - House

   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #98909   2008.11.11 12:59 GMT+1 óra  
Az előzőhöz:

comma operator

Ja, amúgy én sem használtam soha a comma operatort, mást sem láttam használni éles kódban - elég beteg dolognak tűnik - csak hallottam, hogy létezik.
Ez a a C++ feelingje: tele van ilyen kis trükkökkel. Most vissza kell hoznom a C++ tudásomat, mert évekig feléje sem néztem: el voltam kényelmesedve Javaval, meg az utóbbi időben egy kicsit C#-al.

Ezt a hozzászólást kicsy módosította (2008.11.12 13:35 GMT+1 óra, ---)
   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #98908   2008.11.11 12:56 GMT+1 óra  
int a = 2;
a++++



Ezzel az a baj, hogy az a++ rvalue - t ad vissza, és rvalue-ra nem lehet alkalmazni postfix increment operatort. Szóval le sem fordul.
   
Geri - Törzstag | 2198 hsz       Online status #98907   2008.11.11 12:46 GMT+1 óra  
az, hogy ++++ operátor nincs.
az (a++)++; elvileg működik, de nem vennék rá mérget. a++;a++; vagy a+=2; Az a+=2 az asszem csak 1 órajel, tessék azt használni.

   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #98898   2008.11.11 12:22 GMT+1 óra  
nemistudom hogy nevezik ezt...init declarator list vagy valami ilyesmi...
igen értékadás jobb oldalán állhat ilyen, a void ugyanis igazábol 0 át ad vissza (szerintem én igy implementáltam).
a kiértékelési sorrendet a zárójelezés adja meg...a , pontosan nemtudom mit müvel ebben az esetben..

szerk.: ha már érdekes kódok: mi a baj ezzel a kóddal (honlapomon le volt irva):

Kód:
int a = 2;
a++++;

.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #98897   2008.11.11 12:16 GMT+1 óra  
Olvashatatlan, és legalább kettő(?) olyan dolgot csinál, aminek semmi köze ahhoz, hogy mi lesz a végén az "a" értéke.
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #98894   2008.11.11 11:42 GMT+1 óra  
Idézet
Geri :
Mi a pláne ebben a forrásban?


Magában a forrásban csak ez
Kód:
a = ( (teszt1(),v=6) , (teszt2(),v+=2,67) );

az egy sor a lényeg, én spec. még nem láttam ilyet máshol (ezért kérdezem hogy én vagyok a hülye hogy ezt idáig még nem ismertem, vagy tényleg nem nagyon írnak ilyen beteg hülyeségekről máshol). A többit csak azért másoltam be hogy teljes legyen a kép.
Reality is almost always wrong. - House

   
Geri - Törzstag | 2198 hsz       Online status #98893   2008.11.11 11:37 GMT+1 óra  
Mi a pláne ebben a forrásban? (mondjuk ilyet ne csinálj relaselt programban, ugyanis van olyan compiler, ami a másik irányból értékel ki)

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #98892   2008.11.11 11:09 GMT+1 óra  
Kód:
#include <conio.h>
#include <stdio.h>

void teszt1()
{
printf("Teszt\n");
}

int teszt2()
{
printf("Teszt2\n");
return 2;
}

int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
int v = 1;
int a = 0;
a = ( (teszt1(),v=6) , (teszt2(),v+=2,67) );
printf("%d %d",v,a);
getch();
return 0;
}

Most én vagyok a hülye vagy tényleg nem reklámozzák azt hogy a fenti kód simán lefordul és kiszámíthatóan működik (az a=(..... kezdetű rész az érdekes)?
Kód:
Teszt
Teszt2
8 67
Reality is almost always wrong. - House

   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #98425   2008.11.05 09:37 GMT+1 óra  
curses lib tud ilyet - lásd ncurses, pdcurses
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #98382   2008.11.05 02:35 GMT+1 óra  
gyors kérdés (tudom google de...)
hogy lehet a terminál képernyöt több részre osztani (unix)? hogy pl. chat programot lehessen irni.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #97973   2008.10.31 08:47 GMT+1 óra  
hi
bocs egy gyors hulye kerdes:
hogy lehet kilistazni egy mappan beluli mappakat?
fileok nem erdekes, meg azt tudnam is de mappat hogyan?

edit: mar semmi megoldottam xD

Ezt a hozzászólást B@z módosította (2008.10.31 10:39 GMT+1 óra, ---)

   
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #97786   2008.10.29 04:42 GMT+1 óra  
Idézet
el3ktro :
hali! van olyan aki letöltötte ezt az SDK-t? : http://www.microsoft.com/express/samples/GameCreators/


igen. mi a kérdés?
FZoli jóváhagyásával XD

   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97744   2008.10.28 22:13 GMT+1 óra  
el3ktro - Tag | 35 hsz       Online status #97684   2008.10.28 07:31 GMT+1 óra  
hali! van olyan aki letöltötte ezt az SDK-t? : http://www.microsoft.com/express/samples/GameCreators/

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #97466   2008.10.25 14:08 GMT+1 óra  
Há' urambocsá' legalább windowson ne kelljen már magamnak fordítani a cuccokat, ha már egyszer nagy büszkén be van jelentve a windowsos sdk...

De mindegy, már megvan oldva a dolog. Főleg én voltam a szar, mert nem olvastam el, hogy mit ír a fejlesztő az oldalon.
Például ezt:
Idézet
I uploaded a new zip file of 1.7.2 that was compiled with MSVC++ 2005. From now on, releases will be compiled with MSVC++ 2005, since a lot of people do not have the MSVC++ 2008 runtimes installed.

Meg ezt is:
Idézet
A new Windows SDK has been released here. DevIL is no longer dependent on the MSVCRT library, as it is statically linked in now.


Ami az első alatt van linkelve, az hiába lett 2005-össel fordítva, azzal sem megy, viszont ami a másodikban van, az meg jó.
De nem csak én vagyok a tré, mert a Downloads menüpont alatt egy darab verzió van linkelve - ki tudja már, hogy melyik - a főoldalon abban a blogszerűségben meg van vagy 5.

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #97465   2008.10.25 13:56 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Na, hát egyre érdekesebb a helyzet a lentebb említett problémámmal kapcsolatban.
Most már 100%, hogy a DevIL-lel van a gáz.

Mindegy, hogy melyik lib-ekkel fordítom le a projektemet, a DLL-ektől függ, hogy elindul-e.
A legújabb, frissen letöltött DLL-ekkel egyáltalán nem megy a program, mindegy hogy a unicode-os vagy a sima DLL-eket használom. Tehát a 0.1.7.2 verziójú fájlokkal nem megy.

Rákerestem a gépemen, hátha akad itt valami régebbi, és szerencsére igen, a Magic Particles mappájából előhalásztam a 0.1.6.5-ös verziójú DLL-eket. Ha azokat másolom system32-be, akkor elindult a program! (Pedig a lib-ek az újak)

Na, ezt magyarázza meg nekem valaki!


Mit kell ezen magyarázni, vacak a gyárilag fordított DevIL dll és kész. Rántsd le source verzióban és abból fordíts magadnak egy DLL-t.
Reality is almost always wrong. - House

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #97464   2008.10.25 13:44 GMT+1 óra  
Na, hát egyre érdekesebb a helyzet a lentebb említett problémámmal kapcsolatban.
Most már 100%, hogy a DevIL-lel van a gáz.

Mindegy, hogy melyik lib-ekkel fordítom le a projektemet, a DLL-ektől függ, hogy elindul-e.
A legújabb, frissen letöltött DLL-ekkel egyáltalán nem megy a program, mindegy hogy a unicode-os vagy a sima DLL-eket használom. Tehát a 0.1.7.2 verziójú fájlokkal nem megy.

Rákerestem a gépemen, hátha akad itt valami régebbi, és szerencsére igen, a Magic Particles mappájából előhalásztam a 0.1.6.5-ös verziójú DLL-eket. Ha azokat másolom system32-be, akkor elindult a program! (Pedig a lib-ek az újak)

Na, ezt magyarázza meg nekem valaki!

   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97442   2008.10.25 01:07 GMT+1 óra  
Asylum - Törzstag | 5504 hsz       Online status #97434   2008.10.24 13:45 GMT+1 óra  
én dev c++ al kezdeném...vagy még jobb a gcc/g++ és linux
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97433   2008.10.24 13:37 GMT+1 óra  
Idézet
terbed :
Ja és még valami milyen program ajánlatos ehez a nyelvhez????
előreis köszi!!!


Visual C# 2008 express
Szerk.: Ja és legközelebb a C# topicba írj, mert ez már nem C++ téma. Később C++ ozhatsz is ha úgy akarod és olyan szinten leszel. Akkor már lesz rálátásod erre az egészre.

Ezt a hozzászólást Csizmás Kandur módosította (2008.10.24 13:42 GMT+1 óra, ---)
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97431   2008.10.24 13:22 GMT+1 óra  
Ja és még valami milyen program ajánlatos ehez a nyelvhez????
előreis köszi!!!
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97420   2008.10.24 08:17 GMT+1 óra  
Szívesen. Jó tanulást.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] > 80 < [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]