játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5471
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2525

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2194
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #197026   2013.08.30 08:27 GMT+1 óra  
Igazad van, win, linux és os x támogatást élvez... Bár minden kisebb fejlesztőnek valószínűleg a win, droid és ios a célplatform, amelyek közül kettőn megbukik. Innen nézve a multi azért már nem teljesen valid.
   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197022   2013.08.29 23:52 GMT+1 óra  
Az sfml is multiplatform.

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #197017   2013.08.29 21:46 GMT+1 óra  
SFML kezdőknek ideális, én egy hét alatt raktam össze c++ tanulás címszó alatt sfml-lel egy kis játékot. (mondjuk sok hasznos tanácsot is kaptam akkoriban Asylumtól), viszont SDL az már profi kutya, multiplatform, stb... Szóval ha nem tanulni hanem dolgozni akarsz, nem kérdéses a választás.
   
zeller - Törzstag | 486 hsz       Online status #197010   2013.08.29 13:33 GMT+1 óra  
igen. Azert sdl, mert 1 eve ezzel kezdtem el. Mar/most nincs kedvem libeket cserelni. Talan majd kesobb...
windbg-vel be lehet tolteni dlleket utolag?

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197008   2013.08.29 12:40 GMT+1 óra  
Miért nem használsz inkább sfml sokkal könnyebb.De nem akarok bele szólni ezt vedd csak egy egyszerű ajánlatnak. xD

"Asszem kiderult. SDL milyatt van."
Akkor már működik?

   
zeller - Törzstag | 486 hsz       Online status #197007   2013.08.29 12:06 GMT+1 óra  
Asszem kiderult. SDL milyatt van.
e
Kód:
#ifdef _WIN32
#undef main
#endif


#ifdef _WIN32
#pragma comment(lib, "SDL.lib")
#pragma comment(lib, "SDLmain.lib")
#endif

   
zeller - Törzstag | 486 hsz       Online status #197006   2013.08.29 11:55 GMT+1 óra  
Mier mongya ez a buzi linker, hogy nincs main?
vcvars.batot lefuttattam.
Ez a linker parancs:
Kód:
link /debug /nologo /OUT:sidescroller src\window\WindowManager.obj src\util\fileutils.obj src\resource\Texture.obj src\resource\ResourceManager.obj src\resource\LevelLoader.obj src\physics\Particle.obj src\physics\Collider.obj src\event\EventListener.obj src\event\EventHandler.obj src\event\EventDispatcher.obj src\event\Event.obj src\core\sidescroller.obj src\core\Timer.obj src\core\Renderer.obj src\core\Game.obj src\core\Camera.obj src\assets\view\Sprite.obj src\assets\view\Drawable.obj src\assets\view\Backgound.obj src\assets\VisualAsset.obj src\assets\Player.obj src\assets\Level.obj src\assets\Asset.obj C:\opt\SDL-1.2.15\lib\x86\SDL.lib C:\opt\SDL_image-1.2.12\lib\x86\SDL_image.lib C:\opt\glew-1.10.0\lib\Release\Win32\glew32.lib


a sidescroller.cpp-ben, pedig ott a main fuvvgeny
Kód:
int main() {
    csokifasz12();
}

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #196894   2013.08.20 22:40 GMT+1 óra  
Köszi

Valahol érthető mondjuk, mi megmondjuk, hogy erre a típusra ezt szeretnénk használni, csak gondoltam meg lehet valahogy adni, hogy használja az ősosztály függvényeit. Mint pl. using Base:uncname, ha overrideolni akarjuk.

   
__z - Tag | 71 hsz       Online status #196890   2013.08.20 18:57 GMT+1 óra  
@Pretender:

"When we declare specializations for a template class, we must also define all its members, even those exactly equal to the generic template class, because there is no "inheritance" of members from the generic template to the specialization."

Szerintem kizárólagos vagy kapcsolat van közöttük, csak az egyiket használhatja a fordító az osztály "előállításánál" (bár nem tudnám megmondani, hogy miért, de biztos jó oka van).

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #196886   2013.08.20 15:59 GMT+1 óra  
Ilyet miért nem lehet?
Kód:
template <typename T>
class A
{
public:
    void foo()
    {
    }
};

template <>
class A<int>
{
public:
    void bar()
    {
    }
};

A<int> a;
a.foo();
a.bar();

error C2039: 'foo' : is not a member of 'A<int>'

Ilyenkor teljesen felülírom? Nem lehet valahogy megtartani az eddigieket, és csak mellérakni valamit? (külön base class nélkül)

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #196378   2013.07.26 22:41 GMT+1 óra  
Lehetséges Elvégre dll-ból kéred le a függvénypointert.

   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #196376   2013.07.26 21:01 GMT+1 óra  
Dinamikus betöltés esetén (LoadLibrary) a közös helyen (exe-ben?) ne ugyanaz legyen a nevük a fv pointereknek, akkor igen. Ha jól értem a dolgot.
   
Elodin - Tag | 181 hsz       Online status #196358   2013.07.26 08:46 GMT+1 óra  
Különböző nevű dll-ekből kéne meghívnom azonos nevű függvényeket. Lehetséges?

   
varmolmobile - Tag | 5 hsz       Online status #195813   2013.07.05 03:17 GMT+1 óra  
Üdv!

A Varmol mobile startup fejlesztőket keres android és ios platformra akik szívesen dolgoznának szabadidejükben. Játékokat és programokat készítünk. Jelenleg 2 játék és 1 program van fejlesztés alatt. Ezenkívül már van egy kész programunk ami felkerült amazon app store-ba és hamarosan elérhető lesz google playen is. Jelenlegi csapatunk 8 fős. A következő tudású embereket keressük:

- Java,C/C++,Opengl programozókat
- Grafikusokat

Amennyiben szeretnél egy gyorsan fejlődő csapatban dolgozni akkor várjuk jelentkezésedet. Jelentkezni/érdeklődni üzenetben és a varmolmobile@gmail.com email címen lehet.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #195752   2013.07.02 19:42 GMT+1 óra  
Végül függvénypointer lett egy kis trükközéssel:
Kód:
typedef Packet* (*Create)();

template <typename T>
static Packet* const alloc()
{
    // ...
}

template <typename T>
void setPacketType(const PacketType::Type _type)
{
    functions[_type] = reinterpret_cast<Create>(&alloc<T>);
}

Tehát úgymond "automatizáltam", és egy új packet bevezetése esetén csak egyetlen sort kell beírni, amihez az enum értékhez társítok egy megfelelő típust.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #195686   2013.07.01 18:57 GMT+1 óra  
Éppen hálózati kódon dolgozok. Van egy Packet osztályom, aminek a data részét küldöm át a socketen. A Packet osztályból származnak specifikus osztályok, amik meg tudják oldani a szerializálást, tehát azt, hogy a saját adataikat betömörítsék a data tömbbe.
Visszafele viszont csak egy data tömböt kapok, amit valahogy az adott típusra deszerializálni kell. A data tartalmazza a Packet típusát, ami alapján el tudnám dönteni, hogy milyen packet érkezik.

Gondolkoztam valami map-en, hogy a típus lesz a kulcs, és az alapján példányosítani. Van-e valami "típus-letárolás" módszer? Arra gondolok, hogy
Kód:
map[type, class_type];

data = receive(...);
id = gettype(data);
Packet* p = new map[id]();

Tudtommal ilyet nem nagyon lehet, a másik amire gondoltam az function-pointer a value értéke a map-nek, azzal le lehet példányosítani, de ez nem az igazi talán.
Kód:
Packet* p = map[id]();

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #195574   2013.06.29 20:23 GMT+1 óra  
De magát a tömböt akkor is el kell érnem pointer-szinten Lehet inkább friend class lesz a vége, és akkor maradhat private a tömb.

   
borsi - Tag | 180 hsz       Online status #195572   2013.06.29 19:32 GMT+1 óra  
Ha írsz egy wrappert, ami a [] operátorra másolatot ad vissza az elemekről, és maga a tömb az privát, akkor nem lehet törölni.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #195570   2013.06.29 18:53 GMT+1 óra  
Ha nekem egy pointert kell visszaadnom valamiről (pl. van egy int* tömböm), akkor nem lehet valahogy levédeni, hogy kívülről ne lehessen delete-t hívni rá? Publicként viszont el kell érnem magát a tömböt.

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #195376   2013.06.23 09:59 GMT+1 óra  
@versio: hozzá kell szokni Én azóta tartom magamat kicsit érettebb programozónak, mióta nem idegesítem fel magamat semmilyen problémán, hanem kihívásnak tekintem őket. Ilyen volt az egész fordításos rendszer, a natív API-k használata, library fordítása, meg még ezernyi apró dolog, ami a nyelvvel kapcsolatos. Mindegyik nyelv más szemléletet kíván.
Én egyébként azon lepődtem meg, hogy annyira nem nehéz cross-platform kódot írni natív környezetben, mint amennyire gondoltam korábban. Nagyon gyorsan fel lehet húzni a szükséges wrappereket (ablakozás, szálkezelés, stb.). Aki meg nem akar ilyennel szórakozni, annak a C++11 standard libje szinte teljesen lefedi az alapvető platformfüggő dolgokat.

   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #195374   2013.06.23 09:52 GMT+1 óra  
versio:
Írj c# topikba egy bő cikket a c# képességeiről, és akkor minden a helyén lesz. Mert elvileg ez egy c++ topik. Tudom, az ilyesmi témák szinte maguk generálják a folytonos válaszokat, de azért itt mégis a c++ a főszereplő.
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #195373   2013.06.23 09:28 GMT+1 óra  
bolyzsolt: a c# utan, mar rohadtul nem fun c++-t nyomni, legalabbis en olyan ideges leszek tole hogy otpercenkent a falhoz akarom dobni a gepet
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #195372   2013.06.23 08:56 GMT+1 óra  
Mondjuk ez a baj a C++-szal, hogy mióta használom, mindig minden apró szarságnak utánanézek, hogy lehet-e optimalizálni... És általában lehet

Komolyan nem értem, hogy még mindig előkerül ez a melyik a jobb nyelv vita... Én C# és C++ között nem nagyon tudnék különbséget tenni, egyrészt mert teljesen más a célközönségük, másrészt meg mert mind a kettőben fun programozni. De azért nagyon vicces olvasni ezeket a kommenteket

   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #195365   2013.06.22 21:13 GMT+1 óra  
moderátorok egyébként vannak ezek a portálon? és dolgoznak is?
   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #195362   2013.06.22 20:27 GMT+1 óra  
Ránéztem Pascal-ra wikin. Hasonló a menete, de a c sok szépítést kapott. A c++ meg sebesség javítás és egynéhány előre gyártott kényelmi funkció a c-hez képest.
Amit kicsit c#-oztam, az alapján a c# csak egy kis pakli keverés a c-re, hogy csakazért is más legyen.
---
Ránéztem c# wiki-re is. Kisebb kontroll, nagyobb hibakorlát. Gyakorlott c++osok legyintenek az "újdonságaira".

Ezt a hozzászólást ddbwo módosította (2013.06.22 20:42 GMT+1 óra, ---)
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Parallax - Tag | 603 hsz       Online status #195361   2013.06.22 20:12 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Voltam én tavaly a nagy c# újdonság bemutatóján...félig c++ volt (az ilyen String^ és társai) csak kicsit más szintaxissal.


Az a C++CX, egy wrapper nyelv a C++ hoz ref count-al háttérben, tulajdonképp egy MS féle Objective-C, hogy könnyebb legyen a WinRT-t kezelni, de ugyanúgy megeszi a C/C++ kódot is. Muszáj minden platformon minden cégnek valami mást kitalálni, nehogy véletlenül a C++ legyen a közös nevező.

vers: Ha lesz natív C# az se lesz mainstream, kb a Delphi-vel lesz egyenlő. Már most se a sebesség a lényeg (lásd Android Java), hanem az, hogy közös nyelven legyen a project minden platformon, így nem véletlenül támogatott mindenütt a C/C++, a C# meg szinte sehol.

Ezt a hozzászólást Parallax módosította (2013.06.22 20:31 GMT+1 óra, ---)

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #195360   2013.06.22 20:09 GMT+1 óra  
a pascal is tudott mindent, es most hol van ?
   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #195359   2013.06.22 19:52 GMT+1 óra  
Mitől lehetne jobb a c#, mint a c++? A c++ soha nem járhat le. Mindent tud, amit kell.
Ez kb. olyan, mint ha kiugrana a bokorból három szatír, hogy lejárt a magyar nyelv, mostantól máshogy kell ragzani, mert az mennyivel újabb, mint a régi.
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #195358   2013.06.22 18:17 GMT+1 óra  
Voltam én tavaly a nagy c# újdonság bemutatóján. Na, ha az legalább olyan optimális kódot csinál, mint a c++ fordító, akkor megeszem a kalapom (szerzek egyet... ) Amilyen bűvészkedéseket mutattak benne... félig c++ volt (az ilyen String^ és társai) csak kicsit más szintaxissal.

A c# sosem fogja odaverni a c++t, mert erősen a .NET-hez, ezáltal a Microsofthoz van kötve. Amíg ez nem változik, sosem lesz olyan erős nyelv. Pontosabban másra való, de minden nem-Microsoft termék azzal a mozdulattal el is felejthető (amúgy ez jó üzletpolitika szerintem )

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #195357   2013.06.22 17:54 GMT+1 óra  
Pretender: ha minden igaz jovo heten jelentik be a BUILD microsoft konferencian a native c# forditot, na az kinos lesz a c++-nak
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #195356   2013.06.22 17:27 GMT+1 óra  
A c++nál nincs jobb nyelv, pont.
Ha te olyan fos kódot írtál, hogy egy függvény felhívására 100 konstruktor lefut, akkor az nem a c++ hibája, és nem ártott volna előbb inkább megtanulni, és csak aztán használni

Oké, a pointert rakja a stack-be, ez igaz. Valahol azt is írták, hogy a struktúrák copyzgatása is gyorsabb, mint refként átadni. Ez nekem már viszont nagyon sántít Valamelyik nap tartott előadást egy "nagy magyar c++os", ő mondott annyit, hogy "ne féljünk az adatmásolástól, nem olyan lassú az, használjuk csak az érték szerinti paraméterátadást".

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #195354   2013.06.22 16:15 GMT+1 óra  
komolyan ezen baszakodtok ? , a c++ -nal a constructor meg destructor fa hivasa minden objectum letrehozasa es felszabaditasanal a fo lassito tenyezo , van amikor 100 constructor hivodik meg,
a masik pedig a nagy tombok foglalasa es felszabaditasa , elkepeszto idot kepes lefogni

ha erre a kettore figyel valaki , mar felgyorsithatja a kodjat 2-szeresere, de amugy meg a c++ a mult, eljart felette az ido, remelem mihamarabb elfelejtem, es felszabadul az altala foglalt neurontomeg

Ezt a hozzászólást versio módosította (2013.06.22 16:25 GMT+1 óra, ---)
   
__z - Tag | 71 hsz       Online status #195353   2013.06.22 16:07 GMT+1 óra  
Ha jól emlékszem, a const primitív paramétereknél volt az, hogy nem a memóriacím, hanem a mutatott érték másolódik, így egy lépéssel "gyorsabban" érhető el, vagy valami ilyesmi...

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #195352   2013.06.22 14:15 GMT+1 óra  
akkor meg a pointert rakja a stackbe, ugyanott vagy
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #195351   2013.06.22 14:15 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Ez nem költségesebb minden esetben, mint rámutatni egy már meglévő objektumra?


Ahhoz ugyanúgy létre kell hozni egy változót (pointert), aminek be kell állítani az értékét, tehát ugyanannyiba kerül.
A "felszabadítás" meg a stack-en annyiból áll, hogy a stackpointert módosítani kell.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #195350   2013.06.22 12:24 GMT+1 óra  
Miért van az, hogy néhányan azt javasolják, hogy a built-in típusokat (char, bool, int, ...) érték szerint adjuk át? Ez a stackre egy új (lokális) változót pakol, bele kell másolnia az értéket, majd fel kell szabadítania. Ez nem költségesebb minden esetben, mint rámutatni egy már meglévő objektumra?

   
Parallax - Tag | 603 hsz       Online status #195347   2013.06.22 10:01 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Ezek jonnek aztan sirni hogy jajjdenehez munkat talalni, meg sehova nem veszik fel. Persze h nem veszik fel ha semmit nem tud felmutatni. Hozzank is jon egy cosmo barom allasinterjura es egy buborekrendezest nem tudnak megirni.


Manapság már nemhogy saját algoritmust nem tudnak írni, de a másét se tudják használni. Bent a cégnél most épp küzdenek egy vonalkód felismerő C libbel kb két hete, amit képtelenek C#-ból meghívni, mert 1-2 összetett típus is van néhány fgv paraméterben. Rajtam kívül senki nem ért a C/C++ hoz és épp szabadságon vagyok. A nagy feladat az lenne, hogy írjak egy wrapper DLL-t, én meg azt hittem meg kell írni a vonalkód felismerőt. Most várnak, mint a messiást, én a helyükben már rég megtanultam volna a C-t annyira, hogy megírjam azt a wrappert.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #195321   2013.06.21 07:23 GMT+1 óra  
@LBandy: pontosan az a lényeg, amit Te csináltál, és szerintem arra akartak utalni, hogy hiába jár egyetemre valaki, ha nem érdeklődik, nem foglalkozik vele, akkor nem igen lesz vele semmit.

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #195319   2013.06.20 23:00 GMT+1 óra  
Kit nevezünk pályakezdőnek? Én három hónap hobbi phpzás után lettem főállásban Unity fejlesztő fél évig, aztán +2 hónap c++ tanulás után már konzol játékok fejlesztéséből veszem ki a részemet. Csak azért érdeklődöm, mert nekem ez a sok év tanulás és küzdés a szent cél érdekében lemaradt, és nem tudom, mi a standard... Itthon kódoltam napi 10-14 órát heti hét napban (és csinálom azóta is), lehet, ezzel elég sokat be lehet hozni.
   
Matzi - Szerkesztő | 2525 hsz       Online status #195318   2013.06.20 21:58 GMT+1 óra  
3-5 év bőven elegendő ahhoz, hogy ha valaki tehetséges, akkor eljusson a kezdőtől odáig, hogy pályakezdő lehessen. Az, hogy profi mennyi idő után lesz, lényegében érdektelen.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #195311   2013.06.20 20:04 GMT+1 óra  
3-5 ev alatt nem lehet programozonak kinevelni senkit , olyan hatalmas a tudasanyag hogy legalabb 10-20 ev kell hozza
   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #195310   2013.06.20 19:49 GMT+1 óra  
Idézet
zeller :
Mija halal faszaer megy pogramozonak az, aki nem csinalja? De most tenyleg. Foleg ha mar a szak neveben is bennevan


Ha szabad még egy off-ot:
Valamiért elsőre úgy gondolja az ember, hogy az adófizetők pénzéből zsírosan fenntartott intézményekben azzá képeznek, ami a szak megnevezésében szerepel.
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Matzi - Szerkesztő | 2525 hsz       Online status #195275   2013.06.19 14:53 GMT+1 óra  
Stacken ha jól tudom csak egy pointert mozgat, szóval a (copy) contructor vihet el sok extra időt, a többi az lényegében pár órajel alatt megvan. A default copy constructor memcopyval meg tudja oldani a másolást is, szóval szerintem elhanyagolható az idő tényezője.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
zeller - Törzstag | 486 hsz       Online status #195272   2013.06.19 14:32 GMT+1 óra  
Tudja valaki, hogy atlagosan mennyi time overhead egy value object allokalasa stacken?
memoriaban nulla, de minden bizonnyal + egynehany asm muvelet. Azert erdekel, mert ojjektumorientalt eventhandlerben nehany gyarkan bekovetkezo esemeny (mint a mozgas) mind 1-1 uj ojjektum, amikor egyebkent a kod specializaciojaval el lehetne ezt kerulni, csak nem biztos, hogy erdemes.

   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #195270   2013.06.19 10:48 GMT+1 óra  
Idézet
zeller :
Mija halal faszaer megy pogramozonak az, aki nem csinalja? De most tenyleg. Foleg ha mar a szak neveben is bennevan



Ezek jonnek aztan sirni hogy jajjdenehez munkat talalni, meg sehova nem veszik fel. Persze h nem veszik fel ha semmit nem tud felmutatni. Hozzank is jon egy cosmo barom allasinterjura es egy buborekrendezest nem tudnak megirni.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #195269   2013.06.19 10:26 GMT+1 óra  
Idézet
zeller :
Mija halal faszaer megy pogramozonak az, aki nem csinalja? De most tenyleg. Foleg ha mar a szak neveben is bennevan


Ez engem is mindig érdekelt. Tök jó, hogy az egyetemen meg lehet tanulni a nulláról programozni, de tényleg ott kell?

   
zeller - Törzstag | 486 hsz       Online status #195268   2013.06.19 10:19 GMT+1 óra  
Mija halal faszaer megy pogramozonak az, aki nem csinalja? De most tenyleg. Foleg ha mar a szak neveben is bennevan

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #195267   2013.06.19 10:06 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Az elméleti számonkérés onnantól, hogy megvan a 8 pont (a 15ből, tehát alig több, mint 50%) nem számít.



Valóban így van, de most gondolj bele azoknak a helyzetébe, akik nem azzal töltötték a középiskolát, hogy garázsjátékokat írtak, amikor csak tudtak. Akik az ELTE-n találkoztak programozással először, mint a barátnőm is. Nekik lehet hogy húzós lehet pár kérdés abból a tesztből.

Persze az ilyen amatőr játékfejlesztők, mint mi, átmennek. De én ismerek olyat is aki a C++ miatt írt dékáni kérelmet a 4. tárgyfelvételért.
   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #195255   2013.06.18 21:51 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Menni akartam már haza, és mivel a kettesnél nincs jobb csak szebb jegy, ezért szartam bele az egészbe.


Egy félév lehúzása után pár órát nem tudsz várni? Ez minden, csak nem logikus mentség...

Idézet
Pretender :
Ráadásul úgyse számít, még ha kapok is ösztöndíjat az már annyira minimális, hogy nem éri meg küzdeni.


Nem az ösztöndíjból kéne következzen a küzdés, hanem fordítva. Ki a "kicsit" nem becsüli... Újabb pár tényező, ami az ösztöndíj feleslegességét bizonyítja.
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #195254   2013.06.18 21:42 GMT+1 óra  
Időnként még a cpp fájból is tudja inlineosítani a fordító (akkor is ha nincs kint az inline).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]