játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5484
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2196
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #197502   2013.09.22 18:33 GMT+1 óra  
Kód:
for (int i=0; i<cplist.size(); i++)
{
    iter=cplist.begin();
    for (int j=0; j<i; j++) iter++;

és ez mi amúgy?
Kód:
for (iter = cplist.begin(); iter != cplist.end(); ++iter)

sőt, ahogy látom ezzel a ciklussal pont az utolsó elemet éred el, arra pedig:
Kód:
cplist.rbegin()

   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #197484   2013.09.22 10:49 GMT+1 óra  
Ja. rákerestem. Tényleg.

u.i.:
De ez ronda! Össze-vissza túlível a pontokon. Kinek kell ilyen?

Ezt a hozzászólást ddbwo módosította (2013.09.22 11:40 GMT+1 óra, ---)
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Elodin - Tag | 184 hsz       Online status #197483   2013.09.22 10:36 GMT+1 óra  
Szerintem nem. Ez egy r(t) függvény, ahol r(x(t),y(t)) az eredmény.

Amúgy úgy néz ki, hogy a t felosztásával volt a gond, size()-1-el osztom el az 1-et az ft-ben, és akkor király. Mondjuk gondolhattam volna, elég triviális, hogy miért.

Ezt a hozzászólást Elodin módosította (2013.09.22 11:07 GMT+1 óra, ---)

   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #197480   2013.09.22 09:51 GMT+1 óra  
Az y nem +=, hanem =. Azt kell kiszámolnod, hogy az x-re milyen y jut.

Általában a képletek alapján

Ezt a hozzászólást ddbwo módosította (2013.09.22 10:33 GMT+1 óra, ---)
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Elodin - Tag | 184 hsz       Online status #197468   2013.09.21 11:42 GMT+1 óra  
Lagrange interpolálni próbálok. Már majdnem megvan a kívánt eredmény: le lehet pakolni pontokat, amit egy listában tárolok, és kérésre kirajzolódik a polinom.

A gond csak az, hogy azt szeretném, hogy a polinom első és utolsó vezérlőpont között rajzolódjon ki csak, és elvileg szerintem azt is kéne csinálnia. Viszont az elsőtől kezdődik, átmegy az utolsón is, de nem bír leállni, szalad tovább. Ha valaki venne egy pillantást a kódra, vagy csak szimplán meg tudná tippelni, hogy hol lehet a hiba, azt nagyon megköszönném.

Ím a kód:

Kód:
float my_control_point_list::ft(int j)
{
    return 1.0/cplist.size()*j;
}

float my_control_point_list::lfv(float t, int i)
{
    float l=1.0;
    for (int j=0; j<cplist.size(); j++){
        if (j!=i) {l=l*(t-ft(j))/(ft(i)-ft(j));}
    }
    return l;
}

void my_control_point_list::draw_lagrange()
{
    float x,y;
    std::list<Vector>::iterator iter;

    glBegin(GL_LINE_STRIP);
    for (float t=0; t<1; t+=0.001)
    {
        x=0.0;
        y=0.0;
        for (int i=0; i<cplist.size(); i++)
        {
            iter=cplist.begin();
            for (int j=0; j<i; j++) iter++;
            x += (*iter).x * lfv(t,i);
            y += (*iter).y * lfv(t,i);
        }
        glColor3f(0.0,0.0,0.0);
        glVertex2f(x/300.0-1,y/300.0-1);
    }
    glEnd();
}


Közben már ugyanezzel a kerettel Bézier-ezni is próbáltam. Annak ugye csak az első, és az utolsó ponton kéne átmennie... az elsőn átmegy, az utolsón nem, helyette mindig a bal alsó sarokba megy. Ezzel ellentétben a Lagrange pontok helyétől függően bármerre távozik.

Ezt a hozzászólást Elodin módosította (2013.09.21 16:06 GMT+1 óra, ---)

   
Matzi - Szerkesztő | 2526 hsz       Online status #197466   2013.09.21 09:35 GMT+1 óra  
Wolfee:
Azért meglepő lenne, ha nem lenne kikötve a kiértékelés sorrendje, mert minden programban így használják, ráadásul nem csak c jellegűekben. Ez már elég régóta standard, különben mindenhová lehetne beágyazott if-eket írni.

Idézet
(4). Unlike the bitwise binary & operator, the && operator guarantees left-to-right evaluation; there is a sequence point after the evaluation of the first operand. If the first operand compares equal to 0, the second operand is not evaluated.

(4) Unlike the bitwise | operator, the || operator guarantees left-to-right evaluation; there is a sequence point after the evaluation of the first operand. If the first operand compares unequal to 0, the second operand is not evaluated.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Wolfee - Törzstag | 1337 hsz       Online status #197463   2013.09.21 00:36 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Matzi
vagyis amint kiderül, hogy mi lesz a végeredmény, elhagyja a többit

Mármint, ha kiderül, hogy hamis az eredmény, akkor hagyja a többit
Tipikusan ilyenekre lehet használni, hogy:
Kód:
if (ptr != 0 && ptr->foo())

mert, ha a ptr nullpointer, akkor a feltétel kiértékelése megszakad.


AFAIK ilyet azért NEM szabad leírni, mert a szabvány nem rögzíti a kiértékelések sorrendjét, csak azt, hogy amennyiben az egyik kiértékeléssel kiderül, hogy a feltétel hamis, nem értékelődik ki a többi. (utána kéne újra olvasni, de úgy rémlik, hogy nem rögzített a sorrend)
FZoli jóváhagyásával XD

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #197462   2013.09.20 23:56 GMT+1 óra  
Nem működik, mert a list iterátora bidirectional iterator, de nem random access iterator.

   
Elodin - Tag | 184 hsz       Online status #197457   2013.09.20 21:01 GMT+1 óra  
Emlékeztem erre, csak arra nem, hogy merről értékel ki. Kösz.

Más:

Az stl-es list iterátorára működik az, ha az x-edik elemet szeretném kiszedni a listából, hogy beállítom az iterátort a lista elejére, majd *(iterator+5)-özök? Vagy írni kell egy ciklust a ++-okra?

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #197452   2013.09.20 16:53 GMT+1 óra  
Matzi
vagyis amint kiderül, hogy mi lesz a végeredmény, elhagyja a többit

Mármint, ha kiderül, hogy hamis az eredmény, akkor hagyja a többit
Tipikusan ilyenekre lehet használni, hogy:
Kód:
if (ptr != 0 && ptr->foo())

mert, ha a ptr nullpointer, akkor a feltétel kiértékelése megszakad.

   
Matzi - Szerkesztő | 2526 hsz       Online status #197451   2013.09.20 15:26 GMT+1 óra  
Balról jobbra szokott általában, és rövidzáras, vagyis amint kiderül, hogy mi lesz a végeredmény, elhagyja a többit.

Így ha nem akarod a függvényt meghívni, akkor előbb vizsgáld a változód.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Elodin - Tag | 184 hsz       Online status #197450   2013.09.20 15:03 GMT+1 óra  
Az if merről értékelődik ki?
Van egy bool függvényem, és egy bool-om, ha mindkettő igaz, akkor akarom, hogy teljesüljön a feltétel, de ha a változó hamis, akkor a függvényt felesleges futtatnom.
if (boolfunction() && boolvariable) vagy fordítva?

   
zeller - Törzstag | 487 hsz       Online status #197067   2013.09.01 07:10 GMT+1 óra  
Eclipse-szel viszont mukodik, az a default debuggere. Es minden masik projectktemmel megy. Valamint eddig ezzel is ment. Egy osztalyhierarchia masodik szintjen levo osztalyanal all meg, talan a virtualis destruktornal? de ha azt atraktam a headerbe, akkor a header file vegen. Passz....

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #197062   2013.08.31 21:27 GMT+1 óra  
Én GDB-t csak Studio-val próbáltam használni, és ott sem működött.
   
zeller - Törzstag | 487 hsz       Online status #197058   2013.08.31 18:53 GMT+1 óra  
Most fogom tarkonfosni magam. Verziokovetot valtottam, aminek az lett az eredmenye, hogy masik workspacet kellett csinalnom. (Lehet, hogy nem kellett, de egyszerubbnek lattam).
Most meg ezzel a buzi eclipse-szel a makkomon nem indul el a gdb. Konzolbol elindul, de eclipse-bol nem. eclipse forumon is megkerdeztem (bar ott a valaszadasi hajlandosag 10^-87) meg so-n is. Ha tudtok valamit ne tartsatok vissza. Forrast is tudok mutatni.
http://stackoverflow.com/questions/18545970/eclipse-cdt-debugger-dies-during-initialization-on-osx-10-6
http://www.eclipse.org/forums/index.php/t/515147/

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #197053   2013.08.31 14:42 GMT+1 óra  
Az sdltutorials.com az az 1.2-höz van, ha az új verzióval akarsz foglalkozni (ami ajánlott), akkor az első 1-2 fejezet átnézése és az alapok megértése után nem marad más, mint az SDL forum és wiki. Tutorial meg segédanyag baromira nincs hozzá, szóval nem árt, ha egy kicsit advanced módon tudsz használni libeket, és header fileokat olvasgatva megérted a működést.
   
Levente - Tag | 24 hsz       Online status #197052   2013.08.31 13:58 GMT+1 óra  
köszi

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197051   2013.08.31 13:52 GMT+1 óra  
Itt van nagyon sok minden az sdl ről néz szét.
http://www.sdltutorials.com

   
Levente - Tag | 24 hsz       Online status #197050   2013.08.31 13:49 GMT+1 óra  
SDL

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197049   2013.08.31 13:32 GMT+1 óra  
Jó de milyen könyvtárhoz kell tutorial.
SFML vagy sdl vagy mi?Qt,unity? xD

   
Levente - Tag | 24 hsz       Online status #197047   2013.08.31 11:17 GMT+1 óra  
Ismertek valami jó oldalt ahol találok "tutorial" féleségeket 2Dvagy 3D fejlesztéshez ??

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #197031   2013.08.30 18:31 GMT+1 óra  
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197029   2013.08.30 13:21 GMT+1 óra  
"win, droid és ios a célplatform, amelyek közül kettőn megbukik."
Lehet vele androidra és iosra itt,a weboldalon ki van írva.
With SFML, your application can compile and run out of the box on the most common operating systems: Windows, Linux, Mac OS X and soon Android & iOS.

Csak lehet velük androidra és iosra ha az is oda van írva.

Mit tudok rosszul már megint. xD

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #197026   2013.08.30 08:27 GMT+1 óra  
Igazad van, win, linux és os x támogatást élvez... Bár minden kisebb fejlesztőnek valószínűleg a win, droid és ios a célplatform, amelyek közül kettőn megbukik. Innen nézve a multi azért már nem teljesen valid.
   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197022   2013.08.29 23:52 GMT+1 óra  
Az sfml is multiplatform.

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #197017   2013.08.29 21:46 GMT+1 óra  
SFML kezdőknek ideális, én egy hét alatt raktam össze c++ tanulás címszó alatt sfml-lel egy kis játékot. (mondjuk sok hasznos tanácsot is kaptam akkoriban Asylumtól), viszont SDL az már profi kutya, multiplatform, stb... Szóval ha nem tanulni hanem dolgozni akarsz, nem kérdéses a választás.
   
zeller - Törzstag | 487 hsz       Online status #197010   2013.08.29 13:33 GMT+1 óra  
igen. Azert sdl, mert 1 eve ezzel kezdtem el. Mar/most nincs kedvem libeket cserelni. Talan majd kesobb...
windbg-vel be lehet tolteni dlleket utolag?

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197008   2013.08.29 12:40 GMT+1 óra  
Miért nem használsz inkább sfml sokkal könnyebb.De nem akarok bele szólni ezt vedd csak egy egyszerű ajánlatnak. xD

"Asszem kiderult. SDL milyatt van."
Akkor már működik?

   
zeller - Törzstag | 487 hsz       Online status #197007   2013.08.29 12:06 GMT+1 óra  
Asszem kiderult. SDL milyatt van.
e
Kód:
#ifdef _WIN32
#undef main
#endif


#ifdef _WIN32
#pragma comment(lib, "SDL.lib")
#pragma comment(lib, "SDLmain.lib")
#endif

   
zeller - Törzstag | 487 hsz       Online status #197006   2013.08.29 11:55 GMT+1 óra  
Mier mongya ez a buzi linker, hogy nincs main?
vcvars.batot lefuttattam.
Ez a linker parancs:
Kód:
link /debug /nologo /OUT:sidescroller src\window\WindowManager.obj src\util\fileutils.obj src\resource\Texture.obj src\resource\ResourceManager.obj src\resource\LevelLoader.obj src\physics\Particle.obj src\physics\Collider.obj src\event\EventListener.obj src\event\EventHandler.obj src\event\EventDispatcher.obj src\event\Event.obj src\core\sidescroller.obj src\core\Timer.obj src\core\Renderer.obj src\core\Game.obj src\core\Camera.obj src\assets\view\Sprite.obj src\assets\view\Drawable.obj src\assets\view\Backgound.obj src\assets\VisualAsset.obj src\assets\Player.obj src\assets\Level.obj src\assets\Asset.obj C:\opt\SDL-1.2.15\lib\x86\SDL.lib C:\opt\SDL_image-1.2.12\lib\x86\SDL_image.lib C:\opt\glew-1.10.0\lib\Release\Win32\glew32.lib


a sidescroller.cpp-ben, pedig ott a main fuvvgeny
Kód:
int main() {
    csokifasz12();
}

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #196894   2013.08.20 22:40 GMT+1 óra  
Köszi

Valahol érthető mondjuk, mi megmondjuk, hogy erre a típusra ezt szeretnénk használni, csak gondoltam meg lehet valahogy adni, hogy használja az ősosztály függvényeit. Mint pl. using Base:uncname, ha overrideolni akarjuk.

   
__z - Tag | 74 hsz       Online status #196890   2013.08.20 18:57 GMT+1 óra  
@Pretender:

"When we declare specializations for a template class, we must also define all its members, even those exactly equal to the generic template class, because there is no "inheritance" of members from the generic template to the specialization."

Szerintem kizárólagos vagy kapcsolat van közöttük, csak az egyiket használhatja a fordító az osztály "előállításánál" (bár nem tudnám megmondani, hogy miért, de biztos jó oka van).
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #196886   2013.08.20 15:59 GMT+1 óra  
Ilyet miért nem lehet?
Kód:
template <typename T>
class A
{
public:
    void foo()
    {
    }
};

template <>
class A<int>
{
public:
    void bar()
    {
    }
};

A<int> a;
a.foo();
a.bar();

error C2039: 'foo' : is not a member of 'A<int>'

Ilyenkor teljesen felülírom? Nem lehet valahogy megtartani az eddigieket, és csak mellérakni valamit? (külön base class nélkül)

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #196378   2013.07.26 22:41 GMT+1 óra  
Lehetséges Elvégre dll-ból kéred le a függvénypointert.

   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #196376   2013.07.26 21:01 GMT+1 óra  
Dinamikus betöltés esetén (LoadLibrary) a közös helyen (exe-ben?) ne ugyanaz legyen a nevük a fv pointereknek, akkor igen. Ha jól értem a dolgot.
   
Elodin - Tag | 184 hsz       Online status #196358   2013.07.26 08:46 GMT+1 óra  
Különböző nevű dll-ekből kéne meghívnom azonos nevű függvényeket. Lehetséges?

   
varmolmobile - Tag | 5 hsz       Online status #195813   2013.07.05 03:17 GMT+1 óra  
Üdv!

A Varmol mobile startup fejlesztőket keres android és ios platformra akik szívesen dolgoznának szabadidejükben. Játékokat és programokat készítünk. Jelenleg 2 játék és 1 program van fejlesztés alatt. Ezenkívül már van egy kész programunk ami felkerült amazon app store-ba és hamarosan elérhető lesz google playen is. Jelenlegi csapatunk 8 fős. A következő tudású embereket keressük:

- Java,C/C++,Opengl programozókat
- Grafikusokat

Amennyiben szeretnél egy gyorsan fejlődő csapatban dolgozni akkor várjuk jelentkezésedet. Jelentkezni/érdeklődni üzenetben és a varmolmobile@gmail.com email címen lehet.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #195752   2013.07.02 19:42 GMT+1 óra  
Végül függvénypointer lett egy kis trükközéssel:
Kód:
typedef Packet* (*Create)();

template <typename T>
static Packet* const alloc()
{
    // ...
}

template <typename T>
void setPacketType(const PacketType::Type _type)
{
    functions[_type] = reinterpret_cast<Create>(&alloc<T>);
}

Tehát úgymond "automatizáltam", és egy új packet bevezetése esetén csak egyetlen sort kell beírni, amihez az enum értékhez társítok egy megfelelő típust.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #195686   2013.07.01 18:57 GMT+1 óra  
Éppen hálózati kódon dolgozok. Van egy Packet osztályom, aminek a data részét küldöm át a socketen. A Packet osztályból származnak specifikus osztályok, amik meg tudják oldani a szerializálást, tehát azt, hogy a saját adataikat betömörítsék a data tömbbe.
Visszafele viszont csak egy data tömböt kapok, amit valahogy az adott típusra deszerializálni kell. A data tartalmazza a Packet típusát, ami alapján el tudnám dönteni, hogy milyen packet érkezik.

Gondolkoztam valami map-en, hogy a típus lesz a kulcs, és az alapján példányosítani. Van-e valami "típus-letárolás" módszer? Arra gondolok, hogy
Kód:
map[type, class_type];

data = receive(...);
id = gettype(data);
Packet* p = new map[id]();

Tudtommal ilyet nem nagyon lehet, a másik amire gondoltam az function-pointer a value értéke a map-nek, azzal le lehet példányosítani, de ez nem az igazi talán.
Kód:
Packet* p = map[id]();

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #195574   2013.06.29 20:23 GMT+1 óra  
De magát a tömböt akkor is el kell érnem pointer-szinten Lehet inkább friend class lesz a vége, és akkor maradhat private a tömb.

   
borsi - Tag | 180 hsz       Online status #195572   2013.06.29 19:32 GMT+1 óra  
Ha írsz egy wrappert, ami a [] operátorra másolatot ad vissza az elemekről, és maga a tömb az privát, akkor nem lehet törölni.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #195570   2013.06.29 18:53 GMT+1 óra  
Ha nekem egy pointert kell visszaadnom valamiről (pl. van egy int* tömböm), akkor nem lehet valahogy levédeni, hogy kívülről ne lehessen delete-t hívni rá? Publicként viszont el kell érnem magát a tömböt.

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #195376   2013.06.23 09:59 GMT+1 óra  
@versio: hozzá kell szokni Én azóta tartom magamat kicsit érettebb programozónak, mióta nem idegesítem fel magamat semmilyen problémán, hanem kihívásnak tekintem őket. Ilyen volt az egész fordításos rendszer, a natív API-k használata, library fordítása, meg még ezernyi apró dolog, ami a nyelvvel kapcsolatos. Mindegyik nyelv más szemléletet kíván.
Én egyébként azon lepődtem meg, hogy annyira nem nehéz cross-platform kódot írni natív környezetben, mint amennyire gondoltam korábban. Nagyon gyorsan fel lehet húzni a szükséges wrappereket (ablakozás, szálkezelés, stb.). Aki meg nem akar ilyennel szórakozni, annak a C++11 standard libje szinte teljesen lefedi az alapvető platformfüggő dolgokat.

   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #195374   2013.06.23 09:52 GMT+1 óra  
versio:
Írj c# topikba egy bő cikket a c# képességeiről, és akkor minden a helyén lesz. Mert elvileg ez egy c++ topik. Tudom, az ilyesmi témák szinte maguk generálják a folytonos válaszokat, de azért itt mégis a c++ a főszereplő.
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #195373   2013.06.23 09:28 GMT+1 óra  
bolyzsolt: a c# utan, mar rohadtul nem fun c++-t nyomni, legalabbis en olyan ideges leszek tole hogy otpercenkent a falhoz akarom dobni a gepet
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #195372   2013.06.23 08:56 GMT+1 óra  
Mondjuk ez a baj a C++-szal, hogy mióta használom, mindig minden apró szarságnak utánanézek, hogy lehet-e optimalizálni... És általában lehet

Komolyan nem értem, hogy még mindig előkerül ez a melyik a jobb nyelv vita... Én C# és C++ között nem nagyon tudnék különbséget tenni, egyrészt mert teljesen más a célközönségük, másrészt meg mert mind a kettőben fun programozni. De azért nagyon vicces olvasni ezeket a kommenteket

   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #195365   2013.06.22 21:13 GMT+1 óra  
moderátorok egyébként vannak ezek a portálon? és dolgoznak is?
   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #195362   2013.06.22 20:27 GMT+1 óra  
Ránéztem Pascal-ra wikin. Hasonló a menete, de a c sok szépítést kapott. A c++ meg sebesség javítás és egynéhány előre gyártott kényelmi funkció a c-hez képest.
Amit kicsit c#-oztam, az alapján a c# csak egy kis pakli keverés a c-re, hogy csakazért is más legyen.
---
Ránéztem c# wiki-re is. Kisebb kontroll, nagyobb hibakorlát. Gyakorlott c++osok legyintenek az "újdonságaira".

Ezt a hozzászólást ddbwo módosította (2013.06.22 20:42 GMT+1 óra, ---)
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Parallax - Tag | 606 hsz       Online status #195361   2013.06.22 20:12 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Voltam én tavaly a nagy c# újdonság bemutatóján...félig c++ volt (az ilyen String^ és társai) csak kicsit más szintaxissal.


Az a C++CX, egy wrapper nyelv a C++ hoz ref count-al háttérben, tulajdonképp egy MS féle Objective-C, hogy könnyebb legyen a WinRT-t kezelni, de ugyanúgy megeszi a C/C++ kódot is. Muszáj minden platformon minden cégnek valami mást kitalálni, nehogy véletlenül a C++ legyen a közös nevező.

vers: Ha lesz natív C# az se lesz mainstream, kb a Delphi-vel lesz egyenlő. Már most se a sebesség a lényeg (lásd Android Java), hanem az, hogy közös nyelven legyen a project minden platformon, így nem véletlenül támogatott mindenütt a C/C++, a C# meg szinte sehol.

Ezt a hozzászólást Parallax módosította (2013.06.22 20:31 GMT+1 óra, ---)

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #195360   2013.06.22 20:09 GMT+1 óra  
a pascal is tudott mindent, es most hol van ?
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]