játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5440
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2185
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] > 85 < [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [141]
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #92052   2008.07.07 11:29 GMT+1 óra  
Jaja, a diagramm alapján nekem úgy tűnt hogy az alapelvek szépen be vannak tartva, innentől kezdve már az a lényeg hogy mennyire kényelmes az egészet használni. Az meg használat közben derül ki, előre nem nagyon jósolható (és személyenként változik az hogy mi a kényelmes).
Reality is almost always wrong. - House

   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #92048   2008.07.07 11:06 GMT+1 óra  
Szerintem valósítsd meg, és majd kiderül, hogy működik e, vagy valamit kihagytál. A szeméyles tapasztalatot nehezebb átadni, mint megszerezni. Pláne ilyen kérdésben, ez túl átfogó, ahhoz, hogy egy röpke átnézéssel érdemi tanácsot lehessen adni. Szerintem.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #92033   2008.07.07 09:58 GMT+1 óra  
Na semmi vélemény?
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #91951   2008.07.06 13:05 GMT+1 óra  
Alkottam egy kezdetleges osztálydiagramot , csak a fontosabb dolgat írtam rá, jó pár tagváltozó/függvény lemaradt róla. A játék maga egy felülnézetes shotemup lenne, játékos repcsivel megy, jönnek fentről ellenfelek stb, meg a háttér lefele scrollozna.
A képen látható modell meg úgy működne, hogy lennének entitások, ezekben van egy controller, ami mozgatja/forgatja őket, meg kezeli a fegyverzetüket. Ez teheti user input alapján (játékos), vagy vmi script alapján (ellenfelek). A collision modellt előbb bemutattam. A vehicle osztály valósítaná meg a játékos és az ellenfelek repülőit, ezekbe lenne egy vagy több weapon, ami annyit művel, hogy a bulletmanagernek szól, hogy ilyen-olyan lövedékeket hozzon létre, meg a fegyver egyéb tulajdonságait kezeli (előző lövés óta eltelt idő, lőszer stb). A stage osztály az csak a háttérben scrollozó pálya.

edit: Kifelejtettem a composite vehicle-t, ez egy olyan ellenfél aminek több alkatrésze is van, pl egy csatahajó, és az ő ágyútornyai amik külön életet élnek, saját controller scriptjük, fegyvereik, hitboxaik vannak.
Ez az egész persze bele lenne téve egy befoglaló osztályba, ami majd létrehozza, update-eli, ütközteti őket stb.

edit2:bocs a percenkénti szerkesztésért, együltembe nem tudtam megfogalmazni

Szóval kíváncsi lennék a véleményetekre erről a modellről.

Ezt a hozzászólást dvorgaz módosította (2008.07.06 13:22 GMT+1 óra, ---)
   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #91946   2008.07.06 12:55 GMT+1 óra  
Jah, ilyen pattern van is. Bár az entitásoknál talán valami öröklődés szerencsésebb lenne, mert akkor nem elhagyható, így meg ugye tök független. Bár cserélhető, csak körülméynes. Szerintem.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #91945   2008.07.06 12:52 GMT+1 óra  
Na az az ötletem támadt, hogy a játékbeli entitásaimban (mondjuk IEntity osztály) lesz egy ICollisionModel tagváltozó, ami az entitás fizikai kiterjedését írná le (pl AABB, gömb, akármi méretei), és lenne valami singleton CollisionManager osztály aminek meg van egy collide függvénye. Na most ez azt csinálná, hogy két entitás CollisionModeljét elkéri, azt ő maga elvégzi az ütköztetést, így az egész ütközésvizsgálat megvalósítása függetlenné válna a modell többi részétől, akár ki is cserélhetném a CollisionManagert PhysiXről ODE-re vagy mittomén. Mi a véleményetek erről a megoldásról? Csak most kezdem kapisgálni az OOP lényegét, sz'al kíváncsi lennék jó úton haladok-e.
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #91920   2008.07.06 09:27 GMT+1 óra  
Köszi, lehet hogy akkor inkább PhysX-el számoltatom az ütközést, annyira úgy sem értek ehez.
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #91919   2008.07.06 09:14 GMT+1 óra  
A PhysX-ben külön meg van írva minden ütközése mindennel, nagyobb fizikai engine-eknél ezt sztem így szokás. Annyi a baj vele hogy már kevés számú testtípusnál is ronda mennyiségű vizsgálattípust kell megírni. Switch-elést sztem ki lehet kerülni, megírod az ütközésvizsgáló fv-ket úgy, hogy a visszatérési típus meg a paraméter lista is ugyanolyan legyen, így be tudod a függvények címeit vágni egy tömbbe. Ezután az ütközéstípusokhoz ID-ket rendelsz amivel az előző tömböt indexeled. Én spec 2D-s tömböt használnék, az egyik index az egyik ütköző test ID-je lenne a másik index a másiké, így lenne talán a legegyszerűbb és a leggyorsabb is.
Reality is almost always wrong. - House

   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #91916   2008.07.06 09:05 GMT+1 óra  
hát ütközésvizsgálatnál szerintem olyat nem szoktak hogy box egy kapszulával..el kell dönteni, hogy vagy minden box, vagy minden kapszula de kombinálni nem kéne.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #91915   2008.07.06 08:59 GMT+1 óra  
Hogy szokás ütközésvizsgálatnál két tetszőleges test ütközését megvizsgálni? Mindenképp kell valami switch() elágazás? Mert ha több különböző módon megadott test van, az így elég sok kombináció lehet, azt meg így switchelni elég favágó módszernek tűnik.

(pl. egyik egy AABB a másik meg egy gömb, de akár lehetne egy kapszula is)
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #91062   2008.07.01 13:23 GMT+1 óra  
Azt sem lehet h törlés előtt elmented a következő iterátort? (mármint ami a következő elemre mutat) -> ez is exception-t dob?
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #91025   2008.07.01 11:37 GMT+1 óra  
http://www.sgi.com/tech/stl/remove.html

sajnos a magam kárán jöttem rá én is.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #91018   2008.07.01 11:07 GMT+1 óra  
"ezzel a cimmel filmet lehetne csinálni"
Majd a HKB Studios

"az std::remove sajnos nem azt csinálja amit ti gondoltok"
Hát mit?

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #91017   2008.07.01 11:06 GMT+1 óra  
Felszabadításnál a szabad pointert tartalmazó elemek indexét kiraktam egy vektorba, úgyhogy nem kell hozzá keresés.
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #91011   2008.07.01 10:58 GMT+1 óra  
az is egy megoldás csak fölösleges helyet foglal és a beszuráshoz egy lineáris keresést végez ami meg nem tul jo öltet, mert beszurás akár futási idöben is történhet. Konkrétan én ezt a két iteráciosat csak a vgésö felszabaditásnál alkalmazom (ezzel a cimmel filmet lehetne csinálni ) mert ott nem zavar vizet, mig ha csa egy-egy objektumot kell kivenni arra persze ott a

és most álljunk meg mert az std::remove sajnos nem azt csinálja amit ti gondoltok ^^
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #90975   2008.07.01 10:06 GMT+1 óra  
Kösz a válaszokat, végülis azt csináltam, hogy ugye pointerek vannak benne, ezért simán nullára állítottam a pointert, majd amikor új cuccot teszek be, először megnézem van-e "szabad" pointer a list-ben és azt átírom az új cumó pointerére (és úgy néz ki működik is, mondjuk a kód egyre gányabb lesz így).
   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #90970   2008.07.01 10:02 GMT+1 óra  
Lehet hülyeséget írok, de azért hadszóljon

Ha osztályok szerepelnek a list-edben akkor csinálhatsz nekik egy belső bool változót (pl.: torolheto) amit átállítasz ha többé nincs rá szükséged.

Létrehozol egy ilyen globál funkciót:

Kód:
bool remove_check(osztaly_neve value)
{
if (value.torolheto == true)
return true;
else
return false;
}


Aztán framenként meghívod ezt:
Kód:
list_neve.remove_if(remove_check);


Nálam jól műxik, de biztos van jobb megoldás is.
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #90933   2008.07.01 08:48 GMT+1 óra  
épp ezt a problémát ecseteltem a honlapomon, hogy ezt igy - legalábbis az én tudásom szerint - nem lehet megcsinálni csak két iterácioval.

Esetleg ha irsz egy saját list -et de szerintem nem ezen kéne spórolni mert nálam ez úgyis statikus idöben történik.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #90927   2008.07.01 08:42 GMT+1 óra  
Lehet valahogy egy std::list-ból törölni (erase-elni) egy elemet, miközben épp végig iterálok rajta?
Ugye az a gond, hogy a törlés után az iterátor érvénytelenné válik, aztán már nem tudok továbblépkedni rajta, az meg fontos lenne, hogy csak egyszer kelljen végigmennem rajta, és közbe kiszórni a feleslegessé vált elemeket.
Próbálkoztam ilyen második iterátorral ami azelőző iterátort "jegyzi meg", meg azzal, hogy a frissen törölt elem iterátorát csökkentettem (iter--; ) de mindkettő vmilyen exceptiont dobott.
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #88394   2008.05.30 10:25 GMT+1 óra  
váááh sikerült megcsinálni a zthread-et
szuper
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #88256   2008.05.27 15:35 GMT+1 óra  
azt hiszem rájöttem a kerekitési hibák okára
csak ugy példaképpen a 0.5 binárisan igy néz ki: 0.1
normalizálva 1.0 * 2^-1

ebböl lesz egy elöjel bit, ami most 0 mert pozitiv,
egy exponens -1 + 127 = 126
és egy mantissza ami végig 0 (normalizált bináris fromában a törtrész).

na oké mi a helyzet az 1.1 el? nem is olyan trivi mi? probaképpen ki printeltem, a következö bináris formát kaptam:

Kód:
0|01111111|00011001100110011001101


tehát 23 bit van arra hogy valahogy kihozza a gép a 0.1 et ilyen törtek összegeként...ellenörizni nem tudtam hogy jó-e mert a számologépem kiakadt.

tehát valószínűleg nem pontosan 0.1 van a mantisszában, hasonloan egy csomo más tört elöállitásával is ilyen gondok lehetnek...
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #88234   2008.05.27 09:39 GMT+1 óra  
utánanéztem hogy hogyan ábrázolja a gép a float-ot és most már van 5letem a konvertálásra de azért nem egészen trivi.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #88221   2008.05.27 08:25 GMT+1 óra  
Ogre beépített konverterével alakítom string-re.

vissza meg így:
Kód:
float toFloat(const std::string& s)
{
std::istringstream i(s);
float x = 0;
i >> x;
return x;
}


Közben rájöttem hogy egyszerű kerekítéssel elkerülhetőek ezek az apró pontatlanságok
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #88216   2008.05.27 07:19 GMT+1 óra  
nekem ötletem sincs arra hogy lehet float-ot stringbe konvertálni (integerre trivi) már csak azért sem mert floatot nem lehet shiftelni stb.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
syam - Törzstag | 1491 hsz       Online status #88214   2008.05.27 06:05 GMT+1 óra  
nekem sokszor (szinte mindig) atof után nüansznyi eltérésék keletkeznek a számokban;
pl: "0.8" -> 0.79999967 ; "1.0" -> 0.9999998
alias aalberik
   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #88200   2008.05.27 03:23 GMT+1 óra  
Miért van az hogy 0.1-ből kivonok 0.1-et "1.49012e-008" lesz az eredmény? És hogy lehet elkerülni?

Nem tudom számít-e, de a kivonandó érték stringből lett float-ra alakítva
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
feketehajnal - Tag | 17 hsz       Online status #88196   2008.05.27 01:54 GMT+1 óra  
okés
köszi
irok egyet ha jol le tudtam irni az e-mail cimet

El is küldtem.

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #88194   2008.05.27 01:44 GMT+1 óra  
akkor ha jol ertem, azt szeretned hogy valaki csinaljon neked ilyet
szerintem ezt inkabb a prog.hu-n kene feldobni, a JF.hu inkább magáról a fejlesztésről szól, a prog-on sokan járnak flash-esek közül is
mondanám hogy beszéljünk róla, de most baromira el vagyok havazva, a főállásom mellett két flashes projecten dolgozom éppen
azért ha gondolod, dobj egy mailt a bokorn kúkacc tvn pontty hú címre, hogy úgy nagyjából mire gondoltál
   
feketehajnal - Tag | 17 hsz       Online status #88192   2008.05.27 01:31 GMT+1 óra  
Tudom hogy nem ide való, de már mindenhol keresem-és remélem tud valaki segiteni.
Tippet hiába ad nem vagyok programozo, ha tudnál segiteni hogyan juthatnék hozzá, vagy ki válal ilyet, nagyon megköszöném.
És bocsi a téma offolásáért.
Üdv.

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #88187   2008.05.27 00:26 GMT+1 óra  
feketehajnal:
és miben kellene a segítség? írja meg valaki, adjon tippet, stb?
meg amúgy sem értem, mit keres ez a C++ topicban...
   
feketehajnal - Tag | 17 hsz       Online status #88185   2008.05.26 23:38 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Remélem tudtok segiteni.
Kellene nekem egy flash vagy java applet egyszerű játék melyben többen is lehet játszani.
Weblapba kellene.
Elöre is köszönöm
Üdv:Hajnal

   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #88174   2008.05.26 15:09 GMT+1 óra  
beleraktam az összes std::map-et egy osztályba és mostmár hibátlanul működik... erre ment el 3 órám... mindjárt összesz**om magam.

Utólag is köszönöm mindenkinek az interpreteres tanácsokat, elég flexibilis lett, maximálisan elégedett vagyok vele
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #88166   2008.05.26 13:17 GMT+1 óra  
Nem fagy le egyből, hanem elkezd össze vissza szarakodni, mint amikor túlírok egy tömböt és szétborul az egész... nem is biztos hogy ezzel van baj... hogy én mennyire utálom ezeket a tipusu hibákat
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #88144   2008.05.26 12:05 GMT+1 óra  
dev-c++ al semmi gáz
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #88143   2008.05.26 11:54 GMT+1 óra  
Na ilyenem még nem volt:

Kód:
typedef std::map<std::string, std::string*> map_str;
typedef std::pair<std::string, std::string*> pair_str;
map_str inter_str;


Ennek a kódnak a 3. sora fagyást okoz ha a variable neve inter_str, inter_string, i_str vagy i_string. Ha átnevezem "valami"-re vagy bármilyen random marhaságra akkor viszont nem fagy ... Tapasztalt már valaki hasonlót? Mitől lehet ez?

u.i: amúgy magával az inter_str-el nem csinálok semmit, csak létrehozom.
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #87933   2008.05.24 09:32 GMT+1 óra  
van egy kis problémám a zthread-el mégpedig:

Kód:
1>msvcprt.lib(MSVCP80.dll) : error LNK2005: "public: static unsigned int __cdecl std::char_traits<char>::length(char const *)" (?length@?$char_traits@D@std@@SAIPBD@Z) already defined in zthread.lib(AtomicCount.obj)

1>msvcprt.lib(MSVCP80.dll) : error LNK2005: "protected: char const * __thiscall std::basic_string<char,struct std::char_traits<char>,class std::allocator<char> >::_Myptr(void)const " (?_Myptr@?$basic_string@DU?$char_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@std@@IBEPBDXZ) already defined in zthread.lib(AtomicCount.obj)

1>msvcprt.lib(MSVCP80.dll) : error LNK2005: "public: char const * __thiscall std::basic_string<char,struct std::char_traits<char>,class std::allocator<char> >::c_str(void)const " (?c_str@?$basic_string@DU?$char_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@std@@QBEPBDXZ) already defined in zthread.lib(ThreadImpl.obj)


viszont ezt a libet nem dobhatom ki mert egy csomo más fv ami benne van kell.
nincs valami parancs ami megmondja a linkernek hogy melyiket használja?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #87773   2008.05.21 22:08 GMT+1 óra  
THX
Hát nemtudom, tényleg olyankor szokott ilyen lenni ha Release/Debug nem megfelelő, vagy ha egy részét DLL-ként, másik részét meg StaticLib-ként fordítod, mert Properties -> C++ -> CodeGeneration -> RuntimeLibrary -nál csak 1 értéket lehet beállítani, és ennek stimmelnie kell az összes használt library-ra (azaz mind v DLL v mind Static); ja és ez NEM azt állítja be, h ez a program hogy forduljon le, mármint h DLL-be v Lib-be, merth én először azt hittem és át is siklottam felette.
   
fpeti - Törzstag | 1280 hsz       Online status #87721   2008.05.20 12:24 GMT+1 óra  
Idézet

ShAdeVampirE :
Pedig ezt kell csinálni, csak (sejtem MSVC-t használsz, de ha tévedek szólj rám ) a beállítások között ne direktbe írd be h nodeflib hanem van vhol... nálam 2005 EE: properties (Linker - Input - IgnoreSpecificLibrary)


VS2005 (vc -al tolom, beírtam a libcmt.lib - et a IgnoreSpecificLibrary-ba, de akkor meg a lua rész dob sajna hibát:
error LNK2019: unresolved external symbol __HUGE referenced in function _luaopen_math

Kipróbáltam, hogy minden #pragma comment(..lib)-et is betettem az 'additional dependecies'-be, hátha ott jobb, mint a forrásban, de nem változik semmi.
Olvastam, akkor is lehet ilyen, ha debug móddal akarunk plö release-sel fordított lib-et forgatni, de hiába állítgattam release-re, detto.
(Amúgy a cikked alapján csináltam mindent, grat hozzá )
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #87703   2008.05.20 09:05 GMT+1 óra  
Idézet
fpeti :
Lua-zgatok éppen, és nem bírok ettől megszabadulni (megy tőle, de akkor is):

LINK : warning LNK4098: defaultlib 'LIBCMT' conflicts with use of other libs; use /NODEFAULTLIB:library

próbáltam a '/NODEFAULTLIB:libcmt.lib '-t meg vhol javasolták a /MT -t is, de mindíg megmarad a warning...

any ötlet?


Pedig ezt kell csinálni, csak (sejtem MSVC-t használsz, de ha tévedek szólj rám ) a beállítások között ne direktbe írd be h nodeflib hanem van vhol... nálam 2005 EE: properties (Linker - Input - IgnoreSpecificLibrary)
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #87554   2008.05.18 12:55 GMT+1 óra  
egy nagyon érdekes feladatot adtak fel idén programozási nyelvekböl, ami azt illeti engem is eléggé elgondolkoztat (már a 4-es 5-ös része)

Idézet

A feladat két bűvös kocka összehasonlítása, és annak megállapítása, hogy azonos állapotban vannak-e. Két kocka azonos állapotban van, ha a TELJES kocka élek mentén történő 90 fokos forgatások sorozatával egymásba transzformálhatóak.

A kockát a standard inputon vannak megadva, síkba terített formában, pl:

. . . B B B . . . . . .
. . . B B B . . . . . .
. . . B B B . . . . . .
L L L T T T R R R U U U
L L L T T T R R R U U U
L L L T T T R R R U U U
. . . F F F . . . . . .
. . . F F F . . . . . .
. . . F F F . . . . . .
. . . B B B . . . . . .
. . . B B B . . . . . .
. . . B B B . . . . . .
L L L T T T R R R U U U
L L L T T T R R R U U U
L L L T T T R R R U U U
. . . F F F . . . . . .
. . . F F F . . . . . .
. . . F F F . . . . . .

A kockát csak az élei mentén vágjuk fel, tehát a lapjai egybefüggőek maradnak. A lapok nem feltétlenül egyszinűek.

Az első 118 108 nem newline karaktert követi a következő kocka leírása.

A programot különböző szinteken lehet megoldani:

2-es jegyért a program mindig a fenti ábrán látható módon felvágott kockát kapja inputként. Feltételezhető, hogy a bűvös kocka szabályos.

3-as jegyért fel kell ismerni, ha a kocka 6 színnél többet tartalmaz, vagy az egyes színekből nem pontosan 9 darab van.

4-es jegyért a kocka más síkbaterített módon is meg lehet adva, pl:

X
XXXX
X
Y
YYYY
Y

5-ös jegyért ekvivalensnek kell tekintenünk azt a két kockát, amelyeket azonossá tehetünk valamelyikük pontosan egy szabályos Rubik-kocka forgatás segítségével.

A program a standard outputra csak következőt írhatja ki (ékezetek nélkül):

azonos

vagy

kulonbozo

vagy

ervenytelen (csak 3-as vagy afeletti érdemjegyért).



tippeket várok hogy hogyan lehetne "összehajtogatni" egy ilyen kiteritett kockát (nem feltételnül ugy néz ki mint a példa!)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
fpeti - Törzstag | 1280 hsz       Online status #87402   2008.05.16 16:03 GMT+1 óra  
Lua-zgatok éppen, és nem bírok ettől megszabadulni (megy tőle, de akkor is):

LINK : warning LNK4098: defaultlib 'LIBCMT' conflicts with use of other libs; use /NODEFAULTLIB:library

próbáltam a '/NODEFAULTLIB:libcmt.lib '-t meg vhol javasolták a /MT -t is, de mindíg megmarad a warning...

any ötlet?
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #87362   2008.05.16 10:00 GMT+1 óra  
start ->programok-> dev-c++
tessék
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #87355   2008.05.16 08:49 GMT+1 óra  
Persze, valaki leírja.

   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #87354   2008.05.16 08:41 GMT+1 óra  
Sziasztok !

valaki leírná hogy kell a c++-t használni szóval a C++ nyelvet tehát az alapot vagy valami.
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #87320   2008.05.16 01:48 GMT+1 óra  
szoval lényegében egy interpretert csinálsz. én azt mondanám, hogy csinálj egy szimbólumtáblát (std::map), mivel html ben változok nincsenek ezért csak a fveknek. igazábol interpretálással még nem foglalkoztam de valami virtuális gépet tudnék elképzelni virtuális regiszterekkel, veremmel stb.
viszont ha jol tom ezekre is leforditják a kodot csak nem valodi gépi kodra...én sztem itt is maradnék az asm nél.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #87288   2008.05.15 04:07 GMT+1 óra  
Én csinálnék rá egy hashmapet, azt hagy szóljon. Std-ben van rá valami megoldás Map címen, csinálj egy osztályt, amiben van egy fv, meg a paraméterek, a map key-e az utasítás neve, ha van hozzá value, megvan az osztály, abba benyomod a paramétereket és run, ha megy, akkor jó, ha nem, akkor hibás volt, amit beírt. Ez elvielg elég automatikus, csak dolgozni kell vele.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #87286   2008.05.15 03:35 GMT+1 óra  
Kösz a tanácsot, megnéztem az ogre cegui-s példaprogramját... és az összes gomb parancs hardkódolva van
Egyébként elég kiforrott és sokan használják, ha újra kéne csinálnom az egészet azzal csinálnám. De ennyi fáradtságos munka után maradok a saját megoldásomnál
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
Robsoft - Tag | 345 hsz       Online status #87285   2008.05.15 03:09 GMT+1 óra  
Idézet
Lazarus :
Olyan gui rendszert csinálok ami html fileokat ingame ablakokká konvertál, hogy könnyebb legyen megszerkeszteni. A megjelenítéssel nagyjából meg is lennék, de egy kicsit eltöprengtem hogy a gombok miként működjenek. Azt akarom hogy befolyásolni tudják az engine futását, úgy hogy hozzáférnek az engine funkcióihoz.


Nem tudom ezzel mennyire vagy kész, meg mennyire saját, de szerinte a CEGUI-t lehetne használni az Ogre-hez. Van hozzá layout editor is legutóbb mikor láttam már az is elég fejlett volt. Izomból beolvassa/kimenti a konfigurációs file-t az editor, az Ogre is gond nélkül beolvassa ezt.
 
Blog
 
   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #87284   2008.05.15 02:21 GMT+1 óra  
Olyan gui rendszert csinálok ami html fileokat ingame ablakokká konvertál, hogy könnyebb legyen megszerkeszteni. A megjelenítéssel nagyjából meg is lennék, de egy kicsit eltöprengtem hogy a gombok miként működjenek. Azt akarom hogy befolyásolni tudják az engine futását, úgy hogy hozzáférnek az engine funkcióihoz.

Kb így (html elem):
Kód:
<input type="button" onclick="funkcio(1,2)">


Ha rányomok lefut az engine-en belüli funkcio(). Ezt hogyan lehetne legegyszerűbben megvalósítani?

Amire képes lennék
Kód:
if (input = "funkcio")
funkcio(arg1, arg2);
else if (input = "funkcio2")
funkcio2(arg1);
... stb


Elég sok funkció lenne terveim szerint, így csináljam vagy van okosabb/flexibilisebb módja is?
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #87266   2008.05.14 11:22 GMT+1 óra  
a bmp headerböl tudod kideriteni hogy forditott e vagy rendes
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] > 85 < [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [141]