játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] > 90 < [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [141]
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #82733   2008.03.05 08:24 GMT+1 óra  
Azt hiszem, ezek után innen ne várj segitséget...

   
AmidaBucu - Tag | 281 hsz       Online status #82732   2008.03.05 08:14 GMT+1 óra  
BOCSIIIIIIi hoszzu napom volt, hülye suli után már mindenen megsértődők, minden negatív megjegyzést komolyan veszek ( mondjuk lehet hoghy komoly is volt )
Ami tönkremehet, az tönkre is megy!!!
   
AmidaBucu - Tag | 281 hsz       Online status #82728   2008.03.05 07:58 GMT+1 óra  
[bunkó megjegyzés]

Tisztelet a kivételért. Bocsánat az offért. Köszönet a válaszokért.

Ezt a hozzászólást AmidaBucu módosította (2008.03.05 09:00 GMT+1 óra, ---)
Ami tönkremehet, az tönkre is megy!!!
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82723   2008.03.05 07:08 GMT+1 óra  
van értelme, 4 karakternek
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #82722   2008.03.05 06:58 GMT+1 óra  
Idézet
AmidaBucu :
Hi!
Pointer problémám lenne.
Van egy
Kód:
D3DXHANDLE* handle;
handle = (D3DXHANDLE*)malloc(sizeof(LPCSTR));

pointerem;
Megvan cimezve rendesen, de amikor itt tarta program:
Kód:
[...]
handle[0] = Effects[0].EEffect->EndParameterBlock();

Tönkre megy a pointer. Próbálkoztam mindennel de nem tom megcsinálni.
Vmi ötlet hogy lehet?



Az EndParameterBlock() függvény definíciója így néz ki:
D3DXHANDLE EndParameterBlock();

Úgy látom, csinálsz egy handle-t, aminek aztán LPCSTR méretű memóriát foglalsz (LPCSTR = const char*, ergó pointer típus).
Aztán ebbe D3DXHANDLE-t próbálsz beleerőltetni. Értelme semmi.
Csináld így:

Kód:
D3DXHANDLE handle;

[...]

handle = Effects[0].EEffect->EndParameterBlock();
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82721   2008.03.05 06:56 GMT+1 óra  
na vajon mért

#define LPCSTR const char*

ami 4 bájt és pointer típus..

wtoma válasza sem jó mert az ugyanazt csinálja
helyesen:

D3DXHANDLE* alma = (D3DXHANDLE*)malloc(valami * sizeof(char));
ahol valami a szöveg hossza + 1 (stringvége karakter)

amugy biztos vagy te ebben a dx ben?

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2008.03.05 07:07 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
AmidaBucu - Tag | 281 hsz       Online status #82720   2008.03.05 06:30 GMT+1 óra  
Nah, valaki tudna segíteni az előző kérdésemmel kapcsolatban? A pointer problémában?
Ami tönkremehet, az tönkre is megy!!!
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82589   2008.03.02 09:30 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Megvan a megoldás, elég tanulságos lehet azoknak, akik hozzám hasonlóan C# alól érkeztek:

Ha egy C++ progit dll-be, vagy static library-be fordítunk, akkor a kötelezően mellékelt header file-nak tartalmaznia kell a private részeket is...



ezért szoktak inkább interfaceket csinálni és igy csak azok a headerek, minden más számraztatással történik
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
AmidaBucu - Tag | 281 hsz       Online status #82584   2008.03.02 07:19 GMT+1 óra  
Idézet
Nem vagyok benne a DX-ben, de nekem logikusnak tűnne D3DXHANDLE típusú ptr-nek D3DXHANDLE méretet foglalni


Mindegy mer D3DXHANDLE végüis LPCSTR típus csak más néven. Any Idea?
Ami tönkremehet, az tönkre is megy!!!
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #82583   2008.03.02 06:58 GMT+1 óra  
Megvan a megoldás, elég tanulságos lehet azoknak, akik hozzám hasonlóan C# alól érkeztek:

Ha egy C++ progit dll-be, vagy static library-be fordítunk, akkor a kötelezően mellékelt header file-nak tartalmaznia kell a private részeket is...
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #82577   2008.03.02 05:00 GMT+1 óra  
hmm, megpróbáltam sima static library-ként is, de ugyanaz a hiba:
úgy tűnik, mintha a tömböket, és std-s osztályokat valamiért teljesen rosszul kezelné lib-ből...
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #82570   2008.03.02 02:48 GMT+1 óra  
Van egy eléggé idegesítő problémám:

A framework-ömet szeretném dll-esíteni.
A megfelelő osztályokhoz betettem a __declspec(dllexport) sorokat, átállítottam a projektet dll-re, le is fordult hiba nélkül, megkaptam a dll-t, és a lib-et.

A probléma akkor van, ha használni is szeretném:
megcsináltam az import interfészt, a megfelelő osztályok .h-ja van benne namespace-estől, de csak a függvénydefiníciókkal, és __declspec(dllimport)-tal az osztálydefiníció előtt.

Eddig is ok.
A main.cpp-ben is ok a kód, szépen le is fordul.
Aztán amikor tesztelném, akkor kapok egy access violation writing location error-t az arcomba, ha pl egy olyan osztályt példányosítok, ami konstruktorban default értékekkel tölti fel magát.
Ha pl static függvényt hívok egy osztályból, ami nem nyúlkál ilyenekhez, az megy.

Az osztályok nem hibásak, működnek, a hiba biztosan a dll-esítéssel függ össze!
Találkozott már valaki ilyennel?
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #82567   2008.03.02 01:35 GMT+1 óra  
Nem vagyok benne a DX-ben, de nekem logikusnak tűnne D3DXHANDLE típusú ptr-nek D3DXHANDLE méretet foglalni
Kód:
D3DXHANDLE* handle;
handle = (D3DXHANDLE*)malloc(sizeof(D3DXHANDLE));


(az LPCSTR egy pointer típus, ha jól értem a google találatokat...)
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
AmidaBucu - Tag | 281 hsz       Online status #82566   2008.03.02 01:01 GMT+1 óra  
Hi!
Pointer problémám lenne.
Van egy
Kód:
D3DXHANDLE* handle;
handle = (D3DXHANDLE*)malloc(sizeof(LPCSTR));

pointerem;
Megvan cimezve rendesen, de amikor itt tarta program:
Kód:
[...]
handle[0] = Effects[0].EEffect->EndParameterBlock();

Tönkre megy a pointer. Próbálkoztam mindennel de nem tom megcsinálni.
Vmi ötlet hogy lehet?
Ami tönkremehet, az tönkre is megy!!!
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #82457   2008.02.28 09:08 GMT+1 óra  
Ellenben ha érvényes objektumra mutat, akkor a (2005-össel kezdődően már biztosan) a VS debugger meg tudja mutatni, hogy mi is van az objektumban. Hasznos még az expression kiértékelés, azzal is lehet ellenőrizni dolgokat.
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
fpeti - Törzstag | 1290 hsz       Online status #82414   2008.02.27 12:33 GMT+1 óra  
Megpróbálhatod, hogy nyomsz egy F5-t (elindul a debug), fontos, hogy ne legyen fullscreen a cucc, majd megmutatja azt a sort, ahol kifagy. Ha ott van vmi pointerkedés, akkor megnézheteted akár csak egérrámutatással, hogy hátha vmelyik 0-ra mutat (vagy a 0xCCCCCC...érték is lehet hiba - not iniced kb.).
Ha itt nincs, és ez mondjuk egy class vmelyik függvényében van, akkor valszeg valahol van egy pointer aminek a típusa ez az osztály, de rossz címre mutat. Nekem sokszor így van.

(bocs a fogalmazásért, épp most ettem )
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #82406   2008.02.27 11:34 GMT+1 óra  
Ha access violation, akkor az egyik pointered nem ok.

Elképzelhető, hogy létrehozáskor, vagy törlés után nem incializáltad NULL-ra (és ilyenkor az if(pointer) ellenőrzések sem segítenek), esetleg egy függvény valami hiba miatt NULL pointert ad vissza, és ezt nem vizsgáltad meg...

Debugolj ezerrel, ilyenkor az segít a legtöbbet!
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82404   2008.02.27 10:46 GMT+1 óra  
közelebbit sajna nem, access violation error hiba, de sajna nemtok rájönni...
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82387   2008.02.27 06:56 GMT+1 óra  
ja arra ondoltm nálam mindkettő fagyásnak számit
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #82377   2008.02.27 04:36 GMT+1 óra  
Igaz, pointerek is okozhatják.

Mondjuk nálam pointer miatt még soha nem fagyott ki semmi, maximum kaptam egy access violation error-t, és szétszállt a progi. A kifagyásra szerintem általánosságban a végtelen ciklus valószínűbb.

Ibax, esetleg valami közelebbit tudsz mondani?
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82362   2008.02.27 02:53 GMT+1 óra  
általában pointerek okozzák
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #82353   2008.02.27 01:15 GMT+1 óra  
Az hogy a build successfull, az azt jelenti, hogy nincs a kódban olyan syntax hiba, illetve nem implementált fügvény, ami miatt nem lehetne a progit lefordítani.
Ez viszont nem jelenti azt, hogy a program jól is fog működni.

A debugolás úgy működik, hogy a program egy sora elé beteszed a piros pöttyöt - ekkor ha odaér a vezérlés, akkor a progid megáll, és az F10, F11 billekkel soronként tudod a kódot végrehajtani, vagy az F5-tel folytatni. Közben meg tudod nézegetni a változóidat.

Ennek előfeltétele, hogy a debughoz szükséges map file-t a Studio elkészítse, hogy debug módban fordíts, meg hasonlók. Szvsz a progid első sorára nézd meg, működik-e a debug, ha nem, akkor még be kell állítani valamit. Ha megy, akkor debugolhatsz.

A lefagyást általában végtelen ciklus okozza, érdemes megnézegetni a while és for ciklusokat.
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82352   2008.02.27 01:06 GMT+1 óra  
a debug-olásban tudna segíteni valaki (visual studio 2005).
c++ -os projektem van, és tudom, hogy a sor elejére egy KATT lerak egy piros pontot, ami azt jelzi (gondolom), hogy addig a pontig fusson a progi, és utána várjon felhasználói beavatkozásra a továbbfutáshoz (?).
sajnos elakadtam egy proginál, mert a build successfull, de a progi kifagy egy idő után, és így nehéz rájönnöm a hiba tényleges okára...
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82328   2008.02.26 12:59 GMT+1 óra  
vagy felveszed attribútumnak
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #82312   2008.02.26 10:33 GMT+1 óra  
1) adogasd át szépen minden függvénynek. Ha nagy adatról van szó, akkor persze csak a címet
2) rakd be egy osztályba statikus változónak. Ekkor gyakorlatilag globálisként viselkedik, de legalább van egy hely, ahova logikailag tartozik (valamint elkerülhető a névütközés.)
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82311   2008.02.26 10:30 GMT+1 óra  
és miért baj globális változókat használni? ha szükségem van olyan változókra, amiket több függvényben is használni fogok, felhasználok, akkor azt hogy oldjam meg globális változók nélkül?
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82274   2008.02.26 02:48 GMT+1 óra  
hát ha már nekiálltál az oop-nek akkor nemkéne globális változókat használi egyrészt...másrészt figyelni kell arra, hogy mi minek adsz értékül mert pointerek esetén a legeldugottabb hibától is az egész program hülyeséget csinál.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82273   2008.02.26 02:32 GMT+1 óra  
hmm, ma megoldottam a problémát, egy kicsit másképp. ami mindenképp hiányzott, az a while ciklus if -jének else ágából a
Kód:
temp.nextRow();
sor, vagyis amikor a feltétel nem teljesült, és belementem az else ágba, attól kezdve végtelen ciklusra futottam. valamint kivettem a fgv negyedik paraméterét, és egy másik fgv-t írtam, ami egyszerüen átadja a globális patientID mutatónak a kapott char* mutatót.

aztán szépen lassan óvatosan a
Kód:
cout << patientID;
-t lecseréltem
Kód:
cout << patientID[0];
-ra, majd töröltem a sort, és most müxik

igazából máig se értem, mi lehetett a gond...
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82263   2008.02.25 15:21 GMT+1 óra  
a függvényen belül a negyedik paraméterként kapott mutató értékét átadom egy újonnan deklarált mutatónak, és annak segítségével vizsgálok a feltételben. mivel mindez egy fgv-en belül van, ezért ennek így müködnie kéne, nem?
függetlenül attól, hogy hol deklaráltam (vagy rosszul tudom?)

egyébként a header file-ok után deklaráltam, mielőtt elkezdtem volna kidolgozni az egyes függvényeket (az admin osztályom függvényeit; void admin::mainMenuDatas(), stb)
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82259   2008.02.25 13:50 GMT+1 óra  
hát de ebben amit beirtál én nem látok deklarációt
ugyérted, hogy ez egy member változó? ha igen mi képes megváltoztatni
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82249   2008.02.25 10:32 GMT+1 óra  
és így hívom meg a main-ból a fgv-t:

Kód:
admin.mainMenuDatas(env,driver,device,tempbuf);


ahol tempbuf-nak lefoglaltam memterületet. így a tempbuf által lefoglalt területre mutat az előbb említett pid mutató is (ugye?)
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82248   2008.02.25 10:30 GMT+1 óra  
patientID-t még az összes fgv elején deklaráltam, hogy minden fgv használni tudja. igazából ebben tárolom az aktuálisan kijelölt ID-t, amit a pid-ben kapok meg (hogy esetleg más fgv is tudja, miről van szó). mivel mutatókról van szó, elég úgy, ahogy írtam. vagy nem???

bár tudom, ebben a fgv-ben máshol nem is használom
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82247   2008.02.25 10:21 GMT+1 óra  
Kód:
patientID = pid;


ez hol van deklarálva és mit müvel
mit is tanultunk ovodában a pointerekröl?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82246   2008.02.25 10:19 GMT+1 óra  
a patientID = pid kell, mert máshol is felhasználom, más fgv-ekben...

az első cout kikommentezése után végtelen ciklust kapok, a második cout (while-ban) kikommentezése után kifagy a progi...

de ebben a formában müxik
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82244   2008.02.25 10:17 GMT+1 óra  
azt kihagytam, mert ennek így is teljesen müködnie kéne...

de ez a müködő verzió:
Kód:
void Admin::mainMenuDatas(IGUIEnvironment* env, IVideoDriver* driver, IrrlichtDevice* dev,char* pid)
{
cout << pid;
patientID = pid;
int i;

b1 = env->addButton(rect<s32>(275, 200, 403, 264),0,6003); // gomb
b1->setImage(driver->getTexture("buttons/bUsePatient.jpg"),rect<s32>(0, 0, 128, 64));
b1->setToolTipText(L"Use selected patient");

b2 = env->addButton(rect<s32>(510, 200, 638, 264),0,6003); // gomb
b2->setImage(driver->getTexture("buttons/bDetails.jpg"),rect<s32>(0, 0, 128, 64));
b2->setToolTipText(L"View patient's details");

name = env->addStaticText(L"Name:",rect<s32>(270,70,420,92),0,0,0,-1);
date = env->addStaticText(L"Date of birth:",rect<s32>(270,110,420,132),0,0,0,-1);
id = env->addStaticText(L"ID:",rect<s32>(270,150,420,172),0,0,0,-1);

namebox = env->addEditBox(L"",rect<s32>(460,68,688,94),1,0,-1);
datebox = env->addEditBox(L"",rect<s32>(460,108,688,134),1,0,-1);
idbox = env->addEditBox(L"",rect<s32>(460,148,688,174),1,0,-1);

db.open(dbFile);

CppSQLiteQuery temp = db.execQuery("SELECT * FROM patients;");

const char* buf;
wchar_t* wbuf;

char* var = new char[20];
sprintf(var,pid);

while(!temp.eof())
{
cout << "pid " << pid;
if (strcmp(var,temp.fieldValue("personalID"))  &&  !temp.eof())
{
temp.nextRow();
}
else
{
buf = getSelectedListItem();
mbstowcs(wbuf,buf,52);
namebox->setText(wbuf);


buf = temp.fieldValue("year");
mbstowcs(wbuf,buf,5);
datebox->setText(wbuf);

buf = temp.fieldValue("personalID");
mbstowcs(wbuf,buf,20);
idbox->setText(wbuf);
}
}
temp.finalize();
db.close();
}


csak akkor müxik az egész, ha az elején,és a while ciklusban is kiíratom a "pid" értékét, valamint a if feltételébe nem konrkétan a pid-et ellenőrzöm, hanem egy olyan változót, amibe beleírtam előtte a "pid"-et (var változó)

nagyon kókány és beteges megoldás, de csak így müxik a progi...
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82242   2008.02.25 10:07 GMT+1 óra  
és hol iratod a ki a problémás részt?
és a ciklus előtt még jó a pid? hogyan adod át, hogyan deklarálod

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2008.02.25 10:15 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82241   2008.02.25 10:04 GMT+1 óra  
még egy picit szenvedek vele, mert állandóan próbálkozok átírom, és irrlicht-béli osztályokat jócskán felhasznál, valamint egy adatbázissal is össze van kötve a progi, de a lényeg a köv. fgv:

Kód:
void Admin::mainMenuDatas(IGUIEnvironment* env, IVideoDriver* driver, IrrlichtDevice* dev,char* pid)
{
int i;

b1 = env->addButton(rect<s32>(275, 200, 403, 264),0,6003); // gomb
b1->setImage(driver->getTexture("buttons/bUsePatient.jpg"),rect<s32>(0, 0, 128, 64));
b1->setToolTipText(L"Use selected patient");

b2 = env->addButton(rect<s32>(510, 200, 638, 264),0,6003); // gomb
b2->setImage(driver->getTexture("buttons/bDetails.jpg"),rect<s32>(0, 0, 128, 64));
b2->setToolTipText(L"View patient's details");

name = env->addStaticText(L"Name:",rect<s32>(270,70,420,92),0,0,0,-1);
date = env->addStaticText(L"Date of birth:",rect<s32>(270,110,420,132),0,0,0,-1);
id = env->addStaticText(L"ID:",rect<s32>(270,150,420,172),0,0,0,-1);

namebox = env->addEditBox(L"",rect<s32>(460,68,688,94),1,0,-1);
datebox = env->addEditBox(L"",rect<s32>(460,108,688,134),1,0,-1);
idbox = env->addEditBox(L"",rect<s32>(460,148,688,174),1,0,-1);

db.open(dbFile);

CppSQLiteQuery temp = db.execQuery("SELECT * FROM patients;");

const char* buf;
wchar_t* wbuf;

while(!temp.eof())
{
if (strcmp(pid,temp.fieldValue("personalID"))  &&  !temp.eof())
{
temp.nextRow();
}
else
{
buf = getSelectedListItem();
mbstowcs(wbuf,buf,52);
namebox->setText(wbuf);


buf = temp.fieldValue("year");
mbstowcs(wbuf,buf,5);
datebox->setText(wbuf);

buf = temp.fieldValue("personalID");
mbstowcs(wbuf,buf,20);
idbox->setText(wbuf);
}
}
temp.finalize();
db.close();
}


igazából itt a "pid" változó (kb 6-7 karaktert tartalmaz) a lényeg, ami egy char*. az is furcsa, hogy a pid változó értéke a while() ciklusba érés után megváltozik. mégpedig akkor, amikor az if ciklus féltételei igazat adnak vissza. amíg nem igazak a feltételek, addig megmarad az értéke, amint igaz, és végrehajtja a temp.nextRow() utasítást (ami nem más, mint az előzőekben leírt sql lekérdezés következő sorára ugrás), a pid értéke megváltozik, eztán már csak a pid-ben az előző 6-7karakter 1. karaktere marad (egyetlen karakter). ezt sem vágom,hogy ez miért így van ...

szóval sok a megválaszolatlan kérdés...
várom az ötleteket...
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82239   2008.02.25 10:03 GMT+1 óra  
hát azt kéne ja
szerintem a hatókörrel lehet valami..de igy látaltanba csak tipp
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #82237   2008.02.25 09:06 GMT+1 óra  
pfff...
bemásolhatnád ide a progi/függvény kódját, ha nem túl hosszú....

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82235   2008.02.25 08:46 GMT+1 óra  
ha csak ennyit íratok ki:

Kód:
cout << "parameter: " << endl;


akkor meg egy végtelen ciklus indul el, ami folyton a fenti sort írja ki

ezt már végképp nem értem
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #82234   2008.02.25 08:38 GMT+1 óra  
én ezt azért nem értem, mert mi történik másként, ha kiíratod azt a 2 változót??
még csak az értéküket sem módosítod, csak kiolvasod...

nem próbáltál még ki apróbb módosításokat?
pl hogy nem a változókat iratod ki, hanem csak egy szöveget, vagy csak az egyik változót, stb.
talán a progi viselkedéséből lehet következtetni a hiba okára.

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82233   2008.02.25 08:22 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Visual Studio-ban Ctrl+Shift+B kombóval tudsz build-elni.



jaja, ugyanaz (nálam!), mint az F7
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82232   2008.02.25 08:21 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
ja várj ez ismerös lehet h má nekemis volt..hmm és ha egy space t rax a // után?
amugy azért mert ha C-ben irod akkor ott nincs //



nem, sajnos a // után rakott space sem oldja meg a problémát, sőt ha kitörlöm az egész sort, akkor is kifagy a progi, csak ha benne marad, akkor okés.

mégegyszer az emlitett sor:

Kód:
cout << "parameter: " << parameter << ", es pId: " << pId << endl;


char* típusú a "parameter" es a pId változó is...
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #82227   2008.02.25 05:56 GMT+1 óra  
Visual Studio-ban Ctrl+Shift+B kombóval tudsz build-elni.
Debug módban a fordító még pakol a progidba extra kódot, hogy könnyebb legyen debuggolni, ezért kicsit lassabb is mint a release fordítás. És vannak apróbb különbségek, pl ha jól tudom, debug módban alapból kinullázza azokat a változókat is, amiket nem kéne, stb.

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82226   2008.02.25 05:55 GMT+1 óra  
ja várj ez ismerös lehet h má nekemis volt..hmm és ha egy space t rax a // után?
amugy azért mert ha C-ben irod akkor ott nincs //
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82224   2008.02.25 05:37 GMT+1 óra  
ööö, asylum hozzászólásához annyit, hogy visual studio 2005-ben nekem a ctrl - F11 semmit se csinál, gaborlabortól pedig kérdezem, hogy mi a kettő közötti különbség, mert visual studio alatt nyomok egy F7-et, és az gond nélkül build-el.
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #82223   2008.02.25 05:34 GMT+1 óra  
Ez számomra is érthetetlen.
Debug és Release fordítás ugyanazt csinálja?

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #82222   2008.02.25 05:33 GMT+1 óra  
ujraforditás
ctrl f11 (dev-c++)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82221   2008.02.25 05:28 GMT+1 óra  
sziasztok.

magyarázza el nekem valaki lécci, hogy a "cout << "-al kezdődő soraim kikommentelése, illetve progiban hagyása miért van hatással a futo programomra.

annyit csinálok a cout-ban, hogy kiíratom 1-2 változóm (char*) tartalmát

Kód:
cout << "parameter: " << parameter << ", es pId: " << pId << endl;


ha benne hagyom a progiban a sort, akkor müxik (persze kiírja a sort is), ha kikommentezem (//cout), akkor meg kifagy.

ez számomra érthetetlen
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #81797   2008.02.18 01:40 GMT+1 óra  
Visszatértem a sima std::string-re, úgy tűnik, a magyar betűk mennek ezzel is...
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] > 90 < [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [141]