játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] > 90 < [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #84726   2008.04.08 08:05 GMT+1 óra  
az intellisense-el volt a gond. letöröltem az ncb file-t, ami 15 mega lett, most már jó, az újonnan létrejött ncb file pedig 'csak' 3.2 mega, de a funkcionalitása gondolom ugyanaz.
köszönöm a segítséget mindenkinek.
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #84719   2008.04.08 06:32 GMT+1 óra  
Az IntelliSense szokott töketlenkedni, de az nem a gép sebessége miatt van (nekem egy p3 800mhz-es gépen ugyanolyan mint a 2,4GHz-esen...). Állítólag a vs2008-ban sokat javult az IntelliSense a 2005-öshöz képest. Beast-ék mondták, nem saját tapasztalat.
Én azt próbálnám ki, hogy a projekt mappájában lévő projekt_neve.ncb fájlt letörölném, mert ez az IntelliSense adatbázisa. (Méretre is relatíve nagy.)
Ha ezt letörlöd és nyomsz egy full build-et akkor elméletileg újraépíti ezt az adatbázist és akkor remélhetőleg gyorsabb lesz. 1 próbát megér.

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #84717   2008.04.08 06:22 GMT+1 óra  
Szerintem az IntelliSense kavar be...

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #84714   2008.04.08 05:55 GMT+1 óra  
Ha a gyors fordítás nem jó, próbálj full build-et.
Ha az sem hoz eredményt, akkor nézz körül, nem hiányzik-e egy namespace, illetve hogy kódodnak az a része látja-e azt az osztályt, aminek nem jelennek meg a tagfüggvényei...

#include "valami.h"

Mondjuk enélkül meg elvileg nem fordulna le...
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #84710   2008.04.08 05:45 GMT+1 óra  
nem a gép lassú, ez tuti (AMD 3000+, 1G ram)
a feladatkezelőben nem lassítja semmi sem a procit, folyamatosan figyelem.
CTRL+SHIFT+B sem oldotta meg a problémát, mert amikor jelentkezett megint a hiba, lefuttattam, de ugyanúgy nem írja ki a karaktert.

a pozíció érdekes mód változik....tehát olyan, mintha először fehér karaktert szúrna be, mert azt látom, hogy a hely eltolódik egyel jobbra, de csak bizonyos idő után jelenik meg a karakter (vagyis 'átvált' feketére).


...érdekes...
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #84708   2008.04.08 05:32 GMT+1 óra  
Hát, a VS nem szokott olyat csinálni, hogy 5-10 másodperc, amíg megjelenik a gépelt szöveg...
Lehet, hogy lassúcska a géped, vagy valami fogja a procit.

Próbáld meg újraindítani a VS-t, ha nem segít, a gépet, nézelődj a feladatkezelőben, mi fogja a procit...

A VC++ alatt én is belefutottam már ebbe párszor, egy gyors fordítás (CTRL+SHIFT+B) megoldja a dolgot.
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #84707   2008.04.08 05:28 GMT+1 óra  
üdv
visual studiot használok. és mosanában észre vettem, hogy itt-ott a kurzor helyére beírt karakter csak 5-10mp eltelte után jelenik meg. ez nagyon zavaró, és bosszantó, de sajnos nincs tippem, mi okozhatja. valamint azt is tapasztaltam, hogy az osztályok tagfüggvényeit nem minden esetben jeleníti meg egy '->' hívás után (vagyis amikor ki szeretnék választani egyet). ez ugye nehézkessé teszi a dolgot, mert mindig keresgélni kell a meglévő fgv-ek között. van ahol kiírja, van ahol nem...

esetleg az lehet gond,hogy túl hosszú a kódom? kb 1100. sornál tartok...

thx a helpet mindenkinek!
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #84541   2008.04.06 11:11 GMT+1 óra  
én az fps hez igazitom ami miatt általában 1 mp-t várni kell a program elején amig beáll.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #84539   2008.04.06 10:12 GMT+1 óra  
Hello, én így használom:
Kód:
class CTimer
{
private:
long double mFreq;
unsigned __int64 mBaseTime;

public:
CTimer(bool start = false) { Clear(); if( start ) Reset(); }
~CTimer()    { }
void Clear(void)   { mFreq = 0.; mBaseTime = 0; }
void Reset(void)
{
unsigned __int64 pf;
QueryPerformanceFrequency((LARGE_INTEGER*)&pf);
mFreq = 1. / (long double)pf;
QueryPerformanceCounter((LARGE_INTEGER*)&mBaseTime);
}
long double getSeconds(void)
{
unsigned __int64 val;
QueryPerformanceCounter((LARGE_INTEGER*)&val);
return (val - mBaseTime) * mFreq;
}
long double getMilliseconds(void)
{
return getSeconds() * 1000.;
}
};

Ha időzíteni akarok valamit, akkor mondjuk a főciklusban lekérem mindig az eltelt időt, és én abból számolok FPS-t is. Minden, ami mozog, az az FPS alapján számolja ki a mozgási sebességét, hogy mindenféle FPS érték mellett ugyanúgy fusson.

A főciklusban:
Kód:
FramesPerSecond = 1000. / MainTimer.getMilliseconds();
MainTimer.Reset();

   
Kristf - Törzstag | 125 hsz       Online status #84537   2008.04.06 10:01 GMT+1 óra  
Program időzítésével kapcsolatban lenne egy kérdésem. Már sok módszert próbáltam, hogy miként lehet megoldani, hogy minden gépen egyforma sebeséggel fusson. Itt most konkrétan egy opengl-es játékot kéne időzíteni. A QueryPerformanceFrequency és Counter függvényeket próbálgattam, úgy hogy beállítom mondjuk, ha 16 ms eltelik, akkor a program a számolásokat elvégzi, különben a fő ciklus újrakezdődik. De nekem ez nem vált be, pl laptopon teljesen más sebességgel fut. Itt egy példa kód (egy netes tutorialból néztem ezt a megoldást):


Kód:
QueryPerformanceFrequency((LARGE_INTEGER *) &perf_cnt);

    time_count=perf_cnt/80;
    QueryPerformanceCounter((LARGE_INTEGER *) &next_time);

// The message loop
while (!quit)
{

if (PeekMessage(&msg, NULL, NULL, NULL, PM_REMOVE))
{
if (msg.message == WM_QUIT)
quit = true;

TranslateMessage(&msg);
DispatchMessage(&msg);
}

        //program időzítése---------------------

        QueryPerformanceCounter((LARGE_INTEGER *) &cur_time);

        if (cur_time>next_time)
        {
            RenderFrame();
            next_time += time_count;

            if (next_time < cur_time)
            {
                next_time = cur_time + time_count;
            }
        }

SwapBuffers(hdc);
}


Valaki tud esetleg segíteni?

   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #84109   2008.03.29 05:25 GMT+1 óra  
Köszi
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #84108   2008.03.29 05:21 GMT+1 óra  

   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #84106   2008.03.29 05:09 GMT+1 óra  
Tudtok ajánlani valamilyen ingyenes c++ sound API-t?
FMOD egyszerű és jó, de ha esetleg eljutok odáig hogy sharewareá válna a játékom nem akarom hogy bepereljenek
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #84101   2008.03.28 17:41 GMT+1 óra  
Nem, nem C#.
http://hu.wikipedia.org/wiki/C%2B%2B

Lehet referencia, de a példakód akkor sem jó, mert 10-et ad a konstruktornak, ami referenciát vár.
cannot convert parameter 1 from 'int' to 'int &'

Mind1.

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #84099   2008.03.28 15:12 GMT+1 óra  
de lehet referencia
a * tényleg lemaradt (ez véletlenül nem c#?)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #84097   2008.03.28 14:20 GMT+1 óra  
Szerintetek is hibás a Wikipedián a C++ szócikkben az alábbi kódrészlet?
Kód:
class MyClass
{
public:
  MyClass(int & data) { x = data; } //Konstruktor
private:
  int x;
};

MyClass mc = new MyClass(10); //mc.x egyenlő 10 -el


1. A konstruktorban nem lehet referencia (legalábbis a példakódban nem...)
2. Az mc változó nem pointer, tehát lemaradt mögüle egy *.


szerk:
Hát mi ez már?! A soron következő példakód is egy bogártanya, nem?
Hogyhogy ezeket még senki nem javította ki?
(pl.osztálydefiníció végén lemaradt ; + megint nem pointert használ...)

Ezt a hozzászólást gaborlabor módosította (2008.03.28 14:27 GMT+1 óra, ---)

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83838   2008.03.24 14:54 GMT+1 óra  
o ha bárki megnézte volna a priorsorban volt egy fatális hiba. illetve több is. ezek javitva de azért ha talál még vki hibát szoljon (ugysenézi meg senki )
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83783   2008.03.23 13:47 GMT+1 óra  
Kód:
if( keytable[DIK_SYSRQ] & 0x80 )
{
    if( !pressed )
    {
        pressed = true;
        device->ScreenShot();
    }
}
else pressed = false;


ennyi
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #83774   2008.03.23 11:46 GMT+1 óra  
A directinput egyszeri lenyomás detektálására nem igazán alkalmas, inkább csak arra, hogy le van-e nyomva egy billentyű - ez játékoknak tökéletes. Ha egyszer kellene csak, akkor én 2 megoldást tudtam eddig kieszelni, de ezek sima winmessage-re épül (ettől még a directinput lehet mellette)
1 WM_KEYUP-ot kell nézni, az csak egyszer hívódik meg, bill. felengedésekor.
2 nyilván kell tartani, hogy kapott-e már WM_KEYDOWN-t egy bill., valamint lekérdezve volt-e, és e kettőből kikombinálni, hogy le kell-e kezelni.
Kb kell még egy tömb, amiben ha már le volt kérdezve, akkor flaget kell beállítani a bill-nek, és keyupnál meg törölni a flaget.. azaz felengedtünk, ha megint lenyomjuk, újra lehet lekérdezni.
- nekem ez gépelésekhez bejött (WM_CHAR jó az ASCII kódokra - bár nincs benne minden.)
üdv.
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83762   2008.03.23 08:58 GMT+1 óra  
hát akkor a kódodban van a hiba
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
dvorgaz - Törzstag | 576 hsz       Online status #83761   2008.03.23 08:46 GMT+1 óra  
Átpakoltam a cuccot a mainloopba, gondolom egy alkalmazásnak itt lenne a render() meg egyéb bizbasza:

Kód:
        while( msg.message!=WM_QUIT )
        {
                if( PeekMessage( &msg, NULL, 0U, 0U, PM_REMOVE ) )
                {
                    TranslateMessage( &msg );
                    DispatchMessage( &msg );
                }
                else DetectKeys();
        }


Viszont így se működik; az első A-lenyomásig ok viszont ha bezárom az MsgBoxot azonnal újra megjelenik, még ha egérrel is teszem és egy gombot se nyomok le.
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83756   2008.03.23 07:39 GMT+1 óra  
a directinput blokkolja a windowsos input üziket ugyh ez nemfog igy menni.
én a fö ciklusban szoktam elkérni a dinputtol az állapotát a dolgoknak:

Kód:
void alma::Update()
{
    //...
long wp = 0;
long lp = 0;

ZeroMemory(&state, sizeof(state));

// **********keyboard
HRESULT hr = keyboard->GetDeviceState(sizeof(state), &state);

//...

lp = reinterpret_cast<long>(&state[0]);
core->PermanentEvent(ALMA_KEY, 0, lp);

    //...
}


a tömbre mutato pointert pedig a saját üzenetkezelömnek elküldöm
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
dvorgaz - Törzstag | 576 hsz       Online status #83752   2008.03.23 07:27 GMT+1 óra  
Lenne egy ilyen directinputos kódom, ezt a winapi WndProc-ból hívom meg hogy ha WM_KEYDOWN üzenetet kap:

Kód:
void DetectKeys(void)
{
    char keystate[256];    // create a static storage for the key-states

    g_lpDIDevice->GetDeviceState(sizeof(keystate), (LPVOID)&keystate);    // fill keystate with values

    if(keystate[DIK_A] & 0x80)    // if the 'A' key was pressed...

        // then inform the user of this very important message:
        MessageBox(NULL, L"You pressed the 'A' key!", L"IMPORTANT MESSAGE!", MB_OK);

    return;
}


az lenne vele a baj, hogy először is ha bármit nyomok kivéve "A"-t, akkor nem csinál semmit (eddig jó), ha A-t nyomok akkor dob egy üzenetet (eddig is jó), de ha ezután bármit lenyomok, akkor is kirakja a boxot, még ha nem is A-t nyomok, ez mitől lehet? A keystate lokális változó tehát, minden meghívásnál ujra kéne létrejönnie üresen 'szal nem maradthatott benne az A.
   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #83728   2008.03.22 13:28 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
igen de gyakorlatvezetőktől tudom, hogy az MFC egy rémálom.


Na ez nagy igazság, sose értettem, hogy az MS a saját windószára, hogy tudott ilyet.. na mindegy, ha van más is c++-ben.
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83727   2008.03.22 13:21 GMT+1 óra  
igen de gyakorlatvezetőktől tudom, hogy az MFC egy rémálom.
akkormár inkább a QT

http://doc.trolltech.com

én legalábbis a legötbb windowsos C++ os progimat ezzel csinálom, ráaádsul linux alatt is ugyanaz a kód lefordul igy a portolás is megvan oldva.

gyorstalpalók itt http://people.inf.elte.hu/gt/eaf/eaf3/eaf3.html
de ne nagyon reklámozd

ha meg baromi gyorsan akarod akkor c#
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
fpeti - Törzstag | 1295 hsz       Online status #83726   2008.03.22 13:00 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
megint sikerült valami érdekes dolgra rájönnöm (lehet eddig is tudtam csak nem használtam)

Kód:
#define ASSIGN_IF(a, op, b) { if( (a) op (b) ) (a) = (b); }

int num = 3;

ASSIGN_IF(num, <, 4);




Operátor megadni paraméternek.. durva szvsz, de hasznos!
-----------------------------
dvorgaz: MFC-vel lehetett VC-ben formokat haszálni.. legalábbis régebben.
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83725   2008.03.22 12:56 GMT+1 óra  
megint sikerült valami érdekes dolgra rájönnöm (lehet eddig is tudtam csak nem használtam)

Kód:
#define ASSIGN_IF(a, op, b) { if( (a) op (b) ) (a) = (b); }

int num = 3;

ASSIGN_IF(num, <, 4);
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
dvorgaz - Törzstag | 576 hsz       Online status #83715   2008.03.22 07:43 GMT+1 óra  
Na de ha c++ban szeretném írni? Csak lehet abba is valami egyszerű textboxot csinálni...
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83712   2008.03.22 07:39 GMT+1 óra  
hát ha windows progit irsz azt akármivel csak ne winapi-val tedd...
legjobb a C#
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
dvorgaz - Törzstag | 576 hsz       Online status #83708   2008.03.22 04:50 GMT+1 óra  
Mi a legegyszerűbb mód adatbevitelre/szövegkiírásra egy windows progiban? Az ilyen textboxokra meg gombokra gondolok mint amik Javaban vannak, csak nem tudom mire keressek gugliban.
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83669   2008.03.21 11:38 GMT+1 óra  
igen ugyanis a template függvényeket a headerben KELL implementálni.
mondtam h nézd meg a progijaim (vagy az vki más volt? )

http://people.inf.elte.hu/asylum/programming/C++/old/List/list_hpp.html

vagy igy hogy rögtön a deklarációval vagy minősítéssel az osztályon kivül de szintén a headerben de akkor minden függvény fölé oda kell tenni a template <alma banán> -t

ui.:
hehe ezt épp most fejeztem be nézzétek meg sztem tökjó (bár a gyakvez ugyis beleköt majd h lassú)

http://people.inf.elte.hu/asylum/programming/C++/priorqueue/

a hash táblát még lehetne javitani azzal, hogy elöre megadott méretet használok de szerintem igy is jó.

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2008.03.21 14:23 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
AmidaBucu - Tag | 281 hsz       Online status #83665   2008.03.21 11:19 GMT+1 óra  
Nah, hi megint én, ugyanazzal a problémával.
Csináltam egy üres projektet. + egy varray.h + varray.cpp;
varray.h-ban csináltam varray osztályt;
varray.cppban inkludoltam varray.h-t és deklaráltam a tagfögvényeket

Az osztályt tom használni teljesen, compiler lefordítja.
De ha az osztályt ugyan igy csinálom meg csak template-t használva, akkor nem tom használni a tagfügvényeket, linker hibát dob be.

Ezt a hozzászólást AmidaBucu módosította (2008.03.21 11:25 GMT+1 óra, ---)
Ami tönkremehet, az tönkre is megy!!!
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83498   2008.03.19 12:42 GMT+1 óra  
khm hát izé jó de a statikus tömbök a veremben foglalódnak le és velem már volt olyan, hogy stack overflow mert benéztem szal ezzel vigyázz
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #83496   2008.03.19 12:21 GMT+1 óra  
Köszi

sikerült megoldani, a dinamikus tömböt kellett statikussá konvertálni... vagy valami hasonló. Lényeg hogy most már szépen muzsikál.

beast-nek maximál respect
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83488   2008.03.19 11:23 GMT+1 óra  
biztos hogy átadtad a pointert a többi osztálynak?
biztos hogy nem a paraméter pointerre hozza létre és azt nem adod vissza?
nem felejtetted el NULL-ra inicializálni? (az ellenörzés enélkül hiábavaló)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Lazarus - Törzstag | 313 hsz       Online status #83487   2008.03.19 10:58 GMT+1 óra  
Hi!

Olyan problémám van hogy létrehozok egy osztályból származtatott változót (remélem jól fogalmazom )

így:

Kód:
osztály :
class zahMonster
{
public:

Vector3 position;
Ogre::String name;
int health;
int runspeed;

// konstruktor
zahMonster(Real x, Real y, Ogre::String setName)
{
position = Vector3(x,0,y);
name = setName;
health = 100;
runspeed = 1;
}

Ogre::String getName()
{
return name;
}
// sebződés
void damage(int damage)
{
health -= damage;
}
};


a változót az osztályon kívül hozom létre hogy bárhonnan elérhező legyen.
Kód:
zahMonster* szorny[100];


egy másik osztályon belül adok neki értéket.
Kód:
szorny[1] = new zahMonster(10,10,"monster_node");


és ezután egy harmadik osztályban pedig szeretnék adatot lekérni belőle:

Kód:
int health = szorny[1]->health;
//vagy
Ogre::string nev = szorny[1]->getName();


ennek következtében rendre összefossa magát így:

Kód:
Unhandled exception at 0x0078b28a (msvcp80d.dll) in Zahramanax.exe: 0xC0000005: Access violation reading location 0x00394a64.


akkor most mi van?

szerk:

ha közvetleül
Kód:
szorny[1] = new zahMonster(10,10,"monster_node");

után kérek belőle adatot akkor még működik... de máshonnan nem. help plz

Ezt a hozzászólást Lazarus módosította (2008.03.19 11:38 GMT+1 óra, ---)
█▓▒░ All system gone, prepare for downcount! ➡ ➎➍➌❶ Offblast! ➔
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83485   2008.03.19 09:33 GMT+1 óra  
hehe megoldodott xD

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2008.03.19 09:44 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #83365   2008.03.17 12:52 GMT+1 óra  
AmidaBucu

Cpp be ejhetek bármien szintaktikai hibát nem foglalkozik vele.



msvs-ban programozol, és nem includoltad a fileokat, de a source file-okhoz azért hozzácsatoltad?
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #83150   2008.03.12 12:49 GMT+1 óra  
milyen fordítót használsz? én gyakran elnézem azt,h nem adom hozzá a .cpp fájlt a projekthez ...
Ez egy reszeg post...

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83142   2008.03.12 09:22 GMT+1 óra  
hát talán nem 200 soros kóddal kéne tesztelni...

Kód:
#include "Alma.h"

int main(int argc, char* argv[])
{
    Alma alma;
    alma.foo();

    system("pause");
    return 0;
}


ilyesmivel teszteld vagy nemtom mi van a headerben
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
AmidaBucu - Tag | 281 hsz       Online status #83140   2008.03.12 09:16 GMT+1 óra  
huhh, nem tudnám elmagyarázni, nem vagyok egy fogalmazó bajnok (gondolom ez feltűnt)
de elküldhetem mailben ( ámbár nem fog neked tecceni mer zöldfülű-kód )
Ami tönkremehet, az tönkre is megy!!!
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83138   2008.03.12 09:13 GMT+1 óra  
akkor mit fordit egyáltalán?
main fv van? meghivsz valmit a headerböl?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
AmidaBucu - Tag | 281 hsz       Online status #83135   2008.03.12 09:11 GMT+1 óra  
nah, nincs semmi pragma,
ezér csak a kezdő h-ban ágyazom be a varray.h-t
amit szintén inkludolok a varray.cpp-ben, de ott beletenyereltem a billentyűzetbe
és nem foglalkozik vele
Ami tönkremehet, az tönkre is megy!!!
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83126   2008.03.12 09:02 GMT+1 óra  
hö mi? na mégegyszer
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
AmidaBucu - Tag | 281 hsz       Online status #83125   2008.03.12 09:00 GMT+1 óra  
kitörlöm........


jahhh, igen linker hiba, nem tudja használni a tagfügvényeket, mert hiába definiáltam őket, mivel, ugye a cppben vannak
Ami tönkremehet, az tönkre is megy!!!
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83117   2008.03.12 08:52 GMT+1 óra  
hát arratippelek hogy az #ifndef # define párost irtad el
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
AmidaBucu - Tag | 281 hsz       Online status #83114   2008.03.12 08:48 GMT+1 óra  
thx, rákukkantok! Nem akarod megmondani mire utaltál előző hozzászólásodban?

Jah,a 14es példában van amiben felosztottad úgy, de az a baj hogy én is ugy csináltam
Valami icurkapicurka doldot tuti ugy elírtam hogy még egy darabig nem fogok rájönni mi ahiba
Ami tönkremehet, az tönkre is megy!!!
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83113   2008.03.12 08:47 GMT+1 óra  
van a honlapom amin vannak régebbi c++ kódok amiket még nem volt idöm emészthetö formába önteni..sajnos a komment angol. ha máshol nem nézel utána akkor ezeket fusd át az ilyen fájloka osztás a vége felé van vhol. szerk.: 14

http://people.inf.elte.hu/asylum/programming/C++/old/
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
AmidaBucu - Tag | 281 hsz       Online status #83108   2008.03.12 08:41 GMT+1 óra  
mondjad nyugodtan, nem sértődők meg. Igazábol, tényleg nem értem mért csinálja
hiszen a cppben beágyaztam a h-t, a főfiléban is a h-t, mégis nem akarja látni a cpp-t
Ami tönkremehet, az tönkre is megy!!!
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #83107   2008.03.12 08:36 GMT+1 óra  
gondoltam még nem mondom ki...de valószinüleg a többiek is osztanák a véleményem.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] > 90 < [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]