játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] > 95 < [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #77050   2007.12.20 11:37 GMT+1 óra  
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
dvorgaz - Törzstag | 576 hsz       Online status #77046   2007.12.20 11:02 GMT+1 óra  
Van arra lehetőség c++ban, hogy beolvassak egy karaktert billentyűzetről anélkül, hogy entert kéne nyomni? (sima console applicationről van szó)
   
HunTer - Tag | 18 hsz       Online status #77035   2007.12.20 08:29 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Légyszi segítsen vki, mert Code Blocks 1.0 RC2 -t használok,
és letöltöttem a glut -ot hozzá, és beállítottam a linkert.
Mégis, amikor a glut példaprogramját le akarom fodítatni
akkor ezt dobja ki:

Switching to target: default
Compiling: main.cpp
In file included from main.cpp:1:
C:/Program Files/CodeBlocks/include/GL/glut.h:50: error: redeclaration of C++ built-in type `short'
Process terminated with status 1 (0 minutes, 0 seconds)
1 errors, 0 warnings

És nemtom, hogy mi lehet a baj!
Előre is köszi.
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #76842   2007.12.16 23:32 GMT+1 óra  
én is fmod-ot használok,a blizzard is fmod-ot használ
Ez egy reszeg post...

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #76818   2007.12.16 10:51 GMT+1 óra  
kösz-kösz, meglesem mindhármat!

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #76809   2007.12.16 09:25 GMT+1 óra  
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #76805   2007.12.16 07:55 GMT+1 óra  
fmod szerintem nagyon egyszerű, én azt ajánlanám
pl: http://ilab.hu/jf/page.php?&id=170

Ezt a hozzászólást balogh9 módosította (2007.12.16 08:15 GMT+1 óra, ---)
_____________________
C++ && OGL
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #76802   2007.12.16 06:44 GMT+1 óra  
A közönség segítségét szeretném kérni.

Egy egyszerű szimpla kis játékon dolgozom, és a lehető legegyszerűbb sound library-ra lenne szükségem. Az a lényeg, hogy elég magas szintű legyen, tehát ne kelljen loadereket írogatni (mp3 vagy ogg támogatás elkellene), hanem annyi legyen az egész, hogy aprócska init, 1 fgv betöltő, aztán meg lehessen szabályozni a hangerőt, meg legyen pause, stop. Tehát semmi extra, csak alapzenéhez kéne, és ehhez most nem igazán van kedvem belőni az OpenAL-t, meg alu-t, alut-ot, stb. Fmodot és társait viszont nem ismerem, úgyhogy fontos szempont az egyszerűség, és hogy hamar meg tudjam tanulni.

Na, ki mire szavaz?

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #76801   2007.12.16 06:39 GMT+1 óra  
igen. a 10-es alapú log az lg. az e alapú meg ln. most tanultuk matekból

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #76799   2007.12.16 06:20 GMT+1 óra  
off: Valamelyiken a tg is tan-nak van írva(külföldön úgy használják). Én úgy tudom lg a konvenciónális, de mindjárt utánnanézek.

szerk.: ahogy gondoltam. A tizes alapú log-ot lg-nek írni magyar konvenció: http://hu.wikipedia.org/wiki/Logaritmus

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #76798   2007.12.16 06:16 GMT+1 óra  
Nálam a 10 es alapu logaritmus az log a számologépen.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #76788   2007.12.16 05:35 GMT+1 óra  
Most cin >> -el olvasom, és a probléma továbbra fennáll. Csak az átugrálás szünik meg tőle (de ezt ítam is).

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #76781   2007.12.16 04:42 GMT+1 óra  
cin.getline-t szerintem nem érdemes számok bekérésére használni, azért vezették be erre a >> operátort h ez könnyebb legyen. ez rögtön el is dönti, hogy milyen típus legyen belőle, whitespaceket kiszedi...
(nem olvastam vissza, csak utolsó hsz-re reagáltam.)
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #76777   2007.12.16 04:12 GMT+1 óra  
konvertálás sztringet számmá: itoa fgv.
számot sztringgé: atoi nevű fgv.
ezeket én még C-ben használtam, lehet, hogy van C++os újabb megoldás is, de ezek biztosan működnek.

http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdlib/itoa.html
http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdlib/atoi.html

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #76775   2007.12.16 04:09 GMT+1 óra  
Elkezdtem a függvényes dolgot, de rögtön két egyszerűnek tűnő problémába ütköztem. Alapból egy konzolos cuccal kezdek, hogy a számolásokat kidolgozzam. A függvényábrázoló program exponenciális és tetszőleges alapú logaritmus függvényekre lenne kihegyezve.

Ha cin.get() vagy cin.geline() függvényeket használok bevitelre a bufferek mintha egymásra írnának.
Tehát, pl van egy bevitel pl.: cin.getline( buff,3,'\n' ); meg mondjuk cin.getline( buff2,3,'\n' );.
Ha az első bevitelnél két- vagy háromgegyű számot adok meg, a második beolvasást egyszerűen átugorja. Ha sima "cin >>" formát használok ez mintha nem állna fenn. Elég régen foglalkoztam ilyen konzolos bevitellel, és nem tudom miért lehet ez.

A másik problémám, hogy ugye számokat kellene bekérnem (pl.: log alap) és a cin-el csak karakteres bufferbe tudok tárolni, így mikor átalakítanám őket int-é más számokat kapok vissza.

Megpróbáltam őket egyesével kiolvasni, majd tizedeshelyek szerint beszorozni és egy int-é fűzni, de hibás eredményeket kapok.

Van pl egy bevitel: 123 az "char alap_in[4]" bufferbe
Ekkor ugye azt csinálnám, hogy kiolvasom a alap_in[4]-et, 2-a indextől visszafelé kb így:
Kód:
int szorzo = 1;
int alap = 0;
int i = 2;
while( i>=0 )
{
    cout << "Az i = " << i << " es ";
    cout << "alap_in = " << alap_in[ i ] << "\n";

    alap += (alap_in[i] * szorzo);

    cout << alap_in[ i ] << "*" << szorzo << " --> ";
    cout << "alap_temp = " << alap_in[ i ] * szorzo << "\n";

    szorzo *= 10;

    --i;
}


Na erre én azt a kimenetet kapom, hogy:
3*1 = 51
2*10 = 500
1*100 = 4900

Az alap pedig: 5451

Az int-é fűzés tehát sikertelen volt.

Valószínűleg nagy hülyeséget csinálok, de hát nehezen megy a visszarázódás.

(egy kis ASCII hack-el alap_in[ i ] helyett ( alap_in[ i ] - 48 )-t használok és így a számolás pontos, mivel az ASCII kódból csinálok számértéket. De szerintem meg lehet ezt oldani sokkal szebben is. )

Belenéztem a math.h-ba és megtaláltam a log függvényt, de végül írtam egy sajátot is, csak még nem teszteltem, milyen gyors. Valahogy így néz ki:
Kód:
double my_log(int alap, int arg)
{
    double szam = 0;
    double tizedes = 1;

    for(int k=0;k<=7;++k)
    {
        while( powf(alap,szam) < arg )
        {
            szam += tizedes;
        }
        szam -= tizedes;
        tizedes /= 10;
    }
    return szam;
}


Saját hatványfüggvényen is gondolkoztam, csak még a megvalósításra nincs ötletem.

Asylum: köszi, az azonosságot én is tudtam, csak a függvény nevét nem.
Amúgy: a alapú log b = lg b / lg a
(ha tizes alapú akkor lg, nem log!)

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #76770   2007.12.16 02:17 GMT+1 óra  
Amúgy ezt sokan szokták a C++ szemére vetni (mármint azt, hogy maga a kód és a headerek élesen elválnak), pl Javaban, C#-ben ez nincs így.
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #76763   2007.12.15 16:46 GMT+1 óra  
Oké
Majd ha végleges lesz a library. Mert amíg fájlok jönnek-mennek addig totál felesleges lenne.
Annyira meg azért nem unatkozom, hogy minden módosításnál átszerkesszem a batch fájlt, és sajnos a fordítási idő sem olyan nagy még, hogy azalatt bőven elvégezhessem azt.

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #76761   2007.12.15 16:26 GMT+1 óra  
Akkor irsz rá egy batch fájlt, és azután csak egy duplakatt az egész művelet.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #76760   2007.12.15 16:13 GMT+1 óra  
Hmm az sem lenne egy rossz ötlet, HA csak egy helyen fejlesztenék. Mindig viszem magammal a projektjeimet, de itthon azért mégsem szeretnék pendrive-ról dolgozni.
Végülis mindegy, pár mp átmásolni, csak engem azért aggasztott, mert az ilyen másolós dolgok általában favágó műveletet takarnak, és azt hittem, van normálisabb megoldás is. De ezúttal nincs.

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #76759   2007.12.15 16:01 GMT+1 óra  
Hát ha saját használatra kell, akkor még úgy is megoldhatod a másolgatás kihagyásaát, hogy a "csomagoló" (copyright gl) headerben abszolút elérését adod meg a headereknek, s azokat mindig ugyanonnan szedi majd be, nem kell másolgatni a project mellé.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #76758   2007.12.15 15:47 GMT+1 óra  
Értem, köszi mindkettőtöknek.

Amit beast mondott, azt a "csomagoló" headert használtam eddig is, csak ugye jó lett volna, ha nem kellene minden projekthez odamásolgatni 10-15 fájlt, de mind1.

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #76757   2007.12.15 15:40 GMT+1 óra  
Esetleg egy headerbe beincludeolod az összes headert (persze, ami kivülről kell majd) és akkor csak azt az egyet kell majd a programba beilleszteni.

   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #76756   2007.12.15 15:26 GMT+1 óra  
Tudomásom szerint nem, különben nem lenne minden fordítóban benne a c++ stdlib összes headerje Valamennyit persze lehet javítani a helyzeten, ha úgy építed fel a forrásokat, hogy a lib használójának már csak azokat a headereket kelljen látni, aminek az osztályait tényleg használja.
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #76745   2007.12.15 11:14 GMT+1 óra  
Üdv

Van 1 projektem, amiből statikus könyvtárat szeretnék fordítani. A gond csak az, hogy nem csak forrásfájlok vannak benne, hanem egy csomó .h fájl is, amikben osztálydefeiníciók, stb vannak. Ha lefordítom a library-t és azt valahol fel akarom használni, akkor azt a sok header fájlt is mindig oda kell másolgatnom Nem lehetne valahogy ezt kiküszöbölni?

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #76736   2007.12.15 07:33 GMT+1 óra  
Sztem ami a legjobban fog terjedni, és amihez tényleg kb. minden prog-hoz lehet találni exportert és importert, az a Collada:
http://www.khronos.org/collada/
Ez egy XML alapú formátum, direkt arra tervezve, hogy minden játékhoz használható legyen -> természetesen ebből még konvertálsz saját formátumra, de ez azért elég szépen terjed már, elvileg egyszerű is kezelni, szép leírások vannak róla és tényleg a legtöbb játékhoz készült 3D editor támogatja már. Érdemes egy pillantást vetni rá
   
dvorgaz - Törzstag | 576 hsz       Online status #76668   2007.12.14 07:53 GMT+1 óra  
köszi, meglesem
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #76667   2007.12.14 07:52 GMT+1 óra  
Igen, lehet találni. Ez az MD5 a Doom3 formátuma (idTech4).

   
dvorgaz - Törzstag | 576 hsz       Online status #76666   2007.12.14 07:46 GMT+1 óra  
ahoz vannak doksik meg exporterek neten?
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #76665   2007.12.14 07:39 GMT+1 óra  
MD5 most a menő.

   
dvorgaz - Törzstag | 576 hsz       Online status #76664   2007.12.14 07:33 GMT+1 óra  
Tudtok ajánlani valami jó modelformátumot amit könnyen ki lehet exportálni modellező programokkal (pl 3dmax) meg egyszerű hozzá betöltőt írni? Animált karaktermodellekre gondolok mint pl. a quake féle MD3 csak abba nincs csontanimáció.
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #76598   2007.12.13 06:19 GMT+1 óra  
hát azért nem egyszerüen csak nevek tárolására fogom használni. hanem ha egy új user lép be a progiba, akkor az ő profilját létrehozni, adatokat hozzárendelni, a belépéseket tárolni, hányszor lépett be, stb. igazából még én sem tudom, hogy milyen adatokat fogok tárolni (nem csak tőlem függ), de szeretnék felkészülni bármire.

nyilván egyszerü adatok tárolására teljesen megfelelő lenne egy file-ból kiolvasás/beírás, de egy adatbázis sokkal "hibatűrőbb", sokkal hatékonyabb és biztonságosabb is, mint a sima filemüveletek. javítsatok ki ha tévedek valamiben.

sql litenak egyből nekiveselkedek, amint befejeztem a holnapi beadandóm megírását, addig is köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #76596   2007.12.13 04:41 GMT+1 óra  
Ha nem kell legalbb többezer változó hosszú rekordban tárolt adatokat különféle szempontok alapján beszúrni, átírni, rendezni, lekérdezni, ha befér az egész a memóriába, vagy legalább az index, akkor felesleges a bináris adatfájlnál "feljebb" menni.
Ennél bonyolultabb dolgokra, egy felhasználós (beépített) sqlre tényleg jó az sqlite a maga 250kilójával. (Egyébként a Firebird is beépíthető, de az kicsit húzósabb.)
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #76592   2007.12.13 03:05 GMT+1 óra  
najo de ilyenhez hogy account név és jelszo tárolása? esetleg hozzá tartozo autok száma befejezett challengek száma stb.

ezt egy szekvenciális fájlba simán ki lehet irni
aztán bekodolni és kész..minek ide + X mega
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #76588   2007.12.13 02:30 GMT+1 óra  
Nem nézted a honlapot, SQLite nem igényel külön szerverprocesszt, a user számára teljesen láthatatlan. És gyakorlatilag ugyanaz mintha egy fájlban tárolnád valamilyen módon, csak egy adatbázisrendszer sokkal hatékonyabb, mert erre van kitalálva: sql-lel egyszerűen lekérdezheted, mahinálhatod az adatokat, feltételezem csontra le van optimalizálva minden, szerintem tuti jóval gyorsabb mintha kitalálnál valami adatformátumot és alacsonyszinten olvasgatnád-írogatnád a fájlt.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #76587   2007.12.13 02:15 GMT+1 óra  
szal néhány usernév tároláshoz egy egész adatbázis??
én inkább kiirnám az adatokat egy fájlba; semmi különbség nincs akkormár a kettö között csak annyi hogy érted is hogy mit csinál.
a futásiu idejü dolgokat meg berakod egy listába/vektortba/mapbe ezerféle lehetöség van
söt még egy ilyen egyszerübb táblát se nehéz irni

a progi inditása óta eltelt idöt minek tárolni??? oO
a need for speedhez se kell mysql t telepiteni mégis ottis van account management meg minden vacak
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #76578   2007.12.12 14:35 GMT+1 óra  
Idézet
kicsy :
Szerintem SQLite lesz a barátod.



ez jól hangzik....használtad már?? holnap utánanézek, hogy mit is takar ez a dolog
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #76577   2007.12.12 14:33 GMT+1 óra  
az én esetemben azért van szükség "adatbázisra", mert a proginak az lenne egy "rész"rendeltetése, hogy egy új felhasználót hozzon létre, vagy létező felhasználó "profilját" töltse be, és egy 3D-s házban (irrlicht segítségével tud közlekedni, maya-ban modellezzett ház) a kattintások számát, a progi indítása óta eltelt időt, két kattintás között eltelt időt kéne mérni, és ezeket persze mind elmenteni....egy adatbázisba

tudtok erre egy másik megoldást? vagyis nem adatbázis használatát, hanem......

persze lesz egy felh. kézikönyv, ha másnem, abban leírom részletesen az sql telepítési lépéseit, feltéve ha ingyenesen terjeszthető dologról lesz szó...
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #76576   2007.12.12 14:22 GMT+1 óra  
a alapu log b = log a / log b

vagy forditva log b / log a nem emléxem már
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #76573   2007.12.12 13:43 GMT+1 óra  
Valaki tudja, hogy lehet C++-ben logaritmusokkal dolgozni? Lehet-e, és ha lehet, csak természetest, vagy tetszőleges alapút?

ibax: amit Matzi mondott az nem hülyeség: "Esetleg írhatsz egy sql értelmezőt és egy saját adatbázis kezelő motort, ha csak néhány egyszerűbb dolog kell belőle. Bár akkor már nem kell ragaszkodni az sql-hez..."

Én nem használtam még SQL C++ alól, viszont php-s motorokban rendszeresen használom, mert ott sokmindent elég nehezen lehetne megvalósítani nélkülük.
Viszont a te esetedben nem tudom, hogy az adatbázis megkötés, egy ötlet, vagy máshogy nem tudod megoldani.

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #76570   2007.12.12 13:25 GMT+1 óra  
Honnan szedne akkora adatfájlt?
Egyébként pedig igen
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #76568   2007.12.12 13:18 GMT+1 óra  
és azt a 10 gigás dat fájlt ideoda cipeled 2 gép között???
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #76559   2007.12.12 09:50 GMT+1 óra  
Szerintem SQLite lesz a barátod.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Matzi - Szerkesztő | 2529 hsz       Online status #76558   2007.12.12 09:42 GMT+1 óra  
Hát, valószinűleg külön fel kell telepíteni és beállítani. Bár nemtudom, lehet, hogy megoldható egyszerűbben is. Mondjuk nézz meg egy mysql-t kezdésnek, nem mondanám, hogy túl egyszerű lenne, legalábbis legjobb emlékeim szerint.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #76557   2007.12.12 09:12 GMT+1 óra  
hmm, akkor vegyük egy másik megközelítését a dolognak...

mi kell egy ilyen "adatbázis-kezelő programhoz", vagy mit értesz alatta?
esetleg automatizálható annak a feltétele egy installos packet segítségével??

mármint csinálok egy install-os pack-ot a progiból, ami feltelepíti a megadott mappába a progimat, meg feltelepíti ÖNKÉNYESEN az adatbázis kezelő progit.

létezhet egy ilyen megoldás? úgyértem, szükséges valami speciális beállításokat is elvégezni az adatbázis futtatásához, vagy elegendő úgymond feltelepíteni?

bocsi, csak nem igazán értek a dolgokhoz, és nagyon fontos lenne találnom erre egy megoldást

köszönöm a válaszokat előre is
   
Matzi - Szerkesztő | 2529 hsz       Online status #76545   2007.12.12 06:45 GMT+1 óra  
Az adatbázis fájlok nem önműködőek, szóval vagy felraksz egy adatbázis kezelő programot, és azon keresztül ügyködsz, vagy kerítesz valami adatbázis motort, ami dll-ből meghívva futtatja a programodon belül az adatbázis meghajtót, és azt használod. Ez utóbbiról nem tudom, hogy van e ilyesmi ami használható is, de az előbbi megoldást biztos meg lehet valósítani egy mysql-el, de persze ahhoz kell az is.

Esetleg írhatsz egy sql értelmezőt és egy saját adatbázis kezelő motort, ha csak néhány egyszerűbb dolog kell belőle. Bár akkor már nem kell ragaszkodni az sql-hez...
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #76543   2007.12.12 05:52 GMT+1 óra  
ismét c++ adatbázis kapcsolatról kérdeznék...
talán félre értettük egymást, vagy csak én értettem valamit félre, de nekem egy olyan megoldás kellene, amit gond nélkül át tudok ültetni egy másik pc-re is mindenféle különösebb beállítás nélkül.

magyarán arra lenne szükségem, hogy a c++ programomból kapcsolódni tudjak egy adatbázis-file-hoz (igazából tök mindegy milyen, csak értelmezni tudja az sql utasításokat), és a programomból lekérdezéseket tudjak küldeni az adatbázisnak sql formájában, valamint (gondolom én változókban) visszakapjam a lekérdezéseim eredményét...

tehát lesz egy exe meg mondjuk egy .dat (vagy ami: mdb, db pl) file, és ez a progi futni fog bármelyik másik gépre áttöltve is (természetesen a szükséges header file-okkal együtt, ha kell)

megoldható ez?
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #76123   2007.12.04 15:58 GMT+1 óra  
ennek nagyon örülök, hogy van megoldás, és hogy ilyen egyszerü.

bár számomra még nem az, de nagyon hasznosnak találom az általad belinkelt elte-s oldalat...
köszönöm a segítséget, igyekszem elmélyedni benne majd, rendesen...

üdv
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #76120   2007.12.04 13:18 GMT+1 óra  
szerinted valaki olyan gazdag/ügyes hacker/annyi ideje van, hogy megveszi/ellopja az oracle vagy akármi más adatbázis kodolási algoritmusát + tárolási szerkezetét stb. amikor sokkal egyszerübb a készitök által megirt drivert használni?

SQL server elérhetö bármelyik .net nyelv alol igy vc++ alol is
valoszinüleg ugyanugy müködik mint a c# os

a másik a QT az c++ pascal meg nemtommégmihez van
mindkettöröl találhatok többé-kevésbé használhato leirások itt

http://people.inf.elte.hu/gt/eaf/eaf4/eaf4.html

más:

elkezdtem irni egy ilyen eseménykezelös cuccot és müködik is egészen a member functionokig...mert ott már összeszarja magát. Valaki implementált már ilyen 'delegate' dolgot?
google-n találtam pár megoldást de annyira egyik se szimpatikus (az egyik egy perl scriptet használ hogy legeneráljon egy speciális .h fájlt..a QT is vhogy igy oldja meg hát nemtom)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #76114   2007.12.04 11:25 GMT+1 óra  
nekem igazából tök mindegy, milyen adatbázist használok, igazából csak azt kéne megoldani valahogy, hogy egy adatbázist (amelyben sql lekérdezéseket tudok futtatni) össze tudjak kötni a c++ programommal.

az access-t csak példaként említettem meg.

arra van szükségem, hogy a programom egyes adatait be tudjam írni egy adatbázisba, majd onnan lekérdezéseket tudjak végrehajtani. úgy gondoltam, hogy ehhez nem kell más, mint egy adatbázis file, (pl database.mdb) meg a progiban létrehozni a kapcsolatot, és mehetnek is a lekérdezések oda-vissza....

vagy nem így müködik???
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #76112   2007.12.04 11:11 GMT+1 óra  
http://www.robertbody.com/prog/vcpp.html

elsöre kidobta
ja és van ez a ADO amit mi c# alol használunk szerintem az tud Access-t is

http://www.codeguru.com/cpp/data/mfc_database/ado/article.php/c6729/
http://doc.ddart.net/mssql/sql2000/html/mdacxml/htm/mdhowhowvcusersshouldreadadodocumentation.htm

amugy azért nem találni rola semmit emrt senki az égvilágon nem használja
az ms nél ott az SQL server, a linuxosoknak pedig a mysql + aki meg tudja fizetni annak oracle
Access-t maximum tanulásra lehet használni
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] > 95 < [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]