játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5504
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2528

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] > 100 < [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #67732   2007.08.21 16:08 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
TPG: ez nem jó?
http://www.humus.ca/Cool/ShaderSyntaxHighlighting.zip
(nem vok benne biztos hogy ilyen kell neked, de hátha)


Ez a VS-ben kapcsolja be a Syntax Highlighting-ot HLSL-re is. Nem jó. Működésileg valami ilyesmi kellene csak C++ban. (C#-ban bezzeg van dögivel ilyen.)
Reality is almost always wrong. - House

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #67720   2007.08.21 15:47 GMT+1 óra  
TPG: ez nem jó?
http://www.humus.ca/Cool/ShaderSyntaxHighlighting.zip
(nem vok benne biztos hogy ilyen kell neked, de hátha)

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #67699   2007.08.21 15:04 GMT+1 óra  
A Visual Assist nem egy VS plugin? Mert nekem egy könyvtár kellene ami egy Rich Edit control-ból beolvasott szöveget kiszínezve visszapakolja. (Meg ugyebár az sem baj ha egyszerűbb intellisense-t is tud.) Egy egyszerű HLSL code editort akarok összerántani és nem akarok ilyesmivel vacakolni, meg kedvem sincs megírni. (Az FXComposert akarom kiváltani, nagy, egy rakás felesleges dolgot tud de az a pár dolog ami nekem kellene az pont nincs benne.)
Reality is almost always wrong. - House

   
Matzi - Szerkesztő | 2528 hsz       Online status #67696   2007.08.21 14:51 GMT+1 óra  
Nekem van egy visual assist nevű programom, de sosem próbáltam használni. Ha kell, elküldhetem.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #67692   2007.08.21 14:26 GMT+1 óra  
Nincs valakinek otthon véletlenül egy syntax highlighting könyvtára? Az sem baj ha tud valami intellisense-szerűt is. C# alá már találtam egy rakás ilyet csak az a baj hogy azzal nem megyek sokra.
Reality is almost always wrong. - House

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #67688   2007.08.21 14:11 GMT+1 óra  
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #67687   2007.08.21 14:08 GMT+1 óra  
van 1-2 OpenGL-es e-book, csak sajna ott nincs benne... no keresgélek még...
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #67679   2007.08.21 13:53 GMT+1 óra  
Idézet
Adacs :
Hogyan tudnék OpenGL-ben egy bmp-t vagy jpg vagy valami képformátumot betölteni, kirajzolni, és forgatni?


ennek az opengl topicban a helye
bmp betöltő van a glaux lib-ben, a többihez ottvan a devil, vagy írhatsz saját betöltőt
érdemes lenne elolvasnod 1-2 ogl tutorialt, úgy gyorsabban fog menni

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #67667   2007.08.21 13:16 GMT+1 óra  
Hogyan tudnék OpenGL-ben egy bmp-t vagy jpg vagy valami képformátumot betölteni, kirajzolni, és forgatni?
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #66413   2007.08.09 14:03 GMT+1 óra  
köszönöm a gyors választ gaborlabor .........
valóban ilyen dolog iránt érdeklődtem
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66412   2007.08.09 13:59 GMT+1 óra  
EZ kell neked.

   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #66409   2007.08.09 13:56 GMT+1 óra  
hali
talán furcsa kérdés, de van olyan könyv, vagy pdf file, vagy weboldal, ahol a már előre megírt könyvtári függvények (strcpy, qsort, stb) fel vannak sorolva, magyarázattal, hogy mi mire való?

azt tudom, hogy az MSDN library az egy átfogó segítség, és a profiknak biztos szuper, de számomra még nem elég felhasználóbarát a kezelése (talán bennem van a hiba...)

csak mert biztos van rengeteg, de még nem találtam ennek semmilyen összefoglalóját...
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66387   2007.08.09 12:07 GMT+1 óra  
köszi akkor majd kipróbálom azzal...

   
Gergo - Tag | 67 hsz       Online status #66385   2007.08.09 12:00 GMT+1 óra  
Hát igen eltés baromság hogy ezt használják, de a megtekintéséhez elég egy ghostview is.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66384   2007.08.09 11:59 GMT+1 óra  
.ps?
Most telepítsek ms visio-t hogy ezt az egy fájlt meg tudjam nyitni?

   
Gergo - Tag | 67 hsz       Online status #66383   2007.08.09 11:56 GMT+1 óra  
Ezt nem ismerem, viszont szerintem ez elég jó. Eltés jegyzet, és nekem az tettszett benne, hogy nem száraz elmélet van benne, hanem egy csomó felhasználható "tervminta" van benne.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66375   2007.08.09 11:03 GMT+1 óra  
Már vettem ugyan egy OOP elméleti könyvet, ami nagyon be is jön, de én úgy vagyok ezzel, hogy minél több, annál jobb. Meg ha van, akkor miért ne..
De nem akarok rossz könyvre pénzt kidobni, szóval szerintetek
EZ
milyen könyv? Jóféle?
Nekem annyiból tűnik jobbnak mint a másik könyv, hogy ez a C++t veszi alapul, nem pedig a Pascalt (amivel már nem is nagyon foglalkozom).
Vélemények?

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #66268   2007.08.08 16:01 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
TPG: köszi az infót. Hát nem véletlenül mondta Stroustrup hogy ne akarjuk újra feltalálni a kereket, inkább használjuk az STL-t. Majd szép lassan én is megbarátkozom vele.


Jaja, az STL szép, kényelmes és gyors, az évek alatt xarrá optimalizálták szóval márcsak ezért sem érdemes az embernek magának megírni azokat a dolgokat amit STL-el is meg lehet csinálni.
Reality is almost always wrong. - House

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66265   2007.08.08 15:53 GMT+1 óra  
TPG: köszi az infót. Hát nem véletlenül mondta Stroustrup hogy ne akarjuk újra feltalálni a kereket, inkább használjuk az STL-t. Majd szép lassan én is megbarátkozom vele.

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #66261   2007.08.08 15:42 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Háát, nem tudom, sebesség szempontjából mennyire költséges egy vektor bővítése. Ha nem nagyon akkor oké. De ha nekem minden egyes rendereléskor azaz másodpercenként több százszor kell bővítenem akkor az szerintem nem olyan jó, mintha 5 másodpercenként bővíteném párszáz/párezer elemmel.
......


A vector hasonlóan működik ahhoz amit te csinálsz, előre lefoglal x mennyiségü elemnek helyet, és erre a helyre írogat addig amíg meg nem telik. Ha megtelik akkor lefoglal az előbbinál több elemnek memót, a régi adatot átmásolja, az új üres helyekre meg az újonnan hozzáadott elemeket írja. Ráadásul az előre lefoglalt memó mennyiségét te is tudod szabályozni egy egyszerű reserve-el.
Reality is almost always wrong. - House

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66259   2007.08.08 15:37 GMT+1 óra  
[off]

[/off]

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #66258   2007.08.08 15:36 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
hát, akkor tanulj/használj assemblyt

Te meg gémmékört
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66257   2007.08.08 15:36 GMT+1 óra  
hát, akkor tanulj/használj assemblyt

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #66255   2007.08.08 15:35 GMT+1 óra  
Én semmit sem tudok egyszerűen megoldani
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66254   2007.08.08 15:33 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
gaborlabor :
.....
Egyébként stl::vectort csak egyesével lehet bővíteni?


Tudtommal ja. De nem tudok olyan felhasználási területről ahol ez nagy problémát jelentene. (Egy másik vector elemeit egy egyszerű assign-al át lehet másolni.)


Háát, nem tudom, sebesség szempontjából mennyire költséges egy vektor bővítése. Ha nem nagyon akkor oké. De ha nekem minden egyes rendereléskor azaz másodpercenként több százszor kell bővítenem akkor az szerintem nem olyan jó, mintha 5 másodpercenként bővíteném párszáz/párezer elemmel.

Joga: ennyire egyszerű:
index++;
if( index == meret )
{
meret += 500;
tomb = (sajat_tipus*)realloc(tomb, meret * sizeof(sajat_tipus));
}
A te kódod meg vagy egy oldal, ez azért átláthatóbb, nem?
Ha minden ilyen apróságot túlbonyolítanék akkor hogy nézne ki egy komplett játék forráskódja?
Ezért én csak azt bonyolítom túl, amit nem tudok egyszerűen megoldani.

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #66251   2007.08.08 15:22 GMT+1 óra  
Hát nem egyszerű!?
Egyszer könyvet írok a mazoista módszereimről
Osztályban könnyebb, viszont azt nem szeretem, mer túl átláthatatlan!
Meg ugye nem értek hozzájuk, de az nem baj!
Nincs tesztelve, de akkor már a ti gépeteket vágja tönkre!
Kód:
typedef struct{
  unsigned short int DataPerArray;
  unsigned short int ArrayNum;
  unsigned char **pointers;
}Array;

void initArray(Array *tomb,unsigned short int DPA, unsigned short int MaxRekesz){//Beállítja a "tomb" tömböt DPA darab byte lesz egy rekeszbe
//Az elején egy rekesz van
  tomb->DataPerArray=DPA;
  ArrayNum=1;
  tomb->pointers= new unsigned char *[MaxRekesz];
  tomb->pointers[0]=new unsigned char[DPA]; 
}

void IncArrays(Array *tomb){
  tomb->ArrayNum++;
  if(tomb->ArrayNum==0){
    tomb->ArrayNum=65535; 
    return;
  }
  tomb->pointers[tomb->ArrayNum-1]=new unsigned char[tomb->dataPerArray];
}

A többit meg majd máskor
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #66249   2007.08.08 15:11 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
.....
Egyébként stl::vectort csak egyesével lehet bővíteni?


Tudtommal ja. De nem tudok olyan felhasználási területről ahol ez nagy problémát jelentene. (Egy másik vector elemeit egy egyszerű assign-al át lehet másolni.)
Reality is almost always wrong. - House

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66244   2007.08.08 15:05 GMT+1 óra  
Mert van egyszerűbb megoldás is.
Ott van pl a realloc

Egyébként sikerült! Annyi volt a baj hogy nem jól használtam a realloc-ot! Mostanában túl sokszor lámulok

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #66243   2007.08.08 15:02 GMT+1 óra  
Most mér bonyolítom túl? Nem sok idő megcsinálni
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66241   2007.08.08 14:59 GMT+1 óra  
TPG: tényleg!
elvileg meg is maradnak, csak néhány ilyen újralefoglalás után elszáll a progi, mintha túlindexelném.
csak az a gond hogy nem akarom debuggolni mert fullscreen alkalmazás és nekem a visual studio olyankor mindig kifagy, nem tudok visszalépni windowsba csak a reset segít ezért inkább meg sem próbálom.

Joga: nem akarom túlbonyolítani

A lényeg hogy van 1 tömb, azt töltöm fel szépen egyesével, mikor megtelt akkor kibővítem, és ez ismétlődik. Csak mondom, néha elszáll a prog. Átnézem, hol lehet a hiba.

Egyébként stl::vectort csak egyesével lehet bővíteni?

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #66239   2007.08.08 14:50 GMT+1 óra  
Csinálhatnál egy pointertömböt, és mindegyik mutató egy 500-byteos memóriarészre mutatna...Lenne egy változó, ami eltárolná, hogy mennyi tömböd van

Egyébként meg 1 dimenziós tömbként is lehet kezelni pl XYZ-dik elem:
Kód:
Pointers[XYZ/500][XYZ%500]



Egyébként mire kell?
Hátha van más megoldás


ui.:Vagy túl maradi a módszerem?

Ezt a hozzászólást Joga módosította (2007.08.08 14:56 GMT+1 óra, ---)
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #66238   2007.08.08 14:46 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Akadt egy kis gondom a realloc-kal.
Olyat szeretnék, hogy van egy mutatóm, kezdetben lefoglalok vele mondjuk 500 byte-ot, dolgozgatok a tömbbe, mikor a változó amivel indexelem a tömböt eléri az 500-at, akkor realloc-kal megnövelem a tömb méretét újabb 500-zal...
Azért ez a módszer mert stl vectort még nem ismerem, azaz nem tudom használni...

A gond az, hogy ezt írják a neten a realloc kapcsán:
If the new size is larger, the contents of the newly allocated portion of the object are unspecified.

Akkor ezek szerint ha megnövelem a tömb méretét 500-ról 1000-re, akkor az első 500 elem értéke elveszik?

szerk: ez sebességkritikus programrész, ezért nem szeretném láncolt listával csinálni.


Én úgy tudom hogy megmaradnak az eredeti blokkban lévő adatok. De az angol szöveg amit idézel az is csak annyit mond hogy az újonnan lefoglalt rész tartalma meghatározatlan.
Reality is almost always wrong. - House

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66234   2007.08.08 14:38 GMT+1 óra  
Akadt egy kis gondom a realloc-kal.
Olyat szeretnék, hogy van egy mutatóm, kezdetben lefoglalok vele mondjuk 500 byte-ot, dolgozgatok a tömbbe, mikor a változó amivel indexelem a tömböt eléri az 500-at, akkor realloc-kal megnövelem a tömb méretét újabb 500-zal...
Azért ez a módszer mert stl vectort még nem ismerem, azaz nem tudom használni...

A gond az, hogy ezt írják a neten a realloc kapcsán:
If the new size is larger, the contents of the newly allocated portion of the object are unspecified.

Akkor ezek szerint ha megnövelem a tömb méretét 500-ról 1000-re, akkor az első 500 elem értéke elveszik?

szerk: ez sebességkritikus programrész, ezért nem szeretném láncolt listával csinálni.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66116   2007.08.08 03:01 GMT+1 óra  
köszi, megnézem ezt is!

   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #66108   2007.08.07 22:46 GMT+1 óra  
Aszinkron vagy overlapped (file) io lenne a user-thread nélküli megoldás.
(http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/Aa365683.aspx)
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66095   2007.08.07 13:59 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
mellesleg a timer is plusz thread csak el van rejtve előled


hát, az engem most nem zavar, ha el van rejtve előlem!
először kipróbálom timerrel, mert azt tudom használni, aztán ha nem jön be, akkor kell manuálisan megoldanom.

   
feamatar - Tag | 11 hsz       Online status #66093   2007.08.07 13:55 GMT+1 óra  
Matzi: köszönöm, azt hiszem értem már hogy s mint működik

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #66092   2007.08.07 13:52 GMT+1 óra  
mellesleg a timer is plusz thread csak el van rejtve előled
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #66085   2007.08.07 13:35 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
.......
Szerintetek hogy lehet, hogy érdemes ezt megoldani? Gondoltam már a multithreading-re de nagyon remélem, hogy nem kell hozzá hanem anélkül is megoldható amit szeretnék. Nem szeretnék most egy ilyen apróság miatt a multithreading-gel foglalkozni, remélem van rá valami más mód vagy trükk.

Előre is köszi a tippeket!


Biztos van plusz thread-ek nélküli megoldás, de a legegyszerűbb thread-el megoldani.
Reality is almost always wrong. - House

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66082   2007.08.07 13:33 GMT+1 óra  
Matzi, beast: köszi! Akkor ezen majd elgondolkodom. Ha tényleg nem olyan nehéz, akkor érdemes lesz az alapjait megismerni. Egyelőre tényleg csak ilyen minimális szinten lenne rá szükségem.
Mondjuk amit feamatar mondott, az is megfontolandó. Az időzítős megoldás. Mert glutban alapból van glutTimerFunc, annak megadom hogy mondjuk x századmásodperc múlva hívja meg a frissítést elvégző függvényt, az a függvény meg újra meghívja az időzítőt saját magával... csak mindig ellenőrizni kell hogy végzett-e már a betöltés.
Bár a multithreading sokkal elegánsabb megoldás az is biztos.

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #66079   2007.08.07 13:24 GMT+1 óra  
Logikusan gondolkodva, ha valamit csinálsz, akkor mást perpill nem tudsz, vagyis thread kell. Matzi kb. elmondta az én véleményemet is.

   
Matzi - Szerkesztő | 2528 hsz       Online status #66076   2007.08.07 13:22 GMT+1 óra  
gaborlabor:
Pedig rohadt egyszerű, asszem van egy olyan fv. hogy _beginThread(), és csak simán átadsz neki egy fv. címet, ami az új szálad lesz, és csinálsz egy egyszerű szemafort, ami jelzi ha vége, és akkor befejeződik. Én mondjuk inkább a betöltést tenném hátsó szálba, de amúgy sem bonyolult dolog. Ha nem tudod megoldani, hogy a betöltés szakaszosan menjen (pl szerintem a betöltő fv-ek nem nagyon engedélyeznek ilyesmit, akkor kénytelen leszel rá.

feamatar:
Az első megfigyelésed helyes, bár ez elég érdekes konstruktor, de működik.
A második kérdésedet nem értem. Arra gondolsz, hogy ha egy származtatott osztályt létrehozol, akkor előtte nem kell e alaposztálybéli objektum? Mert ez így van, a származtatott magában foglal egy alaposztálybéli objektumot. Ha arra gondolsz, hogy ez esetben kell e, akkor igen, ehhez nyilván kell egy, mert paraméterként át kell adjad.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
feamatar - Tag | 11 hsz       Online status #66067   2007.08.07 12:53 GMT+1 óra  
a Segédletek közt van a Programozás Játékfejlesztésen belül van DirectX programozás 1. - Bevezetés, Windows ablak létrehozása, Időzítő ez a cikk, ott van a timer leírása, szerintem azzal lehetne megcsinálni

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #66060   2007.08.07 12:28 GMT+1 óra  
Üdv,
nekem is lenne egy kérdésem. Azt hiszem, ide tartozik leginkább.

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet azt megoldani, hogy egy játék elején a betöltés ideje alatt valami egyszerű animáció jelezze az állapotot. Valami ami elég egyszerű, de nem csak egy statikus loading kép, hanem valami amit ugyebár frissíteni kell a betöltés közben. De nem mindegy, hogy mikor..
Mert azt még egyszerű megcsinálni, hogy ha van 10 textúra akkor mindegyik betöltése után 10%-ot ugrik az állapotjelző (feltéve hogy csak a textúrák betöltése alatt akarjuk jelezni a loading állapotát).
De mi van akkor, ha én olyat szeretnék, hogy egy négyzet vagy kör vagy textúrázott poligon vagy bármi hasonló folyamatosan forogjon, lehetőleg szaggatás nélkül? Mert ilyenkor az nem megoldás, hogy minden egyes textúra betöltése után az eltelt idő függvényében elforgatom és újra megjelenítem, mert egyrészt nem lesz folyamatos, szaggatni fog, másrészt meg a forgás sebessége sem lesz állandó harmadrészt meg az is lehet hogy meg sem tesz egy kört. Szóval ez semmiképp nem jó.

Szerintetek hogy lehet, hogy érdemes ezt megoldani? Gondoltam már a multithreading-re de nagyon remélem, hogy nem kell hozzá hanem anélkül is megoldható amit szeretnék. Nem szeretnék most egy ilyen apróság miatt a multithreading-gel foglalkozni, remélem van rá valami más mód vagy trükk.

Előre is köszi a tippeket!

   
feamatar - Tag | 11 hsz       Online status #66000   2007.08.07 00:57 GMT+1 óra  
OOPt nemrég kezdtem, és az lenne a kérdésem, ha van egy származtatott osztályom,és a konstruktora a következőképp néz ki:

szarmaztatott(alap &dc, [további argumentumok]) : alap(dc)
{
}

ha jól értem ebben az esetben az alap osztály egy már létező példányának értékeivel tölti fel a származtatott osztály alaposztályának adattagjait. Vagy mivel referencia ezért itt nem történik értékmásolás, hanem egyszerűen a származtatott osztály a már létező példányt használja

és még egy kérdésem lenne amiben nem vagyok biztos, hogy jól értettem:
nem szükséges hogy létezzen az alaposztálynak példánya, mivel annak is lefut a konstruktora.?

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #65140   2007.08.01 02:00 GMT+1 óra  
Megvan a hiba!

Betettem egy elég durva loggolást, és így végigteszteltem a cuccot.
A virtual függvények jól mentek, csak abban az esetben, amikor debugoltam, az App osztály előbb semmisült meg, minthogy megkapta volna az üziket, ezért csak a BaseApp-ig ment a cucc.

Továbbá máshogyan viselkedett fullscreen-re váltásnál és alt-tab-os elváltásnál az üziküldés - mint végül kiderült azért, mert elnéztem a Reset() függvényt... A régi motorból vettem át a kezelőosztályt, és a Reset ott BOOL-t ad vissza, én meg HRESULT-re vizsgáltam...
Ennek pedig az lett a vége, hogy nem jöttek az üzik.

Amiket én debugoltam, azok meg a CleanUp miatt jöttek...

( Ez van akkor, ha az ember munkaidőben, munka mellett, amikor a főnök nem figyel... Kapkod )

Mindenesetre sokat tanultam belőle, mindenkinek köszi.

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #65035   2007.07.31 06:37 GMT+1 óra  
Jah, én is gondoltam erre, csak...

egy pure virtual ősosztályon kereszül nyomom a függvényhívásokat, és mindenhol ennek a pointerét használom - így az érték szerinti cast nem csúszhatott be, a pointer meg ilyen szempontból ugyanúgy műxik mint a ref - ergó azzal működnie kell.

A másik furcsaság, hogy a pure virtual ősosztály kb 6 függvényéből (amik közül mindegyik paraméter nélküli ráadásul) 3 rendesen működik, a maradék 3 pedig csak az első leszármazottig jut (a 2. leszármazott a cél).

Azért nem értem, mert ha ugyanolyan a deklaráció, ugyanúgy vannak hívva és kezelve ezek a függvények, akkor hogy lehet, hogy a fele jó... A másik fele meg nem...

   
Matzi - Szerkesztő | 2528 hsz       Online status #65032   2007.07.31 06:30 GMT+1 óra  
Idézet
Namármost, itt véletlenül nem a cDerived2 virtuális függvényének kellett volna meghívódnia?

SZERK:
Kód:
void Teszt2()
{
cDerived2 derived = cDerived2(6);
cBase& baseCast = (cBase&)derived;

baseCast.GetIOverride();
}
Ha castolod, akkor nem. Teljesen jogos a részéről, hogy így viselkedik, ha egyszer átírod a típusát.

Az eredeti felvetésedben is szerintem valami ilyesmi hiba csúszhatott be, hogy valahol kimaradt egy virtual jelző, vagy valamit castoltál, amit nem kellene. Így hirtelen ilyesmire tudok gondolni.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #65031   2007.07.31 06:27 GMT+1 óra  
Egyáltalán minek a típuskényszerítés?
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #65027   2007.07.31 06:13 GMT+1 óra  
Ez eddig mind szép és jó, de sajnos az eredeti problémára nem nagyon sikerült rájönnöm...

Ez vajon miért?
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] > 100 < [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [143]