játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5441
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2186
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] > 105 < [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [141]
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #49975   2007.04.05 14:55 GMT+1 óra  
hello
mostanában ilyen figyelmeztetések kísérik midnen fordításomat:
warning C4996: 'strcpy' was declared deprecated
d:\program files\microsoft visual studio 8\vc\include\string.h(73) : see declaration of 'strcpy'
Message: 'This function or variable may be unsafe. Consider using strcpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_DEPRECATE. See online help for details.'

Ez miért van? Miért ne lenne biztonságos a használata? Ugyanezt a warningot kapom egy csomó másik függvénynél is, pl fopen-nél. Valami nem stimmel a beállításokkal, vagy a kóddal?

   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #49964   2007.04.05 13:48 GMT+1 óra  
Storno asszem megvan..félreértelmeztem az egészet.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #49933   2007.04.05 08:12 GMT+1 óra  
Igazából csak a Növel eljárást nem értem... hogy a Vm = Om - 1 az mi? az Om elvileg egy halmaz számossága lenne de hogy hasonlithato ez össze a Vm el?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #49927   2007.04.05 07:09 GMT+1 óra  
Jellemzően szivatós feladatot kaptam... a 8 királynő problémát kell megoldani úgy hogy egy backtrack genericet csinálok (Ada). Nos csak az a probléma hogy abszolút nem értem, hogy hogyan működik ez a keresés Itt a stukija:

http://people.inf.elte.hu/asylum/backtrack.jpg

Valaki (érti? ) tudna mondani egy példát vagy valamit?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48810   2007.03.07 03:50 GMT+1 óra  
Azta
THX...
Ez egy reszeg post...

   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #48808   2007.03.07 03:28 GMT+1 óra  
Idézet
MaximumViolence :
Hogyan konvertálunk floatból wchar_t-be?


Ha irrlichtben , akkor a legegyszerűbb talán a

Kód:
wchar_tvaltozo = irr::core::stringw(0.5f).c_str();
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48805   2007.03.07 02:40 GMT+1 óra  
Egy elég alap kérdés:

Hogyan konvertálunk floatból wchar_t-be?
Ez egy reszeg post...

   
zeller - Törzstag | 464 hsz       Online status #47280   2007.02.13 11:47 GMT+1 óra  
Idézet
WToma :


zeller: valaki az MFC-t úgy jellemezte, hogy "szögeskesztyűs maszturbálás"



hat van benne valami... #D en is igy ereztem mikor foglalkoztam vele.

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #47124   2007.02.09 12:11 GMT+1 óra  
Meg alapból csak unmanaged kódban lehet
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #47120   2007.02.09 11:38 GMT+1 óra  
Végülis megkerülhető mind a kettő: a pointerek unsafe blokkban, a globalokat meg 1xűen be kell rakni 1 közös namespace-be (Pointerek mellesleg léteznek C#-ban is, az más dolog, hogy eléggé ellenjavallt a használatuk...)
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #47119   2007.02.09 11:03 GMT+1 óra  
Lehet használni C++-t is, de a Common Language Specification, ami az MS által kiadott specifikáció a ".NET-kész" nyelvekhez, többek között azt mondja hogy no global functions, no pointers, és még pár dolog, amit C++-ban betartani nem olyan egyszerű.
Szvsz ha már összeraktak egy hatékony és logikus nyelvet pont a .NET-hez, akkor használjuk azt
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #47072   2007.02.08 06:37 GMT+1 óra  
Pedig lehet .net alatt is C++-ozni (Magaged C++, C++.Net), ki lehet benne használni a .Net osztálykönyvtárát, a menedzselt környezet előnyeit (szemétgyűjtés), és amikor szükséges, "unsafe" módban meg lehet trükközni a pointerekkel (asszem, nem láttam még közelről soha C++.Net-et, de vmi ilyesmi a lényege). Kérdés, hogy érdemes-e (persze azt az esetet kivéve, amikor egy meglévő C++ kódot kell gyorsan .Net-re igazítani).

zeller: valaki az MFC-t úgy jellemezte, hogy "szögeskesztyűs maszturbálás" Ha gyors felületfejlesztés kell, akkor inkább .Net, WindowsForms, ha meg a jól megszokott C++-nál maradnál, akkor érdemesebb szerintem valamilyen más alternatívát választani (SDL, wxWidgets).
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #47069   2007.02.08 06:20 GMT+1 óra  
Idézet
B@z :
zeller: allitolag mar elavult... ^_^ enis el akartam kezdeni, aztan mindenki leordibalt, szal maradtam a .NET-es formoknal xD


Csak azt ne mondd, hogy a .NET-et c++ ban programozod.
Ha formozni akarsz akkor C#. Ha játékfejlesztés, akkor meg C++.

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #46962   2007.02.05 20:27 GMT+1 óra  
zeller: allitolag mar elavult... ^_^ enis el akartam kezdeni, aztan mindenki leordibalt, szal maradtam a .NET-es formoknal xD

   
zeller - Törzstag | 464 hsz       Online status #46889   2007.02.05 04:41 GMT+1 óra  
mi a velemenyetek az MFC fejlesztoi kornyezetrol? egy idoben hasznaltam es gondoltam ujbol fogom, de nemtom van-eertelme

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #46503   2007.01.31 10:56 GMT+1 óra  
halihó

*functocall -hoz kérnék segítséget...

annyi kéne h hogyan lehet osztály egy függvényét meghívni functocall-al
_____________________
C++ && OGL
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #45013   2007.01.18 03:34 GMT+1 óra  
Na asszem,átállok én is VS2003-ról 2005EE-re.
Ez egy reszeg post...

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #45003   2007.01.17 11:52 GMT+1 óra  
Idézet
Stonebreaker :
Köszi, sokat segítettél. A WNDPROC-t sajnos én néztem be, de mostmár leesett .
A vagyos operátort pedig végre megértettem.


Azt a bitenkénti vagyok nagyon sok helyen alkalmazzák, fogsz vele még találkozni, pl. a DirectX-nél is!

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #45002   2007.01.17 11:47 GMT+1 óra  
Köszi, sokat segítettél. A WNDPROC-t sajnos én néztem be, de mostmár leesett .
A vagyos operátort pedig végre megértettem.

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #44990   2007.01.17 10:19 GMT+1 óra  
Idézet
Stonebreaker :


1: ott nem a függvénynek adtál értéket, hanem a GetWindowLong által visszaadott értéket kapja meg a fWndProc .
2: a bitenkénti vagy a két érték összekapcsolására szolgál (lásd a VAGY logikai kifejezés igazság-táblázatát)

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #44984   2007.01.17 09:31 GMT+1 óra  
Sziasztok! Még kezdo programozó vagyok és lenne egy-két kérdésem C-vel kapcsolatban.
Most kezdtem el a Windows programozást és ott akadtam problémába, miszerint egy függvénynek tudtommal nem lehet értéket adni. Itt van egy kódrészlet, ami nálam rendesen kavarodást okoz.
Kód:
    WNDPROC fWndProc = (WNDPROC)GetWindowLong(Msg.hwnd, GWL_WNDPROC);
    fWndProc(Msg.hwnd, Msg.message, Msg.wParam, Msg.lParam);


Tehát WNDPROC fWndProc = (WNDPROC)GetWindowLong();
Ezt el tudná nekem valaki magyarázni? Akkor itt most a függvénynek paramétert adunk át?

A másik kérdésem is ilyesmi lesz.
Kód:
MessageBox(hwnd, szFileName, "This program is:", MB_OK | MB_ICONINFORMATION);


Itt az lenne a probléma, hogy a függvény egy paramétert vár, aminek mi 2-ot adunk, ráadásul a VAGY operátorral (sot nem is a logikai hanem a bitenkénti VAGY operátort használjuk). Tehát ez hogyan lehetséges, mert elvileg csak az egyik paraméter fog átadódni, de mégis a program futtatásakor lesz egy OK gombunk az ablakon, és még egy "információs ikonunk" is.
Remélem, hogy valaki tudna segíteni.

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #44570   2007.01.12 12:33 GMT+1 óra  
_____________________
C++ && OGL
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #44569   2007.01.12 12:30 GMT+1 óra  
még olyan érdekelne, hogy vannak-e a string.h-ban olyan hasznos függvények, mint pascalban. pl stringből bárhonnan, tetszőleges számú karaktert törölni, stringből bárhonnan tetszőleges számú karaktert kimásolni. meg hogy lekérdezhetem-e egy karakter pozícióját a szövegben. tehát beszúrás, törlés, és ehhez hasonlók.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #44568   2007.01.12 12:15 GMT+1 óra  
köszi a kódot, átnézem!

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #44567   2007.01.12 12:07 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
köszi!
igen, szóközönként kéne szétbontani, és soronként. ez az atoi csak az olyan stringeket eszi meg, amiben nincs más karakter csak szám, vagy a felesleges dolgokat kidobja?
a segédletedet elolvastam, tényleg jó, csak az a gas, hogy nekem ezek a pompás dolgok versenyen kellenek majd (holnap ), és nem hiszem, hogy bevihetnék bármilyen külső forrást, megjegyezni meg nem tudom. de azért köszi.



sztem megy neki minden tartalmú sztringel az átalakítás...
_____________________
C++ && OGL
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #44566   2007.01.12 12:02 GMT+1 óra  
ezt dobtam most össze, nézd meg hátha sikerül előrébb jutnod vele
kiszedi a szóközönként választott számokat egy din. tömbbe...
sokat lehetne még rajta optimizálni és javítani, de hátha segít...

Kód:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>

#define _SZAM_HOSSZ 12

void main()
{

FILE *_file;

_file = fopen("ok.txt","r");

char _c = 0;
char _s[_SZAM_HOSSZ];
unsigned short i = 0;
unsigned short j = 0;

int *_sz = NULL;

while(!feof(_file))
{
_c = fgetc(_file);
if ( (_c == char(10)) || (_c == char(32)) )
{
j++;
}
}

fflush(_file);
fclose(_file);
_file = fopen("ok.txt","r");

_sz = (int*)calloc(j+1, sizeof(int));
j = 0;

//memset(_s,0,_SZAM_HOSSZ);
for (i = 0; i < _SZAM_HOSSZ; i++) _s[i] = 0;
i = 0;

while(!feof(_file))
{
if ( (_c == char(10)) || (_c == char(32)) )
{
// ha új sor van
_sz[j] = atoi(_s);
j++;

for (i = 0; i < _SZAM_HOSSZ; i++) _s[i] = 0;
i = 0;
}

_c = fgetc(_file);

if ((_c == '1') || (_c == '2') || (_c == '3') || (_c == '4') ||
(_c == '5') || (_c == '6') || (_c == '7') || (_c == '8') ||
(_c == '9') || (_c == '0') )
{
_s[i] = _c;
i++;
}
}

// a file utolsó sora, ahol már nincs char(10)
_sz[j] = atoi(_s);
j++;

fflush(_file);
fclose(_file);

printf("%d: darab szam\n\n",j);
for (int k = 0; k < j; k++)
{
printf("_sz[%d] = %d\n",k,_sz[k]);
}

free(_sz);

getch();
}
_____________________
C++ && OGL
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #44564   2007.01.12 11:59 GMT+1 óra  
köszi!
igen, szóközönként kéne szétbontani, és soronként. ez az atoi csak az olyan stringeket eszi meg, amiben nincs más karakter csak szám, vagy a felesleges dolgokat kidobja?
a segédletedet elolvastam, tényleg jó, csak az a gas, hogy nekem ezek a pompás dolgok versenyen kellenek majd (holnap ), és nem hiszem, hogy bevihetnék bármilyen külső forrást, megjegyezni meg nem tudom. de azért köszi.

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #44563   2007.01.12 11:43 GMT+1 óra  
stringből intbe így:

Kód:
atoi(const char *)


(de írtam egy segédletet is azt egyszerűen tudod használni, a stringből intbe funkciómat sztem ahogy van át lehet tenni sima c-be, de lényegtelen mert yo lesz az atoi...)

akkor a sort még szét kéne szedned szókozönként számokra is ezexerint ?
_____________________
C++ && OGL
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #44562   2007.01.12 11:39 GMT+1 óra  
ez jó, csak nem tudom, hogy konvertáljam számmá.
ha van egy ilyen stringem: "2 3 45 6", akkor ezt hogy szedjem szét? én csak az első részét tudom megoldani: végigmegyek a stringen, megszámolom a szóközöket. lefoglalok szóközök_száma+1 int számnak helyet. aztán megint végigmegyek a stringen, és egyesével karakterenként hozzáadom egy másik tömbhöz, amíg a space-ig nem érek, tehát kimásolom belőle a számjegy-karaktereke. és itt akadok el, mert nem tudom, hogy stringből hogy konvertáljak int-be. miután átkonvertáltam, csak a ciklusváltozót kéne növelnem eggyel, hogy a következő számsorozat kimásolását ne a spac-eszel kezdje.

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #44558   2007.01.12 11:24 GMT+1 óra  
és esetleg egy olyan megoldás hogy olvasod a karaktereket a file-ból, és amikor új sorba érsz az addig beolvasott egy sorban lévő számokat beleteszed egy int típusú tömbbe, és akkor az int tömb adott indexű értéke tartalmazná a fileban az indexel egyenlő sorban lévő számot
_____________________
C++ && OGL
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #44556   2007.01.12 11:07 GMT+1 óra  
Hello!
köszi a helpet!
kicsit kísérletezgettem eddig. az végülis megvan hogy az egész fájl tartalmát beolvasom, de karakterenként. minden sor csak számokat fog tartalmazni, tehát a betűk kidobálásával nem kell vacakolni. viszont egy sorban több szám is lehet, space-szel elválasztva, és a sorok száma előre nem ismert, de maximum 1000. arra gondoltam, hogy minden sor tartalmát karaktertömbbe olvasom be aztán valahogy szétvágom számokká. viszont mivel nem tudom se a sorok számát se a sorok hosszát ezért dinamikus adatszerkezet kéne. de a dinamikus mátrixokat még nem vágom, ezért arra gondoltam hogy kiegyezek azzal, hogy lesz egy 1000 elemű mutatótömböm:
char *sorok[1000];
eddig van egy olyanom, hogy az egész fájlt beolvasom egy szép nagy karaktertömbbe. úgy terveztem hogy ezen végigmegyek és ahol '\n' van benne ott vannak a sorvégek, ezért ott kéne szétvágni és számokká alakítani, hogy aztán fel tudjam dolgozni.
a számokkal kell majd dolgozni ezért jól el kéne különíteni őket egymástól. minden sorban logikailag összetartozó számok vannak, ezért úgy gondoltam, hogy itt is lehetne olyan, hogy egy int típusú mátrix. első indexe a sor, második indexe a sorban lévő szám.
pl ilyen fájl esetén:
2 3 4
56 48
ilyen int tömböm lenne: int szamok[2][3];
erre nincs jobb megoldásom

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #44553   2007.01.12 10:43 GMT+1 óra  
sry, a kódodat már nem láttam...
sztem egyszerűbb módszerrel is meg lehetne oldani, ha yo úgy a kiolvasás ahogy kérdeztem, akkor tudnék mondani egy lehetséges megoldást...
_____________________
C++ && OGL
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #44552   2007.01.12 10:20 GMT+1 óra  
van egy file tartalom pl

213 k12j3kj123kjkj12k3kj
12k3jkjkjkj3j535

ebből szeretnéd kiolvasni csak a számokat vmi ilyen eredménnyel:

2131231231231233535

?

(
ez file végéig olvas:

Kód:
while(!feof(_file))
{
}


)
_____________________
C++ && OGL
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #44549   2007.01.12 10:05 GMT+1 óra  
most egy kicsit másképp közelítem meg. addig megvagyok, hogy hogy megvan a fájméret. olyat szeretnék, hogy lefoglalok egy ekkora méretű karaktertömbnek helyet és ebbe olvasom be az egész fájl tartalmát, és később ezt darabolom szét, a '\n' karaktereknél. félig működik:
Kód:
int main()
{
FILE *fajl;
int i;
int sorok = 1;
int fajlmeret = 0;
char *egeszfajl;

// Fájl megnyitása
if( !(fajl = fopen("C:\\szoveg.be", "rt")) )
{
printf("Fajl megnyitasa nem sikerult!\n");
system("PAUSE");
return -1;
}
rewind(fajl);

// Sorok megszámolása
for( i = 0; !feof(fajl); i++ )
{
// Fájlméret kiszámolása
fajlmeret++;
// Sorok megszámolása
if( fgetc(fajl) == '\n' )
sorok++;
}
printf("A fajl %d sorbol all!\n", sorok);
printf("A fajl %d bajtos!\n", fajlmeret);

// Egyetlen karaktertömbbe olvasom be az egész fájlt
rewind(fajl);
egeszfajl = (char *)calloc(fajlmeret, sizeof(char));
fgets(egeszfajl, fajlmeret, fajl);

// Fájl tartalmának kiírása
printf("%s", egeszfajl);

fclose(fajl);
return 0;
}

A gond valószínűleg a beolvasással van, mert akárhogy iratom ki, mindig csak a fájl első sorát irja ki, ezért gondolom a többit be sem olvassa.
Az fgets() csak sorvége karakterig olvas be, vagy mással van a gond?

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #44542   2007.01.12 09:20 GMT+1 óra  
Hello
Egy kis felvilágosítás, ötletek kellenének szöveges fájlkezeléshez, C-ben.
Szöveges fájlból szeretnék adatokat (csak számokat) beolvasni, de nem tudom, melyik függvényt használjam, hogy célszerű, szóval zavaros az egész.
a fscanf ugyanúgy csak szóközig olvas, mint a scanf, a fgets-nek meg a 2. paramétere az, hogy hány darabot olvasson be. ez jó, de tudnom kéne, hogy milyen hosszú egy sor a fájlban. meg az is kéne, hogy hány soros a fájl. DOS, Windows alatt a sor végét 2 bájt jelzi, ha jól tudom. akkor úgy meg tudom határozni egy sor hosszát, hogy egy ciklusban lépkedek a bájtokon és ha olyat találok hogy 13, az utána lévő meg 10 (vagy fordítva van? ), akkor kilépek a ciklusból és akkor meg is van a sor hossza. ha ehhez hozzáadok 2-t azaz átugrom a sor vége karaktereket, akkor a következő sor elejére ugrok? ez így életképes megoldás? vagy meg lehet oldani egyszerűbben is? a fájl méretét meg tudom határozni valami egyszerű módszerrel?
valami olyasmire gondoltam, hogy:
1. meghatározom a sorok számát
2. meghatározom az aktuális sor hosszát, lefoglalok egy ekkora karaktertömböt, beolvasom a sort.
3. a 2. lépést elvégzem az összes soron.
4. a sorok szövegét tartalmazó tömböket valahogy szétvágom a space-eknél, mert ezekkel vannak a számok elválasztva. erre nincs konkrét ötletem.
5. feldolgozom az adatokat...
6. amit kell kiírok egy új fájlba.
szerintetek meg lehet ezt így oldani? ki tudnátok segíteni 1-2 kódrészlettel hasonló problémához, vagy 1-2 új ötlettel?
Köszönöm előre is!

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #44093   2007.01.08 09:03 GMT+1 óra  
Én is megnézem, biztos tanulok belőle valami újat, szal köszönöm szépen!

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #44078   2007.01.08 06:48 GMT+1 óra  
Minden fontosabb funkciót benne van (azóta már a forráskódot is átnéztem), tehát még 1x nagyon szépen köszönöm
   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #44073   2007.01.08 05:27 GMT+1 óra  
Oké, használd egészséggel.
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #44064   2007.01.08 04:02 GMT+1 óra  
Leírtak alapján én pontosan ugyan ilyet akartam csinálni, szal mindjárt meg is nézem
   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #44063   2007.01.08 03:48 GMT+1 óra  
Feltettem az oldalamra egy ilyen egyszerűbb font -> bitmap átalakító progit forráskóddal együtt. Az alapján már elég egyszerűen meg lehet oldani a dolgot. Egyébként még olyat is tud a progi, hogy a betűk méreteit elmenti egy XML fájlba, és a képet alapból alfa csatornával menti el, hogy ne kelljen később source colorral szórakozni. De persze a kód tetszés szerint átalakítható.

Ha valakit érdekel, innen tudja letölteni:
http://nagyy.fw.hu/SFontCreator.zip
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #44044   2007.01.07 23:22 GMT+1 óra  
a font szélességéből kell kiszámítani, de szerintem nincs rá "word wrap" beépítve....igaz, nem is néztem -> még ez is lehet
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #44043   2007.01.07 23:21 GMT+1 óra  
Igen, már nézelődtem, főleg a C#-os (.Net-es) megoldás ami elég könnyűnek tűnik: lable-nek van egy olyan metódusa, h DrawToBitmap -> ezzel azért jelentősen le1xűsödik Az 1etlen gond még, h ez nem formázza automatikusan: ha azt mondom neki, h 64x64 -es bmp-be rakja az 1 soros szöveget, akkor nem tördeli 64 után, csak szimplán lehagyja. Számítottam rá h ez lesz, csak most reggel már nincs időm komolyabban megnézni, hogy is kéne (gondolom .Net Font osztályával kéne bűvészkedni).
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #44040   2007.01.07 22:55 GMT+1 óra  
nézz szét a win sdk-ban vagy a net-ben............gdi a neve annak amit keresel vagy gdi++
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #44038   2007.01.07 22:20 GMT+1 óra  
Ez jó is, csak sajnos nem tutor, hanem csak egy exe...
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #44009   2007.01.07 11:00 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE :
Nemtudja egész véletlenül vki, h h lehet átmenteni egy font-ot bmp (bitmap)-be? Lehet C++, C# is.



fontmaker
_____________________
C++ && OGL
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #44008   2007.01.07 10:55 GMT+1 óra  
Idézet
Matzi :
Már miért ne nyitná meg? Feltelepíted rendszerfontnak, és simán kiírod vele az abc-t.


ja, akinek annyi ideje van...
én a hagyományos "megnyitás...mentés másként"-tal próbálkoztam volna esetleg.

   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #44005   2007.01.07 10:48 GMT+1 óra  
Már miért ne nyitná meg? Feltelepíted rendszerfontnak, és simán kiírod vele az abc-t.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #44003   2007.01.07 10:44 GMT+1 óra  
Idézet
Matzi :
Paint vagy photoshop?


de az nem nyitja meg a font fájlokat...

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #44002   2007.01.07 10:43 GMT+1 óra  
Hát, azzal nem igazán
1ébként tutor, v forrásrészlet is jó, a fő kérdés, h h lehet adatokat kinyerni egy fontból (True Type).
   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #44001   2007.01.07 10:41 GMT+1 óra  
Paint vagy photoshop?
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] > 105 < [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [141]