játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5484
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2196
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] > 105 < [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #61044   2007.06.25 12:04 GMT+1 óra  
Idézet
Addict :
gaborlabor: Ugye rájöttél, hogy a smiley-ban van a link?


Megmondom őszintén, NEM!
De magamban igazat adtam, mert tényleg csak keresni kellett volna.
Aztán -mivel szorít a határidő- úgy döntöttem, hogy ezzel nem húzom az időmet, inkább fejlesztek tovább. Ugyanis a problem csak debug fordításnál van, szóval elhalasztottam a kijavítását.
Most is nyakig ülök a melóban, de éjjel azért kijavítom majd.
Köszi szépen a linket!

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #61043   2007.06.25 12:00 GMT+1 óra  
Idézet
Addict :
gaborlabor: Ugye rájöttél, hogy a smiley-ban van a link?


summa:

It appears that some of your project's properties may be causing this problem. Since O2 optimization appears to be incompatible with RTC1, you may want to verify this setting and try disabling it if it is enabled. To do this, Go to your Project -> Properties (For Debug Configuration):

Configuration Properties -> C/C++ -> Optimization" tab, set the value of "Optimization" to "Disable (/Od)"

For some additional information on this error you may take a look at:

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/t0cs92zx.aspx

I hope this helps. Have a great day!

Steven C
Ez egy reszeg post...

   
Addict - Törzstag | 1031 hsz       Online status #61039   2007.06.25 10:54 GMT+1 óra  
gaborlabor: Ugye rájöttél, hogy a smiley-ban van a link?

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #61025   2007.06.25 08:33 GMT+1 óra  
köszi!!
lehet, hogy majd csinálok valami kisebb progit, vagy akár egy nagyobban is hasznosítom
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #61023   2007.06.25 08:27 GMT+1 óra  
Idézet
Joga :
Nem tudja valaki, hogy hozzá lehet e férni az internetes mySQL adatázisomhoz, és ha igen, akkor hogyan, és milyen gyorsan?



http://tangentsoft.net/mysql++/
_____________________
C++ && OGL
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #61020   2007.06.25 08:15 GMT+1 óra  
Nem tudja valaki, hogy hozzá lehet e férni az internetes mySQL adatázisomhoz, és ha igen, akkor hogyan, és milyen gyorsan?
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Addict - Törzstag | 1031 hsz       Online status #61011   2007.06.25 06:16 GMT+1 óra  

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #61009   2007.06.25 05:41 GMT+1 óra  
Visual Studio 2005-ben debug fordításnál ezt miért kapom:
cl : Command line error D8016 : '/O2' and '/RTC1' command-line options are incompatible


   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #59429   2007.06.12 02:55 GMT+1 óra  
Mit nem értesz rajta?
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #59287   2007.06.11 13:07 GMT+1 óra  
ezt érti vki,mi,hogy?
Ez egy reszeg post...

   
andiz - Tag | 1 hsz       Online status #59148   2007.06.11 05:28 GMT+1 óra  
Sziasztok,

Bocsánat, hogy ide írok, de sajnos nem tudtam új topicot létrehozni.

Cégünk az Intermatic Hungary Kft. nyerőautomaták fejlesztésével foglalkozik. Keresünk ehhez újabb programozót/programozókat.
Elvárás: C++, esetleg Opengl, directx ismeret.
Bár a nyerőautomata játékfejlesztése kissé eltér a hagyományostól, de ennek ellenére remélem tetszik az ötlet valakinek

Amennyiben érdekes lehet számotokra, akkor jelentkezzetek nálam.
Ahogy írni szokták: versenyképes fizetés.

Ugyanitt ugyanekkor : 3D animátor is jól jönne!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #58742   2007.06.07 13:58 GMT+1 óra  
Köszi!!!
Nem is értem, hogy nem találtam meg ezt eddig sehol, pedig sokszor kerestem már!
Ez nagyon pompás, így működni fog Linuxon is!
Köszi mégegyszer!

   
Eagle_Lor - Tag | 54 hsz       Online status #58732   2007.06.07 13:42 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Hogy tudom azt megoldani a legegyszerűbben, hogy az egérkurzort egy adott pontba helyezze az alkalmazásom?



A glutWarpPointer(x, y)-al tudod adott pozícióba helyezni a kurzorodat, v. a win-es SetCursorPos-al.

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #58722   2007.06.07 13:29 GMT+1 óra  
Idézet
Eagle_Lor :
Idézet
Asylum :
Az miért van hogy ha a templatemben ezt mondom:

std::vector<Item> a;

akkor lefurdul de ez

std::vector<Item>::iterator i;

már nem



Az std::vector<Item>::iterator-ról nem tudja a c++ fordító eldönteni, hogy az iterator statikus tag, fgv vagy típus, mivel ez az Item sablonparamétertől is függhet. Meg kell neki külön mondani, h. itt típusnévről van szó:
Kód:
typename std::vector<Item>::iterator i;

már le fog fordulni



thx bár már nem aktuális de legalább legközelebb tudni fogom
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #58716   2007.06.07 13:25 GMT+1 óra  
Hogy tudom azt megoldani a legegyszerűbben, hogy az egérkurzort egy adott pontba helyezze az alkalmazásom?
Windowsos megoldás van rá, vagy esetleg GLUT-os?
Az lenne a legjobb, ha GLUT-tal meg lehetne oldani, de szerintem erre nem tartalmaz utasítást, mert ez eléggé platformfüggő dolog lehet.

   
Eagle_Lor - Tag | 54 hsz       Online status #58705   2007.06.07 13:07 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Az miért van hogy ha a templatemben ezt mondom:

std::vector<Item> a;

akkor lefurdul de ez

std::vector<Item>::iterator i;

már nem



Az std::vector<Item>::iterator-ról nem tudja a c++ fordító eldönteni, hogy az iterator statikus tag, fgv vagy típus, mivel ez az Item sablonparamétertől is függhet. Meg kell neki külön mondani, h. itt típusnévről van szó:
Kód:
typename std::vector<Item>::iterator i;

már le fog fordulni

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #58675   2007.06.07 08:48 GMT+1 óra  
Hello
Plz help
Ez mi miatt lehet:

d:\program files\microsoft visual studio 8\vc\include\stdlib.h(406) : error C2381: 'exit' : redefinition; __declspec(noreturn) differs
d:\program files\microsoft visual studio 8\vc\include\gl\glut.h(146) : see declaration of 'exit'


   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #52780   2007.04.28 15:11 GMT+1 óra  
Az miért van hogy ha a templatemben ezt mondom:

std::vector<Item> a;

akkor lefurdul de ez

std::vector<Item>::iterator i;

már nem
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #50696   2007.04.12 11:19 GMT+1 óra  
Köszi. Működik.
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #50688   2007.04.12 08:58 GMT+1 óra  
Linkeld a lopengl32.a és libglu32.a-t.

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #50687   2007.04.12 08:55 GMT+1 óra  
Nem tudtam hova írjam (C++ v, OpenGL), de ide írtam .
A gondom ez a két hiba:
Kód:
  [Linker error] undefined reference to `wglCreateContext@4'
  [Linker error] undefined reference to `wglMakeCurrent@8'

hozzá van csapva GL/gl.h és a GL/glu.h is.
Valami tipp?
Jah és Dev C++-ot használok
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #50330   2007.04.09 13:54 GMT+1 óra  
Áhh én be se járok előadásra...de kiindulásnak jó.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
kurmpli - Tag | 15 hsz       Online status #50328   2007.04.09 13:00 GMT+1 óra  
Hello!
Köszi ez már nagy segítség volt!

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #50322   2007.04.09 12:33 GMT+1 óra  
ezt tényleg így tanítják???
én józan paraszti ésszel álltam neki
Ez egy reszeg post...

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #50319   2007.04.09 12:26 GMT+1 óra  
Lehet nem szabadna de

http://people.inf.elte.hu/gt/eaf/eaf.html

kezdd az elsővel, fent vannak az előadás diái + részletes leírás a munkafüzetekben.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #50313   2007.04.09 11:29 GMT+1 óra  
Idézet
kurmpli :
.A C++ programozási nyelv című könyvet megvettem de nem teljesen értem szóval nemis olvastam tovább.


Hmm...ne olvasd tovább,olvasd el mégegyszer azt ami nem világosHa már világos akkor mégegyszer...Ha mégse megy itt lehet kérdezni konkrét dolgokra...
Ez egy reszeg post...

   
kurmpli - Tag | 15 hsz       Online status #50309   2007.04.09 11:01 GMT+1 óra  
Hello!
Nemtudom emlékeztek e rám én kérdezősködtem arról hogy melyik nyelvet érdemes választani..sokan azt mondták hogy C#-ot érdemes tanulni és egy kis ideig azzal is akartam kezdeni de nekem mégiscsak a C++ felé húz a szívem.És az űgyben írok hogy valaki nemtudna e jó olvasmányokat adni a C++ nyelv megtanulásához totál az alapoktól?A programozói ismereteimről annyit hogy ismerem egy kicsit a php-t! Ha valakinek vannak jó jegyzetei aztis szívesen elfogadnám és akár szívesen is összeülnék egy beszélgetésre..aki vállakozna rá azt meghívom egy sörre..A C++ programozási nyelv című könyvet megvettem de nem teljesen értem szóval nemis olvastam tovább.És bocsánat ha egy kicsit zürzavaros amit írtam.

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #50092   2007.04.07 04:46 GMT+1 óra  
Valaki megtudja mondani hogy milyen paracsokkal lehet lekérdezni egy állomány méretét, attributumát, utolsó módosítási idejét, keletkezési idejét, meg minden ilyen hasznos infót?
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #49989   2007.04.05 16:58 GMT+1 óra  
én nem ragaszkodnék hozzá foggal körömmel, de kicsit zavaró, hogy bármi eszembe jut és már nyúlok is a globals.h után. mert az előzőek alapján a változóim 90%-a globális kell hogy legyen. minél nagyobb a projekt annál rosszabb a helyzet. persze, nem vészes...

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #49988   2007.04.05 16:53 GMT+1 óra  
Nem hiszem hogy ez valami olyan szabély lenne amihez foggal körömmel ragaszkodni kell
Szerintem a lényeg az áttektinthetőség és a hatékonyság

Ja és az előző hsz em is storno..amugy sikerült megcsinálni a királynőset, már a template is megvan .. tuttátok hogy 2,3,4 -re nem lehet megoldani?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #49987   2007.04.05 16:29 GMT+1 óra  
akkor azt hiszem, majd megpróbálkozok egy ilyen dll összehozásával.
hadd kérdezzek még valamit, ami régóta nem hagy nyugodni...
(továbbra is C, nem C++)
szóval a strukturált programozásban az a jó ha nincs globális változó, helyette lokális változók vannak és paraméterátadásokkal kommunikálnak az egységek. ez eddig oké, megoldható egy hagyományos program esetében. de a grafikai programjaimnál, játékoknál gondban vagyok több okból kifolyólag. az egyik az, hogy a glutDisplayFunc-ot használom renderelésre, ez a függvény egy olyan függvényt vár paraméterül ami void típusú és a paraméterlistája is void. a renderelő függvényemnek viszont rengeteg adatra van szüksége és egyszerűen nem tudom etetni. úgy értem, tudnia kell az összes objektum koordinátáit (amik mondjuk 2-3 vektorban vannak) + van 1 rakat struktúra amikkel dolgoznia kéne. ezeket nem tudom átadni neki sehogysem, az előbbi indok miatt. az is felmerült bennem hogy hiába is tudnám átadni mert mondjuk a renderelő fgv meghívódik másodpercenként 500-szor akkor a paraméterátadás nagyon lelassítaná az egészet és megdolgoztatná a gépet mert ha csak címeket adok át akkor abból is összejöhet 128 bájt vagy több.
mindig arra jutok hogy maradnak a globális változók. játékok esetében ez elfogadható vagy mindenképp keresni kell valami megoldást?

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #49986   2007.04.05 16:22 GMT+1 óra  
Ehm..egy osztályon belül a privát struct ok nem látják az osztály attribútumait?

error C2327: 'Queen::table' : is not a type name, static, or enumerator

C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #49985   2007.04.05 16:20 GMT+1 óra  
Persze, hogy megoldható dll-lel. A dll-ek valójában pont ilyen fv-k gyűjteménye.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #49984   2007.04.05 16:12 GMT+1 óra  
A betöltőket meg az ilyen segéd-cuccokat énis mindig így hozom át és általában frissítem/fejlesztem is egy kicsit. Ha van pár függvény amiket így használok fel, akkor lehet olyat csinálni hogy ezeket lefordítom egy dll-be vagy lib-be és onnét használom őket?

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #49983   2007.04.05 15:40 GMT+1 óra  
Mondjuk én inkább azért kapcsoltam ki warning-gal, mert a betöltőket a régebbi projectjeimből hoztám át, azokat meg még VC6-ban irtam, ott nem volt gond vele. S azért nincs kedvem pár száz ilyen fv-t bogarászni.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #49982   2007.04.05 15:29 GMT+1 óra  
Köszi a válaszokat!
és az a _s-es változat az ilyen MS féle windows only vagy bekerült az ANSI szabványba? (nem tartom valószínűnek). mondjuk ilyen alapon semmi nem biztonságos a programozásban.
mert én még C-ben kódolgatok és ha már ANSI C akkor maradjon ANSI C.
Szóval asszem marad a warning kikapcsolása

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #49980   2007.04.05 15:10 GMT+1 óra  
Vagy:
Kód:
#pragma warning(disable: 4996)


   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #49978   2007.04.05 15:07 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
hello
mostanában ilyen figyelmeztetések kísérik midnen fordításomat:
warning C4996: 'strcpy' was declared deprecated
d:\program files\microsoft visual studio 8\vc\include\string.h(73) : see declaration of 'strcpy'
Message: 'This function or variable may be unsafe. Consider using strcpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_DEPRECATE. See online help for details.'

Ez miért van? Miért ne lenne biztonságos a használata? Ugyanezt a warningot kapom egy csomó másik függvénynél is, pl fopen-nél. Valami nem stimmel a beállításokkal, vagy a kóddal?


A kóddal ilyenkor nincs baj, az MS elavultá nyilvánította ezeket az fv-ket valamilyen biztonsági hiba miatt amit bennük találtak (idézet az MSDN-ről "Because strcpy does not check for sufficient space in strDestination before copying strSource, it is a potential cause of buffer overruns.", a régi stringkezelő fv-knek pl szinte mindnek ez a baja). Az strcpy helyett az strcpy_s-t kell hivatalosan használni (asszem az összes elavultá nyilvánított fv-nek van *_s-es új megfelelője ami hivatalosan is biztonságos).
Reality is almost always wrong. - House

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #49975   2007.04.05 14:55 GMT+1 óra  
hello
mostanában ilyen figyelmeztetések kísérik midnen fordításomat:
warning C4996: 'strcpy' was declared deprecated
d:\program files\microsoft visual studio 8\vc\include\string.h(73) : see declaration of 'strcpy'
Message: 'This function or variable may be unsafe. Consider using strcpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_DEPRECATE. See online help for details.'

Ez miért van? Miért ne lenne biztonságos a használata? Ugyanezt a warningot kapom egy csomó másik függvénynél is, pl fopen-nél. Valami nem stimmel a beállításokkal, vagy a kóddal?

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #49964   2007.04.05 13:48 GMT+1 óra  
Storno asszem megvan..félreértelmeztem az egészet.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #49933   2007.04.05 08:12 GMT+1 óra  
Igazából csak a Növel eljárást nem értem... hogy a Vm = Om - 1 az mi? az Om elvileg egy halmaz számossága lenne de hogy hasonlithato ez össze a Vm el?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #49927   2007.04.05 07:09 GMT+1 óra  
Jellemzően szivatós feladatot kaptam... a 8 királynő problémát kell megoldani úgy hogy egy backtrack genericet csinálok (Ada). Nos csak az a probléma hogy abszolút nem értem, hogy hogyan működik ez a keresés Itt a stukija:

http://people.inf.elte.hu/asylum/backtrack.jpg

Valaki (érti? ) tudna mondani egy példát vagy valamit?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48810   2007.03.07 03:50 GMT+1 óra  
Azta
THX...
Ez egy reszeg post...

   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #48808   2007.03.07 03:28 GMT+1 óra  
Idézet
MaximumViolence :
Hogyan konvertálunk floatból wchar_t-be?


Ha irrlichtben , akkor a legegyszerűbb talán a

Kód:
wchar_tvaltozo = irr::core::stringw(0.5f).c_str();
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48805   2007.03.07 02:40 GMT+1 óra  
Egy elég alap kérdés:

Hogyan konvertálunk floatból wchar_t-be?
Ez egy reszeg post...

   
zeller - Törzstag | 487 hsz       Online status #47280   2007.02.13 11:47 GMT+1 óra  
Idézet
WToma :


zeller: valaki az MFC-t úgy jellemezte, hogy "szögeskesztyűs maszturbálás"



hat van benne valami... #D en is igy ereztem mikor foglalkoztam vele.

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #47124   2007.02.09 12:11 GMT+1 óra  
Meg alapból csak unmanaged kódban lehet
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #47120   2007.02.09 11:38 GMT+1 óra  
Végülis megkerülhető mind a kettő: a pointerek unsafe blokkban, a globalokat meg 1xűen be kell rakni 1 közös namespace-be (Pointerek mellesleg léteznek C#-ban is, az más dolog, hogy eléggé ellenjavallt a használatuk...)
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #47119   2007.02.09 11:03 GMT+1 óra  
Lehet használni C++-t is, de a Common Language Specification, ami az MS által kiadott specifikáció a ".NET-kész" nyelvekhez, többek között azt mondja hogy no global functions, no pointers, és még pár dolog, amit C++-ban betartani nem olyan egyszerű.
Szvsz ha már összeraktak egy hatékony és logikus nyelvet pont a .NET-hez, akkor használjuk azt
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #47072   2007.02.08 06:37 GMT+1 óra  
Pedig lehet .net alatt is C++-ozni (Magaged C++, C++.Net), ki lehet benne használni a .Net osztálykönyvtárát, a menedzselt környezet előnyeit (szemétgyűjtés), és amikor szükséges, "unsafe" módban meg lehet trükközni a pointerekkel (asszem, nem láttam még közelről soha C++.Net-et, de vmi ilyesmi a lényege). Kérdés, hogy érdemes-e (persze azt az esetet kivéve, amikor egy meglévő C++ kódot kell gyorsan .Net-re igazítani).

zeller: valaki az MFC-t úgy jellemezte, hogy "szögeskesztyűs maszturbálás" Ha gyors felületfejlesztés kell, akkor inkább .Net, WindowsForms, ha meg a jól megszokott C++-nál maradnál, akkor érdemesebb szerintem valamilyen más alternatívát választani (SDL, wxWidgets).
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] > 105 < [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]