játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5478
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2195
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] > 105 < [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]
Asylum - Törzstag | 5478 hsz       Online status #52780   2007.04.28 15:11 GMT+1 óra  
Az miért van hogy ha a templatemben ezt mondom:

std::vector<Item> a;

akkor lefurdul de ez

std::vector<Item>::iterator i;

már nem
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #50696   2007.04.12 11:19 GMT+1 óra  
Köszi. Működik.
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #50688   2007.04.12 08:58 GMT+1 óra  
Linkeld a lopengl32.a és libglu32.a-t.

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #50687   2007.04.12 08:55 GMT+1 óra  
Nem tudtam hova írjam (C++ v, OpenGL), de ide írtam .
A gondom ez a két hiba:
Kód:
  [Linker error] undefined reference to `wglCreateContext@4'
  [Linker error] undefined reference to `wglMakeCurrent@8'

hozzá van csapva GL/gl.h és a GL/glu.h is.
Valami tipp?
Jah és Dev C++-ot használok
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Asylum - Törzstag | 5478 hsz       Online status #50330   2007.04.09 13:54 GMT+1 óra  
Áhh én be se járok előadásra...de kiindulásnak jó.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
kurmpli - Tag | 15 hsz       Online status #50328   2007.04.09 13:00 GMT+1 óra  
Hello!
Köszi ez már nagy segítség volt!

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #50322   2007.04.09 12:33 GMT+1 óra  
ezt tényleg így tanítják???
én józan paraszti ésszel álltam neki
Ez egy reszeg post...

   
Asylum - Törzstag | 5478 hsz       Online status #50319   2007.04.09 12:26 GMT+1 óra  
Lehet nem szabadna de

http://people.inf.elte.hu/gt/eaf/eaf.html

kezdd az elsővel, fent vannak az előadás diái + részletes leírás a munkafüzetekben.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #50313   2007.04.09 11:29 GMT+1 óra  
Idézet
kurmpli :
.A C++ programozási nyelv című könyvet megvettem de nem teljesen értem szóval nemis olvastam tovább.


Hmm...ne olvasd tovább,olvasd el mégegyszer azt ami nem világosHa már világos akkor mégegyszer...Ha mégse megy itt lehet kérdezni konkrét dolgokra...
Ez egy reszeg post...

   
kurmpli - Tag | 15 hsz       Online status #50309   2007.04.09 11:01 GMT+1 óra  
Hello!
Nemtudom emlékeztek e rám én kérdezősködtem arról hogy melyik nyelvet érdemes választani..sokan azt mondták hogy C#-ot érdemes tanulni és egy kis ideig azzal is akartam kezdeni de nekem mégiscsak a C++ felé húz a szívem.És az űgyben írok hogy valaki nemtudna e jó olvasmányokat adni a C++ nyelv megtanulásához totál az alapoktól?A programozói ismereteimről annyit hogy ismerem egy kicsit a php-t! Ha valakinek vannak jó jegyzetei aztis szívesen elfogadnám és akár szívesen is összeülnék egy beszélgetésre..aki vállakozna rá azt meghívom egy sörre..A C++ programozási nyelv című könyvet megvettem de nem teljesen értem szóval nemis olvastam tovább.És bocsánat ha egy kicsit zürzavaros amit írtam.

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #50092   2007.04.07 04:46 GMT+1 óra  
Valaki megtudja mondani hogy milyen paracsokkal lehet lekérdezni egy állomány méretét, attributumát, utolsó módosítási idejét, keletkezési idejét, meg minden ilyen hasznos infót?
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #49989   2007.04.05 16:58 GMT+1 óra  
én nem ragaszkodnék hozzá foggal körömmel, de kicsit zavaró, hogy bármi eszembe jut és már nyúlok is a globals.h után. mert az előzőek alapján a változóim 90%-a globális kell hogy legyen. minél nagyobb a projekt annál rosszabb a helyzet. persze, nem vészes...

   
Asylum - Törzstag | 5478 hsz       Online status #49988   2007.04.05 16:53 GMT+1 óra  
Nem hiszem hogy ez valami olyan szabély lenne amihez foggal körömmel ragaszkodni kell
Szerintem a lényeg az áttektinthetőség és a hatékonyság

Ja és az előző hsz em is storno..amugy sikerült megcsinálni a királynőset, már a template is megvan .. tuttátok hogy 2,3,4 -re nem lehet megoldani?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #49987   2007.04.05 16:29 GMT+1 óra  
akkor azt hiszem, majd megpróbálkozok egy ilyen dll összehozásával.
hadd kérdezzek még valamit, ami régóta nem hagy nyugodni...
(továbbra is C, nem C++)
szóval a strukturált programozásban az a jó ha nincs globális változó, helyette lokális változók vannak és paraméterátadásokkal kommunikálnak az egységek. ez eddig oké, megoldható egy hagyományos program esetében. de a grafikai programjaimnál, játékoknál gondban vagyok több okból kifolyólag. az egyik az, hogy a glutDisplayFunc-ot használom renderelésre, ez a függvény egy olyan függvényt vár paraméterül ami void típusú és a paraméterlistája is void. a renderelő függvényemnek viszont rengeteg adatra van szüksége és egyszerűen nem tudom etetni. úgy értem, tudnia kell az összes objektum koordinátáit (amik mondjuk 2-3 vektorban vannak) + van 1 rakat struktúra amikkel dolgoznia kéne. ezeket nem tudom átadni neki sehogysem, az előbbi indok miatt. az is felmerült bennem hogy hiába is tudnám átadni mert mondjuk a renderelő fgv meghívódik másodpercenként 500-szor akkor a paraméterátadás nagyon lelassítaná az egészet és megdolgoztatná a gépet mert ha csak címeket adok át akkor abból is összejöhet 128 bájt vagy több.
mindig arra jutok hogy maradnak a globális változók. játékok esetében ez elfogadható vagy mindenképp keresni kell valami megoldást?

   
Asylum - Törzstag | 5478 hsz       Online status #49986   2007.04.05 16:22 GMT+1 óra  
Ehm..egy osztályon belül a privát struct ok nem látják az osztály attribútumait?

error C2327: 'Queen::table' : is not a type name, static, or enumerator

C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #49985   2007.04.05 16:20 GMT+1 óra  
Persze, hogy megoldható dll-lel. A dll-ek valójában pont ilyen fv-k gyűjteménye.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #49984   2007.04.05 16:12 GMT+1 óra  
A betöltőket meg az ilyen segéd-cuccokat énis mindig így hozom át és általában frissítem/fejlesztem is egy kicsit. Ha van pár függvény amiket így használok fel, akkor lehet olyat csinálni hogy ezeket lefordítom egy dll-be vagy lib-be és onnét használom őket?

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #49983   2007.04.05 15:40 GMT+1 óra  
Mondjuk én inkább azért kapcsoltam ki warning-gal, mert a betöltőket a régebbi projectjeimből hoztám át, azokat meg még VC6-ban irtam, ott nem volt gond vele. S azért nincs kedvem pár száz ilyen fv-t bogarászni.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #49982   2007.04.05 15:29 GMT+1 óra  
Köszi a válaszokat!
és az a _s-es változat az ilyen MS féle windows only vagy bekerült az ANSI szabványba? (nem tartom valószínűnek). mondjuk ilyen alapon semmi nem biztonságos a programozásban.
mert én még C-ben kódolgatok és ha már ANSI C akkor maradjon ANSI C.
Szóval asszem marad a warning kikapcsolása

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #49980   2007.04.05 15:10 GMT+1 óra  
Vagy:
Kód:
#pragma warning(disable: 4996)


   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #49978   2007.04.05 15:07 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
hello
mostanában ilyen figyelmeztetések kísérik midnen fordításomat:
warning C4996: 'strcpy' was declared deprecated
d:\program files\microsoft visual studio 8\vc\include\string.h(73) : see declaration of 'strcpy'
Message: 'This function or variable may be unsafe. Consider using strcpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_DEPRECATE. See online help for details.'

Ez miért van? Miért ne lenne biztonságos a használata? Ugyanezt a warningot kapom egy csomó másik függvénynél is, pl fopen-nél. Valami nem stimmel a beállításokkal, vagy a kóddal?


A kóddal ilyenkor nincs baj, az MS elavultá nyilvánította ezeket az fv-ket valamilyen biztonsági hiba miatt amit bennük találtak (idézet az MSDN-ről "Because strcpy does not check for sufficient space in strDestination before copying strSource, it is a potential cause of buffer overruns.", a régi stringkezelő fv-knek pl szinte mindnek ez a baja). Az strcpy helyett az strcpy_s-t kell hivatalosan használni (asszem az összes elavultá nyilvánított fv-nek van *_s-es új megfelelője ami hivatalosan is biztonságos).
Reality is almost always wrong. - House

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #49975   2007.04.05 14:55 GMT+1 óra  
hello
mostanában ilyen figyelmeztetések kísérik midnen fordításomat:
warning C4996: 'strcpy' was declared deprecated
d:\program files\microsoft visual studio 8\vc\include\string.h(73) : see declaration of 'strcpy'
Message: 'This function or variable may be unsafe. Consider using strcpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_DEPRECATE. See online help for details.'

Ez miért van? Miért ne lenne biztonságos a használata? Ugyanezt a warningot kapom egy csomó másik függvénynél is, pl fopen-nél. Valami nem stimmel a beállításokkal, vagy a kóddal?

   
Asylum - Törzstag | 5478 hsz       Online status #49964   2007.04.05 13:48 GMT+1 óra  
Storno asszem megvan..félreértelmeztem az egészet.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5478 hsz       Online status #49933   2007.04.05 08:12 GMT+1 óra  
Igazából csak a Növel eljárást nem értem... hogy a Vm = Om - 1 az mi? az Om elvileg egy halmaz számossága lenne de hogy hasonlithato ez össze a Vm el?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5478 hsz       Online status #49927   2007.04.05 07:09 GMT+1 óra  
Jellemzően szivatós feladatot kaptam... a 8 királynő problémát kell megoldani úgy hogy egy backtrack genericet csinálok (Ada). Nos csak az a probléma hogy abszolút nem értem, hogy hogyan működik ez a keresés Itt a stukija:

http://people.inf.elte.hu/asylum/backtrack.jpg

Valaki (érti? ) tudna mondani egy példát vagy valamit?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48810   2007.03.07 03:50 GMT+1 óra  
Azta
THX...
Ez egy reszeg post...

   
Messen - Tag | 60 hsz       Online status #48808   2007.03.07 03:28 GMT+1 óra  
Idézet
MaximumViolence :
Hogyan konvertálunk floatból wchar_t-be?


Ha irrlichtben , akkor a legegyszerűbb talán a

Kód:
wchar_tvaltozo = irr::core::stringw(0.5f).c_str();
- C. R. Messen
http://agalon.extra.hu
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #48805   2007.03.07 02:40 GMT+1 óra  
Egy elég alap kérdés:

Hogyan konvertálunk floatból wchar_t-be?
Ez egy reszeg post...

   
zeller - Törzstag | 486 hsz       Online status #47280   2007.02.13 11:47 GMT+1 óra  
Idézet
WToma :


zeller: valaki az MFC-t úgy jellemezte, hogy "szögeskesztyűs maszturbálás"



hat van benne valami... #D en is igy ereztem mikor foglalkoztam vele.

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #47124   2007.02.09 12:11 GMT+1 óra  
Meg alapból csak unmanaged kódban lehet
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #47120   2007.02.09 11:38 GMT+1 óra  
Végülis megkerülhető mind a kettő: a pointerek unsafe blokkban, a globalokat meg 1xűen be kell rakni 1 közös namespace-be (Pointerek mellesleg léteznek C#-ban is, az más dolog, hogy eléggé ellenjavallt a használatuk...)
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #47119   2007.02.09 11:03 GMT+1 óra  
Lehet használni C++-t is, de a Common Language Specification, ami az MS által kiadott specifikáció a ".NET-kész" nyelvekhez, többek között azt mondja hogy no global functions, no pointers, és még pár dolog, amit C++-ban betartani nem olyan egyszerű.
Szvsz ha már összeraktak egy hatékony és logikus nyelvet pont a .NET-hez, akkor használjuk azt
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #47072   2007.02.08 06:37 GMT+1 óra  
Pedig lehet .net alatt is C++-ozni (Magaged C++, C++.Net), ki lehet benne használni a .Net osztálykönyvtárát, a menedzselt környezet előnyeit (szemétgyűjtés), és amikor szükséges, "unsafe" módban meg lehet trükközni a pointerekkel (asszem, nem láttam még közelről soha C++.Net-et, de vmi ilyesmi a lényege). Kérdés, hogy érdemes-e (persze azt az esetet kivéve, amikor egy meglévő C++ kódot kell gyorsan .Net-re igazítani).

zeller: valaki az MFC-t úgy jellemezte, hogy "szögeskesztyűs maszturbálás" Ha gyors felületfejlesztés kell, akkor inkább .Net, WindowsForms, ha meg a jól megszokott C++-nál maradnál, akkor érdemesebb szerintem valamilyen más alternatívát választani (SDL, wxWidgets).
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #47069   2007.02.08 06:20 GMT+1 óra  
Idézet
B@z :
zeller: allitolag mar elavult... ^_^ enis el akartam kezdeni, aztan mindenki leordibalt, szal maradtam a .NET-es formoknal xD


Csak azt ne mondd, hogy a .NET-et c++ ban programozod.
Ha formozni akarsz akkor C#. Ha játékfejlesztés, akkor meg C++.

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #46962   2007.02.05 20:27 GMT+1 óra  
zeller: allitolag mar elavult... ^_^ enis el akartam kezdeni, aztan mindenki leordibalt, szal maradtam a .NET-es formoknal xD

   
zeller - Törzstag | 486 hsz       Online status #46889   2007.02.05 04:41 GMT+1 óra  
mi a velemenyetek az MFC fejlesztoi kornyezetrol? egy idoben hasznaltam es gondoltam ujbol fogom, de nemtom van-eertelme

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #46503   2007.01.31 10:56 GMT+1 óra  
halihó

*functocall -hoz kérnék segítséget...

annyi kéne h hogyan lehet osztály egy függvényét meghívni functocall-al
_____________________
C++ && OGL
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #45013   2007.01.18 03:34 GMT+1 óra  
Na asszem,átállok én is VS2003-ról 2005EE-re.
Ez egy reszeg post...

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #45003   2007.01.17 11:52 GMT+1 óra  
Idézet
Stonebreaker :
Köszi, sokat segítettél. A WNDPROC-t sajnos én néztem be, de mostmár leesett .
A vagyos operátort pedig végre megértettem.


Azt a bitenkénti vagyok nagyon sok helyen alkalmazzák, fogsz vele még találkozni, pl. a DirectX-nél is!

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #45002   2007.01.17 11:47 GMT+1 óra  
Köszi, sokat segítettél. A WNDPROC-t sajnos én néztem be, de mostmár leesett .
A vagyos operátort pedig végre megértettem.

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #44990   2007.01.17 10:19 GMT+1 óra  
Idézet
Stonebreaker :


1: ott nem a függvénynek adtál értéket, hanem a GetWindowLong által visszaadott értéket kapja meg a fWndProc .
2: a bitenkénti vagy a két érték összekapcsolására szolgál (lásd a VAGY logikai kifejezés igazság-táblázatát)

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #44984   2007.01.17 09:31 GMT+1 óra  
Sziasztok! Még kezdo programozó vagyok és lenne egy-két kérdésem C-vel kapcsolatban.
Most kezdtem el a Windows programozást és ott akadtam problémába, miszerint egy függvénynek tudtommal nem lehet értéket adni. Itt van egy kódrészlet, ami nálam rendesen kavarodást okoz.
Kód:
    WNDPROC fWndProc = (WNDPROC)GetWindowLong(Msg.hwnd, GWL_WNDPROC);
    fWndProc(Msg.hwnd, Msg.message, Msg.wParam, Msg.lParam);


Tehát WNDPROC fWndProc = (WNDPROC)GetWindowLong();
Ezt el tudná nekem valaki magyarázni? Akkor itt most a függvénynek paramétert adunk át?

A másik kérdésem is ilyesmi lesz.
Kód:
MessageBox(hwnd, szFileName, "This program is:", MB_OK | MB_ICONINFORMATION);


Itt az lenne a probléma, hogy a függvény egy paramétert vár, aminek mi 2-ot adunk, ráadásul a VAGY operátorral (sot nem is a logikai hanem a bitenkénti VAGY operátort használjuk). Tehát ez hogyan lehetséges, mert elvileg csak az egyik paraméter fog átadódni, de mégis a program futtatásakor lesz egy OK gombunk az ablakon, és még egy "információs ikonunk" is.
Remélem, hogy valaki tudna segíteni.

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #44570   2007.01.12 12:33 GMT+1 óra  
_____________________
C++ && OGL
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #44569   2007.01.12 12:30 GMT+1 óra  
még olyan érdekelne, hogy vannak-e a string.h-ban olyan hasznos függvények, mint pascalban. pl stringből bárhonnan, tetszőleges számú karaktert törölni, stringből bárhonnan tetszőleges számú karaktert kimásolni. meg hogy lekérdezhetem-e egy karakter pozícióját a szövegben. tehát beszúrás, törlés, és ehhez hasonlók.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #44568   2007.01.12 12:15 GMT+1 óra  
köszi a kódot, átnézem!

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #44567   2007.01.12 12:07 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
köszi!
igen, szóközönként kéne szétbontani, és soronként. ez az atoi csak az olyan stringeket eszi meg, amiben nincs más karakter csak szám, vagy a felesleges dolgokat kidobja?
a segédletedet elolvastam, tényleg jó, csak az a gas, hogy nekem ezek a pompás dolgok versenyen kellenek majd (holnap ), és nem hiszem, hogy bevihetnék bármilyen külső forrást, megjegyezni meg nem tudom. de azért köszi.



sztem megy neki minden tartalmú sztringel az átalakítás...
_____________________
C++ && OGL
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #44566   2007.01.12 12:02 GMT+1 óra  
ezt dobtam most össze, nézd meg hátha sikerül előrébb jutnod vele
kiszedi a szóközönként választott számokat egy din. tömbbe...
sokat lehetne még rajta optimizálni és javítani, de hátha segít...

Kód:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>

#define _SZAM_HOSSZ 12

void main()
{

FILE *_file;

_file = fopen("ok.txt","r");

char _c = 0;
char _s[_SZAM_HOSSZ];
unsigned short i = 0;
unsigned short j = 0;

int *_sz = NULL;

while(!feof(_file))
{
_c = fgetc(_file);
if ( (_c == char(10)) || (_c == char(32)) )
{
j++;
}
}

fflush(_file);
fclose(_file);
_file = fopen("ok.txt","r");

_sz = (int*)calloc(j+1, sizeof(int));
j = 0;

//memset(_s,0,_SZAM_HOSSZ);
for (i = 0; i < _SZAM_HOSSZ; i++) _s[i] = 0;
i = 0;

while(!feof(_file))
{
if ( (_c == char(10)) || (_c == char(32)) )
{
// ha új sor van
_sz[j] = atoi(_s);
j++;

for (i = 0; i < _SZAM_HOSSZ; i++) _s[i] = 0;
i = 0;
}

_c = fgetc(_file);

if ((_c == '1') || (_c == '2') || (_c == '3') || (_c == '4') ||
(_c == '5') || (_c == '6') || (_c == '7') || (_c == '8') ||
(_c == '9') || (_c == '0') )
{
_s[i] = _c;
i++;
}
}

// a file utolsó sora, ahol már nincs char(10)
_sz[j] = atoi(_s);
j++;

fflush(_file);
fclose(_file);

printf("%d: darab szam\n\n",j);
for (int k = 0; k < j; k++)
{
printf("_sz[%d] = %d\n",k,_sz[k]);
}

free(_sz);

getch();
}
_____________________
C++ && OGL
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #44564   2007.01.12 11:59 GMT+1 óra  
köszi!
igen, szóközönként kéne szétbontani, és soronként. ez az atoi csak az olyan stringeket eszi meg, amiben nincs más karakter csak szám, vagy a felesleges dolgokat kidobja?
a segédletedet elolvastam, tényleg jó, csak az a gas, hogy nekem ezek a pompás dolgok versenyen kellenek majd (holnap ), és nem hiszem, hogy bevihetnék bármilyen külső forrást, megjegyezni meg nem tudom. de azért köszi.

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #44563   2007.01.12 11:43 GMT+1 óra  
stringből intbe így:

Kód:
atoi(const char *)


(de írtam egy segédletet is azt egyszerűen tudod használni, a stringből intbe funkciómat sztem ahogy van át lehet tenni sima c-be, de lényegtelen mert yo lesz az atoi...)

akkor a sort még szét kéne szedned szókozönként számokra is ezexerint ?
_____________________
C++ && OGL
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #44562   2007.01.12 11:39 GMT+1 óra  
ez jó, csak nem tudom, hogy konvertáljam számmá.
ha van egy ilyen stringem: "2 3 45 6", akkor ezt hogy szedjem szét? én csak az első részét tudom megoldani: végigmegyek a stringen, megszámolom a szóközöket. lefoglalok szóközök_száma+1 int számnak helyet. aztán megint végigmegyek a stringen, és egyesével karakterenként hozzáadom egy másik tömbhöz, amíg a space-ig nem érek, tehát kimásolom belőle a számjegy-karaktereke. és itt akadok el, mert nem tudom, hogy stringből hogy konvertáljak int-be. miután átkonvertáltam, csak a ciklusváltozót kéne növelnem eggyel, hogy a következő számsorozat kimásolását ne a spac-eszel kezdje.

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] > 105 < [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]