játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5484
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2196
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] > 110 < [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #39239   2006.12.01 08:55 GMT+1 óra  
Hacker

Köszi így már működik, de kíváncsi lennék, h miért nem működik egy ilyen egyszerű összehasonlítás? Talán máshogy tárolja egy float az adatokat, mint egy int vagy mi lehet a baj? Egyáltalán normális az ilyen?


Úgy tudom azért nem lehet ilyen egyszerűen összehasonlítani float-okat, mert a szám ábrázolásából következően lehet, hogy a változóba kerülő érték nem tökéletesen ugyanaz, mint amit értékül adsz neki. Ez a pontossággal van összefüggésben. Azaz pl ha írunk egy ilyet:
float a = 2;
Akkor lehet hogy a változó értéke nem 2, hanem valójában 1.9999999999 lesz a szám ábrázolás miatt. És mivel 1.9999999999 != 2, ezért nem teljesülni a feltétel.
Általában ezt úgy oldják meg, hogy definiálnak egy küszöbértéket, ami egy nagyon kicsi szám. Ezt általában EPSILON-nak vagy hasonlónak nevezik el. Ekkor így lehet elvégezni az ellenőrzést:

Kód:
#define EPSILON 1e-5

// ...
float a = 2;
float vizsgalando = 2;
if (abs(a - vizsgalando) < EPSILON)
{
//...
}


Ilyenkor teljesül a feltétel, mivel itt azt ellenőrizzük, hogy ha a vizsgálandó szám, és a vizsgált szám különbsége egy tetszőlegesen kis értéknél kisebb, akkor a kettőt egyenlőnek tekintjük. Általánosságban elmondható, hogy a valós számok egyenlőségének ellenőrzését nem lehet pl.: a = 2 formában használni, mert az előbb leírt helyzet alakul ki. Persze ez nem valami gyors megoldás, de működik. Ha hatékonyabb kell, akkor sztem olyasmivel kellene próbálkozni, amit TheProGamer is javasolt. Ha valahol tévedtem, akkor elnézést.
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #39209   2006.12.01 06:42 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
Köszi így már működik, de kíváncsi lennék, h miért nem működik egy ilyen egyszerű összehasonlítás? Talán máshogy tárolja egy float az adatokat, mint egy int vagy mi lehet a baj? Egyáltalán normális az ilyen?


Szerintem normális, mivel Pascalban sem lehet egyszerűen összehasonlítani a kettőt egymással. Aki tud valami érdekes információval szolgálni a float-ról, leírhatná Hacker kérdésére a választ, én sajnos nem tudom megmondani .

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #39205   2006.12.01 05:34 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
Csaba42 :
Próbáld meg azt, hogy először levágod egy int változóba az egészrészt, s ezt ellenőrzöd. Ha egy, akkor megnézed a mantisszát is (asszem ez a neve ), máskölönben false. Ha a mantissza 0, akkor true, amúgy meg false.


Ilyen problémám nekem is volt,én azt csináltam hogy az összehasonlításnál felszoroztam a float-ot tíz egy kellemes méretű hatványával (100-ra és 1000-re ment, nem teljesen pontos de nekem működik) majd azt typecast-oltam int-nek és úgy hasonlítottam össze. Úgy már működött.



Köszi így már működik, de kíváncsi lennék, h miért nem működik egy ilyen egyszerű összehasonlítás? Talán máshogy tárolja egy float az adatokat, mint egy int vagy mi lehet a baj? Egyáltalán normális az ilyen?
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #39204   2006.12.01 05:06 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Ilyen problémám nekem is volt,én azt csináltam hogy az összehasonlításnál felszoroztam a float-ot tíz egy kellemes méretű hatványával (100-ra és 1000-re ment, nem teljesen pontos de nekem működik) majd azt typecast-oltam int-nek és úgy hasonlítottam össze. Úgy már működött.


Én legutoljára ilyet pascalban csináltam, egy egyszerű truncate függvényhívással meg is volt az egészrész "levágása". De persze az a legjobb s legegyszerűbb, amit mondtál, mert abban kényelmesen le lehet ellenőrizni a karakterisztikát és a mantisszát, egy egyszerű [b[if, és meg is one.

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #39203   2006.12.01 04:44 GMT+1 óra  
Idézet
Csaba42 :
Próbáld meg azt, hogy először levágod egy int változóba az egészrészt, s ezt ellenőrzöd. Ha egy, akkor megnézed a mantisszát is (asszem ez a neve ), máskölönben false. Ha a mantissza 0, akkor true, amúgy meg false.


Ilyen problémám nekem is volt,én azt csináltam hogy az összehasonlításnál felszoroztam a float-ot tíz egy kellemes méretű hatványával (100-ra és 1000-re ment, nem teljesen pontos de nekem működik) majd azt typecast-oltam int-nek és úgy hasonlítottam össze. Úgy már működött.
Reality is almost always wrong. - House

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #39192   2006.12.01 04:09 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
Ez jó. Ezzel nem megy:

Kód:
if (eredmeny!=float(1)) return false;
else return true;


De ezzel működik:

Kód:
if (eredmeny!=float(2)) return false;
else return true;



Próbáld meg azt, hogy először levágod egy int változóba az egészrészt, s ezt ellenőrzöd. Ha egy, akkor megnézed a mantisszát is (asszem ez a neve ), máskölönben false. Ha a mantissza 0, akkor true, amúgy meg false.

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #39184   2006.12.01 03:27 GMT+1 óra  
Ez jó. Ezzel nem megy:

Kód:
if (eredmeny!=float(1)) return false;
else return true;


De ezzel működik:

Kód:
if (eredmeny!=float(2)) return false;
else return true;
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #39181   2006.12.01 03:23 GMT+1 óra  
Igen próbáltam. A legjobb az egészben, int-el működik, de float-al nem. Gondoltam arra, h mivel lehet, h nem véges törtek lesznek az eredmények ezért nem pontosan egy lesz, de a kiíratással ellenőriztem és pontosan 1. Ezért nem értem.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #39179   2006.12.01 03:21 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
[...]
A gondom az lenne hogy a végén az összehasonlítást valami furcsa módon nem végzi el vagy legalábbis rosszul: vagyis neki 1 nem egyenlő 1-el.


Próbáltad azt, hogy eredmeny!=egy?

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #39177   2006.12.01 03:13 GMT+1 óra  
Van egy kis gondom MS VC++ EE alatt ezzel a függvénnyel:

Kód:
bool Is_Point_In_Triangle(CVector2* V1, CVector2* V2, CVector2* V3, CVector2* P)
{
float P_V1=CVector2(*P-*V1).Length();
float P_V2=CVector2(*P-*V2).Length();
float P_V3=CVector2(*P-*V3).Length();

float V1_V2=CVector2(*V1-*V2).Length();
float V2_V3=CVector2(*V2-*V3).Length();
float V1_V3=CVector2(*V1-*V3).Length();

float s=(V2_V3+V1_V3+V1_V2)/2;

float Terulet_Haromszog=sqrt((s)*(s-V2_V3)*(s-V1_V3)*(s-V1_V2));

s=(P_V1+P_V2+V1_V2)/2;

float Resz_Terulet=sqrt((s)*(s-P_V1)*(s-P_V2)*(s-V1_V2));
float i=Resz_Terulet/Terulet_Haromszog;

if (i>1 || i<0) return false;

s=(P_V1+P_V3+V1_V3)/2;
Resz_Terulet=sqrt((s)*(s-P_V1)*(s-P_V3)*(s-V1_V3));
float j=Resz_Terulet/Terulet_Haromszog;

if (j>1 || j<0) return false;

s=(P_V2+P_V3+V2_V3)/2;
Resz_Terulet=sqrt((s)*(s-P_V2)*(s-P_V3)*(s-V2_V3));
float k=Resz_Terulet/Terulet_Haromszog;

if (k>1 || k<0) return false;

float eredmeny=i+j+k;
float egy=1;
char szoveg[255];
sprintf(szoveg,"%f\n%f",eredmeny,egy);
MessageBox(NULL,szoveg,"",MB_OK);

if (eredmeny!=1.0) return false;

return true;
}


A gondom az lenne hogy a végén az összehasonlítást valami furcsa módon nem végzi el vagy legalábbis rosszul: vagyis neki 1 nem egyenlő 1-el.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
storedenen - Tag | 22 hsz       Online status #39164   2006.12.01 01:53 GMT+1 óra  
Csak ezután vettem észre a C#-os fórumban írtakat.... szerkeszteni már nem tok, szóval stornó...

szerk: http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPost.aspx?PostID=966174&SiteID=1

   
storedenen - Tag | 22 hsz       Online status #39160   2006.12.01 01:27 GMT+1 óra  
natív esetében sztem ez:
Kód:
[DllImport(DllNev, EntryPoint = "FuncNev")]
static public extern FuncTipus FuncNev(ParamterList);


Szóval nálad valahogy így:

Kód:
[DllImport(NemtommiDll.dll, EntryPoint = "AddSima"]
static public extern int AddSima(int x, int y);


CLR esetében ha a namespace-n belülre raknád akkor lehet, de olyat még sose kellett csinálnom.

De nem vagyok biztos a megoldásban, mert nagyon régen kellett már ilyet csinálnom... azért remélem segít

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #39151   2006.12.01 00:48 GMT+1 óra  
Sziasztok, lenne egy érdekes problémám:

C++os dll-t kellene használni C# alól, és nem akar összejönni
Perpill addig jutottam, hogy mivel a natív nagyon nem jött össze, fordítottam egy CLR-es dll-t, így már be tudtam húzni C# alá, de csak a namespace és az osztály látszik, a függvények közül egy sem...

A C++ kód így néz ki:
Kód:
#define DLLEXPORT __declspec(dllexport)

namespace CppNameSpace
{
public class DLLEXPORT Cucc2
{
public:
static int /*__stdcall*/ Add(int x, int y)
{
return x+y;
}
private:
Cucc2(){}
};

DLLEXPORT int AddSima(int x, int y)
{
return x+y;
}
}


MSDN-en azt olvastam, hogy ha az osztály dllexport-olom, akkor a tagfüggvényei is benne lesznek a dll-ben. A mellékelt .lib-ben látom is a függvények nevét, ha belenézek, de C# alatt nem...

A C++ oldalon mindent jól csinálok?
   
Matzi - Szerkesztő | 2526 hsz       Online status #39111   2006.11.30 13:46 GMT+1 óra  
Nohát, alap c ben tényleg nincs, de az msdn-ben megtaláltam sgn néven. Hát az is biztos, hogy nem használom gyakran.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #39108   2006.11.30 13:31 GMT+1 óra  
Kösz az ötleteket, azóta már én is áttúrtam mindent a Matzi által említett nevek alapján de én sem találtam semmit úgyhogy egy B; megoldást alkottam a problémára.

kiskami: Mondjuk ez tényleg eszembe sem jutott, valamiért csak függvényben gondolkodtam.
Reality is almost always wrong. - House

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #39104   2006.11.30 13:21 GMT+1 óra  
Végignéztem az összes alap C-s include-ot, amiben lehetett volna, de sehol sincs... Szal marad az, h megírod magadnak.
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #39099   2006.11.30 13:06 GMT+1 óra  
Vagy mondjuk csinálj belőle makrót!
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
Matzi - Szerkesztő | 2526 hsz       Online status #38992   2006.11.30 09:15 GMT+1 óra  
Ezt hívják Signum függvények, tehát sig vagy signum néven keresd.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #38990   2006.11.30 09:04 GMT+1 óra  
Nagyon hülye kérdésem lenne: az alap matematikai könyvtárakban nincsen előjel megállapító függvény? (Ennyit kellene csinálnia:
Kód:
if(szam<0) return -1;
else if(szam == 0) return 0;
else return 1;
)
Nem az a baj hogy nem tudom magamnak megírni hanem az hogy ha megírom nem tudom hová tenni (egyik osztályomba sem passzol bele, osztályt ezzel nem akarok megbontani, osztályon kívülre meg nem akarom helyezni).
Reality is almost always wrong. - House

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #38883   2006.11.29 14:00 GMT+1 óra  
Idézet
Matzi :
Valószinüleg Tóth Bertalan fordította le.

Az alexanránál úgy néz ki engedményt adnak az oldalak számából is.


Az oldalszámokat ne nézzétek, mert sok netes könyváruházban elgépelik (volt egy könyv, aminek 3-féle oldalszáma volt), max. csak tájékozató jellegnek vegyétek, hogy pl. 320 oldal körül van. De, ahol ember van, ott hiba is, emiatt/ezen nem kell bosszankodni/csodálkozni.

   
Matzi - Szerkesztő | 2526 hsz       Online status #38881   2006.11.29 13:44 GMT+1 óra  
Valószinüleg Tóth Bertalan fordította le.

Az alexanránál úgy néz ki engedményt adnak az oldalak számából is.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #38880   2006.11.29 13:29 GMT+1 óra  
Nos, ma akartam megrendelni a könyvet, de aztán két dolog is közrejátszott amiért nem tettem. Az első, hogy alexandrában, ahol olcsóbb, ott most nem rendelhető, és aztán valami nagyon érdekesre lettem figyelmes...
A két könyv különbözik-

Tóth Bertalan:
Programozzunk C++ nyelven ( Az Ansi C++ tarnkönyve )
http://www.computerbooks.hu/ - 332 oldal

Programozzunk C++ nyelven ( Az Ansi C++ tarnkönyve )
szerző: JEKATYERINA, KUZMINA
http://www.alexandra.hu/ - 322 oldal

Viszont az ISBN megegyezik. De akkor Tóth Bertalan mit keres ott, ha nem ő írta? És az oldalszámot is elgépelték, vagy ez valami vicc???

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #38485   2006.11.26 12:46 GMT+1 óra  
Idézet
Joga :
Lenne egy kis problémám.Szóval használni szeretném a borland c graphics.h -jában az IBM8514 -es grafikát, de initgraph után ugyanúgy text módban fut a progi. mit csináljak?


Kis kódot be tudsz ide szúrni? Hátha tudok segíteni...

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #38440   2006.11.26 05:15 GMT+1 óra  
Lenne egy kis problémám.Szóval használni szeretném a borland c graphics.h -jában az IBM8514 -es grafikát, de initgraph után ugyanúgy text módban fut a progi. mit csináljak?
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Matzi - Szerkesztő | 2526 hsz       Online status #37300   2006.11.18 03:19 GMT+1 óra  
De van pár másik könyv is ott, ezért mondtam, hogy nézd meg melyik lenne neked jó.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
ANg - Tag | 9 hsz       Online status #37295   2006.11.18 01:46 GMT+1 óra  
Ahhoz is oda van írva hogy nem rendelhető.

   
Matzi - Szerkesztő | 2526 hsz       Online status #37280   2006.11.17 15:09 GMT+1 óra  
Netről esetleg valahonnan?
Vagy egy másikat az Alexanráról?
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
ANg - Tag | 9 hsz       Online status #37279   2006.11.17 14:48 GMT+1 óra  
Hello!

Egy olyan kérdésem lenne hogy tudtok-e ajánlani vmi könyvet (magyar) windows programozáshoz, mert a visual-ba ráhúzom a cuccokat aztán nem tudom mi megy mögötte nem az én világom. thx

ja és ha lehet ne a Sipos Marianna féle MFC-set mert az már sajnos kifutott a boltokból.

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #37273   2006.11.17 13:53 GMT+1 óra  
Nos. Van egy unsigned short int tömböm. Azt meg lehet csinálni, hogy az első elemének a címét int-be konvertálom, majd egy függvényen keresztül assemblyben felhasználom szegmens címként, az offset cím pedig azt mutatja meg, hogy hányadik eleme a tömbnek?
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #37208   2006.11.17 08:17 GMT+1 óra  
Köszi Hacker. Pedig amikor máshol kell deklarálni, akkor sikerül(Megint tanultam)Egyébként assemblyben írogattam, aztán kiírta, hogy nem deklaráltam a labelt(ciklushoz). Eddig nem volt baja vele(Más prog nyelvekben). Nem rég óta c-zek, deakarok írni egy MCGA-s grafikus cuccot.Pixel kigyújtása már van.
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #37057   2006.11.16 09:22 GMT+1 óra  
Idézet
warlock :
Nem tud vki véletlenül platform független megoldást egy fájl attributumainak lekérdezésére? (méret ucsó módosítás dátuma)



Na itt a megoldás

Kell includeolni az "io.h"-t
Meg adni egy fájl streamet amivel openelted a fájlt itt az in_file az.

in_file.time_write //visszaadja az utolsó fájlba való írást(azaz módosítást)
in_file.name //értelemszerű.. (fájlnév)
in_file.size //ez is (méret)
in_file.time_create //Fájl létrehozási ideje.

Remélem hasznát veszed...már bele is pakoltam az importerembe
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #37024   2006.11.16 07:20 GMT+1 óra  
Idézet
Joga :
Az alábbi sorral baja van a fordítónak :

void func(unsigned int x,y,z){
.......
}

A hibaüzenet :
valami 20 : ) expected




A baja az, hogy csak az x változónak adtad meg a típusát a többinek nem és mivel a compiler nem gondolatolvasó így célszerű a másik kettőnek is megadni:

Kód:
void func(unsigned int x, unsigned int y, unsigned int z){
.......
}
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #37007   2006.11.16 05:59 GMT+1 óra  
Idézet
warlock :
Nem tud vki véletlenül platform független megoldást egy fájl attributumainak lekérdezésére? (méret ucsó módosítás dátuma)



Épp tegnapelőtt olvastam erről msdn ben....csak meg kell keresnem h hol...
De meglesz
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #36996   2006.11.16 05:12 GMT+1 óra  
Az alábbi sorral baja van a fordítónak :

void func(unsigned int x,y,z){
.......
}

A hibaüzenet :
valami 20 : ) expected
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
warlock - Törzstag | 704 hsz       Online status #36097   2006.11.10 06:07 GMT+1 óra  
Nem tud vki véletlenül platform független megoldást egy fájl attributumainak lekérdezésére? (méret ucsó módosítás dátuma)

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #35370   2006.11.05 04:51 GMT+1 óra  
Idézet
Csaba42 :
Én ezt Pascalban csináltam meg, meg még ehhez hasonló feladatokat, az érettségire való felkészülés gyanánt Élvezetesek voltak, mivel némely feladat egyes részei kissé komplikáltak voltak. Hiába no, de legalább ezzel is tapasztal, fejlődik az ember Amúgy megnéztem a kódot, és eléggé tetszetős némely megoldásod



Hát ez már nagy szó, azt hittem csak negatív kritikákat kapok majd...
Milyen megoldásokra gondolsz amúgy?

Ami nagyon idegesít az az, hogy asszociatív tömbök hiánya miatt kellet az egész betűk függvény létrehoznom, amit pedig nagyon egyszerűen el lehetett volna intézni az előbb említett lehetőség birtokában.

Ez a map konténer meg nekem szerintem kicsit durva lesz, főleg egy szimpla számtech érettségire.

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
nucleosh - Tag | 2 hsz       Online status #35244   2006.11.04 10:38 GMT+1 óra  
Köszi, igazából én is ezt nézegettem már, hogy meg kéne venni.

Idézet
storedenen :
A C++ programozási nyelv - ha bennfentestől szeretnél tanulni Egyébiránt azért jó ez a könyv - bár megéri többet is elolvasni ebben a kategóriában - mert nem csak a C++-ra, hanem annak filozófiájára is tanít. Talán ez számít a legtöbbet, ha tényleg bele akarsz mélyedni komoly szinten.


   
storedenen - Tag | 22 hsz       Online status #34945   2006.11.02 12:09 GMT+1 óra  
A C++ programozási nyelv - ha bennfentestől szeretnél tanulni Egyébiránt azért jó ez a könyv - bár megéri többet is elolvasni ebben a kategóriában - mert nem csak a C++-ra, hanem annak filozófiájára is tanít. Talán ez számít a legtöbbet, ha tényleg bele akarsz mélyedni komoly szinten.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34942   2006.11.02 11:52 GMT+1 óra  
Nyisztor Károly - Gyakorlati C++

   
nucleosh - Tag | 2 hsz       Online status #34941   2006.11.02 11:50 GMT+1 óra  
Csövi

Szeretnék belekezdeni a C++ tanulásába, de nem tudtam végülis dönteni, milyen könyvből próbálkozzak. Több éves php-s múlttal rendelkezem, a php nyelven belül szinte mindent ismerek és napi rendszerességgel használok, oop is megy. Nekem úgy tűnt, a C++ és a PHP erősen hasonlítanak szintaktikailag is. Ilyen alapok esetén melyik könyvet ajánlanátok?

Előre is köszönöm segítségeteket!

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #34817   2006.11.02 00:55 GMT+1 óra  
Idézet
BerbeckU :
Amúgy a 2005. október-november-i érettségi példát csinálgattam. Ha valakit érdekel itt az ereménye.
Véleményeket, és gyorsító, egyszerűsítő alternatívákat szivesen veszek.

A asszociatív tömbös kérdésem továbbra is fenn áll.


Én ezt Pascalban csináltam meg, meg még ehhez hasonló feladatokat, az érettségire való felkészülés gyanánt Élvezetesek voltak, mivel némely feladat egyes részei kissé komplikáltak voltak. Hiába no, de legalább ezzel is tapasztal, fejlődik az ember Amúgy megnéztem a kódot, és eléggé tetszetős némely megoldásod

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #34813   2006.11.02 00:33 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
C kérdés...
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy ékezetes karaktereket is helyesen tudjak fájlba írni?
Mert az addig ment, hogy ékezetes karaktereket char helyett unsigned char-ba tettem, mert az ilyen karakterek ascii kódja nagyobb mint 127...
de ha az fputc() függvénnyel írok fájlba ilyen karaktereket, akkor az már nem lesz helyes.
Az fputc() helyett használjak mást? Van erre lehetőségem?

Előre is köszi!


Próbáld wchar-ral, hátha összejön!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34772   2006.11.01 13:40 GMT+1 óra  
C kérdés...
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy ékezetes karaktereket is helyesen tudjak fájlba írni?
Mert az addig ment, hogy ékezetes karaktereket char helyett unsigned char-ba tettem, mert az ilyen karakterek ascii kódja nagyobb mint 127...
de ha az fputc() függvénnyel írok fájlba ilyen karaktereket, akkor az már nem lesz helyes.
Az fputc() helyett használjak mást? Van erre lehetőségem?

Előre is köszi!

   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #34726   2006.11.01 10:02 GMT+1 óra  
Szívesen
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34725   2006.11.01 09:58 GMT+1 óra  
Megvan!
THX!

   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #34718   2006.11.01 09:42 GMT+1 óra  
C:\Documents and Settings\(user)\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\projectneve\debug
ide kerül a projectneve.exe
C:\Documents and Settings\(user)\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\projectneve\release
ide pedig release esetében

C:\Documents and Settings\Repka Attila\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\projectneve\projectneve\...

\Debug
\Release


Ezeken belül pedig kerül a manifest fájl...nálam...
Tudtommal alapból normálisan generálja a bináris fájlt semilyen beállítás nélkül....F7 és lekreálja.
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34711   2006.11.01 08:42 GMT+1 óra  
Hali.

Visual Studio 2005-tel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Hol tudom azt beállítani, hogy normális exe fájlokat csináljon, legalább akkor, ha Release módban fordítok.
Mert nekem most Debug és Release módban is ilyen fájlokat csinál:

projektneve.exe.intermediate.manifest

Erős a gyanúm, hogy valahol a Projekt Settingsnél kell keresgélnem, de eddig nem találtam meg a módosítandó beállítást. (már ha egyáltalán jó helyen kerestem)

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #34158   2006.10.29 05:41 GMT+1 óra  
Idézet
BerbeckU :
Vannak a C++-ban asszociatív tömbök? Ha igen, akkor hogy kell őket deklarálni?


Nincsenek. Van helyette az STL-ben a map konténer, az msdn-en van róla terjedelmes leírás.
Reality is almost always wrong. - House

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #34157   2006.10.29 05:33 GMT+1 óra  
Amúgy a 2005. október-november-i érettségi példát csinálgattam. Ha valakit érdekel itt az ereménye.
Véleményeket, és gyorsító, egyszerűsítő alternatívákat szivesen veszek.

A asszociatív tömbös kérdésem továbbra is fenn áll.

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #34156   2006.10.29 05:02 GMT+1 óra  
Vannak a C++-ban asszociatív tömbök? Ha igen, akkor hogy kell őket deklarálni?

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] > 110 < [115] [120] [125] [130] [135] [140] [142]