játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] > 110 < [115] [120] [125] [130] [135] [140] [141]
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34942   2006.11.02 11:52 GMT+1 óra  
Nyisztor Károly - Gyakorlati C++

   
nucleosh - Tag | 2 hsz       Online status #34941   2006.11.02 11:50 GMT+1 óra  
Csövi

Szeretnék belekezdeni a C++ tanulásába, de nem tudtam végülis dönteni, milyen könyvből próbálkozzak. Több éves php-s múlttal rendelkezem, a php nyelven belül szinte mindent ismerek és napi rendszerességgel használok, oop is megy. Nekem úgy tűnt, a C++ és a PHP erősen hasonlítanak szintaktikailag is. Ilyen alapok esetén melyik könyvet ajánlanátok?

Előre is köszönöm segítségeteket!

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #34817   2006.11.02 00:55 GMT+1 óra  
Idézet
BerbeckU :
Amúgy a 2005. október-november-i érettségi példát csinálgattam. Ha valakit érdekel itt az ereménye.
Véleményeket, és gyorsító, egyszerűsítő alternatívákat szivesen veszek.

A asszociatív tömbös kérdésem továbbra is fenn áll.


Én ezt Pascalban csináltam meg, meg még ehhez hasonló feladatokat, az érettségire való felkészülés gyanánt Élvezetesek voltak, mivel némely feladat egyes részei kissé komplikáltak voltak. Hiába no, de legalább ezzel is tapasztal, fejlődik az ember Amúgy megnéztem a kódot, és eléggé tetszetős némely megoldásod

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #34813   2006.11.02 00:33 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
C kérdés...
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy ékezetes karaktereket is helyesen tudjak fájlba írni?
Mert az addig ment, hogy ékezetes karaktereket char helyett unsigned char-ba tettem, mert az ilyen karakterek ascii kódja nagyobb mint 127...
de ha az fputc() függvénnyel írok fájlba ilyen karaktereket, akkor az már nem lesz helyes.
Az fputc() helyett használjak mást? Van erre lehetőségem?

Előre is köszi!


Próbáld wchar-ral, hátha összejön!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34772   2006.11.01 13:40 GMT+1 óra  
C kérdés...
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy ékezetes karaktereket is helyesen tudjak fájlba írni?
Mert az addig ment, hogy ékezetes karaktereket char helyett unsigned char-ba tettem, mert az ilyen karakterek ascii kódja nagyobb mint 127...
de ha az fputc() függvénnyel írok fájlba ilyen karaktereket, akkor az már nem lesz helyes.
Az fputc() helyett használjak mást? Van erre lehetőségem?

Előre is köszi!

   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #34726   2006.11.01 10:02 GMT+1 óra  
Szívesen
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34725   2006.11.01 09:58 GMT+1 óra  
Megvan!
THX!

   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #34718   2006.11.01 09:42 GMT+1 óra  
C:\Documents and Settings\(user)\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\projectneve\debug
ide kerül a projectneve.exe
C:\Documents and Settings\(user)\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\projectneve\release
ide pedig release esetében

C:\Documents and Settings\Repka Attila\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\projectneve\projectneve\...

\Debug
\Release


Ezeken belül pedig kerül a manifest fájl...nálam...
Tudtommal alapból normálisan generálja a bináris fájlt semilyen beállítás nélkül....F7 és lekreálja.
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #34711   2006.11.01 08:42 GMT+1 óra  
Hali.

Visual Studio 2005-tel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Hol tudom azt beállítani, hogy normális exe fájlokat csináljon, legalább akkor, ha Release módban fordítok.
Mert nekem most Debug és Release módban is ilyen fájlokat csinál:

projektneve.exe.intermediate.manifest

Erős a gyanúm, hogy valahol a Projekt Settingsnél kell keresgélnem, de eddig nem találtam meg a módosítandó beállítást. (már ha egyáltalán jó helyen kerestem)

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #34158   2006.10.29 05:41 GMT+1 óra  
Idézet
BerbeckU :
Vannak a C++-ban asszociatív tömbök? Ha igen, akkor hogy kell őket deklarálni?


Nincsenek. Van helyette az STL-ben a map konténer, az msdn-en van róla terjedelmes leírás.
Reality is almost always wrong. - House

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #34157   2006.10.29 05:33 GMT+1 óra  
Amúgy a 2005. október-november-i érettségi példát csinálgattam. Ha valakit érdekel itt az ereménye.
Véleményeket, és gyorsító, egyszerűsítő alternatívákat szivesen veszek.

A asszociatív tömbös kérdésem továbbra is fenn áll.

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #34156   2006.10.29 05:02 GMT+1 óra  
Vannak a C++-ban asszociatív tömbök? Ha igen, akkor hogy kell őket deklarálni?

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #34114   2006.10.28 13:26 GMT+1 óra  
Az kiszűrés miért nem úgy csinálod, hogy csak egy intervallumot vizsgálsz és nem futsz át rajta ciklussal külön. Amúgy azért nem csinálja meg jól, mert ahogy elérsz a space-hez, azt nem emeli át, és az tömbödben lehet, hogy ott egy sorvégjel van és azt nem írod felül.
Csináld valahogy így, akkor amit kihagy, annak nem lesz üresség a helyén:
Kód:
int hossz=0;
for (int i=0; i<255; i++)
{
  if ((in[i]>'a'&&in[i]<'z')||
      (in[i]>'A'&&in[i]<'Z')) { // ide meg egyéb karaktervizsgalat johet
    szoveg[hossz++]=in[i];
  }
}
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #34089   2006.10.28 09:01 GMT+1 óra  
Haladgatok a dologgal. Nem nagyon találtam megoldás arra, hogy hogy lehetne kiszűrni a speciális karaktereket, ezárt inkább azokat választom ki amik megfelelnek és azokat rakom át a szoveg változóba. A probléma, hogy így most megint nem értelmezi az elős szóköztől a dolgot, addig megy minden rendesen.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy hogyan lehet úgy hozzáfűzni egy tömbhöz értékeket, hogy nem adom meg az adatok indexeit. Tehát automatikusan az utolsó nem telített helyről kezdve rakosgatja be.
Kód:
#include <iostream.h>
#include <string>

using namespace std;

char in[255];
char szoveg[255];

void alakit()
{
  cout << "Kerem a kodolando szoveget: " << endl;
  cin.getline(in,255);

  for(int i=0;i<255;i++)
  {
    for(int l=65;l<=90;l++)
    {
      if(in[i] == char(l))
      szoveg[i] = in[i]; // A .. Z
    }
    for(int k=97;k<=122;k++)
    {
      if(in[i] == char(k))
      szoveg[i] = in[i]; // a .. z
    }

    switch(in[i])
    {
      case char(129):
        szoveg[i] = 'u'; // ü
      break;

      case char(130):
        szoveg[i] = 'e'; // é
      break;

      case char(138):
        szoveg[i] = 'O'; // Ő
      break;

      case char(139):
        szoveg[i] = 'o'; // ő
      break;

      case char(144):
        szoveg[i] = 'E'; // É
      break;

      case char(148):
        szoveg[i] = 'o'; // ö
      break;
      .
      .
      .
    }
    szoveg[i] = toupper(szoveg[i]);
  }
}

void main()
{
  alakit();
  cout << szoveg << endl;
}

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #34060   2006.10.28 01:37 GMT+1 óra  
Idézet
beast :
Elment...



thx
_____________________
C++ && OGL
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #34059   2006.10.28 01:02 GMT+1 óra  
Elment...

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #34058   2006.10.28 00:11 GMT+1 óra  
hali

vkinek megvan a "strsafe" header ? ha igen legyen szíves elküldeni ide: baloghbh@gmail.com

köszi

bye
_____________________
C++ && OGL
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #34054   2006.10.27 14:40 GMT+1 óra  
Köszönöm, a segítséget!

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #34053   2006.10.27 14:31 GMT+1 óra  
az átírás meg így...
minden ékezetes karinak a kódja...

így menni fog

switch(in [ i ] )
{
case char(160):
in [ i ] = 'a';
break;
.
.
.

}
_____________________
C++ && OGL
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #34049   2006.10.27 14:22 GMT+1 óra  
a whitespace probléma oka a "cin" bekérés
használd a gets fv-t.
(cin.getline jobb is (by gym), hamár c++)
_____
a string végen '\0' jelzi a karaktersorozat végét
ez az strlen fv figyelmen kívül hagyja

Ezt a hozzászólást balogh9 módosította (2006.10.27 14:28 GMT+1 óra, ---)
_____________________
C++ && OGL
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #34048   2006.10.27 14:21 GMT+1 óra  
Beolvasásnál a szöveget csak az első szóközig olvassa a
Kód:
cin >> in;

helyette így kérd be:
Kód:
cin.getline(in,255);

(régen c++-oztam, tehát ha hülyeséget modntam, akkor valaki javítson ki)

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #34044   2006.10.27 14:06 GMT+1 óra  
Egy egészen egyszerű programot kezdtem el írni amelynek az első fele abból áll, hogy bekér egy szöveget amit aztán átalakít nagybetűssé, és kiszűri, hogy csak az angol ábécé betűi szerepelhessenek (egyszóval kiszedi a speciális karaktereket és a szóközöket), és az ékezetes betűket azok ékezet nélküli párjára cseréli.
Az első problémám, hogy ha szóközök vannak a bevitt szövegben, akkor csak a szóközig rakja át a szoveg változóba a tartalmat, és onnantól minden adat elveszik. Ez valószínűleg a toupper függvénytől van, de nem biztos.
A másik problémám, hogy a láthatóan elkezdett ékezetlenítési hadműveletet figyelmen kívül hagyja a program, tehát nem cseréli ki az ékezetes betűket.
Továbbá a szoveg változót gyakorlatilag azért kellet bevezetnem, mert, máshogyan nem tudtam megoldani pontosan 255 karakterre a szöveg hosszának korlátozását, hiába van ugyanis 255-es ként deklarálva, 256 v 257 karakter tárol el (ez a nullával kezdődés miatt van? tehát akkor lehet hogy 254-es ként kellene deklarálni h 255 karaktert tároljaon?), mert kipróbáltam, és látszik, hogy a vége ami 255 után van az nincs nagybetűsítve.
A kód így néz ki:
Kód:
#include <iostream.h>
#include <string>

using namespace std;

char in[255];
char szoveg[255];

void alakit()
{
    cout << "Kerem a kodolando szoveget: " << endl;
    cin >> in;

    for(int i=0;i<255;i++)
    {
        switch(in[i])
        {
            case 'á':
                in[i] = 'a';
            break;
                .
                .
                .
        }
        szoveg[i] = toupper(in[i]);
    }
}

void main()
{
    alakit();
    cout << szoveg << endl;
}

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #33899   2006.10.26 13:07 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Kövezzetek meg, de a Stroustrup könyvem kb porosodik a polcon: így laza 1 év c++ozás után már nem nagyon veszem le... Ha kell valami, google gyorsabb...



Ez azért van, mert a C++ nyelv sokféle stílusából megtaláltad azt az egyet/keveset, amiben már nincs implementációs problémád.

Én elég sokszor előveszem, mondjuk főleg azért, mert néha előadok a C++ -ról, és minden részterületről kell tudnom biztosat mondani.

Programozni azért nem szoktam elővenni, mert referenciának legfeljebb akkor fontos, ha STL kiterjesztést akar írni az ember, vagy hasonló széleskörű hadműveletet. Egy-egy metódusnév miatt felesleges a könyv.

Olyan érdekességek, mint a különböző cast-ok, vagy a kettős öröklődéssel járó keresztülkasul dolgok, ezekhez már kell a könyv. A rendszertervezésről szóló fejezet is nagyon érdekes. Nyilván azon az úton, amit már háromszor kitapostál, nem kell a könyv.

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #33746   2006.10.25 13:35 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Én is egy ideje már nézegetem, már többször gondoltam rá hogy meg kellene venni de sosem sikerült eljutnom odáig hogy tényleg meglegyen. De most asszem ha végeztem a Code Complete-al beruházok egyre.


Nekem a pénzhiány az oka, egyszerűen mindig elmegy másra.

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #33745   2006.10.25 13:33 GMT+1 óra  
Idézet
BerbeckU :
Igen, végül is a neten szinte minden megvan, de azért én mégis szeretem azt az alma ízét a számban érezni , szóval egy olyan könyvet szeretnék venni amire lehet alapozni, nem hagy ki semmit, és jól van felépítve.
Megnéztem a computerbooksnál a Programozzunk C++ nyelven -t, a nevével ellentétben a tartalomjegyzék elég korrektnek tűnik, és az ár is nagyon barátságos, a kérdés, hogy bele fér-e mindez 332 oldalba?
Vélemény?


Én olvastam, és nagyon jó! Olyan, mint bármely más, korrekt C++-os könyv De már írtam, hogy ha rendelés, akkor Alexandra, mivel ott ez a könyv 2 246 Ft+550 Ft pk.

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #33744   2006.10.25 13:32 GMT+1 óra  
Viszont ajánlanék én is:

- Nyisztor Károly: Gyakorlati C++:
Szintén nem a c++ nyelv alapjaival foglalkozik, viszont nagyon sok hasznos, gyakorlati dolog van benne leírva, amik egy c++ alapjai megtanulása után még nem lesznek egyértelműek... Ezen kívül a nehezebb részeket is tárgyalja részletesen, pointerek, template-ek, makrók. Nagyon megéri az árát!

- Nyiszor Károly: Grafika és játékprogramozás DirectX-szel:
Jf alapmű, akik csak most ismerkednek a játékprogramozással, azoknak is könnyen emészthető. Található benne egy lényegretörő matek-összefoglaló rész is, azokból a témakörökből, amikre szükség lesz.

- Dr. Szirmay-Kalos László: Számítógépes grafika:
Ez már egy nagyobb ugrás, részletes magyarázatokkal, viszont durvább matekkal.
Nehezebben emészthető, de alapos ismereteket ad.


Jelenleg ez a 3 könyv állandó lakhellyel rendelkezik a tatyómban, hogy bárhol, bármikor elő tudjam halászni őket...
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #33743   2006.10.25 13:29 GMT+1 óra  
Idézet
Csaba42 :
Hmmm, egyszer én is megveszem ezt a Stroustrup könyvet (eddig csak terveztem, de már biztos vagyok benne)!


Én is egy ideje már nézegetem, már többször gondoltam rá hogy meg kellene venni de sosem sikerült eljutnom odáig hogy tényleg meglegyen. De most asszem ha végeztem a Code Complete-al beruházok egyre.
Reality is almost always wrong. - House

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #33742   2006.10.25 13:29 GMT+1 óra  
Igen, végül is a neten szinte minden megvan, de azért én mégis szeretem azt az alma ízét a számban érezni , szóval egy olyan könyvet szeretnék venni amire lehet alapozni, nem hagy ki semmit, és jól van felépítve.
Megnéztem a computerbooksnál a Programozzunk C++ nyelven -t, a nevével ellentétben a tartalomjegyzék elég korrektnek tűnik, és az ár is nagyon barátságos, a kérdés, hogy bele fér-e mindez 332 oldalba?
Vélemény?

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #33739   2006.10.25 13:20 GMT+1 óra  
Én megvettem, olvastam is, szerintem inkább referenciának jó, mint tanulni...

Ahogy kiskami írta, az ürge nagy koponya, ez a könyvön is látszik. Utolsó emlékeim szerint a pointereket pl 1 laza oldal körül lerendezte, amikor az az egyik legnehezebben érthető rész kezdőknek.

Olvasni érdekes, ha már kicsit hozzálősz a témához, különben...

Véleményem szerint a nyelv alapjait, ha beszélsz angolul, akkor a Sam's féle Teach yourself c++ 21 day-ből jóval hamarabb el lehet sajátítani, a gyakran használt dolgok az első 14 leckéjében benne vannak.

Ami pedig később kell, az úgyis jön fokozatosan.
Kövezzetek meg, de a Stroustrup könyvem kb porosodik a polcon: így laza 1 év c++ozás után már nem nagyon veszem le... Ha kell valami, google gyorsabb...
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #33737   2006.10.25 13:06 GMT+1 óra  
A hátlapján az áll, hogy középhaladó- profi szintű ismeretek vannak benne. Azt nem tudom megítélni, hogy mennyire jó kezdőknek, ennek a könyvnek nem a szintaktika ismertetése és a programozás megtanítása a célja, hanem hogy ismertesse a szabvány c++ összes nyelvi elemének és eszközének célját, kialakítását és használatát - közvetlenül a megalkotója által leírva.

Az ürge egyébként is nagy koponya, és ebből a könyvből rengeteget lehet tanulni a (nem csak oo) programtervezésről és programozásról is.
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #33698   2006.10.25 10:21 GMT+1 óra  
Hmmm, egyszer én is megveszem ezt a Stroustrup könyvet (eddig csak terveztem, de már biztos vagyok benne)!

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #33672   2006.10.25 09:36 GMT+1 óra  
Tehát akkor Stroustrup-ot ajánljátok? Ez jól fel van építve, és fokozatosan vezet be, igaz?

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #33488   2006.10.24 00:17 GMT+1 óra  
Hát igen. A Stroustrup könyvet minden "normális" c++ programozónak egyszer (vagy inkább kétszer) el kellene olvasnia. Meg merem kockáztatni, hogy talán minden komolyabban oo programozással foglalkozó embernek el kellene, programozási nyelvtől függetlenül.
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #33473   2006.10.23 16:36 GMT+1 óra  
Könyv : az általános vélekedéssel ellentétben a Stroustrup könyv kezdőknek is jó, az első kötet elején van egy rendes bevezető a nyelvbe. A könyv második kötete tényleg referencia, illetve appendix, amiben inkább csak érdekességek vannak, de az első fele valóban használható tanulásra.

Láttam néhány más könyvet is már, de egyik sem volt túl jó. Sok köztük az olyan, amit egy C-ben jártas ember írt.. Az ilyen "Turbo C++" meg "Visual C++" könyveket meg természetesen senki ne vegye meg, ezekből végképp nem lehet megtanulni semmi mást, csak hogy hova kell kattingatni az IDE menürendszerében..

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #33456   2006.10.23 13:41 GMT+1 óra  
Idézet
BerbeckU :
Igazából éppen azért szereték igazi könyvet mert ezeket az ebookokat nem nagyon szívlelem. Kicsit olyannak érzem őket mint a virituális almát a monitoron, szép, jó, de nem tudok beleharapni.
Valahogy igényelem, hogy a kezeim közt tudhassam, gyorsan lapozhassak benne, és ne rezonáljon közben előttem kétmillió karatkter, ha gyorsan átugrok pár oldalt...
Szóval az elkedvtelenedéssel nincsen gond, ha nagyon jól magyaráz a könyv (azért 1300 oldal tényleg durván hangzik ), a Teach yourself C++ in 21 days-t pl végigrágtam (angol), és nagyon jól érthető volt, csak hát az mégsem egy könyv, inkább egy szemtanikai áttekintő.
Mindenképpen hajlanék a C++ felé a C helyett, mert szeretnék hamaraz OOP mezejére lépni.
Szóval olyasmi kellene amiben azért minden benne van, de nem hagyja abba a túl korán, és nem csapja össze a végét (gyakran vélem felfedezni ezt a rossz szokást).


Nyomtasd ki az E-Bookokat. Amúgy ajánlom a Computerbooks kínálatát is (részletes leírást is találsz a könyvekről), majd az Alexandra ONLINE áruházból olcsón beszerezheted a kívánt remekművet.

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #33447   2006.10.23 13:30 GMT+1 óra  
Igazából éppen azért szereték igazi könyvet mert ezeket az ebookokat nem nagyon szívlelem. Kicsit olyannak érzem őket mint a virituális almát a monitoron, szép, jó, de nem tudok beleharapni.
Valahogy igényelem, hogy a kezeim közt tudhassam, gyorsan lapozhassak benne, és ne rezonáljon közben előttem kétmillió karatkter, ha gyorsan átugrok pár oldalt...
Szóval az elkedvtelenedéssel nincsen gond, ha nagyon jól magyaráz a könyv (azért 1300 oldal tényleg durván hangzik ), a Teach yourself C++ in 21 days-t pl végigrágtam (angol), és nagyon jól érthető volt, csak hát az mégsem egy könyv, inkább egy szemtanikai áttekintő.
Mindenképpen hajlanék a C++ felé a C helyett, mert szeretnék hamaraz OOP mezejére lépni.
Szóval olyasmi kellene amiben azért minden benne van, de nem hagyja abba a túl korán, és nem csapja össze a végét (gyakran vélem felfedezni ezt a rossz szokást).

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #33416   2006.10.23 12:27 GMT+1 óra  
jaaa gyanúd beigazolódni látszik. az valóban c.
de viszont ott van az a Szirmay-Kalos féle könyv,, na az már ++os.

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #33411   2006.10.23 12:25 GMT+1 óra  
Erős a gyanúm hogy az C lesz, nem C++
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #33370   2006.10.23 11:03 GMT+1 óra  
ebookból van az a Dennis - Kerninghan féle, az nagyon jó!!
ebookz.hu-n fentvan

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #33364   2006.10.23 09:44 GMT+1 óra  
Bjarne Stroustup féle könyvet azért nem írtam, mert inkább referencia, és ha abból kezdő tanul hát....sztem:.
1. Meglátja, hogy 1300 oldal...már itt elmegy a kedve
2. 1 hét alatt( embere válogatja, lehet valakinél elég 2 nap ) felkeresi a pszichológust, vagy öngyilkos lesz

   
Gaborious - Tag | 50 hsz       Online status #33362   2006.10.23 09:36 GMT+1 óra  
Én azt a nagy böszme kétkötetes fehér , gyilkosfegyvernek is beváló, Bjarne Stroustup referencia kötet nyüstölöm, nem olcsó, 10K.
És erősen HcC0deR emböckének ajánom, ha nem vagy az, akkor pl az előző hsz-ban említett is jó választás.

Másik lehetőség: ebook.

A neten baromi sok van, és ha szétnézel pl a torrenten, ott is van egy raklappal, csakhát english... (már ha ez gondot jelent )
[Silent Vertigo] { Solarah }
SilentVertigo Honlap
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #33358   2006.10.23 09:30 GMT+1 óra  
Ha programozol már más nyelven, akkor talán meg lehet próbálkozni a Gyakorlati C++-al, bár inkább valami kezdő könyvet ajánlanék, mivel ebből nem hiszem, hogy fel fogod fogni, mert nem szisztematikusan egymásra épülnek a dolgok, hanem inkább olyan 2. könyv, kiegészítőkönyv. Én a Computerbooks Zöld borítójú c++ könyvét ajánlom.(egymásra épülnek a dolgok, alapoktól van)

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #33342   2006.10.23 07:21 GMT+1 óra  
Nyisztor Károly - Gyakolrati C++

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #33340   2006.10.23 07:05 GMT+1 óra  
Rászántam magam, hogy veszek egy C++ -os könyvet. Mit ajánlotok?

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #33142   2006.10.22 06:16 GMT+1 óra  
Idézet
Gaborious :
int (**t)[3][4]; ami egy int[3][4] - RE mutató mutatóra mutató mutató


Pontosabban egy 3 elemű 4 elemű tömböket tartalmazó tömbre mutató mutatóra mutató mutató
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Daani - Tag | 92 hsz       Online status #33117   2006.10.22 02:55 GMT+1 óra  
Hello!
Fel akartam telepíteni a VS8-at de az első kettő modul után végigdarál az összes modulon és ezt a hibaüzenetet kapom. Nem tudja valaki h mi lehet a baj?

http://kdaniel.uw.hu/problem.jpg
Practice makes perfect.
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #33094   2006.10.21 15:36 GMT+1 óra  
Na a program müxik (juppi) .. Visual C++ alatt...
DevC++ alatt...idenézzetek:

http://people.inf.elte.hu/asylum/eztmagyarazdmeg.PNG
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #33091   2006.10.21 14:39 GMT+1 óra  
Óóó asszem rájöttem...nem írtam értékadás operátort és ugy adom értékül a listet egy másiknak ^^'
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #33040   2006.10.21 09:06 GMT+1 óra  


Ez mit jelent? breakpointként ezt jelöli meg:

template <class Item>
List<Item>::~List()
{
while(h != NULL)
{
Node *p = h;
h = p->next;
delete p; <- ezt
}
}
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Winoxish - Törzstag | 121 hsz       Online status #32995   2006.10.21 02:29 GMT+1 óra  
Idézet
flugi :
...a gcc egy bizonyos kiadása ilyenkor elindított egy játékprogramot.

Tehát ha volt egy pragma a kódban, akkor nem fordult le a program, hanem elindult egy játék.


Nem tudod véletlenül ez melyik verziój a gccnek?
.:: Blaises Games ::.

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] > 110 < [115] [120] [125] [130] [135] [140] [141]