játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] > 115 < [120] [125] [130] [135] [140] [141]
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #25951   2006.08.16 02:50 GMT+1 óra  
Csaba42:Thx, megnezem

Shade: huhh, milyen view/projection? mind1, amikor nem forgatom, megjelenik, forgatom, eltunik. lehet emiatt?

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #25946   2006.08.16 01:38 GMT+1 óra  
B@z: biztos h a Sprite forgatással, egyéltalán a sprite-tal van a baj? Nemlehet h véletlenül rosszat állítottál be view/ projection-höz?
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #25863   2006.08.15 10:24 GMT+1 óra  
Idézet
B@z :
meg mindig nem muxik, nemtud vki vmit?? plssss


Szia! Olvasd el ezt, hátha segít. Nemrég állítottam össze, van benne a sprite forgtaásáról is egy kis szösszenet. Remélem, hasznát tudod majd venni! Sok sikert

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #25860   2006.08.15 10:04 GMT+1 óra  
meg mindig nem muxik, nemtud vki vmit?? plssss

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #25631   2006.08.14 18:02 GMT+1 óra  
persze-persze, csak hülyén fogalmaztam!
köd paraméterket már énis adtam meg vektorból.
tényleg nem ugy gondoltam hogy csak a szinekhez jó....
ugy jött elő ez az egész hogy olvastam, hogy általában valamivel gyorsabb ha vektorokat adunk meg közvetlen számok helyett, és akkor akartam az eltoláshoz is vektort használni.
most már legalább ezt is tudom

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #25630   2006.08.14 17:43 GMT+1 óra  
Meg a textúrakoordinátákat, meg texture env adatokat, meg textura paraméreket, meg normálokat, meg materialokat, meg light + fog adatokat, meg meg meg... Van itt azért, nem csak a szineket.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #25629   2006.08.14 17:20 GMT+1 óra  
aha értem már! köszi a felvilágosítást!
viszont gondolom ha ilyen nincs benne,
akkor glRotatefv, meg glScalefv sincs?
csak a színeket lehet megadni vektorból az eredeti OpenGL-ben?

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #25627   2006.08.14 17:11 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Helo mindenkinek. Akadt egy kis gondom...
Sehogy nem bírok rájönni, hogy miért nem fordul le az a program, amiben
glTranslatefv van glTranslatef helyett.



Nekem úgy tűnik, hogy egy olyan példaprogramot nézhettél, ami nem tisztán OpenGL.

Ebben azért vagyok biztos, mert itt, egy OpenGL-t kiegészítő könyvtárban használják ezt a nevet, ergo ilyen az originál OpenGL-ben biztos nincs.

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #25619   2006.08.14 16:32 GMT+1 óra  
Mert nincs ilyen fv. Igen, én is láttam a neten pár kódot, ami használja (vagy csak próbálja használni ), de tényleg nincs ilyen fv. "gl.h"-ban is utánanézhetsz, nincs.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #25613   2006.08.14 16:15 GMT+1 óra  
Helo mindenkinek. Akadt egy kis gondom...
Sehogy nem bírok rájönni, hogy miért nem fordul le az a program, amiben
glTranslatefv van glTranslatef helyett.
Megfelelően van használva:
Kód:
GLfloat points[3] = {2.0, 0.0, 4.0};
glTranslatefv(points);

és mégis ezt a hibaüzenetet kapom:
Kód:
error C2065: 'glTranslatefv' : undeclared identifier


van valami tippetek?
köszi előre is

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #25605   2006.08.14 15:21 GMT+1 óra  
Idézet
MaNiAc :
Idézet
ShAdeVampirE :
Az esetleges hibák log-olásához kell a pontos driver (nálam volt már olyan, h csak frissíteni kellett/ egyel régebbit feltenni).


Simán. Ezt én is fontosnak tartottam... Sőt, én bekapcsolt debug mód esetén a logba íratom a támogatott extension-öket is, etc, mert azok is driverfüggőek... (Azért kell a debug mód, mert a 6600GT-nél kb. 300 sort nyom a logba csak ez a funkció )



Ezt jó tudni, de te az jobban érdekelne, h te h tudtad meg a pontos driver-t? (1ébként nálunk is ez lesz valószínűleg, bár a log úgysem a felhasználónak szól... ja és persze extension-öket is kiírja, de driver-t akkor sem tudtam még sehogy )
   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #25602   2006.08.14 15:10 GMT+1 óra  
hmm megprobalom
nem jott be...

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #25536   2006.08.14 11:32 GMT+1 óra  
Nem Z koordináta körül kell forgatnod? Az mutat a "képernyőből kifelé", ha jól tudom.

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #25523   2006.08.14 11:11 GMT+1 óra  
Kód:
D3DXMATRIX traslationMatrix;
D3DXMatrixIdentity(&traslationMatrix);
D3DXMatrixRotationX(&traslationMatrix, -1.0f);
player[i].Sprite->SetTransform(&traslationMatrix);


most megint mi a baj?
igy nem jelenit meg semmit
barmi ertek, nem jelenit meg semmit... csak ha alaperteken van, akkor hozza be

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #25521   2006.08.14 11:09 GMT+1 óra  
oks, megprobalom

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #25520   2006.08.14 11:08 GMT+1 óra  
Idézet
B@z :
oo.... akkor mivel??


D3DXMatrixRotationX/D3DXMatrixRotationY/D3DXMatrixRotationZ
Reality is almost always wrong. - House

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #25519   2006.08.14 11:07 GMT+1 óra  
pedig nekem forgatott rendesen

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #25518   2006.08.14 11:07 GMT+1 óra  
oo.... akkor mivel??

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #25517   2006.08.14 11:06 GMT+1 óra  
Idézet
B@z :
ezt probaltam
Kód:
D3DXMATRIX traslationMatrix;
D3DXMatrixIdentity(&traslationMatrix);
D3DXMatrixScaling(&traslationMatrix, 1.0f, 1.0f,  0.0f);
player[i].Sprite->SetTransform(&traslationMatrix);

ott a scalingba modositgatni az ertekeket, de ha 0 ala meek, akkor mar nem jeleniti meg... miert?
mert azt hallottam, hogy ahhoz, hogy tukrozzek, -1,1 es forgatast kell csinalnom... dehat...


A tükzözéshez forgatás kell de a D3DXMatrixScaling soha nem fog neked forgatni mivel méretezésre való.
Reality is almost always wrong. - House

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #25514   2006.08.14 11:05 GMT+1 óra  
ezt probaltam
Kód:
D3DXMATRIX traslationMatrix;
D3DXMatrixIdentity(&traslationMatrix);
D3DXMatrixScaling(&traslationMatrix, 1.0f, 1.0f,  0.0f);
player[i].Sprite->SetTransform(&traslationMatrix);

ott a scalingba modositgatni az ertekeket, de ha 0 ala meek, akkor mar nem jeleniti meg... miert?
mert azt hallottam, hogy ahhoz, hogy tukrozzek, -1,1 es forgatast kell csinalnom... dehat...

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #25487   2006.08.14 10:11 GMT+1 óra  
jah, de ott a hatterben levo izet. az 1 plane. de magat a sprite-ot nem forgatja

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #25486   2006.08.14 10:11 GMT+1 óra  
melyikben? van 1 par...

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #25482   2006.08.14 10:06 GMT+1 óra  
A Codesampler-es példaprogbian lehet forgatni a sprite-ot. Nézd meg a forrását.

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #25472   2006.08.14 09:54 GMT+1 óra  
plllls help
hogy kell forgatni a Sprite-ket?? marmint D3D-ben. amivel eddig probalkoztam, annal mindig eltunt az emberke...
pls

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #25413   2006.08.14 03:33 GMT+1 óra  
thanks!

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #25411   2006.08.14 03:30 GMT+1 óra  
Idézet
B@z :
hello
tudnatok adni vmi jo Direct3D - Sprite kezeles leirast? vagy van itt az oldalon?


Itt akad.

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #25408   2006.08.14 03:22 GMT+1 óra  
hello
tudnatok adni vmi jo Direct3D - Sprite kezeles leirast? vagy van itt az oldalon?

   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #25369   2006.08.14 00:45 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE :
Az esetleges hibák log-olásához kell a pontos driver (nálam volt már olyan, h csak frissíteni kellett/ egyel régebbit feltenni).


Simán. Ezt én is fontosnak tartottam... Sőt, én bekapcsolt debug mód esetén a logba íratom a támogatott extension-öket is, etc, mert azok is driverfüggőek... (Azért kell a debug mód, mert a 6600GT-nél kb. 300 sort nyom a logba csak ez a funkció )
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #25365   2006.08.13 23:51 GMT+1 óra  
Az esetleges hibák log-olásához kell a pontos driver (nálam volt már olyan, h csak frissíteni kellett/ egyel régebbit feltenni).
   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #25291   2006.08.13 08:32 GMT+1 óra  
Igazad van, az tényleg az OpenGL verziószám. Sorry.
   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #25287   2006.08.13 07:16 GMT+1 óra  
na de akkor miért kell neked ilyen információ OpenGL alá, ha nem az OpenGL-t érintő dolog? Valami bencmark program készül, amihez dukál egy ilyen részletes hardverdetektor?

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #25286   2006.08.13 06:18 GMT+1 óra  
Nem, a version nem a kártya driverének a verziója, hanem a támogatott OGL verziója. Legalábbis nálam ezt írja rá: 2.0.1, és forcware 81.98 van telepítve...
   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #25233   2006.08.13 04:00 GMT+1 óra  
A videókártya adatait a glGetString-el is le lehet kérdezni valahogy így:

Kód:
glGetString(GL_VENDOR); // a videókártya gyártója
glGetString(GL_RENDERER); // a videókártya típusa
glGetString(GL_VERSION); // a driver verziója
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #25169   2006.08.13 01:48 GMT+1 óra  
OK, igen, ez meg is van, köszi, de a videókártyát még mindíg nem találom. Vagyis megvan, de az egy ilyen kulcs alatt: {4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} ami meg gondolom gépről gépre változik -> nem sokat érek vele...
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #25121   2006.08.12 07:15 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE :
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mivel OGL-t használ a jelenlegi engine, nem nagyon akarok DX-hez nyúlni, viszont vhonnan szükségem lenne a
- videókártya driver-ére (verzió, főleg)
- videókártya memóriára
- szabad RAM méretére
- CPU típusára

Remélem tud vki segíteni. Nem olyan nagyon sürgős, mert közben más részekkel haladunk, de azért nem lenne rossz

Ja és mindez sima natúr Cpp alatt kéne, win-re.


Szabad RAM: GlobalMemoryStatus()
CPU típusa: Registry-ben "HARDWARE\\DESCRIPTION\\System\\CentralProcessor\\0"-ban a "VendorIdentifier" kulcs, a sebesség pedig "~MHz" kulcs.
Reality is almost always wrong. - House

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #25120   2006.08.12 07:05 GMT+1 óra  
itt vszínűleg találsz megoldásokat...

p-s-c
_____________________
C++ && OGL
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #25117   2006.08.12 06:20 GMT+1 óra  
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mivel OGL-t használ a jelenlegi engine, nem nagyon akarok DX-hez nyúlni, viszont vhonnan szükségem lenne a
- videókártya driver-ére (verzió, főleg)
- videókártya memóriára
- szabad RAM méretére
- CPU típusára

Remélem tud vki segíteni. Nem olyan nagyon sürgős, mert közben más részekkel haladunk, de azért nem lenne rossz

Ja és mindez sima natúr Cpp alatt kéne, win-re.
   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #25032   2006.08.11 08:54 GMT+1 óra  
hangkártyáról olvas, és kiváncsi vagyok, fut-e sok helyen realtime. Nálam fut, akik visszaírtak, azoknál is fut (már ketten vannak! ezúton is kösz!) Számol közben Fourier-t, és egyéb nyalánkságokat.

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #25031   2006.08.11 08:15 GMT+1 óra  
Szabad tudni, hogy ez mire jó?

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #24981   2006.08.11 02:28 GMT+1 óra  
hadd kérjek egy kis segítséget a topiklakóktól:

Az a kérésem, hogy vegyetek részt egy háromperces tesztelésben. Le kell tölteni ezt ami elvileg szépen kell fusson egy percig. Ha van mikrofon a gépetekben, akkor beszéljetek bele, és nézzétek meg, hogy van-e mozgás, és a logfájl tartalmát (lelőhetitek néhány másodperc után, nem kell kivárni az egész percet) idézzétek vissza priviben!

Előre is köszönöm!

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #24968   2006.08.11 00:56 GMT+1 óra  
nem, egyszerűen nem tudta megnyitni a megadott fájlokat, mert éppen használta őket. Nekem legalábbis ez jön le.

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #24962   2006.08.10 16:53 GMT+1 óra  
hmm ez erdekes... akkor csak nt ala akarta forditani ^_^
vagy vmi ilyesmi. szal idiotaskodott

   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #24954   2006.08.10 14:21 GMT+1 óra  
heh, megvan a megoldas sot, el is arulom: szal' nekem fel volt veve a vc++ directoriesnal az executable files ful alatt a SDK/Bin/winnt stb mappa is. na ezt nem kellett volna most mar frankon megy legalabbis eddig ugy tunik

koszi h probaltatok segiteni!
   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #24951   2006.08.10 14:01 GMT+1 óra  
bezar/kinyit nem jott be
clean/rebuild szinten nem hozta helyre...

egyebkent minden projekt alatt jelentkezik a hiba.
   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #24950   2006.08.10 13:49 GMT+1 óra  
probaltad mar bezarni es kinyitni a programot??
nekem msvc++ 2003ban szokta ezt csinalni

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #24949   2006.08.10 13:48 GMT+1 óra  
esetleg egy nagy clean/rebuild jót tesz

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #24948   2006.08.10 13:47 GMT+1 óra  
Idézet
_thomas_ :okkes, de miert ad error kodot? mi a megoldas? itt egy total egyszeru kod ami szinten ezt a hibat okozza...



Ebből és a hibaüzenetből az derül ki, hogy a fordítással minden rendben volt: ha egy program (mt.exe) tér vissza hibával, akkor az a bizonyos program nem tudott végezni.

Ilyesmi egy csomó dolog miatt lehetséges, a legvalószínűbb, hogy a program bináris, amit gyártani akar, nem hozható létre, például mert már létezik és éppen fut, vagy elfogyott a hely, vagy readonly.

Nem a kóddal volt a baj, és a fordítás is sikerült, az mt.exe már azzal foglalkozik, hogy a lefordított tárgykódból rendes bináris legyen.

   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #24946   2006.08.10 13:15 GMT+1 óra  
Idézet
B@z :
egy kis off, de sztem senki nem kuldene el a francba, vagy ha igen, akkor igy is, hogy dolgozol vhol
szal azt nem kellett volna



egyebkent teljesen igazad van, csak hirtelen felobbantam hogy egy olyan alap dologhoz mint a debug miert kell trukkozni h menjen rendesen...nem azzal van a gondom, h meg kell oldani egy problemat hiszen ezt csinalom minden nap, a gondom az h miert kell olyan problemat megoldani aminek nem szabadna annak lennie....
   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #24944   2006.08.10 13:12 GMT+1 óra  
Idézet
Csaba42 :
További ehhez hasonló PRJxxxx hibákról:
MSDN



okkes, de miert ad error kodot? mi a megoldas? itt egy total egyszeru kod ami szinten ezt a hibat okozza:
Kód:
#include <iostream>
using namespace std;

int main( int argc, char* argv[] ){
    cout << argv[0] << endl;
    return 0;
}
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #24943   2006.08.10 13:03 GMT+1 óra  
További ehhez hasonló PRJxxxx hibákról:
MSDN

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] > 115 < [120] [125] [130] [135] [140] [141]