játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] > 115 < [120] [125] [130] [135] [140] [143]
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #26870   2006.08.21 12:05 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Öööö, ezt külön be kell kapcsolni? Merre?
Ilyet még nem csináltam

Debug-ot raktam fel DX-ből természetesen.


Vezérlőpult->DirectX-> Állítsd be a Debug Output Level-t és a azt hogy melyik verziót használja a D3D Runtime-okból. Ha kész vagy és a hibát is megtaláltad kapcsold az egészet alap állásba mert a Debug Runtime-ok lassítanak mint a fene (viszont marha sok igen pontos és hasznos infót adnak a D3D belsejében történő dolgokról).
Reality is almost always wrong. - House

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26868   2006.08.21 11:55 GMT+1 óra  
Jujjjjjjjjj, ...

Nem fogjátok elhinni, de én sem...
Megnéztem, mi van, ha nem használok anyagokat a kockán, csak textúrázok.

Anyagok, és textúrák - Csak az elsőnek hozzáadott kocka nem jelenik meg .exe-ről
Csak anyagok - szintén
Csak textúrák - Csak a másodiknak hozzáadott kocka nem jelenik meg .exe-ről


Szóval különbözik az eredmény!!!
Studio-ból indítva pedig minden ok...

Somebody plz help me before it goes on my nerves... thnx
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26867   2006.08.21 11:46 GMT+1 óra  
Öööö, ezt külön be kell kapcsolni? Merre?
Ilyet még nem csináltam

Debug-ot raktam fel DX-ből természetesen.
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #26847   2006.08.21 07:54 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Nem lecserélni a környezetet, csak kipróbálni, ha mással fordítom, mit csinál, hogyan viselkedik...

Sajnos a helyzet az, hogy a log-ból sokat nem tudok meg: aszerint minden teljesen ok.
Anyagok betöltve, textúrák betöltve, minden ok, minden kocka minden függvénye meghívódik ott és ahol kell...
Valószínűleg nem a D3D-s részekkel lesz a baj, mert ugyanúgy paraméterezett kocka objektumok megjelentek, mint ami nem jelent meg. De mondom, továbbra is csak .exe-ről indítva. És ami nem jelent meg (mindig a legelső), annak is futott minden függvénye, rendben lement az init, futottak az update, és render hívások is. Amik ugye ugyanazok, mint a többieknél, amik megvoltak.

A fő kérdés az, mi történik másképpen, ha a környezetből indítom, mint amikor exe-ről...
Merthogy ugye környezetből megvan minden...

Más környezettelk fordítva lehet, ugyanezt az eredményt kapnám, de az előző hsz-ed alapján akár az is lehet, hogy nem. Igazából jobban szeretném tudni, mi miatt fordulhat ilyen elő, és jobban szeretném megtalálni és javítani a hibát, mint leváltani a környezetet.

De sztem egy próbafordítást megérhet, ha más nem, tapasztalatból.


Kapcsold be a D3D Debug Runtime-okat, sok olyan infót kapsz tőlük amit egyébként máshonnan nem.
Reality is almost always wrong. - House

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26806   2006.08.20 23:22 GMT+1 óra  
Nem lecserélni a környezetet, csak kipróbálni, ha mással fordítom, mit csinál, hogyan viselkedik...

Sajnos a helyzet az, hogy a log-ból sokat nem tudok meg: aszerint minden teljesen ok.
Anyagok betöltve, textúrák betöltve, minden ok, minden kocka minden függvénye meghívódik ott és ahol kell...
Valószínűleg nem a D3D-s részekkel lesz a baj, mert ugyanúgy paraméterezett kocka objektumok megjelentek, mint ami nem jelent meg. De mondom, továbbra is csak .exe-ről indítva. És ami nem jelent meg (mindig a legelső), annak is futott minden függvénye, rendben lement az init, futottak az update, és render hívások is. Amik ugye ugyanazok, mint a többieknél, amik megvoltak.

A fő kérdés az, mi történik másképpen, ha a környezetből indítom, mint amikor exe-ről...
Merthogy ugye környezetből megvan minden...

Más környezettelk fordítva lehet, ugyanezt az eredményt kapnám, de az előző hsz-ed alapján akár az is lehet, hogy nem. Igazából jobban szeretném tudni, mi miatt fordulhat ilyen elő, és jobban szeretném megtalálni és javítani a hibát, mint leváltani a környezetet.

De sztem egy próbafordítást megérhet, ha más nem, tapasztalatból.
   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #26802   2006.08.20 16:21 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Esetleg megpróbálhatom újrafordítani másik fordítóval, hogy ott hogyan viselkedik...
Van vmi olyan, ami kezeli rendesen az MS-féle DX SDK-t (2006 APRIL)?



Nem hiszem hogy azonnal le kell váltani a környezetet. Úgy emlékszem, logfájlokat is csináltál, én a helyedben először a környék összes változóját elkezdeném loggolni minden nemtriviális sor után, hogy nagyon pontosan tudjam hogy mi változik meg.

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26796   2006.08.20 15:31 GMT+1 óra  
Hát, pontosan én sem tudom, hogyan csinálja ilyenkor...
Annyit tudok mondani, hogy mind a release-ben, mind a debug-ban fordított exe ugyanígy viselkedik.

Ok, az alapértelmezett dolgokat átállítgattam, hogy valami értelmesebb elrendezése legyen a projektemnek, így pl a fordítási kimenetet áttettem a bin/Debug, bin/Release könyvtárakba, és beállítottam hozzájuk az elérési utakat is, hogy studio alól is lássa az oda pakolt cuccokat...

Esetleg megpróbálhatom újrafordítani másik fordítóval, hogy ott hogyan viselkedik...
Van vmi olyan, ami kezeli rendesen az MS-féle DX SDK-t (2006 APRIL)?
   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #26792   2006.08.20 14:20 GMT+1 óra  
Nem ismerem a VS-t, lehet hogy környezetből indítva másképp fordít. Nekem olyan tapasztalatom már van környezetről (nem erről), hogy környezetben indítva mindig debug módban fordított, külön release fordítást kellett nyomni egy gyorsabb .exe-ért. A dolog attól volt érdekes, hogy debug módban kinullázta a változókat, release módban meg memóriaszemét volt.

(ami eset egyébként rímel az elrontott első elemmel)

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26784   2006.08.20 13:44 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
Orphy :
Sziasztok,

lenne egy nagyon érdekes hibám...
A progi, amit írtam, megjelenít 3 forgó, textúrázott, anyagokkal ellátott kockát.

Addig nincsen baj, amíg Studio-ból indítom.
De ha elindítom a lefordított .exe-t, akkor a legelsőnek hozzáadott kockám egyszerűen nem jelenik meg...

Debug -> studio-ban minden a legnagyobb rendben, mivel debug-ot studio-ból indítottam, meg is jelenik...

Najó, akkor log, és indítunk .exe-ről - minden kocka minden rutinja fut, aminek kell, mindent megtalál, amit be kell töltenie, a legelső mégsem jelenik meg

Betettem elé még egy kockát - eredmény .exe-ről: amit betettem, nem jelenik meg, a többiek pedig már igen.

A kockákat egy world objektumhoz adom hozzá, ami egy vector-ban tárolja a hivatkozásokat, de ezzel nem lesz baj, mondom, minden kocka minden rutinja fut, loggoltam.

A kérdés az lenne, hogy miért lehet az, hogy studio-ból indítva minden OK, .exe-ről meg a legelső nem jelenik meg???

Visual C++ 2005, DX...


Fájlból nyeli be a kockát?



Csak az anyagokat, a fényt, meg a textúrát.
Azok tuti megvannak, mert loggolom, ha nem sikerül behoznia, és anyagoktól, illetve alkalmazott textúrától függetlenül mindig csak az első kocka nem jelenik meg...
Ha a kockák k1, k2, k3, akkor k2 és k3 látszik.
Ha hozzáadok k1 elé egy k0-t (beállítás mind1), akkor k0 nem látszik, és k1, k2, k3 látszik.

Studio-ból indítva pedig teljesen jó, utolsó példában k0 is megjelenik szépen.
.exe-ről pedig nem...

Nemértem, komolyan...
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #26782   2006.08.20 12:56 GMT+1 óra  
nem változtattam semmit scak újrafordítottam és most tökéletesen megy, szal HATALMAS KÖSZÖNET GYMISINEK mer rohadt sokat segített!, meg persze mindenki másnak aki foglalkozott a kérdésemmel

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #26780   2006.08.20 12:47 GMT+1 óra  
Idézet
flugi :
Csakhogy linkelésnél már szükség van a rendes típusleírásra is. Ha ez hiányzik, akkor hiába van prototípus (ami csak jelzi, hogy ilyen nevű típus is lesz linkelésnél).


ez arra utal ugye, hogy léteznie kell a classnek, a prototípusnak kívül? ( ami megvan )

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #26766   2006.08.20 11:01 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
vkinek van vmi 5lete?


A helyes prototípusok:
Kód:
class CA;
class CB;

Persze csak akkor, ha az EMLÍTETT két osztályt akarod összehozni.

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #26763   2006.08.20 10:44 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
Kereszt includot próbálok összehozni...



a "class a" implementációját nem idézted. Ha nem is létezik, akkor érthető a panasz

Azt érdemes tudni erről a helyzetről, hogy amikor egy típusban van egy mező, akkor tudni kell az adott típus által foglalt memóriaméretet. Ha csak mutató van a mezőben, az jó eset, mert akkor az 32 bites rendszerekben mindig 4 byte. Akkor csak akkor lesz gond, ha metódushívást vagy operátort hívsz meg rá, mert akkor tudni kell, hogy van-e ilyen művelete. A mutatónak minden művelete megvan.

Csakhogy linkelésnél már szükség van a rendes típusleírásra is. Ha ez hiányzik, akkor hiába van prototípus (ami csak jelzi, hogy ilyen nevű típus is lesz linkelésnél).

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #26760   2006.08.20 10:19 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Sziasztok,

lenne egy nagyon érdekes hibám...
A progi, amit írtam, megjelenít 3 forgó, textúrázott, anyagokkal ellátott kockát.

Addig nincsen baj, amíg Studio-ból indítom.
De ha elindítom a lefordított .exe-t, akkor a legelsőnek hozzáadott kockám egyszerűen nem jelenik meg...

Debug -> studio-ban minden a legnagyobb rendben, mivel debug-ot studio-ból indítottam, meg is jelenik...

Najó, akkor log, és indítunk .exe-ről - minden kocka minden rutinja fut, aminek kell, mindent megtalál, amit be kell töltenie, a legelső mégsem jelenik meg

Betettem elé még egy kockát - eredmény .exe-ről: amit betettem, nem jelenik meg, a többiek pedig már igen.

A kockákat egy world objektumhoz adom hozzá, ami egy vector-ban tárolja a hivatkozásokat, de ezzel nem lesz baj, mondom, minden kocka minden rutinja fut, loggoltam.

A kérdés az lenne, hogy miért lehet az, hogy studio-ból indítva minden OK, .exe-ről meg a legelső nem jelenik meg???

Visual C++ 2005, DX...


Fájlból nyeli be a kockát?
Reality is almost always wrong. - House

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #26759   2006.08.20 10:18 GMT+1 óra  
na 1 kis érdekesség, nekem legalábbis az lenne ha vki megválaszolja
Kereszt includot próbálok összehozni
Kód:
//a.h
#ifndef __A_H
#define __A_H

#include "b.h"

class CA
{
b * CLASSb;
public:
CA ( b * in_b ) { CLASSb = in_b; }
};

#endif

//b.h
#ifndef __B_H
#define __B_H

#include "a.h"

class CB
{
a * CLASSa;
};

#endif


erre hibát dobott, mondva h a CLASSa CLASSb nek nem létezik tároló. Erre GyMisi mondott 1 5letet, h tegyek be a classekről 1 prototípust, szal az include után annyit változott a kód:
Kód:
//a
#include [...]
class b;
[...]
//b
#include [...]
class a;
[...]


ezután minden jól ment amíg nem akartam az 1ik classből meghívni a másik fügvényét, mer akkor a fordító kiszált, mondván use of undefined type 'b'

vkinek van vmi 5lete?

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26670   2006.08.20 01:45 GMT+1 óra  
Igen, biztos vagyok benne, mert én is jártam már így, és ha erre gyanakszom, akkor kapásból rebuild solution van...
   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #26668   2006.08.20 01:35 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :

Addig nincsen baj, amíg Studio-ból indítom.
De ha elindítom a lefordított .exe-t, akkor a legelsőnek hozzáadott kockám egyszerűen nem jelenik meg...



Egészen biztos vagy abban, hogy a bináris friss? Ilyen esetekben az első dolgom, hogy a bináris dátumát megnézem, értek már meglepetések

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26659   2006.08.20 00:56 GMT+1 óra  
Sziasztok,

lenne egy nagyon érdekes hibám...
A progi, amit írtam, megjelenít 3 forgó, textúrázott, anyagokkal ellátott kockát.

Addig nincsen baj, amíg Studio-ból indítom.
De ha elindítom a lefordított .exe-t, akkor a legelsőnek hozzáadott kockám egyszerűen nem jelenik meg...

Debug -> studio-ban minden a legnagyobb rendben, mivel debug-ot studio-ból indítottam, meg is jelenik...

Najó, akkor log, és indítunk .exe-ről - minden kocka minden rutinja fut, aminek kell, mindent megtalál, amit be kell töltenie, a legelső mégsem jelenik meg

Betettem elé még egy kockát - eredmény .exe-ről: amit betettem, nem jelenik meg, a többiek pedig már igen.

A kockákat egy world objektumhoz adom hozzá, ami egy vector-ban tárolja a hivatkozásokat, de ezzel nem lesz baj, mondom, minden kocka minden rutinja fut, loggoltam.

A kérdés az lenne, hogy miért lehet az, hogy studio-ból indítva minden OK, .exe-ről meg a legelső nem jelenik meg???

Visual C++ 2005, DX...
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #26656   2006.08.20 00:32 GMT+1 óra  
Idézet
Addict :
Idézet
Hacker :
A válasz egyszerű. A switch-el csak numerikus vizsgálatot csinálhatsz ilyesmit nem.


[off]
Hát ezért rinyált annyit nekem a PHP a switch() utasításnál! nem vette a stringeket
[/off]


Ez nem igaz! A PHP-ban BIZTOS, hogy lehet switch utasításba stringeket tenni!!! (lásd pl.: switch get megoldás a lapok közötti váltásra! (én is ezt használom...)) Aki nem hiszi, járjon UTÁNA

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #26634   2006.08.19 14:08 GMT+1 óra  
Áh, most nézem, hogy hülyeséget írtam

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #26631   2006.08.19 13:57 GMT+1 óra  
LUAval lenne 1 kis gondom. Beolvasok 1 Stringet ami így néz ki:
"Wnd: Fullscreen; pos 0|0; rec: 800|600; [...];"
Minden Title ( Wnd, Pos, Rec, stb... ) 3 betű utána akármennyi szöveg jöhet, de ";"kell lezárni. Szal hogyan tom megoldani, hogy egy beadott stringből a titletől ";" ig beolvasom az adatot és eltárolom 1 változóba?

megpróbáltam érthetően leírni, de ha vmi nem világos akkor szóljatok ( csak most értem haza Ausztriából )

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #26495   2006.08.18 17:09 GMT+1 óra  
a warningot mindig érdemes érteni! Néha fontos dolgok is vannak benne, és többször figyelmeztet veszélyes kódrészletre. A linker warningjai mondjuk nem életbevágóak

Nekem nem MS fordítóm van, ezért mondtam marhaságot

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #26490   2006.08.18 15:53 GMT+1 óra  
Aha, értem! Köszi a válaszokat!
Akkor már ezt is tudom. Tehát ezek szerint a REF az egy minimalis optimalizálás amitől gyorsabb nem lesz ugyan, de kidobja a kódból a felesleges részeket.
A warning nem igazan zavar amig lehet futtatni és működik is, de gondoltam nyugodtabb leszek ha utánajárok.

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #26486   2006.08.18 15:47 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
igen, kapok futtatható binárist. és akkor mit tegyek ha nem linkel a dll-ből?
TPG: öö akkor most ezzel mit is tudok kezdeni?
Kezdő lévén azt sem tudom, mi az a REF, meg a NOREF, és hogy nekem melyik, miért érdekes jelenesetben.


A REF kihagyja a sallangot amit nem használsz a NOREF meg nem, ez van oda is írva. Egyébként meg nem kell foglalkozni vele a warning-ok az esetek kisebb hányadában hordoznak lényeges információt. A lényeg hogy lefordul a progi és működik tisztességesen.
Reality is almost always wrong. - House

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #26484   2006.08.18 15:42 GMT+1 óra  
Idézet
flugi :
de kapsz futó binárist, nem?

egy REF nevű fordítási paraméter van ezek szerint a release beállításokban, ami miatt nem linkel a .dll-ből. Valószínűleg statikusan linkel.


igen, kapok futtatható binárist. és akkor mit tegyek ha nem linkel a dll-ből?
TPG: öö akkor most ezzel mit is tudok kezdeni?
Kezdő lévén azt sem tudom, mi az a REF, meg a NOREF, és hogy nekem melyik, miért érdekes jelenesetben.

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #26481   2006.08.18 15:02 GMT+1 óra  
"/OPT:REF eliminates functions and/or data that are never referenced while /OPT:NOREF keeps functions and/or data that are never referenced."

"If /DEBUG is specified, the default for /OPT is NOREF (otherwise, it is REF), and all functions are preserved in the image." (MSDN)
Reality is almost always wrong. - House

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #26480   2006.08.18 14:57 GMT+1 óra  
de kapsz futó binárist, nem?

egy REF nevű fordítási paraméter van ezek szerint a release beállításokban, ami miatt nem linkel a .dll-ből. Valószínűleg statikusan linkel.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #26475   2006.08.18 14:14 GMT+1 óra  
Hy!
MS VC6.0-ban Build / Set Active Configuration átállítottam Release-re, csupán kiváncsiságból, hogy mégis miben különbözik a Debug módtól. Fordításnál ezt a figyelmeztetést kapom:
Kód:
LINK : warning LNK4089: all references to "ADVAPI32.dll" discarded by /OPT:REF


Ha jól tudom, mindent linkeltem és Debug módban le is fordul warning nélkül.
Mit jelent ez a warning, vagy mit nem csináltam jól?

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #26472   2006.08.18 13:32 GMT+1 óra  
Idézet
czviking :
Jól van. hát nem kellett volna "nekemugrani", mivel ha az ember látja, hogy hülye kérdést tett fel a másik, akkor abból következtet, hogy kezdő...



ha engem néztél offenzívnak, akkor félreértés volt. Nem volt szándékomban. Az, hogy kezdő vagy, egyértelmű volt nem szégyen az, csak sajnos olyan a kérdésed, amire a válaszadási képesség nem programozástudástól függő. Valószínűleg azért nem válaszolt senki már előszörre sem, mert más nem használja ezt a környezetet..

Emiatt nem kell azonnal váltani, de érdemes feltenni még néhány környezetet, hátha másikat könnyebben tanulsz meg.

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #26369   2006.08.18 11:02 GMT+1 óra  
Nem ugrott senki, de tény, hogy pl.: én SEM értek a Builderhez, pedig van itthon belőle egy példány . Én MSVC 2003-at használok, de mivel fősulis lettem, a Campus-izé miatt kaphatok "legálisat" (mivel a nővérem már fősulis, Ő szedte le nekem az MSVC-t is ). Egyébként van 2005-ös Campusban? Mindegy, jó a 2003-as is, ha nincs .

   
czviking - Tag | 133 hsz       Online status #26364   2006.08.18 10:11 GMT+1 óra  
Jól van. hát nem kellett volna "nekemugrani", mivel ha az ember látja, hogy hülye kérdést tett fel a másik, akkor abból következtet, hogy kezdő...

   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #26321   2006.08.18 04:47 GMT+1 óra  
Ez esetben ajánlom a Microsoft Visual Studio .NET 2005 EE-t, ami szintén ingyenes és szerintem klasszisokkal jobb, mint a Builder...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #26309   2006.08.18 03:30 GMT+1 óra  
Idézet
MaNiAc :
Idézet


Word. Mellesleg csak nekem tűnt fel, hogy általában segítenek másoknak azok szinte mindig ingyenes cuccot használnak? Innentől kicsi az esély, hogy a C++B-rel és társaival kapcsolatban 50 ember ugrik egyből segíteni.

Amúgy is, azt ajánlom mindenkinek: használjon ingyenes cuccot, hacsak lehet. Nem csak a "jófiú" dolog miatt, hanem mert általában azokat mindig több ember használja ==> nagyobb community ==> gyorsabb segítség.



Azért az ingyenes cuccokhoz több felkészültség kell. Pontosan kell tudni, hogy mi a nyelv része, és mi egy környezet hozzáadott része. Kezdőknek tényleg jobb a Builder, mert a kezdőnek fontosabb a sikerélmény, mint a precíz tudás. Az majd kristályosodik később.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #26298   2006.08.18 02:53 GMT+1 óra  
ez alól kivétel a Windows

[bocsi az offért]

   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #26294   2006.08.18 02:47 GMT+1 óra  
Idézet
flugi:
Ez nem C++ kérdés, ez egy környezet használatáról szóló kérdés, ezért akinek nincs pont ilyen környezete, az nem tudja a választ. Nekem nincs, tehát én nem tudom.


Word. Mellesleg csak nekem tűnt fel, hogy általában segítenek másoknak azok szinte mindig ingyenes cuccot használnak? Innentől kicsi az esély, hogy a C++B-rel és társaival kapcsolatban 50 ember ugrik egyből segíteni.

Amúgy is, azt ajánlom mindenkinek: használjon ingyenes cuccot, hacsak lehet. Nem csak a "jófiú" dolog miatt, hanem mert általában azokat mindig több ember használja ==> nagyobb community ==> gyorsabb segítség.
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #26293   2006.08.18 02:40 GMT+1 óra  
Idézet
czviking :
Nekem mér nem segít senki? Csak egy kódra vagyok kíváncsi! az volt a kérdésem, hogy legördülő menüből hogy lehet új Formot előhozni? Nem is lehet C++ Builderben?



Ez nem C++ kérdés, ez egy környezet használatáról szóló kérdés, ezért akinek nincs pont ilyen környezete, az nem tudja a választ. Nekem nincs, tehát én nem tudom.

A Borland egyébként olyan, hogy ha ráböksz valamire duplán, akkor írhatod is, hogy mi legyen akkor, azt hittem a legördülő menü is ilyen.

(egyébként a Borland nagyon szeret eltérni a szabványtól, amit a Builderben írsz, az sehol másutt nem fog lefordulni..például a C++ nyelvben nincsenek property-k, a Borland gui osztályai meg televannak velük.)

   
czviking - Tag | 133 hsz       Online status #26276   2006.08.18 00:43 GMT+1 óra  
Nekem mér nem segít senki? Csak egy kódra vagyok kíváncsi! az volt a kérdésem, hogy legördülő menüből hogy lehet új Formot előhozni? Nem is lehet C++ Builderben?

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #26263   2006.08.17 16:20 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
[/code]

Ezt a 2 hibát kapom:
[code]f:\program files\microsoft visual studio\vc98\include\mmsystem.h(113) : error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'MMVERSION'
f:\program files\microsoft visual studio\vc98\include\mmsystem.h(113) : fatal error C1004: unexpected end of file found[/code]

Van valami tippetek?



A leggyakoribb ok az "unexpected end of file" hibának egy extra { jel , amihez nincs } .

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #26262   2006.08.17 16:17 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Ne mááááááár...
Pedig én úgy reménykedtem benne, h csak félreértettem az üzit...
Ez bosszantó...

Akkor most jöhet switch-case helyett if...elseif sorozat?



Ezt úgy szokták csinálni, hogy csinálnak egy string-vektort:

const string valami[4] = {"bla1","bla2","bla3","bla4"};

amit aztán ciklussal végig lehet nézni, és index alapján switch-elni, ha nagyon muszáj, bár én még a sok if-et is jobban szeretem a switch-nél.

A legC++-osabb megoldás örökléssel megoldani a dolgot, és switch helyett virtuálisfüggvény hívással elintézni a dolgot. No break, no problem

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #26245   2006.08.17 13:15 GMT+1 óra  
Köszi, máris működik!

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #26242   2006.08.17 12:24 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Hy!
Mit tegyek akkor, ha fordításnál a VC6.0 az mmsystem.h-ban talál hibát?
Ennél a sornál:
Kód:
typedef UINT        MMVERSION;  /* major (high byte), minor (low byte) */


Ezt a 2 hibát kapom:
Kód:
f:\program files\microsoft visual studio\vc98\include\mmsystem.h(113) : error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'MMVERSION'
f:\program files\microsoft visual studio\vc98\include\mmsystem.h(113) : fatal error C1004: unexpected end of file found


Az elsőből anniyt értek, hogy hiányolja onnét a pontosvesszőt. Ez a kódrészlet:
Kód:
#ifdef _WIN32
typedef UINT        MMVERSION;  /* major (high byte), minor (low byte) */
#else
typedef UINT        VERSION;    /* major (high byte), minor (low byte) */
#endif
typedef UINT        MMRESULT;   /* error return code, 0 means no error */
/* call as if(err=xxxx(...)) Error(err); else */
#define _MMRESULT_

typedef UINT FAR   *LPUINT;


Van valami tippetek?



így próbáld:

#include <windows.h>
#include <mmsystem.h>
_____________________
C++ && OGL
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #26241   2006.08.17 12:14 GMT+1 óra  
Hy!
Mit tegyek akkor, ha fordításnál a VC6.0 az mmsystem.h-ban talál hibát?
Ennél a sornál:
Kód:
typedef UINT        MMVERSION;  /* major (high byte), minor (low byte) */


Ezt a 2 hibát kapom:
Kód:
f:\program files\microsoft visual studio\vc98\include\mmsystem.h(113) : error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'MMVERSION'
f:\program files\microsoft visual studio\vc98\include\mmsystem.h(113) : fatal error C1004: unexpected end of file found


Az elsőből anniyt értek, hogy hiányolja onnét a pontosvesszőt. Ez a kódrészlet:
Kód:
#ifdef _WIN32
typedef UINT        MMVERSION;  /* major (high byte), minor (low byte) */
#else
typedef UINT        VERSION;    /* major (high byte), minor (low byte) */
#endif
typedef UINT        MMRESULT;   /* error return code, 0 means no error */
/* call as if(err=xxxx(...)) Error(err); else */
#define _MMRESULT_

typedef UINT FAR   *LPUINT;


Van valami tippetek?

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #26232   2006.08.17 11:36 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Juhúúúúúú, megvan
Kösz a tippet még1x, Shade!

Kód:
float value;
const char* sValue = strValue.c_str();
value = atof( sValue );


Asszem az életben nem fogom megszeretni a C++ string-kezelését...




#include <iostream>
#include <sstream>

void main()
{
const std::string d = "2.232";

std::istringstream f(d);

double n;

f >> n;

std::cout << n;
}
_____________________
C++ && OGL
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26228   2006.08.17 11:29 GMT+1 óra  
Juhúúúúúú, megvan
Kösz a tippet még1x, Shade!

Kód:
float value;
const char* sValue = strValue.c_str();
value = atof( sValue );


Asszem az életben nem fogom megszeretni a C++ string-kezelését...
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26226   2006.08.17 11:01 GMT+1 óra  
hmm, google barátom cserbenhagyott

szóval, ha már kiszenvedtem a file-ból beolvasást, hogyan tudom átalakítani a számomat string-ből float-ra?
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26225   2006.08.17 10:50 GMT+1 óra  
okés, még 1 kérdés...

std::string-et akarnék parse-olni float-ra...
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #26224   2006.08.17 10:48 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Ne mááááááár...
Pedig én úgy reménykedtem benne, h csak félreértettem az üzit...
Ez bosszantó...

Akkor most jöhet switch-case helyett if...elseif sorozat?



igen, bár még sokféleképpen megoldható a dolog...

de if szerkezettel pl így:

#include <iostream.h>
#include <string.h>

void main()
{
const char *str = "diffuse";

if (!strcmp(str,"ambient")
{
cout << "amibent" << endl;
}
else if (!strcmp(str,"diffuse")
{
cout << "diffuse" << endl;
}
}
_____________________
C++ && OGL
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #26223   2006.08.17 10:46 GMT+1 óra  
Csinálhatsz makrókat is, ha szépíteni akarsz a kódban .
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Addict - Törzstag | 1031 hsz       Online status #26222   2006.08.17 10:43 GMT+1 óra  
Jobb híján

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26221   2006.08.17 10:42 GMT+1 óra  
Ne mááááááár...
Pedig én úgy reménykedtem benne, h csak félreértettem az üzit...
Ez bosszantó...

Akkor most jöhet switch-case helyett if...elseif sorozat?
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] > 115 < [120] [125] [130] [135] [140] [143]