játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5476
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2195
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] > 120 < [125] [130] [135] [140] [142]
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24190   2006.08.05 09:10 GMT+1 óra  
Ööööööö, bocsi, ID Software...

Basszus, gyerekek, addig OK, hogy a szépségért szenvedni kell, de nem gondoltam volna, hogy ez a programozásra is igaz...

A full ugyanazt csináló kód, a "régi" és az új, framework-ös gondolkodásra épülő "motorom" alapsebessége közötti különbségről beszélek...

A "szépség" ára jelen esetben 250. Fps-ben kifejezve...

ÁÁÁ, ez azért durva...
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #24183   2006.08.05 08:31 GMT+1 óra  
Idézet
samu :
egy c++ programozót keresek, aki segítene c++ ban átírni egy kis progit.
egy szövegszerkesztőről van szó, annyit kellene átírni, hogy mondjuk egy
ideiglenes fileból olvassa ki hogy meg kell - e nyitnia vmit, ha igen akkor mit, vagy új fájlt létrehozni. egy dbpro- ban készülő, nem játék jellegü proojecthez kell.(mert dbproban ha jól tudom, csak inputtal lehetszöveget bekérni, magyarul normális szerkestőt nem lehet benne írni.
előre is kösz!!



hi,
ha nem olyan nagy a forráskód akkor dobd ki ide, vagy a linket rakd ki, sztem aki tud segíteni fog...
_____________________
C++ && OGL
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24181   2006.08.05 08:24 GMT+1 óra  
Idézet
BerbeckU :
Nem tudna valaki egy jó linket adni ehhez a direckt draw-hoz? Mert ez a Crusaderféle nem nagyon jön be. Eljutottat odaáig ahol már mondtam, de nem tudok továbblépni...
A directX sdk-ban meg csak directShow van c++ -ban (vb.net-hez és c#-hez van directDraw is...) és az meg nem tudom mi, szóval elakadtam.. help me.



Berbeck:
DirectX9, és Direct3d...
Felejtsd el a DirectDrawt, annak leáldozott.

Nyisztor kari könyvében van erre egy külön rész (Sprite-ok), hogy azt hogyan kell.
Annyira nem bonyolult, hidd el.

A Direct3D-t igazából csak a megjelenítő eszközig kell kezelned, ha nem akarsz, nem számolsz a 3-ik koordinátával.

Nem utolsó szempont, hogy - mivel itt a legtöbben már ezt használják, akik directX-el foglalkoznak - könnyebben kapsz hozzá segítséget is...

Vegyél fel msn-re, küldök példaprogit!
   
samu - Tag | 65 hsz       Online status #24177   2006.08.05 07:49 GMT+1 óra  
egy c++ programozót keresek, aki segítene c++ ban átírni egy kis progit.
egy szövegszerkesztőről van szó, annyit kellene átírni, hogy mondjuk egy
ideiglenes fileból olvassa ki hogy meg kell - e nyitnia vmit, ha igen akkor mit, vagy új fájlt létrehozni. egy dbpro- ban készülő, nem játék jellegü proojecthez kell.(mert dbproban ha jól tudom, csak inputtal lehetszöveget bekérni, magyarul normális szerkestőt nem lehet benne írni.
előre is kösz!!

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #24174   2006.08.05 07:26 GMT+1 óra  
msdn.microsoft.com
legjobb DDraw link.

magyar nyelven xerintem Crusader viszi a pálmát.Tutort legalábbis;
Ez egy reszeg post...

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #24171   2006.08.05 07:12 GMT+1 óra  
Nem tudna valaki egy jó linket adni ehhez a direckt draw-hoz? Mert ez a Crusaderféle nem nagyon jön be. Eljutottat odaáig ahol már mondtam, de nem tudok továbblépni...
A directX sdk-ban meg csak directShow van c++ -ban (vb.net-hez és c#-hez van directDraw is...) és az meg nem tudom mi, szóval elakadtam.. help me.

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24163   2006.08.05 05:59 GMT+1 óra  
Hát, az enyém DirectX-es lesz speciel, szóval a DirectMusic kb egyértelmű...
Csak annyit emlegették itt mostanában az FMOD-ot, hogy gondoltam belenézek

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #24162   2006.08.05 05:54 GMT+1 óra  
Idézet
flugi :
A reverzsimhez csináltam vele hangot és zenét, negyedórámba telt onnantól, hogy letöltöttem a csomagot (.lib +.dll + .h)



Hogy egyértelmű legyen: doksiolvasással+tanulással együtt volt negyedóra

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #24160   2006.08.05 05:52 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :

Belenéztem kicsit ebbe az FMOD-os világba, és hát az első tapasztalataim nem túl jók...
Az FMODex nevű csodát töltöttem le, merthogy az az újabb, több formátumot támogat, stb.

Elolvastam szépen, milyen lib-et kell linkelni vc-hez, belinkeltem, ugyanez a .h-kkal.
A projekt fordulásig sem jutott, "unresolved external symbol" linkerhibával leállt.
Tekintve, hogy megnéztem a könyvtárait manuálisan, és tényleg mindent jól csináltam, azt hiszem kijelenthetem, hogy ez gáz.

És az is gáz, ha neked az Init szétszáll, merthogy visszatérési értékkel kellene jeleznie, sikerült-e neki...

Mindezek után azt hiszem, nem fogok FMod-ozni, tökéletesen meg fog feleni a DirectSound, vagy az OpenAl.

Daani, neked azt tudom tanácsolni, hogy tedd be az init-et egy try-catch blokkba, akkor legalább szétszállni nem fog... Csak sajnos ettől még menni sem



Én ugyan nem használtam még FMOD dolgokat, a PortAudio-t és az SDL_mixer-t próbáltam ki, amik szépen működnek. Ez utóbbi egyébként iszonyú kényelmes, és csont nélkül megy. A reverzsimhez csináltam vele hangot és zenét, negyedórámba telt onnantól, hogy letöltöttem a csomagot (.lib +.dll + .h) Tudom ajánlani, már ha SDL-hez van köze a programodhoz

Lehet hogy a VC nem elég bőbeszédű a linkelésnél. Fontos, hogy legyél abban biztos, hogy a .lib fájl tényleg elérhető, akár a nevével, akár az elérési útjával lehet baj. Code::Blocks alatt ez nekem aránylag következetesen működött.

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #24159   2006.08.05 05:44 GMT+1 óra  
Idézet
bloodknife :
Nem akarok közbeszólni de dev-c++ nem támogatja a lib fájlokat tudtommal viszont a static library-kat (.a) fájlokat igen..és azok szolgálnak lib fájlokként



A Dev-C++ és a Code::Blocks is a Gnu C fordítóját hívja meg, ami kezeli a .lib fájlokat is. Lehet, hogy nem lehet az egerészős felületen könnyen megadni a dolgokat, de ha beírod a linkelési paraméterekhez, hogy -L\a\lib\fajl\helye -lbigyo akkor a bigyo.lib és a libbigyo.a fájlokat is megtalálja és megeszi jól.

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #24158   2006.08.05 05:41 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Ja, nagyon úgy tűnik, ilyeneket explicit típuskényszerrel kell hívni...

a

Kód:
függvény( (baseApp*)CGameApp );


megoldás műxik.
Nekem azért volt furcsa, mert főállásban C# alatt nyomom, ott pedig ilyenkor elég az ősosztályt megjelölni. Pl ha "object"-et adsz át, abban gyakorlatilag minden benne lehet.
Igaz, ott utólag kell típuskényszeríteni, ha használni akarod.

Ezt egyébként C++ alatt is elvileg meg kell tennem, ha nem virtual metódusokat akarok hívogatni...

Sebaj, a szigorú típusosság, ugye.
Most már ezt is tudjuk



Azért nem ennyire durva a helyzet. Alapértelmezésben ennek úgy kellett volna működnie, mint a kisangyal. Vagy a fordítóprogram, vagy a könyvtár szerzői akarhatták ezt másképp.

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #24157   2006.08.05 05:32 GMT+1 óra  
Idézet
Daani :
Sajnos nem történt változás.



//music pointer deklarálása
FSOUND_SAMPLE* music = NULL;
ez a sor is jobb így, de nem hinném, hogy pont ez lenne a hiba. és esetleg ezt is kipróbálhatod: FSOUND_Init(22000,16,0);
_____________________
C++ && OGL
   
Daani - Tag | 92 hsz       Online status #24156   2006.08.05 05:23 GMT+1 óra  
Sajnos nem történt változás.
Practice makes perfect.
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #24155   2006.08.05 05:04 GMT+1 óra  
FSOUND_Init (44100, 32, 0);
-> ha az initnél száll el akkor vmi bibi lesz a csatornával sztem (32), vagy akár a Hz-el. de persze vszínűbb a software-es hiba.

sztem ez a sor jobb lesz a music-nak:
music=FSOUND_Sample_Load (1,"pacman2.wav",FSOUND_2D, 0, 0);
_____________________
C++ && OGL
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24153   2006.08.05 04:52 GMT+1 óra  
Idézet
Daani :
Nos a progi véleményem szerint itt FSOUND_Init(44100,32,0); száll el ugyanis még kiírja azt, hogy
Initializing....



Belenéztem kicsit ebbe az FMOD-os világba, és hát az első tapasztalataim nem túl jók...
Az FMODex nevű csodát töltöttem le, merthogy az az újabb, több formátumot támogat, stb.

Elolvastam szépen, milyen lib-et kell linkelni vc-hez, belinkeltem, ugyanez a .h-kkal.
A projekt fordulásig sem jutott, "unresolved external symbol" linkerhibával leállt.
Tekintve, hogy megnéztem a könyvtárait manuálisan, és tényleg mindent jól csináltam, azt hiszem kijelenthetem, hogy ez gáz.

És az is gáz, ha neked az Init szétszáll, merthogy visszatérési értékkel kellene jeleznie, sikerült-e neki...

Mindezek után azt hiszem, nem fogok FMod-ozni, tökéletesen meg fog feleni a DirectSound, vagy az OpenAl.

Daani, neked azt tudom tanácsolni, hogy tedd be az init-et egy try-catch blokkba, akkor legalább szétszállni nem fog... Csak sajnos ettől még menni sem
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #24149   2006.08.05 04:31 GMT+1 óra  
kukkants bele az írásomba, hátha segít....
http://x100.dataglobe.hu/jatekfejlesztes/page.php?&id=170
_____________________
C++ && OGL
   
Daani - Tag | 92 hsz       Online status #24148   2006.08.05 04:19 GMT+1 óra  
Nos a progi véleményem szerint itt FSOUND_Init(44100,32,0); száll el ugyanis még kiírja azt, hogy
Initializing....
Practice makes perfect.
   
Daani - Tag | 92 hsz       Online status #24135   2006.08.05 03:43 GMT+1 óra  
libfmod.a-t használok és azt linkelem be azért müxik dev alatt
Practice makes perfect.
   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #24134   2006.08.05 03:42 GMT+1 óra  
Ja bocsi most olvastam vissza h VC gond ezer bocs!
   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #24131   2006.08.05 03:41 GMT+1 óra  
Nem akarok közbeszólni de dev-c++ nem támogatja a lib fájlokat tudtommal viszont a static library-kat (.a) fájlokat igen..és azok szolgálnak lib fájlokként
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #24126   2006.08.05 03:08 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Hmm, na az meg pláne furcsa...
Jó lib-eket használ? Mármint rémlik, hogy volt itt nem is olyan régen egy másik FMOD-os gond, és ott felvetődött, h van különbség...



Ugyanezt mondtam neki énis. Azt mondta hogy ugyanaz a verzió amit a dev-c++hoz töltött le. Meg azt is letisztáztuk hogy egyben töltötte le a fájlokat, ugyhogy verziószámban 100% hogy passzolnak. Nem is biztos hogy a kódban lesz a bibi mert dev alatt ugyanaz a kód. Én inkább valami project settings-re gyanakodok de nem vágom annyira az ms vc-t hogy ebben biztos legyek.

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24123   2006.08.05 02:56 GMT+1 óra  
Hmm, na az meg pláne furcsa...
Jó lib-eket használ? Mármint rémlik, hogy volt itt nem is olyan régen egy másik FMOD-os gond, és ott felvetődött, h van különbség...

Mindenesetre kicsit belekukkoltam az FMOD cikkbe, és láttam, hogy rá lehet vizsgálni, sikeredett-e az init, ez Daani-éból hiányzott.
A lenti kód kiegészítése:

Kód:
if( FSOUND_Init(44100,32,0) == false )
        // az fmod inicializálása 44100 Hz-en, 32 csatornával
        // ha nem sikerül akkor kilép a program
    {
         //nem sikerült inicializálni az FMOD-ot
        cout << "Az inicializálás nem sikerült... :( " << endl;
        return 0;
    }


Vagy lehet debugolni is...
Mindenesetre elsőkörben be kellene lőni, melyik sornál esik szét.
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #24120   2006.08.05 02:48 GMT+1 óra  
Ja, és azt is meg kell említeni hogy Daani programja DevC++szal lefordítva működik, csak MS_VC6.0-val nem. Ugyhogy az is közrejátszik ott valamit, szerintem.

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24115   2006.08.05 02:44 GMT+1 óra  
Az nagyon furcsa...
Próbáld meg így, legalább látod, meddig jut el:

Kód:
#include "stdafx.h"
#include <iostream>
#include "fmod.h"

using namespace std;

int main ()
{
//music pointer deklarálása
FSOUND_SAMPLE* music;

cout << "Initializing..." << endl;
FSOUND_Init (44100, 32, 0);

cout << "Loading music... ";
music=FSOUND_Sample_Load (0,"pacman2.wav",0, 0, 0);

if( music )
{
cout << "Succeeded!" << endl;
FSOUND_PlaySound (0,music);
FSOUND_SetVolume(0,200);
}
else
{
cout << "Failed!" << endl;
}

getchar();

if( music )
{
FSOUND_StopSound (0);
FSOUND_Sample_Free (music);
}

cout << "Closing FSound" << endl;
FSOUND_Close();

return 0;
}
   
Daani - Tag | 92 hsz       Online status #24112   2006.08.05 02:33 GMT+1 óra  
Orphy: A pacman2.wav ott volt vele egy mappában és jól is volt írva a neve. Viszont megcsináltam az ellenőrzést az inicializálással, de a program le sem fut. Elindítom és azonnal kiírja a hibaüzenetet.
Practice makes perfect.
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24098   2006.08.05 00:44 GMT+1 óra  
Ja, nagyon úgy tűnik, ilyeneket explicit típuskényszerrel kell hívni...

a

Kód:
függvény( (baseApp*)CGameApp );


megoldás műxik.
Nekem azért volt furcsa, mert főállásban C# alatt nyomom, ott pedig ilyenkor elég az ősosztályt megjelölni. Pl ha "object"-et adsz át, abban gyakorlatilag minden benne lehet.
Igaz, ott utólag kell típuskényszeríteni, ha használni akarod.

Ezt egyébként C++ alatt is elvileg meg kell tennem, ha nem virtual metódusokat akarok hívogatni...

Sebaj, a szigorú típusosság, ugye.
Most már ezt is tudjuk
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #24094   2006.08.04 16:29 GMT+1 óra  
gymisi, flugi: Köszi! winmm.a -m van, azt linkelem aztán ha nem müxik akkor töltök le valahonnét egy másikat...
----
szerk.:
müködik, probléma elhárítva, köszi mégegyszer!

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #24092   2006.08.04 16:13 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Kód:
void függvény( baseApp* app )
{
...
}

CGameApp* app = new CGameApp();

függvény( app );


Error 1 error C2243: 'type cast' : conversion from 'CGameApp *' to 'baseApp *' exists, but is inaccessible

Erre a gondra valaki?



Explicit típuskényszerítéssel próbáltad már? És ha a statikus típus baseApp* ?

Előfordulhat, hogy a CGameApp-hoz megírták azt az operátort, ami baseApp-ra konverziónál meghívódik, és betették privátba ... Ha az örökösödés olyan, ahogy írtad, akkor natúrba a kódrészletednek mennie kéne.

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #24091   2006.08.04 16:11 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Hali. CodeBlocks-ban kapok egy ilyen hibaüzenetet fordításnál:
Kód:
undefined reference to `timeGetTime@0'


Ha a timeGetTime() -t tartalmazó sort megjegyzésbe teszem, lefordul. Tudomásom szerint a timeGetTime az MMSystem.h-ban van definiálva, az MMSystem.h pedig a windows.h-ba van inkludálva. A programban benne van a #include <windows.h>, mégsem müködik ez az egy funkció.
Valakinek van valami ötlete?



a winmm.lib fájlt kell betenni a linkelni való .lib-ek és .a -k közé. Ha nincs ilyened, küldök. (VisualC++ tartalom, sajnos, én is Code::Blocks alól használgatom)

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #24090   2006.08.04 15:45 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Hali. CodeBlocks-ban kapok egy ilyen hibaüzenetet fordításnál:
Kód:
undefined reference to `timeGetTime@0'


Ha a timeGetTime() -t tartalmazó sort megjegyzésbe teszem, lefordul. Tudomásom szerint a timeGetTime az MMSystem.h-ban van definiálva, az MMSystem.h pedig a windows.h-ba van inkludálva. A programban benne van a #include <windows.h>, mégsem müködik ez az egy funkció.
Valakinek van valami ötlete?



Linker error -> msdn.com, de megnéztem már: Library: Use Winmm.lib.!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #24089   2006.08.04 15:34 GMT+1 óra  
Hali. CodeBlocks-ban kapok egy ilyen hibaüzenetet fordításnál:
Kód:
undefined reference to `timeGetTime@0'


Ha a timeGetTime() -t tartalmazó sort megjegyzésbe teszem, lefordul. Tudomásom szerint a timeGetTime az MMSystem.h-ban van definiálva, az MMSystem.h pedig a windows.h-ba van inkludálva. A programban benne van a #include <windows.h>, mégsem müködik ez az egy funkció.
Valakinek van valami ötlete?

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24078   2006.08.04 13:30 GMT+1 óra  
Személy szerint nem FMOD-oztam,

így ránézésre elsőnek azt nézném meg, tényleg megvan-e a "pacman2.wav"
(file-név elírás, nem máshonnan indítja-e a fejlesztőkörnyezet az exe-t, mint gondolod, ilyenek)

valószínűleg, ha nem találja a file-t, akkor a

Kód:
music=FSOUND_Sample_Load (0,"pacman2.wav",0, 0, 0);


sor után a music értéke NULL lesz bevett szokás szerint, erre megpróbálhatsz vizsgálni.
   
Daani - Tag | 92 hsz       Online status #24077   2006.08.04 12:57 GMT+1 óra  
#include "stdafx.h"
#include <iostream>
#include "fmod.h"

using namespace std;

FSOUND_SAMPLE* music;

int main ()
{
FSOUND_Init (44100, 32, 0);

music=FSOUND_Sample_Load (0,"pacman2.wav",0, 0, 0);
FSOUND_PlaySound (0,music);
FSOUND_SetVolume(0,200);

getchar();

FSOUND_StopSound (0);
FSOUND_Sample_Free (music);
FSOUND_Close();

return 0;
}
Practice makes perfect.
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24075   2006.08.04 12:50 GMT+1 óra  
Idézet
Daani :
Hi!
Csináltam egy elég alapszintü alkalmazást ami hangot képes lejátszani.
Linkeltem libfmod.a-t és az fmod.h-t is oda tettem ahova kell.
A probléma ott lenne, hogy amiután lefordítottam és el akarom indítani az exe-t a program hibát észlel és leáll. Ez miért lehet?
azt még hozzáteszem hogy fmod 3.75-ös verziót használok



Valószínűleg valamelyik pointered rossz helyre mutat/nincs inicializálva.
Ilyenek miatt szokott szétszállni legtöbbször.

Írj kódot, akkor nem csak találgatunk.
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24074   2006.08.04 12:49 GMT+1 óra  
Kód:
void függvény( baseApp* app )
{
...
}

CGameApp* app = new CGameApp();

függvény( app );


Error 1 error C2243: 'type cast' : conversion from 'CGameApp *' to 'baseApp *' exists, but is inaccessible

Erre a gondra valaki?
   
Daani - Tag | 92 hsz       Online status #24073   2006.08.04 12:45 GMT+1 óra  
és visual c++ 6.0 alatt fordítottam
Practice makes perfect.
   
Daani - Tag | 92 hsz       Online status #24071   2006.08.04 12:41 GMT+1 óra  
Hi!
Csináltam egy elég alapszintü alkalmazást ami hangot képes lejátszani.
Linkeltem libfmod.a-t és az fmod.h-t is oda tettem ahova kell.
A probléma ott lenne, hogy amiután lefordítottam és el akarom indítani az exe-t a program hibát észlel és leáll. Ez miért lehet?
azt még hozzáteszem hogy fmod 3.75-ös verziót használok
Practice makes perfect.
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #24070   2006.08.04 12:41 GMT+1 óra  
hoopszi, 2x ment

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #24069   2006.08.04 12:40 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
ja erre rájöttem énis de honnét hiényzik? a forráskódból?



nem, a forrásfájl nevéből

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #24068   2006.08.04 12:37 GMT+1 óra  
MEGALOOOOOL!!!
Nem vettem észe hogy az egyik #include sor végéről hiányzik!!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #24067   2006.08.04 12:35 GMT+1 óra  
ja erre rájöttem énis de honnét hiényzik? a forráskódból?

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #24065   2006.08.04 12:24 GMT+1 óra  
missing '>'

szerény angoltudásom szerint, azt hogy hiányzik egy '>' ilyen jel

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #24064   2006.08.04 12:19 GMT+1 óra  
Visual C++ 6.0-nál mit akar jelenteni ez a hibaüzenet?
C:\ (program elérési utvonala) : error C2013: missing '>'
Error executing cl.exe.

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24060   2006.08.04 11:27 GMT+1 óra  
Egy CGameApp-ot akarok pointerként átpasszolni egyébként, csak a 2 osztály kereszthivatkozásban van egymással, azért kellett a baseApp...

így akarom átküldeni:

Kód:
void függvény( baseApp* app )
{
...
}

CGameApp* app = new CGameApp();

függvény( app );


És nem eszi meg
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24059   2006.08.04 11:25 GMT+1 óra  
Skacok,

ilyet miért kapok?

Error 1 error C2243: 'type cast' : conversion from 'CGameApp *' to 'baseApp *' exists, but is inaccessible

A CGameApp a baseApp-ból öröklődik, mi a baj?
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #24053   2006.08.04 10:53 GMT+1 óra  
Nekem vannak eredeti szoftvereim, de csak játékok . Amúgy szóljatok, mi kell, átnézem a gyűjteményem (rengeteg, tán már GBnyi cikk), és ha megvan, elküldöm

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24048   2006.08.04 10:22 GMT+1 óra  
Köszi
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #24045   2006.08.04 10:16 GMT+1 óra  
Én meg már a legeleje óta TUDTAM hogy nem akarok és nem is fogok fizetni. Nyugodtam megkövezhettek, de én még eredeti software-t nem vettem (esetleg a mobicat-et lehet hogy majd megveszem). Nem fizettem a Windowsért, az Office-ért, és ezeknél drágább termékekért sem, majd pont itt kezdjem el?
Orphy abban igazad van, hogy akik csak hátráltatják a vevőket, azok nem érdemlik meg hogy legyenek vevőik...
Mondtam hogy meg fogom szerezni ingyen, ha meglesz, szólok.

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24044   2006.08.04 10:10 GMT+1 óra  
Ja, és gyorsan hozzáteszem, próbálkoztam azzal is, hogy akkor mondjanak egy bankszámlaszámot, és akkor utalok (hátha a bank nem ilyen béna)...

Természetesen nem adtak semmit...
Én mindezek után úgy gondoltam, ha nekik ennyire nem fontos, akkor nekem sem lesz az.
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #24043   2006.08.04 10:03 GMT+1 óra  
Hello,

na akkor a gametutorials-ról dióhélyban...

Vannak csábító címszavak, néhány régebbi tutor is megvolt, és tetszett, és úgy gondoltam, na, egyszer élünk, megrendeljük...
Igen ám, de a netes "add meg a hitelkártyád ilyen-olyan adatát, mi meg lehúzzuk róla a pénzt" módszerekben nem bízok... Külön emiatt (csak ezért) nem akartam még egy kártyát csináltatni, szóval sebaj, majd a posta megoldja

A posta megoldotta.
Csak sajna nem állnak kapcsolatban az USA-val, ezért Texas-ba nem tudok pénzt küldeni...
Illetve egy esetben tudok, ha magánszemélyről van szó, ebben az esetben az illetőnek a személyazonosságát igazolnia kell.

Több levélváltás után befejztem a próbálkozást a GameTutorials-al, nem értették meg, hogy nagyon szívesen fizetek, csak nem tudok máshogyan (ráadásul plusz pénz a posta is)...

Ha van valakinek PayPal-ja, és tud fizetni, és még érdekli is a téma, szóljon, szerintem még az is műxik, hogy összedobjuk azt a 11k körüli összeget.

Ha nem, akkor meg valaki privizzen rám is, honnét lehet letölteni
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] > 120 < [125] [130] [135] [140] [142]