játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5504
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2528

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] > 125 < [130] [135] [140] [143]
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #23360   2006.07.30 06:49 GMT+1 óra  
OK thx így már érthetőbb. Ezzel először Delphi-nél találkoztam, de ott nem volt ár szükség, most pedig a Bjarne Stroustrup (de nehéz neve van ) könyvében találkoztam, de ott minimum egy diploma kell, hogy minden egyes szavát értsd és kitaláld mire jó .
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #23343   2006.07.30 05:11 GMT+1 óra  
(Meg a szabványban is, csak az ms szerint nem volt úgy... de a 2005-re egy rossz szavam nincs a projekt kezelésen kívül)
Az exception header csak akkor kell, ha az sdtlib exception-öket akarid használni.
A szintaktika:
Kód:
try {
//blokk
} cathch( [kivételtípus]) {
//kezelés...
}

Arra jó, hogy a hibát ott kezeled le, ahol megvan a szükséges információ. Tehát ha van egy sokszorosan egymásba ágyazott fgvhívásod (a hívja b-t, b hívja c-t, c hívja d-t...) ahol mondjuk d-ben várható valami hiba (pl. hiányzik egy file), akkor hagyományos esetben a következőket teheted:
-Kiírod, hogy nincs meg a file, és kilépsz.
-Szépen visszaadogatsz egy hibakódot a-ig, ahol mondjuk választasz egy másik filet
-A hibakezeléshez szükséges info-t feladogatod d-ig (pl. filelista), és ott választasz másikat
De ha pl. egy libet írsz, ahol nem tudhatod előre, hogy a felhasználó foglalkozni fog-e azzal, hogy szépen visszaadogatja a hibakódokat, vagy hogy is akarja a felhasználó felé kommunikálni a hibát, akkor még ennyi mozgástér sincs.
Na erre jó a kivételkezelés: te (pl. a betöltőfgv-ben) dobsz egy kivételt (pl. throw string("dammit, no such file: foo.txt"), amiben megadod a file nevét, és ahol van egy megfelelő catch blokk, ott lekezeled a hibát. Ráadásul nem csak hibakódot adhatsz vissza, hanem akármilyen hibatípusod lehet (string, saját osztály ...)
Ja, és mellesleg elég gyakran használják

Toma
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #23338   2006.07.30 03:49 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE :
1ik számomra leg szembetűnőbb az, hogy a for ciklusban deklarált változó (ami ugyebár elég elterjedt eljárás ) már nem lesz globális, egész függvényben elérhető, hanem csak a cikluson belül ellérhető. Ez mondjuk elég logikus is...)



Ez még a dev-c++-ban is így van Használja azt, amelyikkel könnyebben elboldogul kezdőként. Neked már van némi tapasztalatod, utólag meg minden könnyebbnek tűnik.

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #23329   2006.07.30 02:44 GMT+1 óra  
HIbakezelés: mire gondolsz?
Kell hozzá egy exception.h, onnantól try catch, és annyi az egész, hogy kapsz egy exception típust is, amivel kb. így tudod lekezelni az exception-öket:
try{
}catch (exception s) cout << s.show() << endl;

Ebben nem vagyok teljesen biztos, h a szintaktika jó, mert épp lanon vok, és másik gépen vannak hozzá források, de remélem azért érthető az alap.

Még ami fontos, hogy ha te akarsz eseményt kiváltani, akkor azt a throw()-val tudod megtenni.
Rosszul írtam Most szereztem egy forrást, ez tényleg működik is:

Kód:
#include <iostream>
//#include <typeinfo>
#include <exception>

using namespace std;

class CBase {virtual f(){} };
class CDerived : public CBase {};


int main () {
  try {
    CBase* a = new CBase;
    CBase* b = new CDerived;
    cout << "a is: " << typeid(a).name() << '\n';
    cout << "b is: " << typeid(b).name() << '\n';
    cout << "*a is: " << typeid(*a).name() << '\n';
    cout << "*b is: " << typeid(*b).name() << '\n';
  } catch (exception& e) { cout << "Exception: " << e.what() << endl; }
  return 0;
}


És ez a *a-nál fog exception-t dobni.
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #23328   2006.07.30 02:44 GMT+1 óra  
[off]
(ember, a google világában mit nem találsz meg? )

A Nagy Ő-t?
[/off]

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #23327   2006.07.30 02:40 GMT+1 óra  
Kicsit még a fejlesztőkörnyezetről: én azért ajánlom, h ne Dev-Cppt használj, mert elég sok dologban tud kevesebbet mint a vc6, és vc6-hoz még beállításokhoz is találsz leírást (ember, a google világában mit nem találsz meg? ) VC6-ról meg sokkal könnyebb 2005EE-re váltani. Persze ott is nagyon sok dolog lesz új (az egész project properties teljesen más), de ehhez meg még a hivatalos MS oldalon is találsz leírást, h mit hogy Ja és rengeteg dolgot javítottak is (1ik számomra leg szembetűnőbb az, hogy a for ciklusban deklarált változó (ami ugyebár elég elterjedt eljárás ) már nem lesz globális, egész függvényben elérhető, hanem csak a cikluson belül ellérhető. Ez mondjuk elég logikus is...) Szóval sztem mindenképp MS-es termék legyen.Ja és persze VC6 már 8 éves, van egy rakat hibája amit az elmúlt 1 évben szépen meg is tapasztaltam, így minél előbb ajánlom az átállást 2005-re.
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #23317   2006.07.30 01:50 GMT+1 óra  
Engem leginkább a kivételkezelés érdekelne, mert olvastam róla, de nem jöttem rá, hogy mivel lenne egyszerűbb a hagyományos hibakezelésnél. Szokták egyáltalán használni?
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #23310   2006.07.30 01:38 GMT+1 óra  
Na akkor én is hadd reklámozzam kicsit a pointeres tutor-fordításomat:
http://x100.dataglobe.hu/jatekfejlesztes/page.php?&id=72
Amúgy télleg érdemes minél több helyről olvasni, akár ugyanazt is, mert lehet h a különböző megközelítések jobban segítenek megérteni a dolgot.
Toma
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #23284   2006.07.29 11:51 GMT+1 óra  
De \n -eket írt, csak valamiért "kivette" az oldal. Volt is róla szó, hogy helyre kéne rakni mert félreérthető.
Ezt érdemes átolvasgatni, van benne néhány hasznos infó, de nem túl részletes:
Kód:
http://www.stud.u-szeged.hu/Kiss.Krisztian.4/pny3.doc

Ezt is érdemes megnézni, van benne leirás a pointerekről, és a printf paramétereiről is:
Programozás: C

Minél több könyvből és ebookból olvasol ugyanarról a témakörről (pl pointerek) annál átfogóbb képet kapsz róla és annál könnyebben megérted. A lentebb irt linkekről érdemes letölteni a C/C++ ebookokat, és néhány könyvet is megéri beszerezni (pl Nyisztor K - Gyakorlati C++)

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #23282   2006.07.29 11:47 GMT+1 óra  
Semmi gond, ott akadtál el, ahol mindenki szokott.
A pointerek, és referenciák tényleg nehezebb téma kicsit.
Segítségképpen itt van 1 régebbi cikkem, ami hasznos lehet számodra:

Kezdeti nehézségek egyszerűen - Pointerek, referenciák

Ha valami nem tiszta, kérdezz nyugodtan!

Header-eknél én a következőt csinálom:
rákeresek msdn-en a használni kívánt típus, függvény nevére, a legtöbb esetben megtalálom hozzá, hogy melyik header-t kell belinkelni.

Üdv,
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #23278   2006.07.29 11:34 GMT+1 óra  
Huh, köszönöm a sok segítséget. A "Teach yourself C++ in 21 days"-t elkezdtem.
Most egyenlőre a nyelv szintaktikájával ismerkedem. Nem tudtok valami jó c függvény referenciát, mint php-nál a php.net. Az most nagyon jól jönne.

Igazából az ilyen if-else, while, do while, for, switch stb.-kel egyenlőre nem volt gond...

Amit most nem értek azok a pointerek. Nem nagyon találtam jó magyarázatot hozzá. Ha minden igaz akkor a memória címeket mutatják meg, de hogy mire jók arra nem jöttem rá.

A header-ökhöz nincs valami "tartalomjegyzék"? Tehát, hogy melyikben mi található.

Elolvastam a jf.hu-n lévő kezdő dev c++-os tutoriált, de azt pl nem értem, hogy miért n-eket írt a srác sortöréshet? Az nem \n ? Nekem \n-el működik (no meg az php-ban is úgy van).

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #23265   2006.07.29 09:48 GMT+1 óra  
A legfontosabb dolog amit egy kezdőnek figyelembe kell vennie az az IDE Code Inspector része szerintem. Ez a kis beépített extra nagy segítséget nyújt a fejlesztőknek és vele könnyebb megtanulni a könyvtárak nevét. A Dev-C++ CI-je szerintem eléggé rossz és az MSVC++ 6 is művelt furcsa dolgokat. A legjobban eddig az MSVC++ 2005-ben tetszett, de néha az sem jön elő csak kisebb unszolás után. De eddig az utóbbi volt a legjobb.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #23264   2006.07.29 09:41 GMT+1 óra  
Orphy
DevC++ - t szerintem elég hamar ki fogja nőni, ott gondok vannak a lib-ek kezelésével...


Nálam még egyszer sem volt gond...
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #23261   2006.07.29 09:33 GMT+1 óra  
Persze, az ő döntése, melyiket használja.

A DevC++ - t szerintem elég hamar ki fogja nőni, ott gondok vannak a lib-ek kezelésével...
Amin meglepődtem, hogy a Code-Blocks-ot senki sem ajánlotta még, pedig szerintem egy próbát mindenképpen megér:

http://www.codeblocks.org/

Ez is ingyenes.
Egyébként kezdőként tényleg nem egyszerű eldönteni, melyik fejlesztőkörnyezet lesz a legjobb...
   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #23260   2006.07.29 09:32 GMT+1 óra  
Ízlések és pofonok...
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #23256   2006.07.29 09:25 GMT+1 óra  
Szerintem akkor is az a legjobb, ha rászán 1-2 napot és mind a hármat menézi. Fontos mások tanácsa, de a végső döntést neki kell meghoznia, és az a legjobb, ha személyes tapasztalatok alapján dönt. Ebben talán mindannyian egyetértünk.

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #23255   2006.07.29 09:24 GMT+1 óra  
Jah, és majdnem elfelejtettem:

Ha tudsz angolul, az egyik legjobb C++ tutor a Sam's Teach Yourself C++ in 21 days
Teach yourself C++ in 21 days

Kicsit későbbre pedig, ha már tisztában vagy a nyelv alapjaival, szerintem mindenképpen érdemes belenézni Nyisztor Károly: Gyakorlati C++ című könyvébe,
és hasznos tud lenni a Bjarne Stroustrup féle kétkötetes C++ könyv is.
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #23248   2006.07.29 08:50 GMT+1 óra  
Én Shade-del értek egyet...

Ha van ingyen is, miért lopnál?
Igaz, a VC2005-ben be kell állítani néhány dolgot, de igazából nem vészes...
Kezdőként, ahhoz, amihez nekem kellett (win+directX), kb 2-3 beállítás volt:

- át kellett állítani a character settings-et unicode-ról not-set-re, mert a string-eket rosszul kezelte.
- be kellett állítanom neki, hogy debug információkat is készítsen, mert anélkül nem ment a debug.

Hozzáteszem, nekem sincsen még több éves cpp tapasztalatom, viszont sokat segítettek itt a srácok
A tanulás során nem az a néhány klikk lesz a legtöbb idő, és energiabefektetés.

A VC2005 beállításairól pedig már régóta beszélgetünk, hogy kellene cikket írni, csak eddig mindenki lusta volt
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #23228   2006.07.29 04:13 GMT+1 óra  
A három közül -mivel te is kezdő vagy- én a Dev-c++-t ajánlom elsősorban. Egy-két hónap alatt belejössz, vagy még annyi se, és akkor már sokkal könnyebben átállsz MS cuccra. Én sem úgy gondoltam hogy örökké Dev-C++-t használj, énis szépen fokozatosan állok át a VC6-ra. Kezdőknek a két MS fejlesztőkörnyezetet azért nem ajánlanám, mert -mint ahogy már irták előttem- több is van benne, mint ami neked kellene. Ez persze nem baj, csak ettől összetettebb, bonyolultabb, esetleg nehezebben átlátható lesz a fejlesztőkörnyezet, ez pedig nem jó. Utálom, mikor néhány apróbb beállítás miatt hosszú percekig kell keresgélnem a menük között. A Dev-c++-t kb 10 perc alatt megszokod, átnézed a menürendszerét, és máris úgy tudod használni, hogyha szükséged van valamire akkor tudd, hogy hol kell keresned. Ezzel szemben a MS VC-kben nem biztos hogy 10 perc alatt átlátod az egész menürendszert. Személyes rossz tapasztalataim többek között olyanokkal voltak, hogy pl egy C++szal foglalkozó oldalról töltöttem le tutorialok kész projectjét, ami 6.0 alatt készült, és ezeket próbáltam újrafordítani a 2005-tel. Egy nagyobb, több fájlból álló projecttel általában sokáig szívtam. Bár ez lehet hogy az én hibám, mivel énis kezdő vagyok. Azt viszont nagyon sok oldalon tapasztaltam, hogy egyszerűen nincs fent az MS VC 2005 alá készült project, csak a 6.0-ás, vagy ha van 2005-ös, akkor általában van 6.0-ás is. Ez arra enged következtetni, hogy ha régi ugyan, attól még használják elég sok helyen és elterjedt maradt. Meg attól még hogy nem olyan csilli-villi mint a 2005, attól még jól használható eszköz.
Tehát ha mindenképpen a 2 MS termék közül akarsz választani, akkor én a 6.0-t ajánlom. De a legjobb az lenne, ha időd engedi, akkor töltsd le a mind a 3-at és pár perc erejéig tanulmányozd a fejlesztőkörnyezetet. Mindegyikkel irj egy-két kisebb projectet, aztán egy idő után valamelyik ugyis szimpatikusabb lesz mint a másik 2.

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #23226   2006.07.29 03:55 GMT+1 óra  
DevC++ olyan, amekkora a mérete is. Hajlamos a kifagyásra is...
VC MS cucc, szal még ez az Express is profi cucc otthoni felhasználásra, kezdőnek meg több is mint, ami kell.
VC6 kicsi (már amekkora), gyors, MEGBIZHATÓ, én is azt használom.

   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #23216   2006.07.29 03:20 GMT+1 óra  
Dev-C++ 15 mega!!!!
jó sok cool csomag van hozzá
VC 2005 400mega!!!!
viszont még nem használtam
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #23213   2006.07.29 03:09 GMT+1 óra  
Igen isohunt számomra sem ismeretlen, és láttam, hogy ingyenes az vc 2005 Express, de akkor most tényleg nem tudom hogy Dev C++-t , VC 2005-öt vagy 6.0-át...
A vc 2005-öt már letöltöttem, de most akkor melyik is a jobb?
Mi a különbség egyáltalán (nagyvonalakban)?

gaborlabor
"Kezdőként én már eleget szívtam a VC2005-tel ahhoz hogy megutáljam. "

Ez pl kicsit részletesebben mit jelent?

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #23180   2006.07.28 23:42 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE :
Miért 2005 vc 6 helyett? Mert ha van ingyé', akkor miért "lopnál"? Semmi értelme



Kezdőként én már eleget szívtam a VC2005-tel ahhoz hogy megutáljam. A VC6.0-val viszont elbolldogultam. Később lehet hogy énis át fogok állni, de egyenlőre jó nekem is a 6-os. A legfőbb különbség az, hogyha egy oldalon elolvasok egy tutorialt, és le akarom tölteni a kész projectet is, akkor az esetek 90%-ban VC6.0-s project van fent, legalábbis én ezt tapasztaltam.
Szerintem semelyikünknek nem új az, hogy letöltünk valamit ahelyett, hogy megvennénk súlyos tízezrekért. Egy darabig müxik az, hogy mindenből vagy a demot vagy a learning versiont használja valaki, de előbb vagy utóbb úgyis szüksége lesz olyan szoftverekre amelyeket a letöltésen kívül csak drága pénzért vehet meg. Én nem akarok senkit bíztatni warezolásra vagy egyéb illegális tevékenységre, csak javasoltam egy beszerzési alternatívát.
(Különben meg sokak szerint M$-től lopni nem bűn. )

   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #23168   2006.07.28 21:52 GMT+1 óra  
"Legalábbis az alapokkal nem"
Tudtam, tudtam hogy lesz valaki, de gondoltam ám mindenre
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #23161   2006.07.28 18:09 GMT+1 óra  
PHP = C++? Hát azért nem teljesen Főleg, ha mondjuk OGL-t is elkezd használni De a szintaktika tényleg hasonló, csak figyelni kell 1-2 dologra.

Miért 2005 vc 6 helyett? Mert ha van ingyé', akkor miért "lopnál"? Semmi értelme
   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #23159   2006.07.28 15:47 GMT+1 óra  
Berbeck, ha a PHP már megyeget, akkor a C++-al sok gondod nem lehet. Legalábbis az alapokkal nem, a dolgok nagyrésze (ciklusok, feltételek, stb.) ugyanúgy van megvalósítva a két nyelvben. Szintaktikailag biztosan.
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #23117   2006.07.28 10:01 GMT+1 óra  
attól még használhatja a 6.0-t (ahhoz ugyis több a tutorial-project), vagy a dev-c++t

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #23108   2006.07.28 09:19 GMT+1 óra  
MS Visual C++ 2005 Express ingyenes
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #23106   2006.07.28 09:13 GMT+1 óra  
MSVC-t nem kötelező megvenned. Kezdőknek szerintem a Dev-C++ is tökéletesen megteszi, könnyű, átlátható kezelőfelület, magyar nyelv, stb:
Dev-C++

Ha mégis ragaszkodsz a MS Visual C++-hoz, akkor itt van egy letöltési lehetőség, ha nem akarsz fizetni:
Microsoft Visual C++ 6.0

Ha olvasnivalókra, ebookokra lenne szükséged, főleg magyar nyelven, akkor:
Ebookz
és
Doksik

Sok sikert, jó tanulást!

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #23096   2006.07.28 07:49 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
könyv: Objektum-orientált programozás C++ nyelven
fordító + egyebek: MS Visual C++ 2005 Express Edition


És a neten hol találok anyagokat, cikkeket, példaprogramokat satöbbi...
Tudom, hogy google a barátom, de az általatok már amúgy is jónak tartott oldalakra lennék kíváncsi.
MS Visual C++ 2005 Express Edition mennyibe kerül? Kezdőknek is jó?

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #23094   2006.07.28 07:42 GMT+1 óra  
Idézet
BerbeckU :
Üdv mindenkinek a fórumon!
Teljesen új vagyok itt az oldal. Szeretnék elkezdeni C++-ban programozni.
Azt azért érdemes tudni rólam, hogy az egészről semmit nem tudok.
PHP-ban tudok prgoramozni, úgy középszinten. Ettől függetlenül nyugodtan beszéljetek velem úgy mint a hülyével, mert még a játékfejlesztésshez, és a programozáshoz is az vagyok (kivéve PHP). :
Először is milyen programot szerezzek be/ töltsek le és honnan? Milyen fordítót szerezzek be, és hogyan működik egy fordító?
Szóval mire van szükségem ahhoz, hogy elkezdhessek programozni tanulni, és azután, miből lehet jól elkezdeni tanulni?
Azt hiszem ennyi lamer kérdés elég is szegény fejeteknek, nem terhellek titeket tovább.

Remélem valakinek van ideje és ad pár jó tanácsot, segítő kezet egy kezdőnek.

Előre is köszönöm.


könyv: Objektum-orientált programozás C++ nyelven
fordító + egyebek: MS Visual C++ 2005 Express Edition
Reality is almost always wrong. - House

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #23093   2006.07.28 07:37 GMT+1 óra  
Üdv mindenkinek a fórumon!
Teljesen új vagyok itt az oldal. Szeretnék elkezdeni C++-ban programozni.
Azt azért érdemes tudni rólam, hogy az egészről semmit nem tudok.
PHP-ban tudok prgoramozni, úgy középszinten. Ettől függetlenül nyugodtan beszéljetek velem úgy mint a hülyével, mert még a játékfejlesztésshez, és a programozáshoz is az vagyok (kivéve PHP). :
Először is milyen programot szerezzek be/ töltsek le és honnan? Milyen fordítót szerezzek be, és hogyan működik egy fordító?
Szóval mire van szükségem ahhoz, hogy elkezdhessek programozni tanulni, és azután, miből lehet jól elkezdeni tanulni?
Azt hiszem ennyi lamer kérdés elég is szegény fejeteknek, nem terhellek titeket tovább.

Remélem valakinek van ideje és ad pár jó tanácsot, segítő kezet egy kezdőnek.

Előre is köszönöm.

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #22876   2006.07.26 05:11 GMT+1 óra  
Szia!

Biztosan nem mert egyidoben csak az egyik api volt fennt a gepen es "kezzel" toroltem a maradvanyokat a geprol uninstall utan. termeszetesen a vc++ 2005-bol is kiszedtem/atirtam az eleresi utakat, tovabba a forraskodon is kellett modositani hiszen jelentos kulonbseg van a ket api kozott.

udv.
_thomas_
   
Lexx - Tag | 117 hsz       Online status #22861   2006.07.26 03:00 GMT+1 óra  
Szia!

Az FMODex és a 3.75-os FMOD távoli rokonok API-ilag.
A 3.75 a régi API az ex lenne az új. Ha a régi könyvtár jlenlétére "meggyógyult" akkor te az uj libbel probáltad a régi cucost összehozni.

Lexx
   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #22799   2006.07.25 11:10 GMT+1 óra  
nos, ugy gondolom en mindent jol csinaltam. kiprobaltam az FMOD 3.75-os verziojat es lass csodat elsore sikerult....erdekes
   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #22797   2006.07.25 10:34 GMT+1 óra  
Idézet
beast :
Esetleg próbáld meg, hogy progid elejére beszúrod, hogy
Kód:
#pragma comment (lib, "fmodex_vc.lib")

Én mindig igy linkelem a libeket, és ekkor nem kell matatni 60000 beállitás fül közt.



hat en megorulok! nem megy. fogalmam sincs miert.....leirom ide mit allitottam be:
a VC++ directories> include files>
C:\Program Files\FMOD SoundSystem\FMOD Programmers API\api\inc

VC++ directories > library files>
C:\Program Files\FMOD SoundSystem\FMOD Programmers API\api\lib

a kod pedig:

Kód:
#pragma comment (lib, "fmodex_vc.lib")
#include <iostream>
#include "fmod.hpp"
#include "fmod_errors.h"

using namespace std;

int main(){
FMOD_RESULT result;
FMOD::System *system;

result = FMOD::System_Create(&system);
if ( result != FMOD_OK ){
cout << "FMOD error" << endl;
exit(-1);
}

result = system->init(100, FMOD_INIT_NORMAL, 0);
if ( result != FMOD_OK ){
cout << "FMOD error 2" << endl;
}
}
   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #22760   2006.07.25 04:34 GMT+1 óra  
hurraa! amint hazaertem melobol megnezem es nagyon bizom benne hogy menni fog nalam is! koszonom szepen a segitseget!
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #22759   2006.07.25 04:33 GMT+1 óra  
Esetleg próbáld meg, hogy progid elejére beszúrod, hogy
Kód:
#pragma comment (lib, "fmodex_vc.lib")

Én mindig igy linkelem a libeket, és ekkor nem kell matatni 60000 beállitás fül közt.

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #22758   2006.07.25 04:32 GMT+1 óra  
Igen tudom, de én csak arra voltam kiváncsi, hogy nálam is doja-e ezt a linker hibát, amit nálad. Kedvedért odamásoltam az exe mellé a dll-t és müxik.

   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #22751   2006.07.25 04:21 GMT+1 óra  
Idézet
beast :
Megcsináltam, leszedtem FMod SDK-t, VC2005 beizzit, Tools - Options - Project And Solutions - VC++ Directories - Includehoz az inc mappát libraryhez a lib mappát hozzáadom, kódodat be egy új projectbe, Project Properties - Linker - Input - Addition Dependencies - fmodex_vc.lib hozzáad, project build, no error, indulna progi, de fmodex.dll nincs.
No, a hiba, amit dob az linker hiba, tuti jól adtad meg a lib mappát? Jó helyre szurtad be a fmodex_vc.lib libet? Mert nálam az a kód, amit idemásoltál, simán lefordul.



hi!

koszi hogy foglalkozol a problemammal szerintem ez mindenkinek hasznos lehet! nos: termeszetesen lehetseges (ezek szerint igy van) hogy rosszul adtam meg/nem adtam meg a fmodex_vc.lib -et. megnezem. viszont ha minden baba nalad akkor miert nem fut? ha az exe mappajaba masolod a .dll akkor sem megy? csakmert emlekeim szerint a winfos a kovetkezo helyeken keresi automatikusan a dll.t: a program mappajaban, a system mappaban meg olyan helyeken amikre nem emlekszem
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #22742   2006.07.25 03:12 GMT+1 óra  
Amúgy sajnos itt van valahol a C++ egyik legnagyobb rákfenéje, ha van 2 hét a progira, megírod 3 nap alatt a kódot és uán szenvedsz még 11 napot azzal, hogy összehozd az össze obskurus libet, feloldd a fordítók közti kompatibilitási problémákat és elátkozd az össze létező platformot...
És persze Murphy: a szabványos kód fog a legkevesebb helyen hibátlanul fordulni/működni...
Toma
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #22736   2006.07.25 02:06 GMT+1 óra  
Megcsináltam, leszedtem FMod SDK-t, VC2005 beizzit, Tools - Options - Project And Solutions - VC++ Directories - Includehoz az inc mappát libraryhez a lib mappát hozzáadom, kódodat be egy új projectbe, Project Properties - Linker - Input - Addition Dependencies - fmodex_vc.lib hozzáad, project build, no error, indulna progi, de fmodex.dll nincs.
No, a hiba, amit dob az linker hiba, tuti jól adtad meg a lib mappát? Jó helyre szurtad be a fmodex_vc.lib libet? Mert nálam az a kód, amit idemásoltál, simán lefordul.

   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #22724   2006.07.24 23:46 GMT+1 óra  
Kösz kihagynám... OpenAL forever
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #22648   2006.07.24 02:06 GMT+1 óra  
Öööö, azt már megoldottam, kösz...
FMOD témában segítsen vki _thomas_-nak plz

FMOD probléma ITT

Én nem olyan régóta foglalkozom C++al, ez azért látszott a vektoros kérdésből is, FMOD nekem már kimarad... Ha hangot fogok csinálni már tuti DirectX, vagy OpenAL lesz...

Szóval, jár közöttünk FMOD szakértő?
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #22640   2006.07.24 00:59 GMT+1 óra  
Orphy: Lehet, hogy nem értem a problémádat, de a vector azért vektor, hogy legyen neki [] operátora:
pl.
std::vector < std::string > v(100);

v[12] = "izé";

vagy van a at() is, ami indextartomány ellenőrítz, és kivételt dob:

v.at(23) = "IZé";

// ja, látom neked beszúrás kell, ez meg nem az
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #22634   2006.07.24 00:13 GMT+1 óra  
Idézet
_thomas_ :
A problema meg mindig fenall. Kerek egy FMOD-ost jelenjen meg es segitsen bajbajutott tarsainak



Probléma részletesen ITT

   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #22580   2006.07.23 13:43 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Na, akkor én is, mert
1 - látom, senki sem válaszolt még _thomas_-nak.
2 - nálam is kérdés...

Szóval:
MS VC++ 2005 alatt, hogyan tudom beállítani, hogy ha a projekt-ben csinálok egy mappát, és abba teszem a file-omat, akkor a vinyón is így csinálja?
Manuálisan kissé khmm idegesítő átpakolni...

Viszont szeretném, ha a forrásom szépen lenne elrendezve, hogy ha később elkezd nőni, ne essek pánikba, ha valamit meg kell találnom...

_thomas_ bocsi, FMOD-dal nem foglalkoztam, ha jár itt FMOD-os, lécci-lécci





A problema meg mindig fenall. Kerek egy FMOD-ost jelenjen meg es segitsen bajbajutott tarsainak
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #22458   2006.07.22 04:34 GMT+1 óra  
Juhúúúúúúú, megvan

Kód:
v1_Iter = v1.begin()+5;
v1.insert(v1_Iter, 1111);


viszont a

Kód:
v1.insert(v1.begin()+5, 1111);


runtime hibát okoz... Miért? Elvileg a kettő totál ugyanaz...
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #22447   2006.07.22 03:21 GMT+1 óra  
Akadt 1 kis gondom a vector-ral

Hogyan lehet pozícióra beszúrni, illetve megadott pozícióról törölni elemet?
Így próbáltam, de állandóan a megadott 5. helyett a 0.-at piszkálta

Kód:
#include <iostream>
#include <vector>

int main()
{
std::vector<int> v1;
std::vector<int>::iterator v1_Iter;

for(int i=0; i<=10; ++i)
{
v1.push_back(i);
}

for( v1_Iter = v1.begin(); v1_Iter != v1.end(); v1_Iter++)
{
std::cout << "v1: " << *v1_Iter << std::endl;
}

std::cout << "Size: "<< v1.size() << std::endl;

v1_Iter = v1.begin();
*v1_Iter = 5;

std::cout << "Iter: " << *v1_Iter << std::endl;

//v1.erase(v1_Iter);
v1.insert(v1_Iter, 1, 1111);

for(int i=0; i<v1.size(); ++i)
{
std::cout << "v1[" << i <<"]: " << v1[i] << std::endl;
}

system("pause");
return 0;
}


Köszi
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #22432   2006.07.22 01:55 GMT+1 óra  
Hehe
Az MS pedig egy kiadványon belül sem következetes
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] > 125 < [130] [135] [140] [143]