játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5484
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2196
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] > 130 < [135] [140] [142]
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #11967   2006.05.11 15:15 GMT+1 óra  
Igen és benne is van a doksiban
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #11960   2006.05.11 14:00 GMT+1 óra  
erre való a "fail()" fv
_____________________
C++ && OGL
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #11957   2006.05.11 12:49 GMT+1 óra  
Az fstream el kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ha így deklarálom hogy ifstream f; és utána nyitom meg f.open() el, akkor ha esetleg a fájl nem létezik, akkor utána már akármilyen fájlnevet írok be, hibát ad vissza. Az ifstream f(fájlnév) alakot most nem tudom használni mert (minő balszerencse ) a programot úgy kéne megírni ahogyan bevprogbol tanuljuk kb. így:

http://people.inf.elte.hu/asylum/programs/kimutatas.pdf

vagyis osztállyal de úgy hogy előre kell deklarálni az f et az open és read műveletek miatt : /
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Lexx - Tag | 117 hsz       Online status #11755   2006.05.10 05:46 GMT+1 óra  
Idézet
Daani :
Hello!
Lenne egy kérdésem. Az FMOD-dal ogg fájl formátumot le lehet játszani és ha igen hogyan?



Szia!

Ugyanugy mukodik mint a wav vagy az mp3 fileok. Legalabbis szamodra. O donti el magan belul, hogy melyik eljarassal dolgozik. A pontos szintaxra nem emlekszem es most nem is ferek hozza,
de ha rovidke a file akkor sample kent kezeld, ha hosszu akkor streamkent.

Lexx
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #11750   2006.05.10 05:26 GMT+1 óra  
Idézet
lyahim :
Lenne egy kérdésem!
sikerült létrehoznom egy windows ablakot
Most azt szerteném hogy ha az X-re kattintok akkor ne lépjen ki azonnal hanem elöbb egy kérdést tegyen föl(MessageBox). Eddig nem sok sikerrel jártam mert nem tudom milyen üzit küld a feldoldozónak ha az X-re kattintok. elvileg elinditja a megsemmisítést(WM_DESTROY).
de elötte megsemmisíti az ablakot és csak utánna a progit. Hogy tudok elé hibaüzit tetetni?
lyahim


A WM_DESTROY-nál már szerintem túl késő, próbáld meg a WM_CLOSE-nál. Ez az üzenet indítja az ablak és a program leállításának folyamatát.
Reality is almost always wrong. - House

   
lyahim - Tag | 8 hsz       Online status #11740   2006.05.10 04:14 GMT+1 óra  
Lenne egy kérdésem!
sikerült létrehoznom egy windows ablakot
Most azt szerteném hogy ha az X-re kattintok akkor ne lépjen ki azonnal hanem elöbb egy kérdést tegyen föl(MessageBox). Eddig nem sok sikerrel jártam mert nem tudom milyen üzit küld a feldoldozónak ha az X-re kattintok. elvileg elinditja a megsemmisítést(WM_DESTROY).
de elötte megsemmisíti az ablakot és csak utánna a progit. Hogy tudok elé hibaüzit tetetni?
lyahim

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #11063   2006.05.07 00:01 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
Birmacher :
az egéren fülül van 1, v 2 görgő ( passz h mi a pontos neve ), annak az állapotát h érem el? klikkelt vele, görgette, stb...


WM_MBUTTONDOWN - Középső gomb, általában ez szokott a görgős lenni
WM_MOUSEWHEEL - görgő, a wParam felső része tartalmazza az elfordulás mértékét


kösz, 1*űen nem tudtam a cucc nevét, így meg nem találtam semmit, de látom rátok számíthatok

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #11047   2006.05.06 14:08 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
az egéren fülül van 1, v 2 görgő ( passz h mi a pontos neve ), annak az állapotát h érem el? klikkelt vele, görgette, stb...


WM_MBUTTONDOWN - Középső gomb, általában ez szokott a görgős lenni
WM_MOUSEWHEEL - görgő, a wParam felső része tartalmazza az elfordulás mértékét
Reality is almost always wrong. - House

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #11029   2006.05.06 13:13 GMT+1 óra  
az egéren fülül van 1, v 2 görgő ( passz h mi a pontos neve ), annak az állapotát h érem el? klikkelt vele, görgette, stb...

   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #10573   2006.05.03 06:58 GMT+1 óra  
Idézet
kiskami :
Azt se értem egészen, hogy miért a Delphi-hez hasonlítgatjátok a C#-t. Lehet hogy IDE tekintetében vannak hasonlóságok, de maga a nyelv és a rendszer tudomásom szerint java konkurensnek készült, vagy legalább is nagyon sok "koppintás" van benne.



Hat igen, a .NET es a C# inkabb a Java konkurrenciaja, es mivel kesobb keszult mint a Java, es mar tanultak a Javasok hibaibol valamivel fejlettebbre sikeredett.
Annyi kapcsolat van a Dephi es a C# kozott, hogy mind a kettonek ugyanaz az apukaja.(Anders Hejlsberg) (aki amugy egy okos ember)
   
Eagle_Lor - Tag | 54 hsz       Online status #10568   2006.05.03 06:32 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
ja és láncolt lista van 1 osztályom, modjuk:

Kód:
Class lanc
{
lanc * next;
lanc * root;
public:
lanc ( ) { next = NULL;  if ( !root ) root = this; }
...
};


na úgy tűnik h ez nem megy, utánanéztem és mintha minden 1es elemnél új konstruktor futna le ahol a root sosincs meg... utánanéztem, és azt írták, h static root, de erre a fordító meg hibát dob... nem tudja vki, h ezt h kéne megoldani?



Használj std::list-et azzal egyszerűen lehet láncolt listázni.

Ha magad akarod megírni a listát akkor vmi hasonló szerkezetet ajánlok:
Kód:
class lancnode{
  lancnode* next;
public:
  lancnode():next(NULL) {}
  ...
}
class lanc{
  lancnode* root;
public:
  lanc():root(NULL) {}
  void push_back(int data);
  ...
}

//vagy
lanc{
  lanc* root;
  lanc* next;
public:
  //A konstruktornak meg kell adni h. melyik lanc objektumot használja rootként
  lanc(lanc* listroot = NULL):root(listroot),next(NULL) {}
  ...
}


A static lanc *root -al az a gond h. csak egy lanc típusú láncoltlistád lehet, mivel a második lista root-ja felülírná az elsőét.

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #10556   2006.05.03 05:52 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
Erre csak annyit tudok mondani, hogy nem meglepő. Sajnos a C++ fordítók között igen nagy különbségek vannak, mert sok fejlesztő megkapta a licenszt. Delphi-ben azért nme lehetett ilyen gondod, mert az csak a Borland-é volt.


Persze mert manapság már boldog-boldogtalan is C++ fordítót ír. De mondjuk Win-re mindenképpen a VC++ t vagy a VC#-et érdemes használni.
Reality is almost always wrong. - House

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #10555   2006.05.03 05:51 GMT+1 óra  
ja és láncolt lista van 1 osztályom, modjuk:

Kód:
Class lanc
{
lanc * next;
lanc * root;
public:
lanc ( ) { next = NULL;  if ( !root ) root = this; }
...
};


na úgy tűnik h ez nem megy, utánanéztem és mintha minden 1es elemnél új konstruktor futna le ahol a root sosincs meg... utánanéztem, és azt írták, h static root, de erre a fordító meg hibát dob... nem tudja vki, h ezt h kéne megoldani?

   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #10554   2006.05.03 05:49 GMT+1 óra  
Izé.... Azért az elég meredek, hogy valaki azt várja el egy msvc-re írt forráskódról (a "legegyszerűbb" d3d-s forrás), hogy módosítás, konfigurálás nélkül forduljon egy gcc alapú rendszerben.

Azt se értem egészen, hogy miért a Delphi-hez hasonlítgatjátok a C#-t. Lehet hogy IDE tekintetében vannak hasonlóságok, de maga a nyelv és a rendszer tudomásom szerint java konkurensnek készült, vagy legalább is nagyon sok "koppintás" van benne.
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #10553   2006.05.03 05:47 GMT+1 óra  
Nem tudtok 1 .RAW-ba is exportáló 1*ű ( semmi csili vili ) terepgenerátorról??

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #10551   2006.05.03 05:24 GMT+1 óra  
Erre csak annyit tudok mondani, hogy nem meglepő. Sajnos a C++ fordítók között igen nagy különbségek vannak, mert sok fejlesztő megkapta a licenszt. Delphi-ben azért nme lehetett ilyen gondod, mert az csak a Borland-é volt.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #10550   2006.05.03 05:17 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Mivel ennyien ajánlottátok az MS VC++ 2005 EE-t, gondoltam kipróbálom, mivel a CodeBlocks-al az istenért sem akart fordulni még a legegyszerűbb D3D-s forrás sem. Láss csodát az MS termékével elsőre sikerült...sőt, egy régebben íródott osztályom, egy metódusa is hirtelen jól kezdett el működni Nem gondoltam volna, hogy ekkora különbségek vannak az egyes C++ fordítók között! Delphiben nem volt ilyen...

Üdv.
_thomas_
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #10404   2006.05.02 08:47 GMT+1 óra  
Én inkább csak jó üzleti húzásnak mondanám, hogy reklámozhassam a "jövő" nyelvét. Nemcsak a Delphi utánzat, hanem talán a MS így akarja nyugdíjba küldeni a VB-t, mert be kell vallanunk nem egy túl fejlett nyelv már ez a VB.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10401   2006.05.02 08:44 GMT+1 óra  
Én a C#-os változatot használom, de ennél jobbat nem is tudtak volna csinálni, mint h ingyenesen kezedbe adnak egy ilyen rendszert... A teljes változathoz képest vannak hiányosságai, de egy DirectX-es gámához minden benne van. HIhetetlen, h ingyenes...
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #10159   2006.05.01 06:19 GMT+1 óra  
Én is csak csatlakozni tudok a többiekhez, MSVC++ 2005 EE-t érdemes használni. Én már kb fél éve (kb azóta mióta ingyenesen elérhető) használom és semmi problémám nem volt vele. Egyetlen hiányossága hogy nem tartalmaz beépített Res Editor, viszont erre vannak nagyon kellemes ki külső eszközök.
Reality is almost always wrong. - House

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #10151   2006.05.01 06:08 GMT+1 óra  
Igen használj mindenképpen MSVC++ 2005 EE-t, mert azon mindent le tudsz futtatni (nem mint a Dev-Cpp-n).
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Eagle_Lor - Tag | 54 hsz       Online status #10149   2006.05.01 06:01 GMT+1 óra  
Én az MSVC 2005 Expresst ajánlom, ugyanúgy ingyenes, mint az MSVC Toolkit, de jár hozzá fejlesztőkörnyezet és debugger is.

   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #10148   2006.05.01 05:48 GMT+1 óra  
Idézet
Dzsó :
100%, hogy a Platform SDK hiányzik. Mikor még én is ezt a sz*r MSVC Toolkit-et használtam, sokat szívtam vele.



Köszi srácok! Tudtam én hogy nem csalnak a megérzéseim Dzsó: Most mit használsz?
   
Dzsó - Tag | 274 hsz       Online status #10144   2006.05.01 05:45 GMT+1 óra  
100%, hogy a Platform SDK hiányzik. Mikor még én is ezt a sz*r MSVC Toolkit-et használtam, sokat szívtam vele.

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #10141   2006.05.01 05:41 GMT+1 óra  
Valószínűleg jól!

   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #10125   2006.05.01 04:46 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Akadt egy kis problémám a CodeBlocks,VC++ 2003 Tooltkit kombóval. Sima konzolos alkalmazást tudok fordítani, de ablakos programot szeretnék, akkor azt mondja a fordító, hogy a windows.h header állomány hiányzik, továbbá a legegyszerűbb d3d-s alkalmazást sem tudom lefordítani. Mi a gond? Mi hiányzik? A tippem a platform sdk, de jól gondolom?

Kössz helpet!
   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #10081   2006.05.01 02:13 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE :
Read-et sztem bináris file-okra írták meg, de oda meg tökéletes, mert pontosan tudod, mi mekkor és hol van (pl. MD2).

KergeDelfin: aki még az alapokat se tudja, az miért akar file-okkal bűvészkedni?


Jótól kérdezed.
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10078   2006.05.01 02:09 GMT+1 óra  
Read-et sztem bináris file-okra írták meg, de oda meg tökéletes, mert pontosan tudod, mi mekkor és hol van (pl. MD2).

KergeDelfin: aki még az alapokat se tudja, az miért akar file-okkal bűvészkedni?
   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #9966   2006.04.30 10:56 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
KergeDelfin :
Na jó, az előbb csúnyán kiosztottam valaki, most bűntudatom van. Ami neked kellhet:
Szöveges file megnyitása olvasásra:
Kód:
FILE *fp;         // filemutató, ezzel azonosítja a filet a progi, ezt az include-ok után írd
fopen("file.txt", "rt");

A file lezárása:
Kód:
fclose(fp);

Egy sor beolvasása:
Kód:
fgets(sor, 255, fp);      // 255 karaktert olvas be, vagy a \n karakterig (ez a sortörés)

A sor nevű változó pedig:
char sor[255];
Kezdőnek ennyi elég, de persze leprogramozni neked kell..


Nah igen ez az ahogy nem állnék neki megoldani. Valahogy sohasem voltam jóban ezzel a filepointer-es megoldással, szerintem sokkal jobb, egyszerűbb és elegánsabb stream-ekkel megcsinálni.


Én se így állnék neki. magyarázd el egy kezdőnek a streamek működését. nem lesz könnyű, ha nincs meg a megfelelő látásmódja.
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #9946   2006.04.30 10:35 GMT+1 óra  
én a getline-t használom, csak nekem is jobban teccett az amit mondtál, csak még lusta vtam kipróbálni a read-et

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9938   2006.04.30 10:14 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
Idézet
TheProGamer :
Nah igen ez az ahogy nem állnék neki megoldani. Valahogy sohasem voltam jóban ezzel a filepointer-es megoldással, szerintem sokkal jobb, egyszerűbb és elegánsabb stream-ekkel megcsinálni.


A streamesnél a ::read az h működik, mer ha még jól emléxem kell a char *, int, ahol az int h mennyi t olvasson be, de ez ugyenúgy megáll a \n nél?? v mindenképp beolvas annyit amennyit kértem tőle


Fogalmam sincs hogy a read szöveges fájlra hogy megy, én csak bináris fájlokból olvasok be vele. Szöveges beolvasáshoz ott van az >> operátor meg a getline().
Reality is almost always wrong. - House

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #9909   2006.04.30 05:50 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Nah igen ez az ahogy nem állnék neki megoldani. Valahogy sohasem voltam jóban ezzel a filepointer-es megoldással, szerintem sokkal jobb, egyszerűbb és elegánsabb stream-ekkel megcsinálni.


A streamesnél a ::read az h működik, mer ha még jól emléxem kell a char *, int, ahol az int h mennyi t olvasson be, de ez ugyenúgy megáll a \n nél?? v mindenképp beolvas annyit amennyit kértem tőle

   
Daani - Tag | 92 hsz       Online status #9908   2006.04.30 05:48 GMT+1 óra  
Hello!
Lenne egy kérdésem. Az FMOD-dal ogg fájl formátumot le lehet játszani és ha igen hogyan?
Practice makes perfect.
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9906   2006.04.30 05:40 GMT+1 óra  
Idézet
KergeDelfin :
Na jó, az előbb csúnyán kiosztottam valaki, most bűntudatom van. Ami neked kellhet:
Szöveges file megnyitása olvasásra:
Kód:
FILE *fp;         // filemutató, ezzel azonosítja a filet a progi, ezt az include-ok után írd
fopen("file.txt", "rt");

A file lezárása:
Kód:
fclose(fp);

Egy sor beolvasása:
Kód:
fgets(sor, 255, fp);      // 255 karaktert olvas be, vagy a \n karakterig (ez a sortörés)

A sor nevű változó pedig:
char sor[255];
Kezdőnek ennyi elég, de persze leprogramozni neked kell..


Nah igen ez az ahogy nem állnék neki megoldani. Valahogy sohasem voltam jóban ezzel a filepointer-es megoldással, szerintem sokkal jobb, egyszerűbb és elegánsabb stream-ekkel megcsinálni.
Reality is almost always wrong. - House

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #9900   2006.04.30 04:25 GMT+1 óra  
Idézet
Molesz :
Tudom hogy hülye vagyok a programozáshoz. Nem megy. Beszúrtam lefordítottam de ezt írja ki:

3 c:\Gábor\játék\Névtelen2.cpp expected constructor, destructor, or type conversion before '*' token
3 c:\Gábor\játék\Névtelen2.cpp expected `,' or `;' before '*' token


nem hülye v, szimplán a legalapabbakkal kéne kezdeni, ha még az include-dal gondok vnak, sztem vegyél 1 könyvet, vagy google, tele van a világ c++ tutorokkal, de ha továbbra is a file kell, akkor itt 1 tutor ( ezt dobta ki 1.nek a gugli) http://cplus.about.com/od/beginnerctutorial/l/aa051802a.htm

   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9893   2006.04.30 03:13 GMT+1 óra  
Tudom hogy hülye vagyok a programozáshoz. Nem megy. Beszúrtam lefordítottam de ezt írja ki:

3 c:\Gábor\játék\Névtelen2.cpp expected constructor, destructor, or type conversion before '*' token
3 c:\Gábor\játék\Névtelen2.cpp expected `,' or `;' before '*' token
   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #9892   2006.04.30 03:10 GMT+1 óra  
Kód:
#include <stdio.h> ///Kimenet bemenet
#include <conio.h>
FILE *fp;
char sor[255];

és nem azt írtam hogy az include után, hanem hogy az include-ok után.
elvileg a FILE az stdio.h-ban van.
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9888   2006.04.30 02:57 GMT+1 óra  
Te Kerge Delfin! Volna egy kis bibim. Azt irtad hogy a FILE *fp; -t az include után írjam. Hova? Mert ha beirom akkor nem ismeri fel.
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9882   2006.04.30 02:42 GMT+1 óra  
Köszi !
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9875   2006.04.30 02:23 GMT+1 óra  
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9874   2006.04.30 02:22 GMT+1 óra  
LoL elértem a 100-ast álomhatárt hozzászólásokban
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9873   2006.04.30 02:20 GMT+1 óra  
Köszike. innen talán tovább tudok lépni. Ha lesz eredmény akkor ujra irok.
   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #9872   2006.04.30 02:17 GMT+1 óra  
Na jó, az előbb csúnyán kiosztottam valaki, most bűntudatom van. Ami neked kellhet:
Szöveges file megnyitása olvasásra:
Kód:
FILE *fp;         // filemutató, ezzel azonosítja a filet a progi, ezt az include-ok után írd
fopen("file.txt", "rt");

A file lezárása:
Kód:
fclose(fp);

Egy sor beolvasása:
Kód:
fgets(sor, 255, fp);      // 255 karaktert olvas be, vagy a \n karakterig (ez a sortörés)

A sor nevű változó pedig:
char sor[255];
Kezdőnek ennyi elég, de persze leprogramozni neked kell..

Ezt a hozzászólást KergeDelfin módosította (2006.04.30 02:50 GMT+1 óra, ---)
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9871   2006.04.30 02:15 GMT+1 óra  
http://www.prog.hu

Itt találsz elég tutorialt ahhoz, hogy bátran nekivághass egy ilyen programnak.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9869   2006.04.30 02:06 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
nézz utána a fájl beolvasásnak, akkor tovább tucc lépni



Na igen. Ha találnék rá megoldást akkor közelebb jutnák a végkifejlethez.
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #9868   2006.04.30 02:04 GMT+1 óra  
nézz utána a fájl beolvasásnak, akkor tovább tucc lépni

   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9863   2006.04.30 01:58 GMT+1 óra  
ok. Még ujj vagyok itt. Na akkor van valami vélemény? hogyan tovább?
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9862   2006.04.30 01:57 GMT+1 óra  
Kezdőtől nem rossz, de máskor írd a code tagokba, mert amúgy hülyén jeleníti meg a fórummotor a forráskódot.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9857   2006.04.30 01:50 GMT+1 óra  
Köszike a Scriptet. Leirom hogy eddig mit írtam. Lehet hogy röhögni fogtok de nem baj:
Kód:
#include <stdio.h> ///Kimenet bemenet
#include <conio.h>
int main()
{
    ///Név
   
    printf("Ird be a neved:\n");
    char nev[50]; ///Max 50 karaterből állhat
    scanf("%s",&nev); ///Az s a stringet jeöli a következő meg hogy melyik változóba kérjük be az adatot
    printf("Udvozollek %s!\n",nev);
   
    ///Kor
   
    printf("Ird be a karaktered korat:");
    int kor; /// Kor változó
    scanf("%i",&kor);
    if (kor>=18) printf("Nagykorú a karaktered.\n");
    else printf("A karaktered kiskorú.");
    if (kor<0) printf("Hogy akarsz játszani olyan karakterrel aki még meg sem született?");
   
   
    getch(); ///Billentyűlenyomásra továbblép
       
   
    }


Na innen akarok továbblépni.

Ezt a hozzászólást kicsy módosította (2006.04.30 02:13 GMT+1 óra, ---)
   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #9856   2006.04.30 01:50 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
De a legszabadabb nyelv és mindig is az marad az az Assembly. Na azzal akár kenyérpiritót is tudsz programozni!


Egyetértek, mindörökké assembly.
Molesz, szerintem mielőtt nekiállsz egy ilyen jellegű proginak, nézegess át valami C/C++ tutorialt, már ha biztos vagy benne hogy azzal akarod csinálni. Valószínűleg gyorsabban érsz el sikereket (ha jól sejtem, nem vagy otthon a C-ben), ha először utánaolvasol egy kicsit a témának. A cikkek között ott van pl. B@z C tutorialja, ha azt átolvasod és megérted, már alapnak elég. bár a filekezelést nem tárgyalja..
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] > 130 < [135] [140] [142]