játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] > 130 < [135] [140] [143]
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #13624   2006.05.20 09:25 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
Amúgy igaz, hogy a Vista egész GUI-ja DirectX-el lesz elkészítve? Vagyis leváltják a mostani lassú GUI-t? Vagy ezt csak rosszul értettem?


Én is így tudom, hogy a komplett GUI rendszer (asszem Aero a neve) DX-es lesz és a kari fogja számolni. Viszont ettől még lassabb lesz az egész ugyanis ha jól hallottam a fejlestőknek rendesen elszállt az agya mikor összerakták a cuccot, teljesen 3d-s modellekből áll az egész, nagyfelbontásu tex-ekkel és olyat is hallottam valahol hogy PS2.0 effektekkel (mondjuk a min gépigénye az Aero-nak egy 64MB-s DX9.0-s kártya).
Reality is almost always wrong. - House

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #13610   2006.05.20 08:28 GMT+1 óra  
Amúgy igaz, hogy a Vista egész GUI-ja DirectX-el lesz elkészítve? Vagyis leváltják a mostani lassú GUI-t? Vagy ezt csak rosszul értettem?
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #13567   2006.05.20 05:49 GMT+1 óra  
A BitBlt egyik helyről a másikra visz át képpontokat. Gyk.: képmásolás.
Toma
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
lyahim - Tag | 8 hsz       Online status #13195   2006.05.18 04:47 GMT+1 óra  
Köszi! Jó hogy említed pontosan mire is jó a BitBlt.

   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #13192   2006.05.18 04:29 GMT+1 óra  
Remélem most már jól értettem hogy mire gondolsz:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/wceshellui5/html/wce50lrfselectobject.asp
(Jó példa a GDI rajzolásról)
Illetve a bitmap-ra vonatkozóan lásd elsőrosban: CreateBitmap (és társai, alul találod a kapcsolódó anyagokat), valamint BitBlt: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/wceshellui5/html/wce50lrfselectobject.asp (főleg a példa érdekes)
Toma
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
lyahim - Tag | 8 hsz       Online status #13186   2006.05.18 04:10 GMT+1 óra  
Kedves WToma!
A fejlesztőkörnyezetem visual c++ a legegyszerűbb,nem .NET, nem mfc semmi csak szimplán. Egy szipmla ablakot csináltam sok gombbal meg felirattal.
Egyébként kezdő vagyok még de gyorsan tanulok és sok doksim is van, de valahogy nem tudom megérteni a winapi-s rajzolás lényegét és az msdn-ben pedig túl összetett a példa.
Ezért kérlek ha tudsz segíts!!! és ne ne nézz hülyének.
Még egy olyan kérdésem is lenne hogy ha, egy olyan műveletet szeretnék ami úgy hat mintha új ablakot nyitna, a másik helyett, pl setup progi tovább gomb, akkor csak egyszerűen töröljem a képet vagy hozzak létre új ablakot a createwindow-al?
Köszi lyahim

   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #12965   2006.05.17 06:30 GMT+1 óra  
lyahim

WIAPI-ban nem tudok rajzolni.



Ok, de akkor miben akarsz/tudsz? Vagy olyan megoldást mond mindenki ami neki tetszik...
Amúgy C++-ban mennyira vagy otthon? mert amit eddig írtál az alapján nem biztos hogy a képrajzolással kéne kedzeni.
Egyszerűbb kérdés: milyen fejlesztőkörnyezetet/fordítót használsz?

Toma
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #12933   2006.05.17 03:27 GMT+1 óra  
Szóval egyszerű ablakban akarsz megjeleníteni egy BMP-t?

MSDN-ben van erre szerintem példa. Este lehet megnézem neked...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
lyahim - Tag | 8 hsz       Online status #12923   2006.05.17 01:50 GMT+1 óra  
Elnézést a hiányosságért
WIAPI-ban nem tudok rajzolni.

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #12912   2006.05.16 21:49 GMT+1 óra  
Igen, ezt annyira szeretem, amikor beírnak egy kérdést, és utána azt sem tudod, hogy miről van szó, mert semmi infót nem tartalmaz Mondjuk ez nekem nem gond, csak neki plusz egy hozzászólás mire azt is megválaszolja, h min fejleszt
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #12781   2006.05.16 08:47 GMT+1 óra  
Idézet
lyahim :
hogy kell kirajzolni egy bmp képet az ablakba, nem háttérnek hanem csak úgy.



Ajjajaj
1. lépés.: WinAPI? MFC? Borland Builder? OGL? DX? Egyéb.
Magyarul: mit használsz ablakozásra, grafikára?

Toma
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
lyahim - Tag | 8 hsz       Online status #12726   2006.05.16 01:35 GMT+1 óra  
Valaki segítsen!
Azt nem tudom hogy kell kirajzolni egy bmp képet az ablakba, nem háttérnek hanem csak úgy.
A beolvasással nincs gond, csak azután. Hova és milyen kódot kell beírni?
lyahim

   
cs_adam - Tag | 11 hsz       Online status #12724   2006.05.16 01:17 GMT+1 óra  
Rota_Kapa:
Engem egyébként az az 1 milliárd is zavar, mert az nem tárolható int-ben már. Elég lenne 1-2 millió is. Egy performace timerrel még 1000 elvégzést is lehet mérni simán.
Ha olyan okos fordítod van, hogy 0-ra optimalizál, akkor bizonyára elég okos, hogy tudjon SSE-t kihasználó kódot generálni. Ebben az esetben pedig nincs sok értelme neked próbálkozni. Nem igazán fogsz tudni olyan optimális kódot írni, mint egy jól optimalizáló fordító.
   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #12677   2006.05.15 13:05 GMT+1 óra  
Idézet
Rota_Kapa :
hm valóban debug módban futtattam, de release módban még érdekesebben alakul miszerint az SSE 13sec, a sima összeadás meg 0.000000sec, de ezt nemigazan kapizsgalom, hogyan lehet. Az most felettéb felkeltette az érdeklődésemet, hogy a sima összeadés 2000millios ciklusban még mindig 0masodperc, azért ennyire nemhiszem, hogy gyors lenne, vagy igen?


Eddig nemnagyon használtam a release módot, az normális, hogy másképp működnek a programjaim, mint debug módban? pl egyik progimban ami visszafelé számol x ről 0-ra debug módban az release módban a végtelenbe kezd számolni, meg ilyesmi


Ilyen 0 sec-es eredmeny akkor szokott lenni, ha a fordito kioptimalizalja a kododat... Mostanaban egyre intelligensebbek a forditok, lazan el tudom kepzelni, hogy felismeri hogy a ciklusmag nem fugg a ciklusvaltozotol es eleg egyszer vegrehajtani... Nem konnyu sebessegteszteket irni okos forditok eseten! (Nezd meg milyen gepi kodra fordult a progid...)
   
Rota_Kapa - Tag | 2 hsz       Online status #12624   2006.05.15 09:23 GMT+1 óra  
hm valóban debug módban futtattam, de release módban még érdekesebben alakul miszerint az SSE 13sec, a sima összeadás meg 0.000000sec, de ezt nemigazan kapizsgalom, hogyan lehet. Az most felettéb felkeltette az érdeklődésemet, hogy a sima összeadés 2000millios ciklusban még mindig 0masodperc, azért ennyire nemhiszem, hogy gyors lenne, vagy igen?


Eddig nemnagyon használtam a release módot, az normális, hogy másképp működnek a programjaim, mint debug módban? pl egyik progimban ami visszafelé számol x ről 0-ra debug módban az release módban a végtelenbe kezd számolni, meg ilyesmi

Ezt a hozzászólást Rota_Kapa módosította (2006.05.15 12:33 GMT+1 óra, ---)
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #12621   2006.05.15 09:11 GMT+1 óra  
naggy: látom rád mindig számíthatók thx for the help!

   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #12620   2006.05.15 09:06 GMT+1 óra  
Birmacher:
Ha jól emlékszem, akkor ezt kétféleképpen lehet megoldani. Az egyik, hogy létrehozol egy külön szálat, ami csak azt figyeli, hogy jött -e csatlakozási kérelem, és ebben teljesen mindegy, hogy blokkol -e vagy nem, mivel ilyenkor csak az adott szál kerül blokkolt állapotba.
A másik megoldás, hogy azt a socketet is például a WSAAsyncSelect-tel átteszed nem blokkoló módba, és az FD_ACCEPT -et is megadod a paraméterei közt. Ilyenkor mindíg egy üzenetet kapunk, ha valaki csatlakozni szeretne.

Rota_Kapa:
Lehet hogy az a baj, hogy Debug módban futtattad a tesztet?
   
Rota_Kapa - Tag | 2 hsz       Online status #12618   2006.05.15 08:51 GMT+1 óra  
Hali!

Olvastam az SSE-s cikket, és lenne egy kérdésem :
Ahogy próbálgattam nekem nemigazan tűnt gyorsabbnak, ami azt illeti elég lassú:
Kód:
int main(){
clock_t s,f;
float a[]={1.0f,2.0f,3.0f,4.0f};
float b[]={4.0f,3.0f,2.0f,1.0f};
float c[]={0.0f,0.0f,0.0f,0.0f};

s = clock();
for (int i = 0;i < 1000000000;i++) {
addSSE(a,b,c);
}
f = clock();
printf("time(SSE):%f\n",(float)(f-s)/CLOCKS_PER_SEC);

s = clock();
for (i = 0;i < 1000000000;i++) {
c[0] = a[0] + b[0];
c[1] = a[1] + b[1];
c[2] = a[2] + b[2];
c[3] = a[3] + b[3];
}
f = clock();
printf("time:%f\n",(float)(f-s)/CLOCKS_PER_SEC);

return 0;
};


Ezt írja ki:
time(SSE):13.906000
time:5.93700

Az asm kódot FASM-el fordítottam objectbe.
A minta progit modositottam picit, es object fajlt hozzáadtam a projecthez, gondolom az így jo, ha lefordul, és müködik

SSE-nek az a lenyege, hogy egyszerre 4összeadást végzel el, vagyis akkor 4szer kene gyorsabbnak lennie, ehhez kepest több, mint 2szer lassabb.
(Asus k8n athlon 64 3000+) elvileg tamogatja az SSE2-t is.

Esetleg különböző prociknál különböző módon kell használni?

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #12594   2006.05.15 07:52 GMT+1 óra  
1 kis winsockos kérdésem lenne
Asyncron non-blocing cuccot írok, és van 1 parancs ( pasz most fejből nem vágom), amivel a socketeket non-blockingra tom állítani... na előszőr létrehozok 1 listening socketet ami figyeli a beérkező kapcsolatokat -> Ezt non-blockingra kell állítani? mer az összes többi eltárolt kapcsolatot 100 h, de erről 5letem sincs

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #12188   2006.05.13 02:46 GMT+1 óra  
nálam megvan a hiba, és ez a sajátom. Szal akartam használni cout-ot, ami vc6-ban alapból ment, itt viszont kellett hozzá a std namespace, amit először hibásan csak így adtam meg: namespace std, a helyes viszont ez lenne: using namespace std;
Szal így nekem már viszi az alap consol-os native cpp kódot.
Beállításokat innen lestem (Birmacher, ezt neked ajánlom ):
http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/visualc/usingpsdk/
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #12180   2006.05.13 01:19 GMT+1 óra  
igen, igen, iostream -hez ne írj .h-t, régebben én is szívtam vele. Viszont nekem 1-1ben kb. ugyan ezek a gondok, csak MSVC++ Express-el. Ott le van írva, hogy mégis hogyan csináljam, be is állítottam a dolgokat, de most kapaszkodjatok, nálam a void-ot nem ismeri fel Gyanítom a többi típust sem, de ezen annyira megakadtam, h majdnem hátraestem. 2x átnéztem mindent, elvileg helyén vannak a dolgok, beállítottam amiket írtak, és nem ismeri a void-ot...
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #12171   2006.05.12 16:28 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
ilyen includokat nem ismer: <stdiostr.h>; <iostream.h>; stb... ha meg a PSDK mellett a VC++6nak a cuccait is beteszem, akkor meg a belinkelt fájlok nem teccenek neki, bár ez érthető... de ezt az includolást nem értem... ilyeneket hh nem ismer fel? a c++ nem .NET, h ne kelljenek neki ilyenek


<iostream.h> = <iostream> stb.
Reality is almost always wrong. - House

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #12170   2006.05.12 15:37 GMT+1 óra  
ilyen includokat nem ismer: <stdiostr.h>; <iostream.h>; stb... ha meg a PSDK mellett a VC++6nak a cuccait is beteszem, akkor meg a belinkelt fájlok nem teccenek neki, bár ez érthető... de ezt az includolást nem értem... ilyeneket hh nem ismer fel? a c++ nem .NET, h ne kelljenek neki ilyenek

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #12148   2006.05.12 13:18 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
1 kis segítség kéne Visual Studio 2005SE-t h állítsam be úgy, h a VC++ 6 os verziójú cuccok is lefussanak rajta, és lehetőleg továbbiakban is ugyanúgy kódolhassak vele, mer most 1 az 1ben átemeltem és belinkeltem a PSDK-s .h-kat, de azokat meg szidja orba szájba


Libeket bepakoltad a projektedbe? Mert a VC++ 6 sok olyan alap libet autómatán linkel amit a 2005 nem.
Reality is almost always wrong. - House

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #12111   2006.05.12 10:46 GMT+1 óra  
1 kis segítség kéne Visual Studio 2005SE-t h állítsam be úgy, h a VC++ 6 os verziójú cuccok is lefussanak rajta, és lehetőleg továbbiakban is ugyanúgy kódolhassak vele, mer most 1 az 1ben átemeltem és belinkeltem a PSDK-s .h-kat, de azokat meg szidja orba szájba

   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #12077   2006.05.12 07:27 GMT+1 óra  
Nem, hanem hogy ha pl. nem létezik a fájl akkor ugye a fail() true t ad vissza viszont utána már beírhatok helyeset is, mindig true t ad vissza mert gondolom az f be akkor má belegányolta a rossz fájlt vagy mittomén...

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2006.05.12 07:36 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #12072   2006.05.12 07:03 GMT+1 óra  
Nem valami ilyesmi kell neked?
Kód:
// fstream::is_open
#include <iostream>
#include <fstream>
using namespace std;

int main () {

  fstream filestr;
  filestr.open ("test.txt");
  if (filestr.is_open())
  {
    cout << "File successfully open";
    filestr.close();
  }
  else
  {
    cout << "Error opening file";
  }
  return 0;
}


forrás: http://www.cplusplus.com/ref/iostream/fstream/is_open.html
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #12053   2006.05.12 06:31 GMT+1 óra  
Az hogy müxik? Nem ostream re van?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #12034   2006.05.12 05:44 GMT+1 óra  
flush fv sem segít ?
_____________________
C++ && OGL
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #12032   2006.05.12 05:37 GMT+1 óra  
Nem ez se müxik már próbáltam ha erre gondoltál h:

Kód:
if (f.fail())
{
cout << "Nem talalom a fajlt\n\n";
f.close();
return false;
}


Az egyetlen jó megoldás az volt amikor az open() függvényen belül hoztam létre az f et hogy
ifstream f(fname.c_str()); de ekkor lokális ami itt most nem jó mert a read() is használja.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #12031   2006.05.12 05:32 GMT+1 óra  
próbáld meg az olvasás után hogy bezárod a file-t majd újra olvalsod... nem túl valószínű, hogy sikerül, de egy próbát megér...
_____________________
C++ && OGL
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #12021   2006.05.12 05:06 GMT+1 óra  
Jo akkor leirom mégeccer szal ha lefuttatom a progit amit a doksiba írtam akkor ha rossz fájlnevet adok be, akkor utána már a jó fájlnevet se fogadja el.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #12002   2006.05.12 02:18 GMT+1 óra  
A CreateWindow-ban meg kell adni a paraméternek az ES_MULTILINE flaget.
Ilyenkor a szövegben már el lehet helyezni "\r\n" karaktereket, hogy azok helyén egy sortörés jelenjen meg.
   
lyahim - Tag | 8 hsz       Online status #11994   2006.05.12 00:54 GMT+1 óra  
Mivel lehet sort törni az editboxban ha kívülről olvasok be szöveget.
így: char sz[]="szoveg szoveg2";
hwnd=createwindow(" edit",sz,...);
igy kéne megjeleníteni:
//////////////////////
szoveg
szoveg2
//////////////////////

A WM_CLOSE müködik köszi

   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #11986   2006.05.11 23:35 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
A WM_DESTROY-nál már szerintem túl késő, próbáld meg a WM_CLOSE-nál. Ez az üzenet indítja az ablak és a program leállításának folyamatát.


Így van, lásd msdn: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/winui/winui/
windowsuserinterface/windowing/windows/windowreference/windowmessages/wm_close.asp
(elnézést a tördelt linkért, de elcsúfítja az oldalt.)
Röviden: ha figyelmeztetni is akarod a júzert, akkor a WM_CLOSE-t kell figyelni. Ha azt nem kezeled, akkor a Def. WndProc meghívja az ablakra a DestroyWindow-t, ami pedig küld egy WM_DESTROY-t.
Toma
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #11985   2006.05.11 23:32 GMT+1 óra  
A probléma meg van már oldva sztem
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #11968   2006.05.11 15:19 GMT+1 óra  
akkor asszem nem értem a problémát...
_____________________
C++ && OGL
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #11967   2006.05.11 15:15 GMT+1 óra  
Igen és benne is van a doksiban
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #11960   2006.05.11 14:00 GMT+1 óra  
erre való a "fail()" fv
_____________________
C++ && OGL
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #11957   2006.05.11 12:49 GMT+1 óra  
Az fstream el kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ha így deklarálom hogy ifstream f; és utána nyitom meg f.open() el, akkor ha esetleg a fájl nem létezik, akkor utána már akármilyen fájlnevet írok be, hibát ad vissza. Az ifstream f(fájlnév) alakot most nem tudom használni mert (minő balszerencse ) a programot úgy kéne megírni ahogyan bevprogbol tanuljuk kb. így:

http://people.inf.elte.hu/asylum/programs/kimutatas.pdf

vagyis osztállyal de úgy hogy előre kell deklarálni az f et az open és read műveletek miatt : /
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Lexx - Tag | 117 hsz       Online status #11755   2006.05.10 05:46 GMT+1 óra  
Idézet
Daani :
Hello!
Lenne egy kérdésem. Az FMOD-dal ogg fájl formátumot le lehet játszani és ha igen hogyan?



Szia!

Ugyanugy mukodik mint a wav vagy az mp3 fileok. Legalabbis szamodra. O donti el magan belul, hogy melyik eljarassal dolgozik. A pontos szintaxra nem emlekszem es most nem is ferek hozza,
de ha rovidke a file akkor sample kent kezeld, ha hosszu akkor streamkent.

Lexx
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #11750   2006.05.10 05:26 GMT+1 óra  
Idézet
lyahim :
Lenne egy kérdésem!
sikerült létrehoznom egy windows ablakot
Most azt szerteném hogy ha az X-re kattintok akkor ne lépjen ki azonnal hanem elöbb egy kérdést tegyen föl(MessageBox). Eddig nem sok sikerrel jártam mert nem tudom milyen üzit küld a feldoldozónak ha az X-re kattintok. elvileg elinditja a megsemmisítést(WM_DESTROY).
de elötte megsemmisíti az ablakot és csak utánna a progit. Hogy tudok elé hibaüzit tetetni?
lyahim


A WM_DESTROY-nál már szerintem túl késő, próbáld meg a WM_CLOSE-nál. Ez az üzenet indítja az ablak és a program leállításának folyamatát.
Reality is almost always wrong. - House

   
lyahim - Tag | 8 hsz       Online status #11740   2006.05.10 04:14 GMT+1 óra  
Lenne egy kérdésem!
sikerült létrehoznom egy windows ablakot
Most azt szerteném hogy ha az X-re kattintok akkor ne lépjen ki azonnal hanem elöbb egy kérdést tegyen föl(MessageBox). Eddig nem sok sikerrel jártam mert nem tudom milyen üzit küld a feldoldozónak ha az X-re kattintok. elvileg elinditja a megsemmisítést(WM_DESTROY).
de elötte megsemmisíti az ablakot és csak utánna a progit. Hogy tudok elé hibaüzit tetetni?
lyahim

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #11063   2006.05.07 00:01 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
Birmacher :
az egéren fülül van 1, v 2 görgő ( passz h mi a pontos neve ), annak az állapotát h érem el? klikkelt vele, görgette, stb...


WM_MBUTTONDOWN - Középső gomb, általában ez szokott a görgős lenni
WM_MOUSEWHEEL - görgő, a wParam felső része tartalmazza az elfordulás mértékét


kösz, 1*űen nem tudtam a cucc nevét, így meg nem találtam semmit, de látom rátok számíthatok

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #11047   2006.05.06 14:08 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
az egéren fülül van 1, v 2 görgő ( passz h mi a pontos neve ), annak az állapotát h érem el? klikkelt vele, görgette, stb...


WM_MBUTTONDOWN - Középső gomb, általában ez szokott a görgős lenni
WM_MOUSEWHEEL - görgő, a wParam felső része tartalmazza az elfordulás mértékét
Reality is almost always wrong. - House

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #11029   2006.05.06 13:13 GMT+1 óra  
az egéren fülül van 1, v 2 görgő ( passz h mi a pontos neve ), annak az állapotát h érem el? klikkelt vele, görgette, stb...

   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #10573   2006.05.03 06:58 GMT+1 óra  
Idézet
kiskami :
Azt se értem egészen, hogy miért a Delphi-hez hasonlítgatjátok a C#-t. Lehet hogy IDE tekintetében vannak hasonlóságok, de maga a nyelv és a rendszer tudomásom szerint java konkurensnek készült, vagy legalább is nagyon sok "koppintás" van benne.



Hat igen, a .NET es a C# inkabb a Java konkurrenciaja, es mivel kesobb keszult mint a Java, es mar tanultak a Javasok hibaibol valamivel fejlettebbre sikeredett.
Annyi kapcsolat van a Dephi es a C# kozott, hogy mind a kettonek ugyanaz az apukaja.(Anders Hejlsberg) (aki amugy egy okos ember)
   
Eagle_Lor - Tag | 54 hsz       Online status #10568   2006.05.03 06:32 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
ja és láncolt lista van 1 osztályom, modjuk:

Kód:
Class lanc
{
lanc * next;
lanc * root;
public:
lanc ( ) { next = NULL;  if ( !root ) root = this; }
...
};


na úgy tűnik h ez nem megy, utánanéztem és mintha minden 1es elemnél új konstruktor futna le ahol a root sosincs meg... utánanéztem, és azt írták, h static root, de erre a fordító meg hibát dob... nem tudja vki, h ezt h kéne megoldani?



Használj std::list-et azzal egyszerűen lehet láncolt listázni.

Ha magad akarod megírni a listát akkor vmi hasonló szerkezetet ajánlok:
Kód:
class lancnode{
  lancnode* next;
public:
  lancnode():next(NULL) {}
  ...
}
class lanc{
  lancnode* root;
public:
  lanc():root(NULL) {}
  void push_back(int data);
  ...
}

//vagy
lanc{
  lanc* root;
  lanc* next;
public:
  //A konstruktornak meg kell adni h. melyik lanc objektumot használja rootként
  lanc(lanc* listroot = NULL):root(listroot),next(NULL) {}
  ...
}


A static lanc *root -al az a gond h. csak egy lanc típusú láncoltlistád lehet, mivel a második lista root-ja felülírná az elsőét.

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #10556   2006.05.03 05:52 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
Erre csak annyit tudok mondani, hogy nem meglepő. Sajnos a C++ fordítók között igen nagy különbségek vannak, mert sok fejlesztő megkapta a licenszt. Delphi-ben azért nme lehetett ilyen gondod, mert az csak a Borland-é volt.


Persze mert manapság már boldog-boldogtalan is C++ fordítót ír. De mondjuk Win-re mindenképpen a VC++ t vagy a VC#-et érdemes használni.
Reality is almost always wrong. - House

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #10555   2006.05.03 05:51 GMT+1 óra  
ja és láncolt lista van 1 osztályom, modjuk:

Kód:
Class lanc
{
lanc * next;
lanc * root;
public:
lanc ( ) { next = NULL;  if ( !root ) root = this; }
...
};


na úgy tűnik h ez nem megy, utánanéztem és mintha minden 1es elemnél új konstruktor futna le ahol a root sosincs meg... utánanéztem, és azt írták, h static root, de erre a fordító meg hibát dob... nem tudja vki, h ezt h kéne megoldani?

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] > 130 < [135] [140] [143]