játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5455
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2521

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2189
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] > 130 < [135] [140] [141]
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9893   2006.04.30 03:13 GMT+1 óra  
Tudom hogy hülye vagyok a programozáshoz. Nem megy. Beszúrtam lefordítottam de ezt írja ki:

3 c:\Gábor\játék\Névtelen2.cpp expected constructor, destructor, or type conversion before '*' token
3 c:\Gábor\játék\Névtelen2.cpp expected `,' or `;' before '*' token
   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #9892   2006.04.30 03:10 GMT+1 óra  
Kód:
#include <stdio.h> ///Kimenet bemenet
#include <conio.h>
FILE *fp;
char sor[255];

és nem azt írtam hogy az include után, hanem hogy az include-ok után.
elvileg a FILE az stdio.h-ban van.
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9888   2006.04.30 02:57 GMT+1 óra  
Te Kerge Delfin! Volna egy kis bibim. Azt irtad hogy a FILE *fp; -t az include után írjam. Hova? Mert ha beirom akkor nem ismeri fel.
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9882   2006.04.30 02:42 GMT+1 óra  
Köszi !
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9875   2006.04.30 02:23 GMT+1 óra  
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9874   2006.04.30 02:22 GMT+1 óra  
LoL elértem a 100-ast álomhatárt hozzászólásokban
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9873   2006.04.30 02:20 GMT+1 óra  
Köszike. innen talán tovább tudok lépni. Ha lesz eredmény akkor ujra irok.
   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #9872   2006.04.30 02:17 GMT+1 óra  
Na jó, az előbb csúnyán kiosztottam valaki, most bűntudatom van. Ami neked kellhet:
Szöveges file megnyitása olvasásra:
Kód:
FILE *fp;         // filemutató, ezzel azonosítja a filet a progi, ezt az include-ok után írd
fopen("file.txt", "rt");

A file lezárása:
Kód:
fclose(fp);

Egy sor beolvasása:
Kód:
fgets(sor, 255, fp);      // 255 karaktert olvas be, vagy a \n karakterig (ez a sortörés)

A sor nevű változó pedig:
char sor[255];
Kezdőnek ennyi elég, de persze leprogramozni neked kell..

Ezt a hozzászólást KergeDelfin módosította (2006.04.30 02:50 GMT+1 óra, ---)
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9871   2006.04.30 02:15 GMT+1 óra  
http://www.prog.hu

Itt találsz elég tutorialt ahhoz, hogy bátran nekivághass egy ilyen programnak.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9869   2006.04.30 02:06 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
nézz utána a fájl beolvasásnak, akkor tovább tucc lépni



Na igen. Ha találnék rá megoldást akkor közelebb jutnák a végkifejlethez.
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #9868   2006.04.30 02:04 GMT+1 óra  
nézz utána a fájl beolvasásnak, akkor tovább tucc lépni

   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9863   2006.04.30 01:58 GMT+1 óra  
ok. Még ujj vagyok itt. Na akkor van valami vélemény? hogyan tovább?
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9862   2006.04.30 01:57 GMT+1 óra  
Kezdőtől nem rossz, de máskor írd a code tagokba, mert amúgy hülyén jeleníti meg a fórummotor a forráskódot.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9857   2006.04.30 01:50 GMT+1 óra  
Köszike a Scriptet. Leirom hogy eddig mit írtam. Lehet hogy röhögni fogtok de nem baj:
Kód:
#include <stdio.h> ///Kimenet bemenet
#include <conio.h>
int main()
{
    ///Név
   
    printf("Ird be a neved:\n");
    char nev[50]; ///Max 50 karaterből állhat
    scanf("%s",&nev); ///Az s a stringet jeöli a következő meg hogy melyik változóba kérjük be az adatot
    printf("Udvozollek %s!\n",nev);
   
    ///Kor
   
    printf("Ird be a karaktered korat:");
    int kor; /// Kor változó
    scanf("%i",&kor);
    if (kor>=18) printf("Nagykorú a karaktered.\n");
    else printf("A karaktered kiskorú.");
    if (kor<0) printf("Hogy akarsz játszani olyan karakterrel aki még meg sem született?");
   
   
    getch(); ///Billentyűlenyomásra továbblép
       
   
    }


Na innen akarok továbblépni.

Ezt a hozzászólást kicsy módosította (2006.04.30 02:13 GMT+1 óra, ---)
   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #9856   2006.04.30 01:50 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
De a legszabadabb nyelv és mindig is az marad az az Assembly. Na azzal akár kenyérpiritót is tudsz programozni!


Egyetértek, mindörökké assembly.
Molesz, szerintem mielőtt nekiállsz egy ilyen jellegű proginak, nézegess át valami C/C++ tutorialt, már ha biztos vagy benne hogy azzal akarod csinálni. Valószínűleg gyorsabban érsz el sikereket (ha jól sejtem, nem vagy otthon a C-ben), ha először utánaolvasol egy kicsit a témának. A cikkek között ott van pl. B@z C tutorialja, ha azt átolvasod és megérted, már alapnak elég. bár a filekezelést nem tárgyalja..
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #9853   2006.04.30 01:39 GMT+1 óra  
Idézet
Molesz :
Na akkor megint. Inkább átfogalmaznám, mert igazából nem annyira értek a c nyelvhez, még csak most tanulom. Egy konzolos játékot szeretnék készíteni. Biztos láttatok már olan könyvet, ami szerepjáték volt. Tehát elkezdi valaki olvasni és minden fejezet után dönthet hogy mit csinál, ha pl felveszel egy fegyvert akkor oda van irva hogy lapozz a 320 odalra. Remélem érthető. Máshogy nem tudom elmagyarázni. Ugy is jó lenne hogy pl.:
Van egy kérdés, beirom hogy igen, utána nyissa meg az igen.c fájlt. Ha azt irom hogy nem akkor meg fusson le a nem.c fájl.

Ja és Hacker! A link sajna tényle rosz. Panasziroda Ajkán van a Modultechnikában, mert valamit elcsesztek a honlapommal.


na akkor elmondom h szerintem h kéne
-> nem kell mindenre 1 .c fájl, hanem be kell olvasni a kérdéseket 1txtből, vhogy így
->01 Kinyitod az ajtót és bemész?
-> Igen 02
-> Nem 03
->02 Bementél, és 1 hatemeletes anyóssal találod szembe magad, mit csinálsz?
-> Kimenekülök 04
-> Elvágom az ereimet 05
-> Leitatom 06

A beolvasása meg így történne, beolvasod az 1. sort ( amíg nem jutsz el \n-ig ) ez a kérdés utána olvasod tovább soronként és mented el a válaszokat amíg 1 olyan sorig nem érsz el ami sorszámmal kezdődik, mert ez megint kérdés ( 02 ) szal beolvastad az "Igen 02"-t és a "Nem 03"at. Itt az utolsó 2 karakter arra vonatkozik, h ha ezt választja ki, akkor melyik sorszámú kérdésre ugorjon, remélem a beolvasás érthető volt, legalábbis én 1. így oldanám meg.
A tárolást ( a párbeszédekét ) láncolt listában ajánlom, mer mivel nem tod a párbeszéd hosszúságát ez a legjobb megoldás ( nézz utána, de ha nem érted, ami elsőre nem csoda, akkor használj 5000 elemből álló tömböt )

** emberek megjött a kedvem 1 ilyenhez, asszem zt tanulás után legépelem

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9851   2006.04.30 01:38 GMT+1 óra  
Igen ismerem az ilyen szerepjátékokat. Mindig csaltam benne és előrelapoztam, hogy melyik lenne a jobb választás . Én valahogy így képzelem el a dolgot (lehet C-ben vagy C++-ban is nem tudom melyiket tanulod):

Kód:
#include <stdlib.h>
char bemenet[255];
void main()
{
         while (!strcmp(bemenet,"kilépés")
         {
            sprint("Ide írod azt ami akarsz\nVálasztási lehetőségek (1)\n...");
            scanf("%s",&bemenet);          //bekéred az inputot
            if (strcmp(bemenet,"igen")
            {
                 // az csináltatod amit szeretnél
            }
        }
}


Egyszerűen ez lenne. Lehet, hogy van benne hiba, mivel fejből írtam és nem volt időm leellenőrizni.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #9850   2006.04.30 01:32 GMT+1 óra  
Idézet
Molesz :
Tisztelt emberek!
A kérdésem a következő volna. Azt szeretném megoldani, hogy van egy program. Ha pl azt irom be hogy "igen", akkor törölje a képernyőt , és olvasson be egy txt fájlt. Eddig remélem érthető. ugy szeretném, hogy a program elején bekért adatok megmaradjanak. És most jön a lényeg. Azt szeretném megoldani, hogy amikor belovasta a txt, a bennelévő kérdésre ujra lehessen igennel vagy nemmel válaszolni, s ugyanúgy jelenjen meg utána a követező txt.


ezt nem értem
Kód:
ITT 1 kérdés?
te igennel válaszolj
->képernyő töröl, txt-t teolvas
-> kérdés
->IGEN
->képernyő, stb újból
->kérdés
->nem
->kilép

na ha a kérdésben az anyámat szídja és én tovább akarok menni, akkor csak igazat ad6ok neki, szal inkább válaszoljon, aztán tegyen fel 1 kérdést h tovább mész-e, 1 txtben is bőven elég tárolni az adatokat ( csak soronként olvasod be, v 1 karakterig ), és mivel nem tod milyen hosszú lesz a szövegelés, ezér érdemes láncolt listát használni a tárolásra, amit később kimentesz 1 másik txt-be mondjuk... ( ha nem így gondoltad csak szólj )

   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9848   2006.04.30 01:27 GMT+1 óra  
Na akkor megint. Inkább átfogalmaznám, mert igazából nem annyira értek a c nyelvhez, még csak most tanulom. Egy konzolos játékot szeretnék készíteni. Biztos láttatok már olan könyvet, ami szerepjáték volt. Tehát elkezdi valaki olvasni és minden fejezet után dönthet hogy mit csinál, ha pl felveszel egy fegyvert akkor oda van irva hogy lapozz a 320 odalra. Remélem érthető. Máshogy nem tudom elmagyarázni. Ugy is jó lenne hogy pl.:
Van egy kérdés, beirom hogy igen, utána nyissa meg az igen.c fájlt. Ha azt irom hogy nem akkor meg fusson le a nem.c fájl.

Ja és Hacker! A link sajna tényle rosz. Panasziroda Ajkán van a Modultechnikában, mert valamit elcsesztek a honlapommal.
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #9834   2006.04.29 23:45 GMT+1 óra  
És minden egyes kérdés után új txt-t nyisson???
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9694   2006.04.29 08:57 GMT+1 óra  
És Molesz az aláírosodban lévő link rossz .
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9692   2006.04.29 08:51 GMT+1 óra  
Idézet
Molesz :
Tisztelt emberek!
A kérdésem a következő volna. Azt szeretném megoldani, hogy van egy program. Ha pl azt irom be hogy "igen", akkor törölje a képernyőt , és olvasson be egy txt fájlt. Eddig remélem érthető. ugy szeretném, hogy a program elején bekért adatok megmaradjanak. És most jön a lényeg. Azt szeretném megoldani, hogy amikor belovasta a txt, a bennelévő kérdésre ujra lehessen igennel vagy nemmel válaszolni, s ugyanúgy jelenjen meg utána a követező txt.


Script fájlokat akarsz a progival végrehajtani?
Reality is almost always wrong. - House

   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #9689   2006.04.29 08:43 GMT+1 óra  
Kicsit bővebben ha kifejeznéd akkor tudnánk segíteni,de teljes megoldást szerintem ne várj
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9685   2006.04.29 08:22 GMT+1 óra  
És mindezt konzolban szeretnéd megoldani?
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Molesz - Tag | 86 hsz       Online status #9677   2006.04.29 07:27 GMT+1 óra  
Tisztelt emberek!
A kérdésem a következő volna. Azt szeretném megoldani, hogy van egy program. Ha pl azt irom be hogy "igen", akkor törölje a képernyőt , és olvasson be egy txt fájlt. Eddig remélem érthető. ugy szeretném, hogy a program elején bekért adatok megmaradjanak. És most jön a lényeg. Azt szeretném megoldani, hogy amikor belovasta a txt, a bennelévő kérdésre ujra lehessen igennel vagy nemmel válaszolni, s ugyanúgy jelenjen meg utána a követező txt.
   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #9562   2006.04.29 00:02 GMT+1 óra  
Ehh...akarom mondani jó volt Gamer
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9440   2006.04.28 07:58 GMT+1 óra  
Idézet
Pitbull :
és C++ban a grafikát hogyan csináljátok...???? Van olyan hogy vaki elkészíti 3DS formátumban és azt fel tudjátok használni..?? ha igen akkor az animálások hogy készülnek..? ezeket c++ban vagy ezek mind külön megvan csinálva s a c++ban a kódok ezeket a variációkat tölti be v mi.?
Meg nincs olasvalaki akinek essetleg tetszik az ötlet s csatlakozna szerény játékféleségemhez?..


Van aki DirectX-el van aki OpenGL-el. 3DS Loader-t írni nem egy nagy feladat ( bár én még nem írtam csak olvastam kódokat amik betöltik), bármilyen fájlformátumot be lehet tölteni aminek ismerjük a felépítését. Az animálásos részt nem értem. Betöltjük a fájlból az animációhoz eltárolt adatokat és időperiódusonként az léptetjük az animációst fázist.
Reality is almost always wrong. - House

   
Pitbull - Tag | 155 hsz       Online status #9419   2006.04.28 06:23 GMT+1 óra  
és C++ban a grafikát hogyan csináljátok...???? Van olyan hogy vaki elkészíti 3DS formátumban és azt fel tudjátok használni..?? ha igen akkor az animálások hogy készülnek..? ezeket c++ban vagy ezek mind külön megvan csinálva s a c++ban a kódok ezeket a variációkat tölti be v mi.?
Meg nincs olasvalaki akinek essetleg tetszik az ötlet s csatlakozna szerény játékféleségemhez?..
Pitbull - Lim Arts - Wrammer
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9403   2006.04.28 04:28 GMT+1 óra  
De a legszabadabb nyelv és mindig is az marad az az Assembly. Na azzal akár kenyérpiritót is tudsz programozni!
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #9401   2006.04.28 04:12 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
C++ -al bármilyen programot készíthetsz.


és persze kellő tudással

szerk: jut eszembe, jubiláltam

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #9400   2006.04.28 04:11 GMT+1 óra  
c#-pal is, meg delphivel is, meg megkockáztatom lassan lua-val is
csak nem mindegy mennyi manpower van benne
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9399   2006.04.28 03:57 GMT+1 óra  
C++ -al bármilyen programot készíthetsz.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #9350   2006.04.27 12:42 GMT+1 óra  
Hát nálunk (Solarah) kemény munka van , de ha elég jónak érzed magad egy ilyen gigantikus projecthez akkor beszélhetünk
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Pitbull - Tag | 155 hsz       Online status #9312   2006.04.27 11:19 GMT+1 óra  
Hmmmm cs más projecthez nemigen lenne kedvem.. meg most időm se non.. ezért mondom h a későbbiekben.... bár a karit elkészítem meg a bonozását is midnen sajna a C++hoz nem értek nemtom hogy műxik a grafikai része meg 1áltán az egész és.. most se erőm se időm nincs megtanulni ezt a progit... sajna... 1edűl meg nem sokra megyek.. mert grafikát elkészítem csak a programozás kéne.. azon kívül midnent megtok csinálni.. sajan csak flash játékokat tudok csinálni.. az meg csak 1személyes... multyt nemtok csinálni.... +1ébként c++al lehet multys játékot csinálni..????
Pitbull - Lim Arts - Wrammer
   
warlock - Törzstag | 704 hsz       Online status #9298   2006.04.27 10:59 GMT+1 óra  
Sztem az lenne számodra a legszerencsésebb ha csatlakoznál 1 projecthez. Teszem azt a solarahoz

   
Pitbull - Tag | 155 hsz       Online status #9294   2006.04.27 10:57 GMT+1 óra  
Hy

Kicsit hülye kérdés tudom de keresnék oylasvalakit aki kicsit tudna rám a későbbiekben időt szánni, és segíteni 1 játék készítésben....
a lényege h egy netes hálózatos játékszerűséget szeretnék csak sajna programozáshoz nem értek de a grafikát megtudom csinálni.. ha essetleg a C++ elfogadja a 3Ds kiterjesztéseket, és van oylan akit érdekelne plíz jelezze....
Egyébként elkezdtem a karaktert megcsinálni még a színezéseket kell kijavítani de 1 képet így is tudok mutatni...:
http://pitbull90.uw.hu/orc.jpg
Pitbull - Lim Arts - Wrammer
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #8980   2006.04.26 07:18 GMT+1 óra  
Idézet
nadam :
Idézet
gymisi :
Láttad a cikket ami B.S-al készült??
(nem tudom,hogy a cikk most igaz-e vagy sem)



Az a cikk mar sokszor megjelent programozasi forumokon, de mar tobbszor tisztazodott, hogy csak vicc; B.S soha nem nyilatkozott ilyesmit.



Okok

   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #8979   2006.04.26 07:00 GMT+1 óra  
Idézet
kiskami :
Ha érdekel, és nem olvastad, akkor c++ vs java témában érdekes vitát lehet(ett) olvasni a hup.hu-n a HUP Readers' Choice 2005, kedvenc programozási nyelv fórumában.



Koszi, majd elolvasom, minden erdekel ebben a temaban!
   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #8978   2006.04.26 06:59 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
Igen láttam vagyis olvastam. Kicsit furcsa, de mondjuk vannak benne ellentmondások. Ha annyira rossz lenne a nyelv akkor, most nem is a C++ lenne a legnépszerűbb. És hogy objektumok, sablonok túl vannak bonyolítva? Szerintem egyszerűen használható. Ezt a Java is igazolja, mert akkor nem készítették volna el a C++ alapjaira.


A sablonokat lehet egyszeruen is hasznalni, de egyesek eleg brutal dolgokat muvelnek veluk. Ha az olyan kodokat egyszeru atlatni, akkor mindent Mar az STL forrasa is tartalmaz szep dolgokat, es elvezetes nemelyik compile errort olvasni, de azt meg boven uberelik egyes templatekonyvtarak
Azert az mond valamit, hogy egyik ismert fordito sem teljesen kompatibilis a szabvannyal. (mert kicsit nem trivialis ilyen forditot csinalni ehhez az egyszeru kis nyelvhez )

Amugy nem rossza C++, es sebessegkritikus alkalmazasoknal meg a legnepszerubb, de pl. nem sebessegkritikus alkalmazasoknal mar nem a legnepszerubb.
   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #8976   2006.04.26 06:53 GMT+1 óra  
Idézet
gymisi :
Láttad a cikket ami B.S-al készült??
(nem tudom,hogy a cikk most igaz-e vagy sem)



Az a cikk mar sokszor megjelent programozasi forumokon, de mar tobbszor tisztazodott, hogy csak vicc; B.S soha nem nyilatkozott ilyesmit.
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #8975   2006.04.26 06:48 GMT+1 óra  
Kicsit visszakanyarodva a függvényes témához: mindkét (kódos) megoldásban az nem tetszik, hogy kicsit erőszakolós, az interface sztem sokkal tisztább megoldás.

Itt található egy C, C++, Java sebességteszt. Nyilván vannak ennél szakérőbbek is, csak ezt nemrég olvastam, azért linkelem be.

Én egyelőre C++ fan vagyok, de sok jót hallottam már a C#-ről is, ezért szeretném majd egyszer kipróbálni

Sokan írják a C++ ellen, hogy könnyen misuseolható. Ez igaz, de azért a programozónak is kell hogy legyen valami önfegyelme. :p

Toma
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #8974   2006.04.26 06:44 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
És hogy objektumok, sablonok túl vannak bonyolítva? Szerintem egyszerűen használható.



A sablonok az egyik legjobb a C++-ban!

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #8973   2006.04.26 06:38 GMT+1 óra  
Igen láttam vagyis olvastam. Kicsit furcsa, de mondjuk vannak benne ellentmondások. Ha annyira rossz lenne a nyelv akkor, most nem is a C++ lenne a legnépszerűbb. És hogy objektumok, sablonok túl vannak bonyolítva? Szerintem egyszerűen használható. Ezt a Java is igazolja, mert akkor nem készítették volna el a C++ alapjaira.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #8972   2006.04.26 05:52 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
Amíg as C++ a jatékfejlesztés nyelve marad addig én maradok ennél. Nekem nagyon tetszik a C++ és szerintem jól össze van rakva ahhoz, hogy stabil és gyors maradjon. Bjarne azt tartotta a legfontosabbnak, hogy mint a C-nél is a platformfüggetlenség legyen az első szempont. A STL pedig igen nagy szabadságot ad a fejlesztőknek. A Java-ban az az erőltetett statikus main nem tetszik egyedül és az, hogy nincs egy rendes leírás, hogy hogyan és mit kell feltenni a fejlesztőknek a gépre, hogy jó is legyen és lehessen fordítani. Java még annyiban jó, hogy nyelvtanja szinte majdnem megegyezik magával a C++-al, így egyszerű áttérni (végülis csak magát az alap utasításokat kell megtanulni). A C#-ról pedig annyi a véleményem, hogy egy Delphi utánzat, csak az MS-nek bejött a Borland-nak nem (a vége felé). Pedig szerintem ha nyomatták volna a C++ Builder-üket akkor megerősödtek volna.



Láttad a cikket ami B.S-al készült??
(nem tudom,hogy a cikk most igaz-e vagy sem)

   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #8956   2006.04.26 04:02 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
nincs egy rendes leírás, hogy hogyan és mit kell feltenni a fejlesztőknek a gépre, hogy jó is legyen és lehessen fordítani.


Mert annyira egyszerű. SDK-t letöltöd, felrakod, mint akármilyen más progit.

Progid fordítása: <SDKDIR>/bin/javac.exe
Jar előállítása: <SDKDIR>/bin/jar.exe
Futtatása: <SDKDIR>/bin/java.exe -jar <jarfile>

De ezt szinte minden Javas könyv elejében leírják...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #8951   2006.04.26 03:57 GMT+1 óra  
jaja
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #8944   2006.04.26 03:45 GMT+1 óra  
Amíg as C++ a jatékfejlesztés nyelve marad addig én maradok ennél. Nekem nagyon tetszik a C++ és szerintem jól össze van rakva ahhoz, hogy stabil és gyors maradjon. Bjarne azt tartotta a legfontosabbnak, hogy mint a C-nél is a platformfüggetlenség legyen az első szempont. A STL pedig igen nagy szabadságot ad a fejlesztőknek. A Java-ban az az erőltetett statikus main nem tetszik egyedül és az, hogy nincs egy rendes leírás, hogy hogyan és mit kell feltenni a fejlesztőknek a gépre, hogy jó is legyen és lehessen fordítani. Java még annyiban jó, hogy nyelvtanja szinte majdnem megegyezik magával a C++-al, így egyszerű áttérni (végülis csak magát az alap utasításokat kell megtanulni). A C#-ról pedig annyi a véleményem, hogy egy Delphi utánzat, csak az MS-nek bejött a Borland-nak nem (a vége felé). Pedig szerintem ha nyomatták volna a C++ Builder-üket akkor megerősödtek volna.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #8937   2006.04.26 01:55 GMT+1 óra  
Ha érdekel, és nem olvastad, akkor c++ vs java témában érdekes vitát lehet(ett) olvasni a hup.hu-n a HUP Readers' Choice 2005, kedvenc programozási nyelv fórumában.

A hiányérzetekkel és tervezési elvekkel kapcsolatban én úgy látom, hogy egyrészt kicsit erősnek érzem, hogy mindent a sebesség oltárán áldoztak volna be (bár fontos volt ez is), inkább az eltérő preferenciák miatt (rugalmasság, szinte teljes szabadság a felhasználónak, nincsen vm) alakítottak ki dolgokat úgy, ahogy. Másrészt épp a bő eszköztár és szabadság miatt, a más nyelvekben meglévő lehetőségekkel majdnem egyenértékű megoldások fejleszthetők a nyelvvel, ha valakinek hiányzik, vagy kell. Van megoldás pl. szemétgyűjtésre (nem smart pointerek).
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #8930   2006.04.26 00:33 GMT+1 óra  
Idézet
kiskami :
nadam:
Még szerencse, hogy kevés itt a (vagy inkább nincsen) java guru, mert pillanatok alatt szétszednének a "C++ gyorsabb a jávánál" kijelentésed miatt. Néhány spec - a játékfejlesztés lehet ilyen - esetet kivéve, ma már a java versenyképes a C++-al sebességben szerintem.

A másik, hogy én éppen azért szeretem a C++-t amiért te nem, vagyis hogy a hagyományos programozási szemlélettel programozóknak is jó eszközöket ad, és az OO programozást is igen kifinomult eszközökkel támogatja.



Vegigkovettem mar eleg sok sebessegtesztet, es allithatom, hogy a JIT technologianak koszonhetoen nagyon kozel van a Java es a C# a C++-hoz sebessegben.
Tulajdonkeppen 20%-okrol lehet vitatkozni, az meg mar erosen fugg a tesz mikentjetol es az egyes kodok optimalizaltsagatol. A C++ osszessegeen azert talan egy picit gyorsabbnak tunik, (es mar csak udvariassagbol is a C++ kis sebessegelonye mellett verek satrat, mert nem vagyok C++ fan, es nem akarom, hogy megszallott C++ ellenzonek higyjenek De varom a Java gurukat, bar azt hiszem ide inkabb compiler-JIT-ben jaratos guru szuksegeltetik.

Igazabol kicsit rosszul fogalmaztam a C++-al szemben. Tulajdonkeppen az jo, hogy olyan nem OO programozasi technikakat is tamogat, amiket ritkan hasznalok, inkabb az a baj, hogy sokan misuse-oljak oket, igy nehez team-ben dolgozni, illetve nagyobb hianyat erzem olyan kenyelmi dolgoknak, amely mas kornyezetekben adott, de C++-ban nincs. Tobb ilyen dolog is van, de a legfontosabb az a Java es a C# fele referenciak es az ezekre alapulo automatikus szemetgyujtes.
Ha megnezed a C++ tervezesi szempontjait, akkor azt fogod latni, hogy altalaban mindent bealdoztak a sebesseg oltaran (es a C-vel valo viszonylagos visszafele kompatibilitas oltaran.). Namost, ha a Java es a C# kezdi utolerni sebessegben (ahogyan te is gondolod), akkor gaz van.
A C++-al az is problema, hogy annyira komplex, hogy tudomasom szerint egyetlen C++ fordito van, amelyik _tokeletesen_ implementalja a szabvanyt, az is egy ismeretlen fordito, ami C-re fordit.

De nem vagyok veresszaju C++ ellenzo, csak egy kicsit jobban csipem pl. a C#-t. Gyorsabban dolgozom benne.
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #8926   2006.04.25 23:33 GMT+1 óra  
nadam:
Még szerencse, hogy kevés itt a (vagy inkább nincsen) java guru, mert pillanatok alatt szétszednének a "C++ gyorsabb a jávánál" kijelentésed miatt. Néhány spec - a játékfejlesztés lehet ilyen - esetet kivéve, ma már a java versenyképes a C++-al sebességben szerintem.

A másik, hogy én éppen azért szeretem a C++-t amiért te nem, vagyis hogy a hagyományos programozási szemlélettel programozóknak is jó eszközöket ad, és az OO programozást is igen kifinomult eszközökkel támogatja.

Eagle_Lor:
Nem (direkt) a megoldásoddal van gondom, hanem már a problémával, amire készítetted.
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] > 130 < [135] [140] [141]