játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5484
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2196
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] > 132 < [135] [140] [142]
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #8637   2006.04.24 14:09 GMT+1 óra  
Nemtom, de a #define jobban néz ki!

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #8619   2006.04.24 13:23 GMT+1 óra  
Ja és nekem is lenne egy kis könnyedebb kérdésecském: miért ne használjak #define-t? Már egy csomó helyen mondták, h inkább használjak helyette globális constansokat: de miért?
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #8618   2006.04.24 13:21 GMT+1 óra  
Idézet
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

struct A
{
void a(int n) { printf("a: %d\n", n); }
void b(int n) { printf("b: %d\n", n); }
};
...


De ilyet pl. ki ír? AZaz csak úgy magától, semmi alapot nem nézve...
MInd1, én térdre borulok elötte, az biztos
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #8608   2006.04.24 11:45 GMT+1 óra  
hacker: rand()%szám... és az srand ( time () ) al kell bevezetni
naggy: te v az én emberem!!! ezer köszönet

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #8568   2006.04.24 10:03 GMT+1 óra  
Egy rövid kérdés: MSVC++ 2005-ben hogyan lehet megoldani a véletlenszám generálást? Mert nekem erre csak Turbo C van megoldásom, de az nem jó erre.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #8557   2006.04.24 08:58 GMT+1 óra  
Tényleg nem semmi. Már pontosan nem tudom, hogy honnan van... valahol találtam egyik barangolásom alkalmával, és megtetszett.
De mikor használni kellett volna, inkább úgy döntöttem, hogy nem ezzel, hanem statikus metódusokkal oldom meg a problémát, mert azt könnyebben átlátom.
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #8556   2006.04.24 08:51 GMT+1 óra  
Idézet
nagyy :
Szerintem erre gondoltál:

Kód:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

struct A
{
void a(int n) { printf("a: %d\n", n); }
void b(int n) { printf("b: %d\n", n); }
};

void call_one(void (A::*function)(int), A *receiver, int argument)
{
(receiver->*function)(argument);
}

int main(int argc, const char *argv[])
{
A object;
call_one(&A::a, &object, 3);
call_one(&A::b, &object, 7);
return 0;
}


UI: Bocs hogy ilyen soká írok, csak mostanában nem volt túl sok időm...


Ezt a kódot ismerem. Nagyon kegyetlen. Én anno vagy egy hétig tanulmányoztam mire leesett hogy mi micsoda. De ez alapján raktam össze én is a megoldásom.
Reality is almost always wrong. - House

   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #8551   2006.04.24 08:37 GMT+1 óra  
Szerintem erre gondoltál:

Kód:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

struct A
{
void a(int n) { printf("a: %d\n", n); }
void b(int n) { printf("b: %d\n", n); }
};

void call_one(void (A::*function)(int), A *receiver, int argument)
{
(receiver->*function)(argument);
}

int main(int argc, const char *argv[])
{
A object;
call_one(&A::a, &object, 3);
call_one(&A::b, &object, 7);
return 0;
}


UI: Bocs hogy ilyen soká írok, csak mostanában nem volt túl sok időm...
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #8545   2006.04.24 07:50 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
h tom azt megcsinálni, h 1 fügvénynek 1 másik class fügvényét adom meg? vki már 1* segített csak bölcsen eldugtam és most h kéne nem találom. A bemenet vmi olyan volt, h FV(Class, Fügvény ), csak nem emléxem h pontosan hogyan is volt



Mivel még senki nem adott választ Birmacher-nak, így elmagyarázom a sablonos megoldást. Egy nagyon egyszerű megoldásról lesz itt szó. Szóval a sablonok működése hasonló a C/C++-beli makrókékhoz. Azt nem tudom pontosan, hogy hogyan fordítja a fordító ezeket, de nem is az a lényeg. Függvényeknél amikor egy sablonparamétere van a függvénynek akkor behelyettesítődik az érték és minden a aváltozóba. De nézzünk erre egy példát (ezut az InterX engine-mhez írtam, hogy kipróbálhassam a megoldást):

Kód:
template<class T> void SetEngine(T* t)
{
t->SetEngine(engine);
}


Mivel az InterX enginem DX alapú, így át kell adnom minden osztályomnak a Device-emet, hogy meg tudjam ezeket jeleníteni. Az nem baj, hogy a t-nek nem tudja a fordító, hogy tényleg van-e ilyen függvénye vagy nincs. Viszont amikor gyakorlatban használjuk ezt akkor viszont ellenőrzi! Ez a függvény csak akkor jó ha a paraméterként átadott osztálynak, struktúrának (változót nem írok, mert ugyebár annak nincsen ilyene) van ilyen függvénye. Így elhanyagolható, hogy éppen milyen osztályunkat adjuk át a függvénynek. Ja és nem lassabb, mintha overloading-olnánk egy függvényt, így nem kell azon aggódni, hogy sebességkritkus lenne. Ha valamit elírtam volna akkor nyugodtan szóljatok.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
warlock - Törzstag | 704 hsz       Online status #8523   2006.04.23 14:45 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
ez így ok, de nekem olyan kéne, ahova nem csak 1 előre megadott classből tom kiszedni a fvket, hanem akármelyikből...

nem vok 1 1*ű eset


Ugyanezzel a problémával szenvedtem 3-4 napja végén inkább kerestem 1 kevésbé elegáns favágósabb megoldást....

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #8515   2006.04.23 13:48 GMT+1 óra  
Hja, de jó ha kéznél van már az elején.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #8512   2006.04.23 13:44 GMT+1 óra  
Stroustrup féle könyv inkább referencia, nem igazán kezdőknek való...

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #8508   2006.04.23 13:34 GMT+1 óra  
Doksi-böngésző -> Programozás -> C/C++

http://doksi.hu/doksik.php?order=subcat&fid=44
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
takraj - Tag | 77 hsz       Online status #8507   2006.04.23 13:30 GMT+1 óra  
Idézet
kicsy :
Mind letölthető doksi.hu-ról, ha esetleg nem szereted a papírt



Ott hol? Mert nem találom őket!
Érdekelne engem is, ha már így szóbakerült
..:: TakRaj ::..

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #8487   2006.04.23 12:21 GMT+1 óra  
Csak copypaste egy másik fórumról:
- B. Stroustrup: A C++ programozási nyelv (Kiskapu, 2001)
- Tóth Bertalan: Programozzunk C++ nyelven (ComputerBooks, 2003)
- Kondorosi Károly - László Zoltán - Szirmay-Kalos László: Objektum-orientált szoftverfejlesztés C és C++ nyelven (CompuerBooks, 2004)
- Benkő Tiborné - Poppe András: "Együtt könnyebb a programozás" sorozat:
Objektum-orientált C++ (CompuerBooks, 2004)

Mind letölthető doksi.hu-ról, ha esetleg nem szereted a papírt
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #8455   2006.04.23 11:28 GMT+1 óra  
Üdv!
Tudtok ajánlani könyvet C++ -hoz? Egy C-s nyelvvel sem dolgoztam még.(alap pascal .VB.NET tanulása folyamatban)
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #8439   2006.04.23 10:29 GMT+1 óra  
nem nem az nem volt ok, és tom h vki mondott még fél éve nekem 1 okosat, csak nem találom a bejegyzést

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #8435   2006.04.23 10:10 GMT+1 óra  
Birmacher: ami a blogomban van, az nem jó?
http://harmonia-ent.uw.hu/prog_blog/prog_blog.php?table=shadevampire
és keress rá arra, hogy "függvény pointer"
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #8414   2006.04.23 08:45 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
Idézet
Birmacher :
ez így ok, de nekem olyan kéne, ahova nem



Ez se probléma és ugyanúgy két eset:



és a sablonos h müxik, mer gondolom nem csak szimplán beteszem elé h template<t>. Ez az amire idáig rá se néztem, szal most ténleg szégyellem magam

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #8411   2006.04.23 08:06 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
ez így ok, de nekem olyan kéne, ahova nem csak 1 előre megadott classből tom kiszedni a fvket, hanem akármelyikből...

nem vok 1 1*ű eset



Ez se probléma és ugyanúgy két eset:

1. Sablonok használata
2. Minden használt class egy ősosztályból van származtatva és annak az ősosztálynak a függvényét használod.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #8410   2006.04.23 07:21 GMT+1 óra  
ez így ok, de nekem olyan kéne, ahova nem csak 1 előre megadott classből tom kiszedni a fvket, hanem akármelyikből...

nem vok 1 1*ű eset

   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #8409   2006.04.23 07:13 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
h tom azt megcsinálni, h 1 fügvénynek 1 másik class fügvényét adom meg?


Több módszer is van.
Ha static függvényt akarsz átadni, az ugyanúgy működik, mint a sima fgveknél. Pl.:
Kód:
class A {
public:
   static int veletlen();
};

typedef int vmi_t (void);

void f(vmi_t vmi ) {
   //...
   int a=vmi();
   //...
}

int main() {
   f(A::veletlen);
   return 0;
}

Viszont nem statikus függvényekre ezt nem lehet, hanem csak úgy, hogy átadsz egy osztályba tartozó objektumot:
Kód:
class B {
public:
   int veletlen();
};

voif f2(B& b) {
   //...
   int a=b.veletlen();
   //...
}

int main() {
   B b;
   f2(b);
   return 0;
}

A "B" verzió továbbfejlesztett változata az ún. funktorok használata. (ld. google:://functor)
Toma
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #8407   2006.04.23 06:53 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
Hacker :
Idézet
Asylum :
Hogy lehet egy string hosszát lekérdezni? Mert az strlen csak akkor hajlandó ha normálisan irom be vagyis nem változó...
A másik meg, hogy a setw() az életbe nem akar spaceket irni...vmit elbaxtam?



Kód:
std::string.size();


Az utóbbira meg amúgyis tudod a választ.


std::string-nél length()-el kérdezzük le a hosszát. A size() a méretét adja meg.



Jah igen bocs, mindig keverem a kettőt .
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #8405   2006.04.23 06:24 GMT+1 óra  
h tom azt megcsinálni, h 1 fügvénynek 1 másik class fügvényét adom meg? vki már 1* segített csak bölcsen eldugtam és most h kéne nem találom. A bemenet vmi olyan volt, h FV(Class, Fügvény ), csak nem emléxem h pontosan hogyan is volt

   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #8402   2006.04.23 05:31 GMT+1 óra  
Ohh köszi tényleg Vmi táblázatszerüséget kéne csinálnom elvileg(konzolban )szal a setw() is ahhoz kéne mert szekvenciális inputfájlbol dolgozik és nemtom h most a cucc éppen milyen hosszu vagyis mennyi legyen a táblázat egy cellájának szélessége...csak a setw() pont nem annyi helyet hagy ki mint kéne hanem mindig kevesebbet

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2006.04.23 05:37 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #8391   2006.04.23 04:10 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
Idézet
Asylum :
Hogy lehet egy string hosszát lekérdezni? Mert az strlen csak akkor hajlandó ha normálisan irom be vagyis nem változó...
A másik meg, hogy a setw() az életbe nem akar spaceket irni...vmit elbaxtam?



Kód:
std::string.size();


Az utóbbira meg amúgyis tudod a választ.


std::string-nél length()-el kérdezzük le a hosszát. A size() a méretét adja meg.
Reality is almost always wrong. - House

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #8382   2006.04.23 01:16 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Hogy lehet egy string hosszát lekérdezni? Mert az strlen csak akkor hajlandó ha normálisan irom be vagyis nem változó...
A másik meg, hogy a setw() az életbe nem akar spaceket irni...vmit elbaxtam?



Milyen string-re gondolsz? Erre: std::string vagy a sima C-s char-ra?

Mert ha az előbbi akkor két megoldás van:

Kód:
strlen(std::string.c_str());


c_str() egy mutatót ad vissza a tárolt sztring tartalmáról.

vagy

Kód:
std::string.size();


Az utóbbira meg amúgyis tudod a választ.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
warlock - Törzstag | 704 hsz       Online status #8381   2006.04.23 01:06 GMT+1 óra  
Sztem stringet adott át neki nme char mutatót. Bár arra errora kéne kilépnie.

   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #8366   2006.04.22 15:34 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Hogy lehet egy string hosszát lekérdezni? Mert az strlen csak akkor hajlandó ha normálisan irom be vagyis nem változó...
A másik meg, hogy a setw() az életbe nem akar spaceket irni...vmit elbaxtam?


A legjobb lenne, ha be tudnál másolni egy forráskód részletet, az alapján könnyebb lenne megállapítani hogy mi a baja.
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #8330   2006.04.22 13:34 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Hogy lehet egy string hosszát lekérdezni? Mert az strlen csak akkor hajlandó ha normálisan irom be vagyis nem változó...
A másik meg, hogy a setw() az életbe nem akar spaceket irni...vmit elbaxtam?


Pedig a strlen()-nek működnie kéne. Ha minden kötél szakad akkor próbálj meg egy saját fv-t írni. Nem túl bonyolult, csak végig kell lépkedni a string karakterein és a /0 (string záró) karaktert keresni. Ahol ez van annál pont egyel kevesebb szám a string hossza (space-el mindennel).
Reality is almost always wrong. - House

   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #8328   2006.04.22 13:30 GMT+1 óra  
Az strlen elvileg bármilyen 0-végű (zero terminated) char alapú stringnek megmondja a hosszát, tehát nem kell konstansnak lennie.
A setw-t pontosan hogy használod?
Toma
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
Asylum - Törzstag | 5484 hsz       Online status #8295   2006.04.22 11:45 GMT+1 óra  
Hogy lehet egy string hosszát lekérdezni? Mert az strlen csak akkor hajlandó ha normálisan irom be vagyis nem változó...
A másik meg, hogy a setw() az életbe nem akar spaceket irni...vmit elbaxtam?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #8222   2006.04.22 00:39 GMT+1 óra  
ok, főleg azért kellett volna, mert az osztály Contruktorában használom, amit szerettem volna a header-be átrakni, de akkor marad az eddigi felállás, és cpp-ben lesz a construktor is.
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #8050   2006.04.20 10:31 GMT+1 óra  
De így bárhol használhatod.
Ha még télleg csak abban az 1 fileban kell használni akkor meg minek headerbe rakni?
Toma
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #8041   2006.04.20 10:00 GMT+1 óra  
Ha nem használja más, akkor nincs értelme külön header-be rakni.
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #8040   2006.04.20 09:51 GMT+1 óra  
Birmacher: Nemnem, de az miért fontos?

extern-eset tudtam, de akkor ugyan ott vok, mint eddig (csak abban a file-ban használom)
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #8025   2006.04.20 08:52 GMT+1 óra  
mellesleg ue ezt a sort nem törölted:

#ifndef...
#define...
#endif...

   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #8014   2006.04.20 08:03 GMT+1 óra  
Ez azért van, mert a .h-t ugye mind includeolja, ergo a .cpp-k fordításánál mindben benne lesz a kérdéses sor, tehát a fordÍtó reakciója teljesen érthető. Amit csinálhatsz: a kérdéses .h-ban így adod meg:
Kód:
extern CDoserEngine* pC_MyApp;

Aztán egy tetszés szerint választott .cpp fileban írod:
Kód:
CDoserEngine* pC_MyApp = NULL;

A többiben pedig szépen dolgozhatsz vele.
Toma
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #8001   2006.04.20 07:27 GMT+1 óra  
Lehet, hogy ez a kérdés nevetségesen egyszerű, de nekem valahogy nem esik le...
Szal van egy ilyen sorom (Dive or Die-ból, csak épp rendezgetem a kódot, meg fejlesztjük tovább )
Kód:
CDoserEngine* pC_MyApp = NULL;

Ez eddig a DoserEngineApp.cpp-ben volt (CDoserEngine-re kellett hivatkozni vele CDoserEngineApp-ból), de most rendezésnél át akarom rakni .h-ba, mert ott lenne a helye. Ha viszont átrakom, akkor ilyen hibákat kapok:
Kód:
Game.obj : error LNK2005: "class CDoserEngine * pC_MyApp" (?pC_MyApp@@3PAVCDoserEngine@@A) already defined in DoserEngineApp.obj

És ezt minden egyes olyan file-ról kiírja, ahonnan van include DoserEngineApp.h felé, azaz ahova áthelyeztem a pointert. Remélem érthető a bajom, mert elég idegesítő, és jó lenne, ha tudna vki segíteni...
   
Eagle_Lor - Tag | 54 hsz       Online status #7895   2006.04.19 11:35 GMT+1 óra  
Idézet
CsanyiL :
Hi! Gondban vagyok a C++-al. Ha felteszem a progit még normálisan működik minden, de ha egyszer már bezárom akkor nem lehet újra megnyitni . . .



A c++ nem egy program, hanem egy nyelv. Valamelyik c++hoz készült fejlesztőkörnyezettel lehet gondod, de ha nem írod le, h. mi a neve és verziója, akkor csak találgatni tudunk.

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #7889   2006.04.19 11:18 GMT+1 óra  
Sz@r a crack amit használsz -> töltsd le a MSVC++ 2005 Express Editiont az ingyenes

   
CsanyiL - Tag | 12 hsz       Online status #7888   2006.04.19 11:14 GMT+1 óra  
Hi! Gondban vagyok a C++-al. Ha felteszem a progit még normálisan működik minden, de ha egyszer már bezárom akkor nem lehet újra megnyitni . . .

   
CsanyiL - Tag | 12 hsz       Online status #7886   2006.04.19 11:11 GMT+1 óra  
Hi! Tudja valaki miért nem műxik a c++ normálisan?? Gond= Ha felteszem akkor még minden ok,első futtatásig.Csak, ha kilépek nem tudom újra megnyitni . . . Egyszerűen nem nyílik meg . . .

   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #5158   2006.02.01 06:38 GMT+1 óra  
Szerintem a konstruktorokbvan szereplő kifejezések úgy kell felépüljenek, hogy kiegészitsék egymást és ne fölülírják egymást. Ha viszont mindkettőben használsz azonos fv.-t akkor azt overrideolni kell, és ha közös változót használsz benne akkor pedíg a new-t kell használni az új paraméter létrehozásánál. Kb erre jutottam.




   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #5157   2006.02.01 06:28 GMT+1 óra  
hü már a constructorbuildert nézegetem, ajaj ennyire azért nem mély


   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #5156   2006.02.01 06:26 GMT+1 óra  
Próbáld meg ezt: A kulcs a new a függvény előtt. Remélem neked is müködni fog Nállam ez a kód hiba nélkül fordul;

namespace ConsoleApplication1
{
class Program
{
class szulo
{
public string teststring = null;
public szulo()
{
teststring = "szulo";
}

internal void kiir()
{
Console.WriteLine(this.teststring);
}
}

class gyerek : szulo
{
public gyerek()
{
this.teststring = "gyerek";
}

internal new void kiir()
{
Console.WriteLine(this.teststring);
}
}

static void Main(string[] args)
{
szulo parent = new szulo();
parent.kiir();
gyerek child = new gyerek();
child.kiir();
Console.ReadKey();
}
}
}


   
tigrisss - Guests | hsz       Online status #5155   2006.02.01 06:21 GMT+1 óra  
Igen, valószínűsítem, hogy a konstruktorban lévő dolgok nem virtualizálhatók.


   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #5154   2006.02.01 06:10 GMT+1 óra  
Fura ez nekem na megyek kipróbálom C#-ban, de ez nekem egyébként nem tűnik rendellenes viselkedésnek.


   
tigrisss - Guests | hsz       Online status #5153   2006.02.01 05:58 GMT+1 óra  
Köszi!
Most kicsit máskép közelítem meg a dolgot:
Ebben az esetben a _Fuggveny() override működik (ha deklaráltuk a CDerive classban a kimenet CHILD, ha nem, akkor használja a CBAse classbeli PARENT kiírást).

De! Ha én már használok egy konstruktort a CBase class-ban, amiben meghívom a _Fuggveny()-t, akkor már nem jo (ekkor ugye nem használjuk a mainban a: Proba->_Fuggveny()



class CBase
{
public:
virtual void _Fuggveny() { cout "PARENT" endl;};
};

class CDerived : public CBase
{
public:
void _Fuggveny() { cout "CHILD" endl; }; Kikommnetezve a CBase beli hívódik meg
};

void main()
{
CBase* Proba = new CDerived;
Proba->_Fuggveny();
delete Proba;
};


   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #5152   2006.02.01 05:13 GMT+1 óra  
Két dolog jutott eszembe hirtelen, az egyik nagy valszeg nem jó de ideirom
1. A parent objektum destruktora már meghívódott a child objektum constructora előtt, tehát egybeágyazni kellene??
2. Ezt valószinüsítem inkább, hogy a child osztályban valahogyan meg kellene azt mondani hogy te az előző _függvényt szeretnéd fölülbirálni, C#-ban ez az override-al megy tudtommal van valami ilyesmi C++-ban is.


   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] > 132 < [135] [140] [142]