játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5513
FZoli:    4895
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2203
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] > 134 < [135] [140] [143]
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #5138   2005.12.24 07:13 GMT+1 óra  
És ha pl. úgy néz ki, h:

CMy_Class
és ennek van változója:
SGroup* groups_array;
de SGroup sima Struct, ami megint tartalmaz dinamikus elemeket
struct SGroup {
SFace* va_faces;

akkor itt elég az, ha destruktornak kiadok egy delete groups_array parancsot? Mármint, akkor ez már pl. va_faces-t is kinullázza?

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])(Módosította ShAdeVampirE 2005.12.24. 15:14-kor)

   
kiskami - Guests | hsz       Online status #5137   2005.12.24 06:39 GMT+1 óra  
a pointereid álltal mutatott objektumokat muszály neked kezelni destruktorban, ha nem akarsz memleak-et, az stl konténerei jólneveltek, és a bennük tárolt dinamikus dolgok destruktorait meghívják, amikor ők kimúlnak, ha minden igaz

Üdv,
Kami

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #5136   2005.12.24 03:00 GMT+1 óra  
Kicsit új még nekem a dinamikus adatkezelés komolyabb alkalmazása, ezért lehet ez elég triviális kérdés lesz, de most lényeges, így pls ne nézzetek hülyének...

Szal ha van egy objektumom, amit dinamikusan hozok létre, és abban vannak szintén adatszerkezetek amiket dinamikusan kezelek, akkor elég csak az objektumot megsemmisíteni, vagy minden egyes dinamikus részét külön megkell szüntetni?

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
nagyy - Guests | hsz       Online status #5135   2005.12.18 04:08 GMT+1 óra  
Hááát nem tudom. A VC6-ban így tuti hogy működik, mert most próbáltam ki.

typedef int (*FunctionType)();


void Draw( FunctionType func )
{
// ...
func();
}


int Cube() { /* ... */ return 0; }


int main( void )
{
Draw( Cube ); return 0;
}

nagyy

   
nagyy - Guests | hsz       Online status #5134   2005.12.18 01:17 GMT+1 óra  
Ha jól értelmezem, akkor vmi olyat szeretnél, hogy a paraméterbe egy függvényt adsz, és később ezt meghívod...
Ezt így kellene:

typedef void (*FunctionType)();

void Cube() { ... }

void DrawFunc(FunctionType Func) //itt rajzol
{
glTranslatef(2, 0, 0);
Func();
}

...és akkor a DrawFunc -ot így hívod a későbbiekben...

pl.: DrawFunc( Cube );

... az viszont fontos, hogy a FunctionType típusnak csak olyan függvényeket lehet adni, amelyek "visszatérési értéke" void, és nincs paramétere.

nagyy

   
Eagle_Lor - Guests | hsz       Online status #5133   2005.11.16 18:07 GMT+1 óra  
Olvasd el a főoldalon a híreket, a Visual Studio 2005-ösben ott a link.


   
bolyzsolt - Guests | hsz       Online status #5132   2005.11.16 10:20 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
(bolyzsolt írta:
Helló!

Egy hülye kérdés: le lehet-e szedni a Microsoft Visual C++ 6-os verzióját, lehet próbaprogi is, de lehessen használni, és ha igen, honnan?

Kösz a válaszokat

Zsolti - a haladó kezdő )Nem lehet csak a VC++ 8 egy verzióját lehet letölteni ha minden igaz.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25
Kösssszzzzzzi, esetleg nem tudnál egy címet?

Zsolti - a haladó kezdő

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5131   2005.11.16 08:44 GMT+1 óra  
Idézet
bolyzsolt írta:
Helló!

Egy hülye kérdés: le lehet-e szedni a Microsoft Visual C++ 6-os verzióját, lehet próbaprogi is, de lehessen használni, és ha igen, honnan?

Kösz a válaszokat

Zsolti - a haladó kezdő
Nem lehet csak a VC++ 8 egy verzióját lehet letölteni ha minden igaz.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25

   
bolyzsolt - Guests | hsz       Online status #5130   2005.11.16 05:10 GMT+1 óra  
Helló!

Egy hülye kérdés: le lehet-e szedni a Microsoft Visual C++ 6-os verzióját, lehet próbaprogi is, de lehessen használni, és ha igen, honnan?

Kösz a válaszokat

Zsolti - a haladó kezdő

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5129   2005.11.15 14:45 GMT+1 óra  
Idézet
nagyy írta:
A bit kikapcsolásához kell egy maszkolás (ÉS művelet), és egy komplementer képzés...

pl.:

DWORD tesz = 400 | 20 | 10;
DWORD kizarando_bitek = 400;
teszt &= ~kizarando_bitek;


nagyy
Ah kösz. Az a baj hogy ez nekem is eszembe jutott csak valamiért nem működött. Így most megerősítettél abban hogy mást csesztem el a kódban nem a bitműveleteket.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25

   
nagyy - Guests | hsz       Online status #5128   2005.11.15 14:25 GMT+1 óra  
A bit kikapcsolásához kell egy maszkolás (ÉS művelet), és egy komplementer képzés...

pl.:

DWORD tesz = 400 | 20 | 10;
DWORD kizarando_bitek = 400;
teszt &= ~kizarando_bitek;


nagyy

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5127   2005.11.15 13:41 GMT+1 óra  
Kérdés: adott egy 32-bites DWORD változó amibe bitenkénti vagyal tettem bele értékeket (Pl: DWORD teszt = 400|10|20). Melyik bitenkénti operátorral tudom az egyiket kizárni a DWORD-ból (Pl:tesztből szeretném a 400-at kizárni úgy hogy a 10 és a 20 érintetlen maradjon).

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25(Módosította TheProGamer 2005.11.15. 21:41-kor)

   
Eagle_Lor - Guests | hsz       Online status #5126   2005.11.13 11:01 GMT+1 óra  
Lazarus:
Ha Windowsos üzentekkel oldottad meg az inputot akkor [url=http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/winui/winui/windowsuserinterface/userinput/virtualkeycodes.asp>itt[/url] találod a virtual keycodeok listáját, a következő kódrészlet lekérdezi egy billentyű nevét:
//MessageProc-ba
char keyname[64];
switch(msg){
case WM_KEYDOWN:
GetKeyNameText(lParam, keyname, 256);
break;
//többi message
}

Ha DirectInputot használsz akkor
[url=http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/directx9_c/Keyboard_Device.asp>itt[/url] találod a DIK_ konstansok listáját. A következő kód lekérdezni a billentyű nevét:

DIPROPSTRING keyname;
keyname.diph.dwSize = sizeof(DIPROPSTRING);
keyname.diph.dwHeaderSize = sizeof(DIPROPHEADER);
keyname.diph.dwObj = DIK_DELETE; //ide jön a lekérdezendő konstans
keyname.diph.dwHow = DIPH_BYID;
DInputDev->GetProperty(DIPROP_KEYNAME, &keyname.diph);
//A keyname.wsz-ben lesz unicode stringként az eredmény, ha ascii stringgé akarod alakítani akkor a wcstombs függvényt használhatod


   
Eagle_Lor - Guests | hsz       Online status #5125   2005.11.13 10:10 GMT+1 óra  
Asylum:
A Microsoft oldaláról elérhető legújabb (2005 októberi) DirectX SDK-t is lehet Dev-C++al használni, csak a .lib fájlokat konvertálni kell. Én a következő módszerrel állítottam be:

-legújabb DX SDK-t leszedtem az MStől és felinstalláltam, pl. a c:dxsdk könyvtárba

-le kell szedni a [url=http://www.mingw.org/download.shtml>MinGW[/url] honlapjáról a mingw-utilst és binutilst, majd ezeket kicsomagolni és a bin könyvtárukat egy könyvtárba másolni

-másold ebbe a könyvtárba a c:dxsdkLibx86-ból az összes .lib fájlt

-minden átmásolt .lib fájlra meg kell hívni a letöltött mingw-utilsból a reimp nevű progit. Ezzel a .bat fájllal egyszerűbb:

@echo off
REM mentsd le pl. konvert.bat-ként majd indítsd el
FOR %%x in (*.lib) do (
echo konvertalas: %%x
reimp %%x
)
echo A konvertalas kesz

-ha a konvertálás elkészült letörölheted a reimp könyvtárából a .libeket és a létrehozott fájlokat másold be a végleges helyükre (pl. Cev-CppLibdx9)

-a Dev-C++ban Tools/Compiler Options/Directories a librariesnál add hozzá az új fájlokat tartalmazó könyvtárat, a c++ includesnál pedig a c:dxsdkInclude-t add hozzá, mindkét helyen mozgasd legfelülre az újonnan hozzáadott bejegyzéseket

-kész is vagyunk, innentől lehet a Dev-C++al a legújabb directx sdkt használó programokat fordítani

(Módosította Eagle_Lor 2005.11.13. 18:11-kor)

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #5124   2005.11.13 05:24 GMT+1 óra  
Köszi

netspirit.srv.hu

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #5123   2005.11.12 18:34 GMT+1 óra  
Vagy legalább abban segítsen vlki hogy mire keressek rá google-vel?

"c++ windows typed" "typing characters" "read characters"
Ezekre telejesen más dolgok jönnek ki

netspirit.srv.hu

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #5122   2005.11.12 13:36 GMT+1 óra  
Hali!

Már régebben is feltettem ezt a kérdést és felteszem még1x

Windowsos chat készítéséhez, hogyan lehet elérni azt hogy a leütött billentyűket beolvassa és egy tömben tárolja? Csak simán írkálni akarok... remélem érthető a kérdés

netspirit.srv.hu

   
lyahim - Guests | hsz       Online status #5121   2005.11.12 08:53 GMT+1 óra  
A probléma bővebben kifejtve: Nem használom a frameworköt,
lehet hogy a command lineban van a hiba, de viszont mikor egy
Vc 6-os projectet importáltam akkor is fenn állt a probléma.
A proci optimalizálás valószinüleg nem rossz mert a tesóm P2 400-as gépén, futott míg nekem duronom van, de másnál már nem fut.
Esetleg ha vhogy el lehetne a c++ projectbeállitásból tüntetni
a clr opciót az lehet hogy segítene,de ezt pedig nem találtam meg.
Lyahim


   
Hacker - Guests | hsz       Online status #5120   2005.11.12 03:24 GMT+1 óra  
De amúgy a Dev-C++ -nak van egy remek online frissítő programja ami a letöltés után már automatikusan települ is a Dev-be. Innen is le lehet tölteni a DirectX 9 SDK-t.

Programozz ne háborúzz!!!

   
Baz - Guests | hsz       Online status #5119   2005.11.12 00:51 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum írta:
Valaki le tudná irni részletesen h hogyan is kell a DevC++ t beállitani dx9es kod forditására?Nem értek nagyon hozzá a dx9sdk t leszestem de a help ben semmi erre vonatkozo dolgot nem találtam (láttam Crusader cikkét de nem sikerült megcsinálnom föleg mert magyar nyelvü DevC++ om van ö meg az angolra irt le mindent(nem mintha ijen hlye lennék de akkorse találom)

Köszi elöre is

Asylum
hi!
azt az sdk-t hiába szedted le(fogaggyunk a microsoft oldaláról), mer valszeg az visualos, neked meg deves(mingw-s) kell. crusader [url=http://directxprog.uw.hu >honlapján[/url] megtalálhatod(mint link) ezt az sdk-t.
aúgy azt kell, hogy létrehzool egy projektet, projektre jobb klikk, fordító (asszem) és ott van, hogy libek. libnek kell linkelni egy csomó mindent, ez le van írva crusader tutorjában. ha azt írja, hogy nemtalálja ezt és ezt, akkor a köv. fül (asszem mappák vagy ilyesmi) ott van, hogy lib könyvtárak, hozzá kell adni azt a mappát, amiben vannak a libek. így már fordításnál nincs problem.
remélem érthető volt

Üdv: --==[B@z]==--

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #5118   2005.11.11 09:32 GMT+1 óra  
Idézet
Lexx írta:
(lyahim írta:
Az szeretném megtudni, hogy miért csinál a visual c++.NET
olyan kódot amit csak az én gépememen tudok futattni?
please nagy on sürgős!!

)Így látatlanban az a tippem, hogy olyan processzor optimalizálási opciót állítottál be ami nálad ok (Pl P4 SS2 stb) és egy olyan gépen próbáltad ki ahol teljesen más a környezet (Pl. AMD 3dNow ).

Lexx


Managed kód, vagy natív?

Egyébként a .Net lényege, hogy elfedje a hardverek közötti különbségeket, tehát, ha a kód managed, akkor azt kell tenni, amit előttem már leírtak(tegyél fel .net-et)!

Akkor tudsz valamit,ha tudod, hogy mit nem tudsz!

   
Lexx - Guests | hsz       Online status #5117   2005.11.11 07:00 GMT+1 óra  
Idézet
lyahim írta:
Az szeretném megtudni, hogy miért csinál a visual c++.NET
olyan kódot amit csak az én gépememen tudok futattni?
please nagy on sürgős!!


Így látatlanban az a tippem, hogy olyan processzor optimalizálási opciót állítottál be ami nálad ok (Pl P4 SS2 stb) és egy olyan gépen próbáltad ki ahol teljesen más a környezet (Pl. AMD 3dNow ).

Lexx


   
Lexx - Guests | hsz       Online status #5116   2005.11.11 06:57 GMT+1 óra  
Már nagyon régen nem programozok MS-Visual C/C++ alatt, de úgy emlékszem, hogy a .NEt framework csak egy opció. ha nem használod a benne lévő függvényeket hanem pl. csak "mezei" Windows api-t használsz, akkor megy majd a programod .NEt framework nélkül is.

A .NET egyébként ebben a vonatkozásában megegyezik a JAVA-val. Mert ott is kell egy keretrendszer. Mindkettő esetben a megfelelő keretrendszer ingyenesen letölthető a megfelelő (M$ vagy SUN) weboldaláról. A legtöbb esetben a fejlesztő eszközökhöz melléklik ezen keretrendszerek továbbadható verzióját. Keresgélj csak a teljesen legális DVD lemezeden.

Lexx


   
Regx3 - Guests | hsz       Online status #5115   2005.11.11 04:43 GMT+1 óra  
Idézet
lyahim írta:
Az szeretném megtudni, hogy miért csinál a visual c++.NET
olyan kódot amit csak az én gépememen tudok futattni?
please nagy on sürgős!!


Én nem értek a vc.net-hez, de valami olyat hallottam, hogy kell hozzá a .net framework. Tehát minden gépen amin futtatni akarod a progit kell ez a framework.


   
VT@gamf - Guests | hsz       Online status #5114   2005.11.11 02:05 GMT+1 óra  
Az szeretném megtudni, hogy miért csinál a visual c++.NET
olyan kódot amit csak az én gépememen tudok futattni?
please nagy on sürgős!!

vmi konkrétumot is írhatnál...

A C: meghajtó boldogabb mint a D:

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #5113   2005.11.10 06:34 GMT+1 óra  
Valaki le tudná irni részletesen h hogyan is kell a DevC++ t beállitani dx9es kod forditására?Nem értek nagyon hozzá a dx9sdk t leszestem de a help ben semmi erre vonatkozo dolgot nem találtam (láttam Crusader cikkét de nem sikerült megcsinálnom föleg mert magyar nyelvü DevC++ om van ö meg az angolra irt le mindent(nem mintha ijen hlye lennék de akkorse találom)

Köszi elöre is

Asylum

   
lyahim - Guests | hsz       Online status #5112   2005.11.10 04:01 GMT+1 óra  
Az szeretném megtudni, hogy miért csinál a visual c++.NET
olyan kódot amit csak az én gépememen tudok futattni?
please nagy on sürgős!!


   
Baz - Guests | hsz       Online status #5111   2005.11.09 22:15 GMT+1 óra  
oh...

Üdv: --==[B@z]==--

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5110   2005.11.09 13:33 GMT+1 óra  
Idézet
Baz írta:
milyen konvertáló parancsok vannak? mint pl az atoi()
tud vki erre mondani eg ytutoriált, vagy oldalt?

Üdv: --==[B@z]==--
Az msdn-en fent van mind.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25

   
Baz - Guests | hsz       Online status #5109   2005.11.09 13:27 GMT+1 óra  
milyen konvertáló parancsok vannak? mint pl az atoi()
tud vki erre mondani eg ytutoriált, vagy oldalt?

Üdv: --==[B@z]==--

   
Lexx - Guests | hsz       Online status #5108   2005.11.09 00:30 GMT+1 óra  
Nos, mindezek mellett a pointerek "kicsit" fel is gyorsítják az adatfeldolgozást.
Pl. keressd meg egy 64x64 es képben az első és utolsó (jobbról-balról) olyan képpontot amelyik nem átlátszó.
Ha ezt nem pointerekkel csinálod, akkor minden egyes képpont elérésnél a programod ki fogja számolni az aktuális fizikai memória címet. (lásd tömbkezelés). Míg pointerekkel ez egy egyszerű inkrementáló utasítássá változik. Egy game-render engine-nél ez jelentős is lehet.

Lexx


   
WToma - Guests | hsz       Online status #5107   2005.11.08 12:45 GMT+1 óra  
Mire jók a pointerek?
Az első felhasználást már mondták is: nem mindig lehet előre tudni, hogy mekkora helyre lesz szükséged. A fordítónak viszont fordítási időben tudnia kell, hogy mekkora helyet foglaljon le. Példa: be akarsz tölteni egy képet. Persze kódoláskor még nem lehetsz benne biztos, hogy 100x100-as, vagy 640x480-as lesz-e. Semmi baj, csinálsz egy pointert. Beolvasáskor először a headerből kiolvasod a kép méretét, majd pedig a szabad tárban (memóriában) lefoglalsz egy akkora területet, amekkora kell, és a mutatódat beállítod ennek a címére. És kész. Még a méreteket kell eltárolni, és bármelyik függvény ugyanúgy tudja használni a kicsi vagy a nagy képet.
Második felhasználás: nem kell az adatokat fizikailag többszörözni a memóriában (megint csak spórolás), hanem elég a különböző helyeken csak a pointert többször tárolni. Tehát ha van 3 négyzeted, és mindegyiket ugyanazzal a képpel akarod textúrázni, akkor nem kell lemásolni háromszor a képet (ami kitömörítve elég sok), hanem csak megjegyzed, hogy igen, ez if a C0xBA memóriavímen van, ez is, meg ez is.
Három: hogyan adhat egy függvény több eredményt is? vagy egy struct-ot kell visszaadnia, de ez megszámlálhatatlanul (és fölöslegesen ) sok típusdefinícióhoz vezetne, vagy a paraméterlistában csak a változóra mutató pointert adod át, ekkor a függvény tudja módosítani az értékeket. (Ld: pascal paraméterlistéban szereplő var-ja.) Egyébként erre lehet még használni a C++-ban bevezetett referenciát.
Továbbá: attól, hogy egy típus mérete ismeretlen, attól a rá mutató pointer mérete mindig ugyanakkora, tehát attól, hogy egy típus még nincs definiálva, csak deklarálva, a rá mutató pointert használhatod. (Ld: láncolt listák, illetve azok a trükkös esetek, amikor az osztályok egymásra mutató adatokat tartalmaznak.)
Toma

"Ez nem bug, hanem feature!"

   
Gaborious - Guests | hsz       Online status #5106   2005.11.08 05:32 GMT+1 óra  
Az igazat megvalva én is hasonlóan voltam a c-vel mint most sokan. Igen, ott a c de én már olyan jól kijövök a pascal nyelvel, aztán kipróbáltam a c-t és hurrá, kit érdekel a pascal, szép volt jó volt, éljen a c. Aztán jött a delphi3/5
. Éljen a delphi kit érdekel a c. Aztán jött a c++ , éljen a c++ kit érdekel a többi. Aztán jött a java. Éljen a C++ és az OOP és nem érdekel a java

Think again, again and again to get a head-ache again.

   
chamu - Guests | hsz       Online status #5105   2005.11.08 04:51 GMT+1 óra  
Idézet
Gaborious írta:
A ponterek nem csak ezért hasznosak mert dinamikusan foglalhatsz le memóriát, azt megteheted a pascalban és delphiben is, a c++ -ban viszont nagyon épitenek erre.

Think again, again and again to get a head-ache again.
Senki nem mondta hogy ezt nem lehet Delphiben vagy Pascalban
negcsinalni.(talan alaposabban kene kifejeznem magam)

áéüőúó
(Módosította chamu 2005.11.08. 12:54-kor)

   
Gaborious - Guests | hsz       Online status #5104   2005.11.08 04:37 GMT+1 óra  
A ponterek nem csak ezért hasznosak mert dinamikusan foglalhatsz le memóriát, azt megteheted a pascalban és delphiben is, a c++ -ban viszont nagyon épitenek erre.

Think again, again and again to get a head-ache again.

   
Lexx - Guests | hsz       Online status #5103   2005.11.08 04:01 GMT+1 óra  
Idézet
Baz írta:
nemtudjátok, hogy c++ban hogy lehet váltani hexából decbe?
szal mondjuk van egy char *kod változóm ezt áttom konvertálni intbe, bár szerintem nem nagyon nyerő, mer az intbe nincsenek betűk, a hexába meg f-ig van. szal akkor vmi olyasmi függvény kéne, ami segítségével char *ból hexába tok váltani (az is int tom, de most mind1) és hexából decbe..
vmi ötlet? vagy kicsit zizisen írtam le? :p

Üdv: --==[B@z]==--
Szia!

Legegyszerűbb ha a %x paramétert (escape sequencet) használod.
Működik printf és scanf függvényekben.

Lexx


   
WToma - Guests | hsz       Online status #5102   2005.11.07 13:50 GMT+1 óra  
Abban biztos vagyok, hogy a *scanf és *printf függvényeknek meg lehet adni, hogy hexát olvassanak/írjanak, de azt nem tudom, hogy a cout-nál lehet-e, és ha igen, hogyan használni formázókat.
Toma

"Ez nem bug, hanem feature!"

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5101   2005.11.07 13:09 GMT+1 óra  
Idézet
Baz írta:
nemtudjátok, hogy c++ban hogy lehet váltani hexából decbe?
szal mondjuk van egy char *kod változóm ezt áttom konvertálni intbe, bár szerintem nem nagyon nyerő, mer az intbe nincsenek betűk, a hexába meg f-ig van. szal akkor vmi olyasmi függvény kéne, ami segítségével char *ból hexába tok váltani (az is int tom, de most mind1) és hexából decbe..
vmi ötlet? vagy kicsit zizisen írtam le? :p

Üdv: --==[B@z]==--
A hexában sincsenek betűk. Csak számjegyek 0-tól f-ig.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25

   
Baz - Guests | hsz       Online status #5100   2005.11.07 12:49 GMT+1 óra  
nemtudjátok, hogy c++ban hogy lehet váltani hexából decbe?
szal mondjuk van egy char *kod változóm ezt áttom konvertálni intbe, bár szerintem nem nagyon nyerő, mer az intbe nincsenek betűk, a hexába meg f-ig van. szal akkor vmi olyasmi függvény kéne, ami segítségével char *ból hexába tok váltani (az is int tom, de most mind1) és hexából decbe..
vmi ötlet? vagy kicsit zizisen írtam le? :p

Üdv: --==[B@z]==--

   
Lexx - Guests | hsz       Online status #5099   2005.11.05 02:55 GMT+1 óra  
Idézet
WToma írta:
Lexx: az lesz az. De légyszi pár szóközt szerkessz bele a hsz-odba met szétesik a fórum...
Toma


Ok, ez volt a copy-paste szindróma.

Ha bármi kérdésed van tedd fel...nem is merem bevallani, hogy mennyi ideje vagyok programozó de elegendő tudás szorult ide. Apropo IDE.
Én mindenkinek nagyon tudom ajánlani a Code::Blocks IDE-t.
Lassan érett lesz a felhasználásra, opensource,multiplatform, kezeli többek között a MSVC free-t a mingw-gcc-t. Amilyen irányba fejlődik jobb lesz mint a DevC++.
Én már egy ideje ezt használom és most kiadott rc2-jük már használható.

Lexx


   
takraj - Guests | hsz       Online status #5098   2005.11.04 02:05 GMT+1 óra  
Idézet
Gr@bber írta:
Tudom hogy nem ide tartozik de valaki tudna ajánlani egy jó T.Pascal tutorialt?Meg valami jó verziót?


Magyar programozási tutorialok: www.prog.hu

..:: TakRaj ::..

   
Baz - Guests | hsz       Online status #5097   2005.11.04 01:10 GMT+1 óra  
C++rovatba pascal tutorial???
nah mind1, neten nemnaon ismerek pascalt (a sajátomén kívül, de azt nem ajánlom... )
A tp legújabb verziója a 7.0 ( ha jól tom ), de ez is ősrégi, ne nagyon számíts 256 színnél többre (ezt is csak külön lehet belerakni, külön obj-k meg minden).
de ajánlom a pacalt!!

Üdv: --==[B@z]==--

   
Gr@bber - Guests | hsz       Online status #5096   2005.11.03 15:00 GMT+1 óra  
Tudom hogy nem ide tartozik de valaki tudna ajánlani egy jó T.Pascal tutorialt?Meg valami jó verziót?


   
WToma - Guests | hsz       Online status #5095   2005.11.03 08:35 GMT+1 óra  
Lexx: az lesz az. De légyszi pár szóközt szerkessz bele a hsz-odba met szétesik a fórum...
Toma

"Ez nem bug, hanem feature!"

   
Birmacher - Guests | hsz       Online status #5094   2005.11.03 03:36 GMT+1 óra  
Idézet
WToma írta:
Próbáld meg ezeket (linker parancssori kapcsoló):
-gdi32
-luser32
-lkernel32
Általában ezekben szoktak lenni a win-es függvények.

Toma


poén MSVC-n lefuttattam ott jó
dev-nek van vmi baja vele

gotoAndPlay()
OpenGL, C++(Módosította Birmacher 2005.11.03. 11:36-kor)

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5093   2005.11.03 03:08 GMT+1 óra  
Idézet
Otisz írta:
(TheProGamer írta:
(Otisz írta:
Az az igazság,hogy nem )Hidd el nekem többet járt volna anno a szám ha lett volna hol jártatni. Nem volt akkoriban netem úgyhogy mindent magamnak kellett egyedül megoldanom, ami orbitális szívásokhoz vezetett néha, de tanultam belőlük. Mondjuk ebből kifolyólag mai napig úgy vagyok vele hogy csak akkor kérek segítséget ha nagyon muszály.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25)Háát igen,de mondjuk amennyit értek még hozzá,halkan mondom,hogy szerintem valószínűleg az ALAPOK a legnehezebb,mert utána is kell tanúlni persze újabb és újabb dolgokat,frissíteni,de azért már akkor van valamire...alapozni,nem??? Neked amúgy mi volt a
Persze ha az alap rossz akkor hiába erőlködik az ember.

Motiváció? 3D-s motort akartam írni egy játékötletemhez. Tudtam hogy a profik C-C++ t használtak így hát úgy gondoltam nekem is jó lesz (főleg hogy utáltam/utálom a Pascal-t). Meg tanultam, csinálgattam kis matek progikat. Ezután rádöbbentem hogy Dos alatt nem fogok cool 3d-s motort írni (ekkor olyan 12-13 éves voltam) és áttértem a VC++ 6-ra. Ezt is kivégeztem majd szinte gyakorlás nélkül elkezdtem a DX 5-öt tanulni (akkoriban a 8 volt a legfrissebb de nem tudtam SDK-t szerezni hozzá), később a 6-ot. Ekkor barátom valahogy beszereztem nekem a full DX9.0c SDK-t én meg szívtam ugyanis előlről kellett tanulnom az egész DX-et. Nagy nehezen végig csináltam, ezután jópár 3d-s progiba beletört a bicskám. Rövid szünet majd ezen a nyáron nekiálltam újra motort írni (a Kranian Fall screenshotjainak hatására) és a mai napig is ezen dolgozom szabad időmben (bár mostanában a win reinstallok akadályoznak).

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25

   
Otisz - Guests | hsz       Online status #5092   2005.11.03 02:57 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
(Otisz írta:
Az az igazság,hogy nem )Hidd el nekem többet járt volna anno a szám ha lett volna hol jártatni. Nem volt akkoriban netem úgyhogy mindent magamnak kellett egyedül megoldanom, ami orbitális szívásokhoz vezetett néha, de tanultam belőlük. Mondjuk ebből kifolyólag mai napig úgy vagyok vele hogy csak akkor kérek segítséget ha nagyon muszály.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25
Háát igen,de mondjuk amennyit értek még hozzá,halkan mondom,hogy szerintem valószínűleg az ALAPOK a legnehezebb,mert utána is kell tanúlni persze újabb és újabb dolgokat,frissíteni,de azért már akkor van valamire...alapozni,nem??? Neked amúgy mi volt a "motivációd",hogy megtanuld,vagy csak úgy megtetszett,ja és hogy használod,vagy hogy gondoltad????Játékfejlesztés,vagy más...????

Printf ("Amit túl bonyolítasz,rájössz az a legegyszerűbb";

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5091   2005.11.03 02:51 GMT+1 óra  
Idézet
Otisz írta:
Nektek ebejön ez az oldal,mert nálam hibát jelez: [url]http://redline.invictus.hu(Módosította[/url] Otisz 2005.11.03. 10:49-kor)
Nálam sem megy, valszeg a szerver problémás.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5090   2005.11.03 02:50 GMT+1 óra  
Idézet
Otisz írta:
Az az igazság,hogy nem
Hidd el nekem többet járt volna anno a szám ha lett volna hol jártatni. Nem volt akkoriban netem úgyhogy mindent magamnak kellett egyedül megoldanom, ami orbitális szívásokhoz vezetett néha, de tanultam belőlük. Mondjuk ebből kifolyólag mai napig úgy vagyok vele hogy csak akkor kérek segítséget ha nagyon muszály.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25

   
Otisz - Guests | hsz       Online status #5089   2005.11.03 02:47 GMT+1 óra  
Nektek ebejön ez az oldal,mert nálam hibát jelez: [url]http://redline.invictus.hu(Módosította[/url] Otisz 2005.11.03. 10:49-kor)

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] > 134 < [135] [140] [143]