játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5500
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2528

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2197
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] > 135 < [140] [143]
Hacker - Guests | hsz       Online status #5079   2005.11.02 07:11 GMT+1 óra  
Ismerős a helyzet csak nekem az OpenGL gyakorlása közben csinált ilyesmiket. Még a mai napig sem tudom mi lehetett a baja, mert egy másik forrás (ugyan az volt benne), pedig szépen futott. Én úgy oldottamm meg a problémát, hogy beszereztem a MSVC++ 6-ot . Jó a Dev-C++, csak sok benne az ilyen hiba.

Programozz ne háborúzz!!!

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #5078   2005.11.02 07:02 GMT+1 óra  
Már megcsináltam... Azért nem megy konzolos módban mert így működik:

switch (message)
{
case WM_DESTROY:
break;
case WM_TIMER:
break;
case YOUR_SOCKET_MSG:
switch (WSAGETSELECTEVENT(lParam)) {
case FD_READ: // Ez kell
break;
case FD_WRITE: // Ez kell
break;
case FD_CONNECT: // Ez kell
break;
case FD_ACCEPT: // Ez kell
break;
case FD_CLOSE: // Ez kell
break;
}
break;
}

netspirit.srv.hu

   
WToma - Guests | hsz       Online status #5077   2005.11.02 06:38 GMT+1 óra  
Ez fura, szerintem mennie kellene konzolos módban is. Pontosan mi a baj vele?
Toma

"Ez nem bug, hanem feature!"

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #5076   2005.11.02 01:43 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
Ha nem megy a Win-es gombos forma akkor próbáld konzol-os formában úgy talán könnyebb. Úgyis Dedicated Server lesz azok között pedig találni ilyen félét. (PL: Trackmania: Original)

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25(Módosította TheProGamer 2005.11.02. 09:38-kor)
Konzolos formában megvan, de a nonblocking winsock csak Windows alatt megy... megírom directxben

netspirit.srv.hu

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5075   2005.11.02 01:38 GMT+1 óra  
Ha nem megy a Win-es gombos forma akkor próbáld konzol-os formában úgy talán könnyebb. Úgyis Dedicated Server lesz azok között pedig találni ilyen félét. (PL: Trackmania: Original)

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25(Módosította TheProGamer 2005.11.02. 09:38-kor)

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #5074   2005.11.02 01:31 GMT+1 óra  
WHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ez már nem a játékfejlesztésről szól
http://iaro.srv.hu/kep/killmeplz.jpg


netspirit.srv.hu

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #5073   2005.11.02 00:33 GMT+1 óra  
OOP kódot generál Ráadásul Dev-Cpp le se tudja fordítani a Visual cből kapott kódot

Csak egy ablakot akarok ami szöveget ír, nem több nem kevesebb

netspirit.srv.hu

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5072   2005.11.02 00:10 GMT+1 óra  
Idézet
Lazarus írta:
Valaki tudna ajánlani valami Klikkelős rajzolós Win32 app buildert?

Dedikált szerverhez kéne és nagyon zavar hogy nem jutok 1ről a 2re

Olyan kéne amiből ki lehet másolni a C++ kódot

netspirit.srv.hu
A Microsoft Visual C++ Resource Editor-ja.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #5071   2005.11.02 00:08 GMT+1 óra  
Valaki tudna ajánlani valami Klikkelős rajzolós Win32 app buildert?

Dedikált szerverhez kéne és nagyon zavar hogy nem jutok 1ről a 2re

Olyan kéne amiből ki lehet másolni a C++ kódot

netspirit.srv.hu

   
WToma - Guests | hsz       Online status #5070   2005.11.01 14:50 GMT+1 óra  
Szintén volt már soxor: a gyorsbillentyűk között ki kell kapcsolni azt, ami arra van írva: eszközök/gyorsbillentyűk, az Alt+Shift+,-re beállítottat keresd ki, jelöld ki, és nyomj egy ESC-et. Ennyi
Toma

"Ez nem bug, hanem feature!"

   
kicsy - Guests | hsz       Online status #5069   2005.11.01 14:49 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum írta:
Köszi a linket

Más: a Dev C++ nem hajlando ; jelet irni... alt gr+ . nem?
Vagy máshogy is lehet?

Asylum
Ez elég idegesítő hiba, valami gyorsbillentyű van rá beállítva. (Amit egyébként nem lehet megtalálni.)
Megoldás: Eszközök: Gyorsbillentyűk konfig., válassz ki egyet ahol nincs semmi, nyomj Altgr + ,-t, aztán egy Escet, és ok. Így már nem lesz gond.

kicsy

project Solarah

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #5068   2005.11.01 13:49 GMT+1 óra  
Köszi a linket

Más: a Dev C++ nem hajlando ; jelet irni... alt gr+ . nem?
Vagy máshogy is lehet?

Asylum

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #5067   2005.11.01 03:34 GMT+1 óra  
Innen szemezgethetsz: www.codexonline.hu

Programozz ne háborúzz!!!

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #5066   2005.11.01 03:33 GMT+1 óra  
Innen szemezgethetsz: [url="http://www.codexonline.hu > [/url]

Programozz ne háborúzz!!!

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #5065   2005.10.31 06:23 GMT+1 óra  
Tud vki esetleg egy magyar nyelvü "tutorialt" mert abszolut kezdö vok C++ ban és ahogy igy nézem a példaprogikat háááát...
Vagyis mindent a legelejéröl kell kezdenem.

Asylum

   
VT - Guests | hsz       Online status #5064   2005.10.30 11:40 GMT+1 óra  
Na sikerült, egy kicsit alakítani kellett rajta, de tökéletes. Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
VT - Guests | hsz       Online status #5063   2005.10.30 11:22 GMT+1 óra  
Hacker: Kösz a fájlt, de ugyanez volt meg nekem is, ebben nincs gotoxy. Pedig az összes tutor szerint a conio.h-ban kell lennie.

Eagle_lor: Kipróbálom ezt a handle-s dolgot, kösz a linket!

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
Eagle_Lor - Guests | hsz       Online status #5062   2005.10.30 06:53 GMT+1 óra  
A conio.h nem ANSI standard könyvtár, ezért nem is mindig implementálják.
Windows alatt használd a konzolkezelő apit: [url=http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dllproc/base/character_mode_applications.asp>msdn[/url].
void gotoxy(int x, int y)
{
HANDLE hConsole = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE);
COORD pos = {x, y};
SetCursorPosition(hConsole, pos);
}


   
Hacker - Guests | hsz       Online status #5061   2005.10.30 02:36 GMT+1 óra  
Elküldtem az e-mail címedre.

Programozz ne háborúzz!!!

   
VT - Guests | hsz       Online status #5060   2005.10.30 01:35 GMT+1 óra  
Fel tudne tölteni valaki egy rendes normális használható conio.h-t?

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
VT - Guests | hsz       Online status #5059   2005.10.29 15:51 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker írta:
Van egy ilyen header:

#include conio.h //A szöveges képernyő kezeléséért szolgál

és itt van a prototípus:

void gotoxy(int x,int y);

Ugyanúgy működik, mint a Pascalban.

Programozz ne háborúzz!!!(Módosította Hacker 2005.10.29. 13:35-kor)
Nem műxik, nem talál ilyen deklarációt a fordító a conio.h-ban. De én se. (MSVC++6)
Vmi más parancs vagy header nincs?

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
Baz - Guests | hsz       Online status #5058   2005.10.29 07:48 GMT+1 óra  
hi
szerintem az a
nem kéne bele. beolvasásnál sortörés???

Üdv: --==[B@z]==--

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #5057   2005.10.29 07:41 GMT+1 óra  

Akkor tudsz valamit,ha tudod, hogy mit nem tudsz! (Módosította gymisi 2005.10.29. 15:43-kor)(Módosította gymisi 2005.10.29. 16:12-kor)

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #5056   2005.10.29 07:35 GMT+1 óra  
Lenne egy kis problémám az MSVC++ 6-al.Ennél a sornál leáll és runtime error ír ki majd meg is mutatja a gondot egy ASM fájlban:

fscanf(file," %f %f f
",&Text[ii].x,&Text[ii].y,&Text[ii].z);

A pláne az egészben, hogy %d-knél nincs semmi gondja, de nekem lebegőpontos számokat kellene beolvasni. iostream-et használok és Windows Console Application a Projektem. Mi lehet a gond? Ja és a tárolni kívánt változók float-ok.

Programozz ne háborúzz!!!

   
Baz - Guests | hsz       Online status #5055   2005.10.29 05:28 GMT+1 óra  
Wtoma, megnéztem, az a dolog műxik is, de most más baja van. nah mind1, azért köff

Üdv: --==[B@z]==--

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #5054   2005.10.29 02:40 GMT+1 óra  
Van egy ilyen header:

#include conio.h //A szöveges képernyő kezeléséért szolgál

és itt van a prototípus:

void gotoxy(int x,int y);

Ugyanúgy működik, mint a Pascalban.

Programozz ne háborúzz!!!(Módosította Hacker 2005.10.29. 13:35-kor)

   
Baz - Guests | hsz       Online status #5053   2005.10.29 02:00 GMT+1 óra  
toma, köff, majd megnézem.

amúgy én találtam nete gotoxy-ra algoritmust, meg clrscr-re, csak annyit kell beírni a google-be, hogy gotoxy c++. asszem erre az első találat az. de nem biztos. akkor tele kell tűzdelni algoritmus-sal, meg procedure-val, vagy esetleg unit-tal....
de gondolom a googlet mindenki tudja használni....

Üdv: --==[B@z]==--

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #5052   2005.10.29 00:45 GMT+1 óra  
Ha jól tudom Dev-Cpp-hez van valami header amiben borland-os dolgok(a gotoxy), meg a betűszín meg mittomén bennvannak

Akkor tudsz valamit,ha tudod, hogy mit nem tudsz! (Módosította gymisi 2005.10.29. 08:50-kor)

   
V_v_D - Guests | hsz       Online status #5051   2005.10.28 15:43 GMT+1 óra  
Idézet
VT írta:
Sziasztok!

Megint konzolos progit hegesztgetek, és azé az egész királyságom meg a fele lányom aki megmondja hogy:

Melyik paranccsal lehet beállítani a kiíratás helyét (mint LOCATE vagy GOTOXY basicben és pascalban)?

Melyik paranccsal lehet a billentyűzetet meglesni le van-e nyomva az adott billentyű úgy, hogy a program futása ne álljon meg (mint basicben az inkey$())?

Hogyan lehet ékezetes betűt kiíratni?

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!
Sztem ezt c++-ban nem lehet, mivelhogy teljesen más a megoldása a kiiratásnak, mint a pascalnak. De majd jön valaki okosabb és megmondja.

A második kérdésedre cin.gcout() lenne a válaszom, amit visszaadja, hogy mennyi karakter várakozik beolvasásra. Az hogy le van e nyomva..., hát azt nem tudom. (Amúgy itt nézz körül: http://www.cppreference.com/cppio/ )

(Gonoszkodás on: Allegro-ban ezt nagyon könnyű megoldani, és eg amúgy is nagyon hasznos kis könyvtár sztem: http://alleg.sf.net Gon. off)

Viszont nekem is lenne egy kérdésem:
Eddig semmi bajom nem volt a DevC++-szal, de most valami hihetetlen dolgokat művel. Előszőr elkezd pofázni valamit arról, hogy többször deklaráltam egy változót, de nem írja ki hogy hol, tehát a sor && fájl mező üred.
Aztán utána már lefordítaná, mert nem talál semmi hibát a programban, de sajnaaz eddig tökéletesen használt allegro könyvtár fájljaiban talál 100000000 hibát (le is fagyasztja a win-t annyit talál).
Nos, ez meg mi a fene lehet???
Pls help!

További jó programozást!

Programozni nagyon jó dolog előtte és utána. Közben már nem annyira.
C++, egy kicsi OpenGL és AllegroGL

   
VT - Guests | hsz       Online status #5050   2005.10.28 15:29 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Megint konzolos progit hegesztgetek, és azé az egész királyságom meg a fele lányom aki megmondja hogy:

Melyik paranccsal lehet beállítani a kiíratás helyét (mint LOCATE vagy GOTOXY basicben és pascalban)?

Melyik paranccsal lehet a billentyűzetet meglesni le van-e nyomva az adott billentyű úgy, hogy a program futása ne álljon meg (mint basicben az inkey$())?

Hogyan lehet ékezetes betűt kiíratni?

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #5049   2005.10.28 11:50 GMT+1 óra  
Igaz ez nekem is eszembe juthatott volna .

Programozz ne háborúzz!!!

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #5048   2005.10.28 11:47 GMT+1 óra  
Igen, az értékét beállíthatod úgy!

Akkor tudsz valamit,ha tudod, hogy mit nem tudsz!

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #5047   2005.10.28 11:41 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker írta:
Még az kimaradt, hogy ez mind egy nagy class:


class Xenon_OBJ
{
public:
void LoadFromFile(char fajlnev[]);
void LoadTexture(char fajlnev[]);
private:
Vector* Vertex,Text,Normal;
};

Programozz ne háborúzz!!!
Persze,mert így csak a Vertex egy Vectorra mutató pointer, és a többi nem Vector*,
Vector* Vertex,Text,Normal; ez rossz
Vector* Vertex,*Text,*Normal; ennek ha jól tudom jónak kéne lennie!

Akkor tudsz valamit,ha tudod, hogy mit nem tudsz!

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #5046   2005.10.28 11:35 GMT+1 óra  
Még az kimaradt, hogy ez mind egy nagy class:


class Xenon_OBJ
{
public:
void LoadFromFile(char fajlnev[]);
void LoadTexture(char fajlnev[]);
private:
Vector* Vertex,Text,Normal;
};

Programozz ne háborúzz!!!

   
WToma - Guests | hsz       Online status #5045   2005.10.28 10:10 GMT+1 óra  
A topikban már többször volt: C alatt malloc, illetve C++-ban a new operátor. Példák:
C:
char* name;
name=(char*)malloc(sizeof(char)*MAX_STRING_HOSSZ);
C++:
char* name=new char[MAX_STRING_HOSSZ];

Toma

"Ez nem bug, hanem feature!"

   
Baz - Guests | hsz       Online status #5044   2005.10.28 09:39 GMT+1 óra  
azt hogy kell?

Üdv: --==[B@z]==--

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5043   2005.10.28 09:11 GMT+1 óra  
Idézet
Baz írta:
hihi
lol, ennyire ne nézzetek hülyének
ezt én is tom, de ezzel van baja: name[selected_word-1]
elképzelhető, hogy char *name -nél nem lehet []-zni?

Üdv: --==[B@z]==--
Foglaltál neki helyet?


[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2004.10.25

   
Baz - Guests | hsz       Online status #5042   2005.10.28 05:38 GMT+1 óra  
hihi
lol, ennyire ne nézzetek hülyének
ezt én is tom, de ezzel van baja: name[selected_word-1]
elképzelhető, hogy char *name -nél nem lehet []-zni?

Üdv: --==[B@z]==--

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5041   2005.10.27 10:22 GMT+1 óra  
Idézet
WToma írta:
ProGamer megoldása tökéletes, én csak 1 megjegyzést füzök hozzá: a
Pontosan csak lusta voltam ezt leírni.
""-k annyival tesznek többet hogy nem csak az adott karaktert építik a sztringbe hanem belefűznek egy zárókaraktert(

   
Baz - Guests | hsz       Online status #5040   2005.10.27 09:52 GMT+1 óra  
aham. de nekem nem engedi ezt:
name[selected_word-1]="

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5039   2005.10.27 09:12 GMT+1 óra  
Idézet
Baz írta:
jó az a honlap, kár, hogy nincs rajta ez. Nincs egyáltalán ilyen parancs?

Üdv: --==[B@z]==--
Nincs! Ilyen funkcióra minek írnának parancsot. Annyit feltételeznek az emberről hogy vissza tud lépni egy hülye stringben egy karaktert és azt a karit nullára állítani (tudod: "

   
Baz - Guests | hsz       Online status #5038   2005.10.27 08:59 GMT+1 óra  
jó az a honlap, kár, hogy nincs rajta ez. Nincs egyáltalán ilyen parancs?

Üdv: --==[B@z]==--

   
Baz - Guests | hsz       Online status #5037   2005.10.27 08:55 GMT+1 óra  
ehh. most nem a fájlból olvasásról beszélek (amúgy ott stringet is használok, mert vmiért kifagy ha char *-ot használok...), hanem a billentyűzetről való beolvasásról
tudod, játék végén a hall of fame van és bekéri a nevedet. tudooooood.... csak láttál már ilyet
nah de mind1, nekem csak egy eccerű törlés kell, hogyha backspacét nyom, akkor törölje ki az utolsó karaktert. ha vmit elnyomsz, akkor tudd javítani...

Üdv: --==[B@z]==--

   
Eagle_Lor - Guests | hsz       Online status #5036   2005.10.26 17:42 GMT+1 óra  
Az std::string legalább annyira karakterbeolvasós, mint a char*
std::ifstream fin("data.txt";
std::string s;
if (fin)
{
fin >> s;
fin.close();
}

Persze az h. mennyire karakterbeolvasós, az attól is függ h. mit értesz karakterbeolvasóson.
Ami a string vágó parancsot illeti, én nem ismerek ilyet, de megnézheted a [url=http://www.cppreference.com/>C++ referenciában[/url] és az MSDN-en is. Szvsz nincs is értelme ilyen fgv-t írni mivel csak egy 0-át kell írni a megfelelő helyre.


   
Baz - Guests | hsz       Online status #5035   2005.10.26 12:29 GMT+1 óra  
az std::string nem egy karakterbeolvasós cucc ;D
nah de mind1, szerintem ez túl bony ahhoz, amit én szeretnék. csak van parancs erre!!

Üdv: --==[B@z]==--

   
Eagle_Lor - Guests | hsz       Online status #5034   2005.10.26 02:30 GMT+1 óra  
Idézet
Baz írta:
hi!
írtam egy karakter beolvasós izét (char *name-et használok), de szeretném azt megcsinálni, hogy lehessen törölni is. a hozzáadásnál name += -t használok, de persze kivonásnál ezt nem lehet, mert nem tom hogy mien karaktert kell törölni, meg ez amúccse műxik. szal hogy lehet ilyenkor törölni??

Üdv: --==[B@z]==--
Törölni úgy tudsz char *name használatával h. írsz egy függvényt aminek megadod a törlendő karakterek számát, ha az új hossz n, akkor name[n+1]-re beírsz egy 0-át, érdemes letárolni h. mennyi memóriát foglaltál eredetileg, ha esetleg növelni akarod a name méretét akkor ne kelljen újra foglalni. Ha a name számára túl sok memória van foglalva a tárolt string méretéhez képest, akkor realloc-cal tudsz újrafoglalni területet (ehhez mallocal kell kezdetben lefoglalni a name-t). Csinálhatsz olyan fgv-t is aminek a törlés kezdetét és végét is meg lehet adni, ilyenkor a name megmaradó részeit egymás után kell másolni.
Nincs értelme karakter beolvasós izét csinálni, arra ott van az std::string .


   
Baz - Guests | hsz       Online status #5033   2005.10.25 22:25 GMT+1 óra  
hi!
írtam egy karakter beolvasós izét (char *name-et használok), de szeretném azt megcsinálni, hogy lehessen törölni is. a hozzáadásnál name += -t használok, de persze kivonásnál ezt nem lehet, mert nem tom hogy mien karaktert kell törölni, meg ez amúccse műxik. szal hogy lehet ilyenkor törölni??

Üdv: --==[B@z]==--

   
WToma - Guests | hsz       Online status #5032   2005.10.24 10:15 GMT+1 óra  
Erre való a dokunak az a része aminek a címét beírtam A link meg hasznos lesz még, köszi.
Toma

"Ez nem bug, hanem feature!"

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #5031   2005.10.24 09:06 GMT+1 óra  
(Módosította Lazarus 2005.10.24. 17:10-kor)

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #5030   2005.10.24 08:07 GMT+1 óra  

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] > 135 < [140] [143]