játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5500
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2528

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2197
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] > 140 < [143]
TPG - Guests | hsz       Online status #4829   2005.09.07 07:57 GMT+1 óra  
A stream-ről annyit érdemes tudni hogy vagy szünettől szünetig olvassa az adattagot vagy annyit olvas ki amennyi az átmeneti bufferbe fér. Az átmeneti buf lehet bármilyen tipusu, az adatkonverziót a stream elvégzi.
[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url](Módosította TheProGamer 2005.09.09. 15:55-kor)

   
TPG - Guests | hsz       Online status #4828   2005.09.07 07:55 GMT+1 óra  
Idézet
Lazarus írta:
És ezt a bizonyos streamet hogy kell használni? (még teljesen kezdő vagyok)(Módosította Lazarus 2005.09.07. 15:48-kor)
#include < fstream.h >
.
.
.
ifstream file;
char row[20];
file.open(filenév); //megnyitja a file-t
while(1)
{
file >> row; //kövi adattag kiolvasása a stream-ből
if(!file) //file vége ellenőrzés
break;
.
. //kiolvasott adattag használata
.
sprintf(row,""; //átmeneti buffer kiürítése
}
file.close(); //file bezárása


/i>(Módosította TheProGamer 2005.09.07. 15:58-kor)

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4827   2005.09.07 07:47 GMT+1 óra  
És ezt a bizonyos streamet hogy kell használni? (még teljesen kezdő vagyok)(Módosította Lazarus 2005.09.07. 15:48-kor)

   
TPG - Guests | hsz       Online status #4826   2005.09.07 07:45 GMT+1 óra  
Idézet
Lazarus írta:
Akarok írni egy kódot ami egy fileban tárolt pályát beolvas egy tömbbe, de már a file beolvasásánál elakadtam ((

A file tartalma pl:

4__OBJEKTUM120_______3__OBJEKTU2

Szal úgy tömöriteném hogy az első 3 karakter egy számot tartalmaz amit azt határozza meg hogy egymás után hányszor kell beolvasni a tömbbe, utána jön egy 8 karakteres rész ami az objektum neve vagy egy üres rész.

és egy 3dimenziós tömbe betölteni az adatokat (padló, fal, plafon) map[X][Y][Z];

a Buffer karakterenkénti beolvasásánál akadtam el :/
Ja és a falat, plafont, padlót 3 külön fileban tárolnám az egyszerüség kedvéér és egymás után tölteném bele a tömbbe.

Tudna valaki segiteni ebben plz?(Módosította Lazarus 2005.09.07. 15:39-kor)
Jézusom ennél bonyolultabban nem is lehet megoldani.
Nah mindegy. Az egész problémát át lehet hidalni azzal hogy ha stream-eléssel olvasod ki a file-ból az adatokat.

Visual C++ - The Engine Maker.

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4825   2005.09.07 07:33 GMT+1 óra  
Akarok írni egy kódot ami egy fileban tárolt pályát beolvas egy tömbbe, de már a file beolvasásánál elakadtam ((

A file tartalma pl:

4__OBJEKTUM120_______3__OBJEKTU2

Szal úgy tömöriteném hogy az első 3 karakter egy számot tartalmaz amit azt határozza meg hogy egymás után hányszor kell beolvasni a tömbbe, utána jön egy 8 karakteres rész ami az objektum neve vagy egy üres rész.

és egy 3dimenziós tömbe betölteni az adatokat (padló, fal, plafon) map[X][Y][Z];

a Buffer karakterenkénti beolvasásánál akadtam el :/
Ja és a falat, plafont, padlót 3 külön fileban tárolnám az egyszerüség kedvéér és egymás után tölteném bele a tömbbe.

Tudna valaki segiteni ebben plz?(Módosította Lazarus 2005.09.07. 15:39-kor)

   
BebyVegeta - Guests | hsz       Online status #4824   2005.09.02 09:45 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
Kösz, érdekes olvasmány de ha ez a hiba nálam létezik is felesleges kijavítani mert nem okoz gubancot (tehát ez a hiba nálam nem hiba). Közben rájöttem mi volt a hibám.
int* teszt = new int[37];
memcpy(index,teszt,sizeof(teszt));
Ezzel a parancs töltöttem be az index bufferbe a cuccot. Namost
a sizeof parancsba a mutató méretét adtam meg (ami röhelyesen kicsi) igy egy fake index buffer jött össze.
int* teszt = new int[37];
memcpy(index,teszt,37*sizeof(int));
És ez a jó kód. Ugye milyen banális hiba.


Ez csak figyelmetlenségi hiba, ilyen velem ezerszer előfordul . Amúgy az ilyen hibákból tanul az ember, pl ebbe a hibába én 100%, hogy beleestem volna, úgyhogy köszi, most tanultam vmit .


   
TPG - Guests | hsz       Online status #4823   2005.09.02 08:43 GMT+1 óra  
Kösz, érdekes olvasmány de ha ez a hiba nálam létezik is felesleges kijavítani mert nem okoz gubancot (tehát ez a hiba nálam nem hiba). Közben rájöttem mi volt a hibám.
int* teszt = new int[37];
memcpy(index,teszt,sizeof(teszt));
Ezzel a parancs töltöttem be az index bufferbe a cuccot. Namost
a sizeof parancsba a mutató méretét adtam meg (ami röhelyesen kicsi) igy egy fake index buffer jött össze.
int* teszt = new int[37];
memcpy(index,teszt,37*sizeof(int));
És ez a jó kód. Ugye milyen banális hiba.


   
gymisi - Guests | hsz       Online status #4822   2005.09.01 12:28 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
(gymisi írta:
(TheProGamer írta:
//int teszt[37];
//D3DOBJVERTEX temp[30];

int* teszt = new int[37];
D3DOBJVERTEX* temp = new D3DOBJVERTEX[30];

objfile.open()Ha nem akarsz memory leak-et(ha minden igaz így hívják), akkor a memóriát fel kell szabadítani: delete[] teszt;
delete[] temp;
az objfile.eof()-ot nem nagyon szereti, ha jól tudom, azaz így olvastam!

Akkor tudsz valamit,ha tudod, hogy mit nem tudsz! )A memó felszabadítás még nem lényeg ugyanis ha ezt elfelejtem akkor megteszi helyettem a dx framework (egy szép hibaüzi kíséretében), tehát azt még ráérek később is kidolgozni.
Mit nem szeret a eof()? Ezt el tudnád magyarázni kicsit bővebben. Én még sohasem hallottam ilyenről.


[url="http://www.arachnoid.com/cpptutor/student2.html">
http://www.arachnoid.com/cpptutor/student2.html [/url] az oldal első negyedénél nézd meg

Akkor tudsz valamit,ha tudod, hogy mit nem tudsz!

   
TPG - Guests | hsz       Online status #4821   2005.09.01 11:56 GMT+1 óra  
Idézet
gymisi írta:
(TheProGamer írta:
//int teszt[37];
//D3DOBJVERTEX temp[30];

int* teszt = new int[37];
D3DOBJVERTEX* temp = new D3DOBJVERTEX[30];

objfile.open()Ha nem akarsz memory leak-et(ha minden igaz így hívják), akkor a memóriát fel kell szabadítani: delete[] teszt;
delete[] temp;
az objfile.eof()-ot nem nagyon szereti, ha jól tudom, azaz így olvastam!

Akkor tudsz valamit,ha tudod, hogy mit nem tudsz!
A memó felszabadítás még nem lényeg ugyanis ha ezt elfelejtem akkor megteszi helyettem a dx framework (egy szép hibaüzi kíséretében), tehát azt még ráérek később is kidolgozni.
Mit nem szeret a eof()? Ezt el tudnád magyarázni kicsit bővebben. Én még sohasem hallottam ilyenről.


   
gymisi - Guests | hsz       Online status #4820   2005.09.01 06:36 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
//int teszt[37];
//D3DOBJVERTEX temp[30];

int* teszt = new int[37];
D3DOBJVERTEX* temp = new D3DOBJVERTEX[30];

objfile.open(
Ha nem akarsz memory leak-et(ha minden igaz így hívják), akkor a memóriát fel kell szabadítani: delete[] teszt;
delete[] temp;
az objfile.eof()-ot nem nagyon szereti, ha jól tudom, azaz így olvastam!

Akkor tudsz valamit,ha tudod, hogy mit nem tudsz!

   
TPG - Guests | hsz       Online status #4819   2005.08.29 07:00 GMT+1 óra  
Idézet
HomeGnome írta:
dinamikus memoriafoglalassal es lancolt listaval...

HomeGnome
Hát ha nem találok mást akkor ez lesz. De a láncolt listáktól mindig feláll a szőr a hátamon.


   
HomeGnome - Guests | hsz       Online status #4818   2005.08.29 06:19 GMT+1 óra  
dinamikus memoriafoglalassal es lancolt listaval...

HomeGnome

   
TPG - Guests | hsz       Online status #4817   2005.08.29 03:02 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
Nem tudja valaki hogy hogy lehet olyan előre nem meghatározott méretü tömböt készíteni amit stream-elésnél is lehet használni?


Nah még mindig ugyan ez a kérdésem csak annyi a plusz hogy ne egyszerre határozhassam a tároló méretét hanem hogy folyamatosan tudjam növelni.


   
TPG - Guests | hsz       Online status #4816   2005.08.28 06:38 GMT+1 óra  
Idézet
beast írta:
(TheProGamer írta:
Nem tudja valaki hogy hogy lehet olyan előre nem meghatározott méretü tömböt készíteni amit stream-elésnél is lehet használni?

)Nemtom erre gondolál-e:
int *tomb;

tomb = new int[200];

Ez egy 200 méretű int tömb...

beast
Tényleg!! Ez eszembe sem jutott. Kösz.


   
beast - Guests | hsz       Online status #4815   2005.08.28 04:57 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
Nem tudja valaki hogy hogy lehet olyan előre nem meghatározott méretü tömböt készíteni amit stream-elésnél is lehet használni?


Nemtom erre gondolál-e:
int *tomb;

tomb = new int[200];

Ez egy 200 méretű int tömb...

beast

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4814   2005.08.27 19:58 GMT+1 óra  
Ja és nem ide tartozik de melyik a precizebb az analóg vagy a digitális?

netspirit.srv.hu

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4813   2005.08.27 19:15 GMT+1 óra  
Hogyha két ugyan olyan márkáju USBs Joystickot rádugok a gépre akkor DirectInputal könyedén tudom őket külön kezelni?

netspirit.srv.hu

   
TPG - Guests | hsz       Online status #4812   2005.08.23 13:55 GMT+1 óra  
Nem tudja valaki hogy hogy lehet olyan előre nem meghatározott méretü tömböt készíteni amit stream-elésnél is lehet használni?


   
balogh9 - Guests | hsz       Online status #4811   2005.08.23 07:45 GMT+1 óra  
(Módosította balogh9 2005.08.23. 15:58-kor)

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #4810   2005.08.21 05:37 GMT+1 óra  
getch az jó, köszi, csak getchar nem. Annyi volt a gond, hogy getch az conio.h-s, és az ugye alapból nincs Dev-ben, de már van
ThX

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #4809   2005.08.21 02:23 GMT+1 óra  
mind1, értem mire gondolsz. De nekem vmi olyan kéne, ami 1ből lenyomáskor átad, mert utána a függvény fogja össze a karaktereket. Ennek megvan az oka, hogy miért így kell, de az most hosszú lenne.

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
balogh9 - Guests | hsz       Online status #4808   2005.08.21 02:07 GMT+1 óra  
csak nekem nem jeleníti meg a teljes szöveget?

C++ & OpenGL

   
balogh9 - Guests | hsz       Online status #4807   2005.08.21 02:02 GMT+1 óra  
do
{
c = getch();
if (c == 27) exit(-1); // ESC-re kilépés
k++;
d[k] = c;
// eddigi összes karakter egy tömbben
cout

   
balogh9 - Guests | hsz       Online status #4806   2005.08.21 02:00 GMT+1 óra  
#include
#include
#include

void main()
{
char c;
char d[180];
int i, k = 0;

do
{
c = getch();
if (c == 27) exit(-1); // ESC-re kilépés

k++;
// leütött karakterek száma

d[k] = c;
// eddigi összes karakter egy tömbben

cout

   
Hatcher - Guests | hsz       Online status #4805   2005.08.21 01:59 GMT+1 óra  
így nem jó?

char ch;
while(ch!=27)
{
ch=getch();
printf(" : %d
",ch);
}


   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #4804   2005.08.21 01:58 GMT+1 óra  
Nem is maga az eseményhurok volt a lényeg (azért annyira nem vagyok kezdő ), hanem a parancs, ami nem vár enter-ig, hanem egyből ahogy érkezett karakter akkor áttudom küldeni a függvényemnek. Remélem ez így érthető...


------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #4803   2005.08.21 01:49 GMT+1 óra  
1ébként ez jó is lenne, ha csak annyi lenne a feladata, hogy Esc-ig vár. De itt most nekem a leütött billenytűk kódjai is kellenek, azt kell átadnom a függvénynek.

----------------------------------------
Gondolkozz, dokumentálj, tervezz, dokumentálj, kódolj, dokumentálj, és nem ér meglepetés...
--------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #4802   2005.08.21 01:47 GMT+1 óra  
Enél kicsit bővebb válasz?


Sry, kicsit későn küldtem el


----------------------------------------
Gondolkozz, dokumentálj, tervezz, dokumentálj, kódolj, dokumentálj, és nem ér meglepetés...
--------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])(Módosította ShAdeVampirE 2005.08.21. 09:48-kor)

   
balogh9 - Guests | hsz       Online status #4801   2005.08.21 01:44 GMT+1 óra  
ShAdeVampirE:
Esetleg ez segíthet:
do
{
// ide rakhatod a függvényeidet
}while(getch()!=27); // ESC-ig vár

C++ & OpenGL

   
balogh9 - Guests | hsz       Online status #4800   2005.08.21 01:42 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE írta:
Nekem egy baromi 1xű kérdésem lenne, de már rég nem foglalkoztam ilyennel, így fogalmam sincs, hogy is kell...

Szal egy olyan parancssoros program kéne nekem, ami vár egy billenytű leütéséig, majd azt átküldi egy megadott függvénynek feldolgozásra, és folytatja előről, amíg Esc-et nem nyomok. A lényeg az lenne, hogy ne kelljen Entert nyomnom, hanem minden beérkező karaktert 1ből küldjön tovább.

----------------------------------------
Gondolkozz, dokumentálj, tervezz, dokumentálj, kódolj, dokumentálj, és nem ér meglepetés...
--------------------------
(

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #4799   2005.08.21 01:27 GMT+1 óra  
Nekem egy baromi 1xű kérdésem lenne, de már rég nem foglalkoztam ilyennel, így fogalmam sincs, hogy is kell...

Szal egy olyan parancssoros program kéne nekem, ami vár egy billenytű leütéséig, majd azt átküldi egy megadott függvénynek feldolgozásra, és folytatja előről, amíg Esc-et nem nyomok. A lényeg az lenne, hogy ne kelljen Entert nyomnom, hanem minden beérkező karaktert 1ből küldjön tovább.

----------------------------------------
Gondolkozz, dokumentálj, tervezz, dokumentálj, kódolj, dokumentálj, és nem ér meglepetés...
--------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
TPG - Guests | hsz       Online status #4798   2005.08.17 13:07 GMT+1 óra  
Mivel nekem nem volt szükségem egy halálpontos értékre csak annyira hogy a progi állapítsa meg a CPU gyári órajelét, ezért kiolvastam ezt az adatot a registryből.


HKEY hkey;
DWORD cpuspeed;

if( ERROR_SUCCESS == RegOpenKey(HKEY_LOCAL_MACHINE,"HARDWARE\DESCRIPTION\System\CentralProcessor\0",&hkey))
{
DXUtil_ReadIntRegKey(hkey,"~MHz",&cpuspeed,cpuspeed);
RegCloseKey( hkey );
}

Egyébként a progid jól működik.

(Módosította TheProGamer 2005.08.17. 21:08-kor)

   
Deotron - Guests | hsz       Online status #4797   2005.08.17 12:32 GMT+1 óra  
Engem is érdekelt ez a CPU sebességmérés, ezért jobban utánanéztem és ezt sikerült alkotnom:

#define rdtsc __asm __emit 0fh __asm __emit 031h

DWORD tik1;
__asm
{
rdtsc
mov tik1, eax
}
Sleep(1000);
__asm
{
rdtsc
sub eax, tik1
mov tik1, eax
}
printf("Sebesseg: %f
", tik1 / (1000.0 * 1000));


Légyszi szóljon az, akinek hülyeséget ír ki.
[url=http://free.x3.hu/rpg/cputest.exe>http://free.x3.hu/rpg/cputest.exe[/url]


Turul Software Group(Módosította Deotron 2005.08.17. 20:32-kor)

   
TPG - Guests | hsz       Online status #4796   2005.08.17 11:43 GMT+1 óra  
Idézet
Deotron írta:
A [url=http://www.winsoft.sk/cpuspeed.htm>http://www.winsoft.sk/cpuspeed.htm[/url] honlapon található kis mérőprogram forráskódját is le lehet tölteni. Pascal, de a lényeg látszik belőle, olyan egyszerű.

Turul Software Group
Igen, ezzel csak az a baj hogy kimaradt az életemből a Pascal. De nem baj találtam más megoldást is.


   
illusion_devil - Guests | hsz       Online status #4795   2005.08.17 11:13 GMT+1 óra  
oké, ez ascii kód majd hexa-ba ezzel megy
és kiirja rendesen

Már csak annyi lenne a
bajom hogy kürülnéztem az internetem a
betűk ascii kódjainak és azt kellett észre
vennem hogy ugyan annak a betűnek más-más
az ascii kódja különböző platformokon -->
ez hogy lehet??
(Módosította illusion_devil 2005.08.17. 19:18-kor)

   
Deotron - Guests | hsz       Online status #4794   2005.08.17 10:23 GMT+1 óra  
A [url=http://www.winsoft.sk/cpuspeed.htm>http://www.winsoft.sk/cpuspeed.htm[/url] honlapon található kis mérőprogram forráskódját is le lehet tölteni. Pascal, de a lényeg látszik belőle, olyan egyszerű.

Turul Software Group

   
TPG - Guests | hsz       Online status #4793   2005.08.17 10:04 GMT+1 óra  
Ez sokkal bonyibb annál hogy érdemes legyen használni. Még lenne egy kérdésem. Milyen fv-vel tudom az órajelet lekérdezni? Mert ha jól láttam a GetSystemInfo() nem kérdezi le.

(Módosította TheProGamer 2005.08.17. 18:04-kor)(Módosította TheProGamer 2005.08.17. 18:05-kor)

   
Deotron - Guests | hsz       Online status #4792   2005.08.17 09:59 GMT+1 óra  
A "Developing International Software" c. könyv szerint ez a megoldás:

wchar_t* szwOut ;
DWORD dwBytesWritten;
DWORD fdwMode;
HANDLE outHandle = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE);
//...
// ThreadLocale adjustment, resource loading, etc. is skipped
//...
if( (GetFileType(outHandle) & FILE_TYPE_CHAR) &&
GetConsoleMode( outHandle, &fdwMode) )
{
WriteConsoleW( outHandle, szwOut, wcslen(szwOut),
&dwBytesWritten, 0);
}
else
{
int nOutputCP = GetConsoleOutputCP();
int charCount = WideCharToMultiByte(nOutputCP, 0, szwOut, -1, 0,
0, 0, 0);
char* szaStr = (char*) malloc(charCount);
WideCharToMultiByte( nOutputCP, 0, szwOut, -1, szaStr, charCount,
0, 0);
WriteFile(outHandle, szaStr, charCount-1, &dwBytesWritten, 0);
free(szaStr);
}

Bár én még nem próbáltam.
kicsit mintha bonyi lenne...

Turul Software Group

   
illusion_devil - Guests | hsz       Online status #4791   2005.08.17 08:17 GMT+1 óra  
Egy olyan problémával küzdök amit eddig nem sikerült megoldanom, lehet eléggé vicces de én nem jöttem rá,
az a problémám hogy van egy console-app. abba kiíratok egy szöveget de sehogy se tudok ékezetes betüket belerakni, ha beleírom az ékezetes betüt akkor hülyeségeket ír ki.
Hogyan lehet ezt megoldani?
Aki ért jobban hozzá az leírhatná bővebben ezt a characterekkel való müveletet, meg az ISO-közti átváltásokat,formázásokat meg mindent ami ezzel kapcsolatos


Ja igen a console app. mindenképpen azzal kell csinálni amit akarok nem mással.




   
TPG - Guests | hsz       Online status #4790   2005.08.17 05:38 GMT+1 óra  
Oh nagyon kösz. Asszem nekem a GetSystemInfo() is tökéletesen megfelel. Már két napja kerestem egy ilyen függvényt az "engine"-emhez. Csak ez a hüle MSDN Libary akkora hogy az ember hajlamos eltévedni benne.


   
Deotron - Guests | hsz       Online status #4789   2005.08.17 02:53 GMT+1 óra  
Dehogynem!

Neked a IsProcessorFeaturePresent() vagy a GetSystemInfo() kell.

Pl.:
SYSTEM_INFO sysinfo;

printf("Processzor tulajdonsagok:
";
printf("-------------------------
";
if(IsProcessorFeaturePresent(PF_FLOATING_POINT_PRECISION_ERRATA)) printf("PF_FLOATING_POINT_PRECISION_ERRATA
";
if(IsProcessorFeaturePresent(PF_FLOATING_POINT_EMULATED)) printf("PF_FLOATING_POINT_EMULATED
";
if(IsProcessorFeaturePresent(PF_COMPARE_EXCHANGE_DOUBLE)) printf("PF_COMPARE_EXCHANGE_DOUBLE
";
if(IsProcessorFeaturePresent(PF_MMX_INSTRUCTIONS_AVAILABLE)) printf("PF_MMX_INSTRUCTIONS_AVAILABLE
";
if(IsProcessorFeaturePresent(PF_PPC_MOVEMEM_64BIT_OK)) printf("PF_PPC_MOVEMEM_64BIT_OK
";
if(IsProcessorFeaturePresent(PF_ALPHA_BYTE_INSTRUCTIONS)) printf("PF_ALPHA_BYTE_INSTRUCTIONS
";
if(IsProcessorFeaturePresent(PF_XMMI_INSTRUCTIONS_AVAILABLE)) printf("PF_XMMI_INSTRUCTIONS_AVAILABLE
";
if(IsProcessorFeaturePresent(PF_3DNOW_INSTRUCTIONS_AVAILABLE)) printf("PF_3DNOW_INSTRUCTIONS_AVAILABLE
";
if(IsProcessorFeaturePresent(PF_RDTSC_INSTRUCTION_AVAILABLE)) printf("PF_RDTSC_INSTRUCTION_AVAILABLE
";
if(IsProcessorFeaturePresent(PF_PAE_ENABLED)) printf("PF_PAE_ENABLED
";
if(IsProcessorFeaturePresent(PF_XMMI64_INSTRUCTIONS_AVAILABLE)) printf("PF_XMMI64_INSTRUCTIONS_AVAILABLE
";

printf("
Rendszerinformaciok:
";
printf("--------------------
";
GetSystemInfo(&sysinfo);
printf("dwPageSize: %i
lpMinimumApplicationAddress: %i
lpMaximumApplicationAddress: %i
dwActiveProcessorMask:%i
numberofprocessors: %i
dwAllocationGranularity: %i
wProcessorLevel: %i
wProcessorRevision: %i
", sysinfo.dwPageSize, sysinfo.lpMinimumApplicationAddress, sysinfo.lpMaximumApplicationAddress, sysinfo.dwActiveProcessorMask, sysinfo.dwNumberOfProcessors, sysinfo.dwAllocationGranularity, sysinfo.wProcessorLevel, sysinfo.wProcessorRevision);
switch(sysinfo.dwProcessorType){
case PROCESSOR_INTEL_386 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_INTEL_386
"; break;
case PROCESSOR_INTEL_486 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_INTEL_486
"; break;
case PROCESSOR_INTEL_PENTIUM : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_INTEL_PENTIUM
"; break;
case PROCESSOR_INTEL_IA64 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_INTEL_IA64
"; break;
case PROCESSOR_AMD_X8664 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_AMD_X8664
"; break;
case PROCESSOR_MIPS_R4000 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_MIPS_R4000
"; break;
case PROCESSOR_ALPHA_21064 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_ALPHA_21064
"; break;
case PROCESSOR_PPC_601 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_PPC_601
"; break;
case PROCESSOR_PPC_603 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_PPC_603
"; break;
case PROCESSOR_PPC_604 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_PPC_604
"; break;
case PROCESSOR_PPC_620 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_PPC_620
"; break;
case PROCESSOR_HITACHI_SH3 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_HITACHI_SH3
"; break;
case PROCESSOR_HITACHI_SH3E : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_HITACHI_SH3E
"; break;
case PROCESSOR_HITACHI_SH4 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_HITACHI_SH4
"; break;
case PROCESSOR_MOTOROLA_821 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_MOTOROLA_821
"; break;
case PROCESSOR_SHx_SH3 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_SHx_SH3
"; break;
case PROCESSOR_SHx_SH4 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_SHx_SH4
"; break;
case PROCESSOR_STRONGARM : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_STRONGARM
"; break;
case PROCESSOR_ARM720 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_ARM720
"; break;
case PROCESSOR_ARM820 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_ARM820
"; break;
case PROCESSOR_ARM920 : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_ARM920
"; break;
case PROCESSOR_ARM_7TDMI : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_ARM_7TDMI
"; break;
case PROCESSOR_OPTIL : printf("dwProcessorType: PROCESSOR_OPTIL
"; break;
}
printf("wProcessorArchitecture: ";
switch(sysinfo.wProcessorArchitecture){
case PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL : printf("PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL
"; break;
case PROCESSOR_ARCHITECTURE_MIPS : printf("PROCESSOR_ARCHITECTURE_MIPS
"; break;
case PROCESSOR_ARCHITECTURE_ALPHA : printf("PROCESSOR_ARCHITECTURE_ALPHA
"; break;
case PROCESSOR_ARCHITECTURE_PPC : printf("PROCESSOR_ARCHITECTURE_PPC
"; break;
case PROCESSOR_ARCHITECTURE_SHX : printf("PROCESSOR_ARCHITECTURE_SHX
"; break;
case PROCESSOR_ARCHITECTURE_ARM : printf("PROCESSOR_ARCHITECTURE_ARM
"; break;
case PROCESSOR_ARCHITECTURE_IA64 : printf("PROCESSOR_ARCHITECTURE_IA64
"; break;
case PROCESSOR_ARCHITECTURE_ALPHA64 : printf("PROCESSOR_ARCHITECTURE_ALPHA64
"; break;
case PROCESSOR_ARCHITECTURE_MSIL : printf("PROCESSOR_ARCHITECTURE_MSIL
"; break;
case PROCESSOR_ARCHITECTURE_AMD64 : printf("PROCESSOR_ARCHITECTURE_AMD64
"; break;
case PROCESSOR_ARCHITECTURE_IA32_ON_WIN64 : printf("PROCESSOR_ARCHITECTURE_IA32_ON_WIN64
"; break;
case PROCESSOR_ARCHITECTURE_UNKNOWN : printf("PROCESSOR_ARCHITECTURE_UNKNOWN
"; break;
}
printf("dwOemId: %i
", sysinfo.dwOemId);


Turul Software Group

   
TPG - Guests | hsz       Online status #4788   2005.08.16 14:22 GMT+1 óra  
Hi.

Nem tudja valaki hogy hogy lehet a WinXP-ből kideríteni hogy mi a CPU neve és mik az adatai VC++ 6.0-al. Milyen függvénnyel lehet, hol van bejegyezve a registryben stb. Sürgős lenne. Előre is kösz.


   
hmmm - Guests | hsz       Online status #4787   2005.08.16 07:11 GMT+1 óra  
és mi a helyzet a .net -el.A microsoft nagy reményeket fűz hozzá.Sőt a vs2005 már a 2.0 verziót tartallmazza.Persze ezt is arra találták ki ,hogy leváltsák win32 api -t.Nekem nincs etéren tapasztalatom( már hol lenne ).Valaki nem próbálkozott még vele?

Doom3Foreva!

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #4786   2005.08.14 04:13 GMT+1 óra  
Én pl. nem is használom glut-ot, és így is jól megvagyok nélküle. Ha pedig még OOP-osan is programozol, akkor az alap App részt (ami mondjuk inicializálja az ablakot) csak 1x kell megírni, szal nem vészes. Win API meg sztem sehogy se kerülhető el, még DX alatt se, 1es részekhez mindenképp használni kell (bár még nem használtam DX-et, szal ezt nemtudom, de a mai projectek annyira bonyolultak, hogy valahol úgyis használni kell).
De igazából sztem a WinAPI-kkal nincs is baj. Kell hozzá egy olyan oldal mint a mentalis és meg is van oldva. Ha meg mégse találod a megfelelő függvényt, akkor megkérdezed (pl. itt, vagy prog.hu-n). AZ ilyen melók alól ha már 1x játékot fejlesztes úgyse menekülsz meg...

----------------------------------------
Gondolkozz, dokumentálj, tervezz, dokumentálj, kódolj, dokumentálj, szigorúan ebben a sorrendben, és nem ér meglepetés...
--------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #4785   2005.08.14 02:55 GMT+1 óra  
Az OpenGL maga nem nehéz (sőt kezdőknek inkább OpenGL szerintem, mert ott egyszerűbben vannak elnevezve a parancsok és a változók), hanem az a nehéz, hogy tucatnyi fájlt kell betölteni, meg kell írni az input részt és sajnos a GLUT eléggé primitívnek mondható (bár igaz elég sok mindent meg lehet vele csinálni és bocsi ha valakit megbántottam), így a Windows API programozását sem lehet elkerülni (nekem legalábbis nem sikerült).

Programozz ne háborúzz!!!

   
hmmm - Guests | hsz       Online status #4784   2005.08.14 01:17 GMT+1 óra  
Idézet
Baz írta:
én egyből játékkal kezdtem
ez motivált.. nem tanultam, hanem fejlesztettem. így tanultam szal olvasgattam 1 pascalos könyvet láttam a forrásokat(1-2-t begépetem, hogy rögzüljön) és mindig kiegészítettem a progikat.
persze ne egy 3d-s full extrás bump map meg vertex shaderre gondolj. először kis szöveges. aztán ASCII grafikás játék.. jött a 2d. aztán már fájlból töltötte be a képeket. és szép lassan a 3d. nekem bejött

Üdv: --==[B@z]==--
Hát gondolom pascalnál nem kell annyit tanulni.Így mindjárt elkezdhetteed a fejlsztést.Bár nekem még gőzöm sincs arról hogyan kell játékotfejleszteni ,de a programozás már egész jól megy.Talán még egy év és neki is láthatok az OpenGL -nek.

Doom3Foreva!

   
Baz - Guests | hsz       Online status #4783   2005.08.13 10:47 GMT+1 óra  
én egyből játékkal kezdtem
ez motivált.. nem tanultam, hanem fejlesztettem. így tanultam szal olvasgattam 1 pascalos könyvet láttam a forrásokat(1-2-t begépetem, hogy rögzüljön) és mindig kiegészítettem a progikat.
persze ne egy 3d-s full extrás bump map meg vertex shaderre gondolj. először kis szöveges. aztán ASCII grafikás játék.. jött a 2d. aztán már fájlból töltötte be a képeket. és szép lassan a 3d. nekem bejött

Üdv: --==[B@z]==--

   
hmmm - Guests | hsz       Online status #4782   2005.08.13 10:40 GMT+1 óra  
Húúúú....

Mára már elég volt a programozásból/tanulásból.Már vagy 1 hete csak a C++ -t nyomom(Persze még előtte 1 éve passzívan is tanulom).Még mindíg nem érzem magam programozónak.Pedig már most nagyon neki álltam ,de már elegem is lett belőle.Ebből nem lesz játékfejlesztés 100 év múlva sem.Sem a nyelvet nem ismerem ,sem az api -kat így nem megy a dolog.Most jön az hogy ne adjam fel ,meg ha idáig eljutottam ,akkor már neforduljak vissza.Hát igen szerintem ez is csak a kitartáson múlik.Nem?

Tényleg nektek ,hogy ment régebben a programozás amikor még csak tanultátok?Mikorra jutottatok el odáig ,hogy már neki kezdhettetek egy játéknak?Ez nagyon érdekelne legálább kiüríteném a fejemet egy kicsit.

Doom3Foreva!(Módosította hmmm 2005.08.13. 18:42-kor)

   
HomeGnome - Guests | hsz       Online status #4781   2005.08.10 12:21 GMT+1 óra  
Ja, a matrixnal az volt a gond, hogy a tomb meretet valtozoban adtad meg, es hiaba volt konstans, az elofordito nem tudja meghatarozni a tomb meretet (mert csak futas alatt kap erteket). Helyette ezt ird:

#define ROWS 3
#define COLUMS 3

A #define-t mar feldolgozza az elofordito.

HomeGnome

   
HomeGnome - Guests | hsz       Online status #4780   2005.08.10 12:13 GMT+1 óra  
Jajj, bocsi, most nezem csak hogy a cout utan nekem sem irta ki a tobbit.. En is elszurtam De ez azert van, mert a forum nem engedi a html kodokat (kacsacsor). Baz helyeben en inkabb igy irnam:

int ciklus = 1;
while (ciklus) {
if (feltetel) ciklus=0;
}

Ha jol tom C++ -ban mar van BOOL makro, es ugy meg egyertelmubb:

BOOL ciklus=TRUE;
while (ciklus) {
if (feltetel) cilus=FALSE;
}

Egyebkent mi is volt a kerdes?

HomeGnome

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] > 140 < [143]