játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5500
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2528

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2197
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] > 142 < [143]
Eagle_Lor - Guests | hsz       Online status #4729   2005.06.23 14:02 GMT+1 óra  
Az MSDN [url=http://lab.msdn.microsoft.com/express/visualc/default.aspx>Visc 2005-ös[/url] részében van egy [url=http://lab.msdn.microsoft.com/express/visualc/usingpsdk/default.aspx>leírás [/url] arról, hogy hogyan installáljuk a Platform SDKt Visc 2005 Express Beta 2 alá. Alapból ha jól emlékszem a Beta 2 tud wines konzolos progikat fordítani. Ha leírás szerint rakod fel az SDKt akkor rendes Win32es progikat is fordíthatsz vele.(Módosította Eagle_Lor 2005.06.23. 22:03-kor)

   
Birmacher - Guests | hsz       Online status #4728   2005.06.23 11:21 GMT+1 óra  
köszi..
tom, idáig dc-t használtam azzal ok volt minden, most kaptam a vc++ beta2őt, és annak nem teccik vmi

gotoAndPlay()

[url="http://10e-tmg.uw.hu" target="_blank">oszt honlapom[/url]

   
Eagle_Lor - Guests | hsz       Online status #4727   2005.06.23 10:35 GMT+1 óra  
A legújabb Windowsos headereket a [url=http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=A55B6B43-E24F-4EA3-A93E-40C0EC4F68E5&displaylang=en>Platform SDK-ban[/url] találod, az x86os mellett a 64 bites verzió is leszedhető. Az új SDK már nem támogatja az MSVC6-ot és a Win 9x-es verziókat. A Windowsos fordítók mellé is szoktak adni wines headereket.(Módosította Eagle_Lor 2005.06.23. 18:38-kor)

   
Birmacher - Guests | hsz       Online status #4726   2005.06.23 09:41 GMT+1 óra  
tudja vki, hogy az összes windowos header fájlt honnan lehet letölteni??
Már hallottam, h vhol vannak, de sehol se találom őket...Szemetek!!!!

gotoAndPlay()

[url="http://10e-tmg.uw.hu" target="_blank">oszt honlapom[/url]

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4725   2005.05.22 06:45 GMT+1 óra  
http://iaro.srv.hu/kep/falbontos.exe

Kész a falbontos. Na ezután mihez kezdjek, hogy tovább fejlődjek?

netspirit.srv.hu

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4724   2005.05.22 04:55 GMT+1 óra  
int(szam1+szam2)

megvan

netspirit.srv.hu

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4723   2005.05.22 04:33 GMT+1 óra  
double szam1 = 1.2;
double szam2 = 0.3;

int szam3 = szam1 + szam2;

Nem fogadja el hogy intre akarom változtatni... hogy lehet?

netspirit.srv.hu

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4722   2005.05.21 12:59 GMT+1 óra  
Na elkezdtem csinálni a falbontósat de máris felmerült néhány probléma.

http://iaro.srv.hu/kep/falbontos.cpp

Ahogy lenyomom a gombot ( A, D ) akkor megáll 1 kicsit aztán loopol. A gond nem a progiban van hanem a windows billentyűzetkezelésében gondolom. De hogy tudom ezt kikerülni? (Nem a windowst akarom átállitani )

+ az ablak idétlenül zizeg amit nemtom mér csinál... A labda azér ilyen idétlen mer nem egész számokkal van elhelyezve gondolom

Ja és a hátteret vagy a betűket hogyan lehet beszinezni?

netspirit.srv.hu

   
Birmacher - Guests | hsz       Online status #4721   2005.05.21 10:57 GMT+1 óra  
köszi az ötleteket, jól jöttek, mer csak leültem irogatni... igaz még csak az OpenGles ablakig jutottam el
Akadtak is kédéseim, de erre már tényleg nyitok 1 új topicot

kösz még1*

gotoAndPlay()

[url="http://10e-tmg.uw.hu" target="_blank">oszt honlapom[/url]
[url="http://10e-tmg.uw.hu/vivo/index.php" target="_blank">Vivo games honlapja (grafika nuku)[/url]

   
fabo - Guests | hsz       Online status #4720   2005.05.21 10:30 GMT+1 óra  
helló
már én is próbáltam ilyet írni azt nem tom h mennyi idő volt, de én is egyedül írtam. Volt 1 pálya nem vmi nagy(lusta voltam jobbat csinálni, a lényeg nem is ez volt). 2-en lehetett játszani hálózaton, ki lehetett lőni egymást (nézte h hol találod el). a modellekkel nem foglalkoztam egyszerűen a CS modelljeit használtam ( tök jó volt, már animálva is voltak). De abbahagytam a fejlesztést, mert nem gondoltam át az elején h mit is akarok. Ha ilyet akarsz csinálni ne úgy csináld, h leülsz és elkezded írni, aztán eszedbejut, hogy még kell bele vmi, de ehhez 500 dolgot át kell írni. Tervezd h mit akarsz bele. A különböző "összetevőket" pl.: modellbetöltő és megjelenítő, találat ellenörzés, külön próbálgasd, és ha minden ok, akkor rakd bele a "játékba".

Sok sikert a játékohoz.


   
Birmacher - Guests | hsz       Online status #4719   2005.05.21 02:27 GMT+1 óra  
sztetek mennyi idő alatt lehet elkészülni a cs szerű játékkal... mindent én írnék, csak a 3ds cuccokra szerzek majd embert...
Persze nem olyan extra grafikára gondoltam mint a hl2, hanem vmi kezdetleges...ne nézzetek hülyénekse mazohistának...

gotoAndPlay()

Carmack te rohadék ugyis utolérlek(Módosította Birmacher 2005.05.21. 10:30-kor)

   
Baz from the LKS - Guests | hsz       Online status #4718   2005.05.21 00:35 GMT+1 óra  
azér mégis..
egy kicsit módosítottam, mert láttam egy részt, ami nem teccett
[url= >http://web.axelero.hu/andreas101/kukac2.cpp [/url]


Üdv: --==[B@z]==--

   
Baz from the LKS - Guests | hsz       Online status #4717   2005.05.21 00:24 GMT+1 óra  
drakula!
pedig már éppen rájöttem, hogy mi a hiba, aztán te meg kijavítod... grr :aaa:
nah mind1, a játék jó, csak szentem egy kicsit nagyobb tér kéne.. de mind1, nem a játék számít, hanem a móccer!

Üdv: --==[B@z]==--

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4716   2005.05.20 13:10 GMT+1 óra  
Köszi!

netspirit.srv.hu

   
Birmacher - Guests | hsz       Online status #4715   2005.05.20 12:55 GMT+1 óra  
Idézet
Lazarus írta:
Köszi

http://iaro.srv.hu/kep/kukac2.cpp
http://iaro. sr v.hu/kep/kukac.exe
Na kész az első c++ játékom

Asszem jöhet a tetrisz vagy falbontós

netspirit.srv.hu
ez a legelső játékod?? gratula hozzá

gotoAndPlay()

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4714   2005.05.20 12:52 GMT+1 óra  
Köszi

http://iaro.srv.hu/kep/kukac2.cpp
http://iaro.sr v.hu/kep/kukac.exe
Na kész az első c++ játékom

Asszem jöhet a tetrisz vagy falbontós

netspirit.srv.hu

   
Birmacher - Guests | hsz       Online status #4713   2005.05.20 12:45 GMT+1 óra  
Idézet
Lazarus írta:
a rand()%10 0-10 ig randomizál. De mi van ha 1-10ig akarom?
Hogy adhatok meg minimum értéket?

netspirit.srv.hu(Módosította Lazarus 2005.05.20. 19:42-kor)
(rand()%9)+1
sztem érthető

gotoAndPlay()

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4712   2005.05.20 11:41 GMT+1 óra  
a rand()%10 0-10 ig randomizál. De mi van ha 1-10ig akarom?
Hogy adhatok meg minimum értéket?

netspirit.srv.hu(Módosította Lazarus 2005.05.20. 19:42-kor)

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4711   2005.05.20 11:39 GMT+1 óra  
bejött köszi

netspirit.srv.hu

   
Birmacher - Guests | hsz       Online status #4710   2005.05.20 05:53 GMT+1 óra  
hy,

Bocs h így off-olok, de sztem ezért nem volt érdemes új topicot kezdeni...
Szal a lényeg...dev-c++ban lehet játékot kiadni, mer nem szeretnék 400.000 ket költeni vc-re

köszi

HellWorks

   
Baz from the LKS - Guests | hsz       Online status #4709   2005.05.19 22:10 GMT+1 óra  
Hali!
megnéztem, még a hibát nem találtam meg, de még keresem, csak mennem kell


Üdv: --==[B@z]==--

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4708   2005.05.19 15:51 GMT+1 óra  
na ha betükkel kezdem akkor leforditja viszont kirajzolásnál minen sorban csak az utolsó karaktert jeleniti meg... mér?

Ebben az esetben igy:


|
|
|
|
|
|
|
|
|
/

netspiri t.srv.hu

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4707   2005.05.18 16:39 GMT+1 óra  
Köszi igy már műxik

Viszont a kukac ahogy eszik nem akar növekedni és nem értem hogy miért

http://iaro.srv.hu/kep/kukac.cpp

megnézné valaki plz? vannak megjegyzések benne meg elég érthetők a változónevek is.

netspirit.srv.hu

   
Taybore - Guests | hsz       Online status #4706   2005.05.18 13:27 GMT+1 óra  
1.) s Sleep() függvény nagy "S" el irandó, a c++ ugyanis key-sensitiv, azaz érzékeny a kis- és nagybetűkre
2.) ami kódrészletet írtam, az ido változóval ezultán tudsz variálni, pl if(ido > 2.0f){ parancsok } ezt pl csak akkor hajtja végre, ha eltelt 2 mp, de pl ha ciklusban van, akkor
a többi függvény az if() en kívül ugyanúgy végrehajtódik minden körben

Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt!

   
HomeGnome - Guests | hsz       Online status #4705   2005.05.18 13:06 GMT+1 óra  
relaciojelet igy lehet irni:

< -hez ezt kell beirni: &lt;
> -hez pedig ezt: &gt;

HomeGnome

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4704   2005.05.18 12:56 GMT+1 óra  
hmm...

nem lehet relációsjelet rakni a fórumba(Módosította Lazarus 2005.05.18. 20:58-kor)

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4703   2005.05.18 12:55 GMT+1 óra  
Na kukacos játékot akarok csinálni de a farka nem akarja követni a fejet

mé?

mit rontok el?



int kukac_x[] = {1,2,3};
int kukac_y[] = {1,2,3};

void kukacmozgas()
{

for ( int x=0; x

   
Taybore - Guests | hsz       Online status #4702   2005.05.18 09:08 GMT+1 óra  
Ha csak simán szüneteltetni akarsz akkor Sleep(1000) ezredmpben, de van rá futásidejű függvény is:
float ido;
ido = GetTickCount() * 0.001f;

Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt!

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4701   2005.05.18 08:34 GMT+1 óra  
Hogylehet azt megcsinálni hogy futás közben kevesebbet szüneteljen mint 1 mp?

clock_t endwait;
endwait = clock () + seconds * CLK_TCK ;
while (clock() < endwait) {}

Azt olvastam hogy a clock() alkalmas lenne rá, de nem tudtam úgy átalakítani hogy ne menjen tönkre

netspirit.srv.hu

   
cs_adam - Guests | hsz       Online status #4700   2005.05.18 02:38 GMT+1 óra  
Ezt írtad. És nem is neked írtam ezt már, hanem csak úgy általában. Fontosnak tartottam hangsúlyozni a kezdeti kis progik készítését, mert vannak akik azt hiszik, hogy attól, hogy tudják az alapokat, máris meg tudnak írni egy játékot.
Ez sem szólt senkinek, csak úgy általánosan írtam...

Cs.Ádám

   
Baz from the LKS - Guests | hsz       Online status #4699   2005.05.18 02:24 GMT+1 óra  
Idézet
cs_adam írta:
Még valami...
A C++ alapja NEM a DirectX programozása... Szerintem aki kezdő, az csináljon konzolos alkalmazásokat, amelyek egyszerűbb problémákat oldanak meg, és gyakorolja velük a c++ utasításait, szintaktikai sajátosságait, aztán az objektum-orientált programozást, linkelt listák kezelését, stb... Ha mindez pazarul megy, akkor már simán lehet DirectX-et meg OpenGL-t gyakorolgatni, mert úgy már sokkal könnyebben lehet eredményeket elérni bennük. A DirectX-es progikat már nem lehet debug-olni a VS-sel, ezért nehezebb megtalálni a hibákat.

Cs.Ádám
én is ezt mondtam, nem? és mondtam, hogy hagyja a directx-et.... csinálja a kis dolgokat.. jó, persze jobb, de nehezebb is.. szerintem egy kis embernek jó a dev.. amúgy most felraktam linuxot is, majd kiprószálom a gnu c-t.. bye

Üdv: --==[B@z]==--

   
cs_adam - Guests | hsz       Online status #4698   2005.05.17 15:08 GMT+1 óra  
Még valami...
A C++ alapja NEM a DirectX programozása... Szerintem aki kezdő, az csináljon konzolos alkalmazásokat, amelyek egyszerűbb problémákat oldanak meg, és gyakorolja velük a c++ utasításait, szintaktikai sajátosságait, aztán az objektum-orientált programozást, linkelt listák kezelését, stb... Ha mindez pazarul megy, akkor már simán lehet DirectX-et meg OpenGL-t gyakorolgatni, mert úgy már sokkal könnyebben lehet eredményeket elérni bennük. A DirectX-es progikat már nem lehet debug-olni a VS-sel, ezért nehezebb megtalálni a hibákat.

Cs.Ádám

   
cs_adam - Guests | hsz       Online status #4697   2005.05.17 15:00 GMT+1 óra  
Lazarus:
Ez a legutolsó hiba azt jelzi, hogy nincs main() eljárás, ami pedig a program belépési pontja. Konzolos alkalmazásoknál ez az, míg Win32-eseknél WinMain() a belépési pont. Nem lehet, hogy rosszul van beállítva a project? Melyik eljárás van a kódban?
BAZ:
A Visual Studio teljesen jó...
Minden OpenGL-es tutorial eleje környékén szerepel, hogy az OpenGL lib fájljait meg kell adni a linkernek. Egyébként attól hogy nem tudsz kezelni valamit, az még lehet jó... A VS komolyabb programok készítésére van kitalálva, és ezért a beállításai is összetettebbek.

Cs.Ádám

   
Baz from the LKS - Guests | hsz       Online status #4696   2005.05.17 14:40 GMT+1 óra  
jea
látod, ennyivel jobb a dev cé... szal azért egy nehe tutort nem tud lefordítani...
mind1.
szal ha profi programozó akarsz lenni, akkor kezdd el az alapokat.. ne programozz directx-et, amíg nem tod az alapokat. utána én az OGL-t ajánlom.

vegyél fel msn-be: bazfromthelinuks@msn.com

Üdv: --==[B@z]==--

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4695   2005.05.17 14:25 GMT+1 óra  
Ok már csak ez a 2 error van hátra

--------------------Configuration: Lesson1 - Win32 Debug--------------------
Linking...
LIBCD.lib(crt0.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _main
Debug/Lesson1.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
Error executing link.exe.

Lesson1.exe - 2 error(s), 0 warning(s)


netspirit.srv.hu

   
beast - Guests | hsz       Online status #4694   2005.05.17 13:58 GMT+1 óra  
Idézet
Lazarus írta:
Kezdem megint azt érezni hogy ez az egész sokkal nagyobb nálam és sohasem fogom megérteni

netspirit.srv.hu
szúrd be valahova az elejére, hogy

#pragma comment (lib, "opengl32.lib"
#pragma comment (lib, "glu32.lib"

beast

   
Deotron - Guests | hsz       Online status #4693   2005.05.17 13:55 GMT+1 óra  
Bocs, inkább:
Project/Projektnév properties

Turul Software Group

   
Deotron - Guests | hsz       Online status #4692   2005.05.17 13:53 GMT+1 óra  
Unresolved external hibát általában akkor kapsz, ha egy külső függvénykönyvtár-beli függvényre hivatkozol, de azt a linker nem találja. Ilyenkor hozzá kell adni a .lib-et a projektedhez. Amit a Project/Projektnév settings segítségével tudsz megtenni vagy a forráskódba beszúrsz egy fordítási direktívát:
pl:
#pragma comment(lib, "dsound.lib"



Turul Software Group

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4691   2005.05.17 13:40 GMT+1 óra  
Kezdem megint azt érezni hogy ez az egész sokkal nagyobb nálam és sohasem fogom megérteni

netspirit.srv.hu

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4690   2005.05.17 13:30 GMT+1 óra  
Na VSben megpróbáltam build-elni a NeHe első Windows OpenGL leckéjét és ezt írja ki:

--------------------Configuration: Lesson1 - Win32 Debug--------------------
Linking...
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _gluPerspective@32
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__glLoadIdentity@0
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__glMatrixMode@4
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__glViewport@16
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__glHint@8
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__glDepthFunc@4
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__glEnable@4
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__glClearDepth@8
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__glClearColor@16
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__glShadeModel@4
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__glClear@4
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__wglDeleteContext@4
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__wglMakeCurrent@8
Lesson1.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__wglCreateContext@4
LIBCD.lib(crt0.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _main
Debug/Lesson1.exe : fatal error LNK1120: 15 unresolved externals
Error executing link.exe.

Lesson1.exe - 16 error(s), 0 warning(s)

Tartozik a csomaghoz még 1 .dsw és egy .dsp file is. Ezekkel mit kell csinálni?

netspirit.srv.hu

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4689   2005.05.17 11:04 GMT+1 óra  
Csá beast!
Hogyne emlékeznék ( Biolife? )

Na emberek akkor abban kérék tanácsot hogy mit tanuljak? Kezdjek el DirecXezni? Hiszen még az alapfogalmakkal sem vagyok tisztában. Én Játékfejlesztést szeretnék tanulni de nem tudom pontosan hogy kezdjek hozzá.

VSC++ megvan, de első látásra elég ijesztő volt

Én az a fajta vagyok aki nem nagyon szeret mindent egy kicsit megtanulni hanem, azt kimaxolom aminek tényleg hosszútávon hasznát fogom venni ( Akkor elkezdek ismerkedni a VSel )

PHPt is kitanultam, beletelt egy időbe, de szvsz megérte mert bármikor szükségem lehet rá.

Na szóval hogy kezdjek hozzá hogy profi C++ programozó legyen belőlem?


netspirit.srv.hu(Módosította Lazarus 2005.05.17. 21:06-kor)

   
Baz from the LKS - Guests | hsz       Online status #4688   2005.05.17 10:40 GMT+1 óra  
Idézet
Deotron írta:
Baz from the LKS:

Hány éves vagy? (De télleg.)
Légyszíves, jöjj tisztába az alapfogalmakkal
Hali!
0. DE! Próbáltam. Ugyanolyan mint a delphi
1. én is eszondom...
2. ki nem tudja... csak nem szoktam kiírni a ++-t
3. bocs, de ez milyen oldal? itt játékfejlesztésre alkalmas eszközöket mondjál léccike...
4. nah mondd is milyen IGAZI játékot írtak másban?
5. persze megtudja, csak hát.. azér a dev c (igen, a ++) simán megnyitja a saját fájlait és megcsinál mindent vele..
6. te meg ne mondogass hülyeségeket.. na jóvan, nem teljesen hülyeség, de azért szerintem (mondom szerintem, bocs, ha egy kicsit ellenséges vok, minden fórumon erről van szó, hogy térj át erre, meg arra.. idegesítő!! inkább abba próbálj meg segíteni, amibe az illető kéri.. mondok egy példát: megkéred anyukádat, hogy segítsen matekban és akkor mondja, hogy hagyjad a matekot és elkezdi tanítani a fizikát... ez hülyeség...) egy kezdőnek jó a dev c++
ennyi
kössz, hogy meghallgattatok
bye

Üdv: --==[B@z]==--

   
beast - Guests | hsz       Online status #4687   2005.05.17 09:40 GMT+1 óra  
hali!
szerintem mindegy milyen forditót használsz, ha tudod használni és megismered, akkor már nincs lehetetlen.
én is használtam a devc++-t, de zavart a sok fagyás meg én a debugger sem tudtam használni. Maradok a VC++-nél, kiforrott, megbizható eszköz..
Lazarus rég beszéltünk! Emlékszel még rám?

beast

   
WToma - Guests | hsz       Online status #4686   2005.05.17 08:52 GMT+1 óra  
Nem szeretek okoskodni, de most ez következik...

0. Hagyjuk a flamet másra!
1. A Dev-C++ valóban csak egy fejlesztőkörnyezet, ahogy azt már RegEx írta, fordtója a MinGW vagy CygWin (mind a kettő GCC alapú, ha jól tudom). És amúgy is, miért baj hogy Delphiben írták?
2. graphics.h és graphics.lib csak Borland fordítókban létezik, és csak DOS-módú progiknál megy. Szerintem ellenjavallt, bár első lépésnek jó lehet.
3. kbhit dolgában csak annyit tudok, hogy nem szabvány C++, pl. nekem a mingw bár bevette, de a fordító sírt, hogy nem szereti a conio.h-t, és nem is működött a program rendesen.
Javaslatom a témanyitónak: később úgyis át kell majd térnie a Windows- és üzenetalapú programozásra, de ha még csak most kezdi a C++-t, akkor használjon egy libet, ami elvégzi az ilyen piszkos munkákat (pl: www.allegro.cc).
Toma


   
Regx3 - Guests | hsz       Online status #4685   2005.05.17 07:16 GMT+1 óra  
Idézet
Deotron írta:
Dev c++?
(Delphi-ben irt c++ fordító? )
Ha tanulod a cpp-t, használj előbb mondjuk BorlandC-t, ha komolyan akarsz ezzel foglalkozni, akkor Visual C++-t.
(Szerintem.)

Turul Software Group
Azért a Dev c++ nem annyira rossz, és nem egy Delphiben írt fordító, mert Delphivel csak a grafikus kezelőfelületet csinálták. A fordító a Delphitől teljesen független.


   
Deotron - Guests | hsz       Online status #4684   2005.05.17 07:05 GMT+1 óra  
Baz from the LKS:

Hány éves vagy? (De télleg.)
Légyszíves, jöjj tisztába az alapfogalmakkal "mert ez egy játékfejesztés portál", ahogy fogalmaztad.

0. a BorlandC nem "nagy XAR"
1. szoftverfejlesztés != játékfejlesztés
2. BorlandC != Borlandc++
3. nem mondtam Lazarusnak, hogy a BorlandC játékfejlesztésre való
4. nem minden játékot írnak Visual C++-ban
5. a Visual C++ meg tudja nyitni saját példafájljait, csak érteni kell hozzá
6. légyszíves, ne húzz le olyanokat egy nyílvános fórumban, akik segíteni próbálnak

Gondolkoj el egy picit a fentieken, majd az érzelmi kikristályosodásod csúcspontján vess számot életeddel, s rájösz, hogy épülésedre szolgáltak.

Turul Software Group

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4683   2005.05.17 06:11 GMT+1 óra  
aham... úgy mond mint egy hülyének lécci
Most kezdtem csak Cben progizni

netspirit.srv.hu

   
Gaborious - Guests | hsz       Online status #4682   2005.05.17 05:17 GMT+1 óra  
Idézet
Lazarus írta:
Nem megy az MSNem

újabb kérdés: hogyan lehet kitörölni a kbhit()
ki kell olvasni a buffert.
Avagy ha sehogy sem megy akkor csinálsz egy eljárást ammi addig olvasgat a bufferből amig az üres nem lesz.

De szerintem erre tutira van egy fv.
Ha advanced módban akarod nyomni akkor ismerve a buffer címét asm-ban írható egy tisztító rutin, gyorsabb.
Bár sztem most nem ez a lényeg.

"A programozó olyan mint a bináris politikus. Utasít, rendelkezik mások erőforrásaival és számonkéri az eredményeket"

   
Lazarus - Guests | hsz       Online status #4681   2005.05.17 04:50 GMT+1 óra  
Nem megy az MSNem

újabb kérdés: hogyan lehet kitörölni a kbhit() "memóriáját"
Mert ha a main újra lefut még mindig azt hiszi hogy leütöttem egy gombot.

netspirit.srv.hu

   
Baz from the LKS - Guests | hsz       Online status #4680   2005.05.17 04:22 GMT+1 óra  
Idézet
Deotron írta:
Dev c++?
(Delphi-ben irt c++ fordító? )
Ha tanulod a cpp-t, használj előbb mondjuk BorlandC-t, ha komolyan akarsz ezzel foglalkozni, akkor Visual C++-t.
(Szerintem.)

Turul Software Group
Hali!
Hagyjad méár békén, én is Dev C++-t használok és semmi bajom nincs vele! A Borland C-t próbáltam, egy nagy XAR, a Visual C++ meg a saját példafájlát sem tudja lefordítani... A Dev C++ tökéletesen jó arra, ha tanulni akarsz.. A Borland C++ bonyolult.. Meg nem is igazán játékfejlesztésre szolgál.. Mondjál egy játékot (amit profik írtak) ami Borland C++-ban íródott.. Jó, mindegyiket Visual C++-ban írták, persze, az jobb de a Dev C sokkal felhasználóbarátabb... Szal ne akarj senkit lebeszélni a Dev C-ről és ne mondd azt, higy a borland az meg szoftverfejlesztésre való, mert ez itt egy JÁTÉKFEJLESZTÉS portál... szal erről ennyit...
Ha hozzá kell adni eg libet, akkor csak eccerűen project options és ott van asszem, hogy complirer options vagy vmi ilyesmi. Van ott egy olyan, hogy linker. írd be ezt: -l[és a fájl neve lib és kiterjesztés nélkül]
Remélem műxik
Te jó fej lehetsz, ha Dev C++-t használj, tehát vegyél fel msnbe, ha van: bazfromthelinuks@msn.com

Üdv: --==[B@z]==--

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] [105] [110] [115] [120] [125] [130] [135] [140] > 142 < [143]