játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5455
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2521

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2189
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7]
Aku-Aku - Tag | 111 hsz       Online status #146727   2011.01.21 14:01 GMT+1 óra  
Mivel VB 5-6 ezért több nem dobott több használható találatot a kereső.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #146718   2011.01.21 04:14 GMT+1 óra  
Ez igen jó, mert bár itt az AllApi-n csak a bal, jobb, középső gomb + görgő van leírva, később kiegészítették ezt az api-t [url=http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms646260(v=vs.85).aspx]xbutton1, xbutton2-vel[/url] is, ami a böngészőkben használatos előre hátra gyorsgombjai az egéren, de van még két másik gombom amikre szinte biztos hogy nincs api, bár az egyik egy duplakattintást imitál szóval az is megcsíphető, de van egy gyorsmenü gomb amit szeretnék saját menüvel felváltani, valószínűleg az egér saját driverén kersztül kell megoldani, ezt akarom megkerülni bár eléggé veszett ügynek látszik, vagy legalábbis nem éri meg a fáradságot.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Aku-Aku - Tag | 111 hsz       Online status #146710   2011.01.20 21:31 GMT+1 óra  
Esetleg ez?
mouse_event

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #146488   2011.01.16 21:35 GMT+1 óra  
Van egy "sok" gombos egerem, van szerintetek valami mód arra hogy közvetlen a gomb állapotát lekérdezzem, tehát nem úgy hogy a driver leszimulál pl F11 lenyomást és az alapján hanem valami univerzálisabb lekérdezést.
szerk:
Kód:
Private Sub Form_MouseDown(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
Debug.Print Button
End Sub

Ez csak a három klasszikus gombot mutatja.

Szerk2:
Sikerült lekérdezni a gombok számát, ezzel sem vagyok sokkal beljebb.
Kód:
Private Const SM_CMOUSEBUTTONS As Long = 43
Private Declare Function GetSystemMetrics Lib "user32" (ByVal nIndex As Long) As Long

Private Sub Command1_Click()
Label1.Caption = GetSystemMetrics(SM_CMOUSEBUTTONS)
End Sub


Szerk3:
Hát... végül sikerült az előre/hátra szörcs gombokat életre bírni, kicsit nyakatekert és még dll-t is hurcolni kéne hozzá.
http://www.vbaccelerator.com/home/vb/Tips/Detecting_Mouse_XButton_Clicks/article.asp
Szóval ez még nem az igazi és az egér saját menügombja még mindig csak a driveren keresztül működik... szóval várom ha van valakinek ötlete.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2011.01.16 22:58 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #141581   2010.09.29 13:01 GMT+1 óra  
Van arra valami függvény hogy nullánál kisebb számokat nullára konvertálja? Vagy meg kell írni azt a fél sornyi kódot?
Szerk: Megoldódott, újraírtam és sikerült bele erőltetni egy ciklusba szóval nem kellett minden sort külön 0ra kerekíteni.
Szerk2: Persze érdekel ha valaki tud ilyenről.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2010.09.29 20:50 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #137220   2010.07.08 21:10 GMT+1 óra  
Itt van a bal kézzel jobb fület vakarós megoldás. VB6-ban,
Kód:
Dim Stra As String
For a = 1 To 2
Stra = "Command" & a
Me.Controls(Stra).Caption = "valami"
Next a

de inkább használd a gombok index-ét erre és akkor tömbként boldogság van, ahogy bmateusz leírta.

Ahogy elnézem ez VB.net aminek van saját fóruma, a folytatást oda...
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #137214   2010.07.08 18:55 GMT+1 óra  
VB-ben nem tudom hogy van, de egy generikus List<Button>-ba kellene tenni a gombokat és akkor tényleg lehet tömb-szerűen hivatkozni az elemekre. Lehet reflectionnal is név + indexre visszainstancolni, de az már fából vaskarika lenne.
   
bmateusz - Tag | 121 hsz       Online status #137213   2010.07.08 17:54 GMT+1 óra  
Akkor megvan a gond.
Button1 és Button(1) között van különbség. A második egy tömb, és az Index tulajdonság utal rá.
A formra felraksz egy buttont, átnevezed Button-ra (Name tulajdonság), majd az indexébe beírod, hogy 1. Utána ezt másolod, és az Index tulajdnoságot mindenhol átírod.
Már kb 2-3 éve nem VB-ztem, ha nem így van bocsi.

   
Tusk - Tag | 4 hsz       Online status #137212   2010.07.08 16:26 GMT+1 óra  
A gond a Button(i)-nél van van 9 button amiknek a neve ez:

Button1
Button2
Button3
Button4
Button5
Button6
Button7
Button8
Button9

Random generálok egy számot 1 és 9 közt, majd a kapott számot visszaírnám. pl i=5
akkor Button(i) legyen a kódban és azt értelmezze Button5-nek.

   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #137209   2010.07.08 15:11 GMT+1 óra  
Nem, vagyok egy nagy VB guru, de ez valami rekurzív hívás, vagy mi ez?
Kód:
Public Function Rand(ByVal Low As Long, _
                     ByVal High As Long) As Long
        Rand = Int((High - Low + 1) * Rnd()) + Low
    End Function


Nem így kellene?

Kód:
Public Function Rand(ByVal Low As Long, _
                     ByVal High As Long) As Long
        return long((High - Low + 1) * Rnd()) + Low
    End Function
   
Tusk - Tag | 4 hsz       Online status #137207   2010.07.08 13:55 GMT+1 óra  
Olyan problémába ütköztem, tekintve hogy 30 perce ismerkedem a VB-vel, hogy random szám generálás után elmentem azt egy integer változóba, majd szeretném megváltoztatni a kapott random szám IDs buttont.

Kód:
    Public Function Rand(ByVal Low As Long, _
                     ByVal High As Long) As Long
        Rand = Int((High - Low + 1) * Rnd()) + Low
    End Function

    Private Sub compeasymove()
        i = Rand(1, 9)
        Button(i).text = "O")
    End Sub


próbáltam keresni googleval, de feladtam, vagy nem lehet ilyet csinálni, vagy annyira egyszerűen hogy senkibe nem merült fel ez a kérdés kivételt bennem

C++ról váltottam VB-re, mert win32 programozás már nem ment, és olvastam, hogy VB segíthet az alapok átdolgozására, majd még egy kis Flash tanulás után könyebbé válik a C++.

Ezt a hozzászólást Tusk módosította (2010.07.08 16:22 GMT+1 óra, ---)

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #134687   2010.05.28 20:08 GMT+1 óra  
Csak semmi játékfejlesztés!
   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #134659   2010.05.28 13:38 GMT+1 óra  
Idézet
levi1224 :
Köszi, de mi az a ban?



Az az amit a jó gyerekek kapnak karácsonyra.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #134657   2010.05.28 13:35 GMT+1 óra  
Idézet
levi1224 :
Köszi, de mi az a ban?


Ne tudd meg...
Egyébként ez a Te honlapod? http://facsasoft.uw.hu/index.html/
Most akkor "programozás felsőfokon" vagy "kérdezgetés felsőfokon" ?

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
levi1224 - Tag | 12 hsz       Online status #134651   2010.05.28 12:56 GMT+1 óra  
Köszi, de mi az a ban?

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #134649   2010.05.28 12:24 GMT+1 óra  
Levi1224:
a - Minimum hogy kérjél, ne utasíts, de hidd el nekem hogy amit linkeltem példát, azon elindulva már gyönyörűen össze lehet hozni amit szeretnél, csak törni kéne picit a fejedet. Ennél többet sztem ne várj, nem fogja senki megcsinálni helyetted amit szeretnél, nem azért mert nagy meló, csak így soha nem fogsz megtanulni semmit ha a sült galambot várod.

b - Ha az alapokkal nem vagy tisztában akkor érdemes lenne inkább azokkal kezdeni. Mi az hogy lőjön pontokat?!?!?! a "lövés" program szempontból a következő, kirajzolsz egy helyre egy pontot és adott időközönként letörlöd és egy picit odébb újra kirajzolod... olyan parancs nincs a VB-ben hogy picture1.lövés.pontokat(balra).
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
levi1224 - Tag | 12 hsz       Online status #134647   2010.05.28 11:51 GMT+1 óra  
a, Valaki írjon nekem vb6-ban egy nagyon alap maszkolásos progit, de mozgatni lehessen, és jó sok magyarázat legyen benne
b, Szerintetek hogy lehet megoldani azt, hogy van egy player picturebox-om és az lőjön pontokat.

   
levi1224 - Tag | 12 hsz       Online status #134589   2010.05.27 14:22 GMT+1 óra  
Köszi neked is, de te készítesz valami játékot?
Mikor lesz a következő verseny, mert sajnos későn tudtam meg és nem lettem kész.

   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #134586   2010.05.27 14:13 GMT+1 óra  
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
levi1224 - Tag | 12 hsz       Online status #134583   2010.05.27 13:53 GMT+1 óra  
Köszi Bacce, amúgy jó a weboldalad és a progik és a játékok is.


   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #134552   2010.05.26 15:17 GMT+1 óra  
Sima bitblt-vel:
http://www.vbforums.com/showthread.php?t=271014
Google a barátod.
Első eredmény a "Visual basic bitblt mask" keresésre.
Kicsit lejjebb van egy egyszerű példaprogi.

Transpblt-vel
Meg lehet játszani hogy egy színt kiválasztasz és azt maszkolja ki a képről, de az dög lassú, szóval játéknál nem valami optimális ha sokat kell használni. Itt van rá egy példaprogi...
698-transblttest.zip

ott van még a getpixel/setpixel de azt inkább hagyjuk
DirectX-hez meg nem értek..
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
levi1224 - Tag | 12 hsz       Online status #134549   2010.05.26 13:05 GMT+1 óra  
Segíts már!!!

   
levi1224 - Tag | 12 hsz       Online status #134546   2010.05.26 11:39 GMT+1 óra  
Hali

Segítség kellene egy maszkolást megcsinálni vb6-ban.
Azért annyit tudok, hogy kell egy maszk kép + a kép amit maszkolni kell.

   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #128109   2010.02.24 19:46 GMT+1 óra  
A windows API-ban van ilyen, hogy SendMessage(...); gondolom vb alá is van megfelelöje.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #128108   2010.02.24 19:43 GMT+1 óra  
Egy virtuális numpad-ot akarok összedobni de sehol semmi használhgató help a neten. Az a baj hogy régi vb-s sendkeys -t vista fölött tiltja a windows. Állítólag .net-ből megy de nincs olyan a közelben. Api-val kéne kiváltani, keybd_event -el próbálkozom de totál sikertelenül, esetleg valaki konyít hozzá?
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #127258   2010.02.04 15:05 GMT+1 óra  
Mint mondottam, én azért hoztam be az oop-t, mert azt hittem, hogy a feladatot akarja string tömbökkel megoldani, holott csak a string tömb létrehozást gyakorolta. Szóval én csak azt akartam neki sugallni, hogy a feladat megoldásához jobb az oop szemlélet, de most már látom, hogy félreértettem a kérdését.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #127255   2010.02.04 13:53 GMT+1 óra  
Oké, oké, nagyon helyes, hogy oop szemléletbe szokik bele, én csak magamban sóhajtoztam, hogy milyen öreg is vagyok (mert én már sose fogom megszokni)...

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #127251   2010.02.04 13:36 GMT+1 óra  
Az elején én is ezt mondtam de rábeszélték és most már oop kódot másolt be
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #127250   2010.02.04 13:31 GMT+1 óra  
Ha jól értem a problémát, akkor itt egy szimpla tömb-definiálásról, és a tömbelemekre való hivatkozásról van szó. Sose fogom megérteni, hogy ehhez minek oop-t meg .net-et meg mindenféle divatos fityfirittyet bekeverni?...
Persze én reménytelenül struktúrált felfogású vagyok.

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #127244   2010.02.04 11:55 GMT+1 óra  
Nem azt irta, hogy vb .net?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #127243   2010.02.04 11:53 GMT+1 óra  
Asylum: Milyen nyelv ez? De most komolyan, én vagyok eltévedve? Nem visual basic 6-ról van szó? Mert az így néz ki:
http://kepfeltoltes.hu/100204/824149374ez_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerk: Oké, értem én hogy tanuljak meg olvasni meg minden de hát próbálok én. sry.. kell nyitni egy vb .net topicot de sürgősen.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #127242   2010.02.04 11:32 GMT+1 óra  
Annyira szeretem hogy a legegyszerübb dolgokat is ugy tudjátok elmagyarázni, hogy még én sem értem

Kód:
Public Class Form1
    'itt deklarálunk egy stringeket tartalmazo 4 elemü tömböt
    Private csapatok(4) As String

    'és egy x nevü változot
    Private x As Integer = 2

    Private Sub Form1_Load(...) Handles MyBase.Load
        'megadjuk a tömb elemeit
        csapatok(0) = "FTC"
        csapatok(1) = "UDP"
        csapatok(2) = "TCP"

        'beállitjuk a cimke szövegét
        Label1.Text = csapatok(0)

        'hasonloan müködne igy is
        Label1.Text = csapatok(x)

    End Sub
End Class
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #127241   2010.02.04 10:40 GMT+1 óra  
FAILElső hiba
Értéket megadni a változóknak sub-ban lehet... így:
Kód:
dim x as byte
Private Sub form_load()
x=3
end sub

Szerk: Pontosítok. Így lehet megadni sub-on kívül értéket. Ennek értelmében változik az egész hozzászólásom. Elnézést, csak soha nem szoktam ezt használni. Persze ez konstans, nem változó, de ha nagyon akarod akkor használhatod ezt.
Kód:
Private Const x As String = 4

Második hiba:
ahogy te csináltad úgy a csapat1 egy változó neve, nem pedig egy tömb, amiből késöbb szeretnéd kiszedni az x-edik értéket. És ne feledd hogy 0-val kezdődik a tömb.
Kód:
dim csapat(2) as variant
Private Sub Form_load()
csapat(0)="UTE"
csapat(1)="FTC"
csapat(2)="ETO"
end sub

Harmadik hiba:
Label-eknek caption az amibe írsz, textboxoknak meg text.
Ez már annyira nem vészes de így lehet helyes:
Kód:
Private Sub Command1_click()
label1.caption=csapat(x)
'vagy
text1.text=csapat(x)
End sub

Hát ebben a rövid kis kódban nem is lehetne többet véteni.
Van még mit forgatni azon a könyvön, bár sztem érdemesebb lenne ha az alap dolgok megvannak akkor inkább más programokat nézegetni és próbálgatni. Meg beirogatni ezt a sok marhaságot vb-be mert egyből kipirosítja hogy nem jó.
Szerk: Mellesleg ott az előző post-omban a forráskód, abból is ki lehet okoskodni.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2010.02.04 12:02 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #127239   2010.02.04 09:51 GMT+1 óra  
Itt egy egyszerű példa:

Dim x as byte=3
dim csapat1 as string="UTE"
dim csapat2 as string="FTC"
dim csapat3 as string="ETO"

label1.text=csapat(x)

Hogy kéne tömbösítenem a fenti példát, hogy a label1 -nél értse az X-et ?
Mert ugye most elvileg az "ETO"-t kéne oda írnia, de nem érti...

Előre is köszi

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #127190   2010.02.02 10:45 GMT+1 óra  
Jók ezek az ujjgyakorlatok, küldetés teljesítve.
Kód+progi, ahogy én gondolom... nyilván van jobb megoldás is, nem oop, csak ciklus meg if, néhány variant és hopp, így lett a csokapik.
698-sorbarako.zip

Amúgy itt találsz algoritmusokat vb kóddal mellékelve ha komolyabban bele akarsz mélyedni.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #127178   2010.02.02 08:37 GMT+1 óra  
Itt van egy VB <-> C# konvertáló.

Szrintem nem kell megadni az elemek számát, ha egyszer már fel is vannak sorolva:
Kód:
Dim csapatok() As String = {"Penguins", "Tigers", "Elephants", "Eagles", "Dogs", "Cats"}
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #127177   2010.02.02 08:32 GMT+1 óra  
Mert vb-t már régen használtam, azé'.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #127176   2010.02.02 08:25 GMT+1 óra  
Meg azt se értem, hogy miért c# kódot irsz a vb topicba Buli volt este?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #127174   2010.02.02 08:15 GMT+1 óra  
A feladat komplexebbnek tűnik, mintsem hogy egyszerű stringkezeléssel legyen elintézve. Ha ez így nehéz, akkot a feladat túl nehéz, nem? Rosszul megoldani valamit, és azt begyakorolni nem a legjobb. Nem kell látnia még most, hogy mi zajlik az osztályokkal való munka mögött, ha már tudja hogy kell megcsinálni egy alap osztályt, abból példányosítani és azt használni alap szinten, az már bőven elég. Később úgyis megismeri azt mélyebb szinten. Szerintem.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #127170   2010.02.02 08:05 GMT+1 óra  
Szerintem nem kéne oop-vel szivatni
Elöször az alap fogalmakkal legyen tisztában: változó, azonosító, tömb, stb. rengeteg van.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #127154   2010.02.02 06:56 GMT+1 óra  
Az osztály fogalmát guglizd ki. Nagyban segíteni fog, ha már a tervezésnél osztályt használsz, és nem string tömböt minden külön adatra. Így egy osztályban összefoglalhatod az összetartozó adatokat (mint ahogy lent is írtam, a helyezés, a pontszám). De ha mindezt tömbökkel akarod megcsinálni...Hát...Inkébb nézd meg, mit jelent az osztály, a példányosítás, a példány, szóval az oop lényege.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #127151   2010.02.02 06:33 GMT+1 óra  
Hú ez nekem kínai..., de azért köszi, hogy segíteni próbálsz.

Megpróbálom ezt a tömbbös dolgot, csak közben olvasgatom a kék könyvet....

Stringeket is lehet tömbbe rakni? , mert nekem nem igazán szereti ezt:
Dim csapatok(6) As String = {"Penguins", "Tigers", "Elephants", "Eagles", "Dogs", "Cats"}

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #127150   2010.02.02 06:28 GMT+1 óra  
Kód:
//kissé elnagyolt és C#-os szintaktikával (majd átírod, ha kell)
Class csapat
{
int o_iHelyezes;
int o_iPontSzam;
...
public int PontSzam
{
get{return o_iPontszam;}
set{o_iPontSzam = value;}
}
...
}

...
list<csapat> csapatok = new list<csapat>();
csapatok.add(...);
...
public void SortCsapatokByPontszam(ref csapatok p_cCsapatok)
{
p_cCsapatok.Sort(delegate(csapat cs1, csapat cs2)
                        {
                            return cs1.PontSzam.CompareTo(cs2.Pontszam);
                        });
}
...
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #127148   2010.02.02 06:21 GMT+1 óra  
A public classban van minden deklarálva..

Hogyan tegyen tömbbe őket?

pl.:
Dim csapatok(6) As String = {"Penguins", "Tigers", "Elephants", "Eagles", "Dogs", "Cats"}

explicit....

Ezt a hozzászólást Smallone módosította (2010.02.02 06:30 GMT+1 óra, ---)

   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #127147   2010.02.02 06:17 GMT+1 óra  
A baj az, hogy a változó nevét nem lehet kiszámolgatni

csak úgy hivatkozhatsz rá, hogy pont1, pont6, stb( pont(x)-ként nem... ), ha meg akarod adni, hogy x elem közül hányadik kell, akkor tegyed tömbbe azokat az elemeket...
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #127146   2010.02.02 06:15 GMT+1 óra  
Szerintem vágd be a rendezés kódját, úgy mindenki könnyebben tud segíteni.
Amúgy hol deklarálod a pont-ot, mint tömböt?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #127145   2010.02.02 06:07 GMT+1 óra  
Sziasztok,

még kezdő vagyok vb.net-tel küzdök egy progit...

Szeretnék egy egyszerű sorbarendezést csinálni, de nem jön össze.
Van 6 elemem (byte-ok) pont1, pont2, pont3, pont4, pont5,pont6 néven.
Ezeket szeretném sorba rendezni , a legnagyobb legyen legelől.

Amikor megcsinálom a ciklust, nem érti, hogy mi a
pont(i)

Azt írja, hogy name pont is not declared , de miért nem érti, hogy én a ciklusban pl.: a pont1-es szeretném összehasonlítani valamivel...
Valaki segítsen, köszi.

Dim b As Byte = 6
For i = 1 To b
For d = 1 To b - 1
If pont(d) > pont(d + 1) Then tabella(d) = tabella(d - 1)
Next
Next


Egy Tabellát szeretnék csinálni, ahol

vannak csapat1, csapat2,csapat3,csapat4,csapat5 és csapat6 - ezek a csapatnevek
pont1,pont2,pont3,pont4,pont5,pont6 - ezek a csapatpontok
tabella1, tabella2,tabella3,tabella4,tabella5, tabella6 - ez a tabellán lévő csapatnevek
tabellap1,tabellap2,tabellap3,tabellap4..... - ezek a tabellán lévő csapatpontok

Ezt a hozzászólást Smallone módosította (2010.02.02 06:20 GMT+1 óra, ---)

   
Bitsculptor - Tag | 188 hsz       Online status #127089   2010.02.01 02:31 GMT+1 óra  
VB6-ban hogyan lehet egy string teccőleges mennyiségű karakterét levágni balról? Iszonyat fontos lenne és már nem fog az agyam ;(

Áh mind1 már megis oldottam.

Ezt a hozzászólást Bitsculptor módosította (2010.02.01 03:02 GMT+1 óra, ---)

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #126307   2010.01.13 09:36 GMT+1 óra  
Ha spórolni akarsz a maszkok rajzolásával akkor csináld keverve, bár nem nagy művészet megcsinálni ha már így is ki van színezve a képeden amit maszkolni kell, kódban is csak egy sorral több, helyet se foglal sokat ha a maszkot 2bit-es bmp-be mented, de ezzel szemben sokkal gyorsabb. Bár nem alkalmas a képek átméretezésére amire a TransparentBlt igen.
Ezt a 0,0-t még mindig nem értem. Nem lehet hogy valamit kihagytál deklarálásnál?
Kód:
Private Declare Function TransparentBlt Lib "msimg32" (ByVal hDestDC As Long, ByVal X As Long, ByVal Y As Long, ByVal nWidth As Long, ByVal nHeight As Long, ByVal hSrcDC As Long, ByVal xSrc As Long, ByVal ySrc As Long, ByVal SrcWidth As Long, ByVal SrcHeight As Long, ByVal TransparentColor As Long) As Long

Így kéne kinézzen... csak azért mert megírtam egy kis progit és megy, meg írtad hogy autoredraw és cls nélküli megoldást szeretnél hát íme. Jó szórakozást.

Itt a progi kóddal meg fordított exe-vel: 698-transblttest.zip
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bitsculptor - Tag | 188 hsz       Online status #126291   2010.01.13 07:35 GMT+1 óra  
Nem maga a maszkolás a baj, hanem hogy minden képhez kell csinálnom maszkot, vagyis sprite * frém új képet amit be is kell bufferelni meg ilyenek..bleah

transparentblt tényleg lassabb, de a 0,0 az tényleg így van, bármikor lehet reprodukálni, próbáld ki.

Stretchblt igen az nyújtásra való, és egyben tud transperenciát is.

   
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7]