játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] > 4 < [5] [6] [7]
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #70141   2007.09.18 11:39 GMT+1 óra  
Szóval megadták a kódot és be kell fejezni?! Asztem hogy írni kell egy progit ami sorbarendez. nekem ez már így magas. tele van olyan dolgokkal amiket még életemben nem láttam. De hogy segítsek is: ...
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Dika - Tag | 15 hsz       Online status #70139   2007.09.18 11:28 GMT+1 óra  
Hát, a kódban a pros részeket kellene átírni, úgy hogy működjön az összefésülő rendezés.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #70138   2007.09.18 11:17 GMT+1 óra  
Én csak segítőkész, ha részletesebben leírnád hogy mit akarsz akkor lehet hogy tudok segíteni, mert a kódból nem sokat tudtam kihámozni. Vb kezdőknek az ebookz.hu -n keress rá.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Dika - Tag | 15 hsz       Online status #70136   2007.09.18 10:39 GMT+1 óra  
Sziasztok. Kaptam suliban egy feladatot (összefésülő rendezés), ugy hogy életemben először láttam Visual Basic-et. Nem nagyon megy a dolog, pedig csak pár sor hiányzik, amit ki kellene tölteni. Ha valaki professzor a témában, vagy csak segítőkész, annak nagyon megköszönném a segítségét. Feltöltöttem a feladatotot ide . Ha valaki tud mondani egy jó VB könyv címet, az is nagy segítség lenne.

Köszönöm, Dika

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #70128   2007.09.18 09:05 GMT+1 óra  
Jack Hoxley: DirectX for VB cikksorozat. 3 részét lefordítottam, az fent van a jf.hu-n, a további ~60 meg valahol a neten. A jfhu-s cikkek végén van rtá link, de ha a googlebe beütöd az is megtalálja.
Csak semmi játékfejlesztés!
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #70118   2007.09.18 06:19 GMT+1 óra  
Arra gondoltam hogy DX-el kirakom telyesképernyőre az ablakot, felbontást állítok, de bele rajzolni már bitblt-vel akarok.. nem nagyon (vagyis semennyire) nem vágom a DX-et, ha valaki tudna megoldást a problémámra, vagy egy jó oldalt esetleg egy e-bookot ebben a témában annak nagyon örülnék.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #59478   2007.06.12 10:48 GMT+1 óra  
Isten vagy!!! Köszönöm szééépen
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #59477   2007.06.12 10:46 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Az vajon megoldható hogy az ablakból egy .point -al felveszek egy színt, és hogy annak az RGB-jét valahogy megfejtsem...?! Mert ez egy 7 jegyű szám amit én sehogy sem értek ....


of course:
Kód:
Private Sub ConvToRGB(col As Long, r As Byte, g As Byte, b As Byte)
r = col And 255
g = (col And 65280) / 256
b = (col And 16711680) / 65536
End Sub

Ahol col az a "7 jegyű szám", r, g, b pedig a kimenet.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #59476   2007.06.12 10:37 GMT+1 óra  
Uh, jó kihalt a topic... 1-2 hónapja senki..?!
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #59475   2007.06.12 10:36 GMT+1 óra  
Az vajon megoldható hogy az ablakból egy .point -al felveszek egy színt, és hogy annak az RGB-jét valahogy megfejtsem...?! Mert ez egy 7 jegyű szám amit én sehogy sem értek ....
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #52858   2007.04.29 10:54 GMT+1 óra  
Problem solved
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #52836   2007.04.29 07:19 GMT+1 óra  
Megtaláltam az osztályt. Nem tudja valaki hoogy Visual mBasicben hogyan is kell használni pontosan?
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #52831   2007.04.29 04:13 GMT+1 óra  
Idézet
Seeting :
Hali!

Az megoldható valahogy hogy egy pictreboxon belül több képet is betöltsünk? Elmondom mit akarok: betöltök egy térképet és aztán egy fájlból kiolvasott adatok alapján pontokat helyezek el rajta.

Valaki tudna segíteni?



Van a System.Drawing.Graphics osztály amivel rajzolni lehet elvileg akármire.

Graphics g = ...picturebox1.CreateGraphics();

g.DrawImage(image);

Nemtom hogy VB ben is igyvan-e de C# ban tuti.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #52825   2007.04.29 03:58 GMT+1 óra  
No, akkor innentől nemtok segiteni.
VB6-ról megpróbáltam áttérni a .net-re, de nem sikerült.

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #52824   2007.04.29 03:31 GMT+1 óra  
Hogy lehet modult adni a pictureboxhoz?
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #52823   2007.04.29 03:26 GMT+1 óra  
VB.Net 2005
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #52822   2007.04.29 03:21 GMT+1 óra  
Nem, nem tool.
Van róla itt is cikk:
Link1
Amúgy VB hányasról beszélünk?

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #52820   2007.04.29 03:11 GMT+1 óra  
Az mi? Egy tool?
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #52819   2007.04.29 03:05 GMT+1 óra  
BitBlt-vel razolod ki rá a képeket.

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #52816   2007.04.29 02:47 GMT+1 óra  
Hali!

Az megoldható valahogy hogy egy pictreboxon belül több képet is betöltsünk? Elmondom mit akarok: betöltök egy térképet és aztán egy fájlból kiolvasott adatok alapján pontokat helyezek el rajta.

Valaki tudna segíteni?
   
samu - Tag | 65 hsz       Online status #41460   2006.12.20 03:40 GMT+1 óra  
Amikor ez ember 2ds ütközésfigyelést ír, akkor honnan tudja, hogy az xy sprite xy pontja átlátszó -e? Le lehet kérdezni vhol? vagy nekem kell tudni?

   
samu - Tag | 65 hsz       Online status #40742   2006.12.14 04:07 GMT+1 óra  
Nagyon kösz, este kipróbálom.

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #40683   2006.12.13 09:31 GMT+1 óra  
Ja és, asszem ez segit:
Kód:
http://gpwiki.org/index.php/DirectX:Direct3D:Tutorials:VB:DX8:Device_Restoration

Nem birom linkként betenni.

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #40682   2006.12.13 09:30 GMT+1 óra  
A problémát device lost-nak hivják, megoldása pedig, hogy ha a testcooplevel nem D3D_OK, akkor device.reset-et kell hivni. Resetnél add meg a már felépitett present parameters-et.

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #40678   2006.12.13 09:01 GMT+1 óra  
Passz. Talán vmi exclusive módban maradt? Konkrét ötletem nincs, mert sose írtam dx-es VB progit.

Két ötlet:
1, Rákeresel a http://www.xtremevbtalk.com fórumon. A legnagyobb fórum, a dx-nek is van külön alfóruma.
2, Letiltod az alt-tabot és társait. Ha nem tudod hogy kell lásd 1. pont.
Csak semmi játékfejlesztés!
   
samu - Tag | 65 hsz       Online status #40628   2006.12.13 03:15 GMT+1 óra  
HI!
Vb+dx8 - ban írok játékot. Az a gond, hogy ha elvesztem a képernyőt, akkor automation error-t generál. megpróbáltam a d3ddevice.testcooperativelevel függvénnyel leellenőrizni, hogy minden rendben van -e. mikor indul a játék, akkor ez a függvény D3D_OK -kal tér vissza, aztán ha Alt+tab-olok, majd visszaadom a proginak a képernyőt, már nem ezt adja vissza. Mi lehet a gond?
Ja, és nagyon kösz a linket, VT, nagyon zsír. Mondjuk nem tudok angolul, de ami kellett azt megtaláltam.

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #39912   2006.12.07 05:32 GMT+1 óra  
Csak semmi játékfejlesztés!
   
samu - Tag | 65 hsz       Online status #39771   2006.12.06 03:51 GMT+1 óra  
Szeretnék segítséget kérni!!
Vb 6.0 -ban, dx 8 -ban szeretnék összehozni egy kis gémet, de nem tudom, hogy kell lejátszani dsounddal egy hangot. Tudna vki segíteni?

   
Addict - Törzstag | 1031 hsz       Online status #39390   2006.12.02 08:46 GMT+1 óra  
Na nem kell azért ennyire tolongani, már sikerült megoldani a dolgot

   
Addict - Törzstag | 1031 hsz       Online status #34930   2006.11.02 10:48 GMT+1 óra  
Kellene némi segítség.
VB.NET-ben írok egy progit, amely egy tömböt használ (3 sor, számos oszlop). Egy oszlopban az első sor egy stringet tartalmaz, alatta egy integer és a harmadik sorban mindenhol egy karakter van.
A program futása során a felhasználótól bekérek egy stringet, és azt szeretném, hogyha a program megkeresné az adott stringet a tömbben, mivel később szükség lenne a stringhez tartozó integerre és a karakterre, legjobb az lenne, ha egy-egy változóba kimásolná a stringhez tartozó dolgokat.
Remélem érthető voltam. Ha valaki tud jobb megoldást a problémámra, azt is szívesen fogadom

   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #34821   2006.11.02 01:18 GMT+1 óra  
Köszi, majd este megnézem!
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
storedenen - Tag | 22 hsz       Online status #34450   2006.10.31 03:10 GMT+1 óra  
Idézet
robar :
VisualBasic.NET-hez tudna vki tutorialt tcp/ip -s adatkapcsolathoz? (mp játékhoz)


Hát tudtommal inkább UDP-t használnak gamétákhoz, lévén gyorsabb, stb...
De gugli nekem például dobott egy csomót.
Egyébiránt vannak előre megírt netlibek ebben a témában, amelyekben már előre megírták biztonságosra, gyorsra, stb... Ilyen pl. a RakNet is. RakNet-hez pedig van egy csomó tutorial, stb...
Egyébként pedig ha már .NET akkor ott vannak nagyon jó dolgok a hálózatosdihoz. Ilyen pl a remoting. Ahhoz pedig msdn-ben találsz finomságokat. De ez csak egy példa volt, mert mondjuk remotingot játékhoz... szóval az is érdekes lehet, de ha a sebesség nem számít, akkor ez is lehet egy alternatíva. Szóval msdn a kérdésed nem adtam választ, de talán a gugli megteszi.

   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #32349   2006.10.15 01:19 GMT+1 óra  
VisualBasic.NET-hez tudna vki tutorialt tcp/ip -s adatkapcsolathoz? (mp játékhoz)
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
William - Tag | 1 hsz       Online status #32288   2006.10.14 08:35 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni?
Hogyan kell kezelni a táblázatos rendszert (azt hiszem DataFormnak hívják)?

Köszke

   
NacsaSoft - Tag | 112 hsz       Online status #27831   2006.08.27 04:02 GMT+1 óra  
Fejlesztetek saját motort vagy használtok egyet ?
Ahol a szükség , ott kell a segítség !!!!
   
gabesz - Tag | 260 hsz       Online status #18805   2006.06.20 04:12 GMT+1 óra  
Elindultunk, vannak cikkek, de azok télleg csak DX7esek

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #17410   2006.06.09 10:31 GMT+1 óra  
lesznek vologya cikkei fent vannak, azok asszem dx7-esek. de ha 8 javítsatok ki
Csak semmi játékfejlesztés!
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #17409   2006.06.09 10:23 GMT+1 óra  
Vannak is cikkek (vagy csak voltak?) VB + DX8 programozásról itt...

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #17408   2006.06.09 10:18 GMT+1 óra  
VB2005-ben nem tudom mi a helyzet, VB6-ban a DX7 viszont nem muzsikált meggyőzően, ott inkább opengl-t ajánlanék 3d-he, csak ahhoz alig van leírás..
Csak semmi játékfejlesztés!
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #17406   2006.06.09 09:58 GMT+1 óra  
Idézet
gabesz :
Üdv! Szeretnénk egy 3D-s játékkal megpróbálkozni, Visual Basicben. Csakhát hogyan? SZóval ha valaki tudna egy tutorialt azt megköszönném!


előre is kössz


Managed DX-el simán, a DX SDK-ból pedig simán meg lehet tanulni a használatát.
Reality is almost always wrong. - House

   
gabesz - Tag | 260 hsz       Online status #17404   2006.06.09 09:57 GMT+1 óra  
Üdv! Szeretnénk egy 3D-s játékkal megpróbálkozni, Visual Basicben. Csakhát hogyan? SZóval ha valaki tudna egy tutorialt azt megköszönném!


előre is kössz

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5388   2006.02.23 07:16 GMT+1 óra  
Működik, nagyon szépen köszönöm!


   
VT@gamf - Guests | hsz       Online status #5387   2006.02.23 06:04 GMT+1 óra  
text1.selstart=len(text1.text)

(Nem én találtam ki és nem is tudom most kipróbálni)

A C: meghajtó boldogabb mint a D:

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5386   2006.02.19 11:08 GMT+1 óra  
Lenne egy kérdésem, szintén chates témakörben. Hogy lehet azt megoldani, hogy amikor egy üzenet érkezik, akkor a scrollbar automatikusan menjen vele együtt?


   
Tommy - Guests | hsz       Online status #5385   2005.12.29 07:00 GMT+1 óra  
Mindenkinek köszi!


Ha csak kalapácsod van, mindent szögnek nézel.

   
codename47 - Guests | hsz       Online status #5384   2005.12.29 04:59 GMT+1 óra  
sztem is Winsock vezérlővel a legegyszerűbb... bár mást még nem is próbáltam :p


   
vologya - Guests | hsz       Online status #5383   2005.12.29 04:48 GMT+1 óra  
Szerintem nézz szét egyszerüen a Microsoft honlapon a Developer szekcióban. Tele van az MSDN ilyen helpekkel és tutoriálokkal. Bár abszolút kezdőknek nem ajánlom!

1001011011101001000100011

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5382   2005.12.27 07:21 GMT+1 óra  
Én egy chatprogit csináltam Winsock vezérlővel (MSWINSCK.OCX) ez se rossz megoldás. Persze nem DirectX, ott még nem tartok. Angol példát meg találsz a Google-val, de lehet hogy magyart is.


   
Tommy - Guests | hsz       Online status #5381   2005.12.25 05:18 GMT+1 óra  
Hy all!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet multira programozni?
Én DirectPlay ipx es kapcsolatára gondoltam!
Nem csináltam még ilyet úgy, hogy minden info jól jön!
Köszi!

Ha csak kalapácsod van, mindent szögnek nézel.

   
VT - Guests | hsz       Online status #5380   2005.11.20 12:28 GMT+1 óra  
Na ezt majd megnézem. Előreláthatólag jövő 7végén

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] > 4 < [5] [6] [7]