játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] > 5 < [6] [7]
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5379   2005.11.20 06:56 GMT+1 óra  
Declare Function TransparentBlt Lib "msimg32.dll" (ByVal hdc As Long, ByVal x As Long, ByVal y As Long, ByVal nWidth As Long, ByVal nHeight As Long, ByVal hSrcDC As Long, ByVal xSrc As Long, ByVal ySrc As Long, ByVal nSrcWidth As Long, ByVal nSrcHeight As Long, ByVal crTransparent As Long) As Boolean

Próbáljátok ki, ugyan az mint a StretchBlt, csak a crTransparent -el megadjuk hogy pl a fehéret hagyja ki.


   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5378   2005.11.05 10:13 GMT+1 óra  
Akkor nehéz lesz használni. Én is találtam egyet, csak fizetős. De biztos van ingyenes is.


   
VT - Guests | hsz       Online status #5377   2005.11.05 09:54 GMT+1 óra  
Találtam egy libjpeg.dll-t erre a célra csak dokumentáció nincs hozzá.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5376   2005.11.04 13:14 GMT+1 óra  
Nagy kár, de azért kutatok, hátha találok valamit. De azért folytatom a kutatást, csak van valamilyen activex...


   
beast - Guests | hsz       Online status #5375   2005.11.04 11:57 GMT+1 óra  
Idézet
bmateusz írta:
Nem tudja valaki esetleg hogy lehet jpg formátumban menteni VB-ben?
A bmp nem gond (SavePicture), de az kicsit sokat foglal...


Sehogy...

beast

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5374   2005.11.04 11:36 GMT+1 óra  
Nem tudja valaki esetleg hogy lehet jpg formátumban menteni VB-ben?
A bmp nem gond (SavePicture), de az kicsit sokat foglal...


   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5373   2005.09.25 05:23 GMT+1 óra  
Az API Guide szerintem mondható leírásnak, csak angol. Mondjuk ez nekem nem probléma. Tutorialnak pedig ott van a BitBlt-s és a Játék Visual Basicben cikk.


   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5372   2005.09.25 05:17 GMT+1 óra  
neked nincs hozzá valami jó leírásod?

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
VT - Guests | hsz       Online status #5371   2005.09.25 04:20 GMT+1 óra  
... és ha deklaráltad, akkor már úgy tudod használni, mintha VB-s parancs lenne. Ott hívod meg a programban, ahol akarod.

És hogy mi mit jelent:
Private Declare Function ShowCursor Lib "user32" (ByVal bShow As Long) As Long

Private Declare Function = deklaráljuk privát függvényként, azaz csak abban a modulbn érvényes, ahol van

ShowCursor - a függvény neve

Lib "user32" - az user32-ben van

ByVal bShow As Long - a bShow változót passzoljuk neki értékként (=ByVal), ami long típusú (4 byte)

As Long - A függvény Long típusú értéket ad vissza.

Ha a deklaráció megvan (csak ki kell másolni a programból a projektedbe) a függvényhívás így néz ki:

vissza=ShowCursor(akármi)

Ha nem akarsz visszatérési értéket, a zárójeleket elhagyhatod: (asszem)

ShowCursor akármi

Nem egyszerű dolog a Windows Api, ha tudod hogyan kell beilleszteni az API hívásokat a programodba akkor sem jutsz messze egy jó leírás nélkül.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5370   2005.09.25 02:54 GMT+1 óra  
Csak beírod amit kell, pl. Private Declare Function ShowCursor Lib "user32" (ByVal bShow As Long) As Long
Ez a deklarációja, a példák vagy a paraméterek pont alatt találhatod meg.



   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5369   2005.09.25 02:44 GMT+1 óra  
és hogyan kell meghívni kernel 32 őm keresztül?

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5368   2005.09.24 14:40 GMT+1 óra  
Van egy másik is, Api Viewer 2004 vagy mi, de ebben nincsenek példák.
http://www.activevb.de/rubriken/apiviewer/index-apiviewereng.html
Viszont sokkal több függvény van benne, szóval ez is jó.


   
VT - Guests | hsz       Online status #5367   2005.09.24 14:33 GMT+1 óra  
(Itt van néhány hozzászólással lentebb)

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5366   2005.09.24 13:58 GMT+1 óra  
Csak meg kell őket hívni kelner32 őn keresztül. Valahol a neten láttam egy kis progit ami minden API funkciót tartalmaz és meg is mutatja példában. Sajna a nevét már nemtudom. Még az VB5 ös alá volt meg nekem. De szerintem a google vagy a yahoo segíthet.

1001011011101001000100011

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5365   2005.09.24 12:17 GMT+1 óra  
Idézet
tgery13 írta:
tehát ha én ezeket akarom használni akkor nem kell semmit telepíteni?

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ
Pontosan.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url]

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5364   2005.09.24 12:08 GMT+1 óra  
tehát ha én ezeket akarom használni akkor nem kell semmit telepíteni?

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
VT - Guests | hsz       Online status #5363   2005.09.24 11:37 GMT+1 óra  
Az API a Windows része. Egy nagy függvénykönyvtár amit használhatnak a futó programok.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5362   2005.09.24 11:35 GMT+1 óra  
honnét lehet APi-t leszedni a vb 6.0 hoz?


WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
VT - Guests | hsz       Online status #5361   2005.09.24 10:40 GMT+1 óra  
Nagyon jó program! Fel is töltöttem a saját oldalamra!

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5360   2005.09.23 09:35 GMT+1 óra  
Találtam egy jó cuccot, ami végül is egy API függvénytár, annyi kiegészítéssel, hogy mind mellett van példaprogram, és kategódiákba van rendezve. Nekem nagyon bejött!

http://users.chello.be/cr27630/3.7/agsetup.exe
http://www.mentalis.org/index2.shtml


   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5359   2005.09.09 13:35 GMT+1 óra  
Akkor is köszönöm, mivel én már kb. fél éve keresem, itt meg beírtam, aztán 10 perc alatt jött válasz


   
VT - Guests | hsz       Online status #5358   2005.09.09 11:00 GMT+1 óra  
Nem én írtam, csak feltöltöttem...

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5357   2005.09.08 10:58 GMT+1 óra  
Egyébként még meg sem köszöntem a grafika.bas-t, VT!
Nagyon szépen köszönöm, hálám örökké üldözni fog! :respect:


   
VT - Guests | hsz       Online status #5356   2005.09.02 12:07 GMT+1 óra  
Nincs msn-en. Írj privátüzit.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5355   2005.09.02 06:19 GMT+1 óra  
Írtam nekik egy amilt hogy lehet-e még kapni. Erre visszaválaszolták hogy nem, de ott van a 2003 az sokkal jobb. Kimásolták az egész Microsoft.hu-t De én olyat nem veszek, meg nincs is annyi pénzem rá. (Aszittem csak 9999 Ft lesz)


   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5354   2005.09.01 11:24 GMT+1 óra  
Nekem nem sikerült megtalálni Biztos velem van a baj.


   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5353   2005.09.01 11:18 GMT+1 óra  
ok kösz, VT megadod az msn ed?

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
codename47 - Guests | hsz       Online status #5352   2005.09.01 11:13 GMT+1 óra  
Vologya esetleg beléphetnél MSN-be néha
De csak ha ráérzs


   
vologya - Guests | hsz       Online status #5351   2005.09.01 11:05 GMT+1 óra  
VB 6 os még lehet kapni, de a Microsoftól csak.
Az ISAM hibajelentés azt jelenti, hogy rosszul van feltelepítve a VB-d. Alapbeállításként az IAM driver nincs telepítve. Telepítsd rá újra és valahol a database, vagy data résznál( ha visual studio 6 osod van) be kell aááítani, hogy legyen ISAM is.
Ja és a kódra esetleg csak hétvégén lessz időm, mert sok a meló!


1001011011101001000100011

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5350   2005.09.01 10:59 GMT+1 óra  
Mostanság lehet még kapni VB6-ot? Mert a boltokban nem igen látni. Gondoltam rá, hogy ha meg tudom fizetni akkor beruháznék rá.


   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5349   2005.09.01 05:51 GMT+1 óra  
na tudnál segíteni?

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5348   2005.08.31 07:35 GMT+1 óra  
engem a kiolvasás programkódja érdekelne mert adatbazásban nem igazán vagyok otthon


WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5347   2005.08.31 07:33 GMT+1 óra  
Na most ezt én nem értem? Hát olyan struktúrát csinálsz az adatbázisnak amilyet akarsz! Csak kiolvasásnál tudd hogy mi mi. Most komolyan nem értem mi nem tiszta. Megvannak excelben a kérdések és beolvasod. Nem is vagy muszály minden eggyes kérdésnél beolvasni eggyet, hanem az elején beolvashatod egy saját válltozótípusba az összes kérdést is akár. És így a tömb indexeivel még könnyebben tudod kezelni.
Ha ezekkel sem vagy tisztában, akkor szólj, mert akkor én vagyok eltájolva. Azt hittem, hogy van bármilyen programozói tapasztalatod!?

1001011011101001000100011

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5346   2005.08.31 06:30 GMT+1 óra  
értem
de én az adatbázisos részre lettem volna kiváncsi hogy a kérdéseket hogy rakom be???

van msn ed?

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5345   2005.08.31 06:10 GMT+1 óra  
Vagy igy, vagy a munkafüzet lapjai megnevezed pl. könnyű kérdések, nehéz kérdések, irodalom, zene stb.

És ezek után? Létrehozol egy ablakot, ahol lessz egy timer(időzítő) ami majd meghatározza, hogy meddig lehet gondolkozni stb.(vagy a rendszeridőből is lekérheted az eltelt időt- profibb). Továbbá kell 4 label(kérdés+3 válasz)Perzse a 3 válasz klikkelhető lessz, hogy tudjanak válaszolni. Kell egy struktúra az elért eredmények tárolására. pl. a helyes válasz minden körben más pénzt és. De gondolom már eleget láttad a tévében. Kell egy strat gomb, ami meghívja először a Randomize függvényt és beolvassa az 1. kérdést a válaszokkal. Innentől már a helyes vagy helytelen válaszok irányítják a program menetét.
Ezt így elég fura elmagyarázni, leprogramozni könnyebb!

1001011011101001000100011

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5344   2005.08.31 05:31 GMT+1 óra  
tehát mondjuk::
Excel:
A1:kérdés
B1:aválasz
C1:bVálasz
.
.
f1:helyes válasz
g1:szint
szóval kitöltöm és elmenetem .xls be
és tovább?

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5343   2005.08.31 05:06 GMT+1 óra  
Persze csinálhatod ezzel is. Csak véletlenszerűen kell kivállasztanod a recordot. De ez nem probláma, hiszen a data1 objektum visszaadja neked a recordok(bejegyzések)számát az adatbázisban és így todod, hogy a RND(random) funkciónak milyen értéket adsz át. Ha már volt egy kérdés, akkor a kérdés számát(pl) elteheted egy tömb (array) változóba, hogy nehogy még egyszer legyen ugyanaz. Például a kérdések nehézségi szint alapján lehetnek más és más munkalapon az excelbe.



1001011011101001000100011

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5342   2005.08.31 04:47 GMT+1 óra  
éás ha ilyen legyeön is milliomos game et akarok csináléni akkor is igy kjell?

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5341   2005.08.31 04:12 GMT+1 óra  
Csak az a különbség, hogy a Connect nél az Excel-t vállasztod ki és a DataSource nél pedig a munkafuzet nevét.

1001011011101001000100011

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5340   2005.08.31 03:50 GMT+1 óra  
igy már értrhetőb!!!
és ha excel táblázatból akarom kirovasni a dolgokat????

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5339   2005.08.31 03:26 GMT+1 óra  



Fontos beállítások:

Data1 – nél:
Connect – it kivállasztod az adatbázi típusát
DatabaseName – az adatbázis címe
Readonly (True/False) – írható –e
Recordsource – dbf nél nem fontos, mivel csak 1 táblát tartalmaznak, de access, vagy excel -nél it vállasztod ki a táblanevet.


Label1:
Datasource: jelen esteben Data1, de ha több van, akkor az amelyikből olvasni akarsz
DataField: melyik oszlopról van szó

És ettől fogva már csak kattingatsz előre hátra. Ez a legegyszerűbb, de manuálisan is járkálhatsz a recordok között, de akkor is muszály a Data komponensz, mert az hozza létre a kapcsolatot az adatbázissal.

Remélem így már érthetőbb?!

1001011011101001000100011

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5338   2005.08.31 03:09 GMT+1 óra  
Persze ez mind igaz, de aki több száz progit fejlesztett VB3,4,4(32),5 és 6 os alatt, annak nem sok vállasztási lehetősége van. Én kipróbáltam a legegyszerűbb prgramocskáimat átkonvertáltatni a 2003 as .NET -el éss nagyon faszásul működtek. Mondhatom 11 programból 2 höz kellet úgy komolyabban hozzányúlni, de az is az adatbáziskezelés miatt. És ha valaki át akar szokni annak elég 1-2 primitív progit csinálni a és átdobni NET be és átnézni a kódot. Szerintem még mindíg egyszerűbb, mint nekiálni egy új nyelvnek. Engem meg is ölhetnének, de akkor sem tudnák kibékülni a C++ al, mert egyszerűen BASIC es a logikám. A Sharp ra meg úgy tekintek mint egy korcs kutyára, amibe összekevertek mindent, de szerintem 1-2 programozási területet kivéve, ahol rákényszerítik az embert a használatára, nem fog megmaradni. Szerintem a C és a Basic örök, csak mindíg más a "köret". És ha a áttekinthetőségről van szó: kipróbáltam a Pythont és elvesztem

1001011011101001000100011

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #5337   2005.08.31 02:42 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
Idézet
robar írta:
Turbo Pascalt ismerem és van egy kis phps és gamemakeres tudásom.A darkbasiccal csak az a baj,hogy a fejlesztőprogija fizetős .Viszont van visual studio 2005 béta 2-őm(hála a pc.worldnek)Tehát van visual c++,c#,VB.NET,ASP.NET.VT tutorialjának köszönhetően írtam konzolos számológépet,de sajnos lejárt a 30napos verzió.
Egyébként milyen programozási nyelv a Delphi??? Csak hallottam róla,de nem tudom,hogy olyan ,mint a darkbasic,vagy egy sima általános programozási nyelv.A VB6-ra azért tippelek,mert a DB nem tűnt nehéznek,és tényleg nem hallottam,hogy egy marha nehéz nyelv lenne.Ez az objektumorientáltság nekem még magas,meghogy sok garázsprojektén úgy láttam,hogy ezt használnak.


üdv: robar


A Delphi a Pascal objektum orientált rokona.

A VS2005 Beta 2 tesztidejét végtelenre lehet hosszabbítani csak regelni kell a MS-nál. Én regeltem és még mindig tudom használni.(Módosította TheProGamer 2005.08.30. 16:54-kor)
A delphi kibővített pascal, csili-vili fejlesztőkörnyezettel, sok komponensel nem pedig a pascal obejktum orientált rokona, mivel pascalban is van OO.

Akkor tudsz valamit,ha tudod, hogy mit nem tudsz!

   
VT - Guests | hsz       Online status #5336   2005.08.30 19:25 GMT+1 óra  
Vologya: Az MS most nagyon erőlködik a VB népszerűsítésén, pl. most ejtette a nevéből a .NET szót és csak Visual Basic 2005 az új verzió. Az egésznek az a baja, hogy a C# mellett nincs sok értelme a VB-nek. Ugyanaz a compiler. Innentől fogva csak a szintaktikán lehet szépíteni, namár most a VB.NET egész ronda valami. Olyannyira, hogy nekem a C# sokkal szimpatikusabb (és átláthatóbbnak néz ki). Az a baja a VB.net-nek, hogy visszafelé nem kompatibilis. És amíg ez van, nem lesz nagy tolongás (nézz meg egy VB-s fórumot). Mellesleg pont azokat az elemeket szedték ki belőle, ami miatt egyszerű volt és egy kezdő is elboldogult vele.
A legfőbb hiba a változótípusok megkavarása volt. Ugrott a variant, ezért mindent deklarálni kell. Már pedig a Basicek fő jellemzője, hogy nem kell deklarálni.Meg ilyen logikátlanságok, hogy: A long 8 byteos lett, az integer 4, a 2 byteos változó meg short lett. Miért nem lehetett volna mondjuk extendednek elnevezni a 8 byteost és berakni új típusként? Meg hogy a Command1.Click így néz ki:
Private Sub Command1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Command1.Click
Meg még a hosszú compilálási idő, éljen a .NET.

Az itt leírtakról csak hallottam, ha vki szerint ezek ellenére jó nyelv, szóljon

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5335   2005.08.30 14:47 GMT+1 óra  
dbf et használok ,és próbáld máshogy lécci

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5334   2005.08.30 14:45 GMT+1 óra  
Az attól függ miben programozol. Pl. 6 osban DAO -t kellet használnod. Feltetél a formra egy Data komponenst és innentől kezdve egyszerű. Kivállasztod az adatbázis típusát pl. foxpro, mdb,mysql stb. és az adatbázishoz vezető utat. Amint megtalálta hiba nélkül , már vissza is adja neked a táblaneveket és esetleg más adatokat is pl. oszlopnevek stb.
Ha pl. labelt használsz, akkor be kell állítanod a datasource tulajdonságát a te adatbázisodra(vagyis a komponenesre) és a datafieldbe pedig az változó nevét vállaszthatod ki. FIGYELEM! Ha beírsz más változót és utánna refresh -eled az adatbázist, akkor az új érték kerül be. Ha csak kiolvasni akarsz, akkor jobb csak readonly kén megnyitni!

Érthető, vagy próbáljam másként?



1001011011101001000100011

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5333   2005.08.30 13:02 GMT+1 óra  
az lenne a kérdésem hogy egy adatbázisból hogyan tudom egy szövegmezőbe a szöveget beolvasni??

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5332   2005.08.30 08:53 GMT+1 óra  
Idézet
robar írta:
Turbo Pascalt ismerem és van egy kis phps és gamemakeres tudásom.A darkbasiccal csak az a baj,hogy a fejlesztőprogija fizetős .Viszont van visual studio 2005 béta 2-őm(hála a pc.worldnek)Tehát van visual c++,c#,VB.NET,ASP.NET.VT tutorialjának köszönhetően írtam konzolos számológépet,de sajnos lejárt a 30napos verzió.
Egyébként milyen programozási nyelv a Delphi??? Csak hallottam róla,de nem tudom,hogy olyan ,mint a darkbasic,vagy egy sima általános programozási nyelv.A VB6-ra azért tippelek,mert a DB nem tűnt nehéznek,és tényleg nem hallottam,hogy egy marha nehéz nyelv lenne.Ez az objektumorientáltság nekem még magas,meghogy sok garázsprojektén úgy láttam,hogy ezt használnak.


üdv: robar


A Delphi a Pascal objektum orientált rokona.

A VS2005 Beta 2 tesztidejét végtelenre lehet hosszabbítani csak regelni kell a MS-nál. Én regeltem és még mindig tudom használni.(Módosította TheProGamer 2005.08.30. 16:54-kor)

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5331   2005.08.30 06:31 GMT+1 óra  
Szerintem akihez közelebb áll a BASIC nyelv annak érdemes a VB 2003 .NET el próbálkozni alapfokon. Azt hiszem, hogy a tanuló verzió nagyon olcsó kb. 100 dollár, míg a VB6 ennek min 7-8 szorosa alapban. Ez már managed kódot támogat, szóval a DX9 sem lehet probléma és reeeengeteg könyv és online help van hozzá! És egy tonna tutorial a programozásához. A Microsoft legalább itt kitett magáért. És azt hiszem van valahol valami 30 napos letölthető verzió is. Nem warez!

1001011011101001000100011

   
robar - Guests | hsz       Online status #5330   2005.08.29 09:34 GMT+1 óra  
Turbo Pascalt ismerem és van egy kis phps és gamemakeres tudásom.A darkbasiccal csak az a baj,hogy a fejlesztőprogija fizetős .Viszont van visual studio 2005 béta 2-őm(hála a pc.worldnek)Tehát van visual c++,c#,VB.NET,ASP.NET.VT tutorialjának köszönhetően írtam konzolos számológépet,de sajnos lejárt a 30napos verzió.
Egyébként milyen programozási nyelv a Delphi??? Csak hallottam róla,de nem tudom,hogy olyan ,mint a darkbasic,vagy egy sima általános programozási nyelv.A VB6-ra azért tippelek,mert a DB nem tűnt nehéznek,és tényleg nem hallottam,hogy egy marha nehéz nyelv lenne.Ez az objektumorientáltság nekem még magas,meghogy sok garázsprojektén úgy láttam,hogy ezt használnak.


üdv: robar
[url="http://hobbyman.uw.hu" target=_blank>itt a honlapom[/url]

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] > 5 < [6] [7]