játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] > 6 < [7]
Dancso - Guests | hsz       Online status #5329   2005.08.28 11:48 GMT+1 óra  
Idézet
VT írta:
Trialról ne is álmodjatok, a VB-t a Microsoft fejleszti.

Ja és ha tanuljátok, nem árt egy könyv. A VB for DOS-nak van még egy marha jó súgója - na jó ez a kedvenc verzióm

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!
Köszi az infókat, és akkor nekiállok komolyabban a dark basic nek, és már eddig is egész jól haladtam, de akkor most rákapcsolok! Még nem a legjobbak az ismereteim, és még ötletem sincs, hogy milyen komyolyabb játékkal kezdjem, de a súgó segítségével már megsikerült csinálnom a cave runner-t is, és azt próbálgatom,hogy legyen benne valami izgalom, hogy tegyek bele szörnyeket, és hogy mérje a távolságot, és minden eggyes szörny lelövéséért extra pont járna. De ez mind sok lenne nekem egyszerre, és nem tudom kieszelni, hogy hogyan kell sprite-okat beilleszteni. Tudna esetleg segíteni valaki?
Megjegyzés: Bocsi, hogy a hozzászólásom többnyire a dark basic-ről szól, csak nem akartam 2 külön hozzászólást írni mind két témába.

Doom forever!

   
VT - Guests | hsz       Online status #5328   2005.08.28 11:16 GMT+1 óra  
Trialról ne is álmodjatok, a VB-t a Microsoft fejleszti.

Ja és ha tanuljátok, nem árt egy könyv. A VB for DOS-nak van még egy marha jó súgója - na jó ez a kedvenc verzióm

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
VT - Guests | hsz       Online status #5327   2005.08.28 11:12 GMT+1 óra  
Az utolsó igazi VB verzió a VB6. Ez is 7 éves, de teljesen megállja a helyét napjainkban is. Na jó a Dx9-et nem lehet használni csak a 8-at, de erről nem a VB tehet. A VB .NET már teljesen más, nem csak egy sima újabb verzió, sokkal nagyobb a külömbség köztük mint a DB/DBPro között.

Szerintem tanuláshoz jobb egy nem eseményvezérelt nyelv, de meg lehet birkózni elsőre a VB-vel is. Én a Dark Basicet ajánlom kezdésnek, ha valaki egyből játékot akar írni.

VB .NET-ről pedig van könyv, én a VB .NET Fekete könyvet láttam egyszer könyvesboltban. De volt más könyv is róla, szóval nincs könyvhiány.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5326   2005.08.28 08:02 GMT+1 óra  
Idézet
robar írta:
Szerintetek jó lenne kezdésnek a VB6?Még nem nagyon programoztam életemben,így első programozási nyelvként bele merjek fogni?Viszont kéne hozzá egy ingyenes fejlesztőprogram.
(a VB.NET-ről lemondtam,elég kevés könyvet lehet találni belőle,+még az objektumorientált programózás elmélete nagyon nehéz nekem.)

üdv: robar


NEM ÍRTA KI! Na nem baj, megírom újból.

Szóval én VB6-ban kezdtem tavaly szeptemberben, azóta nem váltottam.
Ajánlom neked is.
Először a Windows Common Controls használatát tanuld ki, utána jöhet a többi dolog. Pl. a BitBlt API, az nagyon király!(Módosította bmateusz 2005.08.28. 16:09-kor)

   
Dancso - Guests | hsz       Online status #5325   2005.08.28 07:30 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
Idézet
robar írta:
Szerintetek jó lenne kezdésnek a VB6?Még nem nagyon programoztam életemben,így első programozási nyelvként bele merjek fogni?Viszont kéne hozzá egy ingyenes fejlesztőprogram.
(a VB.NET-ről lemondtam,elég kevés könyvet lehet találni belőle,+még az objektumorientált programózás elmélete nagyon nehéz nekem.)

üdv: robar


Ha VB-vel akarsz kezdeni vért fogsz izzadni mire megtanulod. Előszöv valami régi Dos-os nyelvvel érdemes kezdeni (BASIC, Pascal) és utána fokozatosan haladni.(Módosította TheProGamer 2005.08.28. 14:37-kor)
Az én esetemben ez egy kevéske dark basic, meg régen tanulgattam a turbo pascalt. Ez elég?

Doom forever!

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5324   2005.08.28 06:35 GMT+1 óra  
Idézet
robar írta:
Szerintetek jó lenne kezdésnek a VB6?Még nem nagyon programoztam életemben,így első programozási nyelvként bele merjek fogni?Viszont kéne hozzá egy ingyenes fejlesztőprogram.
(a VB.NET-ről lemondtam,elég kevés könyvet lehet találni belőle,+még az objektumorientált programózás elmélete nagyon nehéz nekem.)

üdv: robar


Ha VB-vel akarsz kezdeni vért fogsz izzadni mire megtanulod. Előszöv valami régi Dos-os nyelvvel érdemes kezdeni (BASIC, Pascal) és utána fokozatosan haladni.(Módosította TheProGamer 2005.08.28. 14:37-kor)

   
robar - Guests | hsz       Online status #5323   2005.08.28 05:11 GMT+1 óra  
Szerintetek jó lenne kezdésnek a VB6?Még nem nagyon programoztam életemben,így első programozási nyelvként bele merjek fogni?Viszont kéne hozzá egy ingyenes fejlesztőprogram.
(a VB.NET-ről lemondtam,elég kevés könyvet lehet találni belőle,+még az objektumorientált programózás elmélete nagyon nehéz nekem.)

üdv: robar
[url="http://hobbyman.uw.hu" target=_blank>itt a honlapom[/url]

   
Dancso - Guests | hsz       Online status #5322   2005.08.27 15:04 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
(Dancso írta:
(VT írta:
Nem. Az 16 bites, Windows 3.0-hoz készült és távol áll tőle minden objektumorientáltság.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!)Akkor melyik verziójával? Van valami frissebb esetleg?

Doom forever!)Visual Basic 6.0-val már sztem lehet.


Rákerestem Google -n és még egy nyeszlett triál verziót sem találtam, Vagyis találtam, csak mindíg mikor klikkeltem a letöltésre, mindíg page not found jött elő mind1-ik szolgáltatótol. Tudnál esetleg mondani egy linket?

Doom forever!

   
TPG - Guests | hsz       Online status #5321   2005.08.27 14:37 GMT+1 óra  
Idézet
Dancso írta:
(VT írta:
Nem. Az 16 bites, Windows 3.0-hoz készült és távol áll tőle minden objektumorientáltság.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!)Akkor melyik verziójával? Van valami frissebb esetleg?

Doom forever!
Visual Basic 6.0-val már sztem lehet.


   
Dancso - Guests | hsz       Online status #5320   2005.08.27 14:29 GMT+1 óra  
Idézet
VT írta:
Nem. Az 16 bites, Windows 3.0-hoz készült és távol áll tőle minden objektumorientáltság.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!
Akkor melyik verziójával? Van valami frissebb esetleg?

Doom forever!

   
VT - Guests | hsz       Online status #5319   2005.08.27 13:04 GMT+1 óra  
Nem. Az 16 bites, Windows 3.0-hoz készült és távol áll tőle minden objektumorientáltság.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5318   2005.08.27 00:52 GMT+1 óra  
kösz a segítséget,
vb 1.0 val lehet tv3d motort használni?

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
VT - Guests | hsz       Online status #5317   2005.08.26 22:43 GMT+1 óra  
"vmi egyszerubb megoldás nincs???"

Egyszerű ez is, csak a típusokra oda kell figyelni. A számok és a szövegek között nagy a külömbség. De ha VB6-ot használsz, egszerűbben megoldhatod:

VB1:
label1.caption=str$(val(text1.text)*2))
VB6:
label1=val(text1)*2

Igaz, nem érdemes lespórolni a .Captiont és a .Textet mert sima változónak nézheti az ember az objektumokat.

Egyébként úgy tudom a VB.NET megint egy szigorúan típusos valami és nem engedi meg a deklarálatlan változókat se.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
beast - Guests | hsz       Online status #5316   2005.08.26 17:41 GMT+1 óra  
Ha pl. egy PictureBox-ra vagy a Form-ra rajzolsz akkor pl:
MyPictureBox.PSet(x_coord, y_coord), pixel_szine
Itt a pixel_szinét el is hagyhatod, ekkor a pixel szine az object ForeColor szine lesz.
A másik mód (a gyorsabb) egy API hívás:
Private Declare Function SetPixel Lib "gdi32" (ByVal hdc As Long, ByVal x As Long, ByVal y As Long, ByVal crColor As Long) As Long
Ezt igy használhatod:
SetPixel object.hDC, x_coord, y_coord, pixel_szine
Én ajánlom, hogy ha rajzolgatsz akkor az objektum AutoRedraw tulajdonságát tedd true-ra, és rajzolás után egy object.Refresh-t hivj meg, előtte (ha nem kell, akkor ne) object.Cls

Pfff, eddig tuti ez a leghosszabb hozzászolásom:p...
Remélem segitettem...

beast

   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5315   2005.08.26 16:20 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Vb6-ben hogy lehet rajzolni egy pontot (pixelt):confuse:




   
Dancso - Guests | hsz       Online status #5314   2005.08.26 15:43 GMT+1 óra  
Na most egy kicsit rátértem kipróbálni a visual basic-et, és van is már egy előre elkészített motorom hozzá, a TV3D. Én is a Visual basic 1. for windows-t használok, és most azon ütyködök, hogy a motort a projecten használjam. De hozzá se tudok kezdeni. Tudna esetleg valaki segíteni? A Dark basic alapjait tudom, mást nem. Próbáltam böngészni a cikkeket, de nem találtam olyat, hogy hogyan lehet "beüzemeltetni" egy motort egy projecten. Vagy nem is képes erre az 1.0-verzió? A segítségért előre is köszike.

Doom forever!

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5313   2005.08.26 13:56 GMT+1 óra  
de azért kösz mert működik


WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5312   2005.08.26 13:18 GMT+1 óra  
vmi egyszerűbb megoldás nincs???


van msn ed VT??

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
VT - Guests | hsz       Online status #5311   2005.08.26 13:02 GMT+1 óra  
label1.caption=str$(val(text1.text)*2))

A caption szöveges érték, ezért a számot vissza kell alakítani szöveggé az str$-sel.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!(Módosította VT 2005.08.26. 21:03-kor)

   
VT - Guests | hsz       Online status #5310   2005.08.26 13:02 GMT+1 óra  
(törölve)(Módosította VT 2005.08.26. 21:03-kor)

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5309   2005.08.26 11:59 GMT+1 óra  
igy se megy,
de mondom hogy a gepcsirke.atw.hu-n található visual basic 1.0 for wondows-t használom!!!!!
egy szerüen ha egy label captionjába be akartom rakni egy textbox 2 szeresét akkor type mismatch,de ha nem szorzom meg kettővel akkor nincs hiba

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5308   2005.08.26 11:54 GMT+1 óra  
VT van msn ed?


WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
beast - Guests | hsz       Online status #5307   2005.08.26 11:48 GMT+1 óra  
Tényleg VAL()
De rég basiceztem, rögtön el is indítom...

beast

   
VT - Guests | hsz       Online status #5306   2005.08.26 11:38 GMT+1 óra  
A Cint helyett próbáld meg VAL-lal

A cint kerekít, a val stringből számot csinál

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5305   2005.08.26 10:22 GMT+1 óra  
nem müködik!!!
igy probaltam:
label1.caption = CInt(text1.text) + CInt(text1.text)
kijelöli a label1 et és TYPOE MISmatch


WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
beast - Guests | hsz       Online status #5304   2005.08.26 10:13 GMT+1 óra  
Szerintem szöveget szöveggel nem szorozhatsz össze.
VB6ban:
cint(blabla.Text) * cint(blabla2.text)

beast

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5303   2005.08.26 09:34 GMT+1 óra  
lenne egy kérdésem mi ezzel a gond??

lblNéhyzet.Caption = txtoldal.Text * txtOldal.Text

azt irja
Type mismatch

egyébként a gepcsirke.atw.hu-n található vb1.0 át használom

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5302   2005.08.25 23:46 GMT+1 óra  
Szerintem nyugodtan csinálhatod win.app. -ként. A DX9 SDK ban találsz is példaprogikat win.app. -ra.

1001011011101001000100011

   
robar - Guests | hsz       Online status #5301   2005.08.25 11:25 GMT+1 óra  
Most fogom elkezdeni a programozást VB.NET -ben,de mielőtt hozzá fognék,megkérdezem(abszolút kezdő vagyok):Játékot windows applications,vagy consolole-ban kell fejleszteni???

üdv: robar
[url="http://hobbyman.uw.hu" target=_blank>itt a honlapom[/url]

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5300   2005.08.24 04:08 GMT+1 óra  
Köszi szépen!
Kicsit bonyolult, kell 1-2 óra (lehet hogy több )hogy átrágjam magam rajta.

Megjegyzem hogy nagyon jó az oldal, és a látogatói is!


   
VT - Guests | hsz       Online status #5299   2005.08.24 04:01 GMT+1 óra  
Szia! Van egy fájlom, amiben ilyesmi funkció van, de még nem használtam sose.

http://gepcsirke.atw.hu/grafika.bas

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5298   2005.08.24 03:53 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Visual Basicben egy egyszerű játékkal próbálkozok, kisebb nagyobb sikerrel. Van egy problémám. Nem tudom hogy kéne megforgatni egy képet. Ha valaki tudja hogy kell, megköszönném ha elmondaná. 90 meg 45 fokban megy, de nekem 10 fokonként kéne.

(Módosította bmateusz 2005.08.24. 11:55-kor)

   
VT - Guests | hsz       Online status #5297   2005.08.20 05:37 GMT+1 óra  
Huhh, ezt nem nagyon értem. Az a baj, hogy a VB6 activex dll-t tud alapból készíteni amit iszonyat könnyű csinálni viszont semmire se jó Olyasmi módszer kell, ami normál dll-t csinál. Van ilyen?

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
Deotron - Guests | hsz       Online status #5296   2005.08.20 03:00 GMT+1 óra  
A linker kimenetét .dll -re állítod, belépőpontként pedig a következő függvény szolgál:

BOOL APIENTRY DllMain(HINSTANCE hinstDLL, DWORD reason, LPVOID reserved)
{
return TRUE;
}
(Pascalul meg bézikül is vmi hasonló.)
Ebbe nem nagyon szoktak semmit írni. Egy dll forrása ált. úgy néz ki, hogy van egy csomó jó függvényed meg egy impotens main().
Meg még szükség van egy szövegfájlra (dllnév.def), ami az exportálandó függvényneveidet tartalmazza:
EXPORTS
függvény1
függvény2
függvényN

Boldog Államalapítást!

[url=http://tsg.uw.hu/index.php>Turul Software Group[/url](Módosította Deotron 2005.08.20. 11:01-kor)(Módosította Deotron 2005.08.20. 11:04-kor)

   
VT - Guests | hsz       Online status #5295   2005.08.20 02:41 GMT+1 óra  
Tudna ajánlani valaki vmi tutorialt dll készítéséről?

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5294   2005.08.19 16:54 GMT+1 óra  
szia! vologya

Köszi szépen a segítséget előre is!
Várom a progidat!



   
vologya - Guests | hsz       Online status #5293   2005.08.19 16:30 GMT+1 óra  
Szevasz.

Szóval tutira nincs magyar leírás, mert én kb. 1 éve foglalkozom a TV3D vel és a Revolution3D vel, de semmi magyar cucc nincs.De ha adsz egy kis időt, akkor csinálok neked egy kis progit magyarázattal, ami beolvassa a 3ds formátumot.

1001011011101001000100011

   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5292   2005.08.19 10:40 GMT+1 óra  
Hy all!

Milyen progival lehet 3d modelleket csinálni?
És hogyan tudom őket betőlteni?
Vb6 om van!
Tv3d használom motorként!

előre is köszi!


   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5291   2005.08.16 07:28 GMT+1 óra  
sziasztok!

Az a kérdésem lenne, hogy tud e valaki Magyar tutorialt vagy leírást a TV3DSDK-ról!Bármien segítség jól jön!



   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5290   2005.08.15 14:02 GMT+1 óra  
Eza az köszi szépen!!!




   
vologya - Guests | hsz       Online status #5289   2005.08.15 13:50 GMT+1 óra  
Szevasz.

VB nél nagyon egyszerű a dolog. Elég, ha a referenciákban (Project - References) megkeresed az adott dll-t. Pl. TV3D SDK 6,2 - TVED Engine és ettől kezdve már használhatod is a motrot! Az object browserban meg meg is jelennek az új funkciók, amelyeket használhatsz. Ha részletesebben kell szólj. Most jöttem lagziból és szétvagyok hulva.

1001011011101001000100011

   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5288   2005.08.14 09:01 GMT+1 óra  
Köszi a linket!

Az a helyzet, hogy az angol tudásom nem a legjobb!
Ha valaki tudna egy magyar tutorialt, hogy hogy kell használni, beileszteni a programba egy motort! Az jó lenne!
Vagy ha nem túl bonyorúlt leírná nekem! Azt nagyon megköszönném!
A 3d-vel csak most ismerkedem! És nem igazán vágom még a dolgokat!Ha hülyeségeket írtam azért elnézést kérek de ténleg nem tom, hogy megy ez!



   
Regx3 - Guests | hsz       Online status #5287   2005.08.13 11:28 GMT+1 óra  
[url=http://www.devmaster.net/engines/list.php?fid=6&sid=12 > innen [/url]

Az meg, hogy DirectX vagy OpenGL szerintem tök mindegy, ha nem te írod.


   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5286   2005.08.13 11:16 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Vb6-ban szeretnék 3d-s játékot írni!
Kész motort akarok használni.
Szerintetek dx, vagy opengl?
Honnan tudok ingyenes motort letölteni?

3d- ben nem vagyok otthon de remélem ezen segítetek!

Segítségeteket előre is köszi!



   
Venemo - Guests | hsz       Online status #5285   2005.07.16 15:59 GMT+1 óra  
Vologya: Így van, a .NET egy technológiát jelöl, de emellett a Visual Basic.NET név a Visual Basic 7-es verzióját jelöli. Amit írtam, azt úgy értettem, hogy a VB.NET (avagy VB7) és a VB 2005 között nincs jelentős különbség.

Írta: Venemo
- a profi

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5284   2005.07.15 02:29 GMT+1 óra  
Na ezzel a Microsoft sem értene eggyet. A NET az nem egy verzió, hanem gyűjtőnév! Minden NET framework -os progit jelöl. Legyen az C++, C Sharp, VB vagy bármi. NET framwork -ös VB a 2003 astól felfelé mind! Persze vannak újítások, ez természetes, de mát nem annyira egetverő az ugrás mint a mint a vb4(16 bit) és a vb4(32 bit), vagy a vb6 és vb (2003).NET - között. A hivatalos MS hírek alapján eggyenlőre nem is készülnek nagyon módosítani, csak a DirectX et felejthetjük el lassan!

1001011011101001000100011

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5283   2005.06.20 03:01 GMT+1 óra  
Megint ellenkeznem kell!

Vettem egy kb.500 oldalas könyvet, ami arról szól, hogy hogyan térjünk át VB6 ról .NET re! Abban írják, hogy egy csapat majdnem annyit dolgozott a konvertáló részen, mint magán a nyelven! Garantálják, hogy vb 4(csak a 32bites) től a 6osik a kód 90% át átkonvertálja! Amíg nem használsz külső dll-t, vagy Activex komponenst addig 100%, csak néhány változó és néhány hivatkozás formája változott! Nagyon jó, ha pl. csinálsz egy egyszerű programot akármire és rögtön hagyod, hogy átkonvertálja! Szerintem nem lessz olyan nehéz áttérni a NET re, csak a NET Framework integrálás bántja a csőrömet egy kicsit! Ja és az, hogy naaaagyon hosszan kompillál! Bár aki C++ban programozik, annak fel sem tűnik, de mi VBsem megszoktuk, hogy F5 és már megy is!

1001011011101001000100011

   
VT - Guests | hsz       Online status #5282   2005.06.18 06:36 GMT+1 óra  
Feltöltve. gepcsirke.atw.hu

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
VT - Guests | hsz       Online status #5281   2005.06.18 06:24 GMT+1 óra  
Fel tudom tölteni, de VB6-ról szól és nem 2005-ről. Óriási a különbség a két nyelv között, a VB6-os projektek alig konvertálhatók .NET-re.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5280   2005.06.18 03:14 GMT+1 óra  
megvan pdf be?????,fel tudod tölteni valahiva?


WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] > 6 < [7]