játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | [1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 <
VT - Guests | hsz       Online status #5319   2005.08.27 13:04 GMT+1 óra  
Nem. Az 16 bites, Windows 3.0-hoz készült és távol áll tőle minden objektumorientáltság.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5318   2005.08.27 00:52 GMT+1 óra  
kösz a segítséget,
vb 1.0 val lehet tv3d motort használni?

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
VT - Guests | hsz       Online status #5317   2005.08.26 22:43 GMT+1 óra  
"vmi egyszerubb megoldás nincs???"

Egyszerű ez is, csak a típusokra oda kell figyelni. A számok és a szövegek között nagy a külömbség. De ha VB6-ot használsz, egszerűbben megoldhatod:

VB1:
label1.caption=str$(val(text1.text)*2))
VB6:
label1=val(text1)*2

Igaz, nem érdemes lespórolni a .Captiont és a .Textet mert sima változónak nézheti az ember az objektumokat.

Egyébként úgy tudom a VB.NET megint egy szigorúan típusos valami és nem engedi meg a deklarálatlan változókat se.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
beast - Guests | hsz       Online status #5316   2005.08.26 17:41 GMT+1 óra  
Ha pl. egy PictureBox-ra vagy a Form-ra rajzolsz akkor pl:
MyPictureBox.PSet(x_coord, y_coord), pixel_szine
Itt a pixel_szinét el is hagyhatod, ekkor a pixel szine az object ForeColor szine lesz.
A másik mód (a gyorsabb) egy API hívás:
Private Declare Function SetPixel Lib "gdi32" (ByVal hdc As Long, ByVal x As Long, ByVal y As Long, ByVal crColor As Long) As Long
Ezt igy használhatod:
SetPixel object.hDC, x_coord, y_coord, pixel_szine
Én ajánlom, hogy ha rajzolgatsz akkor az objektum AutoRedraw tulajdonságát tedd true-ra, és rajzolás után egy object.Refresh-t hivj meg, előtte (ha nem kell, akkor ne) object.Cls

Pfff, eddig tuti ez a leghosszabb hozzászolásom:p...
Remélem segitettem...

beast

   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5315   2005.08.26 16:20 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Vb6-ben hogy lehet rajzolni egy pontot (pixelt):confuse:




   
Dancso - Guests | hsz       Online status #5314   2005.08.26 15:43 GMT+1 óra  
Na most egy kicsit rátértem kipróbálni a visual basic-et, és van is már egy előre elkészített motorom hozzá, a TV3D. Én is a Visual basic 1. for windows-t használok, és most azon ütyködök, hogy a motort a projecten használjam. De hozzá se tudok kezdeni. Tudna esetleg valaki segíteni? A Dark basic alapjait tudom, mást nem. Próbáltam böngészni a cikkeket, de nem találtam olyat, hogy hogyan lehet "beüzemeltetni" egy motort egy projecten. Vagy nem is képes erre az 1.0-verzió? A segítségért előre is köszike.

Doom forever!

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5313   2005.08.26 13:56 GMT+1 óra  
de azért kösz mert működik


WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5312   2005.08.26 13:18 GMT+1 óra  
vmi egyszerűbb megoldás nincs???


van msn ed VT??

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
VT - Guests | hsz       Online status #5311   2005.08.26 13:02 GMT+1 óra  
label1.caption=str$(val(text1.text)*2))

A caption szöveges érték, ezért a számot vissza kell alakítani szöveggé az str$-sel.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!(Módosította VT 2005.08.26. 21:03-kor)

   
VT - Guests | hsz       Online status #5310   2005.08.26 13:02 GMT+1 óra  
(törölve)(Módosította VT 2005.08.26. 21:03-kor)

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5309   2005.08.26 11:59 GMT+1 óra  
igy se megy,
de mondom hogy a gepcsirke.atw.hu-n található visual basic 1.0 for wondows-t használom!!!!!
egy szerüen ha egy label captionjába be akartom rakni egy textbox 2 szeresét akkor type mismatch,de ha nem szorzom meg kettővel akkor nincs hiba

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5308   2005.08.26 11:54 GMT+1 óra  
VT van msn ed?


WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
beast - Guests | hsz       Online status #5307   2005.08.26 11:48 GMT+1 óra  
Tényleg VAL()
De rég basiceztem, rögtön el is indítom...

beast

   
VT - Guests | hsz       Online status #5306   2005.08.26 11:38 GMT+1 óra  
A Cint helyett próbáld meg VAL-lal

A cint kerekít, a val stringből számot csinál

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5305   2005.08.26 10:22 GMT+1 óra  
nem müködik!!!
igy probaltam:
label1.caption = CInt(text1.text) + CInt(text1.text)
kijelöli a label1 et és TYPOE MISmatch


WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
beast - Guests | hsz       Online status #5304   2005.08.26 10:13 GMT+1 óra  
Szerintem szöveget szöveggel nem szorozhatsz össze.
VB6ban:
cint(blabla.Text) * cint(blabla2.text)

beast

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5303   2005.08.26 09:34 GMT+1 óra  
lenne egy kérdésem mi ezzel a gond??

lblNéhyzet.Caption = txtoldal.Text * txtOldal.Text

azt irja
Type mismatch

egyébként a gepcsirke.atw.hu-n található vb1.0 át használom

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5302   2005.08.25 23:46 GMT+1 óra  
Szerintem nyugodtan csinálhatod win.app. -ként. A DX9 SDK ban találsz is példaprogikat win.app. -ra.

1001011011101001000100011

   
robar - Guests | hsz       Online status #5301   2005.08.25 11:25 GMT+1 óra  
Most fogom elkezdeni a programozást VB.NET -ben,de mielőtt hozzá fognék,megkérdezem(abszolút kezdő vagyok):Játékot windows applications,vagy consolole-ban kell fejleszteni???

üdv: robar
[url="http://hobbyman.uw.hu" target=_blank>itt a honlapom[/url]

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5300   2005.08.24 04:08 GMT+1 óra  
Köszi szépen!
Kicsit bonyolult, kell 1-2 óra (lehet hogy több )hogy átrágjam magam rajta.

Megjegyzem hogy nagyon jó az oldal, és a látogatói is!


   
VT - Guests | hsz       Online status #5299   2005.08.24 04:01 GMT+1 óra  
Szia! Van egy fájlom, amiben ilyesmi funkció van, de még nem használtam sose.

http://gepcsirke.atw.hu/grafika.bas

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
bmateusz - Guests | hsz       Online status #5298   2005.08.24 03:53 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Visual Basicben egy egyszerű játékkal próbálkozok, kisebb nagyobb sikerrel. Van egy problémám. Nem tudom hogy kéne megforgatni egy képet. Ha valaki tudja hogy kell, megköszönném ha elmondaná. 90 meg 45 fokban megy, de nekem 10 fokonként kéne.

(Módosította bmateusz 2005.08.24. 11:55-kor)

   
VT - Guests | hsz       Online status #5297   2005.08.20 05:37 GMT+1 óra  
Huhh, ezt nem nagyon értem. Az a baj, hogy a VB6 activex dll-t tud alapból készíteni amit iszonyat könnyű csinálni viszont semmire se jó Olyasmi módszer kell, ami normál dll-t csinál. Van ilyen?

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
Deotron - Guests | hsz       Online status #5296   2005.08.20 03:00 GMT+1 óra  
A linker kimenetét .dll -re állítod, belépőpontként pedig a következő függvény szolgál:

BOOL APIENTRY DllMain(HINSTANCE hinstDLL, DWORD reason, LPVOID reserved)
{
return TRUE;
}
(Pascalul meg bézikül is vmi hasonló.)
Ebbe nem nagyon szoktak semmit írni. Egy dll forrása ált. úgy néz ki, hogy van egy csomó jó függvényed meg egy impotens main().
Meg még szükség van egy szövegfájlra (dllnév.def), ami az exportálandó függvényneveidet tartalmazza:
EXPORTS
függvény1
függvény2
függvényN

Boldog Államalapítást!

[url=http://tsg.uw.hu/index.php>Turul Software Group[/url](Módosította Deotron 2005.08.20. 11:01-kor)(Módosította Deotron 2005.08.20. 11:04-kor)

   
VT - Guests | hsz       Online status #5295   2005.08.20 02:41 GMT+1 óra  
Tudna ajánlani valaki vmi tutorialt dll készítéséről?

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5294   2005.08.19 16:54 GMT+1 óra  
szia! vologya

Köszi szépen a segítséget előre is!
Várom a progidat!



   
vologya - Guests | hsz       Online status #5293   2005.08.19 16:30 GMT+1 óra  
Szevasz.

Szóval tutira nincs magyar leírás, mert én kb. 1 éve foglalkozom a TV3D vel és a Revolution3D vel, de semmi magyar cucc nincs.De ha adsz egy kis időt, akkor csinálok neked egy kis progit magyarázattal, ami beolvassa a 3ds formátumot.

1001011011101001000100011

   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5292   2005.08.19 10:40 GMT+1 óra  
Hy all!

Milyen progival lehet 3d modelleket csinálni?
És hogyan tudom őket betőlteni?
Vb6 om van!
Tv3d használom motorként!

előre is köszi!


   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5291   2005.08.16 07:28 GMT+1 óra  
sziasztok!

Az a kérdésem lenne, hogy tud e valaki Magyar tutorialt vagy leírást a TV3DSDK-ról!Bármien segítség jól jön!



   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5290   2005.08.15 14:02 GMT+1 óra  
Eza az köszi szépen!!!




   
vologya - Guests | hsz       Online status #5289   2005.08.15 13:50 GMT+1 óra  
Szevasz.

VB nél nagyon egyszerű a dolog. Elég, ha a referenciákban (Project - References) megkeresed az adott dll-t. Pl. TV3D SDK 6,2 - TVED Engine és ettől kezdve már használhatod is a motrot! Az object browserban meg meg is jelennek az új funkciók, amelyeket használhatsz. Ha részletesebben kell szólj. Most jöttem lagziból és szétvagyok hulva.

1001011011101001000100011

   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5288   2005.08.14 09:01 GMT+1 óra  
Köszi a linket!

Az a helyzet, hogy az angol tudásom nem a legjobb!
Ha valaki tudna egy magyar tutorialt, hogy hogy kell használni, beileszteni a programba egy motort! Az jó lenne!
Vagy ha nem túl bonyorúlt leírná nekem! Azt nagyon megköszönném!
A 3d-vel csak most ismerkedem! És nem igazán vágom még a dolgokat!Ha hülyeségeket írtam azért elnézést kérek de ténleg nem tom, hogy megy ez!



   
Regx3 - Guests | hsz       Online status #5287   2005.08.13 11:28 GMT+1 óra  
[url=http://www.devmaster.net/engines/list.php?fid=6&sid=12 > innen [/url]

Az meg, hogy DirectX vagy OpenGL szerintem tök mindegy, ha nem te írod.


   
mercyless - Guests | hsz       Online status #5286   2005.08.13 11:16 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Vb6-ban szeretnék 3d-s játékot írni!
Kész motort akarok használni.
Szerintetek dx, vagy opengl?
Honnan tudok ingyenes motort letölteni?

3d- ben nem vagyok otthon de remélem ezen segítetek!

Segítségeteket előre is köszi!



   
Venemo - Guests | hsz       Online status #5285   2005.07.16 15:59 GMT+1 óra  
Vologya: Így van, a .NET egy technológiát jelöl, de emellett a Visual Basic.NET név a Visual Basic 7-es verzióját jelöli. Amit írtam, azt úgy értettem, hogy a VB.NET (avagy VB7) és a VB 2005 között nincs jelentős különbség.

Írta: Venemo
- a profi

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5284   2005.07.15 02:29 GMT+1 óra  
Na ezzel a Microsoft sem értene eggyet. A NET az nem egy verzió, hanem gyűjtőnév! Minden NET framework -os progit jelöl. Legyen az C++, C Sharp, VB vagy bármi. NET framwork -ös VB a 2003 astól felfelé mind! Persze vannak újítások, ez természetes, de mát nem annyira egetverő az ugrás mint a mint a vb4(16 bit) és a vb4(32 bit), vagy a vb6 és vb (2003).NET - között. A hivatalos MS hírek alapján eggyenlőre nem is készülnek nagyon módosítani, csak a DirectX et felejthetjük el lassan!

1001011011101001000100011

   
vologya - Guests | hsz       Online status #5283   2005.06.20 03:01 GMT+1 óra  
Megint ellenkeznem kell!

Vettem egy kb.500 oldalas könyvet, ami arról szól, hogy hogyan térjünk át VB6 ról .NET re! Abban írják, hogy egy csapat majdnem annyit dolgozott a konvertáló részen, mint magán a nyelven! Garantálják, hogy vb 4(csak a 32bites) től a 6osik a kód 90% át átkonvertálja! Amíg nem használsz külső dll-t, vagy Activex komponenst addig 100%, csak néhány változó és néhány hivatkozás formája változott! Nagyon jó, ha pl. csinálsz egy egyszerű programot akármire és rögtön hagyod, hogy átkonvertálja! Szerintem nem lessz olyan nehéz áttérni a NET re, csak a NET Framework integrálás bántja a csőrömet egy kicsit! Ja és az, hogy naaaagyon hosszan kompillál! Bár aki C++ban programozik, annak fel sem tűnik, de mi VBsem megszoktuk, hogy F5 és már megy is!

1001011011101001000100011

   
VT - Guests | hsz       Online status #5282   2005.06.18 06:36 GMT+1 óra  
Feltöltve. gepcsirke.atw.hu

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
VT - Guests | hsz       Online status #5281   2005.06.18 06:24 GMT+1 óra  
Fel tudom tölteni, de VB6-ról szól és nem 2005-ről. Óriási a különbség a két nyelv között, a VB6-os projektek alig konvertálhatók .NET-re.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5280   2005.06.18 03:14 GMT+1 óra  
megvan pdf be?????,fel tudod tölteni valahiva?


WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
VT - Guests | hsz       Online status #5279   2005.06.18 01:09 GMT+1 óra  
A VB2005 is .NET, én csak a "sima" VB-hez értek (pl. VB6), de gondolom Vologya is így van vele. Azt tudom ajánlani, vegyél egy könyvet... Vmelyik nap láttam a VB .NET Fekete könyvet. Nem lehet rossz. Én megvettem a VB6 Kék könyvet, a fekete megvan pdf-ben angolul, korrekten leírnak mindent nyugis tempóban. Az árát nem tudom de 5-6000 Ft körül lehetnek.
(ja és: Kék könyv: kezdő szint - Fekete könyv: haladó szint, (fantáziadús címeket adtak nekik, mi?) de mindkettő az alapoktól kezdve tárgyalja a VB-t. Kiskapu kiadó asszem, de nem kevered össze mással ha meg akarod venni, masszív 600 oldal)

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5278   2005.06.17 12:52 GMT+1 óra  
abszolút kezdő vagyok

Visual Basic 2005 , de az agondolom .NET

WHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

   
VT - Guests | hsz       Online status #5277   2005.06.17 11:48 GMT+1 óra  
1, Tudsz valami más nyelven programozni?
2, Ismered a VB alapjait, és csak a játékfejlesztés téma új benne, vagy abszolút kezdő vagy VB-ben?
3, VB6 vagy .NET?

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!(Módosította VT 2005.06.17. 19:52-kor)

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5276   2005.06.17 07:02 GMT+1 óra  
kösz
de nekem vmi leírás kéne az alapoktól kezdve



   
HomeGnome - Guests | hsz       Online status #5275   2005.06.17 05:19 GMT+1 óra  
Idézet
tgery13 írta:
a cikkek között hol van a leírás??mer én nem talűálom


Cikkek kozott a Programozás temaban. De a kezdooldalon is kinntvan, a 15 cikk kozul pontosan a kozepso az!

HomeGnome

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5274   2005.06.17 05:17 GMT+1 óra  
a cikkek között hol van a leírás??mer én nem talűálom


   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5273   2005.06.17 05:15 GMT+1 óra  
előszőr 2d játék
De én nem tudok vb ben programozni szinte semmit


   
vologya - Guests | hsz       Online status #5272   2005.06.17 05:11 GMT+1 óra  
Szevasz.

A kérdés(ek) a következő(k):
2D, 3D(DX, OpenGL)?
VB ? (5,6,.NET)
kész motorral, vagy saját fejlesztés?
Ha ezt eldöntöd, akkor segíthetek amennyit tudok!


1001011011101001000100011

   
HomeGnome - Guests | hsz       Online status #5271   2005.06.17 05:09 GMT+1 óra  
A cikkek kozott beastnek van egy remek irasa Játék Visual Basic-ben cimmel. (Módosította HomeGnome 2005.06.17. 13:11-kor)

   
tgery13 - Guests | hsz       Online status #5270   2005.06.17 04:37 GMT+1 óra  
hy
Visual Basicben szeretnék játékot fejleszteni!!!
nem tudna valaki valami leírást adni?

Ezt a hozzászólást TheProGamer módosította (2010.07.08 22:10 GMT+1 óra, ---)

   
Frissebbek | [1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 <