játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
> 1 <
VT - Guests | hsz       Online status #5582   2005.08.03 09:02 GMT+1 óra  
Kevés az esélye, de lehet, hogy a maskdc-t rosszul hozza létre a program. Túl nagy képeknél előfordul, és nem tudom, miért.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
Phoibos - Guests | hsz       Online status #5581   2005.08.02 13:44 GMT+1 óra  
Igen, jó a tipp, csak az a vicc, hogy true-ra van állítva, de ez nem elég, kellett még egy refresh is. Érti a fene... Köszi a választ.


   
VT - Guests | hsz       Online status #5580   2005.08.02 09:31 GMT+1 óra  
Van egy tippem. Állítsd át a form2 autoredraw tulajdonságát true-ra.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
Phoibos - Guests | hsz       Online status #5579   2005.08.02 04:48 GMT+1 óra  
Sziasztok

Kezdő vagyok VB-ben és kéne egy kis segítség, mert elakadtam.
Itt a problémás rész:

Private Sub Timer1_Timer()
Dim i As Integer
i = Prog(PPtr).idx
BitBlt Form2.hdc, Asztal(i).X, Asztal(i).Y, 71, 101, Pakli(Asztal(i).DCi).maskdc, 0, 0, vbSrcAnd
BitBlt Form2.hdc, Asztal(i).X, Asztal(i).Y, 71, 101, Pakli(Asztal(i).DCi).kepdc, 0, 0, vbSrcPaint
PPtr = PPtr + 1
Label1.Caption = PPtr
End Sub

A gond az, hogy a sprite, amit a BitBlt-nek meg kéne jeleníteni, nem jelenik meg. Ha breakpointot helyezek el és lépésenként futtatom, akkor igen, de ha rendesen fut a progi, akkor nem. A label1-et csak tesztelésnek raktam oda, az mindig megkapja az értéket rendesen. A BitBlt visszatérési érteéke 1, tehát elvileg ok. Ha átrakom másik függvénybe, ott tökéletesen műxik. Mi lehet a gáz?





   
> 1 <
Zárolt téma, újabb hozzászólás nem lehetséges.