játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]
NDani - Tag | 79 hsz       Online status #179481   2012.04.28 23:40 GMT+1 óra  
Hello minednkinek!

Azt szeretném megkérdezni, hogy valakinek nincs meg véletlenül az 1.47-es BlitzPlus update? Az ennél korábbi verziókban ugyanis sajnos bugos az End parancs Windows Vistán és 7-en.

Előre is kösz bármilyen infót/segítséget!

Üdv: Dani

   
4Bit - Tag | 548 hsz       Online status #157820   2011.07.31 13:15 GMT+1 óra  
Idézet
mutantleg :
Csak gondoltam megosztok egy régebbi Blitz3D-s játékot veletek is (avagy a család kisebbik fele nyaggat hogy legyen remake és ha egy nem túl népszerű topikba rakom bele úgy el tudom mondani hogy minek mert úgyse érdekel senkit)
[url=Lövöldözős Hercegnő 2007]http://www.friweb.hu/mutantleg/boszi/[/url]
(B3d-s forráskód mellékelve)



Nagyon jó kis játék, nem csodálkozom, hogy várja a folytatást!

A folytatásba kicsit csiszolhatnál a textúrákon, a modelleken, tehetnél bele hangot, életet, sebezhetnének egy idő után, némelyikek csomagokat dobnának le, nagyobb tűzerő, szintek, menü, stb. és olyan jó kis progi lesz belőle, hogy akár gpként is beregelhetnéd ide.

Nekem elnyerte a tetszésemet, a lángoló boszorkány különösen jó kedvre derített.
Úgy álljunk meg az életben, akár a sziklaszírt a tengerben; ne engedjük, hogy a szüntelen hullámverés megingasson bennünket.
   
mutantleg - Tag | 20 hsz       Online status #157819   2011.07.31 13:03 GMT+1 óra  
Csak gondoltam megosztok egy régebbi Blitz3D-s játékot veletek is (avagy a család kisebbik fele nyaggat hogy legyen remake és ha egy nem túl népszerű topikba rakom bele úgy el tudom mondani hogy minek mert úgyse érdekel senkit)
[url=Lövöldözős Hercegnő 2007]http://www.friweb.hu/mutantleg/boszi/[/url]
(B3d-s forráskód mellékelve)

   
NDani - Tag | 79 hsz       Online status #139741   2010.08.20 18:48 GMT+1 óra  
Idézet
kekipen :
Ha jól tudom a Game Programming for Teens,BlitzMax-al foglalkozik,a Learn to Program 2D games in Blitz Basic pedig BlitzBasic Classic-al.Szóval egyik sem Blitz3D.De egy kezdő számára valóban hasznos lehet ezekkel kezdeni,ám úgy gondolom valamelyest eltérőek egymástól a BlitzBasic nyelvek(Classic,Max,3D) és ez zavaró lehet ha valakinek Blitz3D a célja.

A 3D Game Programming for Teens nagyon jó könyv, én abból tanulom a Blitz3D nyelvet.
Érthetően le írnak benne mindent és ami fontosabb hogy az alapoktól kezdi és a leckék egymásra épülnek.Már amennyire lehetséges.Viszont ami egy kicsit zavaró lehet benne egy abszolút kezdő számára az,hogy viszonylag nagy léptekben halad a leckékkel és egyes leckék példa programjaiban olyan utasításokat is alkalmaz a könyv szerzője,amiről csak sokkal később lesz szó,de a példa program futtatása céljából szükséges.

Valamint úgy vélem hogy néhol egy kicsit túlzásba esik a könyv szerzője és nagyon bonyolult
példákkal demonstrálja a tanultakat...De ettől függetlenül ajánlom minden kezdő Blitz3D codernek.A könyv lényegében az alapoktól ("Helló World" program) egy kezdetleges 3D FPS játék fejlesztéséig halad.
A Blitz3D Programming Manual is nagyon jó,viszont 90%-ban a Blitz3D help-jére épül kiegészítve pár dologgal.

Ám ha valaki nem kíván egyenlőre pénzt költeni a Blitz3D elsajátítására és nem is szereti "le lopni a netről" a könyveket,vagy csak a felsorolt könyvekhez még szükségesnek érzi mások által megfogalmazott irományokat is átolvasni,akkor ajánlom ezeket az ingyenes e-book-okat:

http://www.winterbrose.com/blitzbasic3d.html

Valamint ezeket az oldalakat:
http://membres.multimania.fr/blitzcoder/articles.shtml
http://jnoodle.com/Blitz3D/

Angolul nem tudó embereknek,tudomásom szerint sajnos semmi oktató anyag nem található



Wow, a "http://www.winterbrose.com/blitzbasic3d.html" link alatt úgy tűnik valóban van egy-két jó forrás! Viszont az itt található "Beginner's Guide" az, amit a Blitz3D-hez is mellékelnek, és erre írtam, hogy (főleg a típusokról írt félrevezető infók miatt) nem nagyon tudom ajánlani.

   
NDani - Tag | 79 hsz       Online status #139738   2010.08.20 18:31 GMT+1 óra  
Idézet
ddabrahim :
Idézet
NDani :
Ha valakinek kifejezetten a típusokkal van gondja, akkor ahhoz írtak egy nagyon jó segédletet angolul, de nem tudom, hogy interneten fent van-e még, mert a honlap, ahol volt, már megszűnt, de ha kell valakinek, szívesen elküldöm.



Nekem eltudnád küldeni ezt a segédletet a ddabrahim@googlemail.com címre?
Ezzel kapcsolatban küldtem pm-et is,de nem vagyok benne biztos hogy el ment,mivel azt írja ki címzettnek hogy saját magamak küldtem
Kétszer is megpróbáltam,de mind a 2x címzettnél a saját nevem szerepel.

Ha eltudnád küldeni azért hálás lennék.



Elküldtem.

   
ddabrahim - Tag | 11 hsz       Online status #139736   2010.08.20 17:52 GMT+1 óra  
Idézet
NDani :
Ha valakinek kifejezetten a típusokkal van gondja, akkor ahhoz írtak egy nagyon jó segédletet angolul, de nem tudom, hogy interneten fent van-e még, mert a honlap, ahol volt, már megszűnt, de ha kell valakinek, szívesen elküldöm.



Nekem eltudnád küldeni ezt a segédletet a ddabrahim@googlemail.com címre?
Ezzel kapcsolatban küldtem pm-et is,de nem vagyok benne biztos hogy el ment,mivel azt írja ki címzettnek hogy saját magamak küldtem
Kétszer is megpróbáltam,de mind a 2x címzettnél a saját nevem szerepel.

Ha eltudnád küldeni azért hálás lennék.

   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #139063   2010.08.10 18:21 GMT+1 óra  
cs.s.peitke:

Azt hiszem amit letöltöttem v1.2-es de mintha azt olvastam volna valahol
hogy v1.6 a legújabb.Minden esetre látszólag működik kulcs nélkül is mert,kulcsnak mindenhova csak annyi van írva a példákban hogy "key":

pxCreateWorld(1, "key" )

De így is megy látszólag idő korlát nélkül.Azért köszönöm a kulcsot,el raktam ha netalán mégis szükség lenne rá
A példák nagyon hasznosak főleg hogy az egyik csomagban ott a Manual is

Esetleg egy AI Wrappert vagy hasonló cuccot nem tud valaki Blitz3D-hez?

   
cs.s.petike - Tag | 100 hsz       Online status #139057   2010.08.10 16:27 GMT+1 óra  
Idézet
kekipen :
A p...ba.Az előtt kellett volna be írnom ide a FastExt-ről,mielőtt meg veszem
Sebaj,nem bánom hogy meg vettem ennyit tényleg megért,ajánlom mindenkinek

cs.s.petike:Azt megtudnád mondani hogy egész pontosan hogyan lehet alkalmazni
a PhysX Wrappert Blitz3D-ben?Letöltöttem,de nem tudom,most C++ban DLL-t kell hogy csináljak belőle?Sajnos semmi komment nincs hozzá,csak a source-ok.Ha tudnál ebben segíteni azt meg köszönném.



Én is az alapból lefordított, Xors oldalról letölthető verziót használom. Látom, megtaláltad a példákat, amiket felpakoltam a Xors3d fórumba.

Az utolsó lefordított PhysX verzió állítólag működik kód nélkül, de eredetileg kell hozzá az aktiválókulcs.

pxCreateWorld(1,">j58ma6a[m5a\\08]m4eUl54Tm3ce\6a"

Ezzel biztosan működni fog.

   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #139022   2010.08.10 00:24 GMT+1 óra  
Találtam pár példát:

http://area.xors3d.com/forums/download/file.php?id=110
http://area.xors3d.com/forums/download/file.php?id=111
http://area.xors3d.com/forums/download/file.php?id=112

Úgy néz ki hogy a "demo" licenc korlátozás nélkül működik,mert azt olvastam hogy eredetileg 5 perces idő korlátozás van,volt benne.De miután a lentebb linkelt "demo" verzióhoz mellékelt .dll fájlokat használtam,a számláló csak 1-2 között ugrált és 5 perc után is még működött.

Egyébként elég egyszerűnek tűnik a használata és nagyon hatásos fizikát érhetünk el vele.

   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #139012   2010.08.09 23:21 GMT+1 óra  
Idézet
kekipen :
cs.s.petike:Azt megtudnád mondani hogy egész pontosan hogyan lehet alkalmazni
a PhysX Wrappert Blitz3D-ben?Letöltöttem,de nem tudom,most C++ban DLL-t kell hogy csináljak belőle?Sajnos semmi komment nincs hozzá,csak a source-ok.Ha tudnál ebben segíteni azt meg köszönném.




Sajnos nem sikerült rá jönnöm hogy a forráskódból hogyan lehet a PhysX Wrappert meg idézni,mert mindég hiba üzenetet kapok amikor megpróbálom.
Viszont a Xors3D fórumon is voltak akiknek ilyen gondjuk akadt a forráskóddal.A PhysX Wrapper eredeti fejlesztője ezt a linket adta meg azok számára akik nem boldogulnak vele:

http://mycop.xors3d.com/public/PXW/PXW_Blitz3d.zip

A licencben azt írja "demo" verzió,de a Wrapper működésével kapcsolatban nem ír semmi korlátozást,csak a használatát illetően van pár kritérium...
Sajnos még nem sikerült ki próbálnom,tud valaki egy tutorialt hozzá vagy példa programot?

   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #139004   2010.08.09 21:56 GMT+1 óra  
Ha jól tudom a Game Programming for Teens,BlitzMax-al foglalkozik,a Learn to Program 2D games in Blitz Basic pedig BlitzBasic Classic-al.Szóval egyik sem Blitz3D.De egy kezdő számára valóban hasznos lehet ezekkel kezdeni,ám úgy gondolom valamelyest eltérőek egymástól a BlitzBasic nyelvek(Classic,Max,3D) és ez zavaró lehet ha valakinek Blitz3D a célja.

A 3D Game Programming for Teens nagyon jó könyv, én abból tanulom a Blitz3D nyelvet.
Érthetően le írnak benne mindent és ami fontosabb hogy az alapoktól kezdi és a leckék egymásra épülnek.Már amennyire lehetséges.Viszont ami egy kicsit zavaró lehet benne egy abszolút kezdő számára az,hogy viszonylag nagy léptekben halad a leckékkel és egyes leckék példa programjaiban olyan utasításokat is alkalmaz a könyv szerzője,amiről csak sokkal később lesz szó,de a példa program futtatása céljából szükséges.

Valamint úgy vélem hogy néhol egy kicsit túlzásba esik a könyv szerzője és nagyon bonyolult
példákkal demonstrálja a tanultakat...De ettől függetlenül ajánlom minden kezdő Blitz3D codernek.A könyv lényegében az alapoktól ("Helló World" program) egy kezdetleges 3D FPS játék fejlesztéséig halad.
A Blitz3D Programming Manual is nagyon jó,viszont 90%-ban a Blitz3D help-jére épül kiegészítve pár dologgal.

Ám ha valaki nem kíván egyenlőre pénzt költeni a Blitz3D elsajátítására és nem is szereti "le lopni a netről" a könyveket,vagy csak a felsorolt könyvekhez még szükségesnek érzi mások által megfogalmazott irományokat is átolvasni,akkor ajánlom ezeket az ingyenes e-book-okat:

http://www.winterbrose.com/blitzbasic3d.html

Valamint ezeket az oldalakat:
http://membres.multimania.fr/blitzcoder/articles.shtml
http://jnoodle.com/Blitz3D/

Angolul nem tudó embereknek,tudomásom szerint sajnos semmi oktató anyag nem található

   
NDani - Tag | 79 hsz       Online status #139000   2010.08.09 21:18 GMT+1 óra  
A Blitz3D megtanulásával kapcsolatban (azoknak, akik most kezdik és még nem programoztak előtte) annyit, hogy a help-jében a Command Reference elég jó, viszonylag korrektül leírja a legtöbb utasítás használatát, de ezek is csak akkor érnek valamit, ha az alapokat már tudja az ember. Az alapok elsajátítására véleményem szerint pedig sem a Language Reference, sem a help-hez mellékelt segédletek nem elégségesek, sőt, amik ezek a saját típusokról (Custom Type) írnak, az egyenesen félrevezető!

Szóval ha valaki kezdőként szeretne Blitz3D-zni, akkor jól jöhet pl. a következő könyvek egyike: Game Programming for Teens; Learn to Program 2D games in Blitz Basic. Angol nyelvűek, és bár nem ismerem "személyesen" egyiket sem, de jó véleményeket írnak róluk.

Ha valaki pedig jól tud németül, akkor annak ajánlom a következő honlapot: www.blitzbasic.de
Itt a fenti könyveket is említik, illetve van ezen a honlapon még sok más hasznos dolog mellett egy link egy jó német nyelvű segédlethez (Robs Blitz Basic Kurs): http://robsite.net/tags/tutorial?page=2.

Ha valakinek kifejezetten a típusokkal van gondja, akkor ahhoz írtak egy nagyon jó segédletet angolul, de nem tudom, hogy interneten fent van-e még, mert a honlap, ahol volt, már megszűnt, de ha kell valakinek, szívesen elküldöm.

Bár a Blitz3D-t az online leírások hiánya miatt eleinte nehéz tanulni, de azt javaslom, senki se adja fel, mert megéri a kezdeti nehézségeket!

Egyébként pedig, ha valakinek valamilyen kérdése van, akkor itt ez a fórum, plusz ha valaki küld nekem PM-et, akkor ha tudok, szívesen segítek.

Mindenkinek sok szerencsét!

   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #138976   2010.08.09 18:07 GMT+1 óra  
A p...ba.Az előtt kellett volna be írnom ide a FastExt-ről,mielőtt meg veszem
Sebaj,nem bánom hogy meg vettem ennyit tényleg megért,ajánlom mindenkinek

cs.s.petike:Azt megtudnád mondani hogy egész pontosan hogyan lehet alkalmazni
a PhysX Wrappert Blitz3D-ben?Letöltöttem,de nem tudom,most C++ban DLL-t kell hogy csináljak belőle?Sajnos semmi komment nincs hozzá,csak a source-ok.Ha tudnál ebben segíteni azt meg köszönném.

   
cs.s.petike - Tag | 100 hsz       Online status #138939   2010.08.09 13:16 GMT+1 óra  
Pár hónappal ezelőtt nyílt forráskódú lett a PhysX wrapper!

Blitz fórum:
http://www.blitzbasic.com/Community/posts.php?topic=90281

   
cs.s.petike - Tag | 100 hsz       Online status #138935   2010.08.09 12:47 GMT+1 óra  
Ha valaki használni szeretné a FastExtension-t, de de nem tud / akar fizetni érte, akkor dobjon nekem egy PM-et, és pár napon belül már megy is a teljes verzió a PM-ben megadott e-mail címre.

   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #138916   2010.08.09 02:24 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Ma rá találtam egy fantasztikus kiegészítőre Blitz3D-hez egy orosz fórumon.
A kiegészítő neve: FastExtension,ami extra funkciókkal kibővítve a Blitz3D-t,lehetővé teszi hogy relatíve egyszerűen többek között glow,blur és bump effekteket alkalmazzunk.Valamint egy elég tetszetős víz effekt rendereléséhez is segítséget nyújt.

Itt van pár kép:
http://www.fastlibs.com/images/fe/fastext_004.jpg
http://www.fastlibs.com/images/fe/rays.jpg
http://www.fastlibs.com/images/fe/pilos0.jpg
http://www.fastlibs.com/images/fe/sunset2.jpg
http://www.fastlibs.com/images/fe/sunset5.jpg

Ennél többet találhattok a honlapján,ahonnan egyúttal a próba verziót is
letölthetitek.A próba verzió annyi korlátozást tartalmaz hogy max pár percig fut a programunk FastExtension funkciókat használva.De ha ez zavar minket akkor a teljes verziót (szerintem) nagyon barátságos áron kínálják:
http://fastlibs.com/index.php

Ha azt nézzük hogy például a Xors3D is hasonló lehetőségeket kínál Blitz3D-hez de 10x ennyiért,akkor szerintem megéri az árát a FastExtension ha szeretnénk valamivel többet kihozni a Blitz3D játékunkból.

Jó fejlesztést mindenkinek

   
ddabrahim - Tag | 11 hsz       Online status #138816   2010.08.06 23:09 GMT+1 óra  
Köszönöm a segítséget,így működik
Már vagy 2 hete bűvészkedek vele,de a közelében sem jártam a megoldásnak.
Van még mit tanulni

   
Bálint - Tag | 30 hsz       Online status #138811   2010.08.06 20:19 GMT+1 óra  
Idézet
ddabrahim :




Az animate parancsot elég egyszer alkalmazni, és utána magától ismétlődik folyamatosan. Akárhányszor megadod, az animáció elejére ugrik, és újrakezdi.

Például itt egy lehetséges megoldás:
Kód:
If KeyDown(17)
   If anim<>seta_elore
      Animate karakter,1,0.25,seta_elore
      anim=seta_elore
   EndIf
Else
   If anim<>0
      Animate karakter,0,0.25
      anim=0
   EndIf
EndIf

   
PGames - Tag | 151 hsz       Online status #138780   2010.08.06 09:48 GMT+1 óra  
Üdv!

Nemrég jutott a kezembe a Blitz 3D nevű fejlesztőeszköz.
Nem rossz, a sablonokat elnézve engem megyőzött a program,
mivelhogy egyszerű megtanulni, és annyi baj nincs is vele.
(Habár az előző post-okat nézve látom lesz egy-két baki)

Minden esetre elkezdtem használni a programot.

Mindenkinek további jó munkát!
   
ddabrahim - Tag | 11 hsz       Online status #138756   2010.08.05 19:39 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Nekem is gondom akadt az animációkkal Blitz3D-ben.Az a problémám hogy a keydown(),keyhit(),mousehit() és mousedown()parancsok nem működnek megfelelőne az animációkkal.
Tárgyak és a kamera mozgatása során nincs gondom velük,de az animációknál
egyszerűen fordítva működnek.

Péládul:

Kód:
If KeyDown(17)  Animate man,1,0.25,seta_elore


Itt elméletileg ha a "W" billentyűt nyomva tartom,akkor a karakterem adott animációját
ismétlődően játszania kellene.De pont fordítva történik,ha nem nyomom a "W" billentyűt
akkor játssza az animációt és ha le nyomom akkor meg áll.

Ha pedig az
Kód:
If Not KeyDown(17)
parancsot használom,akkor megy az animáció ha nyomva tartom a "W" billentyűt ha pedig fel engedem akkor meg áll.De pont fordítva kellene neki működni és fogalmam sincs mit csinálhatok rosszul.
Próbáltam a True és False funkciókat használva is,de úgy is fordított eredményt
kaptam.

Kód:
If KeyDown(17)=true
,továbbra is akkor megy az animáció,ha nem nyomom a "W" billentyűt
Kód:
If KeyDown(17)=false
,ha nyomom akkor megy az animáció.De ezeknek is pont fordítva kellene működni.
A Blitz3D Programmers Manual-ból próbálom elsajátítani a nyelvet,de sajnos nem részletezik
benne túlságosan a dolgokat.Minden parancsra csak le írják hogy mire való és egy rövid példában be mutatják hogyan kell használni.

Sajnos fogalmam sincs hogyan lehet ezt a problémát meg oldani.
Tudna benne segíteni valaki?

Itt a teljes forráskód hogy lássátok egészben:

Kód:
Graphics3D 800,600

SetBuffer BackBuffer()

karakter=LoadAnimMesh ( "media\karakter.b3d" )
texture=LoadTexture ( "media\karakter.tga" )
EntityTexture karakter,textura
PositionEntity karakter,0,-35,100
RotateEntity karakter,0,180,0
seta_elore=ExtractAnimSeq (karakter,236,260)

camera=CreateCamera()
CameraViewport camera,0,0,800,600

light=CreateLight()

While Not KeyHit(1)

If KeyDown(17)  Animate karakter,1,0.25,seta_elore

UpdateWorld
RenderWorld

Flip
Wend
End

Minden hsz-t szívesen fogadok.

   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #138410   2010.07.30 23:55 GMT+1 óra  
Nagy nehezen rá találtam a megoldásra.
A megoldás neve:Ultimate Unwrap 3D
Tökéletesen exportálja .b3d-be az FPSC fegyvereket

   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #138371   2010.07.30 17:55 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Akadt egy kis gondom Blitz3D-ben,és a segítségeteket szeretném kérni.

Az FPS Creator Modell Pack 10 fegyvereit szeretném használni,de
sehogy sem tudom működésre bírni az animációikat.A Blitz3D látja hogy
a modellek tartalmaznak animációt,de mégsem játssza le.
Hasonló gondom akadt az FPSC karakter modellekkel is,de azt meg tudtam óldalni
úgy hogy a szükséges animációt kicsomagoltam egy tárolóba.majd onnan
hívtam be a modellhez.Így tökéletesen működik minden FPSC karakter Blitz3D-ben.
Viszont a fegyvereket ezzel a módszerrel sem tudom működésre bírni.

Meg próbáltam azt is hogy a fegyvereket importáltam FragMotion-ba,majd
.b3d formátumban exportáltam őket.Így működnek az animációk azzal a szépség
hibával hogy a fegyver szét esik az animáció során.

Ki próbáltam DarkBASIC Pro-ban is azt feltételezve hogy talán nem kompatibilis
az animáció Blitz3D-vel ha DB-ben működik,de DBPro-ban is ugyan ez az eredmény.".x" formátumban nem játssza le az animációkat,.dbo formátumban pedig szét esik a fegyver.
Mondjuk amikor importálom FragMotion-ba az eredeti (.x) fájlt,már ott is szét esik a fegyver az animáció során.
Talán azért szívok a .b3d formátummal mert a FragMotion nem szereti ezt az animációt és
alapból hibásan tölti be,illetve exportálja.

Szóval tudnátok adni pár tippet hogy,hogyan tudnám működésre bírni az FPSC fegyvereket
Blitz3D-ben?Illetve tudtok olyan animáló progit ajánlani amiben lehet .x formátumot importálni és .b3d-t exportálni?

A segítséget előre is köszönöm.

   
NDani - Tag | 79 hsz       Online status #134506   2010.05.25 17:07 GMT+1 óra  
Éredekes, ilyenkor nálam egyszerűen felülírja a régi fájlt, nem ad semmilyen hibaüzenetet.

   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #134364   2010.05.23 10:06 GMT+1 óra  
Ha csak egy fájlt lehet berakni,akkor lehet az volt a baj hogy én 2-őt próbáltam.
Először be raktam egyet,majd abba a képbe ami így jött létre és tartalmaz már egy fájlt,
be raktam még egyet.így elméletileg 2-t tartalmaz,de gyakorlatilag csak egyet,az utóbbit.
Lehet ezért kaptam hiba üzenetet.
Egyébként 2 képet akartam be rakni egy 3.képbe majd azt decryptelni....

   
NDani - Tag | 79 hsz       Online status #134349   2010.05.23 01:02 GMT+1 óra  
Igen, ez a Camouflage valóban hasonló, csak univerzálisabb, mert bármilyen fájlban el lehet vele rejteni. Nem rossz kis cucc! Annyi hátránya talána van a FileHider-rel szemben (önreklám, bocsi ), hogy "utőlag" csatolja hozzá a rejtett fájlt az eredetihez, így annyival meg is nő a mérete, amíg a FileHider-ben a kép bájzjai változnak úgy, hogy belekerül a rejtett infó.

   
NDani - Tag | 79 hsz       Online status #134346   2010.05.23 00:44 GMT+1 óra  
Kösz a véleményeket.

Igen, egy képbe egy fájlt lehet becsomagolni. (Többet max úgy, ha előtte bezppeled őket egy fájlba. ) A hibaüzenetet nem tudom hogy kaphattad, egyszer sem találkoztam ilyennel... Mit akartál decryptelni?

   
Elf - Törzstag | 932 hsz       Online status #134321   2010.05.22 21:36 GMT+1 óra  
Azt hiszem megírtad újra a Camouflage nevű programot:
http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.php?a=462&k=37

Elég régi cucc, még abban az időben született, amikor az ingyenes szolgáltatók nem engedték pl. az mp3-akat feltölteni, viszont a pár megás képeket igen. Becsomagolhattál pl. egy jpg képbe egy mp3-at, és a szolgáltató hiába nézett bele a fileodba, azt látta a fejléce alapján hogy JPEG képről van szól (JFIF-el kezdődik stb.) Így simán lehet(ett) warezolni. Azt nemtom manapság használják-e még.
I, Robot
1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben.
2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak.
3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni.
   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #134320   2010.05.22 21:23 GMT+1 óra  
Ki próbáltam a Xors3d-t,nagyon szép shader effekteket tartalmaz.
Ráadásul a trial verzió teljes körűen funkcionál,csak annyi
korlátozás van hogy a vele készített program maximum 30 percig fut
minden indítást követően.
Minden Blitz3D használónak ajánlani tudom.

Ki próbáltam BlitzMAX-ban is,hátha ezzel már működik.Természetesen "Build error" hiba üzenetet kapok.Ezek után eszem ágában sincs használni BlitzMAX-ot.
Ha úgy alakul akkor már inkább PureBASIC-re vagy C#-ra állok át.
De egyenlőre ezzel a Xors3D engine-el a Blitz3D is megfelel.

NDani:
Amikor decryptelni akarok,akkor "a program szabálytalan művelet haljott végre..stb"
hiba üzenet jön fel.Valamint 2 fájlt raktam be egy képbe vagyis próbáltam,de decryptelést és a
hiba üzenetet követően,csak az utólag bele helyezett fájlt adta ki.
Ezt leszámítva szép munka.

   
NDani - Tag | 79 hsz       Online status #134318   2010.05.22 20:58 GMT+1 óra  
Sziasztok! Írtam BlitzPlus-ban egy programot, és mivel nem találtam helyet, ahol meg tudnám másoknak mutatni (a GP és a Játékosdoboz kategóriába itt nem férne bele, mert nem játék), gondoltam, belinkelem itt. Remélem, tetszeni fog, esetleg egy-két embernek még hasznára is válik. A program lényege egyébként tetszőleges fájlok elrejtése képekben, a program neve FileHider. További infó a weboldalon és a program súgójában. Itt vannak a linkek:

marklarstudios.uw.hu
közvetlen letöltő link: marklarstudios.uw.hu/filehider.zip

Előre is köszönöm mindenkinek, aki kipróbálja a programot, és nagyon szívesen vennék mindenféle véleményt, kritikát, javaslatot, észrevételt vele kapcsolatban akár itt a fórumban vagy e-mailen (ndani@windowslive.com).

   
cs.s.petike - Tag | 100 hsz       Online status #134285   2010.05.21 20:04 GMT+1 óra  
Egyet értek Elf-el: a BlitzMAX + LW kombó előbb utóbb el fog vérezni. Az freeware kategóriában ugyan simán megállnák a helyüket, de mindkettő fizetős, zártkörű fórummal + a BlitzMAX nem tud olyan mértékben fejlődni, hogy a jövőben akár mivel is felvegye a versenyt. Akkor már inkább a PureBasic, ami valóban gyorsabb a BlitzMAX-nál, és ha valami probléma, kérdés van, akkor a PB fórumban bármikor tudsz tanácsot kérni. Van benne egy alapból beépített Ogre wrapper, ami ugyan nem a legjobb, de a kezdek elsajátításához tökéletes.

   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #134281   2010.05.21 17:50 GMT+1 óra  
Hát köszönöm a választ,akkor azt hiszem egyenlőre maradok a Blitz3D-nél mert ez a
BlitzMAX nagyon gázos idáig.Csak nagyon tetszik a Leadwerks engine,de ahogy látom
csak C++-ban,Java-ban és BlitzMAX-ban használható.A 3 nyelvből pedig a BlitzMAX
lett volna számomra az ideális a Blitz nyelv miatt mivel azt már valamennyire ismerem.
Mondjuk pont most találtam rá a Xors3D-re és azt írják hogy többek között (C++,C#,PureBASIC,BlitzMAX...stb) Blitz3D-ben is használható.Így talán nem is kell le váltani a Blitz3D-t ahhoz hogy valamivel szebb engine-t használjak.

   
Elf - Törzstag | 932 hsz       Online status #134268   2010.05.21 00:31 GMT+1 óra  
Sajnos segíteni nem tudok a problémádban, viszont a BlitzMax használata elgondolkodtató. Ahogy olvasgattam a neten, nekem az jött le, hogy nem igazán gyors a vele fordított program. Pl. a C++-szal vagy a PureBasic-kel készített programok általában gyorsabbak mint a BMaxosak. Mindkét nyelvvel lehet többféle engine-t használni és multiplatformosak. A BMax másik nagy hátránya, hogy a BlitzGUI vagy MaxGUI alapból nem jár hozzá, míg a C++-szal és a Pure-al simán tudsz Windowsos programokat fejleszteni. Sajnos én úgy látom, hogy a BMax halálra van ítélve ilyen konkurensek mellett. Persze ha tetszik, akkor használd, de amíg nem lesz benne egy atomstabil 3D engine, mint a Blitz3D-ben, addig nem igazán érdemes. Persze ez csak az én véleményem, várom a többiek tapasztalatát.

Ezt a hozzászólást Elf módosította (2010.05.21 15:18 GMT+1 óra, ---)
I, Robot
1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben.
2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak.
3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni.
   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #134257   2010.05.20 22:53 GMT+1 óra  
Szasztok,látom nagyon ki halt ez a fórum de azért remélem kapok pár tippet.

Jelenleg Blitz3D-t használok,de egyre jobban érdekel a BlitzMAX mert lehet
különböző 3D engineket használni és multiplatformra fejleszteni.

De gondoltam mielőtt bele ugrok,ki próbálom a BlitzMAX-ot a Leadwerks Engine-el

A problémám az hogy sehogy sem akar működni a Leadwerks engine.
Próbáltam BlitzMax v1.18,v1.26,v1.33,v1.34 és v1.36 mellett működésre bírni a
Leadwerks Engine SDK v2.27-t de nem akarja az igazságot.

Az engine-hez mellékelt példát szeretném futtatni,egyenlőre

A BlitzMAX v1.18 és 1.26 "Build Error" hibaüzenetet ír ki
A BlitzMAX v1.33 "Failed to create world" hiba üzenetet ad be
A BlitzMax v1.34 nem ad ki hibaüzenetet.Látszólag minden rendben,
azt írja ki hogy "Build Complete",de nem történik semmi.Nem indul a program
A BlitzMAX v1.36-alatt,pedig megint "Failed to create world" hiba üzenetet kapok.

Egyszerűen nem tudok rájönni mi lehet a baj.A neten ilyen hibákra mindenhol,a
BlitzMAX v1.33-at ajánlják a Leadwerks Engine SDK V2.0-hoz.
De nekem csak Leadwerks Engine SDK v2.27 áll a rendelkezésemre,ehhez a
verzióhoz és BlitzMAX-hoz nem találok semmi infót.Csak a v2.0-hoz.

A Leadwerks Engine\BMX\MOD könyvtárból át másoltam mindent a BlitzMAX\mod könyvtárba.Elméletileg csak ennyit kell csinálni és már használható is...

Szóval valaki tudja mi lehet a gond?Esetleg a Leadwerks Engine 2.27-es verziója
nem kompatibilis egyik BlitzMAX verzióval sem amit próbáltam,vagy én csináltam rosszul valamit?
-BMX modokat át másoltam
-példa program forráskódját meg nyitottam
-build & run
-hiba üzenetet kapok vagy (v1.34-ben)nem történik semmi

A segítséget előre is köszönöm.

   
kpeti8107 - Tag | 108 hsz       Online status #125347   2010.01.02 07:48 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Egy szerény kérdéssel fordulnék felétek.
Játékom fejlesztésében olyan részhez értem, amit egy 3d-s pacman multiplayerrel szeretnék megvalósítani.
A kérdés az, hogy szerintetek hogyan?
Van valakinek vmilyen tippje? Elsősorban arra lennék kiváncsi, szerintetek milyen tematika alapján lehetne ezt megoldani.
Bármilyen segítségért ezer köszi.
A mezőgazdaság művészete az élet művészete
   
NDani - Tag | 79 hsz       Online status #124982   2009.12.28 13:20 GMT+1 óra  
Naná, hogy vagyunk!!!!

Boldog karácsonyt és boldog, fejlesztésben gazdag új évet mindenkinek!

   
Elf - Törzstag | 932 hsz       Online status #124792   2009.12.24 13:36 GMT+1 óra  
Boldog Karácsonyt minden Blitz-es játékfejlesztőnek! Persze, hogy vagyunk!
I, Robot
1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben.
2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak.
3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni.
   
kpeti8107 - Tag | 108 hsz       Online status #124751   2009.12.24 03:36 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Boldog Karácsonyt minden játékfejlesztőnek!

Régen nem volt a Blitz topic-ban nyüzsi.
Vagyunk még egyáltalán?
A mezőgazdaság művészete az élet művészete
   
Jgatto - Tag | 7 hsz       Online status #115553   2009.08.06 04:02 GMT+1 óra  
Sziasztok egy kis segítség kellene . Blitzmaxban csinálgatunk terraint lightmapp alapján. A probléma, hogy nem tudunk "végtelen nagy" területet kreálni mert a terrain "kockák" illesztésénél mindig gond van a textúra is elmászik meg a magasság koordináta is, nem illeszkedik rendesen. Valaki tud e erre megoldást vagy esetleg már kész modult , illetve vmi jo terrain generáló progit ami ezt meg tudja oldani .

Illetve van e valakinek a Blitzmax mysql beépülő modulhoz leírása vagy bármilyen tutoriálja . Szívesen fogadnám bárkinek a tapasztalatát aki használta már a blitzmaxot bármiylen adatbázissal együtt.

Kösz a válaszokat

Ezt a hozzászólást Jgatto módosította (2009.08.06 08:08 GMT+1 óra, ---)

   
sedix - Tag | 30 hsz       Online status #104350   2009.02.11 08:55 GMT+1 óra  

   
NDani - Tag | 79 hsz       Online status #104331   2009.02.11 06:22 GMT+1 óra  
Ha Blitzet használsz, akkor annak a helpjében van olyan táblázat, ami ezeket a billyentyűket jelző számokat (egyébként scancode-nak hívják őket) tartalmazza. Keress a helpben "Scancodes" linket.

   
sedix - Tag | 30 hsz       Online status #104325   2009.02.11 04:00 GMT+1 óra  
na én ezt lementetem de semi más csak pár kiskép nem tom mit kéne ezen látnom

   
Bálint - Tag | 30 hsz       Online status #104312   2009.02.10 09:56 GMT+1 óra  
Hello!
Remélem jól adtam meg a linket
1079-scancode.rar
Ezt a "táblázatot" a blitz3d help-jéből szedtem ki. Simán csak kattints a gombra a képernyőn, és fölül kiírja a hozzá tartozó számot.

   
sedix - Tag | 30 hsz       Online status #104306   2009.02.10 08:43 GMT+1 óra  
blitzbasich et használok és csak anyit akarok kérdezni hogy a betük amiket mogyuk az a vagy az y gomb bot elvileg számok helyetesitik nekem kéne valmi kis kép vagy valami amin ezek a számok rajt vanak előre is kösz

   
Bálint - Tag | 30 hsz       Online status #102890   2009.01.19 10:36 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Szerintetek melyik 3d-s engine lenne a legjobb a BlitMax-hoz? Eddig a blitz3dsdk-t néztem, azt könnyű volt használni, de csupán dx7-et támogat. Az irrlicht meg egy kicsit nehéz számomra (bár ez nem akadály), de ha lenne másik, ami jobb, akkor nem kezdenék bele az irrlicht tanulásába. Igazából egy age of empires III stílusú játékba kezdtem, és ehhez kellene valami jó 3d-s motor. Aki ért hozzá, írjon légyszi választ, előre is köszönöm.

   
ginco - Tag | 107 hsz       Online status #100293   2008.12.08 04:30 GMT+1 óra  
Idézet
csucsi :
Sziasztok szeretnék megtanulni játékot késziteni már van ötletem is csak sajnos pascalban tanulunk programozni az iskolában.Valaki megtudna tanitani valamilyen komolyabb nyelven programozni hogy megtudjam csinálni a játékot ami az eszemben van?Egy 3D kalandjátékra gondoltam egy sorozat alapján amit pár éve adtak nálunk is és hátha valaki ismeri is ez a MegaMan.A lényege az lenne hogy a játék elején megcsinálja a játékos a karakterét aki tulajdonképpen egy számitógépes program.Majd evvel a kis karakterrel lesznek kaladjai az internet és a hálózatok világában a kis vírusok és a valamivel durvábbakkal.Valaki megtudna tanitani olyan nyelven programozni amiben ezt megtudnám valósitani?Fizetek is azért hogy megtanitson ha kéri.Budapesten bármikor eltudok menni ilyen különórára hogyha az megfelel. Légyszives válaszoljatok! Előre is kösznöm és remélem találok valakit aki megtud tanitani programozni.


Én is azt tudom mondani neked amit a többiek, olvasgass egy kicsit a témában, aztán válassz ki egy könnyeb nyelvet vagy eszközt (Game Maker),hogy meglásd a legalapokat, ja és közben olvass csinálj egy pár apróbb gámát (kártya, faltörő stb.), aztán térj át valami összetettebre. Ha odáig eljutsz akkor már lesz elképzelésed és akár terveid is a folytatásra.
(Nem recept, csak személyes 5let)
“Csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság, bár az elsőben nem vagyok egészen biztos.”
(Albert Einstein)
   
kpeti8107 - Tag | 108 hsz       Online status #100289   2008.12.08 03:01 GMT+1 óra  
Szia Csucsi!
Néhány apróbb tanáccsal szeretnék szolgálni neked. (Persze csak ha elfogadod)
Először is válassz konkrét nyelvet, amellyel, osk olvasgatás után, valószínűléeg tartod hogy a játékod elkészülhet.
Második fázisban tanulmányozd át a nyelv szakirodalmát az alapoktól. A Blitznek egész jó kis közössége van.
Harmadszor pedig kezdj kisebb projecttel. Hogy lásd, hogyan kell felépíteni.
Ha szerencséd van, és szépen kérsz valakit, beswgíthetsz a projectjébe. Így észrevétlenül sajátítod el az alapokat.

Nekem ennyi lett volna hozzáfűznivalóm.

Ui: Kevésbé tudom elképzelni hogy ebben a fórumban lévő hobbifejlesztgetők a napi munka/tanulás után a saját projectjük mellé még tanítgatnak valakit. (Persze ez az én privát véleményem)
A mezőgazdaság művészete az élet művészete
   
hcs89 - Törzstag | 223 hsz       Online status #100286   2008.12.08 01:42 GMT+1 óra  
Idézet
csucsi :
Sziasztok szeretnék megtanulni játékot késziteni már van ötletem is csak sajnos pascalban tanulunk programozni az iskolában.Valaki megtudna tanitani valamilyen komolyabb nyelven programozni hogy megtudjam csinálni a játékot ami az eszemben van?Egy 3D kalandjátékra gondoltam egy sorozat alapján amit pár éve adtak nálunk is és hátha valaki ismeri is ez a MegaMan.A lényege az lenne hogy a játék elején megcsinálja a játékos a karakterét aki tulajdonképpen egy számitógépes program.Majd evvel a kis karakterrel lesznek kaladjai az internet és a hálózatok világában a kis vírusok és a valamivel durvábbakkal.Valaki megtudna tanitani olyan nyelven programozni amiben ezt megtudnám valósitani?Fizetek is azért hogy megtanitson ha kéri.Budapesten bármikor eltudok menni ilyen különórára hogyha az megfelel. Légyszives válaszoljatok! Előre is kösznöm és remélem találok valakit aki megtud tanitani programozni.



Pénzért lehet, hogy tanítgatna valaki, de szerintem inkább a netet böngészd
   
csucsi - Tag | 2 hsz       Online status #100285   2008.12.08 01:25 GMT+1 óra  
Sziasztok szeretnék megtanulni játékot késziteni már van ötletem is csak sajnos pascalban tanulunk programozni az iskolában.Valaki megtudna tanitani valamilyen komolyabb nyelven programozni hogy megtudjam csinálni a játékot ami az eszemben van?Egy 3D kalandjátékra gondoltam egy sorozat alapján amit pár éve adtak nálunk is és hátha valaki ismeri is ez a MegaMan.A lényege az lenne hogy a játék elején megcsinálja a játékos a karakterét aki tulajdonképpen egy számitógépes program.Majd evvel a kis karakterrel lesznek kaladjai az internet és a hálózatok világában a kis vírusok és a valamivel durvábbakkal.Valaki megtudna tanitani olyan nyelven programozni amiben ezt megtudnám valósitani?Fizetek is azért hogy megtanitson ha kéri.Budapesten bármikor eltudok menni ilyen különórára hogyha az megfelel. Légyszives válaszoljatok! Előre is kösznöm és remélem találok valakit aki megtud tanitani programozni.

   
kpeti8107 - Tag | 108 hsz       Online status #99486   2008.11.22 02:36 GMT+1 óra  
Kérésre kiegészítettem a hagyományos formátumokkal a zip-et.
Kérlek nézzétek el, ha kissé "magyartalanra" sikerült.

605-etna.zip
A mezőgazdaság művészete az élet művészete
   
Elf - Törzstag | 932 hsz       Online status #99479   2008.11.21 14:41 GMT+1 óra  
Engem nagyon érdekelne, de fel tudnád tenni sima .DOC vagy .RTF formátumban? Esetleg PDF-ben? Kösziii!
I, Robot
1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben.
2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak.
3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni.
   
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]