játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [14]
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #198217   2013.10.11 16:02 GMT+1 óra  
Fogalmam sincs csak letöltöttem eggyet mert kellet az unityhez.
Kényelmesebb benne scriptelni.Én meg csak úgy a legfrissebbet töltöttem le,ennyi az egész.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #198210   2013.10.11 09:03 GMT+1 óra  
Éppen kérdezni is akartam, hogy minek neked a 13-mas...

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #198202   2013.10.10 22:51 GMT+1 óra  
Hát ez marha nagy hülyeség remélem nincs így.
Ezer év mire felinstalálja.

Ha kijön a végleges akkor meg biztos uninstalálhatm mert ez már nem lesz használható aztán tegyem fel újból a gépre.Ezer év mire leszedem majd felrakom újból.A 2012 raktam volna inkább.

   
borsi - Tag | 180 hsz       Online status #198201   2013.10.10 22:42 GMT+1 óra  
Általában az RC, Preview, stb verziók nem frissíthetők a végleges verzióra. Ezzel a korlátozott idejű expressel csak arra akarnak szerintem rávenni, hogy majd tedd fel helyére a véglegest, ha kijön.

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #198197   2013.10.10 21:29 GMT+1 óra  
Registrálva van.De mégis azt írja,hogy le fog járni.Érdekes.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #198176   2013.10.10 06:15 GMT+1 óra  
Szerintem csak regisztrálni kell... Mármint a vs-t is. Valahol a help -> register product környékén nézz szét, 13ban nem tudom hogy hívják.

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #198174   2013.10.10 05:18 GMT+1 óra  
Üdv nektek.
Tudnátok magyarázatot adni erre:
A visual studio 2013 express RC verziót tettem fel a gépemre mert mondták,hogy unity-hez c# scripteket írjak vs ben ez serintem jó ötlet is volt mert a monodewelop időnként hülyén működött.

Az a problémám,hogy megnéztem a licensemet és azt írja,hogy 74 nap múlva le fog járni.
De egyébként van microsoft fiókom és be is vagyok jelentkezve egyből rá ha megynitom a vs-t.

A kérdés:
A vs13 express verziója nem ingyenes és nem is lesz az és ez miatt fog lejárni 74 nap múlva a licensem?

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #198027   2013.10.06 13:44 GMT+1 óra  
Köszi, közben megoldódott, kétszer szabadítottam fel ugyanazt memóriaterületet. Mindenesetre az továbbra is mindfuck, hogy pár próba erejéig miért működött VS-ből indítva... Mindegy. Igen nagy rá az esély, hogy én voltam a hülye és nem a gép

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #198026   2013.10.06 13:25 GMT+1 óra  
A vs-ben a projekthez lehet beállítani working directory-t. Lehet, hogy az volt valami jó értékre állítva. A program meg most nem talál valami file-t, és elszáll.

szerk.:
Az imént hallottam 2 windowsos debugger cuccról: appverif és pageheap. Érdemes lehet megnézni

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2013.10.06 13:32 GMT+1 óra, ---)

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #198024   2013.10.06 12:09 GMT+1 óra  
Előjött most egy ilyen vicces hiba, hogy van egy programom ami Visual Studio-ból F5-tel indítva (debug és release módban egyaránt) hibátlanul működik, viszont csak úgy intézőből elindítva összecrasheli magát. A debug exe feldob egy assertion failed üzenetet, a release csak simán összeomlik. Valamilyen memóriával kapcsolatos hiba van, de amíg VS-ben jól működik, addig elég nehéz kideríteni a pontos okát...

dafuq


Na most már VS-ből indítva is összeomlik, ez már félsiker...

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #194832   2013.06.09 10:39 GMT+1 óra  
@Asylum: akkor jól gondoltam A szükséges libeket magam fordítom, szóval figyelek rá, hogy mindegyikben static CRT legyen.

@Pretender: nem DLL-ekről van szó, csakis static libekről

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #194829   2013.06.09 10:20 GMT+1 óra  
Ha arra gondolsz, hogy egy dll-ben lévő valamit fordításidőben hozzálinkelsz a kódhoz, akkor nem. Mert akkor csak egy olyan static lib készül, amiben kb. csak pointerek vannak, amik megmondják, hogy amikor majd betöltik a dll-t (vagy so-t, vagy ilyesmit), akkor hol találják az adott symbolt. Tudomásom szerint.
Unix környezetben nm parancs segítségével rá tudsz nézni, hogy milyen symbolok vannak benne. Illetve ldl is van még. Windows alatt is van valami megfelelője.

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #194828   2013.06.09 10:20 GMT+1 óra  
Hogy tartalmazná, linker errorról még nem hallottál?
Abból viszont jöhetnek linkelési hibák ha az egyiknél a crt mondjuk dll-re van állitva a másik meg nem.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #194826   2013.06.09 09:36 GMT+1 óra  
Nem feltétlenül MSVC-related a kérdés, de jelen esetben az. Ha van egy program, amibe különféle static libeket fordítok (libpng, freetype, stb.), és a runtime library statikusan fordul a programba ill. a többi lib-be, akkor ezek a lib-ek ugye nem tartalmazzák külön-külön is a runtime libraryt, hanem csak egyszer fordul össze az egész, amikor a végleges programot fordítom?

   
VultureHunter - Tag | 27 hsz       Online status #157934   2011.08.01 07:48 GMT+1 óra  
Köszönöm az információt mindenkinek!

   
Quantum - Tag | 30 hsz       Online status #157766   2011.07.30 19:32 GMT+1 óra  
Idézet
comrade92 :
Esetleg a Catalyst-ban nem kapcsoltaad be véletlenül az MLAA élsimító eljárást? Az az ilyen felületeket is próbálja "simítani"


Na, erre nem gondoltam volna! Köszönöm szépen!

VultureHunter: ha érdekelnek a régiségek, akkor ajánlom még az MFC-t. Eleinte nehéz, de aztán könnyen bele lehet tanulni. Ha viszont multiplatformban gondolkozol, akkor wxWidgets!

   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #157631   2011.07.30 11:19 GMT+1 óra  
Nekem van egy könyvem valahol, az a címe, hogy Könnyű a Windowst programozni. Apró szépséghibája, hogy elég régi, ha jól emlékszem még win3.1 -re (vagy win95-re) íródott. De a példaprogikat feltölthetem ha érdekel..

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #157629   2011.07.30 11:14 GMT+1 óra  
http://qt.nokia.com/products/

Remélem erre gondoltál. Ha meg windows only megoldás is jó akkor C# + .net
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
VultureHunter - Tag | 27 hsz       Online status #157623   2011.07.30 09:57 GMT+1 óra  
Megtudnátok mondani, hogy hol találhatok szakirodalmat a Windows dialógusok programozásához? Bármilyen forrás érdekel, de egy szakkönyvnek örülnék a legjobban, mert kellene egy biztos alap. Ha esetleg volt már ilyen jellegű kérdés, akkor bocs..., a segítséget pedig előre is köszönöm!

   
comrade92 - Tag | 6 hsz       Online status #157578   2011.07.29 22:10 GMT+1 óra  
Esetleg a Catalyst-ban nem kapcsoltaad be véletlenül az MLAA élsimító eljárást? Az az ilyen felületeket is próbálja "simítani"

   
proof88 - Törzstag | 530 hsz       Online status #157560   2011.07.29 17:38 GMT+1 óra  
rakjál fel képet a problémáról hogy lássuk.
Kapcsold ki a ClearType szövegsimítást a Windows-ban, hátha.
   
Quantum - Tag | 30 hsz       Online status #157546   2011.07.29 15:12 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Windows 7 Pro x64 (eredetileg angol, de később magyarított) oprendszeren Visual Studio 2010-et használom. Nagyon sokáig sikerült vele dolgoznom, de nem olyan régen egyszerűen használhatatlanná vált, ugyanis teljesen elmosódott minden, még a menük is. Annyira elmosódik, hogy a kódom teljesen olvashatatlanná válik. Régebben volt ilyen gondom, akkor még csak a 3ds Max esetén történt ilyen, de az megoldódott egy .NET 4 feltelepítésével. Most hiába rakom újra, frissítem, nem oldódik meg semmi. Keresgélek a neten megoldásokat, de ott sem találok semmit, ami használna.
Ati 6850-es kártyám van, a legújabb driverre frissítve, jó a VGA kábelem (ha valaki erre gondolna).
Volt már valamelyikőtöknek ilyen gondja? Van valakinek ötlete, megoldási javaslata?
Segítségeteket előre is köszönöm.

   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #151615   2011.05.06 13:25 GMT+1 óra  
@Asylum: Múkodik! Thx!!

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #151613   2011.05.06 13:13 GMT+1 óra  
Kód:
inline void CWindow::SetText(const std::string& text) {
    Text = text;
    SendMessage(hwnd, WM_SETTEXT, 0, (LPARAM)Text.c_str());
}


Vagy pedig WM_PAINT-ben DrawText().
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
HomeGnome - Szerkesztő | 2919 hsz       Online status #151611   2011.05.06 12:31 GMT+1 óra  
Winapi-ban hogyan kell runtime állítani egy "Static Text" control Caption-jét? Vagy azért static, mert nem is lehet? Csak egy egyszerű string-et akarok kiiratni (ami egy "Slider" mellet mutatná a %-ot). Vagy "Edit Box"-al kellene? De hát csak output-ot akarok nem inputot.. Vagy hogy a fenébe lehet egy vacak kiíratást a legegyszerűbben megoldani?..

Klikk, a JF.hu bulvárlap.
Klikk #6 WIP: 30% (Kuz, sade, ramoryan...)
   
Rez - Tag | 2 hsz       Online status #133518   2010.05.11 13:32 GMT+1 óra  
Köszönöm a gyors válaszokat, sokat segítetteket

PS: értem én, hogy miért így csinálja a projecteket, csak kicsit idegesítő, mikor még nincs rá szükséged (de legalább nem kell majd a makefile-lal szenvedni, mikor már arra lesz szükség...)

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #133517   2010.05.11 13:15 GMT+1 óra  
Ki lehet zárni a buildből fájlokat, jobbklikk rajta, tulajdonságok -> action vagy build action vagy ilyesmi: none.
Illetve a projectből is ki lehet zárni őket törlés nélkül, jobbklikk -> exclude from project.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #133516   2010.05.11 13:02 GMT+1 óra  
Ez nem a vs alapelve, ez többnyire a fordítók alapelve... míg pythonban egy fordítási egységket közvetlenlü be tudsz adni az interpreternek addig C++-ban ez nem igy megy; egy programnak csak egy belépési pontja lehet. A projekthez hozzáadott forrásfájlok pedig mind hozzátartoznak a programhoz.

64 bit: project settings
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Matzi - Szerkesztő | 2520 hsz       Online status #133515   2010.05.11 12:56 GMT+1 óra  
A VS alapelve, hogy a programokat projektekbe zárja. Ez elég logikus, ha belegondolsz, hogy a legtöbb program nem egyetlen fájlból fog állni, így tudja mit mivel kell és lehet összefordítani.

A megoldás rémesen egyszerű, indítsd új projektet, amikor új dolgot csinálsz. Ha meg csak kísérletezel, akkor töröld ki a régi main függvényt, és kész. Vagy nevezd át.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Rez - Tag | 2 hsz       Online status #133514   2010.05.11 12:35 GMT+1 óra  
Tudom, hogy nem szeretitek az ilyet, de jelenleg nincs időm visszaolvasni, hogy feltették-e már előttem ezt a kérdést. Bocsi.

Visual C++ 2010 Expresst használok (tegnap szedtem le), és a Stroustrup féle könyvből kezdtem ma el a C++ alapoktól való tanulását (kb. középszintű Pascal és nagyon alapszintű Python, C, PHP ismereteim már vannak). Viszont meggyűlt a bajom a VC-vel...

Először próbáltam szimpla forrásfájlt létrehozni, és azt fordítani. Ezt persze nem engedte az a vacak (nesze neked, könnyísünk az ember dolgán alapelv). Na, akkor létrehoztam egy projectet, és beillesztettem egy forrást. A "Hello World" már megy, happy az ember . Beillesztek, még egy forrást, beírom a kódot, nincs is benne hiba, csak ez a vacak össze akarja linkelni a helloworldös programmal, hogy majd ő benyomja nekem egyetlen exe-be. Persze, nem tetszett neki a két main függvény... Próbáltam simán a compile parancsot, de akkor csak object fájlokat hozott létre, külön buildelni nem tudtam.

Erre van valami ésszerű megoldás?

Persze, tudom, hogy ha létrehozok új projectet, akkor megy, de az létrehoz egy csomó felesleges fájlt. Törölni meg nem akarom az előző forrást (bár, a hello-s program még mehetne a kukába), mivel szeretném egyben megőrizni a begépelt programokat. Szóval a törölgetés az csak a végső megoldás nálam.

Másik kérdés: 64 bites windowsom van, de nem láttam 64 bites MSVC-t, mint letöltési lehetőséget. Gondoltam, biztosan 32 bites a keretrendszer, de majd a 64 bites rendszeren natív 64 bites binárist fog csinálni, de csalódnom kellett. Persze, ez jelenleg nem gond, csak érdekelne, hogy el lehet-e érni, hogy 64 bitest fordítson?

   
moggebe - Tag | 10 hsz       Online status #109079   2009.04.19 11:55 GMT+1 óra  
Aha, kössz

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #109075   2009.04.19 11:27 GMT+1 óra  
Expressben nem tudom, hogy van-e (szerintem nincs), de MSDN a neve, és létezik/létezett belőle offline változat is.
Keress rá, ha minden igaz, ingyen letölthető.

-- meg lettem előzve --

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #109074   2009.04.19 11:25 GMT+1 óra  
Idézet
moggebe :
Van a visual studio 2008 express edition cuccokban valahol egy normális HELP, ami internet nélkül is működik?


Alapból nincs de asszem lehet hozzá telepíteni az MSDN offline verzióját. Bár jobban jársz ha az online-t használod.
Reality is almost always wrong. - House

   
moggebe - Tag | 10 hsz       Online status #109073   2009.04.19 11:14 GMT+1 óra  
Van a visual studio 2008 express edition cuccokban valahol egy normális HELP, ami internet nélkül is működik?

   
Mystro - Tag | 60 hsz       Online status #101041   2008.12.21 10:05 GMT+1 óra  
Hali

Visual studioban (2005) hogy lehet megadni hogy melyik dll-eket fordítsa bele és melyiket ne a programba?

A problémám az hogy SDL-t használok és akkor engedi lefordítani, ha a dll-eket nem fordítja bele a programba, de akkor más dll-eket se fordít és akkor más gépeken meg nem indul el.

Ezt a hozzászólást Mystro módosította (2008.12.21 11:51 GMT+1 óra, ---)
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #100849   2008.12.19 07:54 GMT+1 óra  
megoldodott...töröltem minden object fájlt.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #100847   2008.12.19 07:40 GMT+1 óra  
van egy érdekes problémám...egyik pillanatról a másikra elkezdett hülyeségeket irkálni a vs:

Kód:
error LNK2019: unresolved external symbol "__declspec(dllimport) public: __thiscall std::_Container_base_secure::~_Container_base_secure(void)" (__imp_??1_Container_base_secure@std@@QAE@XZ) referenced in function "protected: __thiscall std::_Container_base_aux_alloc_empty<class std::allocator<struct std::pair<class std::basic_string<char,struct std::char_traits<char>,class std::allocator<char> > const ,class std::basic_string<char,struct std::char_traits<char>,class std::allocator<char> > > > >::~_Container_base_aux_alloc_empty<class std::allocator<struct std::pair<class std::basic_string<char,struct std::char_traits<char>,class std::allocator<char> > const ,class std::basic_string<char,struct std::char_traits<char>,class std::allocator<char> > > > >(void)" (??1?$_Container_base_aux_alloc_empty@V?$allocator@U?$pair@$$CBV?$basic_string@DU?$char_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@std@@V12@@std@@@std@@@std@@IAE@XZ)

error LNK2019: unresolved external symbol "__declspec(dllimport) public: __thiscall std::_Container_base_secure::_Container_base_secure(void)" (__imp_??0_Container_base_secure@std@@QAE@XZ) referenced in function "protected: __thiscall std::_Container_base_aux_alloc_empty<class std::allocator<class XMLParser::CXMLNode *> >::_Container_base_aux_alloc_empty<class std::allocator<class XMLParser::CXMLNode *> >(class std::allocator<class XMLParser::CXMLNode *>)" (??0?$_Container_base_aux_alloc_empty@V?$allocator@PAVCXMLNode@XMLParser@@@std@@@std@@IAE@V?$allocator@PAVCXMLNode@XMLParser@@@1@@Z)


még az életbe nem láttam ilyet...g++ al semmi gond, illetve release módban sem. wtf

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2008.12.19 07:48 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #100656   2008.12.15 05:26 GMT+1 óra  
Ja, hogy úgy 404
Akkor én kérek elnézést, 1-et próbáltam ki, az pont ment.
Mindegy, ilyen témájú könyveket beszerezni viszonylag egyszerű. Főleg ha jó az angol nyelvű is.

   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #100655   2008.12.15 05:20 GMT+1 óra  
Fele már hiányzik.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #100654   2008.12.15 05:13 GMT+1 óra  
kizárt dolog!
http://jfebook.extra.hu/ - most is működik!!

doksi.hu - szintén működik, most néztem meg.

ebookz.hu - ez is megy

próbáljátok meg újra, vagy nemtom, de 100% hogy megy mindhárom.

   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #100641   2008.12.15 02:34 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
gl.: 3 linket probáltam, mindegyik 404


//Sajnos akkor bezárt a bazár. Szerencsére már leszedtem,amit kellett anno.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #100567   2008.12.13 16:56 GMT+1 óra  
sorvégejel.

Kód:
..<= 10\n");
     itt ezt


gl.: 3 linket probáltam, mindegyik 404
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #100566   2008.12.13 16:56 GMT+1 óra  
könyveket találsz pl itt is:
http://jfebook.extra.hu/index.php?dir=C%2C_C_Sharp_%E9s_C%2B%2B%2F

ezen kívül keress rá doksi.hu-n és ebookz.hu-n.

   
coyote83 - Tag | 5 hsz       Online status #100565   2008.12.13 16:55 GMT+1 óra  
és mi lenne az a jel amit lehagytél ??


Idézet
Asylum :
lehagytam egy sorvégejelet de attol eltekintve tökéletesen müködik




   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #100564   2008.12.13 16:53 GMT+1 óra  
lehagytam egy sorvégejelet de attol eltekintve tökéletesen müködik

C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
coyote83 - Tag | 5 hsz       Online status #100563   2008.12.13 16:42 GMT+1 óra  
Ez pl nem irja ki hogy páros e vagy páratlan csak akkor ha a 2 szám összege 50 vagy felette van.. mért van ez???


Idézet
Asylum :
nos

1) ez nem C++, hanem C
2) C-ben nincs // komment csak /* */
3) a main mindig int-et kell, hogy visszadjon (ne érdekeljen a gányolt visual studio)
4) a kódolási stílus fontos; rengeteg olyan kódot látok amit valami hihetelenül ocsmányan írnak és kínszenvedés végigolvasni

5) optimalizáció: az elején a plusz b-t vizsgálod, aztán c-nek értékül adod, nem célszerübb a vizsgálat elött?
6) azt, hogy egy szám párose nagyon nem igy döntjük el

példaként ide irom neked javitva, ahogy általában el is fogadják

Kód:
#include <stdio.h>

int main()
{
    int a, b, c;

    printf("Kerem az elso szamot: ");
    scanf("%d", &a);

    printf("Kerem az masodik szamot: ");
    scanf("%d", &b);

    c = a + b;
    printf("\nEredmeny: %d\n", c);

    /* ha a és b egyenlő 7 akkor irja ki hogy egyenlő 7 */
    if (c == 7)
        printf("ez a szam egyenlo 7-el\n");
    /* különben ha a és b > mint 10 akkor irja ki hogy > mint 10 */
    else if (c > 10)
        printf("ez a szam nagyobb mint 10\n");
    /* egyébként */
    else
        printf("ez a szam nem egyenlö 7-el es <= 10");

    /* ha a 2-vel való osztási maradék 1 akkor páratlan */
    if (c % 2)
        printf("ez a szam paratlan\n");
    else
        printf("ez a szam paros\n");

    if (c > 20)
        printf("ez a szam nagyobb mint 20");

    system("pause");
    return 0;
}


és mivel C ezért a fájl nevét is célszerü akármi.c -nek választani

szerk.: ahh elkéstem....


   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #100562   2008.12.13 16:33 GMT+1 óra  
nos

1) ez nem C++, hanem C
2) C-ben nincs // komment csak /* */
3) a main mindig int-et kell, hogy visszadjon (ne érdekeljen a gányolt visual studio)
4) a kódolási stílus fontos; rengeteg olyan kódot látok amit valami hihetelenül ocsmányan írnak és kínszenvedés végigolvasni

5) optimalizáció: az elején a plusz b-t vizsgálod, aztán c-nek értékül adod, nem célszerübb a vizsgálat elött?
6) azt, hogy egy szám párose nagyon nem igy döntjük el

példaként ide irom neked javitva, ahogy általában el is fogadják

Kód:
#include <stdio.h>

int main()
{
    int a, b, c;

    printf("Kerem az elso szamot: ");
    scanf("%d", &a);

    printf("Kerem az masodik szamot: ");
    scanf("%d", &b);

    c = a + b;
    printf("\nEredmeny: %d\n", c);

    /* ha a és b egyenlő 7 akkor irja ki hogy egyenlő 7 */
    if (c == 7)
        printf("ez a szam egyenlo 7-el\n");
    /* különben ha a és b > mint 10 akkor irja ki hogy > mint 10 */
    else if (c > 10)
        printf("ez a szam nagyobb mint 10\n");
    /* egyébként */
    else
        printf("ez a szam nem egyenlö 7-el es <= 10\n");

    /* ha a 2-vel való osztási maradék 1 akkor páratlan */
    if (c % 2)
        printf("ez a szam paratlan\n");
    else
        printf("ez a szam paros\n");

    if (c > 20)
        printf("ez a szam nagyobb mint 20");

    system("pause");
    return 0;
}


és mivel C ezért a fájl nevét is célszerü akármi.c -nek választani

szerk.: ahh elkéstem....

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2008.12.13 16:50 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
coyote83 - Tag | 5 hsz       Online status #100561   2008.12.13 16:32 GMT+1 óra  
esetleg tudnál ajállani valami könvyet/ebook-ot?

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #100560   2008.12.13 16:26 GMT+1 óra  
nincs azzal gond, ha eleinte nem érted, de szerintem felesleges rögtön az első nap kódolni. persze nem baj ha kipróbálod, legalább lesz egy kis sikerélményed, de akkor kezdhetted volna valami egyszerűbbel is
javaslom, hogy szerezz be néhány könyvet / ebookot, és az alapján haladj, meglátod, hogy a könyvekben is van példakód, és ott sem ilyennel kezdik.
aztán amikor már mennek az alapok, akkor viszont jó ha találsz ki magadnak feladatokat, gyakorolsz.

   
coyote83 - Tag | 5 hsz       Online status #100559   2008.12.13 16:13 GMT+1 óra  
mint irtam ma kezdtem ugyhogy fogalmam nincs hogy kellene kinéznie ... de amugy köszi ez már müködik

   
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [14]