játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5441
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2186
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] > 3 < [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [14]
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #88784   2008.06.07 17:40 GMT+1 óra  
ugy érted a programban visszafele? az igen érdekes lenne

mov EAX, 4
... call printf
mov EAX, 2

csináld visszafele
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
fpeti - Törzstag | 1283 hsz       Online status #88781   2008.06.07 15:39 GMT+1 óra  
Új projektet csináltam belinkeltem az összes filet - akkor is kiakadt pont úgy, pedig kivettem belőle minden változtatást. Inkább visszaléptem egy korábbi verzióra (ezért szoktam sokat biztonsági menteni), elvileg pont ugyanazok a fileok, de mégis jó... hú de bírom az ilyet. Projektbeállítás meg semmi nincs, minden standard, (a .lib-ek #pragma comment-ben vannak) - így müxik.
Néha az eszem megáll amúgy az ilyesmitől. pl volt egy DX-es indexbuffer osztályom, semmi extra, vagy 100 sor az egész, vc6-tal királyul ment v 2 évig, vc8-al meg nem fut le egy függvény belseje, (a debugger átugorja az egészet!), újraírtam kicsit máshogy, és jó lett...

Ettől függetlenül érdekelne lehet-e a debuggerrel 'visszafele' lépkedni.
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #88777   2008.06.07 14:39 GMT+1 óra  
Én rossz beállításra tippelnék, a projekt beállításait kellene átböngészni. Bővebbet most nem tudok, megpróbálok utánanézni a dolognak.
Reality is almost always wrong. - House

   
fpeti - Törzstag | 1283 hsz       Online status #88776   2008.06.07 14:12 GMT+1 óra  
VS2005-ben nem tudja valaki, hogyan lehetne a vc saját filejaiban keletkezett kivételt visszavezetni a saját kódbeli hibára.. most épp xlocale.c-ben jelez hibát, ami biztos nem ott van, hanem az én kódomban, de hol is?
ps: a körbelogolás nem ok, mert az első utasítás előtt elszáll a winmain-ben (ctor-ban lehet a baj.)

pá.

szerk: ha üres a winmain, akkor is elszáll, ez egyre viccesebb ..

Ezt a hozzászólást fpeti módosította (2008.06.07 14:18 GMT+1 óra, ---)
   
fpeti - Törzstag | 1283 hsz       Online status #88001   2008.05.25 08:01 GMT+1 óra  
Anno nekem is több (2) órán át tartott a vs2005 sp1-ének a telepítés, azóta sem tudom elképzelni, hogy mi az istent csinált addig, ez idő alatt úrja tudnám húzni az egész gépet... és a vs nem lett jobb !
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #87991   2008.05.25 06:53 GMT+1 óra  
csak az az érdekes,hogy a héten vmelyik nap találtam vmi 20Mb-os sp-t ,vmi fórumon,tökéletes volt az is
most meg nem tálom =(
Ez egy reszeg post...

   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #87982   2008.05.25 06:11 GMT+1 óra  
nálam simán felment a windows update-el
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #87978   2008.05.25 05:10 GMT+1 óra  
nálam itthon 2-3 óra volt ha jól emlékszem. másik gépen 1 egész délután, de végül mindig kifagyott, 3x csesztem el rá 1-1 délutánt

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #87971   2008.05.25 04:09 GMT+1 óra  
leszedtem ezt a 400Mb-s patchet,"még csak" 1 órája települ felfelé...írták,hogy sokáig tart,de ennyire?

Szerk.: na sikerült,telepítés felénél,vmi ismeretlen errorral elszállt...uninstall professional->install express edition

Ezt a hozzászólást MaximumViolence módosította (2008.05.25 04:45 GMT+1 óra, ---)
Ez egy reszeg post...

   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #87962   2008.05.25 02:10 GMT+1 óra  
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #87961   2008.05.25 02:03 GMT+1 óra  
vs2005 professional sp1-hez nem tud vki egy directlinket csak egy 400Mb-sat találok,de volt itt egy kisebb is(20Mb körüli)...
Ez egy reszeg post...

   
fpeti - Törzstag | 1283 hsz       Online status #82607   2008.03.02 12:17 GMT+1 óra  
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #82603   2008.03.02 12:12 GMT+1 óra  
build -> cancel
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
fpeti - Törzstag | 1283 hsz       Online status #82601   2008.03.02 11:59 GMT+1 óra  
Láma kérdezi: hogy is lehet VS2005 (vc++) megállítani a fordítást?
   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #82538   2008.03.01 06:57 GMT+1 óra  
ahh...semmi
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82145   2008.02.23 16:16 GMT+1 óra  
ohh, köszönöm. szóval akkor lényeges különbség nincs. legalábbis számomra, mert egyszerü a feltétel meg az értékadás is...
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #82128   2008.02.23 12:36 GMT+1 óra  
Attól függ mi van a feltételben és mi az értékadásban
Szerk: különben meg azonos művelet esetén (pl egy szimpla 32 bites egész értékadás / vizsgálat) valószínűleg az értékadás a gyorsabb, mert az egy gépi utasítás, a feltételvizsgálatot meg követni fogja majd egy ugrás is, és az már együtt két gépi utasítás. De ez is processzor és fordító függő.
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
ibax - Tag | 154 hsz       Online status #82127   2008.02.23 12:15 GMT+1 óra  
sziasztok!

mi a gyorsabb müvelet egy program szempontjából, egy értékadás vagy egy feltételvizsgálat?
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #82082   2008.02.22 11:24 GMT+1 óra  

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #82080   2008.02.22 11:20 GMT+1 óra  
Remek, akkor sikerült beüzemelni. Köszi a segítséget.
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #82076   2008.02.22 11:16 GMT+1 óra  
Van relase, meg debug változat is. Namost az express változatnál, ha csak simán build-elsz az relase-re fordít. Prof-nál ez állítható is.

"Szerk: most a /Lib/x86 mappát adtam hozzá a simán /Lib helyett most lefordult. Ez a normális működés?"

Aha, akkor nincs relase, meg debug változat ezekszerint? Amúgy igen, ha x86-ra (32 bitre) akarsz fordítani ez a helyes beállítás.

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #82075   2008.02.22 11:09 GMT+1 óra  
Megnéztem és már alapból hozzá volt linkelve a kérdéses lib, de fordításnál azt írja, hogy nem tudja megnyitni. Az sdk mappájában ott van pedig, meg a mappát is hozzáadtam a lib könyvtárakhoz.

Szerk: most a /Lib/x86 mappát adtam hozzá a simán /Lib helyett most lefordult. Ez a normális működés?

Ezt a hozzászólást dvorgaz módosította (2008.02.22 11:16 GMT+1 óra, ---)
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #82074   2008.02.22 11:00 GMT+1 óra  
Idézet
dvorgaz :
Hozzáadtam azt is Pontosabban a Lib mappát, azon belül volt még egy x64 meg x86 mappa, de gondolom a Lib-et kell.


A Tools-nál a mappát, a Project-nél pedig magát a libet. Kiegészítettem az előző hsz-emet közben.

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #82073   2008.02.22 10:57 GMT+1 óra  
Hozzáadtam azt is Pontosabban a Lib mappát, azon belül volt még egy x64 meg x86 mappa, de gondolom a Lib-et kell.
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #82072   2008.02.22 10:53 GMT+1 óra  
Idézet
dvorgaz :
Hozzájuk adtam az SDK mappáit, de most fordításnál kaptam egy tonna hibát (ilyen unresolved external symbol). Kell még valamit buhárlni, hogy működjön a DX? Az egyik sdk-hoz járó példaprogit próbáltam lefordítani.


Még szerintem a libeket is hozzá kell adogatni más elvileg nincs.

Tools/options/project and solutions/vc directories/library files
DX SDK-ban C++ nál attól függ x86, vagy x64-re fordítasz beállítod a mappát. Nincs fent, úgyhogy így fejből nem tudom, de valami lib\x86-nak vagy ilyesminek kell lennie.

Libek hozzáadogatása:
Project/xy properties/config. properties/linker input/
Additional depencies: x.lib, y.lib stb.

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #82071   2008.02.22 10:48 GMT+1 óra  
Hozzájuk adtam az SDK mappáit, de most fordításnál kaptam egy tonna hibát (ilyen unresolved external symbol). Kell még valamit buhárlni, hogy működjön a DX? Az egyik sdk-hoz járó példaprogit próbáltam lefordítani.
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #82070   2008.02.22 10:39 GMT+1 óra  
Idézet
dvorgaz :
Hol tudom beállítani VC++ 2008 expressben, hogy hol keresse az include cuccokat? Konkrétan a DX SDK headerjei kellenének, de nincs kedvem minden projektnél beírni az egész elérési utat meg ilyesmi. Gugliztam meg a súgóját is nézegettem, de nem találtam választ.


Tools/options/project and solutions/vc directories/include files

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #82068   2008.02.22 10:32 GMT+1 óra  
Hol tudom beállítani VC++ 2008 expressben, hogy hol keresse az include cuccokat? Konkrétan a DX SDK headerjei kellenének, de nincs kedvem minden projektnél beírni az egész elérési utat meg ilyesmi. Gugliztam meg a súgóját is nézegettem, de nem találtam választ.
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #80276   2008.01.24 10:16 GMT+1 óra  
Annyi még, hogy a szép megoldás az, ha írsz még destruktort az enemy osztálynak ( enemy::~enemy() ), amiben felszabadítod az enemy_pic-et.

[off: a FF helyesírásellenőrzője nem ismeri azt a szót, hogy "írsz", de ismeri azt, hogy "destruktor."]
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #80222   2008.01.24 05:54 GMT+1 óra  
ez

Alma alma[10];

statikus, a veremben foglalódik le (ugyemléxem) tehát automatikusan felszabadul. itt csak konstans állhat a zárójelek között

Alma* alma = new Alma[10];

dinamikus, a heapen fog létrejönni, tehát neked kell felszabadítani. változó is állhat benne
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #80203   2008.01.23 23:18 GMT+1 óra  
Idézet
balogh9 :
Kód:
enemy *peldany = new enemy[x];



Mindjárt megnézem. (Szerk. : Úgy tűnik ez műkszik, kösze!)

Közben akit érdekel, úgy 12-13 óra programozás, keresgélés, etc után erre jutottam :
KILL 'EM ALL.
(Nem röhög! )
Instrukciók :
- egérrel katt a sok kis mozgó genyóra, akkor eltűnnek (= meghalnak),
- minél gyorsabban nyírd ki mind a 100-at, mert a végső pontszámnál az is számít,
- ha végeztél, katt a jobb felső X-re, mert még nincs replay lehetőség.

Jó killerezést!
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #80202   2008.01.23 22:38 GMT+1 óra  
Kód:
enemy *peldany = new enemy[x];
_____________________
C++ && OGL
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #80200   2008.01.23 18:50 GMT+1 óra  
Ok, következő probléma (itt megjegyezném, hogy még mindig höle vagyok a c++ -hoz ):
Van egy osztályom :
Kód:
class enemy
{
public:
bool isAlive;
int pos_x, pos_y, speed;
KGraphic *enemy_pic;

void moveEnemy()
{
...
}
};

Mivel több darabra is szükségem lesz, gondoltam csinálok egy ilyet :
Kód:
enemy enemyList[10];

A tömb elemeinek részein ciklussal végigmegyek, ahol kell inicializálok, értéket adok, szóval minden működik flottul. Viszont a program végén ha ezt írom :
Kód:
delete[] enemyList;

akkor elszáll a progi ilyen üzenettel :
"Expression : _BLOCK_TYPE_IS_VALID(pHead->nBlockUse)"
Talán a "KGraphic *enemy_pic;" miatt lesz a hiba? Megnéztem úgy is, hogy először ezeket delete-elem (ezt még engedné is), majd utána hívom meg a delete[]-et, de úgysem jó.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #80179   2008.01.23 06:46 GMT+1 óra  
a procidtol függ x86 = 32 bites x64 = 64 bites..xp is tud 64 biteset csak az egy külön oprendszer már...vista mind2-t tudja
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #80164   2008.01.22 15:05 GMT+1 óra  
Ok, szóval az sdk-ban található lib-ek közül winxp alatt az x86 könyvtárat tessék megadni, ne az x64-et!
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #80146   2008.01.22 10:07 GMT+1 óra  
müködik az sima int main() el is
csak akkor a konzol is megfog jelenni.
van ilyen leirás még a vc 2005 höz h milyen libeket kell hozzálinkelgetni kernel32.lib user32.lib stb.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #80143   2008.01.22 09:40 GMT+1 óra  
A WinMain függvényt hiányolja, ami a windowsos (nem konzolos) alkalmazások belépési pontja. Tipp: ha van main függvényed, akkor linker/system/subsystem legyen console. Ha most jelenleg console-ra van állítva, és úgy nem működik, akkor legyen windows
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #80141   2008.01.22 08:36 GMT+1 óra  
A PTK framework-öt használta már valaki? Kéne egy ks segítség, mert a beállítás-tutorial alapján nem tudtam működésre bírni a visual studio-t, ráadásul nekem még ezek a c++ -os linkelgetések is újak...

Szerk.: A hiba
"
1>LIBCMTD.lib(wincrt0.obj) : error LNK2019: unresolved external symbol _WinMain@16 referenced in function ___tmainCRTStartup
1>F:\Programozás\C++\TestPTK\Debug\TestPTK.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
"
Na, ez nekem semmit nem mond...
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
fpeti - Törzstag | 1283 hsz       Online status #80081   2008.01.21 12:06 GMT+1 óra  
Szóval marad az 'A' terv..
A témába vág, pl ki honnan szerzi az inputot mondjuk egy konzolhoz a játékában..
Én eredetileg mindent a WndProc-ból szedtem ki, WM_CHAR volt a legjobb, de az meg csak a bill. egy részét kezeli, de abban meg a delete, kurzornyilak nincsennek benne.
Pedig jó lenne, mert ez kezeli a beállított bill. ismétlődést, ami fontos, ha szöveget akarnók kénylemesen írni.. lehet vmi régi kellene getchar() v. ilyesmi?
   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #80073   2008.01.21 11:36 GMT+1 óra  
a legfelsö ablak megkapja az üzenetet, lekezeli és nem adja tovább.
én is vmi ilyesmi módon oldottam meg, hogy pl. amikor egy gui elemre kattintok akkor ne lehessen forgatni a kamerát (meg ne tünjön el a kurzor)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
fpeti - Törzstag | 1283 hsz       Online status #80055   2008.01.21 09:08 GMT+1 óra  
Nemtud valaki win32 projektnél olyan fv-t, amivel billentyűzet-bufferből lehet olvasni, és esetleg ezt a a buffert lehet törölni is.. vagy egy egészképernyős szerkesztőprogim, több része van, és jó lenne, ha pl megnyomom az esc-t akkor csak az aktuális (saját rajzolású -d3d-s a cucc) ablak kapná meg az infót, nem az összes alatta levő is (miután ez kilép), tehát nem az állapota kéne a billenytűnek, hanem az egyszeri lenyomás.
Ha az adott ablaknak vége, törölni szeretném az összes billentyűjét, mert az alatta lévőnél ki tudja mit okoznak a bennmaradtak.. ha nincs ilyen API, akkor megírom, de hátha (c64-en pl. volt)
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #78780   2008.01.02 05:45 GMT+1 óra  
Idézet
WToma :
Wolfee: kölönben szerintem lehet, ha nagyon akarod, konvertáld át a címét előszöt void* -ra, onnantól azt teszel vele amit akarsz [ezt most nem tudom kipróbálni, mert nincs előttem C fordító]
szerk: az persze már kérdés, hogy nem a kíván eredményt fogja adni, azaz nem a 2-vel való szorzást/osztást, hanem valami fura eredményt.
szerk2: ha már itt tartunk: IEEE floating point standard


Nah, ja valószínüleg nem véletlen nem engedik a műveletet, mindent kijönne rá csak az nem aminek ilyen eseteben normális körülmények közt kellene.
Reality is almost always wrong. - House

   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #78763   2008.01.02 03:44 GMT+1 óra  
Wolfee: kölönben szerintem lehet, ha nagyon akarod, konvertáld át a címét előszöt void* -ra, onnantól azt teszel vele amit akarsz [ezt most nem tudom kipróbálni, mert nincs előttem C fordító]
szerk: az persze már kérdés, hogy nem a kíván eredményt fogja adni, azaz nem a 2-vel való szorzást/osztást, hanem valami fura eredményt.
szerk2: ha már itt tartunk: IEEE floating point standard
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #78705   2008.01.01 11:51 GMT+1 óra  
kösz
FZoli jóváhagyásával XD

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #78704   2008.01.01 11:40 GMT+1 óra  
Idézet
Wolfee :
nem tudjátok egész véletlenül, hogy miértnem lehet a double tipusú számot bitshiftelni?
.....


Lebegőpontos számokon nem lehet bitműveleteket végezni mert alternatív módon tárolódnak. Bontsd szét egész és tört részre, akkor lesz két egész számod amin már lehet bitműveleteket végezni.
Reality is almost always wrong. - House

   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #78701   2008.01.01 11:33 GMT+1 óra  
nem tudjátok egész véletlenül, hogy miértnem lehet a double tipusú számot bitshiftelni?
adott nekem a következő függvény:
Kód:
int kiolvas(double szam,int n,int m)
{
  szam>>n*8;
  szam>>m;
  return szam%2;
}

ez azt hivatott csinálni, hogy egy double szám n. bájtjának m. bitjét adja vissza.
ha meg sehogysem lehet, akkor valami alternatív (egyszerű) ötlet?
FZoli jóváhagyásával XD

   
WToma - Szerkesztő | 635 hsz       Online status #78093   2007.12.29 03:33 GMT+1 óra  
de ez most 30000 vagy 300000? Különben jó progi, de az ellen nem véd...
Ez nem bug, hanem feature!
http://sohivatal.uw.hu
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #77619   2007.12.28 04:15 GMT+1 óra  
microsoft visual studio 2005 vagy 2008 express edition.
első találat

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #77617   2007.12.28 04:05 GMT+1 óra  
Helósztok
Melyik az Microsoft Visual Mittoménmi IDE c++-hoz ami ingyenes?
(és honnét lehet levadászni?)
   
metaxa - Tag | 73 hsz       Online status #77040   2007.12.20 10:23 GMT+1 óra  
köszi szépen
ténleg egy release nevü mappában volt a lefordított exe
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] > 3 < [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [14]