játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5440
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2185
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] > 6 < [7] [8] [9] [10] [14]
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #62139   2007.07.03 11:54 GMT+1 óra  
Nem tud valaki Visual C++ 6 Video Tutorialokat a legislegalapabb szintről?!
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #62132   2007.07.03 11:01 GMT+1 óra  
hogyha beállítok egy mappát(tools/options menüben),hogy hol keresse az include fájlokat/libeket,hogyan lehet beadni msvc-nek,hogy az alkönyvtárakban is keressen
Ez egy reszeg post...

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #58729   2007.06.07 13:36 GMT+1 óra  
Idézet
Eagle_Lor :
A visual c++ expressben nem lehet natív c++ alkalmazásokhoz dialógusszerkesztőt használni. Csak a standardtől fölfele kapsz resouce editort meg mfc-t a visual studiohoz. Expressben ha egyszerűen akarod megcsinálni, akkor vagy .net-es ablakozást használsz, vagy vmi külső ablakozó könyvtárat (wxwindows, gtk).

Ha kézzel akarod csinálni akkor createwindow és createwindowex fgv-el tudsz létrehozni különböző komponenseket, majd ezeket felpakolgathatod kódból az ablakodra, azonban ezt nem ajánlom, mivel nagyon macerás.


Vagy külső resource editorral is megoldható a probléma, az sem bonyolultabb mint a többi opció.
Reality is almost always wrong. - House

   
Eagle_Lor - Tag | 54 hsz       Online status #58720   2007.06.07 13:28 GMT+1 óra  
Idézet
Swinkx :
Hallotam h. a vc++ 2005 express-ben van vhol 1 dialog editor, amivel lehet ablakot rajzolni? Merre található ez?
Egyébként a CreateWindow függvényben lehet kirajzolgatni a menüket, meg egyéb dolgokat?



A visual c++ expressben nem lehet natív c++ alkalmazásokhoz dialógusszerkesztőt használni. Csak a standardtől fölfele kapsz resouce editort meg mfc-t a visual studiohoz. Expressben ha egyszerűen akarod megcsinálni, akkor vagy .net-es ablakozást használsz, vagy vmi külső ablakozó könyvtárat (wxwindows, gtk).

Ha kézzel akarod csinálni akkor createwindow és createwindowex fgv-el tudsz létrehozni különböző komponenseket, majd ezeket felpakolgathatod kódból az ablakodra, azonban ezt nem ajánlom, mivel nagyon macerás.

   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #58152   2007.06.03 15:25 GMT+1 óra  
Oldalt a project cuccai között alul van olyan fül, hogfy resource view, és ott lehet hozzáadni dialógust, meg ilyeneket. Ha magát az ablakodat szeretnéd designelni, akkor talán valamelyik project fajta enged olyat, de nem biztos.

A CreateWindow-ban az egyik paraméternek át lehet adni a felső menüsávot.

HWND CreateWindow( LPCTSTR lpClassName,
LPCTSTR lpWindowName,
DWORD dwStyle,
int x,
int y,
int nWidth,
int nHeight,
HWND hWndParent,
HMENU hMenu, //// <<---- itt
HINSTANCE hInstance,
LPVOID lpParam
);

Mást asszem nem nagyon, a többit utólag lehet hozzáadni.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #58142   2007.06.03 14:47 GMT+1 óra  
Ha a designerre gondolsz akkor new project -> CLR -> windows application (legalábbis az orcasban)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Swinkx - Törzstag | 106 hsz       Online status #58126   2007.06.03 13:04 GMT+1 óra  
Hallotam h. a vc++ 2005 express-ben van vhol 1 dialog editor, amivel lehet ablakot rajzolni? Merre található ez?
Egyébként a CreateWindow függvényben lehet kirajzolgatni a menüket, meg egyéb dolgokat?

   
NacsaSoft - Tag | 112 hsz       Online status #58052   2007.06.03 02:17 GMT+1 óra  
Köszönöm nektek !!!!!!!! Egy életet mentettetek meg.................
Mégegyszer : Köszi !!!!!!
Ahol a szükség , ott kell a segítség !!!!
   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #58050   2007.06.03 02:13 GMT+1 óra  
SHIFT+CTRL+8
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #58049   2007.06.03 02:11 GMT+1 óra  
Idézet
NacsaSoft :
Szijótok !!!

Van egy marhára láma kérdésem.........
Visual C++ 2005 Express Edition -ban vmit félrenyomtam és a kódban megjelentek kicsike kis nyilacskák meg a szóközök helyén pontok.Hogyan lehet ezt kikapcsolni ?
Már ott tartok hogy ki.....szom az egészet az ablakon........

LÉCCIIIIIII SEGÍTSETEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PLEASE !!!!!!!!!!!!!!!!!



Edit -> Advanced -> View White Space

Sikerült bekapcsolnod azt, h jelenítse meg a VC a nem nyomtatandó karatereket.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
NacsaSoft - Tag | 112 hsz       Online status #58047   2007.06.03 01:52 GMT+1 óra  
Szijótok !!!

Van egy marhára láma kérdésem.........
Visual C++ 2005 Express Edition -ban vmit félrenyomtam és a kódban megjelentek kicsike kis nyilacskák meg a szóközök helyén pontok.Hogyan lehet ezt kikapcsolni ?
Már ott tartok hogy ki.....szom az egészet az ablakon........

LÉCCIIIIIII SEGÍTSETEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PLEASE !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahol a szükség , ott kell a segítség !!!!
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #53401   2007.05.03 11:45 GMT+1 óra  
Idézet
MaximumViolence :
azt írja 600MB-5GB,gondolom akkor van komplett vs csomag,meg külön tölhető dolgok is...
de 8 rar file-ra van felosztva


Én a VC++ EE .IMG fájlját töltöttem csak le a többi nem különösen hatott meg.
Reality is almost always wrong. - House

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #53397   2007.05.03 11:02 GMT+1 óra  
azt írja 600MB-5GB,gondolom akkor van komplett vs csomag,meg külön tölhető dolgok is...
de 8 rar file-ra van felosztva
Ez egy reszeg post...

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #53341   2007.05.03 06:09 GMT+1 óra  
Idézet
MaximumViolence :
Megjelent a Visua Studio következő változata a Visual Studio Code Name "Orcas" !

Próbálta már vki? mennyiben más ez az Express Edition-től?
huhh,5641.1 MB


Nekem a VC++ 9.0 (Orcas) EE Beta1 le van töltve és fut is XP-n de valami modult nem tud betölteni és ezért nem megy a tulajdonságok fül (ami igen irritál). Még nem nagyon foglalkoztam vele, egyenlőre meg vagyok a VC++ 8.0 EE-vel is.

Szerk: egyenlőre még nincs kész az Orcas, most folynak a béta tesztek, a legfrissebb verzió a Beta1 (April CTP).
Reality is almost always wrong. - House

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #53336   2007.05.03 05:37 GMT+1 óra  
Idézet
MaximumViolence :
Megjelent a Visua Studio következő változata a Visual Studio Code Name "Orcas" !

Próbálta már vki? mennyiben más ez az Express Edition-től?
huhh,5641.1 MB



És vajon csak Vistán lehet majd futtatni vagy lehet majd XP-n is?
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #53299   2007.05.03 01:51 GMT+1 óra  
5,5GB kicsit sok nem?
Gondolom ez nem csak a VC++, hanem a többi is (vb, vc#, meg amik vannak a vstudio csomagban).

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #53294   2007.05.02 22:34 GMT+1 óra  
Megjelent a Visua Studio következő változata a Visual Studio Code Name "Orcas" !

Próbálta már vki? mennyiben más ez az Express Edition-től?
huhh,5641.1 MB
Ez egy reszeg post...

   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #52027   2007.04.24 09:31 GMT+1 óra  
Hmm arra volt állítva hogy multithreaded DLL nosza átálitottam sima multithreadedre erre 10 el megnőtt az fps Minnyá kiprobáltatom valakivel h müxik-e.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #51970   2007.04.24 03:19 GMT+1 óra  
ok thx megprobálom amint hazaértem
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #51967   2007.04.24 03:16 GMT+1 óra  
project settings / C++ / code generation / vmilyen DLL : állítsd át Multi-threaded-re

   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #51966   2007.04.24 03:14 GMT+1 óra  
Ez mitől lehet?



sima Empty Project, release frorditás sőt a gépen még VAN is .net framework szal abszolut nem értem mi a frász van
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #51551   2007.04.22 03:31 GMT+1 óra  
Már nem kell,Geri küldött egyet...
Csak reinstalltam,a vc-t,telepítettem psdk-t,aztán lehagytam egy per jelet(nem vettem észre,mert kiszúrta a szemem),a fordító meg hibát dobott...
Ez egy reszeg post...

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #51550   2007.04.22 03:29 GMT+1 óra  

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #51548   2007.04.22 03:25 GMT+1 óra  
Honnan? Akkor mi kellen?

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #51546   2007.04.22 03:08 GMT+1 óra  

Lehagytam egy / jelet
Ez egy reszeg post...

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #51544   2007.04.22 02:48 GMT+1 óra  
Vki linkelje már be nekem a corewin_express.vsprops file-t...
Ez egy reszeg post...

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #47545   2007.02.18 05:25 GMT+1 óra  
Idézet
Stonebreaker :
Visual C++ 2005 Express Edition sajnos nem tartalmaz resource editort (még csak rohadt .rc fájlokat sem tudok készíteni!). Nem tudja valaki, hogy hogyan lehetne hozzá beszerezni, vagy valami ilyesmi? Jegyzettömbbel pl. írhatok rc-t? Mert végül is ezek is csak szöveges fájlok, tehát ha mentésnél .rc kiterjesztést adok meg, akkor jó lesz?


Én ResEd-el szoktam csinálni az ilyesmit és az eredményét kézzel kijavítgatom. De akár írogathatnád az .rc fájlokat teljesen kézzel is, nem is kell hozzá jegyzettömb, lehet VC++ ban is szöveges módban nézegetni és szerkeszteni. De én a ResEd + kézi finomhangolásra szavazok.
Reality is almost always wrong. - House

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #47535   2007.02.18 01:12 GMT+1 óra  
hogyne,akár .exe-t csinálhatsz vele
Ez egy reszeg post...

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #47534   2007.02.18 00:49 GMT+1 óra  
Visual C++ 2005 Express Edition sajnos nem tartalmaz resource editort (még csak rohadt .rc fájlokat sem tudok készíteni!). Nem tudja valaki, hogy hogyan lehetne hozzá beszerezni, vagy valami ilyesmi? Jegyzettömbbel pl. írhatok rc-t? Mert végül is ezek is csak szöveges fájlok, tehát ha mentésnél .rc kiterjesztést adok meg, akkor jó lesz?

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #47533   2007.02.17 23:41 GMT+1 óra  
Idézet
beast :
Régebben DD7-tel foglalkoztam, eddig jutottam:
http://beast.ingyennet.hu/iso.zip



Azt a particle editort kipróbálom

Idézet
Stonebreaker:
A sablont azt hogyan is kéne megcsinálnom?


Írsz egy forrást->save as... template
New project menüben majd megtalálod...
Ez egy reszeg post...

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #47529   2007.02.17 14:10 GMT+1 óra  
Köszi az eddigi összes segítséget!

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #47527   2007.02.17 14:09 GMT+1 óra  
Pragma is, és ez is csak az aktuálishoz linkeli.

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #47526   2007.02.17 14:06 GMT+1 óra  
És ezzel mindegyik project, megkapja a linkelt libeket, vagy csak az az egy amelyikben éppen vok? (tehát olyan, mint a corewin_express.vsprops-ba írt fájlok vagy csak olyan mint a pragma?)
(mert nekem a pragmából az jött le, hogy csak az aktuális projecthez linkeli a fájlokat , huhh haladok !)

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #47525   2007.02.17 13:59 GMT+1 óra  
Project Properties - Linker - Input - Addicional Dependencies. (VC2005)

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #47524   2007.02.17 13:52 GMT+1 óra  
Ddrawot csak kezdésnek szántam .
Tehát ha nem írtam volna be a libeket a corewin_express.vsprops-ba, akkor mindegyik project elott be kellett volna gépelnem, hogy
Kód:
#pragma comment (lib, "valami.lib")

stb. ?
A fordítón belül amúgy be lehet még linkelni valahogy dolgokat a pragmán kívül? Valami tools/ options-re gondolok... ?

A sablont azt hogyan is kéne megcsinálnom? ( ne röhögjetek, még kezdo vagyok !)

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #47523   2007.02.17 13:47 GMT+1 óra  
Régebben DD7-tel foglalkoztam, eddig jutottam:
http://beast.ingyennet.hu/iso.zip

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #47522   2007.02.17 13:35 GMT+1 óra  
Amúgy én meg DirectX-et használok,de még életemben nem DDrawoztam=D
Ez egy reszeg post...

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #47521   2007.02.17 13:34 GMT+1 óra  
"Fingom sincs, én OpenGL-t használok. "


A Platform SDk-nál zért nem így linkelted be ezeket a libeket,mert akkor minden egyes új projektbe be kellene gépelned
De amit a corewin_express.vsprops-ba beírsz,azt belinkeli alapból minden projektehez
Csinálj egy DirectX sablon projektet msvc-hez,ami alapból tartalmazza ezeket a libeket...gyakorlásnak simán jó
Ez egy reszeg post...

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #47519   2007.02.17 12:37 GMT+1 óra  
Mindenesetre köszi.
Csak sajnos még mindig nem értem ezt a linkelos dolgot. Valahol utána kéne néznem.
Most a platform sdk-nál akkor miért is nem így linkeltem be ezeket a fájlokat:
"user32.lib gdi32.lib winspool.lib comdlg32.lib advapi32.lib shell32.lib ole32.lib oleaut32.lib uuid.lib"
Hanem jegyzettömbel kavartam bele az egészbe. Nekem ez most kicsit magas.

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #47518   2007.02.17 12:32 GMT+1 óra  
Idézet
Stonebreaker :
Mármint a dxguid.lib mit tartalmaz?


Fingom sincs, én OpenGL-t használok.
De látod, a _IID_IDirectDraw7 referenciáját, mint kiderült.

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #47517   2007.02.17 12:31 GMT+1 óra  
Mármint a dxguid.lib mit tartalmaz?

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #47516   2007.02.17 12:30 GMT+1 óra  
Köszi sikerült végre!
De most komolyan mi volt a baj?

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #47515   2007.02.17 12:28 GMT+1 óra  
Látom, figyelmesen olvasol...

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #47514   2007.02.17 12:26 GMT+1 óra  
ddraw.lib nem kell?vagy olyan nincs is
#pragma comment(lib,"ddraw.lib"
Ez egy reszeg post...

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #47513   2007.02.17 12:18 GMT+1 óra  
linkeld még be a dxguid.lib-et is...

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #47512   2007.02.17 12:05 GMT+1 óra  
Még mindig nem jó
Kód:
#include <windows.h>
#include <d3d9.h>
#include <ddraw.h>
#pragma comment(lib, "d3d9.lib")
#pragma comment(lib, "ddraw.lib")


A hibaüzenet:
dxmain.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _IID_IDirectDraw7 referenced in function _WinMain@16

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #47511   2007.02.17 11:53 GMT+1 óra  
Kód:
#pragma comment(lib, "ddraw.lib")

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #47510   2007.02.17 11:44 GMT+1 óra  
Sajnos valami még mindig nem jó.
Miután le akarom forditani a projectet ezt a hibaüzenetet kapom:

dxmain.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _DirectDrawCreateEx@16 referenced in function _WinMain@16
dxmain.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _IID_IDirectDraw7 referenced in function _WinMain@16

Itt van a forráskód is:
Kód:
#include <windows.h>
#include <d3d9.h>
#include <ddraw.h>
#pragma comment(lib, "d3d9.lib")

LRESULT CALLBACK WindowProc(HWND hwnd, UINT Msg, WPARAM wParam, LPARAM lParam)
{
switch(Msg)
{
case WM_KEYDOWN:
switch (wParam) {
case VK_ESCAPE:
DestroyWindow(hwnd);
break;
}
break;
case WM_CLOSE:
DestroyWindow(hwnd);
break;
case WM_DESTROY:
PostQuitMessage(0);
break;
default:
return DefWindowProc(hwnd, Msg, wParam, lParam);
}
return 0;
}



int WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nShowCmd)
{
MSG Msg;
    WNDCLASS WndClass;
    HWND hwnd;
LPDIRECTDRAW7 lpDD;
    HRESULT hRet;


WndClass.lpfnWndProc= WindowProc;
WndClass.hbrBackground= (HBRUSH) (COLOR_BACKGROUND+1);
WndClass.hInstance= hInstance;
WndClass.lpszClassName= "osztalynev";
WndClass.style= WS_OVERLAPPED;
WndClass.lpszMenuName= NULL;
WndClass.cbClsExtra= 0;
WndClass.cbWndExtra= 0;
WndClass.hCursor= NULL;
WndClass.hIcon= NULL;

RegisterClass(&WndClass);

hwnd= CreateWindowEx(WS_EX_CLIENTEDGE, "osztalynev", "My Window", WS_OVERLAPPEDWINDOW, CW_USEDEFAULT, CW_USEDEFAULT,
640, 480,
NULL, NULL, hInstance, NULL);

   hRet= DirectDrawCreateEx( NULL, (VOID**)&lpDD,IID_IDirectDraw7, NULL );
   hRet = lpDD->SetCooperativeLevel( hwnd, DDSCL_EXCLUSIVE|DDSCL_FULLSCREEN );
   hRet=lpDD->SetDisplayMode( 800,600,16, 0, 0 );
ShowWindow(hwnd, nShowCmd);
UpdateWindow(hwnd);

while (GetMessage(&Msg, hwnd, 0, 0) >0)
{
TranslateMessage(&Msg);
DispatchMessage(&Msg);
}

return Msg.wParam;
}


Most már tényleg nem tudom, hogy mi lehet a baj. Valaki el tudná magyarázni nekem ezt az egész linker témát?
Pedig az útvonalat beállítottam, csak szerintem valahogy linkelni is kéne a fájlokat, mint a platform sdk-nál. Ha visszább olvastok MaximumViolence még leírta, hogyan kell, de ezt tudom használni a directx sdk-nál is?
Például:
"Szóval miután feltelepítetted,megkeresed a corewin_express.vsprops fájlt.(alap beállításokkal itt van:C:\ Program Files\ Microsoft Visual Studio 8\ VC\ VCProjectDefaults),megnyitod vmi szerkesztővel(Notepad),és megkeresed azt a sort ami így néz ki: "AdditionalDependencies="kernel32.lib" ,ezt módosítsd erre:AdditionalDependencies="kernel32.lib user32.lib gdi32.lib winspool.lib comdlg32.lib advapi32.lib shell32.lib ole32.lib oleaut32.lib uuid.lib"
!
Tehát ha az uuid.lib mögé beírom, hogy d3d9.lib, akkor menni fog?
És még az utolsó mondat:
"Ezután kezdj egy új projektet,mert az elozo még valszeg nem lesz jó(vagy ha nem akarsz,akkor add hozzá ezeket a libeket)"
Ezt hogyan tudom hozzáadni a projecthez?

Bocsi mindenkitol, hogy itt fárasztalak titeket, de nagyon szeretném megtanulni és az idegesít, hogy nem is a programozással van a baj, hanem "linkelgetésekkel..."
Szóval ha tudtok segíteni, légyszi pontosan írjátok le, hogy mit is kéne csinálnom!

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #47504   2007.02.17 09:15 GMT+1 óra  
Igen.
(bár én inkább előfordító-direktívának nevezem parancs helyett, de mind1 )

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #47502   2007.02.17 09:10 GMT+1 óra  
Köszi!
Szóval ezzel a parancsal tudok linkelgetni dolgokat? Pl. OpenGl-t is?

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] > 6 < [7] [8] [9] [10] [14]