játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5440
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2185
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 < [8] [9] [10] [14]
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #47498   2007.02.17 08:54 GMT+1 óra  
Kód:
#include <ddraw.h>

Után szúrd be, hogy:
Kód:
#pragma comment(lib, "d3dx9.lib")
#pragma comment(lib, "d3d9.lib")

Nemtom melyik kell, ezért mind2t ird oda.

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #47497   2007.02.17 08:50 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Ismét lenne egy hasonló kérdésem. Nah szóval a windows programozás már nagyjából megy, gondoltam elkezdek egy kis directx-et. Találtam is jó tutorialokat az oldalon, hát belefogtam. Letöltöttem a directx sdk-t, telepítettem, majd a Tools/Options/VC Directories fülön megadtam az elérési útvonalakat a libekhez és includeokhoz stb. És itt jönne a probléma, mert a project nem fordul le. Nem nagyon értek ezekhez a manuális linkelgetésekhez , pedig szerintem itt is valami ilyesmit kéne csinálni mint az elobb.
Ha valaki tud, légyszi írja le, hogy hogyan is kéne ezt megoldani!

Itt egy forráskód is:
Kód:
#include <windows.h>
#include <d3d9.h>
#include <ddraw.h>



LRESULT CALLBACK WindowProc(HWND hwnd, UINT Msg, WPARAM wParam, LPARAM lParam)
{
switch(Msg)
{
case WM_KEYDOWN:
switch (wParam) {
case VK_ESCAPE:
DestroyWindow(hwnd);
break;
}
break;
case WM_CLOSE:
DestroyWindow(hwnd);
break;
case WM_DESTROY:
PostQuitMessage(0);
break;
default:
return DefWindowProc(hwnd, Msg, wParam, lParam);
}
return 0;
}



int WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nShowCmd)
{
MSG Msg;
    WNDCLASS WndClass;
    HWND hwnd;
LPDIRECTDRAW7 lpDD;
    HRESULT hRet;


WndClass.lpfnWndProc= WindowProc;
WndClass.hbrBackground= (HBRUSH) (COLOR_BACKGROUND+1);
WndClass.hInstance= hInstance;
WndClass.lpszClassName= "osztalynev";
WndClass.style= WS_OVERLAPPED;
WndClass.lpszMenuName= NULL;
WndClass.cbClsExtra= 0;
WndClass.cbWndExtra= 0;
WndClass.hCursor= NULL;
WndClass.hIcon= NULL;

RegisterClass(&WndClass);

hwnd= CreateWindowEx(WS_EX_CLIENTEDGE, "osztalynev", "My Window", WS_OVERLAPPEDWINDOW, CW_USEDEFAULT, CW_USEDEFAULT,
640, 480,
NULL, NULL, hInstance, NULL);

   hRet= DirectDrawCreateEx( NULL, (VOID**)&lpDD,IID_IDirectDraw7, NULL );
   hRet = lpDD->SetCooperativeLevel( hwnd, DDSCL_EXCLUSIVE|DDSCL_FULLSCREEN );
   hRet=lpDD->SetDisplayMode( 800,600,16, 0, 0 ); -> ITT VAN A HIBA, HA EZT A NÉGY SORT HOZZÁADOM A KÓDHOZ :D
ShowWindow(hwnd, nShowCmd);
UpdateWindow(hwnd);

while (GetMessage(&Msg, hwnd, 0, 0) >0)
{
TranslateMessage(&Msg);
DispatchMessage(&Msg);
}

return Msg.wParam;
}

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #46127   2007.01.27 23:34 GMT+1 óra  
Örülök
Ez egy reszeg post...

   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #46081   2007.01.27 13:35 GMT+1 óra  
MaximumViolence:
Köszi a segítséget, most már muködik rendesen.

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #46034   2007.01.27 06:18 GMT+1 óra  
Project - Project Properties - Config. Properties - Character Set-et dob át Use MultiByte Character Set-re...

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #46029   2007.01.27 04:48 GMT+1 óra  
jah, sry el sem olvastam rendesen a problémát... csak végigfutott a szemem rajta
kicsit kába vagyok még, nagyon
_____________________
C++ && OGL
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #46027   2007.01.27 04:45 GMT+1 óra  
Szerintem ha ezt a hibát dobja,akkor valószínűbb,h nincs megfelelően konfigurálva a PlatformSDK!

Szóval miután feltelepítetted,megkeresed a corewin_express.vsprops fájlt.(alap beállításokkal itt van:C:\ Program Files\ Microsoft Visual Studio 8\ VC\ VCProjectDefaults),megnyitod vmi szerkesztővel(Notepad),és megkeresed azt a sort ami így néz ki: "AdditionalDependencies="kernel32.lib" ,ezt módosítsd erre:AdditionalDependencies="kernel32.lib user32.lib gdi32.lib winspool.lib comdlg32.lib advapi32.lib shell32.lib ole32.lib oleaut32.lib uuid.lib"
!
Ezután kezdj egy új projektet,mert az előző még valszeg nem lesz jó(vagy ha nem akarsz,akkor add hozzá ezeket a libeket) .Így mennie kell
Ez egy reszeg post...

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #46017   2007.01.27 03:35 GMT+1 óra  
Idézet
Stonebreaker :
Helló!
Feltelepítettem a VC++ 2005 Express Editiont és a Platform SDKt a gépre, össze is linkeltem a megfelelo állományokat, de valami mégsem muködik. Itt van egy kódrészlet :
Kód:
#include <windows.h>

int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance,
    LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow)
{
    MessageBox(NULL, "Valami", "Meg valami", MB_OK);
    return 0;
}


Ezzel nem is lenne baj, de fordításnál ezt írja ki:
main.obj : error LNK2019: unresolved external symbol __imp__MessageBoxA@16 referenced in function _WinMain@16
C:\...\ testwindows.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals

Ha valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a gond, az légyszi írja le.
Köszi.




ez segít rajtad:

#pragma comment( lib, "winmm.lib" )
_____________________
C++ && OGL
   
Stonebreaker - Tag | 23 hsz       Online status #46009   2007.01.27 01:36 GMT+1 óra  
Helló!
Feltelepítettem a VC++ 2005 Express Editiont és a Platform SDKt a gépre, össze is linkeltem a megfelelo állományokat, de valami mégsem muködik. Itt van egy kódrészlet :
Kód:
#include <windows.h>

int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance,
    LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow)
{
    MessageBox(NULL, "Valami", "Meg valami", MB_OK);
    return 0;
}


Ezzel nem is lenne baj, de fordításnál ezt írja ki:
main.obj : error LNK2019: unresolved external symbol __imp__MessageBoxA@16 referenced in function _WinMain@16
C:\...\ testwindows.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals

Ha valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a gond, az légyszi írja le.
Köszi.

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #41191   2006.12.18 08:29 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Hello!
Le tudná nekem írni valaki részletesen, hogy Visual Studio 2005-ben, console application-nek hogyan lehet saját ikont berakni? Arra emlékszem, hogy a resoure-ök közé kell majd az ikonfájl,de semmi több, visual studio-ban még nem csináltam.
THX



//resource.h
#define my_icon 108

//programod.rc
#include "resource.h"
my_icon ICON "programod_ikonja.ico"

A headert a headerek közé az rc-t és az ikont a resource-k közé kell felvenni.
Aztán lefordítod és kész.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #40592   2006.12.13 00:33 GMT+1 óra  
Hello!
Le tudná nekem írni valaki részletesen, hogy Visual Studio 2005-ben, console application-nek hogyan lehet saját ikont berakni? Arra emlékszem, hogy a resoure-ök közé kell majd az ikonfájl,de semmi több, visual studio-ban még nem csináltam.
THX

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #40565   2006.12.12 13:32 GMT+1 óra  
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy én mindig empty projecttel indítok .

   
g_imi - Tag | 236 hsz       Online status #40556   2006.12.12 12:52 GMT+1 óra  
Köszi a segítséget.
Rájöttem 1 egyszerűbb megoldásra, ami sztem egyszerűbb progiknál használható:
Ha empty projectet kezdek akk semmi gond sincs Akk működik minden rendesen!!!

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #40538   2006.12.12 10:11 GMT+1 óra  
Nah, ezeket jó tudni Még a végén inkább visszatérek a Visual Studio 6.0-hoz

   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #40501   2006.12.12 04:39 GMT+1 óra  
Nya az ilyenek miatt használok inkább VS2003at
Ez egy reszeg post...

   
Eagle_Lor - Tag | 54 hsz       Online status #40499   2006.12.12 04:10 GMT+1 óra  
Idézet
balogh9 :
Idézet
g_imi :
...
Mi hiányozhat neki vajon?
Tudnátok segíteni?



___

MS .NET Framework szutyok nem árt hozzá sztem



Ha win32 console application-t csináltál, akkor nem kell hozzá .net framework. Azonban runtime dll-ek kelleni fognak hozzá, ezért a progi mellé fel kell telepíteni a vc 2005 dlleket, aminek a telepítőjét az msdn-ről tudod leszedni. Nem elég a dll-eket az exe mellé rakni, a vc 2005-nél már mindenképpen telepíteni kell a runtime könyvtárakat (bár ezt meg lehet úgy is oldani, h. a játékod telepítőjébe rakod a runtime könyvtár telepítőjét).

Egy másik megoldás, h. beleforgatod az exe-be és minden vc 2005-ös saját libbe a runtime könyvtárat, ezt a project properties/ c/c++ /code generation/runtime library-nál lehet beállítani Multithreaded és Multithreaded Debug-ra a megfelelő konfigurációknál.

   
balogh9 - Törzstag | 801 hsz       Online status #40496   2006.12.12 03:50 GMT+1 óra  
Idézet
g_imi :
Helló!
Nekem is lenne 1 kis problémám!
A notebookomon fel van rakva a vs2005. Próbaképpen írtam 1 kis "hello world!" console application-t. A notebookomon tökéletesen fut, viszont a másik gépemen programfuttatási hibára hivatkozva nem. Azon a gépen friss winXP van. Nem tudom mi lehet a baj.
Akiknek odaadtam a progit azok közül csak azoknak indult el akiknek szintén fent volt a vs2005.
Mi hiányozhat neki vajon?
Tudnátok segíteni?



___

MS .NET Framework szutyok nem árt hozzá sztem
_____________________
C++ && OGL
   
g_imi - Tag | 236 hsz       Online status #40490   2006.12.12 02:41 GMT+1 óra  
Helló!
Nekem is lenne 1 kis problémám!
A notebookomon fel van rakva a vs2005. Próbaképpen írtam 1 kis "hello world!" console application-t. A notebookomon tökéletesen fut, viszont a másik gépemen programfuttatási hibára hivatkozva nem. Azon a gépen friss winXP van. Nem tudom mi lehet a baj.
Akiknek odaadtam a progit azok közül csak azoknak indult el akiknek szintén fent volt a vs2005.
Mi hiányozhat neki vajon?
Tudnátok segíteni?

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #40042   2006.12.08 05:56 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
Használ itt vki DevIL-t VS 2005 alatt??
Mert már v 4 órája tökölök vele, és vh nem óhajtja betölteni a kívánt képet. Szal meguntam és kipróbáltam uanazt a kódot vc++6 alatt, ahol simán lefut minden megvan, öszvisz annyit kellett átalakítni, hogy az ilLoadImage () VS 2005 alatt const wchar_t * -t vár paramnak, míg vc++6 alatt const char *-t kell megadni. Itt is lesz a probléma, de vh sehogy se jön össze



A megoldás egyszerű: Project -> Properties -> Configuration Properties -> General és ott a Character Set-et állítsd át No-Set-re.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #40041   2006.12.08 05:46 GMT+1 óra  
typeid-val is van gond, mert megírtam (én is gondoltam erre ) és vmi ilyen lett volna a választási rész:
template<typename T>
Kód:
bool AddParameter(T in_param)
{
cout << "Type: " << typeid(in_param).name() << endl;

if( (typeid(in_param) == typeid(const char*)) ||
(typeid(in_param) == typeid(char *)) )
{
// string
AddParameterString((const char*)in_param);
cout << "String" << endl;
return true;
}

if( (typeid(in_param) == typeid(int)) ||
(typeid(in_param) == typeid(float)) ||
(typeid(in_param) == typeid(double)) )
{
// it's a number
AddParameterNumber((double)in_param);
cout << "Number" << endl;
return true;
}

if( typeid(in_param) == typeid(bool) )
{
// boolean
AddParameterBool((bool)in_param);
cout << "Bool" << endl;
return true;
}

return false;
}


De itt viszont a string-gel van gondja: valamiért string-et tudna int-té cast-olni, és bár futás közben nem fut le az (int)-es rész (ahol double is van), fordítási időben kiírja, h AddParameterNumber((double)in_param); -nél nem tud double-ra cast-olni (mivel char* -t elvileg lehetne cast-olni int-té) LOL, erre mást nem tok mondani. Szal akkor marad ez a jelenlegi megoldás, és csinálok külön int-es függvényt is, és bízom benne, h akkor ezzel lekezelek minden lehetőséget
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #40018   2006.12.08 02:08 GMT+1 óra  
mind 1 megoldottam...

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #40016   2006.12.08 01:50 GMT+1 óra  
Használ itt vki DevIL-t VS 2005 alatt??
Mert már v 4 órája tökölök vele, és vh nem óhajtja betölteni a kívánt képet. Szal meguntam és kipróbáltam uanazt a kódot vc++6 alatt, ahol simán lefut minden megvan, öszvisz annyit kellett átalakítni, hogy az ilLoadImage () VS 2005 alatt const wchar_t * -t vár paramnak, míg vc++6 alatt const char *-t kell megadni. Itt is lesz a probléma, de vh sehogy se jön össze

   
Gaborious - Tag | 50 hsz       Online status #40014   2006.12.08 01:27 GMT+1 óra  
Erre én két fajta megoldást mondanék, de sztem ezekre te is gondoltál már.

Az egyik hogy minden típushoz csinálsz AddParam-ot , tehát az intnek is ami belül azt tudatosan double ra konvertálja, stb...

A másik hogy a AddParametersDynamic on belül a RTTI-t felhasználva megkérded a param típusának nevét és ha az nem "bool" vagy nem "char *" akkor automatikusan castold double-ra stb... ámde ennél gyorsabb megoldás ha simán a typeid ket hasonlítod össze a bool typeid-jével és a char* typeid-jével, ámde a RTTI ilyen fajta használata nem éppen gyors, tehát én a első megoldást ajánlom, annak ellenére hogy ott többet kell gépelni ha számít a tempó.
[Silent Vertigo] { Solarah }
SilentVertigo Honlap
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #40010   2006.12.07 21:47 GMT+1 óra  
Mostanában valahogy összejöttek a nehezen megoldható problémák, ilyen se volt már elég régóta... Most azzal van a baj, hogy szeretnék csinálni egy dinamikus függvényt, ami 2 paramétert vár, és a paraméter típusától függően cselekszik. Ez most valahogy így néz ki:
Kód:
template<typename A, typename B>
void AddParametersDynamic(A param1, B param2)
{
this->AddParam(param1);
this->AddParam(param2);
}


AddParam pedig egy overloaded függvény, amiből 3 fajtát csináltam: AddParam( const char*), double, és bool, mivel Lua ezeket kezeli (nekem most csak ennyi kell belőle), így ennél több nem is kellene. Viszont! Ha beadok egy int-et, akkor azt automatikusan tudná double-lé és bool-lá is cast-olni, és e miatt nem tudja eldönteni, h melyik függvényt hívja. Erre egy megoldás, h mindíg castolom a paramétert megfelelő típusra, de sztem kell lennie elegánsabb megoldásnak is. Tehát ha valaki tud ilyenről, az kérem h szóljon
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #39843   2006.12.06 11:30 GMT+1 óra  
Hát, nagyon szépen köszönöm a fáradozásodat, és azthiszem hasznos is lesz az elkövetkezendőkben Közben 1ébként megoldottam a problémát, de azért ezen még majd finomítok, mert a jelenlegi megoldáshoz unsafe függvény szükséges, ami azért nem a legszebb megoldás...
   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #39828   2006.12.06 10:48 GMT+1 óra  
Erről a char* -> String átalakításról nemrégiben olvastam egy elég jó leírást az MSDN en. Ott le volt írva hogy az egyes C++ -os string typusok C#-ban minek felelnek meg. Na, azt az oldalt most konkrétan nem találtam meg, pedig már sztem a fél MSDN-en végigmentem , de találtam egy másik oldalt ami ide kapcsolódik. Itt is van egy táblázat, ami leírja, minek mi a C#-os megfelelője. Remélem segít.

Itt a link:
[url]http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms235282(VS.80).aspx[/url]

Ui.: Vmi miatt nem sikerült linkként megcsinálni, na mindegy...
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #39790   2006.12.06 07:12 GMT+1 óra  
Lua-t szeretném portolni úgy, hogy C# alól is lehessen használni (DLL). Van már egy saját félkész manager, így arra gondoltam, hogy azt ültetném át/ egészíteném ki, hogy egységes legyen a projectben mindenhol (editor, játék, ...).

Le is fordítottam a DLL-t, amiben Orphy segített (lényeg, h MSVC++ 2005-tel Class Library-t kell fordítani, mert csak ezt eszi meg a C#). Ezzel nincs is baj, szépen fut is (bár én OpenAL-lal teszteltem, mert az is hasonló probléma mint Lua ), de baj van a string változókkal.

C++ alatt ugyebár van a klasszikus char*, többek között ezt használja a Lua is. Másik lehetőség a std::string lenne. De! std::string-et nem is látja C#, azaz kiszedi a paraméterlistáról, míg char* v const char*-t pedig (s)byte* -nak írja. C# alatt pedig nem igazán preferálják a pointerek használatát... Akkor mégis mi lenne a korrekt megoldás? Legrosszabb esetben pedig: hogy tudok C#-ban string-et (s)byte* -tá alakítani?
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #38820   2006.11.29 10:41 GMT+1 óra  
Ohh értem kösz. Igazából csak eza d&1 volt kínai.. mert én ugy irtam vna h d%2 == 1 ? egyik : másik
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Eagle_Lor - Tag | 54 hsz       Online status #38732   2006.11.28 14:28 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Hú gyerekek ez mi a túrót jelent?

Kód:
Node* r = root;
int   d = rand();

while(d&1 ? r->left != NULL : r->right != NULL )
{
if( d&1 ) r = r->left;
else r = r->right;
d = rand();
}

if( d&1 ) r->left = new Node(n, NULL, NULL );
else r->right = new Node(n, NULL, NULL );




Ez egy bináris fa feltöltő kód. Először kér egy random számot( d ), ha ez a szám nem osztható kettővel akkor a baloldali, ha osztható kettővel, akkor jobboldali gyerekhez lép. Ezután egy újabb random számot kér folytatja a bejárást, egészen addig, amíg az adott oldali gyerek nem létezik. Ekkor a d által megadott oldalra beszúr egy új Node-ot n értékkel.

A kód minden meghívása a fa egy random ágához ad egy új levelet ad.

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #38731   2006.11.28 14:21 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Ez nem valami fa bejáró kód? Nem azt csinálja hogy megkeresi egy olyan ágat amiből még nem indulnak további ágak majd d alapján valamely irányba folytatja egy ággal a fát?


Nah, így is lehet a kérdést értelmezni . Most, hogy TheProGamer mondta, eszembe jutott, hogy pl. a BSP fának vannak csomópontjai (NODE), így valószínűleg ez is egy hasonló technika részlete lehet.

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #38730   2006.11.28 14:19 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Hú gyerekek ez mi a túrót jelent?
[...]


A
Kód:
d&1 ? r->left != NULL : r->right != NULL

végülis egy feltételes elágazás, így is írhatták volna:
Kód:
if(d==1) r->left != NULL;
else r->right != NULL;

Feltéve, ha emlékeim helyességét bizonyítván a kettőspont előtti rész a true ág, az azutáni pedig a false ág

A többi már sztem egyértelmű... Ha esetleg valamiben tévedtem, nyugodtan javítsatok ki!

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #38729   2006.11.28 14:18 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Hú gyerekek ez mi a túrót jelent?

Kód:
Node* r = root;
int   d = rand();

while(d&1 ? r->left != NULL : r->right != NULL )
{
if( d&1 ) r = r->left;
else r = r->right;
d = rand();
}

if( d&1 ) r->left = new Node(n, NULL, NULL );
else r->right = new Node(n, NULL, NULL );



Ez nem valami fa bejáró kód? Nem azt csinálja hogy megkeres egy olyan ágat (a gyökértől indulva) amiből még nem indulnak további ágak majd d alapján valamely irányba folytatja egy ággal a fát?
Reality is almost always wrong. - House

   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #38727   2006.11.28 13:13 GMT+1 óra  
Hú gyerekek ez mi a túrót jelent?

Kód:
Node* r = root;
int   d = rand();

while(d&1 ? r->left != NULL : r->right != NULL )
{
if( d&1 ) r = r->left;
else r = r->right;
d = rand();
}

if( d&1 ) r->left = new Node(n, NULL, NULL );
else r->right = new Node(n, NULL, NULL );
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #38697   2006.11.28 09:21 GMT+1 óra  
Végre nekiáltam kicsit jobban megnézegetni ezt az SSE-t, és elég ellentmondásos dolgokat találtam. Tehát a kérdésem az lenne, hogy érdemes e használni, mert 1 oldalon pl. azt találtam, h az x64-es processzorokon az inline assembly már nem is fog menni (v hibát okoz(hat)). De az ilyen makrók használatával, mint pl. _mm_set_ps1 és __m128 típus; ezek használhatóak maradnak? Gyorsítanak ezek annyit egy programon, h megérje használni, v msvc 2005 fordító alapból optimalizál annyit, h ne legyen érdemes?
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #36462   2006.11.13 05:52 GMT+1 óra  
Sztem rosszul tudod, mert akkor honnan teleportálná oda a natív class kódját? Azért azt nem hiszem, h bekódolták volna a VC-be...
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #36461   2006.11.13 05:40 GMT+1 óra  
ha jól tom, ezt csak a .NET es részlegnél lehet megcsinálni. A managed c++ os részlegnél erre nincs lehetőség
Ha rosszul tom javítsatok ki!

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #36452   2006.11.13 04:57 GMT+1 óra  
Megint egy kis MSVC 2005: hiába kerestem, nem találtam a class template-jét, pedig lenne rajta mit kiegészíteni. Ez ugyebár az, amikor rámegyek h Add->Class v Project->Add Class és akkor generál nekem ilyen szép kis .h és .cpp file-t egy alap osztállyal. A .net-es megfelelőjét megtaláltam, hogy hol tudom átállítani/ kiegészíeni, de a natív cpp-s sehol sincs... Erre valakinek van ötlete?
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #35957   2006.11.09 07:45 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :


Érdekes dolgok ezek, kíváncsi vagyok, mire fogsz jutni

   
storedenen - Tag | 22 hsz       Online status #35904   2006.11.08 14:31 GMT+1 óra  
egészségedre

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #35898   2006.11.08 14:04 GMT+1 óra  
Idézet
storedenen :
TheProGamer: Azt hiszem hasznád tudnád venni ennek a kis segítségnek is: http://www.codeproject.com/threads/thread_win32.asp kiindulásként. Gondolom itt most win32 api-s threadekre gondoltál az előbb. .Net alatt máshogy zajlik ez a dolog. Az ötlet pedig érdekes, meg eredeti, csak éppen nem biztos, hogy kivitelezhető. De miután utánnaolvasol, szerintem sokkal jobban fogod átlátni a dolgokat. Egyébként van .Net alatt olyasmi amiről írtál, az a neve, hogy ThreadPool class. Kiiundulhatnál annak a működési elvéből is. Azt hiszem ennyit tudok így 1x óra meló után kicsikarni magamból... Remélem segítettem egy kicsit is.


Kösz a linkek sokat segítettek. Kicsit még finomítok az alap koncepción aztán asszem megpróbálom kivitelezni. Egyenlőre már csak az üzenet szálba juttatására és az eredmény kihozására nincs konkrét ötletem a többi már kb fejben összeállt. Az üzenet bejuttatását talán Event-ökkel meg lehet oldani az eredményt meg egy spec struct-ban kihozni (mutató ami az eredményre mutat és egy valami ami eltárolja az eredmény típusát biztos ami biztos alapon) de ezekben még abszolút nem vagyok biztos.
Reality is almost always wrong. - House

   
storedenen - Tag | 22 hsz       Online status #35891   2006.11.08 13:10 GMT+1 óra  
TheProGamer: Azt hiszem hasznád tudnád venni ennek a kis segítségnek is: http://www.codeproject.com/threads/thread_win32.asp kiindulásként. Gondolom itt most win32 api-s threadekre gondoltál az előbb. .Net alatt máshogy zajlik ez a dolog. Az ötlet pedig érdekes, meg eredeti, csak éppen nem biztos, hogy kivitelezhető. De miután utánnaolvasol, szerintem sokkal jobban fogod átlátni a dolgokat. Egyébként van .Net alatt olyasmi amiről írtál, az a neve, hogy ThreadPool class. Kiiundulhatnál annak a működési elvéből is. Azt hiszem ennyit tudok így 1x óra meló után kicsikarni magamból... Remélem segítettem egy kicsit is.

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #35886   2006.11.08 12:36 GMT+1 óra  
Még nem foglalkoztam gyakorlatban sohasem többszálu progikkal ezért lenne pár kérdésem a témában: a közeljövőben szeretném többszáluvá alakítani a progimat és eszembe jutott egy specko kis megoldás: a fő szál mellé létrehozok 2-3 másik szálat ezekből egyet kiválasztok ami felügyeli a többi munkáját. A többi szálnak pedig nincs fix feladata hanem a főszálból küldhetünk utasítást a felügyelőszálnak ami azt felveszi egy listára és szépen sorba kiosztogatja a dolgozószálaknak (itt az utasításoknak akár prioritást is lehetne adni és az szerint rendezni őket a listában). Ha a dolgozószál elkészül visszaadja az eredményt a felügyelő szál pedig felfüggeszti a dolgozószál működését egészen addig amíg újra nem lesz rá szükség. Valaki csinált már ilyet, hallott már ilyen megoldásról? Egyáltalán működőképes lehet?
Reality is almost always wrong. - House

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #35405   2006.11.05 08:43 GMT+1 óra  
köszi, megvan
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #35332   2006.11.04 23:23 GMT+1 óra  
akkor a link commandban van neked 1 ilyen sorod:
/subsytem:console
ezt kell átírnod /subsystem:windows erre

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #35188   2006.11.04 03:02 GMT+1 óra  
Valaki megtudja nekem mondani, h ha vc2005 ee alatt consol-os programot fordítottam alapból, akkor hogy tudom átállítani, h normál win-es prog legyen, azaz h a belépési pont ne main() legyen, hanem WinMain?
   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #30605   2006.09.22 06:52 GMT+1 óra  
Microsoft .NET Framework SDK v2.0
   
blackdeath - Tag | 1 hsz       Online status #30598   2006.09.22 06:11 GMT+1 óra  
MSVC 2005:

.NET Framework 2.0 fenn van?

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #30515   2006.09.21 12:49 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
sgblake06 :
De jó lenne az is csak sehogy sem akart feltelepülni .


Web installer-t próbáltad? Mert az nekem sem működött. Viszont én letöltöttem ISO formában (~400MB) és az már tökéletesen funkcionált.


Ott a pont

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #30510   2006.09.21 12:18 GMT+1 óra  
Idézet
sgblake06 :
De jó lenne az is csak sehogy sem akart feltelepülni .


Web installer-t próbáltad? Mert az nekem sem működött. Viszont én letöltöttem ISO formában (~400MB) és az már tökéletesen funkcionált.
Reality is almost always wrong. - House

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #30509   2006.09.21 12:09 GMT+1 óra  
Izé, nem kéne offolni fiatalok
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 < [8] [9] [10] [14]