játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10] [14]
Hacker - Guests | hsz       Online status #7053   2006.02.04 10:08 GMT+1 óra  
Az MSVC++ 6 után szerintem nagyon jó, bár igaz, hogy mivel ingyenes (és a regisztráció is az) (joggal) kihagyott pár dolgot belőle a Microsoft. A Dev-C++-hoz (amivel nagyon sokat lehet szenvedni) képest egy nagyon korrekt program, igaz hozzá még le kell tölteni a Platform SDK-t. Én csak ajánlani tudom. Ez volt eddig a legjobb húzása a Microsoftnak.

Programozz ne háborúzz!!!

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7052   2006.02.04 10:04 GMT+1 óra  
Én azzal tolom. Végülis jó szerintem bár mást még nem próbáltam =) De sztem jó.

Asylum

   
Dzsó - Guests | hsz       Online status #7051   2006.02.04 09:52 GMT+1 óra  
Én sem akarom szétoffolni ezt a topicot, de lenne egy kérdésem: használja valaki az MS Visual Studio Express 2005-öt? Én letöltöttem, regisztráltam (remélem ingyenes a regisztráció), el is terpeszkedett szépen (3 giga mindennel együtt ). Szóval mi a véleményetek róla? Érdemes ezzel elkezdeni a projektemet?

Code::Blocks rulez!

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7050   2006.02.04 06:26 GMT+1 óra  
Megint problémám akadt mégpedig a szövegkiírással
Tehát az a prob. hogy a "sprintf" -re deprecated hibaüzenetet kapok, a help meg azt írja, hogy inkább ne használjam (de rendes... =) ).
Szóval tudnátok egy relative egyszerü eljárást mondani szövegkiírásra? Me azt láttam, hogy ilyen rectangle-k kellenek amibe lehet irni de minek? =) Vagy ha muszáj akkor mivel lehet átlátszóvá tenni?

Köszi =)



Asylum

   
damaniac82 - Guests | hsz       Online status #7049   2006.01.30 07:09 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum írta:
Mégegy buta kérdés:
léterhozok egy osztályt vidáman, pl. így:

osztály* valami = NULL;

a * itt mit jelent, miért kell? Köszi.

Asylum
Azt jelenti, hogy "valami" itt nem osztály típusú lesz, hanem egy ún. typed pointer típusú, ami annyit jelent, hogy egy olyan értéket tartalmaz, ami egy adott típusú (itt pl. "osztály" a neve) objektumra mutat a memóriában. Ezzel jól el lehet bűvészkedni, pl több néven hivatkozni ugyanarra a fizikai objektumra, hogy csak a legegyszerűbbet említsem

------------------------------------------------------------
[url=http://maniac.iceglow.com> OpenGL Tutorials & iNSANEX DevBlog[/url]
(Módosította damaniac82 2006.01.30. 15:09-kor)

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7048   2006.01.30 06:59 GMT+1 óra  
Mégegy buta kérdés:
léterhozok egy osztályt vidáman, pl. így:

osztály* valami = NULL;

a * itt mit jelent, miért kell? Köszi.

Asylum

   
damaniac82 - Guests | hsz       Online status #7047   2006.01.28 06:32 GMT+1 óra  
Csekkolom, mert kezd felszaladni a pumpa... Az éjszaka folyamán 6-7 GUI rendszert próbáltam ki, ennek nagy része eléggé felhúzott. A wxWidgets pl fordításkor 1 giga (!!! ) szemetet (.obj,etc) termelt ki, majd 3/4 óra tökölés után linker errorral lehalt! Pedig tutorial alapján fordítottam...

A GTK+ ronda mint a bűn, a wsWindows valami fenemód érdekes, a készítő minden widgetet, s azok beállításait valami különc módon nevezett el. (pl. Gauge -> Bar, Window -> MainWindow, Dialog -> Window... :uhh

Volt még egy kisebb, valami nem tom milyen, ami az MFC tetejére húzott egy wrappert, csak nem tom minek?? Ha veszek fullos MSDEV-et, az isten nem fog ilyen 3rdParty sz*rokat használni!

A maradékra már nem is emléxem, csak arra, hogy jól teleszemetelték a szutyok installerjeikkel a winyómat, plusz a rohadt GTK+ kinyírta a GIMP-emet is

Kalandos egy éjszaka volt... Bízom benne, hogy ez a CEGUI nem áll be a sorba...

------------------------------------------------------------
[url=http://maniac.iceglow.com> OpenGL Tutorials & iNSANEX DevBlog[/url]

   
nagyy - Guests | hsz       Online status #7046   2006.01.28 04:36 GMT+1 óra  
A wxWidgets-et még nem használtam, de van egy hasonló: a [url="http://www.cegui.org">CEGUI[/url]. Ez is tud elég sokmindent, és platformfüggettlen is. (Nekem mondjuk nem igazán tetszik, és inkább úgy döntöttem inkább csinálok vmi saját megoldást, ami 100%-ig megfelel az elvárásaimnak.) Gondoltam szólok, hogy van egy ilyen is.

nagyy(Módosította nagyy 2006.01.28. 12:37-kor)

   
damaniac82 - Guests | hsz       Online status #7045   2006.01.28 00:40 GMT+1 óra  
Sziasztok! Nem akarom szétoffolni a topicot, csak egy rövid kérdésem lenne, ami nem egészen VC, de azért nem is áll annyira távol tőle. Valakinek sikerült már wxWindows-t befordítani VC-vel? Illetve tud-e valaki hasonló kaliberű GUI toolkitet? Nagyon kéne, valami megoldás, mert a hülye wxWindows-ból nincsen prebuilt package...

------------------------------------------------------------
[url=http://maniac.iceglow.com> OpenGL Tutorials & iNSANEX DevBlog[/url]

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7044   2006.01.27 15:03 GMT+1 óra  
Köszi =)

Asylum

   
nagyy - Guests | hsz       Online status #7043   2006.01.27 14:27 GMT+1 óra  
A lényeg, hogy azokat a függvényeket/osztályokat/... amiket több forrás fájlban (.c,.cpp) szükséges elérni, egy .h (header) fájlban deklaráljuk először.
Ezeket a fejléc (header) fájlokat a #include "fájlnév.h" utasítással lehet az egyes fájlokba importálni, és ettől kezdve az adott függvény/osztály/... már használható a fájlon nelül.
Nem árt még tudni, hogy mikor egy sorba a #include "fájlnév.h" -et elhelyezted, akkor az előfordító ténylegesen odamásolja a megadott header fájl tartalmát.
Természetesen a header fájlokat nem csak forrás fájlokban, hanem másik .h fájlokban is lehet használni.

Kb ennyi a lényege, de még lehetne rizsázni róla...

Pl.: olyanokra sem árt odafigyelni, hogy hogyan oldjuk meg ha két header egymást "használja". Ilyenkor körkörös hivatkozás alakulna ki, és ezt valahogy ki kell küszöbölni.

A másik fontos dolog, hogy ahány helyen includolva van egy .h állomány egy projecten belül, annyiszor másolódik be a project forrásába, és ezért annyiszor is van deklarálva. Ezt úgy lehet kiküszöbölni, ha minden header fájlt ehhez hasonló szerkezetben építünk fel:

#ifndef __VALAMI_AZONOSITO__
#define __VALAMI_AZONOSITO__

// ... ide kerülnek a deklarációk ... fontos hogy CSAK deklaráció lehet, definíció NEM!

#endif

Ilyenkor minden csak egyszer lesz definiálva, és a fordító nem fog panaszkodni.
Ha jól tudom, akkor ez megfelel annak, mintha a fájl elején a "#pragma once"-ot adtuk volna meg. (Ha tévedek, akkor szóljatok.)


példa:

sajat.h fájl tartalma:

#ifndef __VALAMI_AZONOSITO__
#define __VALAMI_AZONOSITO__

int sajat_fv_deklaracio( int x );

#endif

sajat.c fájl tartalma:

int sajat_fv_deklaracio( int x )
{
return x;
}

main.c fájl tartalma:

#include "sajat.h"

int main( void )
{
sajat_fv_deklaracio(10);
}

UI: Most pont volt időm, úgyhogy ezért írtam ennyit, remélem nem hiába.

nagyy

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7042   2006.01.27 08:38 GMT+1 óra  
Pontosan hogy működik az amikor egyszerre több .cpp fájlban írom a kódot ugyanis eddig mindig kiírt olyan hibaüzeneteket, hogy missing ";" before blabla hogyha egy függvényt mondjuk átpakoltam egy másik fájlba.

Asylum

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7041   2006.01.25 10:09 GMT+1 óra  
Köszi sikerült Leirom ide h ha másnak is kell majd...

D3DPRESENT_PARAMETERS d3dpp;
ZeroMemory( &d3dpp, sizeof(d3dpp) );
d3dpp.Windowed = false;
d3dpp.SwapEffect = D3DSWAPEFFECT_DISCARD;
d3dpp.BackBufferFormat = D3DFMT_R5G6B5;
d3dpp.BackBufferWidth = 1024;
d3dpp.BackBufferHeight = 768;
d3dpp.FullScreen_RefreshRateInHz = 75;
d3dpp.EnableAutoDepthStencil = TRUE;
d3dpp.AutoDepthStencilFormat = D3DFMT_D16;

tulképpen egy sima device hoz ennyi...vagy jol elbaxom a programot xD

Asylum

   
TPG - Guests | hsz       Online status #7040   2006.01.25 08:24 GMT+1 óra  
Vagy ha esetleg használsz DXUT-t akkor ez is jó: DXUTToggleFullscreen(); . És ha használsz DXUT-t akkor sztem próbálj leszokni róla ugyanis egy kalap szamócát sem ér.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.01.07

   
TPG - Guests | hsz       Online status #7039   2006.01.25 08:20 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum írta:
Milyen fv el lehet fullscreen be váltani (nem találja a kereső )

Asylum
D3D-nél:
typedef struct D3DPRESENT_PARAMETERS {
UINT BackBufferWidth, BackBufferHeight;
D3DFORMAT BackBufferFormat;
UINT BackBufferCount;
D3DMULTISAMPLE_TYPE MultiSampleType;
DWORD MultiSampleQuality;
D3DSWAPEFFECT SwapEffect;
HWND hDeviceWindow;
BOOL Windowed;
BOOL EnableAutoDepthStencil;
D3DFORMAT AutoDepthStencilFormat;
DWORD Flags;
UINT FullScreen_RefreshRateInHz;
UINT PresentationInterval;
} D3DPRESENT_PARAMETERS, *LPD3DPRESENT_PARAMETERS;

gondolom itt egyértelmü mint kell átállítani.

HRESULT Reset(
D3DPRESENT_PARAMETERS* pPresentationParameters
);

Ne felejtsd el előtte felszabadítani a D3DPOOL_DEFAULT erőforrásokat (Resetnél elveszik a videó memórai tartalma).

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.01.07

   
TPG - Guests | hsz       Online status #7038   2006.01.25 08:13 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum írta:
Milyen fv el lehet fullscreen be váltani (nem találja a kereső )

Asylum
Mert nincs olyan fv. (halál komolyan)

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.01.07

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7037   2006.01.25 07:07 GMT+1 óra  
Milyen fv el lehet fullscreen be váltani (nem találja a kereső )

Asylum

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7036   2006.01.24 17:05 GMT+1 óra  
Köszi közbe láttam h a devc++ os változatnál hasonlo a fájlok neve ezért hasbol beirtam még a dxgiud.lib et is és így már müxik =)

Asylum

   
Eagle_Lor - Guests | hsz       Online status #7035   2006.01.24 15:43 GMT+1 óra  
A "c_dfDIMouse" szimbólum a dinput8.lib-ben van definiálva, ezt add hozzá az Additional Dependecies-hez.


   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7034   2006.01.23 12:35 GMT+1 óra  

Bocs h ilyen marhaságokkal baxlak titeket most ez fáj neki:

1>Main.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _c_dfDIMouse referenced in function "long __cdecl InitDirectInput(struct HINSTANCE__ *,struct HWND__ *)" (?InitDirectInput@@YAJPAUHINSTANCE__@@PAUHWND__@@@Z)

Nem értem h most én vok a hülye vagy a Microsoft =) (valszeg én =) )
A tippem az h vmit be kell még hivni mert Crusader dx es cikkénél is kellett de az devc++ volt.

Asylum(Módosította Asylum 2006.01.24. 20:12-kor)

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7033   2006.01.23 11:42 GMT+1 óra  
Be van inkludolva csak a forum kiszedte.

Asylum

   
Lexx - Guests | hsz       Online status #7032   2006.01.23 07:12 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum írta:
ööö erre azt irja hogy missing
Esetleg próbáld meg, hogy előtte használod a joker include-ot:


#include windows.h




jajaj, szóval a windwos.h az kis-nagyobb jelek között van, de ez a fórum kiszedi a szövegből...
(Módosította Lexx 2006.01.23. 15:14-kor)(Módosította Lexx 2006.01.23. 15:15-kor)

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #7031   2006.01.23 04:54 GMT+1 óra  
Ez azért van, mert a projekted UNICODE-os kódolásra van állítva. Két megoldás van:

1. Vagy nem állítasz be kódolást.
2. Vagy ezt a makrót használod: __T(szöveg).

Programozz ne háborúzz!!!

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #7030   2006.01.22 11:01 GMT+1 óra  
Asylium: Én 2005 Augusztusi DirectX SDK-t használok ami felismeri ezt a változót. Javaslom, töltsd le azt. Azzal meg kell oldódnia a problémádnak.

Programozz ne háborúzz!!!

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7029   2006.01.22 10:44 GMT+1 óra  
Az akkor elég fura nem? Honnan szeggyem le akkor a dinput.h t ami jol is müxik?

Asylum

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7028   2006.01.21 01:48 GMT+1 óra  
Mostanában nemsok időm volt, de most folytatom a beígért STREAM cikket, de egy olyan problémába ütköztem, amire nem találok választ.
Konkrétan: hogy lehet beállítani clog-ot, hogy file-ba írjon, és ne a console-ra?

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7027   2006.01.20 16:20 GMT+1 óra  
Magánvélemény: MSVC-hez sokkal több leírás/ doksi van, sokkal könnyebb vele elboldogulni. Hidd el, ez iszonyat sokat számít néha! És persze ennek is megvan a maga Form tervezője, bár VC++ alatt nem csináltam vizuális alkalmazásokat, csak DX/ OGL-t, de MSVC# alatt tényleg pár klikk egy win alkalmazás.

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #7026   2006.01.20 09:02 GMT+1 óra  
Nem fontos DirectX a hangkezeléshez. Ha szétnézel a neten biztos találsz majd pár komponens-t amellyel meg lehet oldani. Ajánlom Torry lapját: http://www.torry.net/

Programozz ne háborúzz!!!

   
Yokubo - Guests | hsz       Online status #7025   2006.01.20 07:37 GMT+1 óra  
Hacker: kösz a választ! Egyébként már Borland C-ben elkezdtem valamit, Formnak a Canvas-ára való rajzolással, és ezzel egyébként nagyjából meg is elégednék. Viszont az hogy egyszerre csak egy hang szólhat az nagyon zavar. Gondolom ehhez viszont DirectX SDK-t kellene feltennem, igaz? Előbb utóbb úgyis muszáj lesz.

Sok kis ember jó helyen is elfér. - Ősi kínai mondás

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #7024   2006.01.20 04:50 GMT+1 óra  
Yokubo: Ez egy érdekes kérdés. Attól függ, hogy hogy szeretnéd megoldani a 2D-s grafikát: OpenGL/DirectX vagy a Windows GDI-jével. Mert ha az utóbbi akkor Borland C++ mindenképpen. De ha mindent az alapoktól akarsz megírni (Win32-es API-s ablak), DirectX/OpenGL alapok akkor az MSVC++, mert sokkal egyszerűbb installálni az SDK-kákat. Annyi, hogy a Borland C++ Builder már eléggé régi fejlesztőeszköz, így már kevesebb forráskódot tesznek használhatóvá a Borland C++ Builder-hez. Én az Ms VC++ ajánlom.

Programozz ne háborúzz!!!

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #7023   2006.01.20 04:45 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum írta:
Küldeni fognak egy linket...én már többször is csináltam mert ujra kellet huzni a gépet. Szal fognak küldeni.

Asylum
Kösz a help-et tényleg küldtek csak később!

Programozz ne háborúzz!!!

   
Yokubo - Guests | hsz       Online status #7022   2006.01.20 01:22 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Két kérdésem is lenne a t. fórumozókhoz:
1. Aki használt már Visual C-t is meg Borland C-t is aszerint melyik a jobb játékírásra (2D realtime adventúrázós)
2. Hogyan tudhatnék vajh hangot csinálni Borland C-ben úgy hogy egyszerre több hang is szólhassék?

Válaszokat előre is köszönöm!

Sok kis ember jó helyen is elfér. - Ősi kínai mondás

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7021   2006.01.19 12:38 GMT+1 óra  
Küldeni fognak egy linket...én már többször is csináltam mert ujra kellet huzni a gépet. Szal fognak küldeni.

Asylum

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #7020   2006.01.19 11:24 GMT+1 óra  


Lenne egy kis problémám a MSVC++ 2005 Express Edition-nal. Nemrégen programoztam alatta (úgy egy órája) elmentem vacsorázni aztán amikor újra elindítom kiírja, hogy lejárt a progi. Ha jól vettem ki regisztrálnom kell magamat. Regisztráltattam is magamat, de e-mailben nem küldtek semmiféle kódot sem. Tud valaki valamilyen megoldást?


Programozz ne háborúzz!!!

   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7019   2006.01.19 04:58 GMT+1 óra  
ööö erre azt irja hogy missing ";" before identifier ICON
Lehet rossz helyre irtam...hova kell?

Asylum

   
Lexx - Guests | hsz       Online status #7018   2006.01.19 04:27 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum írta:
Bocs h ilyen butsaágot kérdezek de a
A legegyszerűbben, ha a progid x.rc fileja-ban lecseréled az icon file-t.

Kb. igy:

A ICON MOVEABLE PURE LOADONCALL DISCARDABLE "myprg.ico"

A trükk annyi, hogy a Windoofs az elsőnek beírt icon-t tekinti a progid icon-jának alapból.

Lexx



   
Asylum - Guests | hsz       Online status #7017   2006.01.18 07:51 GMT+1 óra  
Bocs h ilyen butsaágot kérdezek de a "kézzel írt" ablaknak az ikonját fent a sarokban, meg a program exe-jének ikonját hogy lehet lecserélni?


Asylum

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7016   2006.01.16 23:14 GMT+1 óra  
De a virtual-nak nem csak ez a lényege. Hanem pl
van 2 osztályod, és egy alap, amiből származtatsz.

(Mivel saját példára se időm, se ötletem, így az 1ik kedvenc a témával kapcsolatos könyvemből lop... kölcsönzök - Computerbooks Objektum Orientált Szoftverfejlesztés)

class Sokszög {
public:
void Mozdít();
virtual void Rajzol();
};

class Háromszög: public Sokszög {
void Rajzol();
};

class Négyszög: public Skszög {
void Rajzol();
};

(Nem a használatot, hanem az ELVET mutatja az "ábra", csak C++-ban jobban írok mint magyarul :p)

Lényege: Mozdítani minden objektumot ugyan úgy kell
-> Eltolás
-> Objektum kirajzolása

Igen, de melyik rajzolt használja? Erre jó a virtual... Vagyis, mivel Mozdít mind2 helyen ugyan az, így csak 1x definiáljuk az alap, Sokszög osztályban. De már ott is szükségünk van a Rajzol metódusra, amit csak Később valósítunk meg!

Remélem így érthető volt...

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])(Módosította ShAdeVampirE 2006.01.17. 19:27-kor)

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7015   2006.01.14 16:30 GMT+1 óra  
Ok, bocs, mindennap tanul az ember

I use (Visual C# 2005 Express OR Visual C++ 2005 Express) AND DirectX

   
nagyy - Guests | hsz       Online status #7014   2006.01.14 15:30 GMT+1 óra  
"Pure virtual"-nak akkor nevezzük a metódust, ha az adott objektumban nincsen semmi implementáció hozzárendelve. Ilyenkor a gyerek osztályokban újra KELL definiálni az adott metódust.

pl.:

class Osztaly {
virtual void valami() = 0;
virtual void valami2() { ... }
}

Ebben a példában a valami egy pure virtual, és a valami2 egy virtuális metódus. Legalábbis a tudományom mai állása szerint.

nagyy

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7013   2006.01.14 13:37 GMT+1 óra  
Igen, másnéven! Yah és még kihagytam, hogy a pure virtual(abstract) osztályokat nem tudod példányosítani!Egyértelmű, de azért leírom.

I use (Visual C# 2005 Express OR Visual C++ 2005 Express) AND DirectX

   
TPG - Guests | hsz       Online status #7012   2006.01.14 12:23 GMT+1 óra  
Idézet
gymisi írta:
Származtatásnál, a függvényt felüldefiniálhatod! Ha az osztály nak csak virtual tagjai vannak, akkor pure virtual-nak nevezzük! Ha valamit rosszul mondtam javítsatok!


I use (Visual C# 2005 Express OR Visual C++ 2005 Express) AND DirectX
És az ilyen osztályokat nevezzük absztrakt osztályoknak.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url] Updated:2005.01.07

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7011   2006.01.14 11:49 GMT+1 óra  
Származtatásnál, a függvényt felüldefiniálhatod! Ha az osztály nak csak virtual tagjai vannak, akkor pure virtual-nak nevezzük! Ha valamit rosszul mondtam javítsatok!


I use (Visual C# 2005 Express OR Visual C++ 2005 Express) AND DirectX

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #7010   2006.01.14 10:49 GMT+1 óra  
Egy rövid kérdés: mire jó a virtual előtag a C++-ban? Azt tudom, hogy az osztályokhoz kötődik, de amúgy csak köd van.

Programozz ne háborúzz!!!

   
lyahim - Guests | hsz       Online status #7009   2006.01.14 09:16 GMT+1 óra  
EgerT-nek
köszi mükszik


   
EgerT - Guests | hsz       Online status #7008   2006.01.09 05:33 GMT+1 óra  
Idézet
lyahim írta:
Köszi a segítséget megpróbálom, remélem ez segít


Ha mégse akkor írjál

_T_

   
lyahim - Guests | hsz       Online status #7007   2006.01.09 05:30 GMT+1 óra  
Köszi a segítséget megpróbálom, remélem ez segít


   
EgerT - Guests | hsz       Online status #7006   2006.01.09 05:26 GMT+1 óra  
Idézet
lyahim írta:
Lehet hogy rátapintottál a lényegre, ugyanis eddig nem törődtem sokat azzal milyen a project típusa, csak nyitottam egy új üres projectet, arra gonsolván hogy a forrás határozza meg milyen típusu az adott program!
De nem rémlik(mondjuk nem sokat böngésztem), hogy létre lehet hozni kimondottan konzol projectet, vagy igen.


Ms Studio 7.x :

File -> new -> Blank Solution
ezzel létre kozzol egy tük ürest "megoldást", megoldásnak hívja az MS terminológia a megoldandó feladatot 7-es szeriától.

Egy ilyen Solution (.sln file a winyón) tartalmazhat több projectet.

A projectek a legváltozatosabb formát ölthetik:
C, C++, C#, Python, DB, MSSql, stb..

Egy projectet a Solutionhöz, A solution explorer-ben lehet a legegyszerüben hozzá adni, jobb kat a solution-ön, a popup-ban Add->newProject, ekkor felhozza a rendszerben található összes kompatibilis project tipust.

itt ha csak sima console C++ kell akkor
Visual C++ projects -> win32 -> Win32 console project tipúst kell kiválasztani.

A Framework-ös verziók a
Visual C++ projects -> .NET -be vannak

Mivel az 7.x -es verzióban, viszonylag szabadon keverhetőek az alap C++, és a .Net nyújtotta bővítmények ezért egy solutionben is tetszőleges nyelvű( amik támogatják .Net-et ) projectek lehetnek.

_T_(Módosította EgerT 2006.01.09. 13:27-kor)

   
lyahim - Guests | hsz       Online status #7005   2006.01.09 05:08 GMT+1 óra  
Lehet hogy rátapintottál a lényegre, ugyanis eddig nem törődtem sokat azzal milyen a project típusa, csak nyitottam egy új üres projectet, arra gonsolván hogy a forrás határozza meg milyen típusu az adott program!
De nem rémlik(mondjuk nem sokat böngésztem), hogy létre lehet hozni kimondottan konzol projectet, vagy igen.


   
EgerT - Guests | hsz       Online status #7004   2006.01.09 04:56 GMT+1 óra  
Idézet
lyahim írta:
include után stdio


A project pedig Console és nem Console .Net ?

_T_(Módosította EgerT 2006.01.09. 12:57-kor)

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10] [14]